Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mézes fekete retek
  2018-01-25 22:33:06, csütörtök
 
  Ebben a hurutos időszakban nagyon jót tesz:



 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Kuszkusszal töltött lila hagyma
  2018-01-25 22:29:18, csütörtök
 
  Kuszkusszal töltött lila hagyma

Hozzávalók

8 fej lila hagyma (nagyobb)
1 db sárgarépa
1 db salottahagyma
10 dkg póréhagyma
5 dkg szárított sárgabarack
3 ek olívaolaj
4 dl zöldségleves-alaplé
20 dkg kuszkusz
3 ek mandula
1 marék petrezselyemlevél

frissen őrölt fekete bors


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A megtisztított hagymák alját késsel egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjenek, a tetejüket kalapnak levágjuk. A hagymákat a kalapjukkal együtt egyenként alufóliába csomagoljuk, állítva tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salotta hagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt hagyjuk megduzzadni a csomagolásán megadott idő alatt. Közben habverővel időnként átkeverjük.A mandulát felhevített száraz serpenyőben megpirítjuk, majd felaprítjuk és a töltelékbe vegyítjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
A hagymákat óvatosan kicsomagoljuk, majd leemeljük a kalapjukat és kb. 4 réteget kiemelünk a közepükből. (Ezt később tetszőlegesen felhasználhatjuk.) Az üregeket megtöltjük a kuszkuszos keverékkel. Végül a kalapokat visszatesszük, és a hagymákat a forró sütő középső részében felmelegítjük kb. 5 perc alatt. Melegen fogyasztjuk.





Megjegyzés

Nyers zöldségsaláta-ágyon tálalhatod.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vargabéles rumos mazsolával
  2018-01-25 22:24:42, csütörtök
 
  Vargabéles rumos mazsolával

Hozzávalók

4 ek mazsola
3 cl rum
1 bögre cérnametélt

2 ek vaj
1 tasak (45 dkg) félzsíros tehéntúró
1 dl tejföl
2 ek cukor
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
0,5 db narancs leve
1 tasak vaníliás cukor
2 db tojás
1 tekercs leveles tészta
1 ek olaj
1 ek porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tejföl


Elkészítés

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tésztát sós vízben előfőzzük. A túrót egy tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a citrom és a narancs reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, és a tojások sárgáját. Jól összekeverjük.
A tojások fehérjét egy kevés cukorral kemény habbá verjük, a tálba rakom. Óvatosan összekeverjük.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a réteslapok felét, a két lap között a lapokat bekenjük olajjal. Erre halmozzuk a masszát, befedjük a maradék réteslappal, és még egyszer átkenjük azokat.
A tepsit a sütőbe toljuk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Kihűtés után a tésztát kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral, valamint egy kevés tejfölt kanalazunk rá.





Megjegyzés

A vargabéles egy finom desszert, de akár főételnek is elmegy.
hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban
  2018-01-25 22:21:03, csütörtök
 
  Bazsalikomos húsgolyók gombamártásban

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom (ízlés szerint)
25 dkg darált hús (sertés, csirkemell vagy pulykamell)

őrölt bors
1 db tojás
3-4 ek zsemlemorzsa
2 ek rizsolaj (vagy étolaj)
A gombamártáshoz:
1 fej vöröshagyma (kisebb)
25 dkg csiperkegomba
1 dl fehérbor
2 dl főzőtejszín
2 tk kukoricaliszt

őrölt bors

Elkészítés

A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk,és megszórjuk őrölt borssal.Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, megfűszerezzük még. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve szép pirosra sütjük. A megsült golyókat kiszedjük az olajból, és félre tesszük.
A gombamártáshoz a vöröshagymát apróra felvágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint.A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük,majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Ezután beletesszük az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve pár percig főzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük a kukoricaliszttel, majd ráöntjük a gombás húsgolyókra, óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kolbászos bableves
  2018-01-25 22:17:15, csütörtök
 
  Kolbászos bableves

Hozzávalók:
50 dkg száraz bab
3 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa
1 zellergumó
zeller zöld
15 dkg húsos füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 szál paraszt kolbász
őrölt bors
ételízesítő
A betéthez:
1 db tojás
15 dkg finomliszt


Elkészítés: A babot előző nap beáztatjuk.

A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A kolbászt karikára vagy félkarikákra vágjuk. A zöldségeket ízlésünk szerint szeleteljük.

A felkockázott szalonnát egy fazékban kipirítjuk, rátesszük a hagymát és a fokhagymát. Pár percig pirítjuk. Hozzáadunk 2-3 kávéskanál pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, fűszerezzük sóval, ételízesítővel, és félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és készre főzzük. A végén adjuk hozzá a kolbászt, és csipetkét vagy apró galuskát főzünk bele.

Tálalásnál tejfölt adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!





Kautz József kautz1009

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 355
  • e Hét: 7156
  • e Hónap: 12194
  • e Év: 141901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.