Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Feleség egy férfival van az ágyban. Egyszer kulcscsörgést ha
  2018-01-25 23:55:53, csütörtök
 
  Feleség egy férfival van az ágyban. Egyszer kulcscsörgést hallanak.
- Te jó ég, itthon van a férjem. Bújj el, majd én kicsalom
a konyhába, addig ki tudsz lógni.
- Jó, de hová bújjak?
- Menj be a tv mögé.
A férfi beront a szobába, bekapcsolja a tv-t, leül és elkezdi nézni.
- Gyere a konyhába, kész a vacsora - mondja a neje.
- Nem megyek, meccset nézek.
A feleség kimegy a konyhába, fog egy korsót, hogy a földhöz vágja, akkor
biztosan kijön a férje a zajra, így ki tud surranni a
szeretője. A korsót földhöz vágja, de az visszapattan a
kezébe. Berohan a férjéhez és azt mondja:
- Képzeld, mi történt, akartam neked sört hozni, de a
korsó kicsúszott a kezemből. Nem tört el, hanem
visszapattant a kezembe.
- Az mind semmi - mondja a férj - én meg nézem a meccset, kiállítottak
egy játékost, hát nem itt ment el mellettem
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mégsem megy az EU nélkül Magyarországnak
  2018-01-25 23:43:11, csütörtök
 
 
Mégsem megy az EU nélkül Magyarországnak

Egyelőre nem tart ott a magyar gazdaság, hogy önerőből legalább 3 százalékos növekedést érjen el - mondta el Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.


Szabó Dániel, 2018. január 24. szerda, 09:46



Senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll - mondta még egy decemberi interjújában Orbán Viktor miniszterelnök.
Orbán Viktor a magyar dolgozókat értékelte

De Csepreghy Nándor ennek éppen az ellenkezőjéről beszélt kedden a HG Media gazdasági konferenciáján: véleménye szerint akkor jelenthetjük ki, hogy erős a magyar a gazdaság, ha elmondhatjuk, hogy az ország külső pénzek felhasználása nélkül, azaz teljesen a saját erőforrásaira támaszkodva képes elérni legalább háromszázalékos bővülést minden évben. De úgy látja, még nem tartunk itt.

Az államtitkár emellett arról beszélt, hogy a magyar gazdaságban a 2010-es kormányváltás idején még a beruházások 98 százalékát fedezték uniós pénzekből, ami mostanra 50 százalékra csökkent. Ez azonban még mindig magasnak tűnik ahhoz, hogy a magyar gazdaság a saját lábára álljon - írja a Magyar Nemzet, amely idézi Csepreghy véleményét, hogy az állam aktív szerepvállalása nélkül nem lett volna nagyobb növekedés. De szerinte még nem tudni, a nyugodtabb időszakban mekkora állami szerepvállalás szükséges a gazdaságban.

A fotó forrása: MTI

http://civilhetes.net/megsem-megy-az-eu-nelkul-magyarorszagnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezd a 2008-as válság előttihez hasonló helyzet kialakulni
  2018-01-25 20:34:52, csütörtök
 
  2018. január 25.
Kezd a 2008-as válság előttihez hasonló helyzet kialakulni

2018. január 25. csütörtök 20:28:10

Deja vu érzése van az egyik legnagyobb brit bank vezérének, Jes Staleynek. Szerinte a 2008-as válság előtti években volt hasonló a gazdasági és piaci helyzet, mint most.

A volatilitás és a monetáris politika hirtelen változása a következő években "érdekes" helyzetet teremthet a tőkepiacokon, véli az egyik legnagyobb brit bank, a Barclays vezérigazgatója, Jes Staley. A Davos-i Világgazdasági Fórumon a szakértő azt mondta, hogy még nem vagyunk kritikus helyzetben, de egyre több hasonlóságot lát a 2008-as válság előtti években kialakult és a jelenlegi szituáció között.

A befektetési eszközök értékelése csúcson áll, a tavalyi évben gyakorlatilag nem volt olyan szektor, ahol - annak ellenére, hogy évek óta tart a rali - ne lett volna kimagasló a részvénypiacon elérhető hozam. Mindez pedig egy rendkívül nyugodtnak mondható emelkedés közepette valósult meg, hiszen a piaci volatilitás is történelmi mélyponton áll. Ráadásul nagyon sokan abban a hiszemben vannak, hogy a nyugodt időszak még sokáig tart, amit jelez, hogy a piaci volatilitást leképző VIX index piacán nagyon sokan továbbra is lefele tartó értékre számítanak.
Mfor Trader

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

A Barclays első embere szerint a VIX eladása a történelmi mélypont közelében olyan, mint amikor 19-re kér valaki lapot. Ha sok a spekulatív eladási pozíció, és valami történik, akkor ezek a befektetők egyszerre próbálnak majd szabadulni a pozíciójuktól, ez pedig pillanatok alatt drasztikus változásokat generálhat. Bár a gazdasági fundamentumok stabilak, és a vállalati profitok is többségében erősek, semmi garancia nincs arra, hogy ne következzen be az elmúlt 9 év, illetve különösen az utolsó 13 hónap óriási emelkedése után korrekció. Ebben az esetben viszont a piaci kitettség miatt a normálisnál sokkal hevesebbek lesznek a reakciók, amelyek viszont nehezen felmérhető folyamatokat generálhatnak.

