Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Alkotmányellenes az iskolák államosítása? - A választásokig
  2018-01-22 18:04:06, hétfő
 
  Alkotmányellenes az iskolák államosítása? - A választásokig kiderülhet

2018. január 22. 12:15



Egy január 8-i bírósági határozat alkotmányellenesnek találja azt, ahogy a magyar állam az iskolák államosítását végrehajtotta, és az Alkotmánybíróságnak 90 napon belül állást kell foglalnia a kérdésben - írja a 444.hu.


A pert a a csömöri önkormányzat indította az EMMI-vel szemben, majd később a perbe bekapcsolódott a KLIK, mint az állami fenntartási intézmények központi szerve is. Az iskolák államosítása két lépcsőben zajlott Magyarországon: 2013 elején az önkormányzatoktól elvonták az iskoláik fenntartói jogosítványait, de az iskolák működtetése akkor jórészt még az önkormányzatoknál maradt. Azután 2017 elejétől, amikor a maradék, az iskoláikat még saját kezűleg működtető önkormányzatokat is arra kényszerítették egy új törvénnyel, hogy az ingatlanaikat "önként" adják át ingyenes vagyonkezelésbe az állami fenntartónak.

Ezt a második lépést támadta meg a csömöri önkormányzat és az alábbi érvei voltak felperesként:

alkotmányellenesnek érezte, hogy egy választott testületet ilyen módon kényszerítsenek arra, hogy adott esetben a valós többségi akarata ellenére szavazzon ("önként" adja át az ingatlanait).
alaptörvényellenesnek találta az iskolavagyon teljes elvételét is, mert az alaptörvény csak abban az esetben engedélyezi a kisajátítást, ha a közcél más módon nem oldható meg.
az indokolatlan diszkriminációra is hivatkozott: a törvény ugyanis csak és kizárólag a települési önkormányzatokat zárta ki a lehetséges iskolaműködtetők és fenntartók közül, miközben továbbra is lehetővé tette, hogy az állam, a nemzetiségi önkormányzatok, egyházak, magánszemélyek, cégek és alapítványok iskolákat tartsanak fenn.


A cikk szerint 2018. január 8-án arról értesítette a bíróság a felperes Csömört, hogy felfüggeszti a pert, a törvény több pontját ugyanis alkotmánysértőnek találta, ezért a felfüggesztéssel egy időben az Alkotmánybírósághoz fordul, hogy az semmisítse meg a jogszabály több pontját. Az AB-nek az ügyben legkésőbb 90 napon belül kell döntést hoznia.


https://www.portfolio.hu/gazdasag/alkotmanyellenes-az-iskolak-allamositasa-a-vala sztasokig-kiderulhet.274299.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&utm _campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A TASZ kikéri a listát, amelyről Rogán beszélt
  2018-01-22 17:54:14, hétfő
 
  Nos helikopteres paraszt gyerek telepített be egyedül be ide 20 ezer terroristát, vagyis 20 ezer terrorista gyanus embernek adtak szabad mozgást az EUba. (sőt 5 milliárdot kereset is a bulin)
Egyébként meg orbán teljesítette a soros tervet és 1300 migrit befogadott, miközben 40 milliárdot költött a migri elleni kampányra.

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------

018. január. 22. 17:07 2018. január. 22. 17:40 Itthon

A TASZ kikéri a listát, amelyről Rogán beszélt


szerző:
hvg.hu


A miniszter azt mondta, a magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, amelyek az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz. Erre kíváncsi a TASZ.

A jogvédő szervezet a Facebook-oldalán azt írta:

A frissen nyilvánosságra hozott civilellenes javaslat hazug, önkényes és kártékony. Mivel a kormány elismerte, hogy van olyan listája, amin a szerintük illegális migrációt támogató szervezetek vannak, ezen a listán pedig olyan szervezetek szerepelnek, akiket Rogán Antal említ egy rádióinterjúban, ezzel beismerik, hogy a civilellenes törvényjavaslatuk hazug. Hazug, mert nem az illegális bevándorlás támogatásáról, hanem a kormánnyal kritikus szervezetek elhallgattatásáról szól. Hogy kiderüljön, mennyire a levegőbe beszélnek, közérdekű adatigényléssel el is kértük ezt a listát.

Rogán Antal vasárnap mondta azt, hogy aki menekültsegítő tevékenységet végez "legyen az a Helsinki Bizottság, vagy más", a "Stop Soros" törvénycsomag hatálya alá fog esni. A kormánynak az a dolga, hogy a nemzet biztonságára veszélyes szervezeteket figyelemmel kísérje - fejtette ki, majd egy lehetséges megoldásként említette: a magyar hatóságok az ügyészségnek fognak javaslatot tenni, hogy vizsgálják meg egyes, magukról önbevallást nem adó szervezetek tevékenysége ebbe a körbe tartozik-e.

http://hvg.hu/itthon/20180122_A_TASZ_kikeri_a_listat_amirol_Rogan_beszelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Századvég óránként 25 millió forintért kutatja a migrációt
  2018-01-22 17:49:44, hétfő
 
  További 100 milliárdért kutathatnå a Századvég, a Századvégnek kifizetett 100 milliárd miatt végleg működésképtelenné váló oktatás és egészségügy helyzetének javítási lehetőségeit. Nem a kutatásokra kapnak ilyen irtózatos közpénzt, hanem azért az agymosásért, amelyet a "köz"médiában szakértőnek álcázva művelnek.


--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------


2018. január. 22. 15:15 2018. január. 22. 15:41 Itthon

A Századvég óránként 25 millió forintért kutatja a migrációt
szerző:
hvg.hu


Újabb 1,1 milliárdért kutathatja a Századvég, hogy mit szólnak a többi uniós tagállam polgárai a menekültekhez, kétszázötvenmillióért pedig, hogy hogyan látják saját helyzetüket és jövőjüket a hazai idősek. A hamarosan megkötendő szerződésekkel már 9 milliárd felé közelít a kormányközeli think tank 2014 óta elnyert megbízásainak összege.

,,Mivel a bevándorlási ügyek alakulása új helyzet elé állítják (!) mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat - köztük Magyarországot is - a kormányzati döntések, álláspontok megalapozásához szükség van kiegészítő szolgáltatás igénybe vételére" - múlt év májusában adtunk róla hírt, hogy milyen megmosolyogtató indoklással egészítette ki a fejlesztési tárca 2015 végén egy újabb 790 millió forintos szerződéssel azt az önmagában is brutális összegű, négy évre több mint bruttó 6 milliárd forintos tanácsadói szerződést, amelyet alig két hónappal korábban kötött a Századvég Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató konzorciumával.

