Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Probiotikumok laboratóriumi tesztje
  2018-01-17 13:38:15, szerda
 
  ...
Tenyésztés során megnéztük az összes mikrobaszámot, nem téve különbséget az egyes fajok között. A kitenyésztett baktériumok száma széles skálán mozgott. Meglepve tapasztaltuk, hogy három készítményből (Protex Junior, Lacto protex, Pro gastro) nem sikerült élő mikrobát kitenyésztenünk, további két készítménynél (Protexin balance, Bonolact pro+Kid) pedig nagyon alacsony mikrobaszámot tapasztaltunk (néhány 100/ 10 µl). Tekintve, hogy a siker esélye nő, ha több jótékony baktériumot viszünk be, az alacsony szám igen aggasztó. A többi vizsgált készítmény nagyságrendekkel több élő flórát tartalmazott, néha számolhatatlanul sokat (100.000-10.000.000/ 10 µl). A táblázatban a baktériumok mennyiségét a +++ -tól a - jelig jelöltük.
...
Összegezve elmondhatjuk, hogy vannak olyan készítmények a piacon, amik eleve nem vagy alig tartalmaznak mikroorganizmusokat, így ezek probiotikumként való felhasználása problémás lehet. Ahol pedig a mikrobák elegendő mennyiségben vannak jelen, ott az antibiotikummal való együtt szedést lehetőleg kerülni kell.
...
Link


Linkfébész - Fogyasztói És Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség

Link

Összefoglaló jelentés a probiotikus étrendkiegészítők mintavétellel egybekötött ellenőrzéséről
Link

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 54-féle probiotikus és egyéb étrend-kiegészítőt és pezsgőtablettát vizsgált, közülük 3 termék nem felelt meg a követelményeknek Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Probiotikumokról / Paleó és gyomorégés
  2018-01-17 13:29:28, szerda
 
  hozzászólás:
Attila Biro · Budapest
Annyit fűznék csak hozzá, hogy az évtizedek óta tartó (örök gyógyszerszedésre ítélt) krónikus gyomorégésem miatt áttértem paleolit táplálkozásra. Ezzel nem csak a gyomorégésem szűnt meg gyakorlatilag azonnal, de a különböző allergiáim is nyomtalanul eltűntek. Ezek között voltak bőrtünetek, de enyhe asztmám is volt. Eltelt 3 év és én valamilyen indíttatásból csináltam egy probiotikumos kúrát. Sajnos a termék nevére már nem emlékszem, de azt biztos, hogy ahogy beszedtem, elkezdtem hízni (a paleo ellenére) valamint visszajött az allergiám, ha nem is annyira súlyosan mint régen.
Mára már tudományosan is bizonyított, hogy az egészségi állapotunkat nagyban meghatározza bélflóránk állapota és összetétele. Meg azt is, hogy hízunk-e vagy nem. Jelenleg még csak eddig jutottak a kutatásokkal. A bennünk élő organizmusokról azonban még mindig nagyon keveset tudunk, ezért a probiotikumok is csak kevés fajtát tartalmaznak. Nem tudni ugyanis, hogy milyen hatással lesz a szervezetünkre egy fajta mikroorganizmus ha életünk maradék részében a bélflóránk alkotójává válik. A beleinkben óvatos becsések szerint is legalább 500 fajta organizmus él és fogalmunk sincs ma még, hogy ezek közül melyik patogén, vagy válthat azzá idővel, Sok évvel a bekerülés után jelentkezhetnek csak az esetleges áldatlan hatások, ezért különösen óvatosnak kell lenni, főleg a széklettranszplantációval. De a probiotikumokkal is, mint az a saját esetem is mutatja. Ha valaki úgy érzi, hogy szüksége van rá, a laktobacillus félékkel büntetlenül juttathat új baktérumokat a régiek helyére savanyított tejtermékek fogyasztásával.
De majdnem minden más csak lutri. Még a jobbik eset, ha - mint azt több újabb vizsgálat is alátámasztja - egyetlen egy sem éli túl a gyomorsavat. A gond az amkor valami olyan éli túl, aminek nem kéne, majd elszaporodik.
A jövő útja a bél teljes sterilizálása utáni bélflóra újratelepítés volna, de ehhez előbb meg kéne határozni azt, hogy melyik fajta bacinak mi a szerepe és a kockázata. Mivel kiderült, hogy vannak alkati baktériumok is, melyek csak bizonyos genommal rendelkező embereknél képesek életben maradni, a kérdéskör úgy túnik egyre csak összetettebbé válik. A kutatók nagy erőkkel dolgoznak ezen a témán, ám sajnálatos, hogy a gyógyszerlobbi ennek is megpróbál keresztbe tenni, ugyanis a bélflóra újratelepítésével egy sok betegség megelőzhető, elkerülhető lenne, és ennek kapcsán lassanként igazolást nyerhetne a mélyen elhallgatott Beauchamp elmélete az egészségről.
Tetszik · Válasz · 22 · 24 hete · Szerkesztve

