Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba, de az egész Fid
  2018-01-16 20:33:10, kedd
 
  Szél Bernadett lyukat fúrt Németh Szilárdba, de az egész Fidesz belesántult

H. A. | Ma | 16:54

Hát akkor úgy illik, hogy folytassuk, ahol tegnap abbahagytuk, mégpedig a Fidesz-frakció közleményével, amely így szól:

Németh Szilárd országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy a Fidesz egyetlen képviselő jogát sem vitatja a parlamenti bizottságában való részvételre.

Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, ha Soros György és szervezetei tevékenységével kapcsolatosan a Soros György által támogatott, migrációt segítő szervezet korábbi programszervezője kap tájékoztatást.

Ezt az ellentmondást az LMP tudja feloldani, ha más tagot jelöl a Nemzetbiztonsági bizottságba.

Máskülönben a Fidesz kockázatosnak tartja e témakör Nemzetbiztonsági bizottságban való megvitatását, ezért e napirendi pont megtárgyalását Szél Bernadett bizottsági tagságának fennáltáig nem támogatja.

Különösen indokolt a politikai óvatosság azután, hogy Szél Bernadett tavaly olyan személyt javasolt a Nemzetbiztonsági bizottság LMP-s szakértőjének, akinek személyével kapcsolatosan a nemzetbiztonsági átvilágítás során kockázati tényező merült fel.

Világos, mint a vakablak. Németh Szilárd elkezdte, a Fidesz folytatja: Németh Szilárd ócska politikai véleményét teljes mellszélességgel támogatják. Nem baj, hogy nincs rá törvényi felhatalmazás, nincs olyan előírás, ami alapján egy parlamenti párt egy másik parlamenti párt tetszőleges tagját véleménykülönbség és ordas rögeszmék okán kitilthatná egy bizottságból, de megcsinálják. Mert az elmebaj, a gátlástalanság nem lehet ellenzékben.

Úgyhogy a Fidesz eldöntötte, hogy ki a nemzetbiztonsági kockázat. Az összes Soros-ösztöndíjat zsebre dugó fideszes nagyágyú nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, Szél Bernadett, vagy azok, akikkel kapcsolatban áll, azok igen. Mert ők azt mondták. Szerencsére a körözött terroristákkal purparlézó Orbán Viktor sem jelent nemzetbiztonsági kockázatot. A sötét multú arab maffiózók magyar állampolgársága ügyében lobbizó Semjén Zsolttal sem merülnek fel aggályok, és a letelepedési kötvényekkel üzletelő Rogán Antal sem jelent problémát. A nemzetbiztonsági kockázat itt mindenki, aki a Fidesz Soros-elmebaját nem támogatja, vagy egyenesen kiröhögi.

Szerintem változatlanul érdemes lenne elmerengeni azon, hogy ez már a fal, vagy még mindig van idő hátrálni.

Frissítés:

Szél Bernadett, és más LMP-s politikusok a Soros-tervet támogatják, és nem a magyar emberek érdekeit képviselik. Szél Bernadett a Soros-birodalom alkalmazottja, fizetett alkalmazottja volt. Aki a Soros-birodalom érdekében hoz meg döntéseket, aki az egész pártot így irányítja, aki az egész LMP-t ennek a Soros-tervnek a megvalósításáért mozgatja, az nem vehet részt a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Ha így lesz, mi kivonulunk. (Németh Szilárd)

https://kolozsvaros.com/rovidek/szel-bernadett-lyukat-furt-nemeth-szilardba-de-az -egesz-fidesz-belesantult/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros György nem egy Vida Ildikó: őt nem lehet kitiltani
  2018-01-16 20:30:33, kedd
 
 
2018. január. 16. 16:28 2018. január. 16. 17:30 Itthon

Soros György nem egy Vida Ildikó: őt nem lehet kitiltani

szerző:
hvg.hu


A kormány jelentősebb kommunikációs zavarba került azzal, hogy 2017 folyamán épp annyi embernek adott az ország menekültstátuszt, amennyit a két éve tartó Brüsszel elleni harcban befogadni kéne. Soros György lehetséges kitiltásának híre erről terelheti el a figyelmet, mivel a kormány is tudja: joga nincs a lépésre.

Az Origo szerint a kormány arra készül, hogy kitiltsa az országból Soros Györgyöt. A Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője, Csontos Csaba azt mondta:

Pintér Sándor belügyminiszter egy fideszes parlamenti kérdésre kifejtette, magyar állampolgárt az Alaptörvény alapján nem lehet az ország területéről törvényesen kitiltani. Másrészt tavaly a rendőrség - elutasítva a jobbikos feljelentést - írásba adta, hogy Soros György nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot.

