Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Spiegel: A magyar kormány súlyos csapást mér a jogállamra
  2018-01-27 21:19:57, szombat
 
 
Spiegel: A magyar kormány súlyos csapást mér a jogállamra

Th.B.

2018.01.24. 13:46

A Spiegel Online a Stop Soros elnevezésű törvényjavaslat-csomaggal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal szerdán. A Zaklatások a menekültek segítői ellen című írásában - amit az MTI szemlézett - Keno Verseck azt írta, a magyar kormány súlyos csapást mér a jogállamra, mivel a tervezett új törvény lehetőséget ad arra, hogy

visszaéljenek vele és megbéklyózzák a civil szervezeteket, de akár még a szabad sajtót is.

A szerző szerint a kormány ismét Soros György ellen lép fel, aki a magyar miniszterelnök szerint egy, a muzulmán vallású illegális migránsok összefogásával megszervezett invázió révén fel akarja számolni Európa keresztény jellegét és az európai nemzetek etnikai-kulturális önazonosságát, ezért tervét keresztül kell húzni. Azonban az új törvényalkotási kezdeményezés valójában még többről szól, alkalmas arra, hogy korlátozza a hatalom utolsó működő ellenőrző tényezőjét jelentő civil szervezetek munkáját.
03
Fotó: Huszti István / Index

Mint a német lap írta, a tervezetben szerepel számos igen átfogó, vagy bizonytalan tartalmú előírás, így például nem határozza meg az illegális migráció és a külföldi anyagi támogatás fogalmát. Így akár azt is meg lehet tenni, hogy nemkívánatosnak minősítenek bárkit, aki némi adománnyal támogatott valamely civil szervezetet, és megvonják a közhasznú státuszt és a pénzügyi kedvezményeket gyakorlatilag az összes olyan civil szervezettől, amely számottevő támogatást kap külföldről.
0,31 vs 0,99 euró

Az Európai Unió keleti tagországai, a jogállamisági bírálatok ellenére politikai befolyásuk növelésére szeretnék felhasználni gazdasági fellendülésüket, ugyanis a szocialista blokk több egykori tagja is a kontinens élmezőnyében van a bővülés tekintetében - írta szerdán a Politico, amit szintén az MTI szemlézett.

A brüsszeli hírportál arról számolt be, hogy tavaly Románia gazdasága növekedett leggyorsabban az EU-ban, de Lengyelország, Csehország és Magyarország is nagyobb bővülést tudott felmutatni mint a főbb nyugat-európai országok. Az Európai Bizottság előrejelzése szerint idén tizenkét uniós tagállamban fogja meghaladni a gazdasági növekedés üteme a 3 százalékot, és ezek közül kilenc a volt szocialista országok közül kerül ki. A jelek szerint ez arra sarkallja a keleti tagállamok vezetőit, hogy nagyobb beleszólást követeljenek maguknak az Európai Unióban.

A szerző ironikusnak nevezte, hogy a keleti fellendülés jórészt az euróövezet válságból való kilábalásának köszönhető, mert annak nyomán fokozódhatott a nyugatra irányuló kelet- és közép-európai kivitel, az infrastruktúra-fejlesztési beruházások ezen tagállamokban ráadásul még mindig nagyban függenek az EU kohéziós forrásaitól.

Mint írták, a magyar állampolgároknak átlagosan napi 0,31 eurójukba kerül az Európai Unió fenntartása, de közben fejenként 0,99 euró jut rájuk naponta az uniós strukturális és beruházási alapokból. Ennek ellenére azonban több térségbeli vezető is kisebbíteni próbálja az uniós támogatási források jelentőségét országuk jövőbeli növekedése szempontjából, azt állítva, nem okozna akkora károkat, ha hirtelen megszűnnének ezek az alapok, a fellendülés ugyanis a hazai politika eredménye.

https://index.hu/kulfold/2018/01/24/spiegel_politico_stop_soros/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így véd minket a Fidesz: Problémás bevándorlóknak oltalom, p
  2018-01-27 20:32:44, szombat
 
  2018. 01. 27. 11:19

Így véd minket a Fidesz: Problémás bevándorlóknak oltalom, posztszovjet bűnözőknek magyar állampolgárság jár

Öt-hatezer posztszovjet maffiózó juthatott magyar állampolgársághoz, ezzel pedig szabad mozgáshoz az Európai Unió területén, hála a magyar kormány közreműködésének - írja a Célpont értesüléseire hivatkozva a Magyar Nemzet.

