Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Ez már régen nem demokrácia
  2018-01-18 21:13:52, csütörtök
 
  Ez már régen nem demokrácia

Tamás Róbert | Ma | 19:58

Szép estét! Valami zavar lehet az időben, meghajlott, vagy nem tudom, de abnormálisan gyakran rám kerül a sor a jóéjt-puszi megírásával. Ha lesz időm, kiderítem, hogy is van ez.

A török parlament csütörtökön újabb három hónappal, hatodszor is meghosszabbította a 2016. július 15-i puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot az országban - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Az intézkedés helyi idő szerint péntekre virradóra, 1 órakor lép életbe.
A miniszterelnöki hivatal javaslatát egy nappal az után fogadták el, hogy a nemzetbiztonsági tanács és a minisztertanács is a meghosszabbítás mellett foglalt állást. Mindkét testület élén Recep Tayyip Erdogan államfő elnököl. (MTI)

Ezt most nem azért tettem ide, mert minket momentán érint a dolog. Csak azért, hogy kezdjünk el barátkozni a gondolattal, mert mi is élvezhetünk még hasonló fincsiséget, ha úgy alakul. Majd a Fidesz felszólítja a kormányt és olyankor bizony mit tehetne egy demokratikusan működő kormány? Enged a kérésnek. Így megy ez az illiberális országokban.

Mi még csak itt tartunk:

Februárban dönthet az Országgyűlés az illegális bevándorlás elleni újabb, az ország biztonságának növelése érdekében szükséges törvénycsomagról - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a kormány fontosnak tartja, hogy az illegális migráció szervezésében, támogatásában részt vevő, külföldi forrásokban részesülő szervezetek átláthatóbban működjenek. Ezért kezdeményezi az regisztrációs kötelezettségüket - önkéntes alapon, de ha nem teljesítik, megbírságolhatók lennének -, a külföldi támogatásaik után 25 százalékos illeték fizetését - amelynek összegét a határvédelemre költenék -, valamint a kitiltással lényegében azonos következményekkel járó idegenrendészeti távoltartás alkalmazásának lehetőségét. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: “ha példát kellene mondanom, akkor a Helsinki-bizottság munkatársai ebbe a körbe kerülhetnek". A társadalmi vita körülbelül három hétig tart majd a tervezetről - közölte.
Lázár János azt is mondta: mivel a törvény csak a jövőre nézve lépne hatályba, ezért kiváló alkalom lehet arra, hogy Soros György abbahagyja Közép-Európában az illegális migráció támogatását. Ha Soros György a jövőben nem finanszírozza a törvénytelen bevándorlást, akkor a jogszabály nem fog vonatkozni rá és a szervezeteire - tette hozzá.
Soros György kitilthatóságával kapcsolatban úgy fogalmazott: senki nem akarja Soros Györgyöt kitiltani Magyarországról. De a törvényeket mindenkinek be kell tartania Magyarországon, így aki a jövőre nézve nyíltan támogatja, szervezi a bevándorlást, annak vállalnia kell a jogszabályi következményeket - tette hozzá.
Kérdésre hozzáfűzte: cél az is, hogy Magyarországon kizárják, hogy tagállami uniós forrásokat különböző civil szervezetek használhassanak fel a migráció menedzselésére.

Lefordítom, jó? Egy lépésre vagyunk Erdogantól. A Fidesz Soros Györgyöt maga előtt tolva akarja kinyírni a számára kellemetlen, vagy veszélyes szervezeteket és civileket. Tessék mondani, ki a franc fogja azt eldönteni, hogy melyik szervezet támogatja a migrációt? Igen, csak a Fidesz. Aztán bizonyítsa be valaki, hogy ez nem igaz. Ahogy nem is igaz, hiszen gyakorlatilag embercsempészettel vádolja a kormány Sorost is, a Helsinki Bizottságot is és ezt bármikor, bárkivel megtehetik.

A tagállami uniós forrásokat nem is értem egyébként. Ha a Soros Alapítványok tartanak fenn egy civil szervezetet, azt nem uniós forrásból teszik. Ha az Unió tartja fenn, akkor meg az nem Soros szervezet.