Jes Staley figyelmeztetőnek tartja azt is, hogy világszerte növekszik az eladósodottság, amelynek számottevő része dollárban van nyilvántartva (denominálva). Mindez jelen pillanatban semmi problémát nem okoz a hiteladósok esetében sem, hiszen a kamatok továbbra is a nulla környékén vannak ráadásul a dollár is több éves mélyponton áll. A bankár szerint hasonlót láttunk 2006-ban, amikor szintén likviditás bőség volt, és nyakra főre adósodott el mindenki. Azt követően azonban 2007-ben már fordult a kocka, majd 2008-ban kártyavárként omlott össze a hitelpiac és a tőzsde is. Most a krachnak még semmi előjelét nem lehet látni, ugyanakkor a szakember szerint mind a politikai döntéshozóknak, mind a pénzvilágban érintetteknek észnél kell lenni.
Komoly veszélekre figyelmeztet Jes StaleyKomoly veszélekre figyelmeztet Jes Staley

A központi bankok mértéktelen forráskibocsátásának a végéhez értünk, az USA-ban befejeződött a Fed kötvényvásárlási programja, és az EKB is véget vet idén a mennyiségi lazítási programjának. A szigorodó pénzügyi feltételek pedig belátható időn belül a kamatok emelkedésével jár majd, ez pedig jelentős többletterhet ró majd a hiteladósokra.

Staley arról is beszélt, hogy a globális gazdasági növekedést és a monetáris politikát egyensúlyba kell hozni annak érdekében, hogy megakadályozzák a piac torzulását. Az előrejelzések szerint idén közel 4 százalékkal fog a világgazdaság bővülni, miközben a világ számos részén rekordmélységben van a munkanélküliség. Nem véletlen, hogy a többség szeme előtt csak a pozitív forgatókönyv van, azonban komoly veszélyeket rejt, ha a piacon mindenki evidenciaként kezelni a folyamatos növekedést.

mfor.hu


http://m.mfor.hu/cikkek/befektetes/Kezd_a_2008_as_valsag_elottihez_hasonlo_helyze t_kialakulni.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJ KÖZÉPOSZTÁLY - VaGY KISNYÚL...
  2018-01-25 20:31:03, csütörtök
 
 
2018. január 24., szerda


ÚJ KÖZÉPOSZTÁLY - VAGY KISNYÚL...


Karácsony van, hirtelen felindulásból.
Sok remek szakember és közéleti szereplő állt be a szocialisták és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé, a névsorban átfedések is vannak a Balázs Péter egykori szocialista külügyminiszter nevével fémjelzett Válasszunk! 2018 csoporttal, de ez persze nem baj, sőt.
A névsort elégedetten lehet olvasgatni, ekkora szellemi hátországgal képesnek kellene lenni eredményt elérni, nagy kár, hogy az idő rohan és még mindig nem derült ki, hogy ez a formáció lesz-e az, amelyik az egész ellenzéket képviselni fogja?
De még az sem, hogy a demokratikusnak nevezett ellenzéki csoportot reprezentálja majd, vagy csak a szocialistákat és Karácsony híveit, vagy létrejön végre egy olyan formáció, melyben ott szerepelnek majd a DK jelöltjei is a többiek mellett - horribile dictu esetleg még a Jobbik is képviselteti magát, mint kormány - sőt, rendszerváltásban érdekelt erő?
Mert azt azért soha ne feledjük, hogy a politika elsősorban az érdekekről szól, minden más vélemény csak népbutítás.
Nagy a gyanúm, hogy illúzió lenne teljes körű együttműködést várni, jómagam még a szocialista - Párbeszéd összefogásban sem bízom túlzottan, hiszen az évek során olyan szépeket mondtak egymásra oda-vissza, hogy az egymás iránti rokonszenv feltételezése inkább a humor kategóriájába tartozik.