A HírTV oknyomozó műsorának nyilatkozó bennfentes szerint

a Fidesz-kormánynak hála terroristákból, kábítószer-kereskedőkből, pénzbehajtókból vagy lányfuttatókból lehetett ellenőrzés nélkül magyar állampolgár.

Az Oroszországban vagy a szovjet utódállamokban nehéz helyzetbe került, vagy új piacokra vágyó bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért eredeti születési anyakönyvi kivonathoz jutottak, ami alapján új papírokat kaptak az illetékes ukrán hatóságtól - általában magyar felmenőkre utaló névvel - ezután pedig magyar állampolgárságot igényeltek.

A rendszer azért működhetett, mert

a magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során nem keresték meg az ukrán hatóságokat, így nem derült ki, hogy az igénylők személyazonossága hamis.
A rendszerváltó elit inkompetenciája

A szarvashibát a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke is elismerte. Molnár Zsolt a műsornak azt nyilatkozta:

tartottak az ukrán állam retorzióitól, ezért nem volt lehetőség arra, hogy ezeket az igénylőket megfelelően átvilágítsák.

A magyar hatóságok ráadásul humánerőforrást sem kaptak a dömpingszerűen érkező kérelmezők átvilágításához,

pedig 2011 és 2014 között több mint 623 ezren éltek az egyszerűsített honosítással.

A Célpontnak nyilatkozó Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint azonban minden a legnagyobb rendben, hiszen

az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék.


https://alfahir.hu/2018/01/27/ukrajna_magyarorszag_honositas_bunozok_fidesz_kdnp_ semjen_zsolt_mszp_molnar_zsolt
--------------------------------------------------------------------------------- -----------------


Minden területen magyarország lezüllesztése a cél,hogy hagyjuk el a hazánkat!

Tömjen Zsoti draga! Az elenyeszo, 5-6 ezer kozul csak egy szegezzen kest a torkodnak!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik kihátrált Mellár Tamás mögül
  2018-01-27 20:27:56, szombat
 
  Agybetegek mikor értik meg végre hogy az ördöggel is szövetkezniük kell egy kormányváltáshoz

--------------------------------------------------------------------------------- -------------------


A Jobbik kihátrált Mellár Tamás mögül



Kovács István 2018. január 23., 15:46

Korábban Vona Gábor személyesen ígért támogatást a pécsi jelöltnek, aki ennek hiányában is elindul a választáson.

Az előzetes várakozásokkal szemben a Jobbik mégsem támogatja Mellár Tamás indulását az országgyűlési választáson - tudta meg a Zoom.hu. Értesülésünket maga az érintett is megerősítette. Az egyébként már korábban kiderült, hogy az LMP sem áll be a közgazdász professzor mögé.

Mellár Tamás lapunk megkeresésére azt is elmondta,
egyik párt sem indokolta meg részletesen a döntést,

és saját jelöltet indítanak vele szemben a Baranya 1-es választókörzetben.

Fotó: Veres Viktor

Arra a kérdésünkre, hogy így is vállalja-e az indulást, azt válaszolta, hogy 9 párt sorakozott fel mögé,
így természetesen a Jobbik és az LMP támogatása nélkül vállalja a megméretést.

Pedig a Jobbikkal az együttműködés lehetősége már szinte biztosnak tetszett, miután egy novemberi pécsi rendezvényen maga Mellár Tamás erősítette meg, hogy tárgyalt Vona Gáborral, aki bármilyen konstrukcióban a támogatásáról biztosította.

Eredetileg a Közös Ország Mozgalom ötlete volt, hogy mind a 106 egyéni körzetben egyetlen, az ellenzéki pártok által közösen támogatott jelölt induljon a fideszes jelölttel szemben. Ilyen lett volna Baranyában Mellár Tamás vagy Veszprémben Kész Zoltán.

A múlt heti pécsi MSZP-DK-Párbeszéd-kampányrendezvény után, ahol a szocialisták frakcióvezetője, Tóth Bertalan bejelentette, hogy nem indítanak saját jelöltet a Baranya 1-es körzetben és Mellár Tamást támogatják, a közgazdász azt mondta a portálunknak, hogy ebben az új helyzetben (vagyis, hogy a baloldal mögé állt - A szerk.) ismét le kell ülnie tárgyalni, mind a Jobbikkal, mind az LMP-vel; az egyeztetés azonban - ezek szerint - sikertelenül zárult.

