Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Zsiday Viktor összeomlásra és 320-as euróra figyelmeztet!
  2018-01-14 19:37:09, vasárnap
 
  Zsiday Viktor összeomlásra és 320-as euróra figyelmeztet!

2018. január 14. 12:30



Az elmúlt hetek, hónapok legfontosabb makrogazdasági változása az, hogy elkezdődtek a kamatemelések világszerte - írja Zsiday Viktor blogján. A másik fontos esemény, amire a befektetési szakember igyekszik felhívni a figyelmet, az a részvénypiacokon esetlegesen bekövetkező 10-30 százalékos összeomlás. Ennek az egyik fő kiváltó oka pont az lehet, hogy sokan nem vették figyelembe, vagy éppen komolyan a fentebb említett makrogazdasági változást és rosszkor, lemaradóként kezdtek vásárlásba.



A tőkepiaci véleményvezér igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy a jegybankárok gondolkodásában mintha változás állt volna be: egyre többen vélik úgy, hogy az extrém laza monetáris kondíciókat szigorítani kell, vagyis vissza kell fogni a pénznyomtatást, és emberileg értelmezhető szintre kell emelni a kamatokat.

Sokan csak a Fed kamatemeléseit látják, de ennél fontosabb, hogy ez nem csak az USA-ban zajlik - teszi hozzá. Majd kifejti, hogy legutóbb az európaiak mondták, hogy talán mégiscsak véget kéne vetni az értelmetlen pénznyomtatásnak: egyből fel is robbant rá az euró árfolyama.

Zsiday szerint ebből a mozgásból is látszik, hogy a befektetők eddig csak a Fednek hittek, de most kezdik felismerni annak a lehetőségét, hogy itt nem csak amerikai, hanem globális folyamatról van szó. Ezért gyengül furcsa módon a dollár: a piacokon nem az számít, amit tudunk, hanem a percepcióban beálló változás. Az mozgatja az árakat, amikor sokan kezdik megváltoztatni korábbi véleményüket. Ez zajlik most szerinte. A világ kezd ráébredni a globális kamatemelési ciklusra, de legalábbis annak lehetőségére.

A másik fontos esemény, amire a befektetési szakember ráirányítja a figyelmet, az az amerikai részvénypiacokon zajló pánik.

Ez pont olyan pánik, mint amikor összeomlás van, csak most a lemaradt vevők pánikolnak, de pont akkor, amikor a fundamentumok már fordulóban vannak és véget ér a nullakamat+növekedés (Goldilocks) csodakorszaka. Azt gondolom, hogy könnyen fennáll annak a lehetősége, hogy ebből pár héten-hónapon belül 10-30%-os részvénypiaci esés jöjjön, amikor a valóság szembejön az álmokkal
- írja Zsiday Viktor.

A forintról is megemlékezik posztjában, amely szerinte kifejezetten érdekes helyzetben van, mivel az MNB láthatóan ragaszkodik a nulla-közeli kamatszinthez, olyannyira, hogy már 5 milliárd eurónyit interveniált a "forintlikviditást nyújtó swap" segítségével.

Zsiday szerint amennyiben a nemzetközi deviza/kamatpiacokon valóban percepcióváltás zajlik, akkor ez a tartósan alacsonykamatúként számontartott forintot gyorsan megütheti, viszont a swapok zárásával az MNB ezt könnyen ellensúlyozhatja. A forint tehát pillanatnyilag nagyon sebezhetőnek tűnik, de valószínűleg nem tartósan:

a még mindig számottevő folyó fizetési mérleg többlet, és a swapok zárása/kifuttatása segítségével az árfolyam kordában tartható, még akkor is, ha rövidebb távon esetleg benne lehet a 320-as árfolyam is.


https://www.portfolio.hu/vallalatok/zsiday-viktor-osszeomlasra-es-320-as-eurora-f igyelmeztet.273509.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Romokban a magyar felsőoktatás, és van egy ennél sokkal ross
  2018-01-14 19:26:22, vasárnap
 
  Romokban a magyar felsőoktatás, és van egy ennél sokkal rosszabb hírünk is

Hornyák József
2018. január 14. 14:08



Hiába zuhan a felsőoktatásban résztvevő hallgatók száma folyamatosan, a kormány rendre előhúzza az ütőkártyáját, amely szerint nincs itt semmi probléma, mert ugyanannyi - vagy több - diplomát adnak ki, mint korábban. A Portfolio kimutatása szerint azonban ez csak a bolognai képzési rendszer sajátosságából fakad, amelynek felfutása az elmúlt 10 évben zajlott, a régi rendszer kifutásával párhuzamosan. Számításaink alátámasztják azt, hogy a hallgatók számának zuhanása megállítja a diplomások arányának növekedését. A mikrocenzus friss adatai szintén megerősítik meglátásainkat, ugyanis a 20-24 éves korosztályban már nem nőtt tovább a diplomások aránya a 2011-es népszámlásához képest.

hirdetés

Previous
Next



Nagy a baj a felsőoktatásban
1 2 következő oldal >


Miközben 2004 és 2006 között 420 ezernél is többen vettek részt felsőoktatásban, addig a 2017/2018-as tanévben már csak 283 ezren, ami 20 éves mélypont - mutatta be a Portfolio a legfrissebb felsőoktatási folyamatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

Romokban a magyar felsőoktatás, és van egy ennél sokkal rosszabb hírünk is

A felsőoktatásban résztvevők számának 2007 óta tartó csökkenése nem meglepő annak tükrében, hogy visszaesik az adott korosztály létszáma is, a baj csak az, hogy sokkal gyorsabban csökkennek a felsőoktatási férőhelyek, mint ahogy a korosztály fogyna. Ez pedig formálisan azt eredményezheti (mint majd később látni fogjuk), hogy a felsőfokú végzettségűek aránya a teljes népességen belül nem tud tovább növekedni.