Elhiszem, hogy a csekély értelmű hívek most tapsikolnak örömükben, hogy már megint a Viktor volt a faszagyerek, de ők éppen úgy meg fogják szívni, mint mindenki más. Ez már régen nem demokrácia. Diktatúra, bármennyire is fanyalognak ettől a szótól a cizellált lelkűek. És egyre szarabb lesz a helyzet. Mi pedig tátott szájjal nézzük. Már ameddig nézzük. Ennek rohadtul nem lehet már jó vége és nem is lesz.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ez-mar-regen-nem-demokracia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most már elkerülhetetlen Orbán fekete napja: az Országgyűlés
  2018-01-18 20:48:17, csütörtök
 
  "Boldog karácsonyt kívánok"

Mennyi emberen lehetett volna segíteni az eltapsolt milliárdokból. Ha lesz elszámoltatás, akkor teljes vagyonelkobzást, és börtönt kell kapniuk. Mert, ha nem kapnak nehéz vasat, akkor odébb állnak és vígan élvezik az életet a kimenekített pénzből. És nem csak Orbánnak, de az őt kiszolgálóknak, őt elvtelenül támogatóknak. Ha rajtam múlna, akkor az önkormányzati képviselőktől, az állami vállalatok vezetőin keresztül mindenkit, aki irányító pozícióban volt sittre vágnék. Mert csak az lehetett vezető, aki a fideszt és orbánt szolgálta...


--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------


2018. 01. 18. 17:06


Most már elkerülhetetlen Orbán fekete napja: az Országgyűlésben kell elszámolnia titkos migránsaival

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges mennyiségű aláírásokat - áll a párt csütörtöki közleményében.

A párt kormány az Orbán Viktor államtitkárhelyettese által a napokban elkottyantott valóság, a titokban befogadott 2300 menekült kapcsán kezdeményezte az Országgyűlés összehívását.

Altusz Kristóf egy héttel ezelőtt ismerte be egy máltai lapnak, hogy a kormány 1300 bevándorlót befogadott, csak azt az Orbán-kormány megpróbálta eltitkolni a magyar lakosság előtt. Azóta kiderült, hogy az elmúlt három évben összesen 2300-an érkeztek.

Ugyanebben az időben a kormány " több tízmilliárd forintot szórt el migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan zajlottak a betelepítések." - mutat rá a Jobbik.

A hazugságon kapott kormány szembesítését célzó rendkívüli ülés kezdeményezését szocialista és LMP-s képviselők is támogatták, így most már csak a Fideszen múlik, biztosítja-e majd a határozatképességet.


https://alfahir.hu/2018/01/18/orban_viktor_migransok_fidesz_rendkivuli_ules_orsza ggyules_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZENT ŐRÜLET, aVAGY TIED LESZ EGY LÁDA FOS
  2018-01-18 20:46:29, csütörtök
 
  2018. január 17., szerda

SZENT ŐRÜLET, AVAGY TIED LESZ EGY LÁDA FOS

Hívő még csak akadna, igehirdető már kevésbé, akik jelenleg az igét hirdetik, azok vagy bűnözők, vagy elmebetegek, vagy mindkettő egyszerre - tisztelet a kevés számú kivételnek.
Mondják, hasonló a hasonlónak örül, Orbán esetében is így van ez.
Szívesen lát környezetében elmekórtani kihívásokkal küzdő, személyiségzavaros alakokat, akikről aztán később kiderül, hogy politikusok, vagy a politika szolgálói.
Ezért is szorgalmaznám már évek óta a politikusok elmekórtani vizsgálatát még pozíciójuk betöltését megelőzően, de hiába, hiszen azoknak kellene erről törvényt alkotniuk, akik maguk igen könnyen kihullhatnának a rostán.
Hangsúlyoznám, ezek az emberek nem hülyék, sőt, a maguk módján okosak is, mindössze az a baj, hogy nem rendelkeznek gátlásokkal, empátiával, erkölccsel, ennek következtében magas posztjukon társadalmilag hihetetlen károkat tudnak okozni.