A választás sikere talán abban merül majd ki, hogy a szocialisták ott maradnak a Parlamentben, Karácsony csont nélkül bekerül és személyében megerősödve kerülhet ki a helyzetből.
A DK nem biztos, hogy örül ennek, hiszen kivülnézetből úgy tűnik, hogy arra játszottak, hogy a végén - potenciális és potens jelölt híján - a többiek ráfanyalodnak Gyurcsányra, aki majd széttárva kezét és némi vonakodás után elfogadja a kihívást.
Szóval, ezt azért túl nagy sikernek nem lehet tekinteni, inkább azt mondanám, hogy az ellenzék kihajigált az ablakon egy választási ciklust, és ott se tart ma, mint 2014-ben tartott.
Orbán eltartott kisujjal szürcsöli a kávéját.
Karácsony pedig okosakat mond, például, hogy új középosztályra van szükség, és ez a tudáson fog alapulni.
Szép elképzelés, csak az a baj, hogy abban az országban, ahol csőcselék is csak egy van, kevés esélye van annak, hogy a létében fennállásakor is meglehetősen gyenge, de legalább széles középosztály helyett egy újat lehet gründolni.
A középosztály elsősorban gazdasági kategória, és a kulturális máz csak erre kenhető rá, de ha nincs gazdasági alap, akkor ez a máz hamar lepattogzik és a középosztály lesüllyed - a hova is?
Merthogy nálunk nincs alsó meg felső középosztály, itt vannak gazdagok meg szegények, és az ő foltozott, de tiszta ruhájukra nem lehet középosztály által dominált társadalmat alapozni.


Ahhoz, hogy itt normális középosztály legyen, át kell rendezni a társadalmi viszonyokat, le kell nyomni az oligarchákat és vazallusaikat, mint Süsü a cölöpöt és ki kell csavarni a kezükből a libacombot, amit persze nagyon szorongatnának dolgos kezükben az érdekeltek.
Durva dolgokat kellene tenni, ezt meg nem meri felvállalni az ellenzék, ellenben tovább szaval a törvényességről, ahelyett, hogy a mai törvények törvényességét kérdőjelezné meg hangosan és határozottan.
Hogy ki mit ígérget enélkül, annak nincs jelentősége, ígérni a bolond is tud, Q.E.D...
Másik kérdés, hogy a középosztály "alapanyaga" már régen Londonban mosogat, és esze ágában sincs hazajönni olyan középosztálynak, mely kevesebbet keres egy londoni mosogatónál, ellenben elemi szabadságjogaiban korlátozzák és mindenféle bunkók napi gyakorisággal megalázzák.
Hacsak nem a közmunkásokat átminősítése lenne a megoldás, ami nem is olyan istentől-embertől elrugaszkodott ötlet, hiszen ebben az országban születtek már kinevezéssel is polgárok, pártjuk is van, kerítésük is.
Csak kultúrájuk nincs, de hát mindene nem lehet az embernek, nem igaz?
Mindenesetre elindultunk az úton, és itt már maga az is eredmény, hogy az egyik lábunkat a másik elé tesszük.


Bízzunk a csodában!

http://www.pupublogja.hu/2018/01/uj-kozeposztaly-vagy-kisnyul.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor nagyon szeretne Horthy Miklós lenni! De gyáva e
  2018-01-25 20:28:10, csütörtök
 
 
Orbán Viktor nagyon szeretne Horthy Miklós lenni! De gyáva ehhez is, hogy bevallja!
2018.01.25. 19:04

Csak egyszer adja meg az isten végre kormányzó lehessen! Nem király, nem isten,ezek már megvannak! Kormányzó, mint Miklós a Horthy! Az olyan szép,az annyira jól néz ki, azt azért bevallani nem meri még magának sem, de nagyon szeretné megélni.

Túl az a nagy sehova nem vezető harcokon, a fülkeforradalom első elélvezésén, a magánnyugdíj ellopásán, az új munka törvényén által röhögve elvett jogok bohócforradalmán át, a jogállam sárba tiprásán keresztül a Várba költözés megalomániáján túl, Orbán Viktor szép csendben felvásárolta az egykori Horthy Miklós nevéhez köthető birtokot a gázszerelő haverja által a kutyája nevére. Nárcisz! Ez nem virág, ez egy birtok neve,ahol Orbán Viktor a kutyáját tartja. És Lőrinc vette meg a területet, mert ő nem Orbán Viktor strómanja, de nélküle semmit nem mer csinálni, és kell egy kastély a kormányzónak, aki Orbán Viktorból szeretne lenni.

De ezen túl Orbán Viktor inkább szép csendben van, nem beszél róla mennyire szeretne kormányzó lenni, aki felett nincs hatalom, mert az maga a megtestesült akarat lenne az alaptörvény legújabb módosításával. Mert ez csak külsőség lenne, ez a látszat, és ebből megvalósulhatna az álom amit Orbán Viktor szeretne.Ehhez csak egy újabb kétharmad kell, és akkor ez is megvan.

Egy kormányzó már felvirágoztatta Kenderest, hát akkor most Felcsút jön a mai időkben mert Orbán Viktor oda született, és ott nem beszél róla senki miért akar valaki a szülőfalujából világvárost csinálni a világ csúfjára az ezredforduló ismeretének, a történelmi sokak által megismert tapasztalata után. Orbán Viktort ez nem érdekli, fehér lovon akar bevonulni a migráns plakát alatt az elcsalt választás kétharmada után a kultusz általa gondolt fellegvárába a Várba. Annak erkélyéről letekint az adófizetőire az országnak, akiket az egykulcsos adóval megszívatott és zsebre dugott kézzel kéjesen vigyorog rajtuk. Na csicskák, enyém az az ország a hatalom, a lóvétokból qrva jól élek.