Mellár Tamás (a kép bal szélén) mögé az MSZP-Párbeszéd-DK szövetség is felsoroakozott Fotó: Facebook/MSZP

Megkerestük az LMP jelöltjét, Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselőt, a párt elnökségi tagját, aki megerősítette, hogy nem támogatják Mellárt és ő nem is lép vissza a javára. Hangsúlyozta, ennek nem személyes oka van, gazdaságpolitikai kérdésekben például nagyrészt egyetértenek. Az álláspontjukat a hétvégén személyesen mondta el Mellár Tamásnak a pécsi vásárban, a Tóth Bertalannal tartott fogadóóráján. A fő okot Keresztes abban jelölte meg, hogy az LMP álláspontja szerint a ,,bukott baloldali pártokkal nem lehet együttműködni" és nem lehet leváltani Orbánékat a koordinált jelöltállítási módszerrel. Ők nem kívánnak együttműködni se a 2010 előtti, se az az utáni kormányzó erőkkel.

Kerestük a Jobbik jelöltjét, Fogarasi Gábor elmondta, hogy a pártja mind a 106 egyéni körzetben indít jelöltet, így a Baranya 1-esben is. Azt, hogy a Jobbik támogatta volna Mellár Tamást, nem kívánta kommentálni.


https://zoom.hu/hir/2018/01/23/a-jobbik-kihatralt-mellar-tamas-mogul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán arról írt levelet, mi akarjuk eldönteni, kivel élünk e
  2018-01-27 20:25:02, szombat
 
  Orbán arról írt levelet, mi akarjuk eldönteni, kivel élünk együtt - vajon az oltalmazott kontinensfoglalóiról mikor döntöttünk?


2018. január 27. 16:21
Hunhír.info

Az alábbi közlemény olvasható a Kormány.hu-n: A Stop Soros törvényjavaslatról tájékoztatja az állampolgárokat a miniszterelnök.

A kormány ezekben a hetekben juttatja el Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztató levelét minden magyar háztartásba. A levélben a miniszterelnök arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a kormány - a múlt év végi nemzeti konzultáció egyhangú eredményének érvényt szerezve - határozott a Stop Soros törvényjavaslatról. A javaslat célja annak megakadályozása, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. A miniszterelnök levelében úgy fogalmaz:"Nekünk Magyarország az első. Ragaszkodunk ahhoz, hogy csak mi dönthessük el, hogy kivel élünk együtt."

(Kormányzati Tájékoztatási Központ)

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=111417
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kirakták a pártból a Márki-Zay ellen induló szocialistát
  2018-01-27 20:23:32, szombat
 
  Kirakták a pártból a Márki-Zay ellen induló szocialistát

2018. január 27. 16:47
Hunhír.info

A péntek délutáni taggyűlésen nagy többséggel megszüntette Hernádi Gyula tagsági jogviszonyát az MSZP - közölte a hvg.hu-val a hódmezővásárhelyi szervezet elnöke, Kis Andrea. Hernádi függetlenként elindul a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson szemben azzal a Márki-Zay Péter független jelölttel, akit a párt támogat, egyidejűleg a Jobbikkal.


Hernádit nem kizárták, miután nem fegyelmi eljárást indítottak ellene, hanem a párt alapszabályának megfelelően kötelező volt lépniük. Az megdöbbentette a szocialistákat, hogy Hernádi elindul a választáson. Két cikluson át volt önkormányzati képviselő, kétszer is indult szocialista színekben a polgármesterségért. A szocialisták szerint az indulással a Fidesz érdekét szolgálja.

A február 25-i választáson három induló lesz: a jelenlegi Fidesz-KDNP-s alpolgármester, Hegedűs Zoltán, Márki-Zay Péter és Hernádi Gyula független jelölt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=111420
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány ezer bűnöző befogadása elenyésző hibaszázalék? Akkor
  2018-01-27 20:04:28, szombat
 
  Néhány ezer bűnöző befogadása elenyésző hibaszázalék? Akkor jó
Molnár Bálint | Ma | 8:02

Akkor mondom, mi van: szombat reggel. Ha ez nem zsiráf, vagy orrszarvú, akkor mongúz lesz. Jóreggelt mindenkinek, aki felébredt már és éppen ráér. Kávé mellett, vagy kávé helyett rengeteg jó hír szakadt a nyakunkba a hétvége örömére, meg azért is, mert itt folyamatosan és állandó jelleggel csak jobbnál jobb dolgok történnek.