...

Attila Biro · Budapest
Gabriella Dan : Szia, nekem 20 évesen jelentkezett először, majd egyre rosszabb lett a refluxom az életem során. Először működtek az enyhe módszerek, majd egyre erősebb gyógyszert kellett használnom, néha kúraszerűen, míg amikor már egy hónap felét nagyjából ébren, görcsökben, vagy jó esetben ülve, félálomban töltöttem, végül egy olyan gyógyszert írtak fel, amire azt mondta a doki, hogy na, akkor ezt most már életem végéig szednem kell. Tudtam azonban, hogy ez nem egészséges hosszú távon, így beleástam magam a témába, megismertem a dolog mechanizmusát, elolvastam egy rakás kutatást és publikációt. Aztán egyszer ráakadtam egy fórumra, ahol az Atkins diétások egymásnak magyarázták, hogy ahogy átálltak lowcarbra, megszűnt a krónikus gyomorégésük, mintha elvágták volna. Ezt tökéletesen magyarázták az addig általam elolvasott kutatási anyagok, így errefelé indultam tovább, de az Atkinst enyhén szólva mazochista módszernek tartottam. A szénhidrát minőségét tekintve a lowcarb és a paleolit állt még hozzá közel, én a paleolitot választottam. Ahogy átálltam, 3 nap múlva megszűnt a gyomorszájamnál (cardiac) az a tompa nyomás, amit a gyógyszer szedése mellett éreztem étkezések után a gyomorégés helyett. Ekkor abbahagytam a gyógyszer szedését. Ennek több mint 4 éve és azóta mindössze csak háromszor égett a gyomrom (kétszer az én hibámból, pl. amikor tömény homoktövis velőből csináltam magamnak limonádét, egyszer meg egy betegség mellékhatásaként) de ezek közül kettőt simán megszüntettem egyszerű Rennie-vel, azaz több mint 4 év alatt mindössze egyetlen álmatlan éjszakám volt. Úgyhogy áldom a napot amikor átálltam paleóra. Néha a "bűnözést" is megengedhetem magamnak (ritkán egy-egy pizza, vagy ropogós friss kenyér elfogyasztása) vagy ha vendégségbe megyek, azt eszem, amit kapok, de ez nem befolyásolja a dolgokat, azaz már nem ég a gyomrom. Kár, hogy az allergiám visszajött három év után, de már dolgozom a bélflóra újraindításon. Mint írtam, kissé bonyolult a téma. Azt már tudom, hogy ha egészen szigorúan tartanám a lowcarb vagy paleo diétát, akkor 3, de inkább 6 hónap alatt magától átalakulna a bennem lévő mikroorganizmus állomány, de én más módszert választottam. Ez azonban már egy másik történet.
Tetszik · Válasz · 7 · 24 hete · Szerkesztve

...

Edit Szőke · Szegedin, Szeged, Hungary
Attila Biro Ajánlom a nyers csicsóka evést, mert a bélben azon megtapadnak a jó bélbaktériumok. Egy kicsit szelesít, ezért estefelé kell megenni, így reggelre megemésztődik.

...

Attila Csökmei · Tessedik Sámuel Főiskola Mezőtúr
Gabriella Dan gyomorégés, reflux, puffadás, 15 éve tartó súlyos allergia, magas koleszterin, korásodó haj ... kb ennyitől szabadított meg a paleo probiok nélkül ... néhány hét alatt !!!

...

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Kőtés, biracs, csiripiszli
  2018-01-17 12:49:27, szerda
 
 

Mielőtt a finomabb lelkű hölgyolvasók a szívükhöz kapnának, s az izgalomtól elalélnának, egyetlen laza mozdulattal lerántom a titokról a leplet, s elárulom, hogy egy ételről van szó, amelyet ínyencségként készítettek a nagyanyáink.