Ez a téma napokon belül a második eset, amikor a kormány kommunikációját cáfolja a magyar és nemzetközi jog. Ahogy kiderült, Magyarországnak nem volt más lehetősége, mint szerződéseinek eleget téve menekültstátuszban részesíteni 2017 folyamán 1300 embert. Hiába állította Orbán tehát a legcsibészesebb mosollyal, hogy mi ellenállunk, valójában a nemzetközi kontraktusoknak megfelelünk. (És ez így van rendjén, tennénk gyorsan hozzá.)
© Facebook / Fanny Kaminski

Hasonlóan "nyerhető" harcot vállalna a kormány, ha valóban Soros György kitiltását kezdeményezné. Ő ugyanis magyar állampolgár, akit távoltartani nem lehet (ez is így helyes minden magyar állampolgár esetében). Nem is jelentene semmilyen "védelmet" a milliárdostól, ha személyesen nem léphetne az ország területére. A felvetés így látszatharc következmények nélkül, és akkor Orbán drukkolhat, nehogy Soros is újságot akarjon olvasni a Kossuth-szobor lépcsőjén, ahogy Habony Árpád tette ezt nemrég Washingtonban azt bizonyítva, hogy nincs kitiltva az Egyesült Államokból.


http://hvg.hu/itthon/20180116_Jogszeruen_nem_lehet_Sorost_kitiltani
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Freedom House: az EU legkevésbé demokratikus állama Magyaror
  2018-01-16 20:28:05, kedd
 
 
2018. január. 16. 10:36 2018. január. 16. 10:40 Itthon

Freedom House: az EU legkevésbé demokratikus állama Magyarország

szerző:
hvg.hu
390

Még a második legrosszabbtól is messze elmarad a magyar demokrácia a Freedom House listáján.

Az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország - erre a megállapításra jutott a Freedom House elemzése. Magyarország még szabadnak minősül, de a demokrácia állapotát mérő 100 pontos skálán csak 72 pontot értünk el. Az EU második legrosszabb helyezettje mögöttünk Bulgária, de még ők is elértek 80 pontot. A régiónkból Románia 84, Lengyelország 85, Horvátország 86, Szlovákia 89, Csehország és Szlovénia 93, Ausztria pedig 94 ponton áll, az EU 28 tagállamából 16 is 90 pont fölött jár, vagyis a világ legdemokratikusabb országai közé tartoznak.

Az egész világon mindössze két ország ért el 100 pontot: Finnországban és Svédországban tökéletes a demokrácia. 99 pont Hollandiának és Kanadának járt. A legrosszabb hely Dél-Szudán, amely mindössze 2 pontot ért el a százas skálán, valamint az önálló országnak nem számító területek közül Tibet, ahol 1 pont az eredmény.

Magyarországot külön is kiemeli az elemzés. Mint írták, a mienk az egyik olyan ország, amely ígéretes sikertörténet is lehetett volna az előző évtizedekben, mostanra mégis egy autoriter rendszer felé halad. Az ország populista vezetői konszolidálták a hatalmukat, közben viszont meggyengítették a demokratikus intézményrendszert, és már törvényi szinten is támadják a civil szervezeteket - írták.


http://hvg.hu/itthon/20180116_Freedom_House_az_EU_legkevesbe_demokratikus_allama_ Magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100-szorosára nőtt egy állami pályázatokon taroló cég. A tul
  2018-01-16 20:20:44, kedd
 
  100-szorosára nőtt egy állami pályázatokon taroló cég. A tulajdonos Orbán testvérének birkózó ismerőse

Pethő András
direkt36
ma 6:17


Az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. nevű cég szédítő növekedést produkált mindössze néhány év leforgása alatt. A 2012-ben még csak 46 millió forintot termelő vállalkozás 2015-re már 4,7 milliárdos bevételre tett szert, vagyis több mint százszorosára növelte a forgalmát. Ezt az után sikerült elérnie a jelenleg működő honlappal sem rendelkező vállalkozásnak, hogy elkezdett sikerrel szerepelni a nagyértékű állami közbeszerzéseken.

A piaci szereplők között nemcsak ez a látványos felívelés keltett feltűnést. Régóta terjed köztük az az információ, hogy az IMG Solution Kft. kötődik Orbán Viktor miniszterelnök egyik testvéréhez, ifjabb Orbán Győzőhöz. A Direkt36 hét olyan egymástól független, a piacon dolgozó forrással beszélt, akihez eljutottak ilyen hírek. A névtelenséget kérő források közül volt olyan, aki konkurens cégektől hallott erről, más az IMG Solutionhoz kötődő emberektől értesült róla, de akadtak, akik olyan állami intézményektől kaptak információt a kapcsolatról, amelyeknek dolgozott a cég.

