Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Pál pápa Szent Mise Salus Populi Romani 2018-01-28
  2018-01-28 23:49:07, vasárnap
 
  Pope Francis- Holy Mass Salus Populi Romani 2018-01-28
Pál pápa Szent Mise Salus Populi Romani 2018-01-28

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Tél egyik öröme a hóember építés
  2018-01-28 23:36:49, vasárnap
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Férfi kézilabda E.B. 2017/18 Bajnoka a Spanyol csapat lett.
  2018-01-28 23:19:25, vasárnap
 
  Férfi kézilabda E.B. 2017/18
Európa bajnoka a Spanyol csapat lett.
SPANYOLORSZÁG-SVÉDORSZÁG 29-23 (12-14)
Gólok: Balaguer 5, Solé 5/3, R. Entrerríos, Arino 4-4, Á. Dujshebaev 4/1, Figueras, Goni Leoz, Aguinagalde, Sarmiento, Rivera, Gurbindo, G. Guardiola,
ill. J. Nielsen 5, Ekberg 4/1, Wanne, Zachrisson 3-3, Henningsson, L. Nilsson, Gottfridsson 2-2, Arnesson, Jeppsson
SPANYOLORSZÁG-SVÉDORSZÁG 29-23 (12-14)
Gólok: Balaguer 5, Solé 5/3, R. Entrerríos, Arino 4-4, Á. Dujshebaev 4/1, Figueras, Goni Leoz, Aguinagalde, Sarmiento, Rivera, Gurbindo, G. Guardiola, ill. J. Nielsen 5, Ekberg 4/1, Wanne, Zachrisson 3-3, Henningsson, L. Nilsson, Gottfridsson 2-2, Arnesson, Jeppsson

Álom csapat:
Kapus: Vincent Gérard (Franciaország)
Balszélső: Manuel Strlek (Horvátország)
Balátlövő: Mikkel Hansen (Dánia)
Irányító: Sander Sagosen (Norvégia)
Jobbátlövő: Alex Dujshebaev (Spanyolország)
Jobbszélső: Ferran Solé (Spanyolország)
Beálló: Jesper Nielsen (Svédország)
A legjobb védő: Jakov Gojun (Horvátország)

A legértékesebb játékos (MVP): Jim Gottfridsson (Svédország)
Gólkirály: Ondrej Zdráhala (Csehország) 55 gól

...... ........... ........



...... ......



...... ........... .............


 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Sterbik Árpád a Spanyol csapat kapusa...
  2018-01-28 23:14:35, vasárnap
 
  Sterbik Árpád a Spanyol csapat kapusa ARANYÉRMET és egy legjobb játékos külön díjat kapott a férfi kézilabda E.B. döntő mérkőzése után.
...... .......


Sterbik azonban nagyon is sokat tett hozzá a spanyolok meglepően magabiztos, de megérdemelt győzelméhez: ötből francia hétméteresből hármat is védett. A Svédek elleni döntő mérkőzésen, ahol csak a második félidőben lépett pályára - eredményes védéseivel a Spanyol csapat sikerét eredményezte. SPANYOLORSZÁG-SVÉDORSZÁG 29-23 (12-14).
2005-ben a világ legjobb kézilabdázójának választották.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Elton John visszavonul
  2018-01-28 14:08:43, vasárnap
 
  Elton John szeptemberben búcsúturnéra indul, majd felhagy a koncertezéssel - jelentette be a zenész szerdán. A búcsúzás azonban jó hosszúra nyúlik majd, az Index cikke szerint a Farewell Yellow Brick Road Tour című koncertsorozat 300 fellépésből áll majd, és három évig fog tartani. Ezzel Elton John élete legnagyobb show-ját ígéri. A 70 éves sztár úgy képzelte, örökké úton lesz, mint Ray Charles vagy B.B. King, ám több időt szeretne együtt tölteni szerelmével, David Furnish-sel, valamint két gyerekükkel.
Elton John megnyugtatta azokat, akik az egészsége miatt aggódtak, ugyanis szerinte aki betegeskedik, az nem vállal 300 állomásos turnét.
Hozzátette, a koncertezés befejezése nem jelenti a karrierje végét, élete végéig szeretne alkotni, és szívesen dolgozna a jövőben dalokon és musicaleken.

- Elton John: Farewell Yellow Brick Road Tour: The Launch videó Link

- Elton John, Phil Collins Greatest Hits - Best Songs Of Elton John, Phil Collins Full Album
videó Link Lejátszási idő: 1 óra 45 perc
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Negyvenórás szentségimádás:
  2018-01-28 13:48:17, vasárnap
 
  Ezt az ájtatosság az Üdvözítő 40 órás sírban nyugvásának emlékére Zaccaria Szent Antal kezdeményezte Milánóban 1534-ben, Zaccaria Szt Antal kezdeményezte, mint 40 órás imádságot a tabernákulum előtt. VIII. Kelemen p. (ur. 1592-1605) búcsú engedélyezett azoknak, akik legalább 1 órán át részt vesznek az imádságban. No-ban a ~t kitett Oltáriszentség előtt végezték kezdettől fogva. A 17. sz: az egész világon elterjedt. XIV. Benedek p. (ur. 1740-58) 1742: lehetővé tette a ~ éjszakai megszakítását, így 3 napos szentségimádás lett a ~ból. Néri Szt Fülöp és a jezsuiták a farsang utolsó napjaihoz kötve szorgalmazták.
Magánájtatossági formája a szentséglátogatás, közösségi-nyilvános formája szentségkitétel - az Oltáriszentség kihelyezése szentségi trónusára monstranciában szentségimádás céljából. -

A Gazdagrét Szentangyalok templomunkban tervezett örök imádást mi is 40 órás szentségimádással vezetjük be, amelynek keretében imádkozunk az örök imádás megvalósulásáért.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hóesés - Éva szerkesztése
  2018-01-28 13:38:59, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Angyalszó - Szabadító hatalom
  2018-01-28 13:29:29, vasárnap
 
  ...... ........