Hozzájuk képest egy Kerényi Imre üdítő jelenség, akár röhögni is lehetne rajta, ha nem a mi adóforintjaikat költené a ruhájára varrható csengettyűkre, csörgőkre.
Véleményem szerint ha egy pszichiáter megvizsgálná, azonnal hozatna egy raklap bogyót és szívlapáttal hajigálná a torkába, mondván, ameddig nyeli, addig se beszél.
Legutóbbi attrakciója a vörösberényi Gizella tábor ötlete, melyet a kormányfő egy nappal azután, hogy kipattant a nagyeszű nyaller fejéből, oldalba is is támogatott mindjárt félmilliárd forinttal, már csak, hogy legyen hol táborozni a potentátok trónörököseinek.
No, nem egy csórók számára felállított úttörőtáborról van szó, hanem egy Gizella-táborról, mely színvonalasan neveli az uralkodó elit és hű janicsárjainak gyermekeit, mindössze negyedmillió forintért fejenként és turnusonként.
Gizella egyébként Szent István felesége volt Bajor Izabella néven, mellesleg Civakodó Henrik lánya. Gondolom, ez utóbbi tette alkalmassá arra, hogy Civakodó Viktor országában nevelőtábort nevezzenek el róla, melyben a miniszterek és államtitkárok gyermekei megtanulhatják, hogy hogyan kell a libacombot elegánsan tartani, miközben lerágják róla a húst.
Remek előgyakorlat ez ahhoz, hogy mikoron majd a hatalom közelébe jutnak, már felkészültek legyenek a nép húsának lerágására is.

Hogy Kerényi beteg, az rendben is van, anyukája dohányozhatott és ihatott a terhesség nehéz hónapjai alatt, merthogy egy ilyen figurával nehéz lehetne várandósnak lenni, ki a fene várna egy elmeháborodottat?
De hát ilyen a sors, neki ezt dobta a gép, és határtalan szerencséjére - rokonszenvi okokból - Nagyurunk felkarolta és betemette pénzzel, ezért aztán minden marha ötletét meg tudja valósítani.
Ha egy műszaki embert karolt volna fel hasonlóképpen, az már kifejlesztette volna az örökmozgót.
Sokat megéltem már, de most első ízben olvashatom, hogy egy olyan intézményben, mely nem egyházi fenntartású a résztvevőket nyilatkoztatják vallási hovatartozásukról, gondolom, hogy az izr. bejegyzés megduplázza a bekerülési esélyeket.
Mai hír, hogy Juhász politikus narancssárgára festette az Állami Számvevőszék épületét, gigászi kárt okozva - állítólag van maradék festék, esetleg Kerényit is be lehetne festeni narancssárgára.
Még az sem baj, ha vízbázisú az a festék és le lehet mosni, mint az ÁSZ épületét is, igaz, a mosakodás olcsóbb és hatékonyabb, mint a Számvevőszék narancssárgájának eltakarítása...
Erre van pénz, meg a Nemzeti Könyvtár sorozatra is, benne Bayer Zsolt remekművével, háromszázmillió forintért.
Hülyének is megéri, hiszen a sorozat első tucat könyvében Tormay Cecile műve is szerepel.
De kár, hogy a két szerző nem találkozhatott életében - meglehet, tán össze is házasodtak volna...

Még néhány év, és úgy fognak beszélni a Gizella-táborról, mint Oxfordról, benne lesz az önéletrajzokban, mint hangsúlyozottan keresztény intézmény, mely a táj római és Árpád kori hagyományait ápolja, mely utóbbiról gyakorlatilag nem tudunk semmit, míg előbbihez semmi közünk nincs, mivel mikor itt voltak a rómaiak, mi még nyereg alatt puhítottuk a lóhúst, vagy Etel közét.
Hogy ki a tábor fenntartója, arról nem esik szó, de nem is ez a lényeg.
A társadalmi tanulságot a tananyagban szereplő vers foglalja össze plasztikusan a gyermekeknek:
"Bíró, pandúr, lakatos
Tied lesz egy láda fos!"
A gyermekek számára kiosztott felszerelésben lesz egy római tunika is.
Talán meg lehetne reszkírozni egyet Kerényi számára is, hogy aztán tunikán lehessen billenteni.
Vizes, szappanos lábbal.