Az alábbi felvételen látható affektált ripacskodás és nyökögésekkel teletűzdelt pojácáskodás már megint és újra eszünkbe juttatja, milyen emberi minőségek trágyázzák szorgosan lefele a magyar ugart. Pökhendiség, arrogancia, megélhetésileg ipari hazudozás, a valóság rögeszmés tagadása. Deutsch Ennyikebulika Tamás két whisky között üzent minden jót Lajosnak (az esetlen megfogalmazást most hagyjuk), és magyarázkodott azzal kapcsolatban, hogy ő mit szavazott meg és mit nem szavazott meg Brüsszelben, és az miért nem mond ellent a kormányzati kommunikációnak. Ő a nőket védi, a nők mellett áll ki, és ez mindig így lesz. Úgyhogy hagyjuk már ezt a gyerekes piszkálódást. A nőügyekkel nem foglalkozó Orbánnak, az isztambuli egyezeményről hallani sem akaró macsóknak magyarázd ezt, Tamás! Ők elhiszik. Ja, és ne színészkedj, kurvára nem áll jól, és átlátszó is, mint a friss takony.


https://www.facebook.com/hirtv/videos/1791252837559938/

Mondjuk ez a pár perces abszurd komédia legalább annyival túlmutat Kósa Édesanyámnemstróman Lajos tárca nélküli nyekergésén, hogy Lajossal szemben, Tamás legalább nem szólította fel a Hír Tv operatőrét, hogy tegye le a kamerát. A legokosabb Lajos azonban már itt tart: le kell tenni a kamerát, ha kínos ügyet feszeget a riporter. Márpedig a nyugdíjasok megmentője, a nyugdíjasszövetkezet nevű korrupcióban tocsogó üzlet szellemi atyja kínos helyzetbe került (majd Poltpeti elsikálja): Hadházy Ákos, az LMP társelnöke hivatali vesztegetés és költségvetési csalás gyanújával tett feljelentést a miniszter feleségének cégügye miatt. Porkoláb Gyöngyi ugyanis 6 millió forintért vásárolt meg Fiák Istvántól egy céget, 139 milliós eszközállománnyl és 30 milliós tartozással. Az ellenzéki politikus szerint azért kerül szóba a korrupció gyanúja, mert az ügylet után (vagyis miután az országgyűlési képviselő családja százmilliós ajándékot kapott egy vállalkozótól), az illető képviselő, azaz Kósa Lajos olyan törvénytervezetet terjesztett be, amely jól jött a cég eladójának. Hajrá, Lajos, ne add fel!

Nehogy elfelejtődjön: tegnap a hős kocafocista, a sajtó kérdései elől gyáván menekülő boldogkarácsonyozási szaktekintély azt mondta, Soros olyan lett, mint egy migráns, azaz minden határt átlépett (höhö, kurva vicces). Engem Sorosnál azonban sokkal jobban aggaszt például, hogy az egyszerűsített honosítási eljárással bűnözőket és terroristákat juttatott magyar állampolgársághoz a nemzeti kormány és tette lehetővé számukra a szabad mozgást az Európai Unióban. Lényegében szóra sem érdemes, még az 1300 oltalmazotthoz képest is picsa tétel (ja, nem): 5-6 ezer posztszovjet nehézfiúról beszélünk - terroristák, kábítószerkereskedők, pénzbehajtók vagy éppen lányfuttatók -, akik ellenőrzés nélkül lettek magyar állampolgárok. A Hír TV Célpont című műsora járt utána annak, hogy a magyarok és egész Európa védelmezői szájhősei hogyan szabadították rá a nemzetbizontsági kockázatot saját hazájukra és az Európai Unióra. A Putyinisztánban/a szovjet utódállamokban ellehetetlenült bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért eredeti születési anyakönyvi kivonatot tudtak vásárolni, ennek alapján új papírokat kaptak az illetékes ukrán hatóságtól, általában olyan névvel, amely magyar felmenőkre utalt. Innen már csak egy lépés volt magyar állampolgárságot igényelni. A rendszer kurvajól működött: a magyar állami szervek a nemzetbiztonsági átvilágítás során az ukrán hatóságokat nem keresték meg, ezért nyilván nem derülhetett ki, hogy az igénylők személyazonossága hamis: nem jártak iskolába, nem szereztek jogosítványt, nem voltak katonák és nem fizettek adót, azaz nincs múltjuk. A csattanó azonban a honosítási, nemzetegyesítési főheccmájsztertől érkezett, akit a Célpont megkeresett az ügyben: külön Semjén Zsolt szerint az egymillió új magyar állampolgárhoz képest az 5-6 ezer bűnöző befogadása csak elenyésző hibaszázalék. Világos? Veszélyes bűnözőkről beszélünk, ezek meg bagatellizálnak. Többezer maffiózó nem tétel, egy afgán származású tisztességes magyar állampolgár nemzetbiztonsági kockázat. Rohadjak meg, ha van még egy ilyen ország.