Bár a piaci szereplők egymás között tényként kezelik, hogy az IMG Solution kötődik a miniszterelnök testvéréhez, arra egyiküknek sem volt írásos vagy egyéb bizonyítéka, hogy ifj. Orbán Győző bármilyen szerepet játszana a cég tevékenységében. Van ugyanakkor egy évekre visszanyúló és dokumentumokkal is alátámasztható kapcsolat ifj. Orbán Győző és az IMG Solution vezetője és társtulajdonosa, Szentgyörgyi Gábor között.

Ez a birkózáshoz kötődik.

A miniszterelnök testvére már fiatalon gyakorolta ezt a sportot, majd felnőttként Európa-bajnokságot nyert szenior kategóriában, közben pedig részt vett a sportág hazai fejlesztésében is. Tiszteletbeli elnöke lett például egy olyan sportegyesületnek, amelynek munkájában Szentgyörgyi Gábor is részt vett a Direkt36 által megismert iratok szerint. Az egyesületi tevékenység keretében Orbán és Szentgyörgyi legalább egy közös utazáson is részt vett, derült ki az arról szóló fényképes beszámolókból.

A Direkt36 nonprofit szervezet. Csak akkor tudunk ilyen ügyeket feltárni, ha vannak támogatóink. Csatlakozz te is!

Sem Szentgyörgyi, sem ifj. Orbán Győző nem válaszolt a Direkt36 kérdéseire.

István, Miklós és Gábor

Az IMG Solution Kft-t 2009 szeptemberében alapította Szentgyörgyi Gábor két társával. A cég működését ismerő források szerint a vállalkozás neve hármójuk keresztnevének kezdőbetűiből állt össze (a másik két üzlettársat Istvánnak és Miklósnak hívják). Mindhárman az informatikai és irodatechnikai piac egyik meghatározó szereplőjének számító Bravogroup csoportnál dolgoztak. Ez a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Műszertechnika vállalatból nőtt ki 2007-ben, amikor a terület cégen belüli vezetői tulajdonosi pozícióba kerültek, és kiváltak a Széles-birodalomból.

Bár az IMG nevében Szentgyörgyi Gábor szerepel utolsóként, az új vállalkozás elindításában és működtetésében ő játszotta a főszerepet. Az alapítás óta ő a cég ügyvezetője és már a Bravogroupnál is kitűnt ambiciózus hozzáállásával. ,,Nagy munkabírású, törtető, de ha valamit ígért, akkor azt megtartotta" - idézte fel egy korábbi kollégája Szentgyörgyiről, aki az IMG működésének első éveiben még megtartotta munkahelyét a Bravogroupnál is, de aztán a saját vállalkozás felfutásával kilépett onnan.

A fellendülés az után indult meg, hogy a cég elkezdett sikerrel szerepelni több nagy állami közbeszerzésen. Általában többkörös pályázatokon dől el az, hogy mely cégek szállíthatnak informatikai termékeket az állami szerveknek. Először a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nevű intézmény ír ki pályázatot, amelynek nyerteseivel úgynevezett keretmegállapodást kötnek. Az egyes állami szervek - mint például a kormányhivatalok - ezekben a keretmegállapodásokban szereplő cégektől rendelhetnek aztán konkrét termékeket. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a KEF köt egy többmilliárdos értékű, több évre szóló keretszerződést több tucat céggel mondjuk nyomtatók vagy számítógépek szállítására. Aztán ha valamelyik állami szervnek ilyen eszközökre van szüksége, akkor ezektől a cégektől kérhet ajánlatot, majd az ezek alapján kiválasztott vállalkozás leszállítja azokat.

Az IMG Solution Kft. 2013 szeptemberében került be az első nagyobb keretmegállapodásba. Ez egy 44 milliárd forintos keretösszegű szerződés volt ,,számítógéprendszerek és kapcsolódó szolgáltatások" teljesítésére. Az IMG azóta még 8 másik hasonló keretszerződésbe került bele, amelyek közül négyet tavaly hirdettek ki. Köztük volt egy 80 milliárd forintos összegű, informatikai eszközök beszerzéséről szóló keretszerződés.

Megkerestük a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot, de ők egyelőre nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy mennyit költöttek el ezekből a keretösszegekből, és mennyi jutott ebből az IMG Solutionnak. A közbeszerzési eljárások nyilvános adataiból kiderül ugyanakkor, hogy cég a keretmegállapodásokon kívül is kapott összességében több mint 600 millió forintnyi állami megbízást. Szállítottak eszközöket többek között a Magyar Nemzeti Banknak, a MÁV Zrt.-nek és több kórháznak is.