Viszont ahhoz gyáva Orbán Viktor ezt egyből lenyomja az ország torkán, neki mennyire tetszik Horthy Miklós egyeduralma. Szobrokat emelnek szerte az országban hogy Horthy Miklós milyen fasza gyerek volt mert megmentette azt, ami akkor maradt a honi földből, és ez ma szavazatra váltható Orbán Viktornak Posványosán. Történészeknek nevezett senkiházik magyarázzák el Horthy munkásságát Hitler mellett, és nem ejtenek egy könnycseppet sem egymillió magyar emberért a vérzivatarban a múlt századból. Végül is csak a külső számít, és ha Viktor jól megfizeti ezeket a hozzá hű véglényeket, akkor hagy költözzön a Várba parádés kocsival, hangos trombita szóval, Putyinnal kéz a kézben. Mert egy zsarnok, egy diktátor, egy akit lehet szolgálni az mindig kell Orbán Viktor mellé. És ezt az adófizetők pénzén el is kell magyarázni. Lehetőleg minél drágábban, mert a közpénz nem számít, ha Orbán Viktor akar valamit. Főleg a holokauszt emléknapján ha pont arra esik a Horthy seggnyalás. Mert ezek azt sem tudják az mikor van, de nem is érdekli őket!

Orbán Viktorról köztudott, hogy elmebeteg. Király szeretett volna lenni már régen, de az ország az unióhoz tartozik, így erről lemaradt. Az is nyilvánvaló, hülyéket alkalmaz maga mellett. Még a jegybank elnökének is egy orvosilag igen komolyan behatárolható esetet nevezett ki, aki a józan észnek azóta is a közelébe sem léphet. És akkor a párt alelnökeiről egy szót sem szól az orvostan, ami egészségügy helyzete mellet a stadionok árnyékában igen csak homályos. De nagyon bírja maga mellett azokat, akik a hóbagolytól annyiban különböznek, az legalább megél a természetben, de Boross Péter ott is agyalágyult, ahol nincs jelen. Viszont arra tökéletesen jó, Orbán Viktor általa felmérje, Horthy Miklós szerepe megváltozott-e azon rövid idő alatt, amikor is ő nagy államférfinak mutatta be az ország egymillió lakosát a náciknak kiszolgáló kormányzónak nevezett férget. Ha nem, akkor az Országgyűlés alelnöke nevű Lezsák Sándor beszéde mekkora blama lenne, ha Sanyi kap pár milliárdot az egyetemének nevezett Alapítványhoz. Most egyik sem jött be, de Orbán Viktor szeretne fehér lovon bevonulni a Várba, Semjén Zsolt hülyén nézett ki ebben a pozícióban Erdélyben, öltönyben, kabátban.

Na igen. Külön Semjén Zsolt, de ő is része a tervnek.

BANDITA.


http://banditapolitika.blog.hu/2018/01/25/orban_viktor_nagyon_szeretne_horthy_mik los_lenni_de_gyava_ehhez_is
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hisztizik a Fidesz
  2018-01-25 20:24:22, csütörtök
 
  Hisztizik a Fidesz

Sarkadi Zsolt
vélemény
ma 11:41


Heló, az megvan, hogy lassan 8 éve szinte totális hatalommal irányítja a Fidesz ezt az országot? Az megvan, hogy akármi jut is Orbán Viktor eszébe, azt a fideszes hatalmi gépezet simán lenyomja a magyar emberek torkán? Így volt ez a vasárnapi boltbezárással is, amit tényleg SENKI nem akart ebben az országban, a támogatói is csak úgy támogatták, hogy nekik végül is mindegy.

Mégis lett vasárnapi boltzár.

Lett trafikmutyi, lett új választási törvény, lesz atomerőmű-építés a Roszatommal, lesz kínai gyorsvasút, több tízmilliárd forint közpénz megy propagandára, épülnek a stadionok, és szinte minden úgy történik, ahogyan a Fidesz vezetése akarja.

Ehhez képest csütörtökön a nemzetbiztonsági bizottság ülésén mégis a fideszesek viselkedtek sértődött, hisztiző kisgyerekként. A bizottság fideszes és KDNP-s tagjai Németh Szilárd Fidesz-alelnök vezetésével egyszerűen kivonultak a parlament legfontosabb bizottságának üléséről, mert nem akartak Sorosról beszélni, ha Szél Bernadett is a teremben van.

Ezt ízlelgessük kicsit: a fideszesek kivonulnak egy olyan bizottságból, ahol az övéké a többség, csak mert benn ül egy ember, aki nekik nem szimpatikus.