A kormányzat azonban teljesen másképp számol. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a felsőoktatási létszám csökkenéséről megjelent cikkünk után az MTI-nek azt mondta, hogy:

Jelentősen emelkedett a diplomázók száma az országban, több mint kétezerrel többen szereztek diplomát 2016-ban, mint 2010-ben. Míg 7 évvel ezelőtt kevesebb, mint 66 ezren végeztek valamilyen felsőfokú képzésen, addig ez a szám a legutóbbi tanévben a legfrissebb adatok szerint meghaladta a 68 100-at.

Romokban a magyar felsőoktatás, és van egy ennél sokkal rosszabb hírünk is

Ezzel azonban az a probléma, hogy a képzési rendszer a megfigyelt időszakban megváltozott. A korábbi főiskolai-egyetemi képzést felváltotta a bolognai rendszer, ami másképp működik. Miközben korábban a felsőoktatásba belépő megválasztotta, hogy egyetemi vagy főiskolai képzésre jelentkezik, addig most a szakok döntő többségénél egy 3 vagy 4 éves alapképzést (BA/BSc = korábbi főiskolai végzettség) kell elvégezni, vagy a szakok egy kis hányadánál osztatlan, 5-6 éves képzésre kell jelentkezni (pl. jogász, orvos).

Az alapképzést követi az általánosságban 2 éves mesterképzés, így egy második oklevelet is kap az, aki ezt elvégzi, miközben korábban (a bolognai képzés előtt) csak egy egyetemi oklevelet kapott a hallgató az 5. év végén. Így most "duplikációt" látunk az adatokban (a mesterképzés miatt), ha a most kiadott oklevelek számát össze szeretnénk vetni a korábbiakkal.

Kérdésünkkel megkerestük a KSH-t is, ahol azt közölték, hogy "a bolognai rendszer fokozatos bevezetése következtében az oklevelek kiadása is változott." Kiemelték, hogy

a mesterképzésben diplomát szerzők feltehetőleg valamelyik korábbi évben már szereztek egy alapképzéses oklevelet,


de azt is hozzátették, hogy "ettől függetlenül nem tartunk korrekciót szükségesnek, mert [a hallgató] mindkét évben mindkét esetben oklevelet szerzett."

Nézzük meg, hogy mi történik akkor, ha nem a kiadott diplomák számát szeretnénk megtudni, hanem azt, hogy miként alakulnak a korábbi rendszerrel konzisztens, összevethető adatok, és valójában hányan szereznek "főiskolai vagy egyetemi" képesítést.

Módszer
Az adatok összevethetősége végett a mesterfokozatú diplomák számát levonjuk a két évvel korábbi alapképzéses diplomák számából. Ezzel ki tudjuk küszöbölni azt a torzítást, hogy a diplomák duplikálódnak, és egységesen látunk egy olyan idősort, amelyben minden egyes hallgatót, aki elérte a mesterfokozatot, csak egy diplomával szerepeltetünk.

Egy példával érzékeltetve mindezt: ha egy hallgató a Corvinus Egyetemen a bolognai rendszerben 2016-ban mesterfokozatot szerzett, akkor a KSH és az Oktatási Hivatal figyelembe vette a 2014-ben kiadott alapképzésű diplomáját, majd a 2016-os mesterdiplomáját is. Korábban azonban (a bolognai rendszer előtt) csak egyetlen diplomát vettek figyelembe, ami egyetemi (mester)fokozatot jelentett. Az idősor korrekciójánál - hogy összevethető adatokat kapjunk - mi azt tettük, hogy a hallgató "köztes" (alapfokozatú) diplomáját kivontuk a 2014-es adatból.

A 2015-ös és a 2016-os adatok becslése nehezebb, hiszen még nem ismerjük, hogy a következő két évben hány alapfokú diplomás nyer végül mesterképzéses diplomát (vagyis a duplikáció mértékét hivatalos adatokból majd csak két év múlva tudhatjuk meg). Ezért az adatokat úgy állítottuk elő, hogy a 2016-ban mesterfokozatot szerzettek számát húztuk tovább, értékelésünk szerint ez kellően pontos becslést eredményez.
Miután az Oktatási Hivatal 2001 és 2012 között a mesterképzésben diplomát szerzettek közé sorolta az osztatlan képzésben mesterfokozatot szerzetteket is, így a 2008 és 2010 közötti adatokra nézve nem tudtuk pontosan elvégezni a korrekciót. Ezért két hipotetikus pályát rajzoltunk fel, az egyik, ahol nem vettük figyelembe az osztatlan képzést (piros vonal), a másik, ahol a mesterfokozatok felét osztatlannak tekintettük (citromsárga vonal). Az osztatlan képzésen végzettek száma egyébként 2012 óta alacsony, 3-4 ezer fő közötti, így alapvetően nem befolyásolja érdemben a tendenciát.


