Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
A HungaRio Záró Szentmisét Erdő Péter bíboros-prímás ......
  2018-01-22 19:32:55, hétfő
 
  A HungaRio Záró Szentmisét Erdő Péter bíboros-prímás celebrálta.
Köszönőt mondott: Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök és Alberto Bottari de Castello címzetes érsek - Magyarország Szentszéki nagykövete.
Felemelő, felejthetetlen vasárnap volt.
Hadikfalvi Farkas István - Pécsi Pálos Baráti Kör.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Karácsony Böjte Csaba atyával
  2018-01-22 19:21:59, hétfő
 
  Böjte Csaba nagyszalontai - Béke királynője - gyermekotthonában is készülnek karácsonyra
Videó Link

KARÁCSONY BÖJTE CSABÁVAL
A gyermek adja ennek az ünnepnek a titokzatosságát".
A karácsonyi várakozást meg kell tanulnunk, és minden évben újra kell tanulnunk. Az a huszonnégy nap pillanatok alatt eltelik, és megérkezik, akire és amire vártunk, hogy Jézus születésének napján a mi otthonainkba is beköltözzön. Ahhoz azonban, hogy ez igazán megtörténhessen, tennünk kell. Hogyan tudom a szívemet díszbe öltöztetni? Erről beszélgettünk Böjte Csabával. Akik pedig a legközelebb állnak a betlehemi kisdedhez, vagyis a gyermekeket arról kérdeztük, hogyan készülnek Jézus születésére, hogyan várják a Karácsonyt.
Műsorunkban Böjte Csaba testvér mellett közreműködtek a Váci Bartók—Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói, a szolnoki Mustármag Római Katolikus Óvoda gyermekei, a Váci Karolina Katolikus Általános Iskola és Székesegyházi Kórusiskola és a Szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola diákjai, valamint az őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskola hittanosai.
Videó Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Erdő Péter bíboros Katekézise 1/1
  2018-01-22 19:17:20, hétfő
 
  Erdő Péter bíboros Katekézise 1/1 Videó Link

Erdő Péter bíboros Katekézise 2/1 Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Éva téli képe..
  2018-01-22 19:08:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Prédikáció 2018. január 21. Tihanyi Bencés Apátság
  2018-01-22 18:22:18, hétfő
 
  Prédikáció: Dr. Korzenszky Richárd OSB. perjel.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Szent Lőrinc - vértanú
  2018-01-22 11:30:21, hétfő
 
  - Magyar kurír oldalon Link
Szent Lőrincre, a tisztítótűzben szenvedő lelkek, a diákok, szegények, gondnokok, könyvtárosok, szakácsok, az égési sérüléseket szenvedettek s a tűzzel dolgozók védőszentjére emlékezünk liturgikus ünnepén, augusztus 10-én. A pápát 258. augusztus 6-án elfogták. Lőrincre bízta az egyház kincseit azzal, hogy ossza szét az egészet a szegények között. Mihelyt megtudták, hogy Lőrinc a vagyon őrzője, elfogták őt is, és követelték tőle a kincseket.
Ezután kegyetlenül megkínozták Lőrincet, és fogságba vetették. Itt is gyógyított és keresztelte a megtérteket. Kivégzése előtt kínzói először megostorozták, majd kínpadra vonták Lőrincet, aki a legrettenetesebb gyötrelmek közepette is Istent magasztalta: ,,Áldott légy Uram, Istenem, hogy ennyire könyörületes vagy méltatlan szolgád iránt. Végül 258. augusztus 10-én tüzes rostélyra fektették a diakónust, lángra lobbanni nem engedték, hogy továbbtartson a szenvedése. A legenda szerint amikor már egy darabig mozdulatlanul feküdt a parázs fölött, vidáman szólt a prefektusnak: most már megfordíthatnál; ez az oldalam eléggé megsült
...... ........... .........


A legenda ugyanakkor arról is beszámol, hogy kínzása közben könnyeket ontott embertársai bűnei miatt. Az égre emelve szemét, imádkozott; könnyei végigfolytak az arcán. Nem magát siratta: Róma megtérését kérte az Úrtól. Haláláig szüntelenül imádkozott. A hívő nép az augusztus 10-e körül látható hullócsillagokat ,,Lőrinc könnyei"-nek nevezi.
Istenünk, a te szereteted tüze Szent Lőrincet hűségessé tette a szolgálatban és dicsőségessé a vértanúságban Add, hogy szeressük, amit ő szeretett, és váltsuk tettekre, amit tanított. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Vince diakónus és vértanú
  2018-01-22 11:05:44, hétfő
 
  ....