Fotó: Botos Tamás

Mindezt az a párt csinálja, amelyik évek óta arról beszél, hogy a nyugati liberálisok milyen bénák, mert nem akarnak vitatkozni, csak hisztiznek, bezzeg a Fidesz és a magyar kormány bizony szembeszáll a politikai korrektséggel, és kíméletlenül kimondja az igazságot. Ez a párt csütörtökön arra sem volt hajlandó, hogy észérvekkel vitába szálljon Szél Bernadettel, és megindokolja miért tartják nemzetbiztonsági kockázatnak a képviselő jelenlétét.

Szél jelenléte természetesen nem nemzetbiztonsági kockázat, ezt az Alkotmányvédelmi Hivatalnak kell eldöntenie, akik át is világították a képviselőt, és nem találtak kockázatot. De ez Németh Szilárdnak nem elég, ő még a saját kormánya által irányított hivatalnál is jobban tudja, ki nemzetbiztonsági kockázat és ki nem az, és ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy ő akarja, inkább duzzogva visszamegy az irodájába, szabotálva ezzel a parlament legjelentősebb bizottságának munkáját.

Az már az olimpiai pályázat hirtelen visszavonásakor is kiderült, hogy a Fidesz és a kormány már nem is akar érdemben vitatkozni senkivel, tulajdonképpen képtelenné váltak arra, hogy észérvekkel megindokolják, mit miért csinálnak, és megvédjék az álláspontjukat olyan kérdésekkel szemben is, amit nem ők tesznek fel saját maguknak.

Mikor a Fidesz legutóbb kivonulgatott a parlamentből, azt azért tették, mert azt gondolták, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az őszödi beszéd után vállalhatatlanná vált. Abban az időben a Fidesz ellenzékben volt, a kivonulásuk nem veszélyeztette a parlamenti munkát, hiszen nem tette működésképtelenné az Országgyűlést. A kivonulásnak üzenetértéke volt, és ezzel az üzenettel sokan egyet is értettek akkoriban.

Amit viszont most csinálnak, az a magyar demokrácia történetében példátlan.

Soha nem volt még olyan, hogy a parlamenti többség szabotálja a parlamenti munkát azért, mert a dolgok nem 100, hanem csak 98 százalékban alakulnak úgy, ahogyan ők akarják.

De itt tart most a Fidesz, itt tart most Magyarország.


https://444.hu/2018/01/25/hisztizik-a-fidesz


--------------------------------------------------------------------------------- --------------


A Jobbik a legnagyobb támogatottságú ellenzéki párt. Sokáig az volt a közvélekedés, hogy a legaktívabb támogatói táborral.
A Fidesz letesztelte a Jobbik támogatóinak aktiviását. Gyakorlatilag kifosztotta a Jobbik kasszáját, és várta a reakciót.
A reakció elmaradt.
Azóta tudja a Fidesz, hogy bármit megtehet, nem lesz semmiféle megmozdulás.
Tudja a Fidesz, hogy bármit megtehet, a társadalom csöndben, vagy nagyon halk morgás mellett, tudomásul veszi.
A Fidesz a Manyup ügy óta tudja, hogy bármit megtehet.

Lassan írom:
MAGYARORSZÁGON
DIKTATÚRA
ÉPÜL.
Az állam irányítása egy személy kezében összpontosul, ő dönt minden jelentős - és nem jelentős - kérdésben. Nélküle mozdulni sem mernek a csicskák. Hatóságokat és médiát bunkósbotnak használva nyírnak ki mindenkit, aki nem ennek az egy személynek tetszően táncol. Ezen személy hívei irányítják az összes állami szervet, médiát és hatóságot. (Egyelőre a bíróság üdítő kivétel, legalábbis részben.) Ez a személy dönt az egész országot érintő kérdésekben egyedül, és tetszik vagy sem, keresztülviszi az akaratát, mert itt senkinek nem lehet akarata rajta kívül.
És ez az ember véleményem szerint igen komoly mentális zavarokkal küzd. Meg lehet nézni az ország állapotát, híven tükrözi a "miniszterelnök" elmeállapotát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombol az agyvihar: a kormány is támogatta a Menedék egyesül
  2018-01-25 20:22:23, csütörtök
 
 
Tombol az agyvihar: a kormány is támogatta a Menedék egyesületet, ami miatt a Fidesz kivonul a nemzetbiztonsági bizottságból

plankog
csoda
ma 11:30


A Fidesz csütörtök reggel kivonult a nemzetbiztonsági bizottság üléséről, mert Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja részt vett volna rajta. Az indok az volt, hogy Szél korábban dolgozott a menekülteket segítő Menedék egyesületnél (2002-ben), amit Soros György támogat, tehát Szél = Soros = rossz.

Nem mintha ennek önmagában lenne értelme, de a Heti Válasz megírta, hogy van még egy csavar a történetben.

A Menedék - Migránsokat Segítő Egyesület ugyanis korábban pályázott a kormány 2014-2020 közötti Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiájának pályázatain,

és ötször is nyertek, összesen 200 millió forint értékben.

