Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ebéd harminc centből - a legnagyobb magyar, Bartók Béla
  2018-01-15 14:27:54, hétfő
 
  Sir Solti György egy interjúban elmondta, hogy Bartók Bélát nem emberként, hanem istenként tisztelték. Sok évvel később Solti végiggondolta az együtt töltött néhány napot, amíg zongorázni tanult nála, és rájött: Bartók egy angyal. Ez a földre szállt, különleges ember azért járt itt, hogy az emberiséget szolgálja. Sipos József Bartók című dokumentumfilmjét nemrég mutatták be a mozikban.

Sipos József rendezőként és producerként már többször foglalkozott Márai Sándor műveivel. Az 1945-ös naplóját lapozgatva talált rá egy bejegyzésre, amely szerint az író tudomására jutott, hogy meghalt a legnagyobb magyar, Bartók Béla.

- Nagyon meglepődtem, mert legnagyobb magyarként eddig mást aposztrofáltunk - meséli a rendező -, s mivel mindig erősen bíztam Márai ítéletében, elkezdtem kutakodni Bartók után. Sok könyvet olvastam róla, amelyekben érdekes leírások voltak a bartóki művészetről, de hogy valójában milyen ember, arról alig valamit. Rudolf Péterrel, akivel sok filmben dolgoztunk már együtt, kezdetben játékfilmet szerettünk volna készíteni. Egy 1946-os kiadványban találtam rá Bartók Béla levelezésére. A levelek főleg az édesanyjának szóltak, később második feleségének, Pásztory Dittának vagy a gyerekeinek, akiknek érdekes pillanatairól számolt be. A több száz oldalas gyűjteményt egy éven keresztül minden este olvasgattam. Ekkor már halványan körvonalazódott számomra egy kép a zeneszerzőről, akit nem csak a zene, sok minden más is érdekelt, de ez az anyag még kevés volt.

Kutatásaim során egyre közelebb jutottam a személyiségéhez, és egyre mélyebbre a bartóki világban, de ez még mindig nem volt elég egy hiteles filmhez.
A harmadik levél után

Nagyon óvatosan kellett és kell bánni a témával, mert Bartók Béla valóban nemzeti kincs.

A zenetörténészek és azok, akik könyveket írtak róla, óvják, őrzik.

- Nem is nagyon akart senki beszélni, bár én mindenkit megkérdeztem. Elég zárt közeg - állítja Sipos József.

- Nem engedik kiszolgáltatni a bartóki hagyatékot, aminek az lehet az oka, hogy féltik a zeneszerzőt. Akik ismerik és szeretik, pontosan tudják, hogy semelyik politikai oldalhoz nem tartozott, mindig a tisztesség és az emberek szeretete vezérelte. Ugyan mindkét oldallal volt konfliktusa, de egyik mellé sem állt. Akik viszont vele foglalkoztak, mind közel kerültek hozzá. Mind! És Bartóknak még mindig van kisugárzása, pedig 75 éve nincs közöttünk.

Tavaly nyáron Vikárius László, a Bartók Archívum vezetője azt kérdezte a rendezőtől, hogy miért nem keresi fel Bartók fiát Amerikában. Sipos József levelet írt a megadott e-mail címre, ahonnan hosszú ideig nem érkezett válasz. A harmadik levél után valaki az iránt érdeklődött, hogyan és miért szeretnének Bartók fiával találkozni. Végül hosszabb levélváltás után azt az üzenetet kapták, hogy a 93 éves Bartók Péter vállalja a beszélgetést, de rossz tapasztalatai miatt feltételekhez köti. Siposék mindent vállaltak, és szinte azonnal elindultak Amerikába. Arra se volt idejük, hogy bárkitől pályázati pénzt kérjenek, vagy finanszírozót találjanak. Feleségével, a film producerével, Détár Krisztinával úgy döntöttek, az út egyben a nyaralásuk is lesz.

Bartók Péter idősek otthonában él Floridában. Segítségre szorul, mert kilencvenéves korában csípőprotézist kapott, nehezen jár, és rosszul lát. Ennek ellenére vállalta a forgatást.
Töpörtyűs pogácsa

- Nagyon érdekes volt az együtt töltött néhány nap - emlékszik vissza a rendező. - Egy idő után a beszélgetésünk monológgá változott, ahogy egyre mélyebbre merült az emlékeiben. Talán már nem is nekünk beszélt... Írt egy könyvet Apám címmel, de a forgatáson sokkal több emléket elevenített fel. A végén úgy éreztük, hogy már nemcsak nekünk fontos ez a találkozás, hanem neki is. Olyan szuggesztíven mesélt, hogy a második napon eldöntöttem, ennél jobb játékfilmet nem lehet készíteni. Akkor változott át dokumentumfilmmé.