Ahol egyébként a kormány szavát cipelő, már többször hazugságon kapott, de annál arrogánsabb Kovács Desikerült? Zoltán, saját kimagyarásázügyi blogján védi foggal és körömmel a Financial Times ellenében a fényességes tudatrepedést. Kovács nem bírta ki, úgyhogy miután a főnöke nem volt hajlandó szóbaállni a lappal, amelyik terjedelmes portrét készített róla, utólag a kormányszóhurcoló mossa Orbán és pereputtya szennyesét. Nem hiszem, hogy lenne annyi pénz, amiért én erre az ocsmány szarlapátolásra kapható lennék, de Kovácsnak nem gond. Akit érdekel hosszasan a vinnyogása, az olvassa el, de nem nehéz kitalálni a lényeget: az FT hazudott, elhallgatott, faszságokat írt. Ezzel szemben Orbán története egy igazi magyar patriótáé, aki hisz a magyar emberekben, és Magyarország nemzeti érdekeiért harcol. Jajó, akkor én kérek elnézést.

Mészáros Lölö és a 3 milliárdos luxus-magánrepülő története megvan? Nem baj, nem fontos, a csilliárdos össszeharácsolt vagyon mellett kit érdekel, hogy erre is telik és fussa? Akiket kellene, hogy érdekeljen, amúgy is tapsolva örülnek, hogy legalább nem Gyurcsány lopta el, és amúgy is mindenkinek telne rá, ha nem inná el. Na, ugye.

Miközben a mai nappal együtt 5 napja maradt Balognak, hogy reagáljon valamit a diákok 12 pontos követelésére, van itt ez a sztori, amelyik az egyik diáktüntetésen felszólaló srác számítógépének lefoglalásáról szól. Meg a lakájmédia hőbörgéséről, hogy má' megin' rábasztak a ballibsik: R. Zsigmondot nem azért basztatja a rendőrség, mert részt vett a tüntetésen, hanem egy októberi graffitizés miatt. Úgyhogy, höhö ugye, hogy demokrácia van itt, az aktivista gyerek pedig rohadjon is meg, amikor megfélemlítésről beszél. Nekem van azért vagy két kérdésem itt és most: a rendőrség első körben azt válaszolta a nem fideszes sajtónak, hogy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozásról van szó, ezért nem szolgálhatnak részletekkel. Aztán egy óra múlva a PestiSrácok nevű izé megírta, hogy höhö, lukra futottak a ballibsik, mert csak egy piti graffitizésről van szó. A lakájmédia részére hogyan adott ki a rendőrség olyan információt, amit a nem lakájmédiától megtagadott? Kettő: ha már azt is lehet tudni, hogy a graffitizés során 135 277 forintos kár keletkezett, ami nem esik bűncselekmény kategóriába, csak szabálysértésnek számít, akkor mi a faszért vittek el számítógépet? Mi köze van a festékszórózásnak a házkutatáshoz? Jajó, hagyjuk is inkább, nincs több kérdésem. Gulyás Mártonék rabosítása óta már csak a hülyének vannak itt kérdései.

Szerintem szép ez így, ahogy van. De legalább érkezik az újabb paráztató levél az alufóliasisakosoktól, nemsokára landolni fog a postaládában. Tehát miközben bűnözőket szabadítanak ellenőrizetlenül az országra, megy tovább a vergődés, hogy bezzeg Soros milliókat akar betelepíteni a Közel-Keletről és Afrikából, ezt pedig nem lehet hagyni, itt az idő, csak a Fidesz.

