Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2018. január 20., szombati Napiszöveg
  2018-01-20 04:06:46, szombat
 
  ,,Legyetek teljesen egységesek, ugyanúgy
gondolkodjatok, és ugyanazon a véleményen legyetek"
(1Korintusz 1:10NW Buzdítalak pedig titeket, testvérek, Jézus Krisztus, a mi Urunk neve által, hogy mindnyájan egyetértésben beszéljetek, és ne legyen köztetek széthúzás, hanem legyetek teljesen egységesek, ugyanúgy gondolkodjatok, és ugyanazon a véleményen legyetek).

Jehova,,a hű és értelmes rabszolga"
által vezeti és táplálja a szervezete
földi részét. Ezt a rabszolgát Krisztus,
a gyülekezet feje irányítja (Máté 24:45-47NW Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik az eledelüket a kellő időben?46Boldog ez a rabszolga, ha az ura ilyen munkában találja őt, amikor eljön!47Biztosak lehettek benne, hogy mindene fölé kinevezi.);
(Efézus 5:23NW mert a férj feje a feleségének, mint ahogy Krisztus is feje a gyülekezetnek, hiszen ő a megmentője ennek a testnek).
A rabszolga az első századi vezető-
testülethez hasonlóan Istentől
származó üzenetnek tekinti a Bibliát,
és szívből értékeli azt (1Tesszalonika 2:13NW Igen, ezért adunk hálát szüntelenül Istennek, mert amikor Isten szaváról hallottatok tőlünk, nem emberek szavaként fogadtátok, hanem pontosan akként, ami valójában, Isten szavaként, amely hatással is van rátok, hívőkre.).
A Biblia például arra ösztönöz minket,
hogy rendszeresen vegyünk részt az
összejöveteleken (Héberek 10:24, 25NW Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást,25és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot).
Arra is buzdít, hogy egységesnek kell
lennünk a hitnézeteinkben. Azt mondja,
hogy tegyük első helyre az életünkben
a királyságot (Máté 6:33NW Így tehát állandóan tegyétek első helyre az életetekben a királyságot és Isten igazságos alapelveit, és akkor ezeket az egyéb dolgokat mind megadja nektek Isten.).
Beszél arról a kötelességünkről
és egyben kiváltságunkról is, hogy
tanúskodjunk házról házra, köz-
területeken és kötetlen formában (Máté 28:19, 20NW Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek a nevében,20és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. Én pedig veletek leszek mindennap a világrendszer befejezéséig); (Cselekedetek 5:42És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról; 17:17Érvelni kezdett hát a zsinagógában a zsidóknak és a többi, Istent imádó embernek, és a piactéren mindennap azoknak, akik éppen ott voltak.;20:20NW Eközben nem vonakodtam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos, és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket.).
A véneknek azt a feladatot adja,
hogy őrizzék meg a gyülekezet tisztaságát (1Korintusz 5:1-5, 13NW Azt hallottam, hogy szexuális erkölcstelenség van köztetek, olyan erkölcstelenség, amilyen még a nemzetek között sincs, hogy egy férfi az apjának a feleségével él.2Ti meg büszkék vagytok erre? Nem inkább keseregnetek kellene, és eltávolítani magatok közül azt, aki ezt tette?3Bár fizikailag távol, de gondolatban veletek vagyok, és már megítéltem azt, aki így tett, mintha veletek lennék.4Amikor összejöttök Jézus, a mi Urunk nevében, tudva, hogy gondolatban veletek vagyok a mi Urunk, Jézus erejével,5adjátok át az ilyet Sátánnak, hogy elpusztuljon a test, és így a szellem megmenekülhessen az Úr napján.13 míg a kívül levőket Isten ítéli meg?,,Távolítsátok el a gonosz embert magatok közül!);
(1Timóteusz 5:19-21NW Ne adj hitelt annak, ha egy vént vádolnak, csak akkor, ha két vagy három tanú bizonyítja.20A bűnösöket fedd meg mindenki szeme láttára, hogy intő példák legyenek a többieknek.21Ünnepélyesen meghagyom neked Isten, Krisztus Jézus és a választott angyalok előtt, hogy előítélet vagy részrehajlás nélkül kövesd ezeket az utasításokat.).
És Jehova mindenkitől elvárja, aki
a szervezetéhez tartozik, hogy tiszta
legyen fizikailag, és kerüljön minden
olyan gondolatot és szokást,
amelyet ő gyűlöl (2Korintusz 7:1NW Mivel tehát ezeket az ígéreteket kaptuk, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat mindattól, ami beszennyezi a testet és a gondolkodást, és miközben mélységesen tiszteljük Istent, váljunk egyre tökéletesebbé a szentségben.).
w16.11 3:7-8