De hogy a keresztény egyházak ezzel a figurával közösséget vállalnak, ez is érdekes.
Lehet, nekik nem egy láda fos jut?


http://www.pupublogja.hu/2018/01/szent-orulet-avagy-tied-lesz-egy-lada.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A ventillátorba került fekáliát nem egyszerű eltávolítani, a
  2018-01-18 20:38:35, csütörtök
 
  A ventillátorba került fekáliát nem egyszerű eltávolítani, az ugyanis fröcsköl szanaszét, utólag meg igen nehéz levakargatni

Molnár Bálint | Ma | 8:03

Halihó, emberek! Mondjuk szépen a csütörtököt, ha már ilyen szépen összegyűltünk! A ma reggeli állatka (még gyomorrontás és kormányinfó előtt beszéljük ezt meg) a miskolci állatkert egy hónapos perzsaleopárd-bébije, és éppen élete első orvosi vizsgálatán esett át tegnap, amikor az MTI fotósa megörökítette. Szerintem is mindenki jobban járna, ha az MTI kizárólag cuki állatfotókat közölne reggeltől estig. Nem kéne azon agyalni, hogy közszereplők, nem közszereplők, mit kell elkenni, elhallgatni, kit kell lejáratni. Nem? De. Mert így, hogy reggeltől estig az állami propagandát ontják, meg amit még szabad, vagy szemfényvesztésből kötelező... milyen szar lehet így élni. Mer' ugyan ez egy szabad ország - a Freedom House is megmondta - a Párt felkapta a vizet és erre is azt mondta, hogy Soros. Na, mindegy, ők tudják.

Az orvosi vizsgálatról jutott eszembe, hogy még mindig nem késő kérni az influenza elleni védőoltást, ugyanis nyakunkon a járvány. Ezt onnan lehet tudni, hogy az Emmi egészségügyért felelős államtitkára a szóbanforgó MTI-vel csacsogott tegnap telefonon, és akkor mondta. Hogy védőoltásra ingyenesen jogosultak a 60 év felettiek, a szív- és érrendszeri, légzőszervi, anyagcsere-, immunhiány-betegségben szenvedő krónikus betegek, a várandós nők és az egészségügyi, szociális intézményekben dolgozók. Újdonság, hogy idén először a pedagógusoknak, a köznevelési intézmények alkalmazottainak is térítésmentesen biztosítják a szérumot. Nagyon helyes. Remélhetőleg ez így is marad, ha elmúlik karácsony a választási hisztéria és kiderül, hogy a zemberek visszatapsolták a nemzeti maffiát, akkor is.

A Stop Soros fedőnevű népnemzeti zsibbasztás és akcióterv nézetem szerint pontosan illeszkedik abba a szükségszerűségbe, miszerint a ventillátorba került fekáliát nem egyszerű eltávolítani, az ugyanis fröcsköl szanaszét, meg kurvára nehéz levakargatni. A sufnijogászok kormánya által összegányolt izének nem csak az a szépséghibája, hogy zavaros, alkotmányellenes és uniós jogot sért (mert majdnem biztos vagyok benne, hogy az elkövetők számára pont ez a lényeg), de hogy még csak nem is eredeti, hanem koppintás, az még kínosabb.