Najól van akkor, búcsúzom. Elég volt egyelőre belőlem, fusson ki merre lát szerintem is.

https://kolozsvaros.com/rovidek/nehany-ezer-bunozo-befogadasa-elenyeszo-hibaszaza lek-akkor-jo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Orbán-kormány a végső leszámolásra készül a sajtószabadsá
  2018-01-27 20:01:24, szombat
 
  Az Orbán-kormány a végső leszámolásra készül a sajtószabadsággal, ősztől kamarába kényszerítenék és korlátoznák az újságírókat



2018. január 27. 09:00 - szerző: Biró Marianna

A sajtó megmaradt autonómiamorzsái lehetnek az április nyolcadikai választás tétje. Ha a Fidesz-KDNP kétharmadot szerez, vége.

A tervek szerint még az idén ősszel, de a legkésőbb 2019 tavaszáig létrejönne egy olyan újságírói kamara, amely az érdekvédelem mellett számos kötelezettséget is előírhatna az újságíróknak és a laptulajdonosoknak - értesült a Népszava. Az elképzelés szerint a kamarába nem lenne kötelező belépni, ám a tagoknak olyan előnyök járnának, amelyek miatt - mint ahogyan forrásaik fogalmaztak - minden újságíró ,,szeretne" majd taggá válni.
Fotó: Szatmári Károly

A lap forrásai hangsúlyozták, hogy egyelőre rendkívül képlékeny tervről van szó, amelynek több eleme sem tisztázott meg. Azt is kiemelték, hogy elsősorban az érdekvédelem lenne a cél, ezért ,,a szakma megosztottsága és kiszolgáltatottsága miatt" olyan törvényjavaslatokat kezdeményeznének, amelyek - állításuk szerint - javítanák az újságírók helyzetét.

Az elképzelések között szerepel, hogy csak olyan kiadó nevezhetné magát országos médiumnak, amely tagja a kamarának, elfogadja a szervezet etikai és szakmai előírásait, valamint vállalja, hogy csak kamarai tag újságírókat alkalmaz.

Az újságírók csak bejelentve - tehát nem külsősként - dolgozhatnának és egy adott bérszintnél nem kereshetnének kevesebbet. Az is felmerült, hogy a kamaratagok - más nyugat-európai országokhoz hasonlóan - nyugdíjkedvezményt vagy akár kedvezményes utazási lehetőséget kapjanak.

Ahhoz, hogy valaki kamarataggá váljon meg kellene felelnie több elvárásnak is, így például előírhatnák, hogy csak bizonyos képzettség vagy tapasztalat megléte esetén léphet be valaki, és el kellene fogadnia a szakmai és etikai szabályokat. A legfontosabb érv a tagság mellett természetesen az lenne, hogy licensz nélkül nem lehetne a nagy médiumoknál dolgozni. ,,Fel akarunk lépni az ellen, hogy a kiadók fillérekért alkalmazzák az újságírókat, valamint, hogy megfelelő képességek hiányában dolgozzon valaki ebben a szakmában" - fogalmazott az egyik forrás.

A kiadókat akár adókedvezménnyel, vagy különadó kivetésével késztetnék arra, hogy elfogadják a kamara szabályait.

A Népszava úgy tudja, hogy a szabályozás nem vonatkozna a kisebb médiumokra, tehát továbbra is lehetne blogokat, de akár nagyobb újságokat is működtetni kamarai tagság nélkül. A különbség az lenne, hogy a nagyobb újságok más minősítéssel rendelkeznének. ,,Az olvasó tudná, hogy milyen lappal van dolga" - állítják.
Szöllősi György

Az elképzelés egyik ,,katalizátora" Szöllősi György, Orbán Viktor deklaráltan kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak a főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke lehet, aki korábban a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója is volt.

Szöllősi a Népszava megkeresésére annyit megerősített, hogy egy ideje tárgyalnak már ezekről a tervekről, ám állítása szerint egyelőre semmilyen konkrét javaslat nem fogalmazódott meg. Úgy vélte, a külföldi laptulajdonosok az utóbbi években visszaéltek a helyzetükkel, ezért elengedhetetlen, hogy a szakma összefogjon. Megjegyezte, hogy nem politika által vezérelt ez az elképzelés, az érdekvédelem, valamint a szakmabeli viszonyok rendezése a céljuk.