Úgy tűnik, az akkori tanácsok után újabbakra van szüksége a kormánynak (talán épp a titokban befogadott 1300 menekült miatt): az NFM kormany.hu-ra feltöltött friss dokumentumai szerint ugyanis most közel azonos indoklással, azonos feladatra kaphat újabb megbízást a cégcsoport, ezúttal nettó 905,5 millió forint+áfa, vagyis bruttó 1,149 milliárd forintért.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás ajánlattételi felhívása szerint az eredeti szerződés kiegészítésére azért van szükség, mert

,,2015. tavasza óta az Európai Unió területére és kiemelkedően Magyarországra olyan számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség új helyzet elé állította mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat - köztük Magyarországot is. Ahhoz, hogy a Magyar Kormány ebben a kiemelkedő jelentőségű társadalmi- és politikai kérdésben a megfelelő lépéseket megtehesse, elengedhetetlen szempont valamennyi Európai Uniós tagállam lakossági véleményének a megismerése, annak feltárása, hogy az uniós lakosság hogyan viszonyul a menekült-kérdéshez és annak lehetséges szabályozásához."

Mindezek nélkül pedig - kapaszkodjon meg - ,,az alapprojekt (vagyis az eredeti, 6 milliárdos szerződés - a szerk.) nem tudna maradéktalanul érvényesülni, és a kormány nem kapná meg a szükséges szakpolitikai támogatást a tevékenységéhez."

Napi 20 millió 8 héten át - a hülyének is megéri

Érdekesség, hogy szóról szóra ugyanezzel az érveléssel tavaly májusban is kötött már az NFM egy kiegészítő szerződést a Századvéggel, akkor nettó 780 millió forintért. A két korábbi és a mostani kiegészítés díjazása összesen 2,71 milliárd forintra rúg, vagyis az eredeti, 6 milliárdos alapszerződéssel együtt már az időközben becsúszott néhány tízmilliós ,,kis" szerződések nélkül is 9 milliárd felé közelít a kormányközeli think tanknek adandó megbízások összege.
© Fazekas István

A friss kutatásnak egyébként a tartalma is nagyjából megegyezik majd a korábbiakkal: az EU 28 tagállamában országonként ezer főt kérdeznek meg különböző kérdésekről, majd a tapasztalatokat 20 oldalas összefoglalóban értékelik ki.

A feladatot a kiírás szerint a szerződéskötéstől számított legfeljebb 8 hét alatt (de legkésőbb 2018. június 15-ig) kell elvégezni, vagyis a munkaszüneti napokat is beleszámítva napi 20,4 millió forint jár a munkáért. Mindez, akárhogy is nézzük, 12 órás munkanapot figyelembe véve is 1,7 millió forintos (8 órással számítva pedig 25,5 milliós) órabért jelent - még ha valószínűleg nem maradéktalanul saját munkatársaival, hanem tagországonként megbízott alvállalkozókkal dolgoztat is a cégcsoport.

Kire szavaznának (a) szegény nyugdíjasok?

A fenti felhíváson túl az NFM a kormany.hu-n fellelhető dokumentumok szerint még egy feladattal: Időskutatás 2018 elnevezésű kutatással és tanácsadással is megdobja a Századvéget. A szintén június 15-ig teljesítendő megbízásért azonban ,,csak" 196,8 millió forint + áfát, vagyis bruttó 250 millió forintot kap a cégcsoport.

A kutatásra a hosszadalmas indoklás szerint az elöregedő társadalom miatt van szüksége a kormánynak: ,,2006 óta több 65 év feletti ember él Magyarországon, mint 15 év alatti és ez az olló évről évre nyílik. Az öregedési index és az eltartottsági ráta szintén évek óta emelkedik, az aktív korosztályokra egyre jelentősebb eltartási teher nehezedik. (...) A legfrissebb előrejelzések alapján 2060-ra Magyarország népességének harmada lehet 65 év felett. Ezek a demográfiai folyamatok minden fejlett országban komoly kihívások elé állítják a politikai vezetést."
© Reviczky Zsolt

A döntéshozóknak a magyarázat szerint ,,a magyar időskorúak percepciójának, preferenciáinak és attitűdjeinek mélyebb és részletesebb megértésére, egy átfogó pillanatképre" van szüksége a demográfiai folyamatok kezeléséhez.

A kutatás a leírás szerint több más tényező mellett az 55 év felettiek jövőképét, biztonságérzetét, időskori szerepeit (például a nyugdíj melletti munkavállalás és nagyszülői szerepvállalás között feszülő ellentétet); az öregedéssel együtt megjelenő egészségügyi és anyagi problémáit, közéleti aktivitását, politikai kultúráját és pártpreferenciáit, illetve médiafogyasztási szokásait is vizsgálja majd.

Mint ismert, a Századvég Alapítvány, a Századvég Gazdaságkutató és a mostani szerződésekből kimaradt Strategopolis konzorciumával először az előző kormányzati ciklus közepén, 2011 végén kötött nagy értékű, a kiegészítésekkel együtt 4 milliárdos tanácsadói szerződést az NFM. A 2012 és 2014 között készült, vitatható színvonalú tanulmányokat többévnyi pereskedés után 2016 februárban kénytelen volt kiadni munkatársunknak a Miniszterelnökség, feldolgozásuk során azonban kiderült, hogy a rájuk költött közpénz-milliárdokból vajmi kevés kormányzati döntést alapoztak meg.



http://hvg.hu/itthon/20180122_Ujra_tobb_mint_1_milliardot_kaszalhat_a_migracion_e s_200_milliot_az_idoseken_a_Szazadveg#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&a mp;utm_campaign=newsletter2018_01_22&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE&am p;amp;utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből
  2018-01-22 17:42:27, hétfő
 
  13 milliárdos büntetés lehet Orbán vejének üzletéből


Vitéz F. Ibolya


újságíró. 2018. 01. 22. 06:02

Korábban a témában:

Agyonhallgatja a kormány Orbán vejének botrányát
A Tízparancsolattal vágott vissza Bajnai a kormányszóvivőnek
Megint nem adott ki az MTI egy Tiborcz Istvánnal kapcsolatos közleményt


Pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán.