Neve latin eredetű: a ,,Vincentinus" jelentése Győzedelmes. A szent és a profán tudományokra szent Valér, Zaragoza püspöke oktatta.
Halála:
Az ősz püspök hamarosan kiszenvedett, Vince szenvedéseit azonban a helytartó igyekezett elnyújtani. A temetést is megtagadta tőle: a holttestet kidobták a szántóföldre, kutyák és madarak martalékául. A legenda szerint ekkor Isten egy nagy hollót küldött, és az megvédte a tetemet, amit ezért zsákba varrtak, és azt kövekkel súlyosbítva a tengerbe vetették. A tenger hullámai azonban újra meg újra a partra sodorták a szentet, míg csak egy keresztény meg nem találta, és illően el nem temette. Csontjait Valenciában őrzik.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Boldog Batthyány-Strattmann László
  2018-01-22 10:04:44, hétfő
 
  ...... ........... ............


Igenaptár oldalon Link

Magyar kurír oldalon Link
Boldog Batthyány-Strattmann László nemcsak a beteg szemeket gyógyította, hanem arra is gondja volt, hogy a hit szemeit gyógyítsa, és nyitogassa azokat Isten titkaira. A boldoggá avatott hitvallóra és szemorvosra emlékezünk halálának évfordulóján, sok szenvedés után, hatvanéves korában hunyt el 1931. január 22-én.
Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg, hogy a szegényeken és a betegeken segítsen, családja iránt pedig a hűséget és a szeretetet gyakorolja. Az ő közbenjárására add, hogy szükséget szenvedő testvéreinknek mi is segítségére legyünk, és életünk folyamán minden körülmények között állhatatosan szolgáljunk neked. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
...... ........



Kultúra oldalon -Nyisd fel a szemeidet és láss! Link
...... ........... ........... .....


Orvos lesz, és ingyen gyógyítja majd a betegeket. Klinikai sebészeti gyakorlatát követően, 1902-ben a köpcsényi kastélyban 25 ágyas magánkórházat alapított, letette a sebész- és szülészorvosi vizsgát, sőt megszerezte a szemészorvosi oklevelet is. ingyen, emberszeretetből, ha kellett, még az útiköltséget is fizetve gyógyította a rászoruló szegényeket, segítője és egyben asszisztense a felesége volt. Olyan sok beteg keresett nála gyógyulást, hogy a Magyar Államvasutak külön kórházvonatot" állított be. Az első világháború idején kórházát hadikórházzá alakította át, és 120 ágyasra bővítette. Életem egyik fő feladatának tűztem ki, hogy orvosi működésemmel a szenvedő emberiségnek szolgálatot tegyek, és ezáltal a jó Istennek tetsző dolgokat cselekedjem - foglalta össze küldetését végrendeletében..
2003. március 23-án a Vatikánban II. János Pál pápa boldoggá avatta.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ......
  2018-01-22 10:02:29, hétfő
 
  ........


Egy alkalommal Jeruzsálemből írástudók jöttek (Kafarnaumba), és azt híresztelték Jézusról: ,,Belzebub szállta meg", és: ,,A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket." Ám ő magához hívta őket, és példabeszédekben szólt hozzájuk: ,,Hogyan űzhetné ki a sátán a sátánt? Ha egy ország meghasonlik önmagával, az az ország nem maradhat fenn. Ha egy család meghasonlik önmagával, az a család nem maradhat fenn. Ha a sátán önmaga ellen támad és meghasonlik önmagával, akkor nem maradhat fenn, hanem elpusztul. Az erősnek házába nem törhet be senki, és nem ragadhatja el a holmiját, hacsak előbb meg nem kötözi az erőset; így viszont már kirabolhatja a házát. Bizony, mondom nektek, hogy az emberek fiainak minden bűnt megbocsátanak, és minden káromlást, bárhogyan is káromkodnak. De aki a Szentlelket káromolja, az soha nem nyer bocsánatot, azt örökös bűn terheli." (Azért mondta mindezt Jézus), mert azt terjesztették: ,,Megszállta a tisztátalan lélek."
Magyar Kurír

OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Isten akaratából Dávid lesz a választott nép királya.
Miután Saul király családja kihalt, Izrael valamennyi törzse felkereste Dávidot Hebron városában, hogy elmondják neki: ,,Íme, mi a te csontod és a te húsod vagyunk. Már régebben is, amikor még Saul volt a király, te voltál Izrael vezére. Téged választott az Úr: »Te legeltesd választott népemet, és te légy Izrael fejedelme!«"
A nép elöljárói tehát a király elé járultak, és Dávid király Hebronban szövetséget kötött velük az Úr színe előtt. Ők pedig felkenték egész Izrael királyává. Harmincéves volt Dávid, amikor király lett, és negyven évig uralkodott. Hebronban Júda felett uralkodott hét esztendeig és hat hónapig, Jeruzsálemben pedig egész Izrael és Júda felett harminchárom évig.
(Mindjárt uralkodása elején) a király felvonult embereivel Jeruzsálembe a jebuzeusok ellen, akik még most is ezen a területen laktak. Dávidnak azt üzenték: ,,Ide ugyan be nem jutsz, hacsak előbb el nem távolítod a vakokat és a sántákat, mert ők is azt mondják: »Ide ugyan be nem jut Dávid.«" Dávid mégis elfoglalta Sion várát, és ez lett Dávid városa.
Dávid ezután is sikert sikerre halmozott, és egyre gyarapodott, mert vele volt a seregek Ura.
Ez az Isten igéje
2Sám 5,1-7.10