A teljesség igénye nélkül, emlékezetből ma is el tudom mondani az elkészítés módját, mely a búza rostálásával kezdődött, hogy kizárólag egészséges és tiszta szemek kerüljenek az előre kimosott, napon szárított, majd újra benedvesített fehér gyolcsra. A búzaszemeket néhány óráig áztatták, majd naptól védett helyen két gyolcs között öt-hat napig csíráztatták. Az így nyert gabonacsírát tájanként más és más módon ízesítve sütőben vagy kemencében egy órán át sütötték. Látványban a csirizre, ízében egy kevés kesernyével a lépre hasonlított, nyilván ezeknek az analógiáknak az alapján kapta változatos nevét azzal együtt, hogy a búzaszemeket a készítés legelején ,,kikőtötték“.

Papp György, a gabonacsíra-por szabadalmának tulajdonosa elmondta, hogy épp a gyerekkori emlékek felidézése által jutott arra az elhatározásra, hogy kidolgozza a gabonacsíra elkészítésének a mai kornak megfelelő receptjét oly módon, hogy a technológiai ráhatások következtében az eredeti alapanyag ne sérüljön. Mint elmondta, egyáltalán nem véletlen az, hogy korábban épp a húsvéti ünnepek idején készítették a kőtést: nyilván már az elődeink is tapasztalták, hogy a természetes búzacsíra s a belőle készített ételek jótékony hatással vannak a hosszú tél folyamán vitaminok tekintetében kiürült szervezetre. Ötletét széles körű biokémiai és orvosi kutatások is alátámasztották, amelyek bebizonyították, hogy a gabonacsírából készült természetes gyógykészítmények rákmegelőző hatásúak, és az esetek többségében segítik a már kialakult betegség gyógyulását. Papp György arról is tájékoztatott bennünket, hogy a gyártási technológia kidolgozásakor az eredeti búcsi receptből indultak ki, s mindvégig arra törekedtek, hogy az előállítás során ne sérüljenek se a gabonacsírában található vitaminok, se a nyomelemek, és megmaradjon az eredeti íz s a látvány. Mivel maga az alapanyag 33 százaléknyi cukrot tartalmaz, nincs szükség arra, hogy répacukorral édesítsék, s mivel a végtermék előállításához nem használnak tartósítószereket, szintetikus anyagoktól mentes, természetes terméket kínálnak az ínyenceknek. Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása a gabonacsírában található savakból és enzimekből eredeztethető, valamint a termékben érintetlenül megmaradó E-, B1-, B2- és B6-vitamin, s a jó közérzethez elengedhetetlenül szükséges nyomelemek jelenlétéből.

Papp György elmondta azt is, hogy tudomása szerint a kőtést a nagyvilágban nem ismerik, minden égtáj irányában a magyar nyelvhatár az, ameddig ezt az ételt a régebbi időkben is fogyasztották. A föld gazdagabbik része, mely fennen hangoztatja az egészséges életmód szükségességét, mindmáig nem ismerkedett meg vele. Éppen a fenti ok miatt nehézségekbe ütközik a terjesztése is, hiszen más nyelven még neve sincs ennek a természetes ételnek, amely ősidők óta csemegeként jelen volt a magyarság étrendjében. Mivel a kőtés laktató, s a mostani elkészítése végtelenül egyszerű, nem csupán az egészséges életmódra áhítozók körében lehet kedvelt kiegészítő táplálék, hanem azokon a területeken is, ahol eluralkodott a szegénység és az éhínség.

A beszélgetés végén megtörtént a csiripiszli próbája is, a feltálalt ételből fotográfus cimbora kiadósat lakmározott, s váltig állította, hogy amit evett, ízletesebb, mint a nagymamáé volt, hiányzott a gyerekkorból ismerős kesernyés íz.

Jómagam fenntartások nélkül egyetértek mind a gyártóval, mind pedig fotográfus cimborával, ami a kőtés terjesztésének szükségességét, tápértékének, ízvilágának és összetételének az egészségre gyakorolt hatását illeti.