A Rétvári által használt - az Oktatási Hivatal által kiadott - adatokon a korrekciót elvégezve az látszik, hogy 2011 és 2016 között 48 ezer és 53 ezer között mozgott az évente felsőoktatási oklevelet szerzettek száma. Ez már sokkal alacsonyabb szám, mint a 2000-es években látott 60-70 ezer közötti éves adatok, a visszaesés több mint 20%-os.

Romokban a magyar felsőoktatás, és van egy ennél sokkal rosszabb hírünk is

Ha azt feltételezzük, hogy a mesterképzésen végzettek csak 90%-a szerzett két évvel korábban oklevelet (vagyis csökkentettük a levonást), akkor 49 és 55 ezer közötti számokat láthatunk, ami továbbra is jelentősen, kb. 15-20%-kal elmarad a 2000-es évek közepéhez képest.


https://www.portfolio.hu/gazdasag/romokban-a-magyar-felsooktatas-es-van-egy-ennel -sokkal-rosszabb-hirunk-is.273163.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&a mp;utm_campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dúl az optimizmus Harrach szerint: elhúztunk a belgák olaszo
  2018-01-14 19:22:00, vasárnap
 
  Dúl az optimizmus Harrach szerint: elhúztunk a belgák olaszok és franciák mellett
2018. január 12. - 13:18
Belföld



Minden társadalmi réteg helyzete javult az elmúlt években Magyarországon - mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kiemelte: a szegénység kockázata csökkent, és egy nemzetközi felmérés szerint a magyarok 84 százaléka optimistán tekint 2018-ra.

Ebből a szempontból kedvezőbb helyzetben van Magyarország mint Franciaország, Olaszország vagy Belgium

- jegyezte meg.

Harrach Péter kifejtette: a minimálbér emelésével a legrászorultabb társadalmi rétegeken kívántak segíteni. Ennek összege idén már 138 ezer forint, a garantált bérminimumé pedig 180 ezer 500 forint. Jelezte: egyre kevesebben dolgoznak minimálbérért, számos vállalatnál erőteljes béremelés valósult meg, s 2016-ban a nettó jövedelem 4,2 százalékkal nőtt.

Kiemelte az adókedvezményeket is, köztük a két gyermek után járó havi 35 ezer forintot, valamint az áfacsökkentéseket, amely szintén az egész társadalom számára kedvező.

A szegénységből való kilábalás egyik legfontosabb eszközeként jelölte meg a foglalkoztatás bővítését, 2017 szeptembere és novembere között 3,8 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez 178 ezer embert jelent. Nem is olyan rég ez a szám még több százezer volt

- mutatott rá a frakcióvezető, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a foglalkoztatási ráta 68,8 százalék, azaz 4 millió 450 ezren dolgoznak jelenleg Magyarországon. Ez szintén jelentős javulás - értékelt.

Kitért a munkahelyvédelmi akcióra, ami havonta 900 ezer munkavállalót érint, s megemlítette a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek létrejöttét. Eddig 76 ilyen szövetkezet alakult több ezer taggal

- mondta.

Harrach Péter jelentős lépésként értékelte az eladósodott családok és a devizahitelesek megsegítése érdekében hozott intézkedéseket. E téren még van tennivaló, erre a választások után mindenképpen sor fog kerülni

- jelezte.

Gaal Gergely (KDNP) országgyűlési képviselő a külhoni magyarságot érintő kormányzati intézkedéseket részletezte. Rámutatott: 2010-ben komoly szemléletváltás történt a nemzetpolitikában, és immár az alaptörvény is rögzíti: felelősséget viselnek a határokon kívül rekedt nemzettársakért.

Kitért az egyszerűsített honosításra, amelynek köszönhetően 2017 decemberében az egymillimodik új magyar állampolgárt köszönthették, valamint a Kőrösi Csoma Sándor- és Petőfi Sándor-programra, amelyek célja, hogy a külhoni magyar közösségek kulturális életét felpezsdítsék.

Megemlítette a Márton Áron, Szent László és Mátyás király köré szervezett emlékéveket, s hangsúlyozta: a külügyi tárca részéről jóval bátrabb fellépés volt tapasztalható többek között az ukrán oktatási törvény, és a marosvásárhelyi iskola ügyében.

Rámutatott: 2018. január 1-jétől a külhoni területekre is kiterjesztették az anyasági támogatást és a babakötvényt. Felhívta a figyelmet a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésre, amelynek célja, hogy az Európai Unió jogi lépéseket tegyen a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó emberek védelmének javítása, valamint az unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése érdekében.

(MTI)


https://www.penzcentrum.hu/karrier/igy-huztak-el-mellettunk-a-szlovakok-ok-dozsol nek-mi-fillerekert-galyazunk.1062985.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=m ail&utm_campaign=hirlevel

--------------------------------------------------------------------------------- --


JÖNNEK IS A BELGÁK A MAGYAR JÓLÉT REMÉNYÉBEN!
Bécsig ér Hegyeshalomtól a menekülő belgák áradata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajon hányan telefonálhattak a közvetítés alatt
  2018-01-14 18:54:05, vasárnap
 
  Vajon hányan telefonálhattak a közvetítés alatt a honosított arab balátlövőnket, Djamalit látva, hogy migránst láttak a keziválogatottban?  
 
