Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Darafelfújt ananászlekvárral
  2018-01-22 15:45:11, hétfő
 
  Hozzávalók
0,5 l tej, 2 evőkanál búzadara,
3 db tojás,
1 evőkanál + 2 evőkanál cukor,
5 dkg kókuszreszelék,
fél ananász, 1 csomag vaníliás cukor


De nem is sokkal nehezebb, csak egy kicsit más, hiszen ez a gasztronómia lényege. Amúgy csak evés-ivás lenne - adjunk ennél azért többet!

Tejet forralunk, és a szokott módon tejbedarát, tejbegrízt főzünk. Attól lesz különleges, hogy kókuszreszeléket is teszünk bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk, mentalevéllel díszítjük.



Jó étvágyat kívánok!
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Zöldséges pulykamell, savanyú káposztával töltött burgonyáva
  2018-01-22 15:40:50, hétfő
 
  Hozzávalók
80 dkg (filé) pulykamell,
só, bors,
répa (sárga),
répa (fehér),
cukkini, gomba,
10 dkg káposza (savanyú),
4 db (közepes) burgonya,
10 dkg vaj, 5 dkg sajt (edámi)

Ha már vettük a fáradságot, és a sütést sem teljesen szokványos módon végeztük, érdemes odafigyelni egy kicsit a köretre is!


Ezt fogjuk tenni most, hiszen a burgonya rendkívül hálás téma, sok mindenre alkalmas, rögtön meg is mutatom, hogy mennyire!

A fûszerezett pulykamell filét a vékony szeletekre vágott zöldségekkel együtt vajon megsütjük, apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá, és fûszerezzük.

A főtt burgonya közepét kivájjuk, majd a kivájt darabokat összekeverjük az előre kíméletesen megsütött savanyú káposztával. A káposztát természetesen előtte vágjuk össze, mert így könnyebben be tudjuk majd tölteni a burgonyába.

A betöltött burgonyákat tejföllel meglocsoljuk (ki hogyan szereti, szerintem gazdag legyen az a locsolás!), és a sajttal együtt csőben sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!
Link
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Sült csirkeszárnyak, zöldségekkel és rizzsel
  2018-01-22 15:36:06, hétfő
 
  Hozzávalók
provence-i fűszer,
majoránna,
2 db répa,
1 db zeller (gumó),
petrezselyem,
2 dl joghurt,
40 dkg rizs (főtt),
1 dl tejszín, só,
1 kg csirke



Egyszerű, könnyű, talán még olcsónak is nevezhető recept. Meg persze egy kis kedvcsináló a csirkeszárnyhoz.


A csirkeszárnyakat előkészítjük oly módon, hogy a szárnyvégeket levágjuk, a szárnyat kettévágjuk.

A megmaradt szárnyat sózzuk és majoránnával megszórjuk. Egy nagy serpenyőben lepirítjuk. Sütés közben meglocsoljuk fehérborral. Ha elkészül, félretesszük.

Egy másik serpenyőben a vékony csíkokra vágott zöldségeket lepirítjuk, felöntjük joghurttal, megszórjuk petrezselyemmel és összeforraljuk. Hozzáadjuk a sült szárnyakat, és beleforraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  csibehúsos és más szárnyasok  
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
  2018-01-22 15:26:34, hétfő
 
  Egy kis gyümölcsös öröm mára: ami persze hússal is kecsegtet, már persze annak, akinek nagyon fontos...


Hozzávalók
80 dkg sertésszűz,
4 db körte,
durva bors,
só, 3 dl bor (vörös),
1 fej hagyma,
borókabogyó,
1 db répa,
cukor, balzsamecet,
1 evőkanál vaj,
fél dl tejszín,
40 dkg burgonya


A húsból 20 dekás steakeket vágunk.

Egy tálba tesszük és rászórjuk a zúzott borókabogyót, a négybe vágott vöröshagymát, a szeletelt répát, valamint egy kevés vörösbort. Így a hűtőbe tesszük.