Biztosan sokaknak rémlik, hogy a Fidesz minden fronton arcunkba tolt hagymázas összeesküvés-elméletének kibontakozása során - amely a kormány Európa-ellenességét és migrációs politikájának létjogosultságát volt hivatott alátámasztani - az okosok, a jól értesültek sokszor Macedóniát hozták példaként, ahol szintén dübörög a szabadság és a demokrácia, és ahol Soros saját mocskos érdekei okán szintén beavatkozott a belügyekbe. Biztos arra is emlékszünk, hogy tavaly szeptemberben a tudatrepedt végvári hős Macedóniában kampányolt kedvenc sorosozós haverja oldalán. Nos, itt illene megemlíteni (és ITT is van egy jó cikk): ez az az ország, ahol egy évvel ezelőtt bevetették a Stop Soros-akciót. Amelynek célja az volt, hogy a korrupciós botrányokban és bűzös politikai ügyekben utazó Nikola Gruevszki miniszterelnök túléljen. Politikailag, nyilván. A nagyszerű figyelemelterelő manőver nem jött be, a csávó elveszítette a választást, vagyis az orosz befolyás alatt álló ország népe nem igazán vette be a baromságot. Hát akkor kíváncsian várom, hogy Magyarország szabadságszerető, sajátos észjárású népe beveszi a baromságot, vagy sem nem.

Arra hasonlóképpen kíváncsi vagyok, hogy a mindenhez is értő Lázár János ma mit alakít a kormányinfón, mert Pintér Sanya Kovács Zoltánnal megtámasztva tegnap kissé belezavarodott a nagy sorosozásba (igaz, hozzá kell tennem, Pintér eddig is visszafogottan sorosozott, nem úgy, mint Némethszilárd), mert arra az újságírói kérdésre, hogy akkor Sorost kitiltják, vagy nem tiltják ki az országból, azt bírta kinyögni: nem tud arról, hogy Soros illegális migrációt szervez. Vagyis a belügyminiszter úr szerint eddig nem derült ki, hogy Soros György olyan tevékenységet végezne, ami az illegális bevándorláshoz járul hozzá. No, kedves barátaim a Soros megállítására kiírt nemzeti konzultációban! Milyen érzés, mikor az embernek belehugyoznak a szájába, ha csak szimbolikusan is? Mert számomra eddig is tiszta és világos volt a történet, de veletek mi a helyzet? Most akkor ha Soros a Fidesz szerint sem szervezi a bevándorlást, akkor ti mi ellen hadakoztok? Kit akartok megállítani és miért? Csak nem átvertek titeket is a bálványaitok? Megannyi kínzó kérdés, amire előbb-utóbb válaszolni kell, ugyanis rengeteg közpénzt égettek el arra, hogy éveken át hazudjanak és agyilag-lelkileg lezüllesszék ezt az országot. Most akkor ki vállalja a felelősséget a hazugságokért? És ti vajon belenéztek a tükörbe, szégyenkezve azért, hogy hagytátok magatokat megvezetni, hogy mindenkinek nekiestetek, aki nem a kötelező mantrát fújta?

Najó. Rólatok jut eszembe, kedves fideszes felebarátaim, hogy állítólag már ti is kezditek felfogni, hogy a nemzeti hősnek strómanjai vannak. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Medián készített egy felmérést a lakosság korrupcióérzékeléséről. Amiből kiderül például, hogy a zemberek 67 százaléka szerint nagyon nagy mértékben/nagy mértékben jellemzőek a mostani kormányra a pénzügyi visszaélések. Egy évvel korábban még csak 62 százalék gondolta így. A teljes szavazókorú népességen belül 39 százalék tartja nagyon valószínűnek, hogy Garancsi István, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna valójában Orbán Viktor strómanjai. Legutóbb még csak 31 százalék gondolta így. A Fidesz-szavazók között is valamivel többen gondolják így (3 százaléknyival), mint korábban. A kormánypárti szimpatizánsok fele pedig elképzelhetőnek tartja, hogy az említett oligarchák Orbán strómanjai. Jó, nem vagyok idióta, én is látom, hogy ez még így nevetséges arány ahhoz képest, ami itt nyolc év alatt történt, sunyin, fű alatt, majd teljesen nyíltan és kendőzetlenül, de akkor is. Pislákol a remény, bármennyire halovány is.

Amúgy örülök, hogy a Deutsch Tamás által szimpán ledemensvénemberezett Mellár Tamás mögé beáll az ellenzék egy része (MSZP, DK, Együtt) Pécsen. Hogy az LMP nem szerepel ezek között a pártok között, azt most inkább nem kommentálom (mindenki jobban jár), de ami késik, az később lesz.