- tudta meg a 24.hu.

Ez derül ki a hivatal pénzügyi ajánlásából, amelyet az Európai Bizottságnak tett, és amelyet - két évig tartó vizsgálatának eredményével egyetemben - megküldött a magyar hatóságoknak is.

Kormányközeli forrásból úgy értesültünk, hogy az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Lázár János kancelláriaminiszter azonban egyelőre nem hajlandó beszámolni a megállapításokról. Pedig azok igencsak súlyosak.

A bűnlajstromban közbeszerzési szabálytalanságok sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja is szerepel.

Az Elios nyerőszériájának csúcsán, 2014-ben és 2015-ben összesen több mint 11 milliárd forint árbevételt produkált és tulajdonosainak több mint egymilliárd forint osztalékot fizetett. Az uniós csalás elleni hivatal azonban nem a családi gyarapodás okán kezdett vizsgálódni. Annyi derül ki a dokumentumokból, hogy ,,különböző forrásokból" kapott információkat, amelyek szerint befolyásolhatták a pályázati eljárások eredményét, különösen egy mérnöki tanácsadó céggel, a Sistrade Kft.-vel való összejátszás révén.

Leegyszerűsítve: a Sistrade a projektek előkészítésén dolgozott az uniós támogatásokra jogosult önkormányzatoknak, az Elios nyert ezeken a pályázatokon, ő lett a munka kivitelezője. A két társaság pedig összekapcsolható korábbi tulajdonosaikon, Tiborcz Istvánon és Hamar Endrén keresztül - erre jutott az OLAF is számos korábbi tényfeltáró cikkhez hasonlóan.

A két iskolai jóbarát az Elios-tulajdonos Green Investment & Solutions Kft.-ben közösködött, Hamar 2013 januárja és áprilisa között volt tulajdonos-ügyvezető, azután pedig az Orbán Viktor legidősebb lányával, Ráhellel 2013 őszén összeházasodó Tiborcz vette át tőle a stafétát és 2015 áprilisáig ő jegyezte a társaságot. (Addig, amíg az egyik építőipari üdvöske, a WHB-tulajdonos Paár László egyik cége át nem vette a Green Investmentet.)

Attól tartok, Hamar Endrével vitetik el a balhét - utalt az egyik informátorunk arra, hogy Hamar egyúttal a Sistrade-nek is tulajdonos-vezetője, így az ügylet mindkét ágán érintett.

Akkor is, ha a piacon úgy tudják, nem értelmi szerzőként került képbe.

A csalás elleni hivatal a környezet és energia operatív program keretében megvalósított harmincöt közvilágítás-korszerűsítési projektet vizsgált, ezekben az Elios vagy fővállalkozóként vagy konzorciumi tagként szerepelt. Miután nyert a 2009 szeptemberében, illetve 2012 decemberében épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás korszerűsítése, valamint a 2014 szeptemberében a közvilágítás energiatakarékos átalakítása címen meghirdetett pályázatokon.
A javasolt támogatásmegvonás

2009: 3 projekt, 0,534 euró
2012: 17 projekt, 29 millió euró
2014: 15 projekt, 14,2 millió euró

Az OLAF-vizsgálat a 2009-es csomagban még csak szabálytalanságokat talált a közbeszerzések során, például lényegesen megváltoztatták a pályázati felhívás tartalmát, ám erről nem értesítették az összes pályázót.

Később súlyosbodott a helyzet, a 2012-es pályázatok kapcsán már alkalmatlan ajánlatok befogadása, a LED-lámpák feltételezett élettartamáról szóló fals dokumentáció is előkerült. Fennakadt az OLAF olyan elemeken is, hogy a beruházást követő 15 évre fix áron kellett szerződni a fenntartásra, holott az ilyen szerződéseket célszerű piaci áron megkötni. Diszkriminatív műszaki előírásokra, az irányított eljárás nyomaira is bukkant az OLAF, a 2012-es pályázatok kapcsán pedig egyenesen ,,csalási sémáról" tesz említést. Ebből olyasmi bontakozik ki, hogy a költségbecslést valótlan adatok alapján, mesterségesen felduzzasztották, a kiírást pedig úgy irányították, hogy az a kivitelező nyerjen, amelyik kapcsolatba hozható az önkormányzati tenderek tanácsadó cégével.

A kormányzat még adós az Elios-Tiborcz ügyben érdemi nyilatkozattal, egyelőre Kovács Zoltán kormányszóvivő közleményével kellett a nyilvánosságnak beérnie. Tájékoztatása szerint a 2004 óta folyó közvilági fejlesztéseket 2015-16-ban egyszer már vizsgálták, és a magyar hatóságok a mostani kérésnek is eleget tesznek. Állítása szerint ,,az OLAF vizsgálata a Bajnai-kormány idején elindított, és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti".

Ami a Bajnai-kormány szerepét illeti, a 2009-es csomagból mindössze három projekt akadt fenn az OLAF szűrőjén és ezekből félmillió euró támogatásmegvonást szorgalmaz. Azt viszont nem említette a közlemény, hogy

a 2012-es és a 2014-es pályázatokra, azaz a Fidesz-érára jut a javasolt támogatásmegvonás több mint 98 százaléka.
Nincs ok a hallgatásra

Az ellenzék hiába követeli a miniszterelnök családjáig érő ügy részleteinek a nyilvánosságra hozását, Lázár János azt közölte, hogy ezzel addig várni kell, amíg az Európai Bizottság lezárja az ügyet. Erre azonban semmi sem kötelezi Magyarországot, az OLAF a vizsgálatát befejezte, az anyagokat megküldte, innen fogva Magyarország térfelén pattog a labda. Ahogy az Index is levezette, nincs akadálya annak, hogy ismertessék az OLAF megállapításait, hasonlóan a 4-es metró esetéhez. Lázár Jánoson áll, mit hoz nyilvánosságra a paksamétából, illetve Polt Péteren, hogy a vádhatóság mit hoz ki majd az ügyből.