A körtét négybe vágjuk, és a magházát kivágjuk. Forró serpenyőben sütni kezdjük. Durva borssal megszórjuk. Amikor már szépen megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.

Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.

A húst meleg serpenyőben besózva megsütjük, és sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Link
 
 
0 komment , kategória:  1-tál étel  
Ajándék
  2018-01-22 14:47:57, hétfő
 
  Behunyom a szememet, ülök a szobám mélyén a kedvenc karosszékemben, mellettem a kandallóban halkan serceg, pattog a tűz, ahogy a lustán izzó fahasábokat egyre jobban bekebelezi. És ekkor hirtelen fülembe nesszen a csengő hangja. Az ajtóból kiabálás: ,,Uram! Csomagja érkezett!" Meglepetten érnek hozzám a szavak, hiszen tudtommal nem rendeltem semmit és senki nem szokott nekem csomagot küldeni. A kíváncsiság pattintott ki a puha bőr jóleső melegéből, és kapkodva siettem az ajtó felé. A küszöbön túl fiatal fiú mosolya fogadott, kezében jól megtermett papírdoboz, haloványbarna krepp papírba csomagolva, vászonzsineggel gondosan átkötve. A dobozon az én nevem, az én címem, tévedés nem lehet. Minden stimmel, csak a feladó hiányzik, s mire ráeszmélek, hogy megkérdezzem, a fiút már hiába keresem, nem találom. Egyedül állok az ajtóban, némán.
A csomagnak súlya van. Sietve rakom le a kopottas dohányzóasztal üveglapjára, régi könyvek és új kacatok közé. Visszahuppanok a karosszékbe, a kíváncsiság egész testemben zakatol, míg módszeresen lefejtem a csomagolást. A krepp papír alatt vastag kartondoboz rejlik, a tetején felirat, vastag, fekete, ákombákom betűkkel: ,,AJÁNDÉK". Ajándék? Ki küld nekem ajándékot, ilyenkor? Közel, s távol nincs semmilyen ünnepi alkalom. Ez csak valami tréfa lehet, gondolom magamban, biztosan a szomszéd gyerekek bolondoznak. Kíváncsiságom alábbhagy, egykedvűséggé zsugorodik, kissé kelletlenül nyitom fel a nem várt ajándék dobozát. Újságpapír galacsinok, gondosan, laponként gombóccá gyűrkélve. Szép kis meglepetés, hallom kissé bosszús hangomat, de legalább gyújtósnak jó lesz. A galacsinokat a kandalló mellé hajigálom, már egész tekintélyes halomban sorakoznak a szuszogó parázs mellett, mikor a doboz alján megcsillan valami. A kíváncsiság újra utat tör magának bennem és gyorsan kikapkodom a maradék papírfecnit.
Ez tényleg valami tréfa lesz. Lassú, esetlen mozdulatokkal a doboz aljára nyúlok és kiveszem, ami benne rejlik. Vastag, ormótlan, ügyetlenül feketére mázolt képkeret, benne vékonyka, maszatos üveglap, az üveglap mögött fehér papíron, fekete tintával, s ugyanazzal az ákombákom kézírással a saját nevem áll. Meglepetten és értetlenül dőlök hátra a karosszékben kezemben a képpel, mellettem a parázs némán pislog. A nevemet bámulom, az esetlen betűket, közben a csendes esti fényben megcsillan az üveglap, benne arcom tükrét látom, önmagamat nézem. Igen, ez én vagyok.
A napok eseménytelenül múlnak egymás után, mióta furcsa ajándékom megérkezett. Eleinte zavar, szinte bánt a jelenléte, legelső gondolatom a szemétkosárba dobná, de végül egy belső hang megkegyelmez neki, és mogorván a dohányzóasztalon hagyom. Itt fekszik most is, kelletlenül, árván. Szabadulnék tőle, mégis újra és újra kezembe veszem, forgatom, a fekete tinta foltjait bámulom. Elmélyült vizsgálódásomból a hirtelen megcsörrenő telefon ráz fel, sietős léptekkel a konyhába indulok. Felveszem a kagylót, téves hívás. Bosszúsan lépdelek vissza a szoba melegébe, ahol újabb meglepetés