Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Műkorcsolya E.B. páros szabadprogram
  2018-01-19 23:03:51, péntek
 
  Európai bajnok: Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Oroszország) 221,60 pont

2. Kszenyija Sztolbova, Fjodor Klimov (Oroszország) 211,01 pont
3. Natalja Szabijako, Alekszandr Enbert (Oroszország) 210,18 pont

4. Vanessa James - Morgen cipres (Francia) 210.17 pont
 
 
1 komment , kategória:  Téli sportok  
Karmesteri pálca, orgona, hit és család
  2018-01-19 22:41:09, péntek
 
  Új Buda újság cikk Link  
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Csindel Klára: Jégvarázs
  2018-01-19 22:33:38, péntek
 
  Csodás kép volt az úton
nyolc után
porcukor csillogott mezőn
és minden fán

Varjú szállt a jeges rétre
lassan sétált, szinte félve
társát várta, vagy magányos
én nem látom, még nem tudom

Majd megjelent a másik is.
párosával legelik a deres füvet
kedves téli telepi csendélet.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Csindel Klára: Fehéren
  2018-01-19 22:29:19, péntek
 
  Köddel, dérrel, Hófehérrel
ébredt már a reggel,
fehér ágon jégvirágok
nyílnak fényözönnel.

Délelöttt is pompáztak még
ködtakarójuk lassan oszlott szét
megláthattuk végre a Telep téli
fagyos gyönyörű látkép.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Justo Lofeudo atya beszéde a Szentangyalok templomban
  2018-01-19 20:14:28, péntek
 
  Forrás: Apostol tv videója
...... ...........