Imádság
Szent Atyánk, az élet és a szeretet kiapadhatatlan forrása, aki az élő emberben kinyilatkoztatod dicsőséged ragyogását, és szívébe helyezed hívásod csíráját, ne engedd, hogy a mi hanyagságunk miatt megtörténhessen, hogy valaki nem veszi észre vagy elveszíti ezt az ajándékot, hanem járjon mindenki teljes önzetlenséggel azon az úton, amelyen a te szereteted megvalósul.
Szent II. János Pál pápa

Elmélkedés: C. Horváth István Sándor
A szombati evangéliumban arról olvastunk, hogy megjelennek Jézus rokonai, akik hitelt adnak annak a szóbeszédnek, miszerint Jézus ,,eszét vesztette" és emiatt haza akarják őt vinni. Ez a jelenet folytatódik majd a holnapi napon, ma azonban közbeékelődik még a farizeusok fellépése, akik azt a vádat fogalmazzák meg, miszerint Jézus az ördögök fejedelmének segítségével, azaz magával a gonosszal szövetkezve képes bizonyos rendkívüli cselekedetekre. Az ,,őrültség" és az ,,ördöggel való együttműködés" vádja nem feltétlenül az időbeni egyezés, hanem a hasonlóság miatt kerülhetett egymás mellé az események folyamatában. A háttérben nyilvánvalóan az húzódik meg, hogy az emberek tudni szeretnék, milyen hatalom birtokában képes Jézus gyógyítani, illetve olyan cselekedeteket véghezvinni, amelyekre ember nem képes. Miközben elcsodálkoztunk Jézus rokonainak értetlenségből fakadó fellépésén, addig a farizeusok megjelenése és negatív ítélete nem okoz számunkra meglepetést, hiszen vádaskodásukkal már korábban is találkoztunk. Az általuk megfogalmazott vád és rágalom gyökeres ellentéte mindannak, amiről korábban meggyőződhettünk. Jézus azt tanítja és azt igazolja csodáival, hogy eljött az Isten országa, ezzel szemben a Jeruzsálemből érkező írástudók szerint a gonosz rendkívüli hatalma mutatkozik meg tetteiben.
Hiszek-e abban, hogy Jézus képes lerombolni a gonosz uralmát? Hiszem-e, hogy ezt Isten erejével teszi?
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Laczkó Katalin: Angyalok királynője drága édes Szűzanyám.
  2018-01-22 09:35:54, hétfő
 
  .........


Angyalok királynője drága édes Szűzanyám,
légy az én édesanyám is, aki menedéket tőled vár.
Köszöntelek mennyei Szűz könnyes szemmel Téged,
kezünkbe szorítjuk ajándékba kapott rózsakoszorú-füzéred.

Imádkozva előtted térdelünk hálát rebeg ajkunk,
Jézus énekét is hangosan templomba hangoztatjuk.
Jézus csodák gyermeke, Te vagy nekünk az élet,
mert ajándékba adtad nékünk hitet, reménységet.

Százezer szó is kevés lenne dicsőíteni Téged,
Jézusom soha ne hagyd el az emberiséget.
Betegség és szegénység ne legyen a földön,
minden rossz, ami volt örökre eltűnjön.

Angyalok királynője drága édes Szűzanyám,
légy az én édesanyám is, aki menedéket tőled vár.
Kérd meg Szent fiadat, hogy szent áldását adja,
a világ nélküle teljesen elpusztulna.

Üres és sivár lenne Jézus nélkül az élet,
a kereszt által adta nekünk a kereszténységet.
Vére a keresztfáról a földre cseppent,
önfeláldozása által adta tudtunkra mennyire szeret minket.

Angyalok királynője drága édes Szűzanyám,
fogadj engem is gyermeked közé, aki menedéket tőled vár.
Ölelj magadhoz, ne hagyj mindnyájunkat elveszni,
minden áldott nap Jézus kegyelmébe kell bízni.

Minden jog fenntartva
Forrás: Lackó Katalin oldala facebook

 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.