 
 
1 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
2018. január 19., pénteki Napiszöveg
  2018-01-20 04:01:08, szombat
 
  ,,[Pál] sok bátorító szót mondott az ottaniaknak"
(Cselekedetek 20:2NW Miután átment azokon a vidékeken, és sok bátorító szót mondott az ottaniaknak, megérkezett Görögországba.).

Leveleiben Pál elismerően beszélt
a keresztény társairól. Néhányukkal
éveken át együtt utazott, és így kétség-
telenül ismerte a hibáikat, mégis
jó dolgokat mondott róluk. Például
Timóteuszra úgy utalt, mint aki
,,szeretett és hű [gyermeke] az
Úrban",és mint aki őszintén törődik
a testvéreivel (1Korintusz 4:17NW Ezért küldöm hozzátok Timóteuszt, minthogy szeretett és hű gyermekem az Úr szolgálatában. Ő majd eszetekbe juttatja, milyen módszerekkel végzem Krisztus Jézus szolgálatát, hogyan is tanítok mindenütt, minden gyülekezetben.);(Filippi 2:19, 20NW Én pedig remélem, hogy ha ez az Úr Jézus akarata, nemsokára elküldöm hozzátok Timóteuszt, hogy felviduljak, amikor megtudom, mi van veletek.20Mert senki másom nincs, aki olyan lenne, mint ő, és aki igazán törődne veletek.).
Tituszt pedig így dicsérte meg a
korintuszi gyülekezetnek írt levelében:
,,ő részestárs velem és munkatársam
az érdeketekben" (2Korintusz 8:23NW Ha bármi kérdés merülne fel Titusszal kapcsolatban, nos, ő a munkatársam, hogy a segítségetekre legyen. Ha pedig a testvéreinkről kérdeztek, ők a gyülekezetek küldöttei, és dicsőséget szereznek Krisztusnak).
Mennyire bátorító lehetett Timóteusznak
és Titusznak az, hogy Pál ilyen elismerően
beszélt róluk! Pál és Barnabás az életüket
kockáztatva visszatértek olyan területekre,
ahol korábban megtámadták őket.
Például Lisztrában ádáz üldözéssel néztek
szembe, mégis visszamentek bátorítani
az új tanítványokat, hogy őrizzék meg
erősnek a hitüket (Cselekedetek 14:19-22NW Antiókiából és Ikóniumból azonban zsidók érkeztek, és meggyőzve a sokaságot, megkövezték Pált, majd kivonszolták a városon kívülre, abban a hiszemben, hogy halott.20Mikor azonban a tanítványok körülvették, felkelt, és bement a városba. Másnap pedig Barnabással elindult Derbébe.21Miután hirdették a jó hírt a városban levőknek, és jó néhány embert tanítvánnyá tettek, visszatértek Lisztrába, Ikóniumba és Antiókiába.22Erősítették a tanítványokat, bátorítva őket, hogy maradjon erős a hitük, és ezt mondva:,,Sok nyomorúságot kell elszenvednünk, mielőtt bemegyünk Isten királyságába.).
Efézusban Pál egy dühödt csőcselékkel
került szembe, mégis fontos volt neki,
hogy bátorítsa az ott élő tanítványokat (Cselekedetek 20:1NW Miután lecsillapodott a felfordulás, Pál hívatta a tanítványokat, és bátorítva őket, meg búcsút véve tőlük, elindult Makedóniába).
w16.11 1:10-11





 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Éva Ferencné Doros facebok messenger képeit,
  2018-01-20 03:59:23, szombat
 
  Jó kívánságait köszönöm szépen!