várakozik rám, a földön üvegdarabok fekszenek, ajándékom a dohányzóasztal mellett romokban hever. Felemelem a keretet, hogy össze tudjam söpörni a maradványokat, kirázom a fában bennragadt üvegszilánkokat, majd tekintetem nevem ákombákom betűire téved. Kezembe veszem a fehér papírlapot, hogy felélesszem vele a szunnyadó tüzet, nyúlnék a kandalló felé, de ahogy a pislákoló fény megvilágítja a papirost, egy pillanatra megtorpanok. Megfordítom a lapot, gyermeki csodálkozás ül ki arcomra, hiszen a hátoldalon egy levelet találok, amit nekem címeztek.
,,Kedves Gyermekem!
Bizonyára meglepett ez az ajándék. Gondolom, valami értékesebbre, szebbre vágytál, egy modern műalkotásra, vagy egy idilli tájképre, esetleg egy klasszikus festmény reprodukciójára. Ehelyett egy ócskának tűnő, esetlen betűkkel összemázolt nevet kaptál, egyhangú fekete keretben.
Tudom, az emberek mindig többre vágynak, élénk színekre, csillogásra, fényre, nagyságra, értékes holmikra, amiket büszkén birtokolhatnak. Tudod, mit akarnak leggyakrabban? Hatalmat, tudást, vagyont, kincseket, élményeket, érzéseket birtokolni. Utazni, a világ minden táját bejárni, azt a sok-sok szépet, ami a Föld kerekén van, látni, csodálni. Vágynak minden élvezetre, amit csak ember birtokolhat, és megszerezni mindent, ami boldoggá teheti őket. Sokszor álmodoznak egy olyan dologról, egy olyan valamiről, ami mindennél becsesebb kincs, ami csak az övék lehet, egy olyan eszköz, amivel bármit elérhetnek. Hányszor hallom tőlük, bárcsak lenne egy varázspálcájuk, vagy varázsgömbjük, ami minden álmukat valóra váltja, ami minden nehézségüket megoldja. Ha tudnád, hányszor fohászkodnak Istenhez mindenféle apró-cseprő földi ostobasággal. Pedig mindenük megvan, amire a boldogságukhoz szükségük lehet.
Figyelj most kicsit rám! A legnagyobb ajándék, amit életedben kaptál, az te magad vagy. Lehet, nem tartod elég színesnek, értékesnek, csillogónak, de arra kérlek, nézz végig magadon, és lásd meg, hogy benned van minden, amire csak szükséged lehet. Tudsz alkotni, teremteni, újat és szépet létrehozni. Tudsz szeretni, a két kezeddel átölelni, a másik arcát megsimogatni, a könnyeket letörölni. A füleiddel képes vagy másokat meghallgatni, a hangoddal vigasztalni, képes vagy más arcára mosolyt csalni és magad is mosolyogni. Tudsz másokkal egy úton járni, párbeszédet fenntartani, jobbodat nyújtva békét teremteni. Egyedi vagy, nincs senki hozzád hasonló. Magokat vetettem a szívedbe, amiket gondozok, öntözöm és gyomlálok, még ha néha fáj is. Arra vágyom, hogy a magok kikeljenek, növekedésnek induljanak és termést hozzanak. Így épül Isten Országa. Higgy nekem, te vagy önmagad számára a legnagyobb ajándék, elvetettem benned minden magot. Arra hívtalak, hogy fedezd fel magadban hajtásaimat, ápold és segítsd őket a növekedésben. Minden talentumodat azért kaptad, hogy azokkal növekedj, fejlődj és építs velük egy Országot.
Gyermekem vagy, én akartam, hogy legyél, hogy pont ilyen legyél. Én adtam kezedbe a legfontosabbat, azt ami elvezet téged hozzám: önmagadat!
Szeretettel: Mennyei Atyád"

(Ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Szép történetek  
15 masszázstípus, amit érdemes kipróbálni
  2018-01-22 14:01:51, hétfő
 
  A masszázsnak számos válfaja ismert mind a nyugati, mind a keleti fajtákból. Mivel gyógyító hatásuk már az ókorban ismert volt, ezért nem véletlen, hogy sokféle irányzat vált népszerűvé nem csak a luxusszállodákban, hanem a gyógyászatban is.