A pályázatokon való sikeres szerepléssel párhuzamosan látványosan fellendült a cég. A működés első éveiben még mindössze néhány tízmilliós bevételeket termelő cég 2013-ban már 166 milliót produkált, majd ez ugrott fel előbb 650 millióra, majd 2015-ben már 4,7 milliárdra. 2016-ban ugyan némileg visszaesett a forgalom (3,2 milliárd volt), de ez a néhány év alatt lezajlott gyors növekedés rendkívülinek tűnik a piacon.
Ha van információd valamilyen fontos történetről, oszd meg velünk biztonságos csatornákon!

A Direkt36 több mint 200 olyan informatikai vállalkozásnak a pénzügyi adatait elemezte, amelyek az IMG-hez hasonlóan feltűntek az elmúlt öt év nagyobb keretmegállapodásaiban. Közülük csak két másik produkált ennél nagyobb növekedést. Az egyik az I-Cell Zrt., amelynél a fellendülést magyarázhatja az, hogy a cég 2013-ban fejlesztette ki széles körben használt útdíjfizetési rendszerét. A másik kiugró teljesítményű cég pedig a Pegasus Informatikai Kft. nevű vállalkozás, amely tavaly március óta szintén Szentgyörgyi Gábor tulajdonában van. (Ez a cég ugyanakkor a kiugró növekedést szerény bevétel mellett érte el: 2012-ben 191 ezer forintos forgalma volt, és ez ugrott meg 2016-ra 15 millió forintra.)

Hírek az állami szférából

Az IMG rendkívüli felíveléséhez párhuzamosan terjedtek el piaci körökben azok az információk, hogy a cég kötődik ifjabb Orbán Győzőhöz. A Direkt36 hét különböző piaci forrástól hallotta ezt, és közülük többen azt állították, hogy állami intézményeknél dolgozó emberektől értesültek az állítólagos kapcsolatról. Olyan cégeknél dolgozó források mondták ezt, akik maguk is régóta dolgoznak állami ügyfeleknek, így kiterjedt kapcsolataik vannak ebben a szférában. A források egybehangzó elmondása szerint állami partnereik 2013 körül jelezték nekik, hogy megjelent a beszállítói piacon új szereplőként az IMG Solution, és tudomásuk szerint a cég kötődik a miniszterelnök testvéréhez.
Orbán Győző és Semjén Zsolt - Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: Kovács Tamás

,,Legalább tíz állami forrásból hallottam erről" - mondta egy irodatechnikai cég korábbi vezető munkatársa. Egy informatikával foglalkozó nagy cég vezetője pedig azt mondta, hogy egy olyan állami intézmény két vezető munkatársától kapta az információkat, amelynek évek óta dolgoznak. Hasonlóról számolt be egy harmadik cégvezető is.

A birkózó kapcsolat

A piaci források ugyan nehezen ellenőrizhető magánbeszélgetésekben szerezték az információkat, az IMG Solution alapító-ügyvezetőjének, Szentgyörgyi Gábornak és ifjabb Orbán Győzőnek a kapcsolatára vannak egyéb, köztük írásos bizonyítékok is. Szentgyörgyi például már korábbi munkahelyén, a Bravogroup csoporton belül is beszélt arról, hogy a miniszterelnök testvére az ismerősei között van. ,,Mesélte, hogy jól ismeri Orbán Győzőt" - idézte fel egy céges forrás, akinek emlékei szerint Szentgyörgyi hozzátette azt is, hogy a birkózás kötötte össze őket.

Ami biztosan összekapcsolja a két embert, az a NIKÉ Sportegyesület. Ennek a birkózó szakosztállyal is rendelkező, 2009-ben létrehozott egyesületnek a tiszteletbeli elnöke ifjabb Orbán Győző, aki tizenévesen versenyszerűen birkózott, majd felnőttként újrakezdte a sportot. ,,Még nem voltam 35 éves, amikor beálltam a szeniorok közé" - idézte fel a Karfiolfül magazinban 2015-ben megjelent interjúban, amelyben beszélt arról is, hogy a visszatérése után előbb országos bajnoki címet nyert, majd később Európa-bajnok is lett.

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és így biztosan nem fogsz lemaradni a nyomozásaink eredményéről!

Ifj. Orbán Győző többször is megjelent a NIKÉ SE rendezvényein, és a szervezetet képviselve szólalt fel egy olyan 2016-os állami rendezvényen, amelyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is beszédet mondott.