0 komment , kategória:  Általános  
EGY RÉGI MÁNIÁM A szittya fergeteg
  2018-01-14 18:52:47, vasárnap
 
 
2018. január 14., vasárnap

EGY RÉGI MÁNIÁM



Tankkal végigmenni Románián - dúdolja a Vezér, mikor éppen nem a kislányok meghágásáról dalol.
Tusványoson elmondja:
Támogatom az autonómiát.
Pont.
Jobb híján.
Pont.
Aztán rettenetesen csodálkozunk, ha néha visszafelé is találkozunk a bunkóság minősített eseteivel, mint például a román miniszterelnök esetében, aki valahogy úgy fogalmazott, hogy ahol kilógatják a székely zászlót a közintézményekre, ott a felelősök is lógni fognak.
Durva kétségtelenül, de nem durvább, mint a mi tevékenységünk.


Románia még így is igen türelmes, hiszen elnézegetném Orbán türelmét, ha a dáko-román kontinuitás jegyében a hivatalban levő román miniszterelnök állami meghívás nélkül ellátogatna Tiszafüredre, és a Hortobágyon kifejtené, miszerint egyetért azzal, hogy ahol áll, az ősi román föld, jelenleg sajnos Magyarországé.
Pont.
Átmenetileg.
Pont.
Orbán sikítófrászt kapna, magyarember piszkosul felháborodna, lehet, tán még hadat is üzennénk az oláhoknak, támadásba lendülne az I. Magyar Kerékpáros Fajfenntartó Hadtest, édes Erdély itt vagyunk, érted élünk és halunk!
Aztán menne minden a megszokott séma szerint, Románia természetes határa a Tisza medrének közepén húzódna, az erdélyi menekültek pedig évekig vagonokban laknának Rákosredezőn.
És mindenki csodálkozna, de nagyon - már megint nincs szerencséje ennek a kicsiny, könnyáztatta országnak, melynek szorgalmas népe annyi Nobel-díjast adott a világnak, habár, ha el nem mennek innen, valószínűleg a krematóriumoknak adják őket.


Le kellene máer egyszer végre vonni a következtetést, hogy ezzel az ostoba hőbörgéssel nem megyünk semmire.
És hálásnak kellene lennünk a sorsnak, hogy a seggünk alá tolta az Uniót, merthogy ezzel egyúttal meg is szüntette az elcsatolt nemzetrészek különállóságát, biztosította a népek egyenjogúságát és egyenrangúságát, a munkavállalás és a tanulás lehetőségét ott, ahol arra a polgár igényt tart.
Az Unió belső határai eltüntek, lehet bármerre vállalkozni, lakni, élni.
Persze mi többet szeretnénk, lehet, jó lenne pénzt is veretni Marosvásárhelyen, hogy legyen mit ellopni, ha bedől a forint vagy megszűnik az uniós támogatás - komoly nemzetközi tartalékvaluta lenne a székely fabatka, váltópénze a lópicula...
A magyar hülye román hülyét termel, aztán időnként egymásnak esnek, és senkinek nem tünik fel, hogy Koszovó mire ment a nagy marha függetlenségével, jóllehet a Nyugat a maga természetes önzetlenségével még támogatja is - mégis éhenhalnak.


A kis harcimarci és ostoba vazallusai mégis szítják a tüzet, maga a retorika is borzasztó, a magyar külügyminiszter a sajtóban "berendeli" a román nagykövetet, jóllehet ő legfeljebb a titkárnőjét rendelheti be, de a nagykövetet legfeljebb bekéretheti, mert a diplomáciai szabályok ezt engedik meg, de ez nem hangzik elég ütősnek, ezért de facto bekéret, de a sajtóban már berendel.
Mi nem kérünk, mi diktálunk, berendelünk és belerugunk - elméleti síkon, gyakorlatilag meg megállás nélkül és folyamatosan szívunk.
A magyar nemzetiség meg ott él túszként, egy Orbánhoz hasonló idióta el tudja lehetetleníteni az életkörülményeit, aztán még száz év múlva is ott vezetgeti kötélen a tehenet az úton a nemzetes asszony, merthogy támogassa őt a magyar állam, ha már akkora negy a pofája...
Meg nem értem, mire jó ez az állandó harc, a nacionalizmus élesztgetése, a szélsőséges retorika, mire jó a baráti viszony helyett az ellenségeskedés?


Már csak ezért is el kell zavarni a Nemzeti Elmebeteget, ez az ember már mindenkivel megrontotta a kapcsolatunkat, aki csak a környékben él.


http://www.pupublogja.hu/2018/01/egy-regi-maniam.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a hódmezővásárhelyi pléb
  2018-01-14 18:48:27, vasárnap
 
  Pedig a Fidesz jelöltjével szemben a plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter indul.