Márk evangélista Jézusnak a kafarnaumi csodának, az ördögűzésnek szenteli. Márknál ez az első csoda. János evangélista műve szerint a kánai menyegzőn történt az első csoda, amikor Jézus a vizet borrá változtatta. Ő ünnepélyesen fejezi be a csoda leírását: ,,Ezzel kezdte meg Jézus csodajeleit a galileai Kánában. Kinyilatkoztatta dicsőségét és tanítványai
hittek benne" (Jn 2,11).
Márknál is hasonló az első csoda lezárása, de itt nem egy ünnepélyes hitvallást hallunk, hanem egy kérdést: ,,Miez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!"
A jelenlévők hitvallása elmarad, emiatt nem lehet jelentősége annak, hogy Márk éppen ezt a csodát írja le elsőként. Az evangélista szándéka inkább annak jelzése lehetett, hogy Jézus képes megszabadítani az embereket a gonosz lélek ártó befolyásától. Az Úr fellépésétől kezdődően a gonosznak nincs többé hatalma az emberen, eljött az üdvösség korszaka, eljött az Isten országának és uralmának az ideje, amelyről Jézus nem csak beszél, hanem cselekedeteivel ki is nyilvánítja annak megvalósulását.

Az Úr tanítványai
Urunk, Jézus Krisztus! Tanítványaid a te életmódodat akarták elsajátítani, ezért elhagyták otthonukat és családjukat, hogy állandóan veled legyenek. Ők nem váltak önálló tanítókká, hanem mindenkor téged képviseltek, a te küldetésedben részesültek, a te tanításodat adták tovább, megélve annak igazságát, hogy ,,nem nagyobb a tanítvány mesterénél."
Segíts minket, hogy a te követődként az evangéliumot olvasva és élve, hozzád kössük életünket! Segíts, hogy szavaidban felismerjük az örök élet igéit, amelyeket senki másnál nem találhatunk meg. Adj nekünk apostoli buzgóságot, hogy szavaink és tetteink dicsőségedet szolgálják.

A hit útján
A gonosz szembefordulása nem Istent közvetlenül fenyegeti, hanem az embert veszélyezteti, aki
vagy Isten uralmát engedi érvényesülni életében, vagy a gonosz befolyását. Harmadik lehetőség nincs. Ha az ember el akar indulni a hit útján Isten felé, akkor ennek felismerése az első lépések egyike. Jézus megszabadítja az embert a tisztátalan lélektől, a gonosztól. Jól láthatjuk az ellentétes irányú törekvéseket.
A gonosz fogva akarja tartani az embert, mintegy rabszolgává teszi, nem engedi, hogy szabadon cselekedjen. Jézus viszont felszabadít, megajándékozza az embert a szabadsággal, hogy szabad és felelős döntést hozhasson. Ez a megváltás lényege. A megváltás minden rosszból kiemeli, megszabadítja az embert és lehetővé teszi számára, hogy Istennel élve megtalálja boldogságát. E csoda esetében és minden hasonló ördögűzésnél lényeges, hogy a gonosz nem tud ellenállni Jézus parancsoló szavának. Mert Jézus hatalma nagyobb, mint az övé. Jézus ereje képes legyőzni minden gonosz erőt. Ennek tudata nagy vigasztalást jelent számunkra a kísértések idején. Jézus segítségével van lehetőségünk arra, hogy visszautasítsuk a gonosz kísértéseit és szabadon Istennek szenteljük életünket.
A történet kapcsán érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen hatást vált ki belőlünk Jézus isteni erejének megtapasztalása? Csupán kérdések merülnek fel bennünk? Milyen cselekvésre indít minket, amikor megérezzük Jézus szabadító hatalmát?
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
01.28 szentmise Csíksomyló
  2018-01-28 13:25:51, vasárnap
 
  ....


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába
  2018-01-28 08:58:19, vasárnap
 
  Fotó: Wikimedia
...... ........


Kafarnaum városában Jézus szombaton bement a zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók. A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek. Ez így kiáltott fel: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!" Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre össze-vissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle. Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Magyar Kurír

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Tanítványaid a te életmódodat akarták elsajátítani, ezért elhagyták otthonukat és családjukat, hogy állandóan veled legyenek. Ők nem váltak önálló tanítókká, hanem mindenkor téged képviseltek, a te küldetésedben részesültek, a te tanításodat adták tovább, megélve annak igazságát, hogy ,,nem nagyobb a tanítvány mesterénél." Segíts minket, hogy a te követődként az evangéliumot olvasva és élve, hozzád kössük életünket! Segíts, hogy szavaidban felismerjük az örök élet igéit, amelyeket senki másnál nem találhatunk meg.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1747
  • e Hét: 2826
  • e Hónap: 16264
  • e Év: 219177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.