Ebben a sportegyesületben feltűnik Szentgyörgyi Gábor is. A Kaposvári Törvényszéken hozzáférhető iratokból kiderül, hogy Szentgyörgyi is tagja a szervezetnek, és részt vett több közgyűlésén is. A jelenléti íven szereplő lakcím azonos azzal, ami a IMG Solution céges papírjaiban is szerepel, így biztos, hogy ugyanarról a személyről van szó. Szentgyörgyi egyik ismerőse felismerte őt egy olyan fotón is, amely a NIKÉ SE vezetőinek egyik külföldi útjáról készült. A 2011-es utazáson a sportegyesület képviselői Kárpátalján jártak, hogy partneri kapcsolatokat építsenek ki. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint az egyesület vezetője, Balogh Vilmos és Szentgyörgyi mellett még egy tagja volt a küldöttségnek: ifjabb Orbán Győző, a miniszterelnök testvére.

Megkérdeztük Orbánt és Szentgyörgyit, hogy akár ezen az utazáson, akár más alkalommal beszéltek-e az IMG Solution ügyeiről, de a többi kérdéshez hasonlóan erre sem válaszoltak.

A cikk elkészítésében közreműködött Szabó András és Zöldi Blanka. A cégnyilvántartási adatokhoz az Opten szolgáltatását használtuk.

https://444.hu/2018/01/16/100-szorosara-nott-egy-allami-palyazatokon-tarolo-ceg-a -tulajdonos-orban-testverenek-birkozo-ismerose
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Távozik az agrárminiszter, akinek az ideje alatt a legsúlyos
  2018-01-16 20:09:18, kedd
 
  "....addig a jelenlegi Kovács Sándor semmilyen komolyabb végzettséget nem tud felmutatni....."
Dehiszen pont ezért alkalmas!
Naná!
Rezsi Sziszi már nem bírja egyedül a rengeteg intellektuális "melót"...





2018. 01. 16. 15:34

Távozik az agrárminiszter, akinek az ideje alatt a legsúlyosabb hibákat követték el a magyar vidékkel szemben

Hivatalossá vált, Fazekas Sándor földműveslégyügyi miniszter megbukott, olyannyira, hogy Orbán Viktor már azt sem engedte meg neki, hogy egyéniben megmérettesse magát. A fideszes politikus ugyanakkor azzal a kétes sikerrel is eldicsekedhet, hogy nemcsak országosan, hanem helyben, Karcagon is megbukott.
Fiatalon a tűz közelében

Talán kevesen tudják, de Fazekas Sándort, az akkor még csak egyszerű TSZ-jogászt, 1990-ben, alig 27 évesen Karcag polgármesterének választották. Ezt a titulusát egészen 2010-ig meg is őrizte, a fülkeforradalom aztán az ő életében is változásokat hozott; Orbán Viktor rábízta az agráriumot (vidékfejlesztési, majd földművelésügyi miniszterként).

A Jobbik agrárpolitikusa, Magyar Zoltán szerint viszont egyértelmű:

a rendszerváltozás óta Fazekas Sándor regnálása alatt követték el a legsúlyosabb hibákat a magyar vidékkel szemben, és bár 2015-ben Fazekas Sándor megúszta a kirúgását, mára tarthatatlanná vált.
Nézzünk néhány példát!

Csak 2017-ben majdnem 1000 milliárd forintnyi olyan uniós támogatás érkezett hazánkba amelynek az volt a célja, hogy a magyar vidék és a városok közti különbség csökkenjen. Ennek ellenére elmaradt a felzárkózás, sőt tovább folytatódott az elvándorlás és a vidék elnéptelenedése. Fazekas Sándor semmilyen eredményt nem tudott ezen a téren felmutatni, hiába ez az óriási összeg.

Fazekas Sándor minisztersége alatt vezényelték le azt a földprivatizációt is, amire még a korábbi SZDSZ-vezetés sem volt hajlandó. A Földet a gazdáknak! program keretén belül 3 hullámban szabadult meg az utolsó termőföldterületeitől az állam, miközben 2010-ben még azt hazudták a magyar vidéknek, hogy kormányra kerülve növelni fogják az állam tulajdonában lévő földeket, ezzel is esélyt és munkahelyeket teremtve a gazdálkodni akaró fiatal magyar gazdák számára.

De még ezen árulásán is tudott súlyosbítani. Ugyanis a nemzetstratégiai szempontból is fontos birtoktestek elherdálásából származó 300 milliárd forintot is elengedte, pedig még az Alaptörvény szerint is minden földeladásból származó forintot vissza kellett volna forgatni az agráriumba.

Persze, a cél már a 2010-es választások után egyértelművé vált, ezért is hagyta ott az Orbán-kormányt Ángyán József államtitkár. A földforgalmi törvény elfogadásával tudatosan készültek arra, hogy a magyar termőföldet átjátsszák a neofideszes oligarchák kezébe. Még azt is bevállalták, hogy így külföldiek juthatnak tulajdonhoz - hiába hazudta annak ellenkezőjét korábban Orbán Viktor. Továbbra sincs üzemszabályozási törvény, nem kell összeszámítani a családtagok birtokait, és az is kiderült, hogy nem az a földműves, aki a földeken dolgozik, hanem aki 2 hónap alatt elvégez egy aranykalászos tanfolyamot.