2018. Plusz képek
január 19. Péntek
Messengerből küldve


Szia drága barátnőm!
Kellemes reggelt szép napot kívánok!
Puszi



















Szia drága barátnőm!
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
Puszi

















Köszönöm szépen
kedves Éva! Puszi Anikó




 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
2018. január 18., csütörtöki Napiszöveg
  2018-01-20 02:38:57, szombat
 
  ,,A hit. . .a nem látható dolgok meggyőző
bizonyítéka" (Héberek 11:1,A hit a remélt dolgokba vetett megalapozott bizalom, és a nem látható dolgokról való meggyőződés lábj.Vagy:,,a nem látható dolgok meggyőző bizonyítéka).

A hit értékes kincs, melynek
nincs mindenki a birtokában (2Tesszalonika 3:2NW és hogy megmeneküljünk az ártalmas és gonosz emberektől, mert nem mindenkié a hit).
Jehova azonban minden egyes
imádójának ad hitet (Róma 12:3NW Mert az irántam kimutatott ki nem érdemelt kedvesség által azt mondom mindegyikőtöknek, hogy ne gondoljatok többet magatokról, mint amennyit kell, hanem józanul gondolkodjatok, annak a hitnek megfelelően, amelyet Isten adott nektek.);
(Galácia 5:22NW A szellem gyümölcse ellenben a szeretet, öröm, béke, türelem, kedvesség, jóság, hit).
Nagyon hálásak lehetünk ezért az
ajándékért. Jézus Krisztus kijelentette,
hogy az égi Atyja őrajta keresztül
vonzza magához az embereket (János 6:44, 65NWSenki sem jöhet hozzám, csak ha vonzza őt az Atya, aki küldött engem.Én pedig feltámasztom őt az utolsó napon.Még ezt is mondta:,,Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya lehetővé teszi neki.).
És ha valaki hinni kezd Jézusban,
elnyerheti a bűnei bocsánatát.
Így megnyílik előtte a lehetőség,
hogy örökké Jehova barátja legyen (Róma 6:23NW Mert a bűnért járó fizetség a halál, az ajándék pedig, amelyet Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által).
Mivel érdemeltük ki mindezt? Bűnös
emberek lévén nem érdemlünk mást,
csak halált (Zsoltárok 103:10NW Nem bűneink szerint bánik velünk, és nem fizet meg nekünk a vétkeinkért, mint ahogy azt megérdemelnénk).
De Jehova látta bennünk a jót,
és fogékonnyá tett minket a jó hírre.
A ki nem érdemelt kedvességének
köszönhetően hinni kezdtünk Jézusban,
aki által örök életet nyerhetünk (1János 4:9, 10NW Abból vált nyilvánvalóvá, hogy Isten szeret minket, hogy elküldte a világba az egyszülött Fiát, hogy életet nyerjünk általa.10A szeretet nem abban áll, hogy mi szerettük Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul a bűneinkért).
w16.10 4:1-2




 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Éva Ferencné Doros facebok messenger képeit,
  2018-01-20 02:34:31, szombat
 
  Jó kívánságait köszönöm szépen!

2018.
január 17. Szerda
Messengerből küldve


Szia drága barátnőm!
Kellemes reggelt szép napot kívánok!
Puszi
















Szia drága barátnőm!
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
Puszi























Köszönöm szépen
kedves Éva! Puszi Anikó




 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
2018. január 17., szerdai Napiszöveg
  2018-01-20 02:14:48, szombat
 
  ,,A zsidók nyelvét egyikük sem beszélte"
(Nehémiás 13:24NW Fiaik fele asdódi nyelven, a másik fele pedig más népek nyelvén beszélt, de a zsidók nyelvét egyikük sem beszélte.).

