Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nutellás zabkeksz
  2018-01-16 11:43:54, kedd
 
  Omlós, nutellás zabkeksz, amit még sütni sem kell, és gyerekjáték az elkészítése!

hozzávalók / 12 adag

200 g cukor
40 g cukrozatlan kakaópor
125 g vaj
125 ml tej
3 ek nutella
500 g apró szemű zabpehely

elkészítés

A cukrot, a kakaóport, a vajat és a tejet egy közepes lábosba öntjük, majd összefőzzük, és két percig forraljuk.
Hozzáadjuk a nutellát, elkeverjük benne, és addig főzzük, amíg teljesen fel nem olvad.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, elzárjuk alatta a lángot, és elkeverjük benne.
Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd egy evőkanállal vagy fagyikanállal sütőpapírra adagoljuk a tésztát, egymástól 3-4 centi távolságra. Egy pohárral lenyomjuk és kilapítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni és megszilárdulni.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Gluténmentes CSICSERIBORSÓ SALÁTA
  2018-01-16 11:32:06, kedd
 
  2 doboz csicseriborsó konzerv ( összesen 480 g )
50 g cukor
50 g vöröshagyma
1 g só
20 ml almaecet
10 ml 20%-os ételecet

A cukrot az ecettel, a sóval keverjük össze, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt hagymát. Hagyjuk 10 percig állni, majd forgassuk bele a leszűrt csicseriborsót. Frissen sültek mellé köretként, salátaként is kiváló.
A levét ne öntsük ki, mert habcsók készíthető belőle! Ha szeretnéd elkészíteni, keresd a "Tojásmentes Habcsók" receptet a blogon (Gluténmentes Chef blog - Átol Tibor).

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
CSOKOLÁDÉFÁNK - gluténmentes
  2018-01-16 11:23:22, kedd
 
  Tej 120g
Víz 120g
Vaj 120g
Cukor 10g
Só 1g
Rizsliszt 150g
Tojás 4-5db(240g)
0,5 l olaj sütéshez

2L-es lábasban a tejet, a vizet, a vajat, a cukrot és a sót összeforraljuk. Fakanállal kevergetve hozzáadjuk a lisztet és kevergetve addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Majd a tűzről levéve 1 percig pihentetjük. A szoba hőmérsékletű tojásokat egyenként adjuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Minden egyes tojással külön kikeverjük a tésztát.
Két kanál segítségével diónyi méretű tésztákat formázunk és bő olajban 160-170 fokon kisütjük.
Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, mert sülés közben megnőnek.

Csokoládé mártás 10 adag

500 ml tej
3 tojás
50 gr kakaó
100 g kristálycukor
50 g vaj
150-200 g csokoládé
esetleg rumaroma

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és az előzőleg felforrósított tejet, majd állandó keverés mellett vízgőz fölött 85 fokig melegítjük, míg krémmé sűrűsödik. A vízgőzről levéve hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét és a rumaromát. Addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad.

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
GYÜMÖLCSKENYÉR / PÜSPÖKKENYÉR - gluténmentes
  2018-01-16 11:18:21, kedd
 
  220 g barna rizsliszt + a gyümölcsök meghempergetéséhez
2 db L-es méretű tojás ( összesen 130 g )
150 g cukor
70 g vaj
220 g aszalt sárgabarack
100 g aszalt áfonya
100 g apróra vágott, kicsit megpirított dió
100 g kandírozott meggy, zöld és piros vegyesen
4 g szódabikarbóna
2 g sütőpor
2 g őrölt fahéj
“gondolatnyi" szerecsendió
( 2 húzás a reszelőn )
125 ml tej
10 ml rumaroma+ 2 dl víz összemelegítve