Például a Befogadó óvodák és iskolák programmal, vagy a Jog-Aktivitás-Közösség című projektettel, részletek a Válasz cikkében.

Tehát a Fidesz szerint egy olyan szervezetben végzett munkája jelent problémát az LMP-s képviselő esetében, amit a kormány maga is támogatott. (Eközben Németh Szilárd arra is jutott, hogy a bizottság elnöke, Molnár Zsolt is nemzetbiztonsági kockázat, mert azt mondta, levelet ír Sorosnak.)

Egyre nehezebb követni: https://youtu.be/tRObn2unBpQ



https://444.hu/2018/01/25/tombol-az-agyvihar-a-kormany-is-tamogatta-a-menedek-egy esultet-ami-miatt-a-fidesz-kivonul-a-nemzetbiztonsagi-bizottsagbol


--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------



A vitától félnek. Semmilyen érvük nincs.
Az óvodában a homokozóban komolyabb érveléseket, párbeszédeket lehet hallani.
Szerintem ez már előkészülete a márciusi váratlan eseményeknek. Majd jön pár kamubizonyíték pár robbantás után, a kopaszokat kivezénylik az utcára, lesz némi kukalángolás, kis erőszak, meg hasonló csacskaságok és ennyit a választásról.

De ehhez kell még egy kicsit fokozni az őrületen.

(Nagyon nem állhat jól pár számadat, amiről csak ők tudnak. Nem véletlen az óriásplakátok különadója és a NVB húzása sem.)
Ennyi lopás után békésen már kizárt a hatalomátadás. Változás akkor lesz ha ezt végre 8 millió magyar megérti. A választást pedig nettó elcsalják amire már most mutatnak jelek (krumpli, választási bizottság legújabb gusztustalansága....).

most kéne bedobni azt a módosítítót a Stop Soroshoz, hogy senki ne viselhessen közhivatalt, akit Soros valaha is támogatott. Ezzel még jobban össze lehetne őket zavarni.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesznek buknia kell, ez egyértelmű. De nem mindegy, mily
  2018-01-25 19:42:51, csütörtök
 
  A Fidesznek buknia kell, ez egyértelmű. De nem mindegy, milyen áron
Szalonna | Ma | 15:01

Belegondolt már valaki, hogy mi lesz itt, ha bukik a Fidesz? Már többször próbáltam jelezni, hogy az országot egy hosszú távú stratégia lenne csak képes megmenteni az összeomlástól, pláne ezután a nyolc éves ámokfutás után, amit a bonsai-Napóleon és lelkes csapata rendezett. Sajnos az a nyomasztó fejlemény van kibontakozóban, hogy megint nem lát tovább a nemzet ,,a holnap talán el se jön soha" effektusnál.

Merthogy. Tegyük fel, hogy a legjobb forgatókönyv érvényesül. Mindenki összefog mindenkivel, Jobbiktól a Momentumig (igen, még az LMP, az MSZP, az Együtt és a DK is). Minden körzetben a legesélyesebb ellenzéki indul, azaz egy ellenzéki egy fideszes ellenében, és sikerül ,,megverni" a Fideszt: lenyomni őket 40%-os mandátumszám alá. No de, mi lesz most? Egyetlen pártnak se lesz akkora többsége a parlamentben, amivel kormányt tudna alakítani. Ha csak nem akarjuk, hogy a Bajszos Szar megint az Egyélőistent jelölje kormányfőnek (felhívnám mindenki figyelmét a tényre, hogy csupán országgyűlési képviselőket és NEM miniszterelnököt választunk négy évente! - sokaknál még ennek az abszolválása is probléma), akkor bezony olyan jön, ami még nem volt: koalíciós kormányzás.

Csakhogy szeretett hazánkban ennek nincs semmiféle hagyománya. Az utolsó ilyen az amúgy méltán rossz emlékű MSZP-SZDSZ formáció volt (remélem, a Fidesz-KDNP-t senki nem tekinti valódi koalíciónak, kivéve persze, ha a csicskáztatást is egyenlő felek szövetségének tartjuk...). Ami meg tudjuk, hogy sikerült: farok csóválta a kutyát, vagy legalább is próbálta. Csakhogy míg ennél (és a regnáló hatalomnál is) arról volt szó, hogy egy baromi erős pártnak volt szüksége egyetlen, nálánál kisebb pártra, hogy éppen meglegyen az áhított többség (vagy a kétharmad), addig a Fidesz-uralom bukása esetén arról van szó, hogy féltucat, 5-20%-os pártnak kell közösen kormányt alakítania ahhoz, hogy a Fideszt ellenzékben tarthassák.