S végül Fazekas Sándor alatt jutottunk el oda, hogy ha megszűnne egyik napról a másikra a minisztérium, akkor sem tűnne fel senkinek, hiszen elvesztette már az EU-s források feletti rendelkezését, és a szakirányítási jogok nagy része sem a tárcához tartozik már. Az FM jelentéktelenné vált mára, nem több, mint egy hungarikumminisztérium - fogalmazott Magyar Zoltán.

A jobbik agrárpolitikusa szerint egyértelműen látszik,

számos olyan eset történt az elmúlt 8 évben a magyar agráriumban, ami rá fog égni Fazekas Sándor nevére.
Otthon, édes otthon

Azonban a karcagi jobbikos országgyűlési képviselőjelölt szerint Fazekas Sándor látványos bukása nemcsak az országos munkájának az eredménye, hanem helyben is teljesen elgyengült. Lukács László György úgy látja, nem valósult meg a térségben semmilyen fejlesztés, hacsak nem tartjuk eredménynek, hogy a mutyiszagú Sámándobot odaszállítatta.

Fazekas Sándort az országos botrányok mellett nem kímélték a helyi kínos ügyek sem. Például nem kerülhette el, hogy felmerüljön a neve a Kun-Mediátor ügyben sem, amelynek a szálait mind a mai napig nem sikerült maradéktalanul elvarrni, hiába a rengeteg megkárosított karcagi ember.

Jellemző a helyi viszonyokra az is, hogy Kovács Sándor személyében a Fidesz még Fazekas Sándornál is alkalmatlanabb jelöltet talált az áprilisi választásokra. Lukács László György arra figyelmeztetett, hogy amíg a korábbi karcagi fideszes képviselőkről (Fazekas Sándor, Varga Mihály) elmondható volt, hogy van komolyan vehető szakmai tapasztalatuk, addig a jelenlegi Kovács Sándor semmilyen komolyabb végzettséget nem tud felmutatni.




https://alfahir.hu/2018/01/16/fazekas_sandor_magyar_zoltan_lukacs_laszlo_gyorgy_2 018_as_valasztasok_fidesz_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepít
  2018-01-16 20:07:40, kedd
 
  Normális országokban ilyenkor megbukik és lemond a kormány, mert évek óta folyamatosan megtévesztette a választókat, azért, h irdatlan mennyiségű közpénzhez férjen hozzá és lopja el.
Bohócot csinált a saját választóiból is különös tekintettel a nemzeti konzultációnak bedőlő szellemi mozgássérültekre.
Lealázta, az amúgy is lealázásra méltó médiamunkásait, kiváltképp az olyan kiemelt nyaloncokat, mint Bayer,Lovas,stb.
Orbán és kormánya méltatlanná vált az ország vezetésére.

Mit érdekli ez az Orsós-birkákat? A lényeg, hogy legyen akciós csirkefarhát meg Orsós Utalvány aztán öröm és bódottá'

Olyan vicces volt tegnap ahogy az echo tv sajtóklubjában izzadva próbálták megmagyarázni ezt a gyalázatot a kedves "polgári" oldalnak. Bencsikek és Huth Gergelyek mindenféle marhaságot összehordtak arról, hogy mennyire embertelen a jobbik, hogy nem akarja oltalom alá venni a szegény Bur keresztényeket akik a háború pokla elől menekülnek... :D De most komolyan, nem ugyanezt halljuk folyamatosan Gyurcsányéktól meg a libsiktől? Kezdem azt hinni, hogy az ezekeben hívő "polgári" oldalon még a nyolc általános szint sincs megugorva :D


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------


2018. 01. 16. 11:07

Orbán Viktor lebukott: közel kétszer annyi migránst telepítettek be titokban, mint a kvóta szerint kellett volna - Vona: itt a kormányváltás ideje

Nagyon kínos helyzetbe került a magyar kormány, hiszen az elmúlt három évben közpénz tízmilliárdokat költöttek el arra a kampányra, ami a lakossággal el akarta hitetni, hogy megállítja a migráció minden formáját. Aztán kiderült, hogy titokban ezrével telepítették be a migránsokat. Vona szerint Orbánék lebuktak, az egész országot átverték, és itt az idő a hazug kormány leváltására.

Vona Gábor rendkívüli sajtótájékoztatón ítélte el az ,,Orbán Viktor őszödi beszédének" megfelelő tényt, miszerint a kormány 1300, illetve az elmúlt három évben összesen 2300 migránst telepített be az országba. A Jobbik elnöke azt mondta, ezzel Orbán Viktor lebukott, majd be is ismerte, hogy félrevezette az egész országot, köztük a saját szavazóit is.