A csalás elleni hivatal az Európai Unió pénzügyi érdekeit szem előtt tartva működik, csalásmegelőző és -elhárító szervezet. Ha az uniós támogatások felhasználása során szabálytalanságot észlel, akkor erről tájékoztatja az Európai Bizottságot, ha csalás gyanúja merül fel, akkor az adott tagország ügyészségét is értesíti. A jogi/bűnügyi eljárás ez utóbbi dolga, az Európai Bizottsággal pedig a magyar kormány tárgyalhat a támogatásmegvonás mértékéről. Ez történik most, a konkrét esetben is, ha van méltányolható érv a 100 százalékos támogatásmegvonás ellenében. Az alku kilátásai azonban nem túl fényesek, ha Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztossal kell egyezkedni. Ő korábban azt találta mondani a Hír TV szerint, hogy Romániában lecsuknák a miniszterelnököt, ha a vejének ítélné a közbeszerzéseket.







https://24.hu/fn/gazdasag/2018/01/22/13-milliardos-buntetes-lehet-orban-vejenek-u zletebol/


--------------------------------------------------------------------------------- -


nem baj, majd mi kifizetjük, duplán is, hát csak ér ennyit, hogy fidesz

soros nem nyughat. sötétsében akarja tartani a népet! már abba is beleköt, hogy tiborcz elvitte a világosságot a magyaroknak!

semmi sem tart örökké, a múlt évszázadban 4 x volt rendszerváltás és teljes vagyoni átrendeződés,Biszku Béla is 93 évesen hugyozta össze magát a bíróságon, de hát jobb későn, mint soha!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A NAV-nál mondhatta azt a Microsoft, hogy ebből elég volt
  2018-01-22 17:31:48, hétfő
 
 
2018. 01. 22. 10:35

A NAV-nál mondhatta azt a Microsoft, hogy ebből elég volt

Az adóhatóság szoftvervásárlásainál dönthetett úgy a Microsoft amerikai óriásvállalat, hogy a továbbiakban vállalhatatlan a magyarokkal való üzletelés.

A napi.hu írt részletes cikket arról, hogy a magyar adóhatóság céges szoftvervásárlásai kapcsán talált a Microsoft gyanús pénzügyi eltéréseket. Mint írják, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy 2014 májusban kötött szerződése valós és papírokon feltüntetett összege között több száz millió forintos különbséget találtak, és a hiányzó összegről mindmáig nem derült ki, hogy pontosan hova, vagy kihez került.

Ezután a Microsoft magyarországi képviselete 2017 őszén felbontotta szerződéseit több hazai viszonteladójával.

A lap szerint az egyik szerződésben az adóhatóság többek között 8820 darab Office Standard 2013 és 2275 darab Office Pro Plus 2013 csomagot vásárolt, és ezek mellett pedig még 15 250 darab WindowsPro SNGL szoftverre kötöttek szerződést.

A megállapodást az a Vida Ildikó - akkori NAV-elnök - írta alá, akit nem sokkal később, 2014 nyarán korrupciós okokra hivatkozva az Egyesült Államok eltiltott az országba való beutazástól.

Azt írják, forrásaik szerint a szoftverek licencdíjaiban 20-30 százalékos különbség lehetett a tényleges árhoz képest, ez pedig több százmillió forintot jelentett.






https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/microsoft-botrany_az_adohatosagnal_robbanha tott_a_bomba.652936.html


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------
Hát ez szép...
Nav és a korrupció, adócsalás....

És az érintettek, mint pl. a Microsoft Hungary közbeszerzésekért felelős, immáron kirúgott embere máris ott feszít Lázár mellet kormánybiztosként ahelyett, hogy már börtönben ülne! No hát ez a fidesz igazi arca! Lehet levonni a következtetéseket!


A NAV kifizetett egy viszonteladónak 1 milliárd forintot a programokért de a Microsoft csak 700 milliót kapott.
Valaki eltett 300 milliót. persze a NAV főnök közreműködésével. Ennyi.

Na! Tállai elvtárs, most telefonáljon.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az ordas nemzeti tudathasadás nyilvánosságért kiált
  2018-01-22 17:18:12, hétfő
 
  Egy ilyen gazember kormány mágnesként vonzza magához a hasonló aljas és önző embereket. A nép meg, meggyötörve,megalázva,erkölcsi tartását feladva, mások iránti empátiáját feledve,a gyűlölet eszmeitől meghasonlottan,kábultan fordul minden nálánál ellesettebb embertársai ellen,még ha az saját nemzetének sarja is.
Én csak nézek és döbbenten bámulok ki a fejemből, hogy ez lenne az a ,,rebellis"nép, mely oly sokszor áhította a történelem folyamán a maga és az országa függetlenségét, hogy ilyen könnyen hagyja magát a XX.sz legsötétebb diktatúráit megidéző rendszer rabigáját a nyakába venni. Tényleg ennyi -en nem látják, érzik, - saját sorsukon keresztül - hogy mi valósul meg Orbán vezetésével ebben az országban.


--------------------------------------------------------------------------------- ----




Ez az ordas nemzeti tudathasadás nyilvánosságért kiált

Molnár Bálint | Január 21, Vasárnap | 14:57

Nagyon káros, hogy érvek és ellenérvek küzdelme helyett a politikai viták legfontosabb eszközévé a megbélyegzés, diszkreditálás, a partvonalon kívülre szorítás, szalonképtelenné tétel vált. Miközben ugyanazok, akik ebben jeleskednek, másokat szintén indokolatlanul a »szalon« részévé tesznek.

Ami szép, az szép, és nyilvánosságért kiált. Nem tudom, hogy jóbarátunk, a Google segítsége nélkül hányan tudnák megmondani ránézésre, hogy kinek az emelkedett gondolatai olvashatók fent, de nem is különösebben érdekes. Elég az, hogy én, a fenti sorok kútfejének perverz és elvetemült rajongója meg tudom mondani: igen, igen, igen, történelemhamisító Schmidt Máriából kívánkozott ki az őszinteség, midőn egy kizárólag erős kijelentéseket tartalmazó - ámde méltatlanul senkit nem érdeklő - interjúban, a hatalom árnyékában dagonyázva kelt ő a szólás- és a gondolatszabadság védelmére.

Nehogy valaki megpróbálja félreérteni: nem Magyarországra gondolt a nagyságos asszony, hiszen itt

a legszigorúbb mércével mérve is szólásszabadság van.