És itt ugrik a majom a pöcegödörbe: van-e valakinek bármiféle sejtése arról, hogy ezek a pártok, akik jelenleg még csak arra sem hajlandók, hogy a Fidesz leváltásáért minimális gesztusokat tegyenek egymásnak (és a társadalomnak, de az ugye senkit se érdekel), hogyan fognak közösen kormányozni? Hogyan fognak megegyezni a minisztériumok elosztásáról, az államtitkári helyekről, a bizottsági tagok személyéről? És akkor még nem beszéltünk a pártok hátországáról: a gazdasági holdudvarokról, amelyeknek a tagjai nem kevés pénzt öltek a pártjukba, és szeretnék gazdasági előnyökre váltani a befektetésüket - kormányra kerülés esetén a koalícióban még az ő érdekeiket is érvényesíteni kell a pártoknak.

Persze, le lehet hurrogni, hogy, ,,jaj, mindegy milyen áron vagy hogyan, de váltsuk le a Fideszt, aztán ráérünk ezzel foglalkozni." Igen? Tényleg? Hű, de ismerős. Mintha ugyanez lett volna a fáma nyolc évvel ezelőtt is. Mindegy milyen áron, csak bukjon a hazaáruló MSZP - bukott is, az Egyélőisten és a banda meg benyújtotta a számlát. De túl a közhelyeken: igenis rettentően fontos, hogy a magyar emberek végre elkezdjenek komolyan gondolkodni az országuk jövőjéről. Ezt a rombolást, pusztítást, amit gazdaságilag, társadalmilag és szellemileg ez a kormányzat itt művelt, nem lehet pillanatnyi érdekek szerinti döntésekkel helyrehozni.

Persze, a Fidesznek buknia kell, ez egyértelmű. De nem mindegy, milyen áron, hogy mi következik a leváltásából. Mert ha ebből a bukásból egy új NER vagy feneketlen káosz keletkezik, akkor sajnos igazzá válik ez a mondás:

,,Egyetlen dolog rosszabb annál, ha megint nyer a Fidesz. Ha megbukik."

Tisztelettel,

Pájer Csaba


https://kolozsvaros.com/2018/01/25/a-fidesznek-buknia-kell-ez-egyertelmu-de-nem-m indegy-milyen-aron/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szilárd! Ennyire hülyék vagytok, vagy mi vagyunk ennyire hül
  2018-01-25 19:32:57, csütörtök
 
  Szilárd! Ennyire hülyék vagytok, vagy mi vagyunk ennyire hülyék szerinted?
Molnár Bálint | Ma | 10:12

Én már tegnap is ámulattal figyeltem, mit művel a fejvesztve kapkodó kormánypárt, amelyikről véletlenül kiderült a nyilvánvaló: azt tették, amit normálisék, normális helyeken tenni szoktak. Befogadtak 1300 háború elől menekülő, oltalomra szoruló embert. Nem normálisék addig tolták a kretén uszítás, az ökölbe szorult agyú hergelés rozsdás biciklijét, addig tornázták felfelé az újabb és újabb rémhírekre kiéhezett szekta ingerküszöbét, hogy már nem lehet a normalitás talaján történő, emberséges cselekedetekkel eléjük állni. Sunnyogni kell az emberséggel. Emberségesnek lenni szégyen ezekben a vérzivataros időkben. Ha meg kiderül a nyilvánvaló, bele kell állni az egyre nagyobb baromságokba.

Ki más lehetne alkalmasabb e feladatra, mint Németh Szilárd, bármire kapható, ökölbe szorult agyú birkozó, nehézsúlyú szellemi árvízkárosult, Arany János emlékének védelmezője. Aki Halász János kortárs senkit megszégyenítve korán reggel elszavalta a Soros-mantrát a parlament nemzbetbiztonsági bizottságának ülésén, majd - maga után hurcolva fideszes harcostársait (többek között szevasz, Lezsák!) - látványosan kivonult az ülésről. Ahova egyébként nagy szeretettel várták Orbán Viktor miniszterelnök urat is eligazításügyileg, de sajnos ő is elaludt, mint én tegnap mint tudjuk, nem erőssége neki az egyenes gerinc, a spontán kérdésekkel való szembenézés, kellemes húsvétot kívánni meg kicsit korai lenne.
Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke (b4), valamint Móring József KDNP-s (b), Csizi Péter (b2) és Lezsák Sándor (b3), fideszes képviselők elhagyni készülnek az üléstermet a bizottság ülésén a Képviselői Irodaházban 2018. január 25-én. Mellettük Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke (b5) és Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja. A kormánypárti képviselők távoztak az ülésről, ezért az határozatképtelenné vált. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke (b4), valamint Móring József KDNP-s (b), Csizi Péter (b2) és Lezsák Sándor (b3), fideszes képviselők elhagyni készülnek az üléstermet a bizottság ülésén a Képviselői Irodaházban 2018. január 25-én. Mellettük Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke (b5) és Szél Bernadett, a bizottság LMP-s tagja. A kormánypárti képviselők távoztak az ülésről, ezért az határozatképtelenné vált. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Csak annyit szerettem volna ezzel mondani - ami nem mutat ugyan túl a nemzetbiztonsági bizottság óvodás homokozó szintjére degradálásán -, hogy Szilus, te ostobaság élő szobra!