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------------------

Nyíltan a Fidesz mellett kampányolt a hódmezővásárhelyi plébános

akiraly
politika
ma 13:19


Ugyan nem is ő misézett, a vasárnapi istentisztelet végén Németh László hódmezővásárhelyi plébános is mikrofont ragadott, hogy a nagy számban egybegyűlt híveket a Fidesz támogatására buzdítsa a közelgő polgármester-választáson. Azon a választáson, amin a Fidesz jelöltjével szemben függetlenként a hódmezővásárhelyi plébánia világi vezetője, Márki-Zay Péter indul.

Németh nem titkolta, hogy ebben a pénz is szerepet játszik. "A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot" - szavalta az Index tudósítása szerint.

Az Index szerint Németh megnyilatkozása nem váltott ki tetszést a hívek körében, akik tényleg nagyon nagy számban vettek részt a misén - sokan azért, hogy kifejezzék szolidaritásukat Márki-Zayjal. "A pap, aki beviszi a politika mocsarába a híveit, annak el kell viselnie a következményeket" - mondta például a lapnak a mise után egy ötgyerekes apa a templom előtt.

Maga Márki-Zay a mise után adott nyilatkozataiban elkeseredettségéről beszélt. "Végtelenül elszomorított és nagyon rosszul esett az, hogy a plébános atya, aki Almási István (az elhunyt polgármester) úr temetésén még a menetből kinyúlva kezet nyújtott nekem, ennek a méltánytalan támadásnak lett az eszköze" - monda.


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------




1992: "Csuhások! Térdre, imához!"

2018: "Csuhások! Talpra, kampányhoz!"

Inkább egy új templom, mint egy új szakrendelő, nem ?

"A második világháború óta a magyar népnek és a magyar egyházaknak, nem csak a katolikus egyháznak, nem volt olyan lehetősége, hogy ilyen támogatást élvezzen, mint a jelenlegi kormány által, amit kap. Az oktatásban, az egészségügyben, szociális téren, könyvkiadásban, és lehetne sorolni. Hódmezővásárhelyen már itt van a pénz a számlán, most kezdjük építeni a kertvárosban a harmadik katolikus templomot"

Csoda történhetett, nem szakadt rá a templom a csuhás fideszesre amikor ezeket mondta,
Értem én, hogy lesz harmadik templom és ettől jó az egészségügy, az oktatás, de ha a plébános úr kap egy infarktust, akkor gondolom a gyertyatartóval katéterezik meg a szószék tetején.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy Ákos: Orbán korrupt veje miatt 12 milliárd forinttól
  2018-01-14 11:27:52, vasárnap
 
  Megfigyelhető az elmúlt évszázadok során milyen a magyar, mint a kutya ami ül a szegben, fáj-fáj, de annyira nem hogy felálljanak! SAJNOS!

Abból is látszik, milyen erős a magyar demokratikus érzület, hogy a miniszterelnök vejének brutális korrupciós ügye, ami miatt sokmilliárdos kár érte az államot, most végleg megpecsételte az amúgyis viharvert népszerűségű Orbán-kormány sorsát.
A sajtóban napok óta semmi másról sem lehet olvasni, mint erről,a kormánypárti média is döbbenten szabódik, küszöbön áll az általános sztrájk. Nemzetközi elemzők is felhívták rá a figyelmet, hogy a Fidesznek minden szempontból a legrosszabbkor, a választások előtt pár hónappal kipattant ügy végzetes lehet a kormánypárt számára- egyre többen követelik jobboldalon is a politikai hullává vált kormányfő lemondását, mielőtt katasztrofális vereségbe rántja a pártot.
A napok óta tartó tízezres tüntetések szónokai egyértelművé tették, hogy a Fidesz bukása csak a kezdőlépés lehet egy hosszú, de elkerülhetetlen úton, ami a magyar oligarchakapitalizmus és az általa túszul ejtett politikai rendszer teljes felszámolásához kell, hogy elvezessen.
A magyar demokratikus ébredést világszerte úgy emlegetik, mint ami egész Európa számára kiutat mutathat, visszaadhatja a kifulladt neoliberalizmus és a szélsőjobboldali populizmus szorításában fuldokló kontinens hitét a demokráciában.😁😁😁😁😁&a mp;#128513;😁😁😁😁

Aki leválthatá őket azt nem érdekli, akit érdekel az nem tudja...... .......tömören ennyi.........demokratikus ébredés ide, demokratikus ébredés oda !

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------

Hadházy Ákos: Orbán korrupt veje miatt 12 milliárd forinttól esnek el a magyar adófizetők


POLITIKA
január 13., szombat 12:40


Orbán vejének korrupt közbeszerzései miatt a magyar adófizetők több mint 12 milliárd forinttól esnek el, közölte az LMP társelnöke, Hadházy Ákos január 12-ai sajtótájékoztatóján.

Az eseményről az MTI nem tudósított, ezért Hadházy erről szóló Facebook-posztja, illetve az Országos Sajtószolgálatnál megjelent LMP-s közlemény alapján készült ez a poszt.

,,Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) megállapította, hogy a jelenlegi miniszterelnök vejének korrupciógyanús közbeszerzései miatt a magyar adófizetőknek 12 milliárd forintot kell visszafizetniük" - fogalmaz az LMP.

,,Az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy a korábban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó cég közbeszerzései miatt indítson a magyar ügyészség eljárást, több mint 12 milliárd forintot pedig fizessen vissza a magyar állam a szétlopott projektek miatt."