Ezt pedig onnan lehet tudni, hogy kismillió internetes oldal van, ahol bármit le lehet írni a regnáló kormányról, annak fejétől a legutolsó senkiig. Sőt, és pláne: az elmúlt nyolc évben tüntetések és demonstrációk sora zajlott, és soha senkinek semmi baja nem lett. Nem úgy, mint a tudjukkik kormányzása idején. A kirobbanó magyar szabadsággal ellentétben olyan rohadó mintademokráciákban, mint Németország, vagy Franciaország bezzeg

a politikailag korrekt kánon megfojtja a szólás- és a gondolatszabadságot.

Mielőtt véleményt formálnék a Terror Háza Múzeum főigazgatójának, egyben a NER egyik legmérgezőbb és legkártékonyabb ideológusának eme vércinikus agymenésével kapcsolatban, emeljük ki: miután a Fidesz egyik-másik politikusa is elítélte Milo Yiannopoulos kisebb botrányt kavart meghívását a Mariska néni közalapítványa által rendezett, Európa jövőjéről szóló konferenciára, a jeles eseményt január végéről májusra halasztották. Arról nem szólt a fáma, hogy azért, mert május április után, azaz a választás után van, amikor már tökmindegy lesz, hogy vállalhatatlan, közveszélyes ripacsokkal árulnak egy gyékényen a fideszes hölgyek-urak.

A legszebb a sztoriban ezúttal is az, ami Schmidt asszony minden megnyilvánulását jellemzi, a Dózsa László versus Pruck Pál ügyre való különös tekintettel. Nem hátrál meg, nem érzi kínosnak, nem kér bocsánatot, nem szégyelli magát, hanem beleáll és tolja.

A konferencia bekerült a magyarországi választási kampány politikai adok-kapokjába. Ez megbénítja a vitát és a szabad gondolkodást, ezért döntöttünk az elhalasztás mellett. (...) A témákat és az előadókat úgy választottuk ki, hogy új gondolatokat halljunk, a megszokottakhoz képest eltérő nézőpontokból. Azért, hogy serkentsük a vitát, a gondolkodást. Ha mindig csak a jó előre megírt, unalmas, politikailag korrekt mondatok között mozgunk, abból nem születik új vízió. (...) Nem értem, hogy a politika ahelyett, hogy a választási kampánnyal foglalkozna, miért az ő meghívásán rugózott. Milo Yiannopoulos provokatív személyiség, de hát ezért hívtuk meg. Nem gondolom, hogy csak olyanokat kellene meghallgatni, akikkel az ember mindenben egyetért. Én sem értek egyet mindenben minden meghívottal, sőt számtalan kérdésben akarok is velük vitatkozni. De ha csak a saját gondolatainkat akarjuk hallani, ahhoz fölösleges konferenciákat rendezni, sőt, fölösleges demokráciában élni.

Amit még Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető sem volt hajlandó felvállalni, mondván, hogy az őrültséget őrültségnek kell tekinteni, az Máriának nem okoz problémát. Ő szívesen mossa, mossa a pedofíliát népszerűsítő elmeroggyant, homofób, rasszista megélhetési ripacs szennyesét, kimagyarázza, hogy nem is azt akarta mondani, amit mondott, de a legszörnyűbb talán az, hogy közben demokráciáról papol, és az ellenkező vélemények szabad gondolkodást favorizáló szükségszerűségének nagyszerű mivoltát dicsőiti.

Schimdt Mária. Aki minden nyilatkozata, megmozdulása a regnáló hatalom tévedhetetlenségét üvölti, akinek egész gyalázatos pályafutása ámokfutása arról szól, hogy nem tűri az ellenvéleményt. Aki a sajtónyilvánosként hirdetett igehirdetéseiről is kizárja a másként gondolkodó sajtót. Aki munkatársait megalázza, amikor azok szót mernek emelni a dühöngő faszságai ellen, aki mai napig pereskedik egy olyan ügy védelmében, amelynek kapcsán már minden jóérzésű ember szégyenkezve eltakarodott volna a picsába. A Fidesz-kormány és Orbán Viktor milliárdos szekértolója, aki egy színvonalas gazdasági lapból ócska egyenvéleményeket puffogtató párlapot csinált, azzal indokolja a kirobbanó honi vélemény- és szólásszabadságot, hogy még nem zárták be az internetet, miközben mártírt és elnyomott hőst játszik, akit megbélyegeznek és diszkreditálnak a gonoszok.

Miközben éppen a szemünk láttára bélyegzik meg, mocskolják és próbálják a Soros-galaxis szitokszóval besározni a diákokat a Schmidt-félék erkölcstelenségét hordozó kormányzati szennylapok;

- miközben éppen a szemünk láttára kiáltják ki a haza szellemi honvédői ellenségnek a Fidesz politikai ellenfeleit;

- miközben a szemünk láttára, a fülünk hallatára buziznak le politikusokat az országnak házában;

- miközben az ország miniszterelnöke hosszú évek óta nem hajlandó meghallani csak azokat, akikkel mindenben egyetért;

- miközben az ország miniszterelnöke módszeresen menekül bármilyen érvek és ellenérvek ütköztetésére alkalmas vita elől cserébe csicskázza, kiröhögi a másként gondolkodókat;

- miközben fideszessé züllesztett állami intézmények döngölik földbe azokat, akik veszélyt jelenthetnek a Schmidt Máriák gyönge vállaira és hajlékony gerincére támaszkodó Fidesz-hatalom számára;

- miközben két egész éve üldözik, vegzálják és alaptalanul rágalmazzák a jogvédő civileket;

- miközben egy egész országot a Soros Györgynek tulajdonított, ellentmondást nem tűrő gennyes hazugságokkal etetik,

Schmidt Mária azon vinnyog, mennyire káros az, ha csak a saját gondolatainkat akarjuk meghallani, és az eltérő nézőpontokat lehurrogjuk. Ennél perverzebb, aljasabb, ocsmányabb szemforgatást akkor sem adhatott volna elő, ha annak alátámasztására történetesen nem egy homofób, rasszista, megélhetési gyűlölködő vállalhatatlan világnézetét próbálná legitimként prezentálni.