Az újságírói kamara ötlete már tavaly is felmerült, még a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) 2017-es tisztújítása előtt. Akkor azonban még hozzájárulhatott a tervek jegeléséhez, hogy még nagy figyelem hárult a magyar sajtópiacra a 2016 október 8-án nyilvánvalóan politikai okokból bezárt Népszabadság miatt. Néhány hónapja viszont újra elővették a terveket és

a következő hetekben a Magyar Sportújságírók Szövetségének, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének, valamint a Protestáns Újságírók Szövetségének részvételével ismét asztalhoz ülnek, hogy kidolgozzák a részleteket.

Az ígéret szerint a többi sajtóval foglalkozó szervezet szintén meghívást kap majd a tárgyalásra, ám ezen az ülésen legfeljebb egy tanulmány elkészítésében állapodhatnak meg, megvizsgálnák ugyanis a nemzetközi tapasztalatokat is. A lapnak a háromezer magyar újságírót tagjai közt számláló MÚOSZ elnöke, Hargitai Miklós (a Népszava szerkesztője - a szerk.) azt mondta: nem kényszertagságon alapuló, kormányzati kézi vezérléssel működtetett sajtókamarára van szükség, hanem arra, hogy az Orbán-kormány és a kormányközeli média hajlandó legyen tiszteletben tartani a magyar alkotmányt, a hazai és az európai sajtójog előírásait, tudomásul véve, hogy a közhatalmat gyakorló politikusok beszámolással tartoznak az állampolgároknak illetve a teljes sajtó képviselőinek. Egyúttal felhívta az Orbán-kormány figyelmét arra is, hogy a hatályos médiatörvény egyik előírására: ,,Magyarországon a médiaszolgáltatások szabadon nyújthatók, a sajtótermékek szabadon közzétehetők, az információk és a vélemények a tömegkommunikációs eszközök útján szabadon továbbíthatók, a nyilvános vételre szánt magyarországi és külföldi médiaszolgáltatások szabadon elérhetők."

Bármilyen új, a fenti alapelv érvényesülését szűkítő szabályozás bevezetéséhez sarkalatos törvényt kell módosítani, amihez a kormányoldalnak jelenleg nincs kellő parlamenti súlya.

,,Ezúton is kérjük a sajtószabadságot fontosnak érző pártokat, ne legyenek partnerek semmilyen, a sajtószabadságot tovább korlátozó törvénymódosítás elfogadásában" - fogalmazott Hargitai.

Kísért a múlt

A Népszava azt is felidézte: a Sajtókamara létrehozásáról annak idején az Imrédy-kormány intézkedett 1938 augusztusában. A kamara - és vele együtt a színészek és a filmművészek hasonló egylete is - az első zsidótörvény szellemében és hatására jött létre: miközben meghatározták, hogy a sajtóban újságíróként, illetve szerkesztőként csak kamarai tagok dolgozhatnak, azt is leszögezték, hogy húsz százalék lehet közöttük a zsidók aránya. A kamara hamarosan a miniszterelnöki sajtóiroda felügyelete alá került, 1939-ben pedig Kolosváry-Borcsa Mihály elnök már hat százalékra korlátozta a zsidó tagok arányát. A kamara felállításával párhuzamosan a Belügyminisztérium felülvizsgálta a lapengedélyeket is, ami számos újság azonnali megszűnéséhez


http://168ora.hu/itthon/az-orban-kormany-a-vegso-leszamolasra-keszul-a-sajtoszaba dsaggal-osztol-kamaraba-kenyszeritenek-es-korlatoznak-az-ujsagirokat-144305


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------

Ne legyen kötelező ! pillanatnyilag a kamarák a vállalkozóknak felesleges nyűgöt jelentenek a többség számára . A kötelező befizetésen kívül semmilyen kapcsolat nincs a kamarák és vállalkozók között.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz itt még baj, nem kevés
  2018-01-27 19:56:46, szombat
 
  Lesz itt még baj, nem kevés

Tamás Róbert | Ma | 19:55

Szép estét! Csak szólok, hogy nemsokára itt a tavasz. Már csak addig kell kibírni és akkor aztán mindjárt lesz valami. Vagy valami más.