Egyetlen valami előtt állok értetlenül, s nem csupán a gabonacsíra kapcsán, hanem általában, a hazai magyar termékek reklámozási nyelve miatt. Jelen esetben egy olyan árut kívánunk népszerűsíteni, amely a magyar nyelvtájon kívül csak a Balkánon ismert, erre utal a nálunk is használatos biracs elnevezés, amely török szó. Német, angol, szlovák és cseh nyelven szeretnénk eladni egy olyan terméket, amelynek ezeken a nyelveken nevük sincs, a magyar értesítő és a magyar használati utasítás valamilyen érthetetlen okból hiányzik a tasakokról. Ez a termék minőségén és rendeltetésének fontosságán semmit nem ront, ugyanakkor nem ártana emlékezni arra, hogy szerte a nagyvilágban számos olyan sikeres magyar él, aki szívesen forgalmaz magyar termékeket, de csak abban az esetben, ha a gyártó maga is nyilvánosan a magyarsághoz tartozónak vallja magát. A kőtés mint élelmiszer lehet, hogy kelendőbb lenne Argentínában, Ausztráliában vagy az amerikai magyarok körében, mint a Tátra alatt.

Örömömre szolgál, hogy akadt olyan felvidéki magyar ember, akinek fontos volt egy régi-régi ételünk újbóli megmutatása s a piacra való eljuttatása, hiszen nem kell röstelkednünk amiatt, hogy elődeink már ismerték az egészséges táplálkozás ma még csak kutatott összetevőit.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
BETEGSÉGEINK egyik FŐ OKA A SZENNYEZETT VÍZ
  2018-01-17 10:22:20, szerda
 
  BETEGSÉGEINK EGYIK FŐ OKA A SZENNYEZETT VÍZ, AMELYET MEGISZUNK, A MÁSIK OKA A TISZTA NACL HASZNÁLATÁNAK HIÁNYA!!!!