Szégyen ez a jóasszony és ez az egész álszent, ócska duma. Minden jóérzésű normális emberre nézve szégyen. És ennek semmi köze a pártpreferenciákhoz. Ennek a józan észhez van köze, amit - úgy tűnik - visszafordíthatatlanul levetkőzött magáról.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ez-az-ordas-nemzeti-tudathasadas-nyilvanossagert- kialt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A deviáns lett a normális, és megtanultunk ezzel együtt élni
  2018-01-22 17:14:38, hétfő
 
  A deviáns lett a normális, és megtanultunk ezzel együtt élni. Hát ez a tragédia
Molnár Bálint | Ma | 8:07

Csodaszép hideg téli napot, hétfőt, hetet kívánok minden kedves olvasónknak! Meg azoknak az önkéntes rezsimrajongóknak (a szaporodó trollokra gondolok) is, akik pont ugyanazt csinálják, mint a gazdáik: idejönnek, nem érvelnek, nem érdekli őket, amit leírtál, hanem minősítenek, csicskáznak, sorosoznak, gyurcsányoznak, eszdéeszeznek, kommunistáznak és nem értik, hogy a véleményszabadság nem pont erről szól. Aztán amikor a legocsmányabb személyeskedés után letiltod őket, visszamásznak valami hasonlóan kamu profillal és kezdik onnan, ahol abbahagyták. Igaz, hogy a hétfő reggel felmentő körülmény, de nem fogom fel - és ez már így is marad -, hogy fajult idáig ez az egész. Hogy akkor is köpködnek, amikor azt magyarázod nekik, hogy nem 10 évvel ezelőtt élünk, hanem most, tehát szimplán azért, mert akkor is voltak, akik hülyének nézték őket, nem válik igazzá, hogy ezután bármikor bárki hülyének nézheti. Ha a múltban valakik meglopták, az nem jogosít fel valaki másokat arra, hogy a jelenben meglopják. Ezerszeres nagyságrendben. Hogy ha valakik hazudtak nekik, az nem jelenti azt, hogy most is kötelességük eltűrni, hogy belehazudjanak az arcukba. Nem, nem értem. Elnézést kérek, időről időre előjön ez az értetlenség belőlem, pedig a válasz sokkal egyszerűbb, mint amennyire számomra felfoghatatlan.

Itt van például a legaktuálisabb átverés, ami nem ingatta meg kicsit sem a vakhit betonoszlopait. Miközben a salakmédia, azaz lejáratógépezet egyik része az LMP társelnökeivel van elfoglalva, úgy értem Szél Bernadett nemzetbiztonságilag veszélyes szakértő-jelöltjével (a MigSzol világossá tette, hogy a Némethszilárdok vádjai hamisak) és Hadházy Ákos Simicska Lajossal történt titkos, hétvégi egyeztetésével, miközben a salakmédia, azaz a lejáratógépezet másik része próbálja Simicska Lajosra kenni Orbán vejének mocskos ügyleteit, sajtóértesülések szerint egészen pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán. A bűnlajstrom csinos: összeférhetetlenség, közbeszerzési szabálytalanságok, eljárási manipulációk és csalás gyanúja. Legalább ennyire súlyos, hogy kormányközeli források úgy tudják: az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Remélem, senkit nem kell emlékeztetnem arra, hogy Lázár János kancelláriaminiszter sűrű csúsztatások kíséretében annak ellenére sem hajlandó beszámolni a megállapításokról, hogy ezt már megtehette volna. És sőt, kötelessége lett volna megtenni, hát hiszen az átláthatóság kormányával állunk szemben. Ha a miniszterelnök vejének mocskos ügyleteit el lehet sikálni, akkor milyen jogkövető magatartást lehet elvárni az állampolgároktól és milyen alapon? Azt hiszem, a legtragikusabb ebben nyolc éve tartó rémálomban az, hogy belekerültünk egy lefele mutató erkölcsi spirálba, és már nincsenek szilárd alapvetések és olyan természetesnek számító morális minimumok, amelyek jeleznék, hogy mennyire el vagyunk tévedve. A deviáns lett a normális, és megtanultunk ezzel együtt élni.

Miután évek óta mossák az agyunkat a migránshisztijükkel, és arra kényszerítenek, vetkőzzünk ki minden emberi mivoltunkból ahhoz, hogy igaz magyarok legyünk a szemükben, miután kormányprogrammá avanzsált az, hogy főműsoridőben hergelnek, uszítanak embertársaink ellen, nem csak az derült ki, hogy közben ők titokban befogadtak egy kisebb felcsútnyi embert (olyanokat akik ellen bármiféle agressziót legitimként értékelt a korrupt miniszterek elnöke), most újabb ordas hazugságra derült fény. Az állampárt arról is elfelejtette tájékoztatni a konzultációval zsibbasztott híveit, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára. Vagyis a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete 2016 óta nyújt támogatást a befogadottaknak. Úgy, ahogyan az normális lenne egy normális országban. Az van, hogy az Európai Bizottság (mocskos bürokraták) által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira - a 2014-2020-as időszakban 9,9 milliárd forint - sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete.

Mindeközben Kövér László házmester a magyar kultúra napja alkalmából haknizott Dunaszerdahelyen (ki más lenne alkalmasabb a magyar kultúráról pofázni határól innen és túl, mint a tapló, aki a Fidesz politikai ellenfeleit még emberszámba sem hajlandó venni), és túlcsordult belőle a pátosz, a nagyotmondási semmitmondási kényszer és víziói voltak neki arról, hogy sokan másokkal szemben a magyarság, a mindig támadott, sors keze és a történelem viharai által vert, elnyomott magyarság mégiscsak a megmaradás nemzete. A burkolt migránsozás is belefért, adjunk hálát, amiért nem kezdett el kommunistázni is ugyanazzal a lendülettel:

A történelmi időkben előttünk járt 33 magyar nemzedék áldozatos teljesítménye arra kötelez mindnyájunkat, mai magyarokat, hogy senki által ne hagyjuk megszüntetni sem keresztény hitünket, sem anyanyelvünk szavainak értékét és értelmét, sem az észjárásunkat, sem a lelkiségünket, a kultúránkat, mert akkor a Kárpát-medencében elvész a magyar élet. (MTI)

Hogy ezeknek soha egy pozitív öndefiníciós kísérletük nincs, hogy ezek állandóan csak harcolni képesek, az állandó fenyegetettség és végveszély démonaival kapcsolatban képesek reflektálni az identitásukra és a kultúrájukra, az valami egészen elképesztő.

Mindezzel párhuzamosan Erdő Péter bíboros az üldözött keresztényekért mondott imát az ökumenikus imahét megnyitóján vasárnap este a budapesti Szent István-bazilikában. Ami tök jó, tényleg, szerintem is rendkívül fontos, hogy az üldözött keresztények hazatérhessenek az otthonaikba, és tényleg összetartozunk mi az üldözött keresztényekkel. De az elmúlt évek fényében mégis hogy kell az érteni, hogy

(...) a szeretet pedig nem csupán érzelem, hanem “cselekvő segítség fakad belőle".