Az utazás előtt nagy talány volt, hogy Bartók Péter hogyan beszéli nyelvünket. A nagy magyar zeneszerző fia nem beszélhet angolul a nemzeti hősről, de rossz kiejtéssel vagy erős akcentussal sem! Miután bemutatkoztak, Bartók Péter első kérdése az volt: ,,Elhozták a töpörtyűs pogácsát?" Még mindig az a kedvence, és azt ott nem lehet kapni. Mindjárt odaadták neki, amelyhez egy korty magyar pálinkát is ivott. Siposék az első három perc után megkönnyebbültek: Bartók fia tökéletesen tud magyarul.

- Péter nyolc éve senkihez sem szólt az anyanyelvén, ezért is csoda, hogy ilyen gyönyörűen és tisztán beszél - mondja Sipos József.

Már a film első perceiben kiderül, hogy Bartók Péter egész életében az apja bűvöletében élt, azt a munkát folytatta, amelyet ő kezdett el, persze nem zeneszerzőként. A konfliktusokat is vállalva a Bartók-hagyaték megőrzésének szentelte életét. Hiszen a zeneszerzőt Magyarországon többször megbántották, életében olykor ellenségként kezelték, előfordult, hogy letiltották. Aztán posztumusz Kossuth-díjat adtak neki...

Bartók Bélának Amerikában nagyon megfogyatkoztak a bevételei. Több helyen kellett adóznia, és betegsége miatt nem tudott fellépni. A családtagjain kívül másnak nem panaszkodott, csak a fiának írta meg, hogy harminc centből ebédelt. Senki sem tudta, hogy milyen szegényen él, hogy nincs mit ennie. Amerikában nem árulta el, hogy ő az a nagy művész, akit a világon mindenhol ismernek. Senkitől sem kért semmit, a családjában is ő tartotta a lelket, pedig akkor már halálos beteg volt.

Mielőtt a Bartók házaspár elindult Amerikába, fiukat itthon gyámra bízták, de rövid időn belül dönteni kellett a sorsáról, mert hadköteles korba lépett. Péter a filmben elmeséli, milyen kalandos körülmények között jutott ki Amerikába, majd New Yorkban hogyan találkozott véletlenül az apjával az utcán. A fiatalembert besorozták, és amerikai haditengerészként a Panama-csatornához küldték. A háború után a katonákat nyugdíjazták, így 21 éves korától pár száz dollárból nyugdíjasként élt. Később hangmérnök lett, és elkezdte az apja gyűjtéseit, felvételeit rögzíteni.

- Bartók Péterrel négy óra rögzített anyag készült - mondja Sipos József. - Sok történetet mesélt az édesapjáról, az egyik kedvencem sajnos időhiány miatt nem került be a filmbe: Bartók és Kodály Zoltán együtt folytattak népzenekutatói munkát, amelyhez pénz kellett. Bartók azt mondta, jelentkezik a párizsi Rubinstein-zongoraversenyre, megnyeri, és majd abból fizetik az utazás költségeit. Megírta a kottákat, elküldte Párizsba, elhívták a versenyre, de előző este a zsűri közölte vele, hogy nem jó a partitúra, mert bizonyos hangnemek nem stimmelnek. Bartók próbált érvelni, de hiába. Megkérdezte, hogyan lenne jó. Mondták, úgy, ha ebbe és ebbe a hangnembe áttenné a harmincperces zenekari művet. ,,Rendben, holnapra megcsinálom." Holnapra?!

Háromheti munka!" Bartók zongora nélkül, éjszaka fejben áthangszerelte és másnap benyújtotta a partitúrát. Nem akarták elhinni, azt hitték, volt egy másik példánya. Hiába adta elő óriási sikerrel a darabot, a versenyt nem ő nyerte meg. Rosszkedvűen találkozott az egyik magyar zsűritaggal, aki azt mondta, ne keseregjen, a győztes egy fillért sem kap, mert a zsűri ellopta a pénzt! Ekkor belépett a kávézóba egy férfi nagy kalapban, nyakán sállal, és odament hozzájuk. ,,Melyikük Bartók Béla? Maga? Ön a XX. század legnagyobb művésze! Engedje meg, hogy bemutatkozzam,

Maurice Ravel vagyok." A francia zeneszerző is vigasztalta, mondván, ne törődjön a versennyel, őt még zsűritagnak se akarták bevenni. Itthon Bartók szomorúan mesélte el Kodálynak, hogy nem sikerült pénzt szereznie, aki viszont mosolyogva közölte, hogy neki igen!

Így hát elutazhattak.
Nemzeti ügy

Népdalgyűjteményünk gazdagságát tekintve a világ élvonalába tartozunk. Eddig kétszázezer magyar népdalt gyűjtöttek és rendszereztek. Miután a friss diplomás Bartók Gerlicepusztán meghallotta a székelyföldi, kibédi szolgálólány, Dósa Lidi énekét, eldöntötte, dokumentálja a magyarországi és erdélyi falvak örökségét. El is indult, felkereste a parasztokat, akik kezdetben nem akartak megnyílni. Féltek a hangfelvevő géptől, a fonográftól. Bartók már akkor tudta, hogy egy nép zenei múltjával foglalkozni nemzeti ügy. ,,Én részemről egész életemben minden téren, mindenkor és minden módon egy célt fogok szolgálni, a magyar nemzet és a magyar haza javát" - írta egy levelében. Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes már többször ellátogatott Dósa Lidi sírjához, ahol elénekelte azt a dalt, amelyet Bartók először hallott tőle. A zeneszerző művészete és tudományos munkássága korszakalkotó jelentőségű. Kacsóh Pongrác az elsők között méltatta 1904-ben. ,,[...] ez a kolosszális tehetségű és imponáló tudású ifjú ember Liszt Ferenc szimfonikus talentumának egyenes örököse. Az első tiszta magyar szimfonikus."