Sóoldat és a tiszta NaCl. Először is egy kérdés: mivel gyógyít az egészségügy? Többek között a jól bevált infúzióval! Mi van az infúzióban? 99 % desztillált víz és 1 % tiszta NaCl, azaz tiszta só! Ha valaki infúziót kap egyből jobban lesz, mert ma 100 emberből 97 főnek hiperkalémiája van (magas kálium szint) és hyponatrémiája van (alacsony nátrium szint), azaz 100 emberből 97 főnél sejt szinten fel van borulva a kálium/nátrium- ion egyensúly, mert szinte mindenki elhiszi, hogy nem kell sózni az ételeket. A kereskedelemben csak néhány cég tünteti fel a forgalmazott konyhasóin az MSZ 11007-2013 szabványszámot, mert ha ez szerepel a só csomagolásán, akkor meg kell lennie a legalább 97 %-os NaCl tartalomnak. Ha nincs a só csomagolásán ez a szabványszám feltüntetve, akkor bármi is van írva a csomagolásra ( pl. Tiszta só, vagy 100%-os tisztaságú konyhasó, stb), akkor azt nem szabad megvásárolni és nem szabad étkezésre felhasználni, mert lehet, hogy még 50 %-ban sem tartalmaz NaCl-t. 2014 októberében és decemberében a NÉBIH (Nemzeti Élelmiszer Biztonsági Hivatal) jelzéseinkre 60 tonnánál is több sót vonatott vissza a kereskedelmi forgalomból!! Ki tudja, hogy a magánemberek hányan betegedtek meg, és az ételkészítéssel foglalkozó cégek hány embert betegítettek meg alacsony nátrium-tartalmú és magas kálium tartalmú sók ételkészítésre történő felhasználásával. Ki tudja azt is, hogy a hivatalos orvoslás során felfedezték-e, hogy valójában a nátrium-hiány miatt lettek betegek az emberek? Az USA-ban kálium injekciókkal végzik ki a halálra ítélteket!! Itthon kálium injekcióval ,,altatják el" véglegesen a beteg állatokat! Ha közétkeztetésben veszünk részt magunk és családtagjaink, akkor meg kell követelni a közétkeztetés nyújtó cégtől, hogy csak az ,, MSZ 11007-2013" szabványszámmal ellátott, garantáltan jó és tiszta konyhasót tartalmazó sót használjanak fel ételeiknek és italaiknak a készítésénél. A tiszta sóval nehezebb elsózni az ételeinket, mint a káliumos sókkal! A www.tisztaso.hu , a www.vitaminstation.hu és a www.bijo.hu honlapokról interneten is megrendelhetjük a tiszta sót.Infúzió és a desztillált víz. Az infúzióknál desztillált vizet használ az egészségügy. Használhatjuk mi is a desztillált vizet ételek és italok készítésére és ihatjuk is víz helyett bármikor. Betegségeink több mint kétharmada (66,6 %) olyan alapvető problémából fakad, amit kis odafigyeléssel könnyen elkerülhetünk, míg a további százalékuk javarészt a tiszta víz és az anionok hiányára, a szabadgyökök túlsúlyára vezethető vissza! Ha valaki nem beteg, akkor tiszta vízként szóba jöhet még a reverz ozmózisos (fordított ozmózisos) eljárással szűrt és tisztított víz, amely víz nincs vissza-ásványi anyagozva ( a készülékeket vissza-ásványi anyagozó egységgel árulják, de azt nem kell bekötni a kifolyás előtt), mert a szervetlen ásványi anyagok megkeményítik a vizet, amely hiába tiszta, de a szervetlen ásványi anyagok lerakódásokat idézhetnek elő a vesében, az érrendszerben és az ízületekben! A fordított (reverz) ozmózisos szűréssel a vízmolekulánál nagyobb szennyeződések mind kiszűrésre kerülnek és ezáltal nagyon tiszta vizet kapunk az ilyen tisztítási eljárással is. Jómagam ilyen vízből csinálom a desztillált vizet és így nem kell tisztítani azt az edényt, amelybe a desztillálandó vizet teszem, mert nem csapódik ki az edény oldalára semmilyen szervetlen ásványi anyag sem, mert az nincs az így tisztított vízben! Desztilláló készüléket be lehet beszerezni a www.vitaminstation.hu oldalon. A Ro.víztisztítót pedig be lehet szerezni, olcsón és jó minőségben pl. a www.tisztaviz-uzlethaz.hu és a www.oxigroup.hu oldalakról.Mi okozza hivatalosan a betegségek több mint 66,6 %-át? Amerikában bejelentették, hogy a vegyi szennyezők okozzák az elhalálozás több mint 60%-át!" Mindez természetesen nem csak Amerikában érvényes, hanem Magyarországon is és sajnos már mindenütt a világon! Ezért elméletileg egyszerű a döntés: szűrjük ki ételeinkből, ivóvizünkből a vegyi szennyezőket! Na de hogyan?Jelenkorunk tapasztalatai is igazolják Pasteur egyik kedvenc mondását: ,,betegségeink 90%-át megisszuk!" Ezt a megdöbbentő kijelentést alátámasztják az elmúlt évek felmérései. Az alábbi sorokat az Országos Tiszti-főorvos hírlevelében olvashattuk: ,,a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők, sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát!"(WHO). A desztillált víz, ha patikában, bio boltban vásároljuk (és nem a benzinkúton!!!), akkor 500 Ft/liter áron már beszerezhető, de ha 68 ezer Ft-ért vásárolunk egy házi vízdesztillálót, akkor gázon, vagy villanyon melegítéssel 6 - 30 Ft/liter áron tudjuk előállítani. Megér ennyit az egészségünk? Ha ro-vizet (reverz ozmózisos)készítünk, akkor 6 Ft/liter alatt van a tisztított víz előállítása. A desztilláló készülék és az ro. készülék egyenként 65-70 ezerbe kerül. Az árat -az ásványvizekhez viszonyítva- egy 4 tagú család esetében is kevesebb mint 4 hónap alatt behozza, és itt még nem beszéltünk az egészség és munkavégző képesség értékéről! A növények mint ,,biofilterek" is kiszűrik a vegyi szennyezők nagy részét, mégis érdemes törekednünk a jobb minőségű bio alapanyagok beszerzésére. Az a legjobb, ha ezeket mi magunk termeljük meg, ezért javasolom, hogy mindenki törekedjen kis kertes házba költözni, ha anyagi lehetőségei ezt megengedik és ott nem befüvesíteni a földet, hanem felásni, kapálni, vetni, s a termést betakarítani és tárolni kell.Mi az igazság a csapvízzel?Csapvíz, kútvíz: Az első sajnálatos tény, hogy ezen a téren az ivóvizünket szennyező vegyi anyagok száma és az ellenőrzés mértéke, pestiesen szólva, ,,köszönő viszonyban sem áll egymással". Csak Budapesten több mint 200.000 szennyezést lehet kimutatni az ivóvízből!!! Gondoljuk át az alábbiakat:

Ma 13-14 millió féle vegyi szennyeződést tart nyilván a tudomány!