Az LMP azt írja, hiába tett korábban feljelentést, ,,itthon konkrét jogi következmények nem valósultak meg, nem meglepő módon."

Az LMP álláspontja, hogy az ügyészség politikai utasítások alapján működik, ezért most sem lesz eljárás, elegendő lesz a magyar kormánynak, hogy megkárosítják a magyar adófizetőket.

Hadházy saját szavai szerint erősebben fogalmazott a sajtótájékoztatón, szerinte nagyon is beszédes Orbán minapi kijelentése, miszerint ,,ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától":

,,A miniszterelnök ezzel ugyan közelebb került a börtönhöz, de természetesen utolsó leheletéig küzd ellene. Ennek fényében rendkívül nyugtalanító az a nyilatkozata, ami szerint ha az EU nem ad pénzt, majd tarhálunk Kínától. Ha ugyanis Polt az OLAF jelentés ellenére sem nyitná újra az ügyet, egészen komolyan felmerülhetne az EU pénzek felfüggesztése."


https://444.hu/2018/01/13/hadhazy-akos-orban-korrupt-veje-miatt-12-milliard-forin ttol-esnek-el-a-magyar-adofizetok

--------------------------------------------------------------------------------- -------------


Tiszteletre méltó, amit Hadházy csinál, kicsit szélmalomharc, a kocsmapultot támasztó Józsinak ha a fideszes polgi ad egy kis tűzifát, már nem számít se a korrupció se az ország, semmi. Megzsarolt, elkötelezett vagy félelemben élő választópolgárok nem mérlegelnek.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magáncégek húznak le milliárdokat az autósokról a parkolásér
  2018-01-14 11:24:38, vasárnap
 
  2018. 01. 09. 16:11

Magáncégek húznak le milliárdokat az autósokról a parkolásért - ennek vetne véget a Jobbik

A Jobbik felülvizsgálná az autóstársadalmat érintő indokolatlan sarcot - jelentette ki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke.

A politikus elmondta: a Jobbik megvizsgálná a sok esetben több milliárdos hasznot realizáló parkolási társaságok működését. A párt hosszú távon azt szeretné elérni, hogy az érintett cégek önkormányzati vagy állami felügyelet alatt álljanak, illetve önkormányzati vagy állami tulajdonba kerüljenek. A képviselő szerint ennek a több lépcsős tervnek a megvalósítása azért szükséges, mert értelmetlen, hogy magáncégek milliárdos hasznot húzzanak úgy, hogy a helyi önkormányzat kasszájába csak minimális összeget fizetnek be.

Z. Kárpát a hatékonytalanság állatorvosi lovának nevezte a jelenlegi parkolási rendszert, hiszen a cégek gyakorlatilag nem létező szolgáltatásokért kérnek pénzt. A Jobbik felülvizsgálná a parkolási rendszert, és adott esetben megszüntetné a fizetős parkolást ott, ahol semmilyen szolgáltatás nem jár a befizetett díjért cserébe.

Kivételt csak akkor tennének, ha a pénzért szolgáltatások is járnak, illetve a fizetés parkolásnak az adott területen forgalomszabályozó szerepe van. Z. Kárpát elmondta: jó dolog, ha az embereket a tömegközlekedés igénybe vételére ösztönzik, de erre motivátorokkal kell hatni, nem ész nélküli sarcolással.

A Jobbik érthetetlennek tartja azt is, hogy iskolák, állami intézmények, közintézmények vagy egészségügyi intézmények környékén fizetni kelljen a parkolásért, hiszen aki közszolgáltatást vesz igénybe, nem kell extra sarccal sújtani.


https://alfahir.hu/2018/01/09/parkolas_autosok_jobibk_z_karpat_daniel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel varázsolt
  2018-01-14 00:33:40, vasárnap
 
  Merkel varázsolt


Elhamarkodottak voltak azok az elemzők, akik úgy gondolták, Angela Merkel ellőtte politikusi puskaporát, hiába nyert pártja a szeptemberi parlamenti választásokon, nincs már négy éve Németország élén. Mágikus kompromisszumteremtő képessége még működik, zsebre tette politikai partnereit.


Komócsin Sándor, 2018. január 13. szombat, 09:04

Hány olyan politikust ismerünk a világon, aki bevállal egy 24 órás folyamatos tárgyalást legkeményebb ellenfelével és vonakodó szövetségesével, majd úgy áll fel a tárgyalóasztaltól, hogy majdnem kizárólag a saját céljait érvényesítő kompromisszumot kötött velük? - teszi fel a kérdést Leonid Bershidsky, a Bloomberg Berlinben dolgozó publicistája. A válasz: csak egyet, Angela Merkelt.


Jó napja van az EU-nak
A kancellár asszony csütörtök reggeltől péntek délelőttig tárgyalt Martin Schulzcal, a szociáldemokraták (SPD) és Horst Seehoferrel a bajor keresztényszocialisták (CSU) elnökével a nagykoalíció meghosszabbításától, s bár sokan úgy vélték nem jön össze az egyezség, ami Merkel politikusi karrierjének végét jelentheti, tévedtek. Rácáfolt azokra, akik szerint elkopott mágikus kompromisszumteremtő képessége.

Ki nevet a végén?