- Bartók büszke volt arra, hogy magyar - fűzi hozzá a rendező. - Nagyon jó lenne, ha ma azok az emberek, akik nemzeti érzésekről beszélnek, példaként őt állítanák. Számunkra azóta is csoda, hogy Bartók Béla fiával beszélgethettünk! Miután elkészült a film, izgultam, hogy Péter mit szól hozzá. Nekem érzelmesnek tűnt, hiszen a felvételeket még mi is végigbőgtük. Aztán az egyik munkatársa, Peter Hennings üzent, hogy hívjam fel, mert már háromszor le kellett neki vetíteni a filmet, annyira szereti. ,,Magát az apám küldte a mennyországból, hogy beszélgessünk, hogy el tudjam mondani, amit még szeretnék, és mindez eljusson a magyar emberekhez, és az egész világ megtudja, milyen ember volt Bartók Béla" - mondta a telefonba. Alig hittem a fülemnek. Nagyon büszke vagyok, úgy érzem, már ezért érdemes volt elkészíteni a filmet Bartókról, amelyhez a fotókat, a zenei felvételeket, mindent a fia adott.

Az alkotás egyik különlegessége, hogy az összes zongorabetétet Bartók és Pásztory Ditta játssza. Az operatőr két családi albumból olyan fényképeket vehetett fel, amelyeket eddig médiában soha senki nem láthatott. Bartók Péter a hagyatékot az irodájában őrzi. Sok mindent még nem küldött el a bázeli archívumba, ahol a világ legnagyobb művészeinek a kéziratait őrzik, s ahová Péter segítségével a stáb is bejuthatott. Ennek a biztonságos, föld alatti gyűjteménynek a fenntartását egy gyógyszergyár azzal a céllal finanszírozza, hogy az emberiség kultúrájának egy részét minden körülmények között megőrizzék.

- Bár Péterrel nem beszéltünk róla, de szerintem a még nála lévő hagyatékot Bázelba küldi majd el, pedig jobb lenne, ha itthon őriznék - jelenti ki Sipos József. - Örömmel segítenék, ha ez ügyben Magyarországról hivatalosan is megkeresnék őt. Bartók Péter ugyanúgy szereti a hazáját, ahogy az édesapja, egész életében a hagyatékkal foglalkozott, amiért megérdemelne állami kitüntetést.

Biztos vagyok abban, hogy szívesen venné.

Ozsda Erika

forrás: http://magyaridok.hu Link
 
 
0 komment , kategória:  Film-Színház-Zene-Előadók  
Nem angyalok, hanem emberek házasodnak
  2018-01-15 13:54:18, hétfő
 
  Nem angyalok, hanem emberek házasodnak,
s ha nem látjuk egymás hibáit
a szerelem rózsaszínű felhőin keresztül,
az még nem jelenti azt, hogy nincsenek.
Tartós házasságot csak a lélek köthet, nem a test.

. .

 
 
0 komment , kategória:  SZERETet - HIT - VALLÁS  
A házasok tízparancsolata
  2018-01-15 13:51:02, hétfő
 
  1. Légy nyitott és fejlődőképes!
2. Fogadd el házastársad másságát!
3. A MÁSIKAT akard boldoggá tenni, ne saját boldogságodat hajszold!
4. Magaddal szemben szigorúság, társaddal szemben engedékenység!
5. Házastársadat a sorban SENKI és SEMMI meg nem előzheti!!
6. Legyen rugalmasan kialakítva a felelősség-megosztás!
7. Legyen nyitott a család mások felé is!
8. Tiszteld az életet. Fogadd örömmel a gyermekáldást!
9. Ne feledd dicsérni társadat!
10. Legyen ünnep és lazítás is betervezve - kettesben!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm, amit látok
  2018-01-15 11:43:37, hétfő
 
  Köszönöm, amit látok:
a teremtett világot,
hogy még a rossz sem céltalan;
mindennek jelentése van.
(Vas István) 
 
0 komment , kategória:  Napi idézet, vers, gondolat  
Hogyan spóroljunk?
  2018-01-15 11:14:47, hétfő
 