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Azt mondta, felmerül a kérdés, hogy

Orbán Viktor miért titkolózott és hazudott három éven keresztül, miközben folyamatosan manipulálta a magyar lakosságot.

Vona szerint ,,az évszázad átverése" derült ki azzal, hogy míg a Fidesz-kormány három év alatt 22 milliárd forintot szórt el migrációs nemzeti konzultációkra és népszavazásra, közben folyamatosan zajlottak a betelepítések.
Ez majdnem a kvóta duplája

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az uniós kvóták szerint 1294 migránst kellene befogadnia Magyarországnak, ezzel szemben az elmúlt években 2300 embert telepítettek be, tehát Orbán Viktor bőven túlteljesítette a kvóták követeléseit, miközben itthon milliárdokból reklámozta az ellenkezőjét, hiszterizálva a társadalmat.

Kitért arra is, hogy a kormány hirtelen megtanult különbséget tenni az oltalmazotti státuszt kiérdemlő ,,valódi menekültek" és az illegális, gazdasági bevándorlók között - jelenleg ugyanis azzal védekeznek, hogy ezeket az embereket nemzetközi egyezmények szerint kellett befogadniuk.
És akkor Őcsényben mi történt?

Vona Gábor nem is ebben lát kivetnivalót, hanem abban, hogy a kormány kampánya eddig nem tett a migránsok között érdemi különbséget, erre pedig az őcsényi konfliktus volt a legjobb példa: a kormánypropaganda által félelembe taszított helyi lakosság tavaly szeptemberben fellázadt azellen, hogy oltalmazotti sátusztú (!) menekült családokat lásson vendégül egy helyi panziótulajdonos, ráadásul Orbán Viktor még adta is alájuk a lovat azzal, hogy egy nyilatkozatában egyetértett a heves reakcióikkal. Most pedig ugyanezekre az emberekre úgy mutatnak rá, mint akik ,,mások", akikről eddig nem szólt a kampány - pedig dehogynem.

Németh Szilárd csapja a hóna alá Orbán Viktort, menjenek le Őcsénybe, és magyarázzák meg a helyieknek a különbséget a migránsok között

- fogalmazott a Jobbik elnöke, sok sikert kívánva ehhez.
Rendkívüli ülést hívnak össze

Vona Gábor elmondta, hogy kezdeményezik az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását, ehhez jelenleg is gyűjtik a képviselők aláírásait. Ezen elvárják, hogy Orbán Viktor,

,,aki semmi másról nem beszélt eddig"

legyen ott, és napirend előtt adjon számot arról, miért hazudott az embereknek három éven keresztül arról, hogy senkit nem telepítenek be az országba.

Vona Gábor kijelentette, hogy az Orbán-kormány képtelen Magyarország biztonságát megvédeni, holott a korrupciós ügyek végeláthatatlan tengerében ez volt az egyetlen olyan ürügy, amivel meg tudták tartani támogatóikat. Ezzel szemben a valóság az, hogy

nem hozták létre a Jobbik által követelt profi határőrséget
7 alkalommal szavazták le a Jobbik migrációt ellehetetlenítő alaptörvény-módosítását
Orbán Viktor legbelsőbb köreibe került a nemzetközi körözés alatt álló Ghaith Pharaon
több tízezer gazdag migránsnak adtak el letelepedési kötvényt
és mindeközben pár év alatt 2300 migránst telepítettek be az országba.

Az Orbán Viktor egyetlen esélyes kihívójának számító Vona Gábor szerint a miniszterelnök ,,megkezdte dicstelen menetelését a bukás felé", hiszen már nem csak az ország gazdasági mutatói rosszak, hanem kiderült, hogy a biztonságunkat is csak szavakban garantálja a Fidesz-kormány.

,,Magyarország rossz irányba halad, most kell kormányt váltani" - mondta Vona, jelezve, hogy a Jobbik minden tekintetben felkészült az ország valódi, nem hazugságokra és korrupcióra épülő kormányzására.


https://alfahir.hu/2018/01/16/migransok_bevandorlas_orban_viktor_hazugsag_vona_ga bor_jobbik_kormanyvaltas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Milliárdokból épült betonteknők, de ki fogja őket fenntarta
  2018-01-16 09:27:13, kedd
 
 
Milliárdokból épült betonteknők, de ki fogja őket fenntartani?