Ha idegen nyelvű területen
szolgálunk, de nem tudjuk felfogni
a Bibliában olvasottakat azon a
nyelven, veszélybe kerülhet a
Jehovával ápolt kapcsolatunk.
Az i. e. ötödik században Nehémiás
aggódott, amikor megtudta, hogy
a Babilonból visszatért zsidók gyermekei
közül jó néhányan már nem beszélnek
héberül. Mivel nem értették teljesen
Isten Szavát, tulajdonképpen az
forgott kockán, hogy Isten népéhez
tartozónak érzik-e magukat (Nehémiás 8:2, 8NW Ezsdrás pap tehát a 7. hónap első napján a törvényt a gyülekezet elé hozta, amely férfiakból és nőkből állt, valamint mindazokból, akik meg tudták érteni a hallottakat.8Felolvastak a könyvből, az igaz Isten törvényéből, megmagyarázták, és értelmet vittek bele. Így segítettek megérteni a népnek az olvasottakat).
Néhány, idegen nyelvű területen
szolgáló családban a szülők azt
tapasztalják, hogy a gyermekeik
már nem olyan lelkesek az igazságban.
Mi ennek az oka? Amikor idegen
nyelven olvasunk, az talán nem érint
meg minket annyira, mint ha az
anyanyelvünkön olvasnánk. És ha
nem tudunk jól kommunikálni egy
másik nyelven, az kimeríthet, és
rossz hatással lehet a szellemiségünkre.
Ezért nem elég, ha igyekszünk buzgón
szolgálni Jehovát egy idegen nyelvű
területen, hanem a vele ápolt kapcso-
latunkat is meg kell óvnunk (Máté 4:4NW De ő ezt felelte:,,Meg van írva:Ne csak kenyérrel éljen az ember, hanem minden kijelentéssel, amelyet Jehova mond).
w16.10 2:4-6




 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Éva Ferencné Doros facebok messenger képeit,
  2018-01-20 02:13:20, szombat
 
  Jó kívánságait köszönöm szépen!

2018.
január 16. Kedd
Messengerből küldve


Szia drága barátnőm!
Kellemes reggelt szép napot kívánok!
Puszi





















Szia drága barátnőm!
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
Puszi


Kívánok neked szép napot,
Mikor e sorokat olvasod.
Érjen ma sok öröm téged,
Csak egy percig gondolj rám, kérlek!
Ne feledd, hogy a barátod vagyok.
S néha-néha én is itt vagyok!
Végén a soroknak, szívemből kívánom
Életed minden napja, legyen
Egy valóra vált álom!

















Köszönöm szépen
kedves Éva! Puszi Anikó




 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
2018. január 16., keddi Napiszöveg
  2018-01-20 01:57:47, szombat
 
  ,,A tanuló nem áll a tanítója felett,
de mindaz, aki tökéletes oktatást kapott,
olyan lesz, mint a tanítója"
(Lukács 6:40NW A tanuló nem áll a tanítója felett, de mindaz, aki tökéletes oktatást kapott, olyan lesz, mint a tanítója.).