  "nem lehetetlen beosztani a 9000.-ft-ot 10 napra... A téliszalámi luxusnak számít, mégis én azt szoktam venni, mert tíz dkg kb. 600.-ft, és nekem egy hétig elég. Egy szelet pirítós kenyérre 4 szelet szalámi, tetejére egy db tükörtojás igen laktató. 1 kg. comb kb. 1200.-ft, egy gulyásleves a fele húsból, a másik feléből sűlt hús ez nekem szintén egy hétig kaja....., vagy 1 kg. sertésmáj, amiből rántott májat és resztelt májat is készítek, szintén min. 4 napig kitart. Arra figyelek, hogy az alapok mindig meglegyenek otthon, ilyen a tojás, burgonya hagyma és csak a képzeleten múlik, hogy mit főzök. És, hogy tényekkel igazoljam: 1 kg sertéscom kb. 1200.-ft
1 tálca tojás 18 db-os kb. 1200.-ft
2 kg burgonya kb. 300-400.-ft
10 dkg téliszalámi kb. 600.-ft
1 kg kenyér kb. 300.-ft
1 kg sertésmáj kb. 600.-ft
zöldség. kb- 400.-ft, most tartok 4700.-ft-nál, tehát még marad gyümire, paprikára, paradocsomra, tejre, esetleg sajtra, vagy bármi másra...., de ha nagyon megszorulok, rántott leves, sok fokhagymával, paptikás krumpli üresen, tészák, stb.
És mivel a gyerek iskolába jár, lehet, hogy ott eszik is......
Apukámtól azt tanultam, hogy lehetetleség nincs, csak tehetetlenség! :)
Szép napot mindenkinek!"
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
sajnálom hogy ide születtem
  2018-01-15 11:11:30, hétfő
 
  kommentek közt olvastam

"leveseket eszem két napra főzök,van olykor hús is a levesbe,napi 1-szelet zsiros kenyér hagymával,,vacsora tea, sült krumpli,fött tojás,spórolok hogy teljen gyümölcsre,és citromra,a teába, igy ki tudom fizetni a rezsit,és meleg lakásba tudok lenni, nyugdijas vagyok,és csak igy tudok létezni valahogy, mai világban nem szabad Magyarnak lenni,sajnálom hogy ide születtem"
Link
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR - ország  
Egy újabb átverés a törött telefon. Be ne dőlj nekik
  2018-01-15 10:35:58, hétfő
 
  Egy újabb átverés a "törött telefon". Be ne dőlj nekik, csak a pénzedet akarják!


A napokban egyre többet lehetett hallani a törött telefon trükkről. A csalók mindent megtesznek azért, hogy áldozatuktól pénzhez jussanak, ezért a legelképesztőbb hazugságokat képesek kitalálni.

Az átverés hétköznapi helyzetekben zajlik, akárkivel előfordulhat. Az áldozat sorban áll egy boltban, vagy a kirakatott nézegeti, mikor odamegy mellé egy férfi. Az úriember drága telefonja leesik és betörik a kijelzője. A férfi rögtön elkezd kiabálni, hogy meglökted. Mivel te állsz mellette, csak te lökhetted meg. A történet azért válik egyre hitelesebbé, mert erre több tanúja is van, a “barátai" vagy mondhatnánk, hogy bűntársai.

Az áldozat azt szajkózza, hogy te vagy a hibás, meglökted, ezért esett le a drága telefonja. Te azonban nem emlékszel rá, hogy bárkit meglöktél volna. A legtöbb ember megrémül és inkább felajánlja, hogy kifizeti a telefont, vagy annak a javíttatását, mintsem ellentmondjon a dühös sértettnek és a tanúknak, akik látták az esetet.

Manapság ez az egyik legátlagosabb átverési trükk, aminek bárki az áldozata lehet. Fontos, hogy megjegyezd az alábbi tippeket és ne hagyd, hogy rászedjenek.

1. Elsősorban tudatosítsd magadban, hogy ez nem egy véletlen baleset, hanem átverés. Valaki szeretne pénzt kicsalni tőled. A te feladatod most nem az, hogy kifizesd a kárt, vagy elkezdj vele veszekedni, csak meg kell szabadulnod a helyzetből.

2. Nézd meg jól a leesett telefont. A készülék kijelzője általában túlságosan repedezett, ami egy eséstől nem valószínű, hogy bekövetkezne. Ez azért van, mert a csalók naponta többször eljátsszák ezt a történetet az áldozataikkal.

3. Ne félj attól, hogy erőszakot alkalmaznak. A csalók nem akarnak bántani, nekik csak a pénzed kell. Ha erőszakkal akartak volna lopni, akkor nem játszanának el egy ilyen jól kitalált színjátékot csak, hogy pénzt csalhassanak ki. Lehet, hogy mutogatnak, feszültek és úgy tűnik, hogy bántalmazni akarnak. Ők tisztában vannak a törvénekkel, tudják meddig mehetnek el. Ezért nem alkalmaznak fizikai erőszakot, mert így ők nem bántalmazók, egyszerűen csak sértettek, akiket megkárosítottak.