Azt mondta Hidvéghi Balázs. Itt be is fejezhetném, szerintem mindenki tudja folytatni. Mégis ideteszek egy kicsit Hidvéghi úrból, már csak a felhőtlen röhögés okán is. Állítólag jótékony hatása van, fogyaszt és fiatalon tart. Mármint a röhögés.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: dokumentumok sora igazolja, hogy Soros az amerikai politika minden szintjén - a kongresszusban, a szenátusban, a nemzetbiztonsági tanácsban, különböző minisztériumokban és az “általa pénzelt" demokrata szenátorokon keresztül is - áskálódik Magyarország ellen. (MTI)

Csak tudnám, az amerikai szenátorok és különböző minisztériumok hogy a túróban fogják megbuktatni a rettentően nemzeti és ráadásul keresztény kormányt? Meg minek? Mármint hányan tudják egyáltalán, hol van Magyarország és hányat érdekel közülük az, hogy mi itt élünk, vagy halunk? Van folytatása is a sajtóközleménynek, de azon már nem tudok feltétel nélkül vigyorogni.

Az ENSZ migrációs egyezményét előkészítő tárgyalásokkal összefüggő kérdésre a politikus azt mondta: kísérteties a hasonlóság az ENSZ-főtitkár minapi írása és a “Soros-terv" különböző pontjai között. Ezért a Fidesz szerint komolyan meg kell fontolni, érdemes-e bennmaradni a migrációs csomagról zajló ENSZ-tárgyalássorozatban - jelentette ki, hozzáfűzve: erről a kormány tárgyal majd.
Jelezte ugyanakkor, hogy António Guterres ENSZ-főtitkár cikkéből kiindulva “ez egy erősen bevándorláspárti javaslat", és ha ez így marad, akkor ott Magyarországnak nincs semmi keresnivalója.


Ha jól értem, most ott tart a Fidesz az ő eszével, hogy amennyiben bárki is bírálni merészeli Orbán aznap aktuális agyállását, akkor a magyar nemzeti kormány felugrik és duzzogva kirohan. Mint Németh Szilárd a bizottsági ülésről, ami szintén elég vicces volt.

De ez meg nem vicces. A kormány keresi a konfliktust az ENSZ szervezetével is, nem csak az Unióval? Vagy úgy van értelme, ha mindkettőből inalunk kifelé? Sorsora hivatkozva, mert úgy az igazi. Meg már akkor a NATO-ból is ki kellene lépni és meg is vagyunk.

Közben országon belül sem jobb a helyzet

Lázár János már ott tart a nagy eszével, hogy aki nem a fideszes jelöltet támogatja, az Gyurcsányt támogatja és az az ő szemében nem vásárhelyi. Ez egészen pazar. Nem elég, hogy már egy ideje Orbán Viktor és bandája dönti el, hogy ki a magyar és ki nem, már lokálisan is leosztják a dolgot. Ha így haladunk, egyszer csak becsönget hozzánk valamelyik sérült értelmű és megmondja, ki lehet a családom tagja és ki nem lehet az. Már tényleg csak ez van hátra.

Más városokban is zajlik az élet szerencsére. Úgy hírlik, Orbán Viktor egy valóságos Dobó István, amennyiben kizárólag az ő érdeme, hogy az ellenség még nem foglalta el a várost.

Annyira vicces lenne ez, ha nem benne ülnék én is nyakig. Így nem vicces. Pedig ez lesz még egy darabig, mert jön a választás és ennek arányában bugyog fel a fekália mindenhonnan. Mészáros Lölö repülőjétől Tiborcz éjjeli lámpáján át odáig, hogy az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága üdvözölné, ha az Európai Számvevőszék külön jelentést készítene az uniós pénzek magyarországi felhasználásáról. Szóval lesz itt még baj, nem kevés. Előtte aludjunk egyet. Csak még egy jó hír a végére:

Levélben tájékoztatja a “Stop Soros" törvényjavaslatról az állampolgárokat a miniszterelnök - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ a kormany.hu-n szombaton.

A kormány a következő hetekben minden magyar háztartásba eljuttatja Orbán Viktor miniszterelnök erről szóló levelét. Ebben a miniszterelnök többek között arról tájékoztatja az állampolgárokat, hogy a kormány - a múlt év végi nemzeti konzultáció egyhangú eredményének érvényt szerezve - határozott a Stop Soros törvényjavaslatról.
A javaslat célja annak megakadályozása, hogy Magyarország bevándorlóország legyen. A miniszterelnök levelében úgy fogalmaz: “nekünk Magyarország az első. Ragaszkodunk ahhoz, hogy csak mi dönthessük el, hogy kivel élünk együtt" - olvasható a honlapon. (MTI)


https://kolozsvaros.com/rovidek/lesz-itt-meg-baj-nem-keves/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 326
  • e Hét: 2586
  • e Hónap: 19379
  • e Év: 152296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.