Remélem, hogy nem untattalak túlságosan, de ha igen, akkor is ez van. Változatlanul kívánom magunknak, hogy a józan eszünket próbáljuk megőrizni, mert akkor minden más is könnyebben megy. Szép napot mindenkinek, a viszontkacsintásra!


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-ventillatorba-kerult-fekaliat-nem-egyszeru-elta volitani-az-ugyanis-frocskol-szanaszet-utolag-meg-igen-nehez-levakargatni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A felkapaszkodott dzsentrik gyülekezete nem tűri, hogy a pór
  2018-01-18 20:36:51, csütörtök
 
  Ez az, ami a normális országokban, nem történhet meg következmények nélkül! Magyarországon, ahol a bugyuták gyülekezete él, viszont eltűrik az emberek, és újraválasszák zsarnokaikat! Sőt! Előtte sok százezren kezet csókolnak a Főméltóságú Vezérnek, ha már a seggéhez, csak hosszú sorban állás után férhetnének hozzá!




A felkapaszkodott dzsentrik gyülekezete nem tűri, hogy a pórnép belehugyozzon a nemzeti luxusmedencéjükbe

H. A. | Ma | 12:02

Mondhatnám, vagyis hazudhatnám, hogy meglepődtem, megrökönyödtem, kiakadtam és nem hiszem el. De sajnos nem így történt. Már kiakadni sem tudok azon, hogy a szocialista luxuskormányzást meghekkelő NER-elvtársak mekkora nagy bulibárók. ITT remekül dokumentálva van minden, ezért nem fogom részletezni, az utókor pedig úgyse hiszi majd el. Ha még egyáltalán lesz utókor.

Csak röviden: adott a főváros I. kerülete, ahol Nagy Gábor Tamás, fideszes polgármester az úr. Ez az a kerület, ahol a jól bevált rogáni modell alapján a kiskirály saját hatáskörben szórja ki titokban, fillérekért, piaci ár alatt a budavári önkormányzati ingatlanokat az igazán fontos nagyembereknek. Ebben a kerületben a fideszes polgármester beteljesítette a jövő ígéretét. 2010-ben egy pátosszal teljes beszédben harangozta be, hogy a kerület leendő legnagyobb, egyben legmodernebb létesítményének az Oxygen Wellness uszodájának köszönhetően ,,megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása".

Ma ezzel szemben ott tart a történet, hogy a budavári diákok sportolására szolgáló tanmedence helyett az Oxygen Wellnessben a kormánypárt politikai és gazdasági köre áztatja a seggét. Aranyáron. Az mégsem lehet, hogy a prolikölykök megzavarják a drága napijeggyel érkező NER-burzsujok relaxációját.
Középen, az elmosódott fejű Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

Középen az elmosódott fejű Nagy Gábor Tamás, az I. kerület fideszes polgármestere (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

Nyilván senki nem gondolhatta komolyan, hogy Nagy Gábor Tamás 2018-ban hajlandó lesz felvállalni évekkel ezelőtt tett nyilatkozatait. Dehogy. A polgármester úr ma már visszautasítja, hogy ő több esetben azt állította volna: a fitnessközpont a kerületi ,,diákok és a tömegsport ügyét" szolgálja majd. Az sem zavarja, hogy ígéretei önkormányzati beszámolókban fellelhető, nyilvános eseményeken hangzottak el. Mindenki érje be azzal, ami jár neki:

Az Oxygen Wellness központ úszómedencéjét a kerületi iskolások több mint két évig használhatták tanóra keretein belüli úszásra. Az iskolák és az úszóoktatók kérésére a diákok oktatása egyszerűbb és könnyebben szervezhető helyszínre tevődött át. Ez mind a gyerekeknek, mind az iskoláknak és az oktatóknak is jobban megfelelt.