4. A másik bizonyíték, hogy ez nem egy tényleges baleset, hanem átverés, hogy a sértett és a tanuk sem követlenek tőled semmit. Ehelyett olyan kifejezéseket használ a sértett “Most mit csináljunk?", “Ön mit javasol?" Ez azért van, hogy ne lehessen a későbbiek folyamán csalással vádolni őket. Nem tettek semmi rosszat, csak megkérdezték, hogy ön mit javasol, mit tegyenek. Erre felajánlod nekik, hogy kifizeted a károkat, tehát ők nem felelősek, nem követeltek semmit.

A kérdéseikre egy kérdéssel kell válaszolni " Ön mit mond, mit tegyünk?" Ha erre a csaló hárít és azt mondja, hogy az te javaslatodra kíváncsi, akkor nyugodj meg, ez egy átverés. Hívd a rendőrséget.

5. Ne félj kihívni a rendőrséget. A sértett felel az értékeiért, ez ha nem átverés lenne, még akkor is csak egy véletlen baleset, amit a sértettnek bizonyítania kell. Hívd ki bátran a rendőrséget, ne félj, te nem vagy hibás. Az ilyen esetekben általában nem indul hivatalos eljárás, mert ha a csalók látják, hogy nem hagyod magad és márpedig te kihívod a rendőrséget ahelyett, hogy felajánlanád, hogy fizetsz nekik, rögtön hátrálnak. Ettől a helyzettől megrémülnek előfordulhat, hogy a színjáték kedvéért azt mondják, hogy hívd csak ki a rendőröket, de ez csak a műsor része, félnek mert tudják, hogy nincs igazuk.

6. Légy nyugodt! Ne mutasd ki a félelmed, nincs okod rá, hogy idegeskedj, mert te semmi rosszat nem követtél el. Ha kiabálnak, vagy erőszakosnak tűnnek, akkor se ess kétségbe és ne mutasd ki a félelmed. A saját álláspontod mellett tarts ki, ragaszkodj ahhoz, hogy hívod a rendőrséget és maradj nyugodt.

Manapság egyre több az átverés, sajnos sok módon megpróbálják a védtelen emberek pénzét kicsalni. Ezért is fontos, hogy minél több emberhez eljusson ez a hír, ne dőlj be a csalóknak és hívd fel rá a családtagjaid figyelmét is.Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiktől is kell félnünk?!
  2018-01-15 09:31:55, hétfő
 
 
Április 10, 2016 Hol: 7:35pm
DÖBBENETES TÖRTÉNET A FACEBOOKON: "CIGÁNYOK" ÉS "TESÓK" TERRORIZÁLTÁK A VILLAMOS UTASAITA történet szerzője a villamoson utazott egy idegen idős asszony és egy lány társaságában, mikor egymást "cigánynak" és "tesónak" szólító fiatalok ültek melléjük.

Nyíltan kezdtek el beszélni drogügyeikről, arról, hogy egyikük hasba rúgná a terhes ribancát, majd rászálltak a három hölgyre.

A teljes történet itt olvasható:

Egész este a délután jár a fejemben. Nem tudok túljutni a történteken. Megosztom veletek, hátha jobb lesz, hátha segít a mellkasomban lévő furcsa nyomást enyhíteni. Munkatársammal elindultunk haza a munka végeztével. Felszálltunk az 1-es villamosra, a már rettegett fővárosi "thriller mesék" helyszínére. Leültünk, mert épp jutott hely. A megállók egyikében 3 fiatal fiú is csatlakozott az utazókhoz. Volt náluk egy szarvasagancs. Igen. Ez önmagában sem hétköznapi, de higgyétek el, mindez semmiség ahhoz képest, ami ezt követte.

Munkatársam a stadion után magamra hagyott, megérkezvén úti céljához elköszöntünk egymástól. Mellém ült egy csinos, jól szituált lány, velem szemben pedig egy idős néni pihegett. Az agancsosok leültek a szemközti helyekre... és elkezdődött életem legfeszültebb, legmegdöbbentőbb hazaútja. Illusztráció (valószínűleg) A kisebbséghez tartozó, nem is tudom, minek nevezzem őket, sajnos nem tudok nem indulatos lenni, férgek, maradjunk a férgeknél, szóval elég hangosan beszélgettek.

Egymást cigánynak és tesónak szólítva azt ecsetelték, melyik mikor jött ki a böriből, és kinek, mikor, melyik tárgyaláson kell - idézem - "baszakodnia a fasszopó gecikkel". Kitárgyalták a drogügyeiket és a zaklatásokat is. Majd a beszélgetésből kiderült, hogy az egyiknek a "kurvája" merthogy így nevezte, szóval "vemhes" merthogy így jellemezte. De "baszik rá hogy fiú-e vagy lány, mert ő aztán fel nem neveli. Legyen a gondja a pulya a rühes dögnek, ha már lenyelni nem tudta!" Itt, ennél a pontnál már éreztem, hogy ez egy kellemetlen út lesz. A társa elkezdte győzködni, hogy de nevelje fel, mert ha fiú, akkor majd lehet az anyagot teríttetni vele, ha pedig lány, akkor sok pénzt hozhat, ha futtatja. Mindhárman megállapították, hogy ez nagyon fain, úgyhogy akkor mégsem rugdossa szét a ribanc hasát. Igen, ezt így mondta. A főkolompos elkezdte nézegetni a mellettem ülő lányt.