Ebből több mint 130.000 féle vegyi anyag terheli közvetlenül a környezetünket, elsősorban a vizeinket!

A magyar szabvány 64 paramétert ír elő a víz minőségének mérésére.

Amiből 11-22-et mérnek rendszeresen.

Az Állami Számvevőszék jelentésében olvashatjuk: ,,Annak ellenére, hogy csak néhány paramétert mérnek, országos átlagban, minden harmadik vízminta egészségre ártalmas anyagokat tartalmazott!"Vagyis lehet, hogy a szabványokban leírt néhány paraméternek megfelel az ivóvíz, de mi van a többi vegyi szennyezővel, amit a vízlaborok mérni sem tudnak?

Ásványvíz, ballonos víz: ,,a palackozott vizekben több mint 24 ezer fajta vegyi anyag található, köztük endokrin rendszert kárósító anyagok!" ,,Meg kellett állapítanunk, hogy az ásványvíz minősége a hormontartalom szempontjából a szennyvízéhez hasonló." (Goethe-Universität Frankfurt am Main, 2009.03.12)


...és az ásványvizek? Sajnos az ásványvizek a vegyi szennyezők terén, a csapvízhez hasonlóan terheltek, plusz magas a szervetlen oldott ásványi anyag tartalmuk, ami hátráltatja a sejtek méregtelenítését (elsavasodás)! Itt még bele kell kalkulálni a pet-palackokból kioldódó vegyi anyagokat is!!
Szomorú valóságunk: Fogalmunk sincs! Nem tudjuk, hogy ivóvíz gyanánt naponta, milyen ,,vegyi levest" fogyasztunk! Csak újabb és újabb betegségek jelennek meg, amikkel korábban nem találkoztunk és az orvosok sem nem tudják az okát! Ha ilyen vizekkel készülnek a konzervek, az italok, az ételek, akkor azokban is benne lesz mindaz a szennyeződés halmaz, ami az alapvízben, az elkészítéshez, a főzéshez használt vízben benne van. Az élvezeti és a gyógyteák is ilyen részben túltelített vizekkel készülnek, amelyek már alig tudnak kivonni a legjobb gyógyfüvekből is íz-, illat- és droganyagot, s ezért nem olyan hatásosak, mint ahogy pl. régi füves könyvekben ( pl.:Maria Treben) leírták.

Ha tehát csak annyit teszünk magunkért, hogy tiszta vizet fogyasztunk ivásra, italok és ételek készítésére, valamint azokat gyógyszertári tisztaságú NaCl-el sózzuk, akkor ezzel nagy mértékben erősítjük az immunrendszerünket. Van már olyan menza, ahol így készülnek az ételek és italok, s ezáltal egy év alatt 80 %-al visszaesett a gyermekeknél a betegség miatti hiányzás az iskolából, óvodából. Ételeket és italokat csak e két alapanyagban (tiszta víz és tiszta só) változtatták!!

Mindenki gondolkodjon el a leírtakon családja és a saját egészségének érdekében.

'Dr.Weixl-Várhegyi László

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Rákbetegség elleni tényleges gyógymód (rövid változat)
  2018-01-17 10:19:25, szerda
 
  Rákbetegség elleni tényleges gyógymód (rövid változat)

Link

forrás Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Amit az étkezési sóról tudni kell
  2018-01-17 10:10:26, szerda
 
  EGÉSZSÉGVÉDELEM - Amit az étkezési sóról tudni kell

Tejfalussy András - Dr Weixl-Várhegyi László

Link

Tejfalussy András méréstani szakértő és Weixl Várhegyi László okl. természetgyógyász, ny. rendőralezredes állásfoglalása a www.tejfalussy.com honlapon dokumentált tudományos mérések és tantételek, és Prof. Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár akadémiai doktor szakvéleménye alapján:

Mitől lett ennyire sok magyar ember beteg, rövid életű, és meddő? Miért csökken évi több tízezerrel a létszámunk? Három titkos főfelelősre mutattak rá az ok-okozat kalibráló élettani mérések: 1.: Túlterheli az immunrendszert, ha az ivóvíz mérgező vegyszereket és/vagy klórozásnak ellenálló vírusokat tartalmaz. 2.: Keringésrontó, ha a fiziológiás mérték alá csökkentik a konyhasó pótlást. 3.: Sejtműködés-gátló, keringésrontó és ivartalanító hatású, ha a fiziológiás szükségletnél sokkal több káliumot esznek, isznak. Megbízható védekezés: 1.: Ivóvíz desztillálás, 2.: Gyógyszerkönyvi tisztaságú NaCl konyhasóval fiziológiás mértékben sózás, 3.: Kálium túladagolás mellőzés. Ezen anyagok élettanilag optimális, fiziológiás napi dózisaira és beviteli sebességeire étkezésnél is irányadóak a magzatot tápláló vérszérum és a magzatvíz, és a csecsemők és felnőttek gyógyítására is alkalmazott fiziológiás infúziós Ringer oldat H2O/NaCl=110 és Na/K=30 optimális arányai:

,, NYILATKOZAT
A Ringer oldat a testnedvekhez hasonló ionösszetételű folyadék. A Ringer oldat (0,9% NaCl, 0,03% KCl, 0,025% CaCl2, 0,02% NaHCO3, 99% desztillált víz) szerinti nátrium, kálium, klór és víz pótlási arány megfelelő kóros veszteségek esetén, de ugyancsak optimális a napi étkezések során is.

Budapest 2010. január 6.


Dr. Papp Lajos ny. egyetemi tanár
akadémiai doktor sk"

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Bélmozgató torna mindenkinek
  2018-01-17 08:47:47, szerda
 
  Anyagcserénket, mint életünkben mindent, nagyban befolyásolja a mozgás.

1. Feküdjünk a hátunkra, térdünket meghajlítva húzzuk a mellkasunkhoz! Két karunkkal kulcsoljuk át! Ebben a helyzetben lassan gördüljünk egyik oldalunkra, majd a másikra! Figyeljünk arra, hogy felső combunk mindvégig szorosan a mellkasunkhoz simuljon! Tízszer ismételjük!

2.Térdeljünk le, karunkat emeljük magasba! Jobb lábunkat nyújtsuk ki oldalra, törzsünket hajlítsuk jobb oldalra! Jobb kezünkkel érintsük a bokánkat! Maradjunk ebben a helyzetben öt-tíz másodpercig, aztán végezzük el a gyakorlatot a másik oldalra is! Négyszer-ötször ismételjük!

3.Álljunk kis terpeszbe! Guggoljunk le úgy, hogy fenekünk a két combunk közé kerüljön! Térdünket kissé nyissuk szét, tenyerünkkel támaszkodjunk meg a talajon, a fejünket emeljük fel! Tenyerünkre támaszkodva emelkedjünk fel, közben fejünket eresszük le! Próbáljuk meg térdben kinyújtani a lábunkat! Tíz másodpercig maradjunk ebben a helyzetben, majd lassan ereszkedjünk vissza a kiinduló tartásba! Tízszer ismételjük!

4.Álljunk kis terpeszbe, térdünket kissé hajlítsuk be! Vegyünk mély levegőt az orrunkon, szájon fújjuk ki! Majd anélkül, hogy újabb levegőt vennénk, húzzuk a hasunkat egyszerre befelé és felfelé, közben képzeljük el, hogy köldökünk érinti a gerincoszlopot. Maradjunk ebben a helyzetben addig, ameddig csak tudunk, és lassan számoljunk magunkban! Amikor nem bírjuk már tovább, az orrunkon szívjuk be a levegőt, közben a törzsünket eresszük olyan mélyre, amennyire csak bírjuk! Lassú légzés közben akár 3-4 percig is így maradhatunk. Tetszés szerint ismételhető.

5.Álljunk kis terpeszbe, a térdet kissé hajlítsuk be, kezünk a csípőn. Törzsünket előbb lassan, majd picit gyorsabban toljuk jobbra-balra!A vállunk legyen a talajjal párhuzamosan! Ismételjük tízszer!