Manuális nyirokdrenázs
A klasszikus masszázs egy speciális fajtája, amelynek segítségével a nyirok-keringés fokozható. Alacsony intenzitású, körkörös mozdulatokkal végzik. Javallatai a következők: nyiroködéma (a malignus folyamatok kivételével!), krónikus vénás elégtelenségben létrejött ödéma, reumás betegségek,Sudeck-szindróma, sérülések, műtétek utáni ödémák, stb. Nem javasolt viszont malignus folyamatokban, trombózis, tbc, stb. esetén.

Reflexzóna-masszázs
A reflexzóna-masszázs a szegmentális reflexek kialakításán alapul. Ezáltal a szervekhez, szervrendszerekhez elektromos inger érkezik, amely az adott szervek működését befolyásolja. Számos válfaja ismert: kötőszöveti masszázs, kolon-terápia, talpmasszázs.

Kötőszöveti masszázs
Elisabeth Dicke gyógytornász fejlesztette ki a kötőszöveti masszázst 1929-ben. Ha a belső szervek valamelyike (epehólyag, gyomor, tüdő, stb.) beteg, akkor a törzs különböző helyeinek tapintása során zónák fedezhetők föl. A zónák (vagyis kötőszöveti kötegek) sokszor szabad szemmel is jól látható kitüremkedések, vagy “besüppedések" képében. Minden kötőszöveti zónához rendelhető egy szerv, amelyet először egy angol neurológus, Head írt le 1893-ban. A kötőszöveti masszázs során az egyes zónákhoz tartozó szervek működését lehet befolyásolni. A mozgásszerveket érintő funkcionális kórképek esetén, különböző szervbántalmakban hatékony terápiának bizonyul. Gyulladásos megbetegedések, tumorok és pszichiátriai kórképek esetén viszont a masszázs terápia nem javasolt.

Periosteum kezelés
A periosteum-kezelés (csonthátya-kezelés) ritmikusan végzett, pontszerű nyomómozdulatokból álló masszázsfajta, amelyet a megfelelő csontfelületen végeznek. Hatására fájdalom keletkezik, amely elleningerként viselkedik, és a központi gátló rendszer aktiválása révén izomlazító, fájdalomcsillapító hatást hoz létre. A terápia időtartama 3 perc. Javasolható degeneratív csontbetegségek, lábszárfekély esetén fájdalomcsillapításra, angina pectoris oldására, epeköves görcsroham, stb. megszüntetésére. Nem szabad alkalmazni gyulladásos folyamatok, tumorok fennállása esetén, valamint a csontállományt érintő súlyos kórképekben (pl. osteoporosis, osteomalacia, etc.)

Kolonkezelés
A kolonkezelés vagy magyarul vastagbél masszírozás a has bizonyos, jól meghatározott pontjait érinti. Lényegében reflexzóna kezelésről van szó, amelynek során a vastagbél idegfonatainak tónusa és perisztaltikája befolyásolható. Krónikus székrekedés (obstipáció), epeúti megbetegedések, nyombélfekély, stb. esetén javasolható. Akut vastagbélgyulladás, malignus folyamatok, terhesség esetén viszont alkalmazása szigorúan tilos.

Hidromasszázs
35-37 fokos vízben történő relaxáló hatású terápia, amelynek során a testet lágy vízsugár masszírozza 20 percen át.


Forró guriga, lazító hátmasszázs
Két forró vízzel átitatott, hegerré összetekert törölközővel történik. A guriga folyamatosan vezet a nyakon, vállakon, háton át a keresztcsontig.