Rettegtem, hogy oda ne jöjjenek. Nos, nem jöttek, de ami ezután következett, az örökre bennem marad. Azt találgatták hárman, hogy hány éves lehet. Majd azt mondta az egyik, idézem: hogy az ilyen minőségi pinák mind azt hiszik hogy ők valakik. A jó illatuk meg a menő ruháik miatt. És hogy ilyenbe csak akkor márthatja a maguk fajta a faszát, ha megerőszakolja. Majd azt ecsetelték, hogyan csinálnák, ki hogyan fogná le és baszná szét. Bocsánat, ha vulgáris vagyok. A lány úgy remegett mellettem, hogy esküszöm, éreztem. Ránéztem a nénire aki velem szemben ült. Könnyes volt a szeme. Félelem volt a levegőben. Közben arra gondoltam, hogy pont erről beszélgettem a munkatársammal, hogy mik történnek.

Ott ültem a pattanásig feszült idegek harcának közepén és fogalmam sincs miért, de úgy éreztem, nem bírom tovább. Nem tudtam, mit tegyek és nem tudom megmagyarázni, miért, de azt mondtam a lánynak, hogy add a kezed. Megfogtam a kezét és az volt bennem, bármi lesz is nem engedem el. A "lelki terroristák" folytatták. Szavakkal inzultálták elég durván. Ő pedig szorította a kezem. Ekkor egy idősebb férfi közbeszólt, azt mondta, elég legyen! Persze azonnal célponttá vált. Ment a szétbaszom a fejed, tata, meg kitépem a szíved stb. A bácsi a következő megállónál elhagyta a villamost. Hatalmas csend lett. Egy pisszenés sem volt. Hiába tombolt a meleg, ott és akkor megfagyott a levegő. Esküszöm, hallottam a szívverésem.

A téma a szarvasagancs lett, kibeszélték honnan lopták, hol és hogyan fogják eladni. Időnként még odaszóltak "védencemnek", hogyan nyalnák ki és geciznék tele a finom szűk kis seggét. És ecsetelték néha, hogy sikoltozhatna, vergődhetne, mint a múltkor a kiscsaj a vasútállomáson. Jókat röhögtek azon, hogy 8 hónapot kapott csak érte. Az "előadás" közben többször is többekkel összenéztünk, és mindünk szemében ott volt az együttérzés. Tudjátok, amikor amolyan részvétem pillantásokat vetünk. Végül a Flóriánnál leszálltak, mondván mennek anyagért. Persze távozóban az egyikük végső sokkolásként beleszagolt a lány hajába. Szegény eddig bírta, és kitört belőle a sírás. Szerintem ő sem mostanában fog egyedül utazgatni. Távoztak a "nagyfiúk", és mindenki megkönnyebbült. A lány a végállomásig szorította a kezem, majd együtt szálltunk le a villamosról. Annyit mondott, hogy köszönöm. Ahogy a néni is. Mind, akik együtt utaztunk, szerintem kihagytuk volna ezt a "mesét". Azóta többször is végigpörgettem magamban a történteket. Végtelenül elkeserít, hogy ilyen világban élünk. Isten óvja a gyerekeket, a fiatal lányokat, és minden jóérzésű embert, hogy ilyenek keze közé kerüljön.

Az pedig ijesztő, hogy a börtönök tele vannak, és ezek szabadlábra kerülhetnek újra és újra és újra... Nem félnek semmitől, nincs visszatartó erő, hisz a múltkor megerőszakolt lányért is csak 8 hónapot kaptak... És mindezen röhögnek. Elkeserítő, ijesztő és félelmetes! Nincs kedvem villamosozni, nincs kedvem ehhez a városhoz, ehhez az országhoz, és lassan ott tartok, hogy nincs kedvem ehhez a világhoz sem. Persze az élet megy tovább. Holnap felkelünk, megrázzuk magunkat és megyünk tovább. Hogy lehet ezen túljutni? Csukjam be a szemem és mintha nem létezne mindez, ne vegyek tudomást róla? Nem tudom, mi a helyes hozzáállás, de kívánok nekünk egy szebb világot, egy szebb jövőt, talán ez is fejben dől el...