Jézus azért tudott mások szívére
hatni, mert szerette Jehovát, az
ő Szavát, és az embereket is (Lukács 24:32NW És ezt mondták egymásnak:,,Hát nem indított meg minket olyan mélyen, amikor beszélt nekünk az úton, amikor teljesen feltárta nekünk az Írásokat?);(János7:46NW A hivatalszolgák így feleltek:,,Soha senki nem beszélt még úgy, mint ez az ember.).
A szülőknek ugyanígy a szeretet segít,
hogy hatékonyan tanítsák a gyermekeiket (5Mózes 6:5-8NW Szeresd Jehovát, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és teljes erőddel.6Legyenek ezek a szavak, melyeket ma parancsolok neked, a szívedben.7Vésd ezeket a gyermekeid elméjébe, és beszélj róluk, amikor a házadban ülsz, amikor úton vagy, amikor lefekszel és amikor felkelsz.8Kösd őket emlékeztetőként a kezedre, és legyenek pántként a homlokodon);(Lukács 6:45NW A jó ember jót hoz elő szívének jó kincséből, a gonosz pedig gonoszt hoz elő gonosz kincséből;mert a száj azt mondja, amivel csordultig van a szív.).
Ezért, ha szülő vagy, fontos, hogy
szorgalmasan tanulmányozd a Bibliát
és a kiadványainkat. Próbáld jobban
megismerni a teremtésművet,
és olvass olyan cikkeket, amelyek
segítenek ebben (Máté 6:26, 28NW Figyeljétek meg gondosan az ég madarait, mert nem vetnek, nem is aratnak, nem is gyűjtenek raktárakba, égi Atyátok mégis táplálja őket. Hát nem értek ti többet náluk?És miért aggódtok a ruha miatt? Tanuljatok a mező liliomaitól. Figyeljétek meg, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem is fonnak,).
Így nemcsak a tárgyi tudásod bővül,
hanem a Jehova iránti értékelésed
is elmélyül, és ügyesebben tudod
majd tanítani a gyermekedet. Ha
nagyra értékeled a Biblia igazságát,
önkéntelenül is beszélgetni fogsz róla,
és nem csak a családi imádaton,
vagy amikor felkészültök az össze-
jövetelekre. Az a jó, ha az ilyen
beszélgetéseket nem kell erőltetni,
hanem hozzátartoznak a mindennapokhoz.
w16.09 5:6-7





 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
Éva Ferencné Doros facebok messenger képeit,
  2018-01-20 01:56:28, szombat
 
  Jó kívánságait köszönöm szépen!

2018.
január 15. Hétfő
Messengerből küldve


Szia drága barátnőm!
Kellemes reggelt szép napot és hetet kívánok!
Puszi





















Szia drága barátnőm!
Kellemes estét,jó éjszakát kívánok!
Puszi



















Köszönöm szépen
kedves Éva! Puszi Anikó




 
 
0 komment , kategória:  b Doros Ferencné Éva JELEN  
2018. január 15., hétfői Napiszöveg
  2018-01-20 01:28:25, szombat
 
  ,,Krisztus sem a maga kedvében járt"
(Róma 15:3NW Hiszen Krisztus sem a maga kedvében járt, hanem, ahogy meg van írva:,,engem értek a téged gyalázók gyalázkodásai).

Jézusnak a saját kényelménél
fontosabb volt, hogy segítsen
másoknak, hiszen ez meghatározó
része volt annak, hogy Isten akaratát
tegye. Ugyanígy, hiába tetszik egy-egy
ruhadarab vagy stílus, lemondunk róla,
ha az embereket visszatartaná attól,
hogy meghallgassák az üzenetünket (Róma 15:2NW Mindegyikünk járjon az embertársa kedvében, hogy építse őt).
A keresztény szülőknek felelősségük
megtanítani a gyermekeiknek, hogy
miként alkalmazhatják a bibliai alap-
elveket. Ehhez hozzátartozik, hogy ők
maguk és a gyermekeik is igyekeznek
örömet szerezni Istennek a szerény
megjelenésükkel (Példabeszédek 22:6 Neveld a fiút, hogy azon az úton járjon, amelyen kell,és még akkor sem fog letérni arról, amikor megöregszik; 27:11NW Légy bölcs, fiam, és örvendeztesd meg szívemet,
hogy megfelelhessek annak, aki gúnyol engem.).
A szülők elültethetik a gyermekeikben
a tiszteletet szent Istenünk iránt,
ha jó példát mutatnak, és gyakorlatias
útmutatást adnak nekik. Például nagyon
hasznos, ha megtanítják, hogy hol
szerezhetnek be megfelelő ruhákat.
Ne csupán az alapján válasszanak,
hogy mi tetszik nekik, hanem azt is
vegyék figyelembe, hogy méltó
módon kell képviselniük Jehova Istent.
w16.09 3:13-14





 
 
0 komment , kategória:  .Napiszöveg jw.org  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 64 db bejegyzés
e év: 774 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 680
  • e Hét: 2094
  • e Hónap: 3707
  • e Év: 42197
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.