Angol nyelvről fordította: Meggyesi Zsuzsa
Éppen most hallgattuk meg az evangeliumot, amikor Keresztelő Szent János ott van két tanítványával, és rámutat Jézusra, aki el megy arra ,,Nézd az Isten Báránya!" és rámutatott Jézusra - Isten bárányára, arra, aki elveszi a világ bűneit - egyszóval a Megváltóra. Szentáldozás elött a pap ugyanezeket a szavakat mondja - ,,Íme az Isten Báránya, íme aki elveszi a világ bűneit"- Ugyan az a Jézus, akit a keresztelő Szent János látott és a tanítványok ugyan ez a Jézus van az Eucharisztiában. Pont egy nappal előtte, mielőtt ez történt a farizeusok mentek oda keresztelő Szent Jánoshoz és kérdezték: Ki Ő? Ő válasz képen azt adta: ,,Köztetek van az, akit ti nem ismertek" Ezt ma is meglehet ismételni. Sokaknak, köztük katolikusoknak is lehet mondani: itt van köztetek, akit ti nem ismertek. És ez vonatkozhat ránk is.
Megtörtént már egy személyes találkozás Jézussal? Egy igaz keresztény, az olyan, aki találkozott Jézussal és ismeri Őt. Mindenkor találkozunk Jézussal, amikor olvassuk az igét, hallgatjuk azt és megtartjuk magunkban, befogadjuk magunkba az igét, és ez az ige növekszik bennünk Mindig találkozunk Jézussal, amikor hallgatjuk Őt és egy lelki növekedés történik minden esetben.
Ahhoz, hogy meghalljuk az Úrat és találkozzunk vele - egy csendes szentség imádásnak kell lennie. És ez a fajta szentség imádás egy sokkal mélyebb megismerésére vezet az Úrnat. Egy mélyebb megismerésére - az Isten szeretetének. És ki nyit minket az ő békéjére és örömére. És amikor ez megtörténik mondhatjuk, hogy itt van előttünk az, akit mi ismerünk. - Ő az Isten Báránya, Jézus, Isten, Ő az Eucharisztikus Emánuel
Találkozni az Úrral az adorációban azt jelenti, hogy üdvözöljük Őt a mi életünkben és Ő is üdvözöl minket, és meg tapasztaljuk a barátságának az örömét. Mindenkor, amikor találkozunk Jézussal, akár a szentmisén, vagy a szentmisén kívül a szentség imádásban az mindig közelebb hoz minket Jézushoz. Találkozni Jézussal, imádni Őt azt jelenti, hogy megtaláljuk az életünk értelmét. Ezért is szoktuk mondani, hogy a szentség imádás az tulajdonképpen az Istennel való intimitásnak az iskolája. A szentség imádás az mindenkinek szól. Ha hívő ember vagy, akkor imádnod kell az Úrat. A szentmise az imádásnak egy aktusa. Azért jövünk misére, hogy imádjuk az Úrat.
Azért jövünk misére, hogy megköszönjük az Úrnak, hogy megköszönjük az Atyának fiát feláldozta, hogy megköszönjük a Fiúnak ő magát feláldozta, hiszen így hozta el az üdvösséget számunkra. Tehát az imádás a szentmise alatt történik különösen bizonyos liturgikus pillanatokban. Például az átváltoztatás, mert a hívő, az le térdel amikor átváltoztatják az Úrat, mert az Úr itt van ebben a pillanatban - az Úr felmutatáskor is, - amikor a pap azt mondja ,,Íme az Isten Báránya" és van egy egészen speciális pillanat, amikor szent áldozáshoz járulunk. - Ez egy egészen személyes találkozás. Találkozom az Isteni Jézus Krisztussal, az Isteni személlyel. Ez két személynek a találkozása, de ahhoz, hogy ez a két személy találkozzon, mind a kettőnek jelen kell lennie. Az egyik tutira itt van, - az Jézus. De mi néha csak a testünk van itt, lelkünk valahol máshol van, mert nem mindig érezzük, hogy - és amikor ez történik - az nem igazi szentáldozás, és nincsen gyümölcse.
Kell, hogy meggyőződve legyünk arról, hogy Ő jelen van és arról, hogy ezen a jelenlétben imádjuk, dicsőítjük az Úrat. Tehát az imádás a szentáldozás elött jön. Amikor állok itt a sorban szentáldozás elött, akkor az egész viselkedésem gondolkodásom az kell, hogy legyen, hogy imádom az Úrat. A szentség imádás a misén kívül az mélyebb és tovább tart.
A Benedek pápa azt mondja szentség imádás az nem luxus, hanem egy első rendű dolog. Nem tudunk semmi sem csinálni szentség imádás nélkül, mert Isten nélkül nem tudunk semmit sem csinálni.
Jézus azt mondja, hogy nem tudtok nélkülem semmit tenni. /János15 /
Tehát Istent imádni kell, mert Ő az Isten és ami végtelen örömünknek, szeretetünknek a boldogságunknak a végtelen forrása, a békénknek a forrása .
A szentség imádásban megtaláljuk önmagunkat. A mértékünket, isten emberi méltóságunkat és fölfedezzük nagy örömmel nagyon-nagyon szeretve vagyunk általa. Tudjátok, hogy azért vagyok itt, mert egy speciális szentség imádást szeretnénk - imádjuk az Úrat a legszentebb oltáriszentségben éjjel-nappal megszakítás nélkül. Ez a project van most a templom számára - az örökimádás
Ha itt ez megindul, akkor itt szüntelenül imádni fogják az Úrat. Ez azt jelenti, hogy a mennyország leszáll a földre. Ti hozzátok le mennyországot a földre.
Egy hely, ahol a kápolna mindig nyitva áll mindenkinek. Bármikor, amikor akarjátok ott lehettek az Úrral éjjel-nappal, olyan hosszú ideig, ameddig akartok, amikor akartok. Ez egy hatalmas ajándék, nem csak azoknak, akik részt vesznek ebben a szentség imádásban, hanem másoknak is. Ahhoz, hogy ez a szentség imádás be induljon az örök imádás - örök imádókra van szükségünk. Biztosnak kell lennünk abban, hogy legalább egy személy mindig ott van az oltári szentség elött. Imádókra van szükségünk - nem hogy mindig mindenki ott üljön. Sokan kérdezik, hogy úristen de meddig vagy mennyi ideig? Annyit ülsz az Úr elött, amennyit akarsz, amennyi kegyelmet akarsz az Úrtól összeszedni. Szükségünk van olyan emberekre, akik erre a szeretet tervre igent mondanak a Jézus szíve elött. Ez a szeretet és hitnek a projectje. . Szükségünk van olyanokra, akik hajlandók ott lenni az Úr elött - valóságos jelenléte elött. Emberekre, akik szeretnének Jézus barátai lenni. Emberekre, akik békét szeretnének a szívükben és a családjuk szívében, a városnak, és az országnak,
Amikor imádjuk az Úrat az örök imádásban, akkor Krisztust tesszük az életünk középpontjába, a személyes életünkbe, a családi életünkbe és a társadalom életébe.
A másik dolog, hogy2020 -ba Budapest lesz a helyszíne, a Eucharisztikus Világ Kongresszusnak. Ez a templom is helyszíne lesz és az örök imádás nagyon fontos ebben. Előkészíteni ezt a Kongresszust, nem csak Magyarországnak, hanem az egész világnak, ez egy világesemény lesz és hogy Jézust az Eucharisztikus Jézust a világ közepébe, mert nélküle nem lehetséges a béke és semmi sem! - ez egy fény, világosság háza lesz ez a kápolna. Ahol emberek fényességet, világosságot fognak találni a környező sötétségben.
Ezek a meghívó cédulák ki lesznek osztva , melyen a jelentkezést kell leadni.
Felmérés, hogy hányan vesznek részt az örök imádásba - hetente egy órát odaadni az Úr Jézusnak az oltári szentség elött Ne féljetek IGENT mondani Jézusnak Adjátok ezt az órát az Úrnak és ezt az órát átfogja transzformálni számotokra, és a családjaitok, környezetek számára.
Dicsőség az Úrnak!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
2018.01.14 Justo Lofeudo atya tarja a szentmisét.
  2018-01-19 16:40:55, péntek
 
  Videó Link

Legszentebb Oltáriszentség Misszionáriusának Közösség magalapítója/





...... .........



...... ......



...... .....



........




 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Havas táj Gazdagrét
  2018-01-19 16:36:27, péntek
 
  ........

 
 
1 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.