"CIGÁNYOK" ÉS "TESÓK" TERRORIZÁLTÁK A VILLAMOS UTASAIT

A Class FM hírszerkesztő-hírolvasója osztotta meg a Facebookon.

https://www.facebook.com/erzsebet.veress.9/posts/1103781499644077

Azért be is olvasnak neki:
" Irónikus módon az ön munkája is részben arról szól, hogy ezt az életképtelen világnézetet propagálja. Sajnos önök nevezik a cigánybűnöző elkövetőt "fiatalembernek" a hírekben akkor ha elkövető és romának ha áldozat. Sajnos önök nevezik fasisztának, neonácinak azokat az embereket, szervezeteket, pártokat akik erre az egyre súlyosbodó problémára felhívják a figyelmet."

https://kuruc.info/r/35/157355/

Veress Erzsébet Liza időközben úgy döntött, eltávolítja bejegyzését - talán munkáltatója követelésére, talán politikai korrektségből, nem tudjuk. Mindenesetre álljon itt a képernyőfényképe az utókor számára (a teljes szöveg itt): https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/veresserzsebetliza02.jpg
https://kuruc.info/r/35/157355/

Link

és ez bármelyik nap megtörténhet...nem a "mi...nsokkal" kell rémisztgetni az embereket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiktől is kell félnünk? II.
  2018-01-15 09:27:54, hétfő
 
  miskolci életkép...

Hozzászólás(miskolci életkép...):
Gergo Apatoczky 15 órája

Miskolc egyik régi "bevásárlóközpontját" üzemeltetjük az Újgyőri főtéren.Aki Miskolci tudja melyiket.Az Újgyőri főtér 8. kerület,Brooklyn gettó... minden egyben.Kb két hete történt hogy egy fiatal pár megállt a kocsijával parkolóban.A bevásárlóközpontban található Spárba indultak vásárolni.Ekkor már ott volt két "fiatal" akik mindenkitől kéregettek.Nem amolyan visszafogott módon.Nem.
"Haljak meg testvírem adjál mán egy kis pízt."
A srác egyszerűen és lényegre törően közölte hogy "Nincs pénz".
Semmi takarodj már innen büdös cigány stb.Csak így egyszerűen,nincs pénz.Erre azonnal változott a stílus."Óóóó hogy basszam meg azt a mocskos magyar kurva anyád..."
A srác ezt is elengedte a füle mellett.Nem törődött vele.Majd szóba jött a "fiatalok" kedvenc játékszere a kés.A "fiatalok" megfenyegették,hogy elvágják az ő és felesége torkát is.Na ezt már nem hagyta,nem hagyhatta szó nélkül a srác.Az egyik "fiatal" álla bánta a fenyegetést.Több nem is kellett a "fiataloknak" és mint az oroszlánok rávetették magukat a "zsákmányra" Mivel csak ketten voltak sokat nem mertek tenni csak tovább fenyegetőztek és ijesztgették a srácot.A dulakodásban kiesett a "fiatalok" ruházata alól a rájuk jellemző dolgok.Flakonos bor és a nitrohigítós zacskó.

A srác és a felesége behátrált a Spárba miközben kiosztott még egy kemény állast a a fenyegetőző "fiatalnak"A "fiatalok" megesküdtek rá "anyám haljon meg",hogyha kijönnek MEGÖLIK őket.Na én ekkor már hívtam a rendőrséget.Vasgyári rendőrkapitányságon 18:30 perckor már nincs senki.Nem veszi fel senki a telefont.Így kell ezt csinálni.Hívtam azonnal a 112-őt.Itt felvette egy idősödő úriember.Elmondtam neki a problémát.Mondtam hogy sürgősen küldjön egy szakajtónyi rendőrt mert itt vér fog folyni.Mindeközben megérkeztek a "fiatalok" "testvérei" is.Kb másfél két perc alatt 10-12 fő.Először engem akartak elintézni.Így köszöntöttek "Te verted meg a testvíremet???" Mondom nem én voltam,de takarodjatok innen mert jönnek a rendőrök.A fülemen a telefon,épp a rendőrséggel beszéltem.Az egyik "fiatal" megtudta hogy a Spárban van a galád "támadó."Riasztotta a többi "testvért" és beálltak a Spár bejáratához és kánonba ordították,hogy megölünk téged és a kurvádat is te Magyar geci.
Eközben megérkezett a helyszínre két "rendőr".Egy fiatal srác és egy magas hölgy.Ki is mentem hozzájuk gyorsan hogy jöjjenek be mert bent a Spárban meg fognak ölni egy srácot.A "rendőr" lenyugtatott hogy nyugalom,majd ő tudja mit kell csinálni.Közben a "fiatalokból" álló horda kijött a Spárból hogy megvárják és megöljék a párt.Ekkor a "rend őre" magához szólított a "fiatalokat".Jött is a válasz gyorsan.
"Mi a kurva anyád van köcsög rendőr?" "Óóóóó én itt sem voltam"."Semmi közöm az egészhez....stb"
Ekkor megjelent még öt "rendőr".
És kijött a pár is a Spárból.Na ekkor elszabadult a pokol.10-12 "fiatal" ordította teli torokból hogy "MEG FOGUNK ÖLNI KÖCSÖG MAGYAR".
A rendőrök egy sorfalat képeztek és ennyiben ki is merült az ő kötelességük feladatuk.A srác mint kiderült a sürgősségin dolgozik a detoxban.Mondta is a "fiataloknak" hogy bevállalja őket,de egyenként.Nem ijedt meg tőlük.Ilyen Magyar férfiakra lenne szükség....
Erre a rendőr lebaszta,hogy ne szítsa a feszültséget.A srác felesége már a sírás határán.Kérdezi a "rendőröket" hogy ma Magyarországon nyíltan rendőrök előtt meg lehet életveszélyesen fenyegetni és támadni bárkit?
A "rendőr" válaszra sem méltatta.Egyik sem.Sőt.Azt tanácsolták a párnak,hogy menjenek innen.Addig ők majd feltartják a "fiatal" hordát.Így is tettek.Én is mondtam a magamét a rendőrnek,de mintha a falnak beszéltem volna.Bementem a telefonomért az irodába és mire kijöttem (kb 1,5 perc) már sehol nem volt senki.A "rendőrök" mintha ott sem lettek volna.Ellenben a "fiatalok" már 19 főre duzzadt hordája tovább italozott és szipuzott az áruház sarkánál.Ki tudja milyen további bűncselekményeket elkövetve még az éjszaka.
Számomra a legijesztőbb az volt az egészben,hogy a rendőrök SEMMIT sem csináltak.Szipuzás,közterületen italozás,garázdaság,életveszélyes fenyegetés....Csak pár dolog amiért minimum bilincs és fogda.Nagy szolgálatott tettek volna a Miskolci embereknek.nem is tudom hogy képes tükörbe nézni az ilyen semmirekellő "rendőr".Az Újgyőri főtér híres arról,hogy rendőröket és rendészeket vernek.Erről fogok egy filmet csinálni.És arról,hogy lógnak üldögélnek és nem csinál semmit az a rengeteg rendőr,rendész és közterületes.A "rendőrök" máshoz nem értenek csak a trafi kezeléséhez,és a büntetési csekkek kitöltéséhez.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Koleszterin - Dr Lenkei Gábor előadásának részlete
  2018-01-15 09:06:08, hétfő
 