Vagyis az alapvető jóérzést és a tényeket magasról lehányva NGT azt állítja, hogy a diákoknak és a tanároknak is könnyebb, ha pár perces séta helyett átbuszoznak egy másik kerületbe. Ez azért van így minden bizonnyal, mert az I. kerület vezetésének kiemelt célja a gyerekek egészséges életmódra nevelése. Nagyon is jól értjük.

Sőt, még arra is emlékszünk, hogy 2013-ban egy hétéves, egy agydaganat következtében félig lebénult kisfiút tiltottak ki a fideszes NER-elvtársak számára megfizethető, következésképpen leginkább általuk frekventált helyről. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság által időközben elmeszelt Oxygen Wellness tudniillik úgy módosította a házirendjét, hogy a speciális igényű és speciális ellátást, illetve felügyeletet igénylő gyermekek oda ne tehessék be a lábukat. Képzeljük már el, ahogy Rogánné áztatja magát a jóban és egy figyelemzavaros, hiperaktív gyerek megzavarja őnagyságát abban, hogy kedvére élvezhesse a sötétített üvegfallal, design csempével, visszafogott LED-világítással körbedúcolt luxust.

Én nem tudom, hogy milyen világ az, ahol a közvagyon hasznosításának ilyen nyilvánvalóan gyalázatos módja ellen sem rebbennek a szemek. Nem tudom, mert ez nem az első, nem a tizedik és nem is a századik. Vagyis tulajdonképpen illene pontosan tudnom: ameddig van zsíros kenyér, amit még nem csavartak ki a kezéből, addig a mindenkinél okosabb, értékesebb, keresztényebb, családbarátabb jó magyar ember tudomásul veszi.

Hogy ez van.

Hogy a közpénzből épült, elvileg közérdeket szolgálni hivatott tanuszoda helyett burzsujék kényeztetésére alkalmas központot varázsoltak.

Hogy a hülyegyerek keljen csak fel korábban és buszozzon át a másik kerületbe, ahelyett, hogy elsétálna az 5-10 percre lévő uszodáig.

Hogy az elvileg a kerület polgárainak egészségmegőrzését szolgáló közpénzből épült komplexum haszonélvezői kizárólag azok lettek, akik meg tudják fizetni a 10 ezer forintos belépőt.

Azt sem tudom, hogy Soros Olaf vajon mit szólna ehhez a sztorihoz, de azért annak mindenképpen van valami tragikus bája, hogy a 300 forintos vizitdíj és a párszáz forintos internetadó népe ilyen ostobán-büszkén tűri az újabb és újabb családbarát pofonokat. Mert az soha nem megmagyarázható, hogy az ember, aki saját magát le is szarja, hagyja is megalázni, a gyerekéért miért nem borítja lángba (szimbolikusan, nyilván!) ezt az országot.

Nem érthető, nem felfogható. Hogy az uniós támogatásból épült fizetős játszótér története a kutyát nem érdekelte, akit meg igen, az tapsikolt neki. Hogy a milliárdos tao-pénzből, tehetséges gyerekek számára épült kollégiumból miként lett wellness hotel, szintén nem érte el az ingerküszöböt. Hogy az uszoda és wellness centrum, aminek elvileg a kisiskolások úszásoktatásának biztosítását, illetve a széles néptömegek sportolási, egészségmegőrzési igényét kellene kielégítenie, a NER luxuscelebjeinek exkluzív helyévé avanzsált, szintén nem üti át az apátia betonfalait.

Hát akkor ez van. Meg Kerényi Imre fideszes potentántok leszármazottai számára tervezett (át)nevelő és túlélőtáborának hagymáza. Ami annyira bizarr, hogy már-már azt gondolom, trollkodás az egész. Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy van ilyen. Ennyire nyilvánvalóan tényleg nem lehet szívatni a széles néptömegeket. Vagy várjunk csak... Attól tartok, hogy ez az exluzív családbarát kereszténység - ami egyszer majd tankönyvek lapjain fog visszaköszönni, mint egy ország történelmének legsötétebb korszaka - nagyon is valós. A magát arisztokráciának képzelő felkapaszkodott dzsentrik gyülekezete nem tűri, hogy a pórnép belehugyozzon a nemzeti luxusmedencéjükbe. Ők nem vegyülnek a salakkal, ezt kéretik tudomásul venni. Ami nekik jár, az nem jár a sokaknak.