Szárazkefe masszázs
Simogató masszázs, amely félkemény sörtéjű kefével történik speciális technikával. Segítségével a vérkeringés gyorsul és a bőr legfelső, elhalt hámrétege eltávolításra kerül. Így a bőr simává, ápolttá válik. Mivel élénkíti az anyagcserét, ezért jól kombinálható méregtelenítő kúrákkal és a cellulitisz kezelésében is.

Anticellulitis masszázs
A bőr alatti kötőszövet zsugorodásának eredményeként alakul ki az ún. narancsbőr tünet, vagy latin nevén cellulitis. Jóllehet a narancsbőr nem szüntethető meg végleg, de számos kezelési módszerrel a bőr állapotán, feszességén masszázzsal sokat lehet javítani. Az anticellulitis masszázs erőteljes, morzsoló mozdulatokkal történik, 20 percen keresztül. Nem javasolt hatvan éves kor felett és visszeres láb esetén.

Relaxációs masszázs
A vérkeringést és a szövetek oxigenizációját fokozó, izomlazító, idegrendszert nyugtató masszázsforma, amely képzett szakemberek segítségével történik. Átlagos időtartam 30 perc.

Frissítő aromamasszázs
Illóolaj-keverék alkalmazásával történik, amely a svédmasszázs elemei segítségével fokozza a nyirokkeringést és véráramlást. Aromaként mogyoró olajat és borsmentát, vagy citromolajat és rozmaringot használnak. Időtartam 20 perc.

Víz alatti sugármasszázs
35-37 fokos vízben történő kezelés, amelynek során a masszőr erős vízsugárral masszírozza a testet 20 percen át. A kezelés egy speciális kádban, tangentorban történik. Jól alkalmazható izomcsomók (mialgiák) megszüntetésére, sérülések, vagy műtétek után az izomzat nyújtására, lazítására, az ízületek mozgékonyságának helyreállítására. Tilos alkalmazása a következő kórállapotokban: szívelégtelenség, súlyos magasvérnyomás, visszér és trombózisveszély esetén.

Talpmasszázs
A talpakon lévő reflexzónák felosztását először egy amerikai fül-orr-gégész, Fitzgerald végezte el. A masszőr a talpat gondolatban kétszer öt zónára osztja, amelyekben különböző szervterületek helyezkednek el. A talp bizonyos pontjainak erőteljes nyomása fájdalomérzetet vált ki, amelynek eredményeként a primér fájdalom csökken, a talp keringése javul, amely kellemes közérzethez vezet.

Tenyérmasszázs
A tenyérmasszázs eredete az ókori maja kultúrába nyúlik vissza, amelyet számos írásos dokumentum is bizonyít. Jürgen Kaiser az 1980-as évek elején adta ki tízéves munkájának gyümölcsét, amely a kéz reflexzónáiról ad részletes leírást. Állítása szerint jóval könnyebb a kézmasszázs rejtelmeit elsajátítani, mint a talpmasszázst. A masszázs lényege, hogy a tenyér bizonyos pontjaira gyakorolt nyomás és körkörös mozdulat, az erek mentén húzódó idegszálakon keresztül idegimpulzust eredményez, amely végül a gerincvelőbe, majd innen a megfelelő szervekhez, az agyhoz jut. Energiacsere alakul ki.

A terápiát mindig a hüvelykujjal végezzük. A jobb kézen az óramutatóval megegyező irányban, bal kézen azzal ellentétesen végezzük a körző mozgást, mialatt nyomást gyakorlunk a masszírozandó pontra. Ezzel a megfelelő szervek energiát kapnak. Abban az esetben, ha erős fájdalmat érzünk, a masszírozást óvatosan folytassuk, és fokozatosan növeljük a nyomás erősségét. Ez jelzi, hogy az adott szerv működésében rendellenesség rejlik. A módszer segítségével a vázizom és a különféle szervek regenerációját végezhetjük el saját magunk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Masszázs és Csakrák  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 3114
  • e Hónap: 9486
  • e Év: 60277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.