6.Feküdjünk hanyatt, kezünk a combunk mellett. Kilégzés közben emeljük fel a lábunkat és a csípőnket! Lábfejünkkel közelítsünk a fejünk mögött a talaj felé, lábszárunk párhuzamos legyen vele. Maradjunk ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd ereszkedjünk tovább mindaddig, amíg lábujjainkkal megérintjük a padlót! Maradjunk így 15-20 másodpercig! A gyakorlatot elég egyszer elvégezni. (Családi Lap)

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
Emésztést elõsegítõ gyógynövények
  2018-01-17 08:45:40, szerda
 
  Gyomor és bélbetegségeknél alkalmazható, emésztésre ható, emésztést elősegítő gyógynövényekStomatikumok, (étvágygerjesztők) carminatívumok (szélhajtók)
Az ebbe a csoportba tartozó gyógynövények fő hatóanyaga a keserûanyag.
Csoportosításuk:

Amarumok
Amara-aromatikumok
Aromatikumok

Hatásuk a következő: izgatják a szájban lévő keserûíz-érző idegvégződéseket, fokozzák a nyálelválasztást, a gyomor- és bélszekréciót. Ehhez járul még az illóolajok szekréció (elválasztás) fokozó hatása, valamint az illóolajok és egyes keserûanyagok görcsoldó, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus (fertőtlenítő), antibakteriális (baktérium ölő) és antifungális (gombaölő) hatása. A bélperisztaltikát fokozó és szélhajtó hatásuk miatt segítik a rossz emésztés során felszaporodó káros gázok szervezetből történő eltávolítását.

Kálmosgyökér, kardamontermés, konyhakömény.
Kivonat készítésének módja: vizes forrázatot ill. főzetet készítenek, melyet étkezés előtt kb. fél órával, édesítés nélkül kell elfogyasztani a kívánt hatás eléréséhez.
Illóolaj tartalmú drogokból mindig forrázat készül és a kihûlés során lefedve, tartjuk.

Máj és epemûködést serkentők
Hatóanyagukat tekintve lehetnek speciális flavonoidok, kávésav származékok.

Katángkóró, fodormenta, benedekfû
Hatásukat úgy fejtik ki, hogy fokozzák az epe termelődését és kiürülését mely a zsírok emésztéséhez elengedhetetlen. Valamint elősegítik a máj regenerálódását és az életmûködéshez elengedhetetlen máj-funkciók javítását.

Hasmenés és bélhurut esetén alkalmazható növényi hasfogók
Elsősorban cserzőanyag tartalmúak, adszringens, antiszeptikus, antiflogisztikus hatásúak.

Szamócalevél, feketeáfonyabogyó
Hatásmechanizmus lényege, hogy a hatóanyag a nyálkahártya fehérjéjével komplexet képez, melynek eredménye egy szilárd csapadékmembrán a nyálkahártya felületén, mely megnehezíti a gyulladást és a hasmenést okozó toxinok felszívódását.

Székrekedés esetén alkalmazható gyógynövények
Antraglykozid hatóanyagúak hatásmechanizmusa a következő: a gyomorból és a vékonybélből változatlanul jutnak a vastagbélbe, ahol a cukorrész lehasad róluk és a szabaddá vált cukormentes rész, elősegíti a Na ionok és a víz visszajutását a vastagbélbe, ahol a béltartalom felhígul és a megnövekedett térfogatú béltartalom fokozza a pelisztartikát. Ehhez járul a fokozott bélnyák termelés és a vegyületből felszabaduló cukrok ozmotikusan aktív laxatív (hashajtó) hatása pl.: rebarbara.A nyálkatartalmú drogok alkalmazása esetén fontos szempont a fokozott folyadék bevitel!
A nyálka oly módon fejti ki a hatását, hogy folyadékot vesz fel, megduzzad - nyomást gyakorol a bélfalra - fokozza a pelisztartikát, ilyen a lenmag. Ezzel együtt az esetlegesen gyulladt bélnyálkahártyát bevonatképzéssel védi.

A növényi rostok általában vízben nem oldódnak, így az emberi szervezet számára emészthetetlenek. Vagyis a növényi rostok, - különböző gabonakorpa - természetes salakanyagként serkentik a belek folyamatos mozgását, ezáltal elősegítik az aktív bélmûködést.

A növényi és állati zsíros-olajok laxatív hatásukat főként a bélfal síkossá tételével fejtik ki - ricinus olaj -. Használatuk korlátozott.

Herbária javaslata a fenti tünetek enyhítésére.

Mono drogok és Teakeverékek
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉG, életmód, filozófia  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 304 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 340
  • e Hét: 2246
  • e Hónap: 25861
  • e Év: 663314
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.