(...) “tegyünk meg minden tőlünk telhetőt", hogy “ne tűnjön el a kereszténység éppen a Közel-Keletről, ahol született, ahonnan az örömhír elindult az egész világba".

(...) minden bajba jutott embernek segíteni kell, hiszen egymással találkozva magával Jézussal találkozunk, aki azt várja, “hogy olyan szeretettel legyünk mindenki iránt, amilyennel neki tartozunk".

(...) nagyon szegény az élete annak, aki “csak a saját pillanatában él", “csak a saját napi feladataiban merül el, saját életkorának és élethelyzetének szemszögéből nézi a világot". Mert így nem látja az emberi élet teljességét, azt a teljességet, “amit majd az utolsó napon mérlegre tesznek". (MTI)

Vajon Erdő Péternek milyen fogalma lehet arról, hány ember él ebben az országban, akinek csak a pillanat van, a túlélés van, akinek nincs holnap, csak az, hogy ma vajon lesz mit az asztalra tennie a gyerekeinek? Mikor döbbent rá Erdő Péter, aki maga is szerepet vállalt a kormány propagandahadjáratában, hogy minden bajba jutott embernek segíteni kell? Tudja-e vajon Erdő Péter hány bajba jutott ember él ebben az országban, akiért ő soha nem mond imát? Nem, sajnos nem tudok mit kezdeni ezzel a végtelen cinizmussal. Sajnálom.

Abba már nem megyek bele, hogy Bayer mit művelt tegnap esti showműsorában, mert tényleg sok lenne, ellenben elbúcsúzom egy jó kis migránssimogató muzsikával, mert ami jó, az jó. Eredményes hetet mindenkinek, mi is onnan olytatjuk, ahol abbahagytuk.



https://kolozsvaros.com/rovidek/a-devians-lett-a-normalis-es-megtanultunk-ezzel-e gyutt-elni-hat-ez-a-tragedia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az LMP kabuli születésű tanácsadója Schmidt Mária munkatársa
  2018-01-22 17:13:59, hétfő
 
  ÚJABB ZAVAR AZ ERŐBEN!!
Újabb fidess öngól!


Az LMP kabuli születésű tanácsadója Schmidt Mária munkatársa volt

Tamás Róbert | Ma | 9:58

Az alábbi sajtóközleményhez nincs mit hozzátenni. Az elmúlt napok talán legmocskosabb ügye ennyire egyszerűen megoldódni látszik. Persze csak akkor, ha a Fidesz saját embereit nem minősíti nemzetbiztonsági kockázatnak.

Mivel az elmúlt napokban a Fidesz-KDNP politikusai és a propagandamédia olyan hamis állításokat tett, amelyektől függetlenül személyem egyértelműen beazonosíthatóvá vált, mint a Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának tanácsadó-szakértője a hamis és hazug állításokkal kapcsolatban az alábbi közleményben reagálok.
Magyar állampolgár vagyok, az LMP országgyűlési frakciójának munkatársa, a Migszol nevű szervezettel pedig soha, semmilyen jogviszonyban nem álltam. 1986-ban születtem Kabulban, Afganisztán fővárosában. 1990-től, 4 éves korom óta élek Magyarországon, 2003 óta pedig magyar állampolgár vagyok. Az óvodától kezdve, az iskolán át, a gimnáziumi érettségin keresztül kizárólag magyar oktatási intézmények hallgatója voltam. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végeztem jogászként cum laude minősítéssel.
Életem meghatározó részét - 18 évet - Gödöllőn töltöttem. Rendszeres fellépője voltam a nemzeti ünnepek megemlékezéseinek, több helyi civil szervezet munkáját segítettem.
2010-től 2014-ig, majd 2016-tól az egyik szervezeti egység megszűnéséig a Demokrácia Központ Közalapítvány munkatársa voltam. A közalapítvány kuratóriumának elnöke előbb Schöpflin György európai parlamenti képviselő, majd Martonyi János, Magyarország korábbi külügyminisztere volt.

2014 és 2016 között a Terror Háza Múzeumot működtető Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány jogásza, valamint az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság pályázati irodavezetője voltam. A közalapítvány főigazgatója Dr. Schmidt Mária, az Emlékbizottság vezetője Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Az Emlékbizottság ülésein rendszeresen részt vettem. Közreműködtem a Tom Lantos Intézet megalapításában, és egyik koordinátora voltam az Intézet megnyitó ceremóniájának, amelyen részt vett Orbán Viktor, Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, és Hillary Clinton, korábbi amerikai külügyminiszter.
Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának, valamint az Eszterházy Károly Egyetemnek óraadó oktatója vagyok. Kutatási területem a párhuzamos jogrendszerek és a radikalizáció kapcsolata. Továbbá számos alkalommal végeztem tolmácsolási tevékenységet a Magyar Honvédségnek és a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak.
A Lehet Más a Politika országgyűlési frakciójának 2017. júniusa óta vagyok külpolitikai ügyekben tanácsadó-szakértő munkatársa. A nemzetbiztonsági bizottság munkájában nem vettem részt, mivel az átvilágításom eredménye negatívan zárult. Személyem nem minősül nemzetbiztonsági kockázatnak, hanem a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésein nem vehetek részt. A biztonsági kockázatok tekintetében - mivel minősített információkról van szó - egyéb információval nem rendelkezem.

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt munkáját a továbbiakban is segíteni fogom, az engem ért hazug és hamis politikai támadások ellenére is. Jelzem, hogy a napokban megjelent nyilatkozatok és médiamegjelenések vonatkozásában a jogi lépéseket polgári és büntetőügyben is megteszem.

Budapest, 2018. január 22.

Dr. Janan Mirwais
az LMP frakciószakértője

(MTI-OS)


https://kolozsvaros.com/rovidek/az-lmp-kabuli-szuletesu-tanacsadoja-schmidt-maria -munkatarsa-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ausztria az Európai Bírósághoz fordul Paks II. miatt
  2018-01-22 17:08:00, hétfő
 
  2018. 01. 22. 16:13

MTI nyomán

Ausztria az Európai Bírósághoz fordul Paks II. miatt

Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságon a paksi atomerőmű bővítése ellen - jelentette be az osztrák környezetvédelmi minisztérium hétfőn.