Értjük, hogy eldöntöttétek: Szél Bernadett a Soros-hálózat része.

Értjük, hogy nem vagytok hajlandóak pofázni a nem létező Soros-hálózatról annak a Szél Bernadettnek a jelenlétében, akiről eldöntöttétek, hogy Soros érdekeit képviseli.

Értjük, hogy szerintetek a Soros-hálózat részeként megbélyegzett Szél Bernadett füle hallatára és szeme láttára beszélni a nem létező Soros-tervről és Soros-hálózatról szerintetek kockázatos és nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Értjük, hogy szerintetek Szél Bernadettnek egyáltalán semmi keresnivalója abban a bizottságban, amelynek egyébként tagja.

Azt is értjük, hogy a hülyeségnek, a hazudozásnak, az összevissza halandzsázásnak eme rozsdás kerékpárjáról már nem lehet leszállni.

De ha már mindenképpen akadályozzátok a bizottság munkálatait ragaszkodtok ahhoz, hogy a szakadékig nem álltok meg ezzel a rohadt biciklivel, akkor nem lehetne, hogy legalább úgy tegyetek, mintha szorult volna valami a két fületek közötti cuccba?

Egy kibaszott nyílt bizottsági ülésről (!), ahol a magyar sajtó és a propagandagyár teljes széltében-hosszában képviseltette magát, mi a franc miatt kellett kivonulni? Mi lett volna az, amit a komplett magyar sajtó meg a szolgamédia hallhatott volna, Szél Bernadett viszont nem?

Tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy mi vagyunk ennyire hülyék szerinted?

Utóirat: Az már végképp kommentálhatatlan, hogy Németh tovább emelte a debilitás tétjét, és a változatosság kedvéért Molnár Zsoltot, a bizottság MSZP-s elnökét is nemzetbiztonsági kockázatnak kiáltotta ki.

https://kolozsvaros.com/rovidek/szilard-ennyire-hulyek-vagytok-vagy-mi-vagyunk-en nyire-hulyek-szerinted/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itthon sunnyog, Brüsszelben óbégat
  2018-01-25 19:31:56, csütörtök
 
  Itthon sunnyog, Brüsszelben óbégat
H. A. | Ma | 13:29

Az oktatás színvonalának támogatása versenyképességi kérdés, ugyanis az oktatás és a kultúra Európa legfontosabb erőforrása - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Brüsszelben, az első európai oktatásügyi csúcstalálkozó szünetében csütörtökön.

A miniszter hangsúlyozta, noha Magyarország általában meg kívánja tartani nemzeti kompetenciáit, az oktatás területén messzemenően támogatja a brüsszeli találkozó célkitűzését, a közös európai oktatási tér létrehozását és erősítését.

Az oktatás erősítése előfeltétele annak, hogy Európa továbbra is jó hely maradjon, vagy még jobb hely legyen. (MTI - Rövidhír)

Magyarországon hat nappal ezelőtt vonult utcára a diákság a magyar oktatás felháborító színvonala elleni tiltakozásul.

Magyarországon hat nappal ezelőtt a diákság ultimátumot adtott Balog Zoltánnak, amelyben 12 pontos követelésük maradéktalan teljesítésére szólította fel.

Balog Zoltán hat napja hallgat azzal kapcsolatban, hogy a magyar oktatás felháborító színvonaltalanságával, elmaradottságával, versenyképtelenségével kapcsolatos felháborodás miatt és azért, mert a kormány időtlen idők óta nem hajlandó tárgyalni a diákok érdekképviseleti szervezeteivel, utcai tüntetésbe torkolltak az indulatok.

A hat napja mélyen kussoló Balog Zoltán, akinek már csak hat napja maradt arra, hogy valamit kinyögjön magából a diákság legitim és meglehetősen konkrét követeléseivel kapcsolatban, úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Cserébe elszalad Brüsszelbe, hogy ott a szokásos kormányzati pávatánc szellemében az oktatást Európa legfontosabb erőforrásának nevezze, valamint versenyképességről és színvonalról óbégasson. Úgy, hogy egyetlen lépést nem tett, egy hangot nem hallatott, amiből az következne: legalább a szemfényvesztés kedvéért hajlandó érdemi egyeztetést kezdeményezni a Hoffmann Rózsa áldásos keze munkáját is nyögő (hogy róla se feledkezzünk meg), világszínvonalú magyar oktatási rendszer áldozataival.

Mindent értünk, sőt, annál egy kicsivel többet is. A magyar oktatási rendszer elsődleges szereplőit magasról leszarva, Balog Brüsszelben bizonygatja, hogy nincs az a rongyos köpönyeg, amit politikai érdekből ne lehetne tovább forgatni. Ahogy a kolléga mondaná: köpedelem.


https://kolozsvaros.com/rovidek/itthon-sunnyog-brusszelben-obegat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 709
  • e Hét: 2631
  • e Hónap: 6376
  • e Év: 159872
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.