|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018-01-25 22:33:06, csütörtök
|
|
|
Ebben a hurutos időszakban nagyon jót tesz:
|
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2018-01-25 22:29:18, csütörtök
|
|
|
Kuszkusszal töltött lila hagyma
Hozzávalók
8 fej lila hagyma (nagyobb)
1 db sárgarépa
1 db salottahagyma
10 dkg póréhagyma
5 dkg szárított sárgabarack
3 ek olívaolaj
4 dl zöldségleves-alaplé
20 dkg kuszkusz
3 ek mandula
1 marék petrezselyemlevél
só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A megtisztított hagymák alját késsel egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjenek, a tetejüket kalapnak levágjuk. A hagymákat a kalapjukkal együtt egyenként alufóliába csomagoljuk, állítva tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salotta hagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt hagyjuk megduzzadni a csomagolásán megadott idő alatt. Közben habverővel időnként átkeverjük.A mandulát felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk és a töltelékbe vegyítjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
A hagymákat óvatosan kicsomagoljuk, majd leemeljük a kalapjukat és kb. 4 réteget kiemelünk a közepükből. (Ezt később tetszőlegesen felhasználhatjuk.) Az üregeket megtöltjük a kuszkuszos keverékkel. Végül a kalapokat visszatesszük, és a hagymákat a forró sütő középső részében felmelegítjük kb. 5 perc alatt. Melegen fogyasztjuk.
Megjegyzés
Nyers zöldségsaláta-ágyon tálalhatod.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-01-25 22:24:42, csütörtök
|
|
|
Vargabéles rumos mazsolával
Hozzávalók
4 ek mazsola
3 cl rum
1 bögre cérnametélt
só
2 ek vaj
1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró
1 dl tejföl
2 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
0,5 db narancs leve
1 tasak vaníliás cukor
2 db tojás
1 tekercs leveles tészta
1 ek olaj
1 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tejföl
Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tésztát sós vízben előfőzzük. A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a tojások sárgáját. Jól összekeverjük.
A tojások fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verjük, a tálba rakom. Óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenjük olajjal. Erre halmozzuk a masszát, befedjük a maradék réteslappal, és még egyszer átkenjük azokat.
A tepsit a sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá.
Megjegyzés
A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2018-01-25 22:21:03, csütörtök
|
|
|
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom (ízlés szerint)
25 dkg darált hús (sertés, csirkemell vagy pulykamell)
só
őrölt bors
1 db tojás
3-4 ek zsemlemorzsa
2 ek rizsolaj (vagy étolaj)
A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma (kisebb)
25 dkg csiperkegomba
1 dl fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 tk kukoricaliszt
só
őrölt bors
Elkészítés
A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk,és megszórjuk őrölt borssal.Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, megfűszerezzük még. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve szép pirosra sütjük. A megsült golyókat kiszedjük az olajból, és félre tesszük.
A gombamártáshoz a vöröshagymát apróra felvágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint.A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük,majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Ezután beletesszük az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve pár percig főzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük a kukoricaliszttel, majd ráöntjük a gombás húsgolyókra, óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.
Kard Sándorné kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-01-25 22:17:15, csütörtök
|
|
|
Kolbászos bableves
Hozzávalók:
50 dkg száraz bab
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 zellergumó
zeller zöld
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 szál paraszt kolbász
őrölt bors
ételízesítő
A betéthez:
1 db tojás
15 dkg finomliszt
só
Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk.
A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy félkarikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.
A felkockázott szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzáadunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel, és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.
Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kautz József kautz1009
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
360 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 355
- e Hét: 7156
- e Hónap: 12194
- e Év: 141901
|
|
|