Ezek után félve és halkan kérdezem: holnap a diákok se iskolába, se uszodába nem mennek, viszont tüntetni fognak; vajon hányan lesznek, akik kiállnak mellettük és nem hagyják megint magukra őket?


https://kolozsvaros.com/2018/01/18/a-felkapaszkodott-dzsentrik-gyulekezete-nem-tu ri-hogy-a-pornep-belehugyozzon-a-nemzeti-luxusmedencejukbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iszonyatosan kínos dolog derült ki a paksi atomszerződésről
  2018-01-18 20:35:26, csütörtök
 
  Iszonyatosan kínos dolog derült ki a paksi atomszerződésről

MTI Fotó: Marjai János

A miniszterelnökségen kívül immár a Roszatommal is bíróságon kell küzdenie annak, aki kíváncsi a legalább háromezer milliárd forint értékű atomerőművi szerződésekre. Tegnap kiderült, hogy a szövegek nincsenek meg magyarul, számolt be róla a Népszava.

A Fővárosi Törvényszéken folyó adatkérési per során világossá vált, hogy a Paks II. szerződéshez kapcsolódó megvalósítási megállapodásokból csak angol és orosz verzió van. Magyar, az eredeti egyezménytől eltérően, ahol az orosz mellett a magyar szöveg is hivatalosnak számít, nincs. Ezzel az Orbán-kabinet átengedte a szerződés értelmezésének monopóliumát az orosz félnek. Ez kilátástalanná teheti a magyar érdekek érvényesítését elszámolási vita esetén, amikor egyetlen szó (például kötbér, késedelem, kárfelelősség stb.) pontos jelentésén eurómilliárdok múlhatnak, a bírósági útról pedig eleve lemondtunk.

A miniszterelnökséget vezető Lázár János tavaly még azt állította, hogy a paksi bővítés lesz az ország legátláthatóbb beruházása. Süli János bővítésügyi tárca nélküli miniszter pedig a nemzetbiztonsági bizottság ülésén megígérte, hogy a Paks 2-ről az oroszokkal kötött megvalósítási szerződéseket önként nyilvánosságra hozzák. A bíróságon azonban tegnap ismét kiderült, hogy a tervezett atomerőmű ügyében az Orbán-kabinetnek semmit sem szabad elhinni: a miniszterelnökség immár bírósági úton próbálja megakadályozni a megállapodások nyilvánosságra kerülését, és a perbe most már a Roszatom is belépett, írja a portál.

A kormány 2014 januárjában állapodott meg Oroszországgal a paksi bővítésről egy magyar és orosz nyelvű nemzetközi egyezményben. A nyilvános dokumentum az európai gyakorlatban merőben szokatlan kikötéseket tartalmaz: kizár mindenfajta választott bírósági vagy egyéb jogi fórum előtti vitarendezést és a felek erőviszonyaira bízva a konfliktusok eldöntését. Van benne egy felbonthatatlansági klauzula is: ,,Jelen Egyezmény megszűnése jogi szempontból nem érinti az egyes, a jelen Egyezménnyel összhangban, annak hatálya alatt kötött Megvalósítási Megállapodásokat vagy bármilyen más megállapodást (szerződést) vagy az azok végrehajtása kapcsán vállalt kötelezettségek teljesítését". Ez azt jelenti, hogy a magyar-orosz egyezményt kifejtő titkos megvalósítási megállapodások (üzleti szerződések) akkor is érvényben maradnak, ha magát az egyezményt a magyar fél a későbbiekben felmondaná.

Jelenleg itt tartunk. Végül is háromezer milliárd forint nem eget rengető összeg hazánknak, aprópénzről meg nem érdemes vitatkozni, pláne nem magyarul. Aki mégis megteszi, az természetesen Soros, vagy Soros-bérenc. Azért csak megkérdeznénk: Sto Eta?


http://pestibulvar.hu/2018/01/17/pak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.