A 63 éves politikus megfricskázta 39 éves kollégáját Christian Lindnert, a szabad demokraták (FDP) elnökét, aki egy hasonló maratoni koalíciós tárgyalás után tavaly ősszel felállt az asztaltól, bejelentve: jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni.

Nem volt hajlandó engedni a Zöldek elvárásainak, azt gondolta, ez az elvszerűség kifizetődő lesz. Felrúgta a koalíciós egyeztetést látszólag lehetetlen helyzetbe hozva Merkelt. Számítása egyelőre nem jött be: az FDP-t a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint kevesebben támogatják, mint a szeptemberi választásokon.

Osztott-szorzott

Merkel is elcsigázottnak látszott a szavazást követő kormányalakítási szappanoperában, ám soha nem adja fel. Először megpróbálta összehozni a CDU/CSU-FDP-Zöldek koalíciót, ami a legsanszosabbnak látszott, majd miután ez nem sikerült kitartott amellett, hogy nem akar előrehozott választást és nem akar kisebbségi kormányt alakítani.

Nem törődött vele, hogy Schulz pártja hangulatához is igazodva a választás után elutasította a nagykoalíció folytatását, mert messzebb látott, mint az SPD tagsága. Tudta, hogy a szociáldemokraták vezetősége nyitott lesz a politikai üzletelésre, mert egy újabb választáson a szeptemberinél is rosszabbul szerepelhet a pártjuk.

Az elemzők azt gondolhatták, hogy Merkel mindenáron össze akarja majd hozni a koalíciót, hogy elkerülje a rosszabb lehetőségeket, ám megtapasztalhatták, milyen kemény a kancellár asszony még akkor is, amikor politikai pályafutása végét kockáztatja. Arra alapozott, hogy az SPD még nála is jobban el akarja kerülni a kudarcot - és igaza lett.

Győzött

A szociáldemokrata vezetők, akiknek el kell adniuk a megállapodást a párt vonakodó tagságának, azt mondják, hogy Schulz 60 százalékban elérte, amit az SPD akart. Például a munkáltatók és a munkavállalók között egyelő arányban oszthatják meg a nyugdíjjárulékot, míg most ennek nagyobb részét a munkavállalóktól vonják le. Nőhet a családi pótlék és infrastruktúra-beruházások indulhatnak.

Bershidsky azonban úgy látja, hogy Merkel győzött: a CDU/CSU akarata jobban érvényesült, mint partneréé. Például az SPD a magas jövedelmek megadóztatását akarta, de ez nem lehet a kormányprogram része és az egészségügyi rendszerben sem növelik a kötelező állami pillér súlyát a magán-egészségbiztosítás rovására.

A migráció terén tettek engedményeket, valamivel több bevándorlót engednek be az országba, mint amit a konzervatív pártszövetség jónak látna, de nem sokkal. Ami még ennél is fontosabb, a CDU/CSU nem engedett abból, hogy a költségvetést egyensúlyban tartsák, ami szociális költekezési terveik lefaragására kényszeríti a szociáldemokratákat.

Európa - hányadik?

Schulz azt nyilatkozta az egyezség megszületése után, hogy az "áttörést" hozott Európa ügyében. Nem egyértelmű azonban, hogy ez alatt mit is kéne érteni. A kormányalakítással kapcsolatos viták végig belpolitikai és hazai gazdaságpolitikai kérdések körül forogtak. Merkel elég okos ahhoz, hogy csendben érvényesítse a Németország First! elvét ahelyett, hogy ezt nagy dobra verné (mint az America First jelszót harsogó Donald Trump amerikai elnök).

Az utolsó feladat

A németeknek elegük van a koalíciós huzavonából - nem olyan türelmesek, mint a hollandok, akik a 2017. márciusi parlamenti választás után 209 napot vártak a kormányalakításra. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint többségük nem akar újabb CDU-SPD koalíciót és Merkel kompromisszumteremtő képességének megingása egy időre sérülékennyé tette őt magát is.

Ha azonban a mostani varázslata bejön és az SPD tagságának többsége a várakozásoknak megfelelően belemegy az alkuba, akkor Merkel várhatóan kényelmesen kormányozhat a választási ciklus végééig. Ez időt adhat neki arra, hogy megtalálja utódját - amivel eddig nem törődött. Breshidsky szerint nem lenne körültekintő vezető, ha nem fektetne kellő súlyt erre a kötelezettségére.




https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiderult_a_titok_merkel_varazsolt.654763. html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tényleg érdemes mindenkire egyformán figyelni, ebben a csodá
  2018-01-14 00:28:22, vasárnap
 
  Tényleg érdemes mindenkire egyformán figyelni, ebben a csodásan működő országban senki nem kerülhet hátrányba pusztán a testméretei alapján


Szalonna | Ma | 12:05


Fényvisszaverő anyagból készített kis zászlókat helyezett ki Szentendrén három gyalogátkelőhöz a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi akciócsoportja.