Az osztrák kormány azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg az Európai Bizottság határozatát, mellyel jóváhagyták a bővítést - mondta el egy minisztériumi szóvivő.

"Az Európai Bizottság rossz üzenetet küld az energiapolitikában azzal, ha habozás nélkül jóváhagyja az atomerőmű építéséhez nyújtandó támogatást"

- szólt a tárca indoklása.

A bizottság 2014 novemberében kezdte vizsgálni a paksi atomerőmű-bővítés állami támogatását, végül tavaly tavasszal jóváhagyta az orosz hitellel megvalósuló projektet.

"Az elmúlt hetekben nagyon körültekintően megvizsgáltuk ezt a lehetőséget, és arra a következtetésre jutottunk, hogy rendelkezésünkre állnak a szükséges jogi alapok"

- hangsúlyozta az APA osztrák hírügynökségnek a 2017-es választásokon győztes Osztrák Néppárt környezetvédelmi minisztere, Elisabeth Köstinger.

Ausztria azt fogja megkérdőjelezni, hogy a közösség érdekeit szolgálja-e a bizottság döntése. Az osztrák környezetvédelmi minisztérium szerint az atomenergia támogatása csak ebben az esetben fogadható el. A bizottsággal szemben a bécsi kormány nem fogadja el a budapesti kabinet érvelését, és úgy véli, hogy Magyarország más forrásokból is tudná fedezni energiaszükségletét. Ausztria szerint a közbeszerzési pályázat kiírásának hiánya is gondot jelenthet Paks II. esetében.

Az osztrák kormány február 25-ig nyújthatja be semmítési kérelmét a bíróságnak.


https://alfahir.hu/2018/01/22/paks_ii_ausztria_magyarorszag_atomenergia_europai_b izottsag_europai_birosag



--------------------------------------------------------------------------------- ----------------


HELYES!!!!!!!!

Sokat pattognak, meghosszabbítjuk Paksot Bécsig.
Onnan jön a támadás, ahonnan Miniszterelnök Úr a legkevésbé számított rá. Ez a Soros mindenütt ott van!

Szíjjártó bekéretett egy bécsi szeletet.
És dühösen összetaposott egy Mozartkugelt!

Jól tudja azt minden osztrák,
Paksból sugárzás lesz, oszt' rák.



>úgy számoltak, hogy a bővítés állami beavatkozás nélkül soha nem lesz nyereséges

döbbenetes, hogy a magyar kormány idióta döntése miatt az osztrák kormány indit pert, nem pedig magyar adofizetok/ellenzeki partok/civil szervezetek/...

ugy tunik Mo-n mindenki beletorodott abba, hogy a tolvaj geci és a bandája szabadon lerabolhatja az országot

ez megdöbbentő

Hoppá!és akkor most az a kampány jön ,hogy Soros fizeti az osztrák kancellárt is?!
Kaka van az osztrák "náci sógorok "palacsintájában ...akkor most Orbán nem megy Bécsbe se ,ahogy Amerikába sem?
Ceterum censeo: azért oltári nagy baromság abban reménykedni, hogy a
nemzethy alapokon álló pártok vezette országok majd milyen jól megértik
egymást.
- Orbánék komoly reményeket fűztek Trump elnökségéhez - az eredmény: nulla.
- Orbánék komoly reményeket fűztek Sebastian Kurz kancellárságához - már meg is van az eredmény hehe...ésakkor Bécsbe se meg a nemzetmegvezető nácikvaterkázni ahogy Trumphoz se illibsizni?.....hehee...pedig Szíjjártó már V5-et vizionált hehee.. Ezekutan varhatjak, hogy 6 cm-s havazas utan kolcsonkerjuk a hokotroikat!! Mindenhol csak az ellenségek. Szerintem tiltsuk be Ausztriát, az mindent megoldana.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hazudozó Orbánnak nehezen hisznek a lengyelek
  2018-01-22 17:04:44, hétfő
 
 
A hazudozó Orbánnak nehezen hisznek a lengyelek
Ma, 14:55

Az egyik befolyásos lengyel lap brüsszeli tudósítója úgy véli, hogy Magyarország miniszterelnöke sokat veszthet azzal, ha védelmébe veszi Lengyelországot a kritikus uniós szavazásokon.

Sajátos értelmezését adja az 1300 menekült magyarországi befogadásáról megjelent hírnek Michal Kokot, a Gazete Wyborcza brüsszeli tudósítója, akit Magyarország-szakértőnek tartanak. Az újságírót nem lepte meg, hogy a magyar kormány, amely a határnyitás elszánt ellenfele, az EU menekültpolitikájának kemény kritikusa, eközben sok száz ember menekültkérelmének elbírálására vállalkozik - derül ki a TOK FM rádiónak adott interjújából.

A Napi.hu által szemlézett interjú szerint a kérdés az, tartani kell-e attól, hogy hasonló ellentmondás rejtőzik-e azok mögött a budapesti nyilatkozatok mögött, amelyek szerint a magyar vezetés kitart Varsó mellett az EU-val folytatott vitáiban. Kokot szerint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke sokat veszíthet Lengyelország védelmével, például hátrányos helyzetbe kerülhet a 2021-től induló hosszú távú uniós büdzsé tárgyalásainál.



A magyarok szerinte évek óta több zongorán játszanak. Ha ezzel nem vállalnak túl nagy konfliktust, akkor a kelet-közép-európai országok oldalán álltak, ugyanakkor a végső döntéseknél a legnagyobb uniós játékosokhoz, a németekhez vagy a franciákhoz igazodnak. Valami hasonlót láthatunk a belpolitikában: az, hogy befogadtak menekülteket, nem változtat azon, hogy a kormány változatlanul a bevándorlóellenes propagandát folytat.

A Lengyelországot kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártja régóta úgy mutatja be Magyarországot hazai közönségének mint Lengyelország legfőbb szövetségesét. Ezért vezetett az új lengyel kormányfő, Mateusz Morawiecki első útja Budapestre. A lengyel kormány szerint a magyar miniszterelnök megvétózná az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását Lengyelország ellen, ha szavazás lenne erről az Európai Tanácsban.

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/a-hazudozo-orbannak-nehezen-hisznek-a-lengyelek/ 333423
Forrás: Napi.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.