2018-01-16 15:04:21, kedd
|
|
|
Ez az igazi kuglóf amolyan "békebeli"
Hozzávalók :
500 g liszt
4 g élesztő
80 g cukor
200 g olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
3 tojás
csipet só
50 g kandírozott citromhéj
100 g rumos mazsola
20 g rumos áfonya
50 g vágott mandula
100 g csokoládé
Elkészítése:
Az élesztőt langyos 1/2 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a vágott mandulát,sót a felfuttatott élesztőt,olvasztott vajat és tojást,maradék tejet folyamatosan adagolva dagasztani kezdjük. Amikor már felvette a tészta az összes "folyékony" elemet ( tojás,tej,vaj) a rumos mazsolát és áfonyát ( opcionális) lazán belekeverjük és hagyjuk duplájára kelni.
Kivajazott ( keksz)morzsával megszórt kuglóf formába tesszük át a tésztát hagyjuk itt is kelni még míg a sütő bemelegszik.
Egy bő órát sütjük 180 fokon,a sütő alsó részén, majd a formában hagyjuk,megfordítjuk és nedves konyharuhával letakarjuk,10 perc múlva levehetjük a sütőformát,
Miután kihűlt,vízgőzön olvasztott csokoládéval "áthúzzuk" mandula szemekkel díszítjük.
Klasszikus reggeli-, vagy uzsonna sütemény remekül illik a kávéhoz kapuccino-hoz és kakaóhoz.
Kínálhatunk mellé ízletes házi gyümölcslekvárokat is .
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|