Az aszalt barackot negyedekre vágjuk, hozzáadjuk az áfonyát, majd a rumaromás vizet ráöntjük és hagyjuk kihűlni.
A diót megpirítjuk, majd vágódeszkán durvára aprítjuk.
A tojást, a cukrot és a szoba hőmérsékletű vajat kb. 5 perc alatt habverő segítségével kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és a tejjel felváltva a cukros-vajas-tojásos masszához adagoljuk úgy, hogy közben a mixerrel keverjük.
Az összes gyümölcsöt ( aszalt és kandírozott is ) lisztben meghempergetjük és a dióval együtt a tésztához forgatjuk.
A sütőformánkat kivajazzuk ( szilikonos formát nem szükséges ), a masszával félig megtöltjük és a 150 fokra előmelegített sütőben
1 óra 20-30 perc alatt, alsó-felső sütéssel készre sütjük.( tűpróba )
Miután kivettük a sütőből, még melegen meglocsoljuk a gyümölcsöktől visszamaradt rumaromás vízzel. Aki szereti,
meglocsolhatja akár rummal, brandyvel vagy narancslikőrrel is.
Fogyaszthatjuk rögtön miután kihűlt, de az eredeti recept szerint konyharuhába kell csavarni, beletenni egy nylon zacskóba és több napig hűvös helyen tárolni. Ezalatt átjárják az ízek és a zamatok.
Nálunk nem tartott ki több napig.

Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Túrós zabpelyhes süti
  2018-01-16 11:11:32, kedd
 
  hozzávalók / 8 adag

50 dkg félzsíros tehéntúró
5 db tojás
5 ek tejföl
10 ek aprószemű zabpehely
1 ek édesítőszer (vagy 4 ek barna cukor)
5 csepp vanília kivonat
3 dkg aszalt áfonya
1 dkg vaj (a kikenéshez)
1 ek zabkorpa

elkészítés

A tojásokat egy tálba ütjük, villával kicsit felverjük.
Belemérjük a többi hozzávalót, jól összekeverjük. 15 percet pihentetjük a masszát.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra. Egy pite tálat kivajazunk, megszórjuk zabkorpával.
Formába öntjük, elsimítjuk, és 30-35 perc alatt megsütjük.

sütési hőfok: 180fok
tepsi mérete: 22 cm

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
Céklatorta egészségesen
  2018-01-16 11:07:53, kedd
 
  hozzávalók / 6 adag

25 dkg nyers cékla (1 közepes méretű cékla)
1 közepes db alma
1 közepes db sárgarépa
200 g zabpehely
8 dkg finomliszt
2 kávéskanál fahéj
4 db tojás
2 dl napraforgó olaj
1 csipet só
50 g édesítőszer (én fruktózt használok)
1 csomag sütőpor
10 dkg dió (durvára vágra, darálva)
5 dkg vörösáfonya (nem fő összetevő, de finom benne)

elkészítés

A céklát, almát meghámozzuk, a répát megtisztítjuk, és nagyobb lyukú reszelőn vagy robotgéppel lereszeljük. A nyers zöldség-gyümölcs keverék 40 dkg-nak felel meg. Ha nagyon leveses az alma, akkor kinyomkodjuk, vagy szűrőn keresztül egy kicsit kicsöpögtetjük. Ebbe a keverékbe tesszük bele a vörösáfonyát is.
Összekeverjük a zabpelyhet a liszttel, sütőporral, fahéjjal, fruktózzal (cukorral), a darált dióval és egy csipet sóval. A sütőport előzetesen össze lehet keverni a liszttel, és beleszitálni a keverékbe, hogy jól elkeveredjen.
Egy másik tálban összekeverjük az egész tojásokat az olajjal, amelyhez hozzáadjuk a lereszelt zöldséges-gyümölcsös keveréket, majd ebbe forgatjuk a zabpelyhes-lisztes keveréket is. Jól összekeverjük, de csak fakanállal, a végén hozzáadjuk a durvára vágott diót, és azzal is jól elkeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, elegyengetjük a tetejét, de nem tömörítjük a formába, csak lazán elterítjük.
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 percig sütjük. Ekkor tűpróbát végzünk, és ha még ragacsos a közepe, akkor plusz 10 percre visszatesszük. Ezután zárjuk el a sütőt, és kivéve hagyjuk kihűlni.
Vágjuk szeletekre, és bármilyen gyümölcslekvárral nagyon finom, de adhatunk hozzá vanília fagylaltot, vagy megkenhetjük vanília alapú krémmel is.

sütési hőfok: 160fok
sütési mód: hőlégkeveréses

Link



Én finom liszt helyett kukorica vagy más egyéb gluténmentes lisztet használok
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGes-glutén és tejmentes  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 524 db bejegyzés
Összes: 2931 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 194
  • e Hónap: 6784
  • e Év: 149200
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.