  "Koleszterinből csinálja a szervezet az úgynevezett stresszhormonokat.
A stresszhormonok nem stresszt okoznak, hanem éppen ellenkezőleg, amikor a szervezetet nagy megterhelés éri, a stresszhormon tartja talpon az embert, hogy ne omoljon össze.
Ha valakinek nincs elég stresszhormon a szervezetében, akkor érzékeny, pipogya lesz.
Ha valakinek nincs elég stresszhormonja, és kap egy nagy pofont, akkor megköszöni szépen.
Ha van neki, visszaadja...
Amikor jönnek a járványok, meg lehet mondani, hogy kik fognak megbetegedni.
Nem elsősorban azok, akik nem kaptak védőoltást, hanem akiknek alacsony a stresszhormon szintjük.
Ők fogják elkapni.
Akinek jó állapotban van a szervezete, azt körbe lehet tüsszögni. Lepereg róla, mint a jó esőkabátról a vízcsepp.
Szóval a stresszhormont is a koleszterinből állítja elő a szervezet.
Aztán tanultuk biológiából, hogy a testünk sejtekből áll.
Milliárdnyi sejtből.
A sejteknek az egyik legfontosabb alkatrésze a felszínüket borító, finom, érzékeny kabátka.
Úgy hívják, hogy sejthártya.
A sejthártya nagyon sok koleszterint tartalmaz, és szükség van a sok koleszterinre ahhoz, hogy a sejthártya ép legyen.
Ha a sejthártya nem ép, a sejt sem tud ép lenni.
Tehát a koleszterin ezen keresztül a szervezet összes sejtjére hatással van.
Ez nem egy mellékes dolog.
Aztán mondok még egyet.
Az idegrendszer is nagyon sok koleszterint tartalmaz, és ezek közül csak egy, az agy szárazanyag tartalmának, tehát ha kivonjuk belőle a vizet, az agy szárazanyag tartalmának 10%-a koleszterin.
Nincs ép gondolkodás koleszterin nélkül, ezt nem mondták még el Önöknek, ugye?
Csak riogatják az embereket, én meg azt mondom, hogy én nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem befolyásolják károsan a D-vitamin-termelést!
Ezen keresztül a csontok, a fogak és az immunrendszer épségét.
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem befolyásolják károsan a nemi hormonok termelését, akár a fogamzóképességet, akár a termékenyítő képességet, a menstruációt, a várandósságot!
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem rontják a stresszhormon termelést!
Nem hiszem el, hogy a koleszterincsökkentők nem hatnak a szervezet összes sejtjére, és nem hiszem, hogy nem rontják az ember gondolkodási képességét!
Azért nem hiszem, mert soha senki nem vizsgálta meg ezeket, holott elvárható lett volna.
Soha, senki nem vizsgálta meg ezeket, mielőtt a gyógyszereket forgalomba hozták, és azóta sem! "

Részlet Dr. Lenkei Gábor: Egészségünk titkai című közönség előtt tartott előadásából
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 36
  • e Hét: 7950
  • e Hónap: 22898
  • e Év: 660351
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.