Hír TV

2018. január 14., vasárnap 14:40, frissítve: vasárnap 23:38


Nem találnak vállalkozót az új diósgyőri és szombathelyi stadionok üzemeltetésére, ezért félő, hogy az átadásra váró többi létesítmény fenntartása is az adófizetőkre hárul. A taopénzek java része a futballklubokhoz vándorolt, és a kormány is szinte számolatlanul szórta és szórja a pénzt az arénákra és a focira. Tavaly 16 milliárd ment el stadionépítésre, 2014 óta pedig több mint 90 milliárd forint.

Zene, tánc és tűzijátékos örömünnep köszöntötte az új szombathelyi stadiont novemberben, melynek költségei időközben alaposan elszálltak. A 15 milliárd forintos számlát a magyar kormány fizette.

hirdetés

Még novemberben az RTL Klub kamerájának nyilatkozó fideszes polgármester azt mondta: ,,Ez így karácsony tájékán minden gyerek tudja, hogy rendesen köll viselkedni, mert akkor a Jézuska rendesen, sok ajándékot hoz" - fogalmazott Puskás Tivadar.

Aztán elmúltak az ünnepek, és kiderült, hogy nem akad pályázó a rentábilis üzemeltetésre, ezért most a részben önkormányzati tulajdonú cég kénytelen állni a sarat.

Stábunknak sikerült megszólaltatnia egy diósgyőri törzsszurkolót, aki éppen az épülő stadionnál figyelte a munkálatokat.

"Diósgyőrben mindegy, hogy kikap a csapat vagy nyer! Itt a szurkoló, az szurkoló! Azért jövünk ki a mérkőzésre!" - mondta Gáll Csaba.

Csakhogy, míg a hetvenes években 30 ezren is voltak egy-egy diósgyőri meccsen, manapság jó, ha háromezren kimennek. A stadion építését a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István cége végzi, az eredetileg 4 milliárdosra tervezett költség helyett, majd 14 milliárdért húzza fel. Több szempontból is hasonlít a diósgyőri történet a Haladás új stadionjára. A költségek itt is elszálltak, és továbbra sem találnak üzemeltetőt.

A jobbikos Jakab Péter szerint a feketeleves csak ezután jön.

"Azt látni kell, hogy Magyarországon nagyon sok sportklubnak a tulajdonosa egy-egy oligarcha, akik nem azért szállnak be a fociba, mert a foci, az nyereséget termel Magyarországon, ez irreális elvárás lenne a jelenlegi szinten. Ez egyfajta belépő a miniszterelnök köreihez" - fogalmazott a párt miskolci frakcióvezetője.

Ez a jelenség figyelhető meg az adóügyi államtitkár, Tállai András városában, Mezőkövesden is, ahol maga Tállai a focicsapatot működtető egyesület elnöke is. Egy-egy meccsen átlagban 2700 ember van a lelátókon, mégis 1,25 milliárd forintot kaptak új stadionra.

Lukács Attila jobbikos politikus aggasztónak találja a helyzetet, ugyanis miközben a létesítmény megépült, Mezőkövesden az egészségügy helyezte folyamatosan romlott.

"Azzal párhuzamosan, hogy ezt a stadiont felépítették, a stadion mögött található volt belgyógyászati osztálya a Markoth Ferenc Kórháznak, az leépült, 2016-tól már csak krónikus osztályként üzemel, azaz elfekvőként. És ezzel párhuzamosan a sürgősségi ellátás is megszűnt Mezőkövesden" - fogalmazott a Jobbik mezőkövesdi választókerületének elnöke.

Mindeközben jut fűtött pálya és kétmilliárd Paksnak is. A települést tavaly szeptemberig Süli János tárca nélküli miniszter vezette. De ennyiből építhetnek új stadiont a nemzeti fejlesztési miniszter, Seszták Miklós városában, a 16 ezer lakosú Kisvárdán is. Tavasszal, a választás környékén szeretnék átadni. Ez is fűthető lesz, termálvízzel.

A Hír TV által megkérdezett sportközgazdász szerint Magyarországon nem is lehet piaci alapon működtetni stadionokat. Az átlag 2700 nézőt produkáló meccsekkel nem lehet a költségeket kitermelni.

"Valamilyen állami fenntartásban fognak maradni, akár önkormányzati, akár valamilyen állami szerv, de mindenképpen közpénzből kell, hogy megoldódjon a fenntartásuk" - értékelte a helyzetet Szabados Gábor.

A kormány tavaly év végén több mint nyolcmilliárdot osztogatott szét a szomszédos országok klubjainak is: egymilliárd jutott például Mészáros Lőrinc eszéki csapatának, és egymilliárdot kap Orbán Viktor jó barátjának, Diószegi Lászlónak sepsiszentgyörgyi klubja is.


https://hirtv.hu/ahirtvhirei/milliardokbol-epult-betonteknok-de-ki-fogja-oket-fen ntartani-2440051?utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.