Pár nappal később jártam arra, még néztem is, mi a franc lehet - aztán az egyik zebránál egy hölgy mosolyogva kivett a tartóból egy zászlócskát, és kedvesen integetve vele az autósoknak, mosolyogva lejtett át az úttesten, a másik oldalon meg egy mozdulattal visszarakta az ottani tartóba: na, ekkor persze már leesett. Mondom, mekkora poén már, mellesleg mekkora ötlet - hazafelé azon gondolkodtam, megcsinálom Dunaújvárosban pár olcsó zseblámpával, igény, azt hiszem, lenne rá, a gyalogosok és az autósok részéről egyaránt. Aztán, már épp el is felejtettem az egészet, amikor két nappal később látom valamelyik híradóban (nem, nem a ,,közmédiáéban", abban ilyen butaságokkal nem tömik a derék adófizetők dúsan barázdált agyát, sokkal előrébb való mondjuk egy remek interjú, természetesen a menekültek széles tömegeinek legújabb rémtetteiről, a rettenthetetlen Bakondi tábornok úrral, akinek helyzetelemzései épp oly pazar élményt kínálnak, mint a nemzetközi helyzetet frappánsan összefoglaló, kiugróan széles körű ismereteket feltáró szóbeli felelete...), hogy a Magyar Közút illetékesei egy rendkívüli éjszakai műszak keretében leszerelték és biztonságos helyre szállították az összes kis tartót meg az összes kis zászlócskát.

Az is kiderült a kis riportból, hogy az MKKP helyi aktivistái tizenkétezer forintot áldoztak rá, hogy a város három legveszélyesebb gyalogátkelőhelyét kicsit biztonságosabbá tegyék - a maguk módján. Tizenkét rugót fizettek be: nem közpénzből, nem pártkasszából, de saját zsebből. Fura, tudom: majdhogynem érthetetlen. Zárójelben hadd mondjam még el, hogy a módszer nem csupán külföldön, de immár több magyar városban is meghonosodott az utóbbi időkben. És elképzelhető, hogy Szentendrén is maradhatott volna a zászlórendszer, csakhogy... elmaradt az egyeztetés. Az előzetes. Engedély nélkül helyezték tehát ki a tartókat és a zászlókat, márpedig... izé... na, szóval szóból ért az ember, így ez nem megyen. A kihelyezett tárgyak - ezt válaszolta a riport szerkesztőinek megkeresésére a Magyar Közút illetékese -, s hadd idézzem innen szó szerint, hogy igazán kijöhessen a szépség:

... zavarták a gyalogos átkelőhely jelzésképet, és a gyalogosok sem látszódnak így megfelelően a felállási ponton.

Ott, igen, a felállásin. Jó, egy kis múlt idő, egy kis jelen, egy kis különírjuk-egybeírjuk, jól van, ne legyünk parasztok. Érteni így is, nem? A lényeg úgy is csak az, hogy tényleg érdemes mindenkire egyformán figyelni, ebben a csodásan működő országban senki nem kerülhet hátrányba pusztán a testméretei alapján: merthogy mondjuk Nils Holgerssont, Pumuklit vagy az Egérkirályt tényleg simán kitakarja a zászló nyele, vagy a tízszer ötös tartó. Ja.

És azért hadd említsem már meg azt is, hogy egyetlen ember volt talpon a vidéken, egy bizonyos közlekedési szakértő, aki, úgy tűnik, mindenfajta ellenszolgáltatás nélkül is hajlandó volt piros betűs hülyét csinálni magából - ja, bocs, most látom, az Nemzeti Közlekedési Hatóság korábbi vezetőjéről van szó, így már minden oké, mindent értek, simán csak magát adta, ennyi. Mondom, amit mond:

Előfordulhat, hogy mondjuk százból kilencvenkilencszer nagyon jól működik egy ilyen kezdeményezésből megvalósított újszerű jelzésrendszer, azonban egy esetben, egy autós vagy egy gyalogos esetében az mást vált ki, és ilyenkor bizony megtörténhet a baj.

És valóban. Mondok egy ilyen mást kiváltó esetet: valaki a zászlóval a kezében átkelés közben elesik, a zászló nyele a szegycsont fölött a testébe fúródik, és átdöfi a szívét, puff. Vagy egy másikat: egy autós, aki történetesen sokat videójátékozik, egy pillanatra elfelejti, hogy nem a virtuális térben van, és az ugrik be neki, hogy a The Ultimate Cab Driver - Kill All Pedestrians 4. című játékban pont a kis zászlós gyalogok érik a legtöbb pontot. Kész, már vastagon meg is van a baj...

És órákig lehetne még folytatni, higgyétek el. Kilencvenkilenc eset - egy mástkiváltós eset... A lényeg, hogy nem szabad beavatkozni a ,,közlekedés jól szabályozott rendjébe". A kétfarkúaknak természetesen, mint rendesen, ilyen semmiségektől már arcizmuk se rebben: megígérték, szépen felveszik a kapcsolatot a közútkezelővel, egyeztetnek, sőt, ha kell, elvégzik a szükséges tanfolyamokat, megszerzik a nélkülözhetetlen tudást a zászlók megfelelő kihelyezéséhez. Csak halkan jelzem: ha lesz rá mód, az az NKH-nál nem lesz nagyon olcsó mulatság...

Boda András



https://kolozsvaros.com/2018/01/13/tenyleg-erdemes-mindenkire-egyforman-figyelni- ebben-a-csodasan-mukodo-orszagban-senki-nem-kerulhet-hatranyba-pusztan-a-testmere tei-alapjan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.