Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Brokkolis pulykamell
  2018-01-03 13:15:13, szerda
 
  Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
8 szelet pulykamell
20 dkg sajt
10 dkg vaj
9 dl tej
3 evőkanál liszt

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés: A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkolit.
Ezután elkészítjük az öntetet: a vajat megforrósítjuk, de nem sütjük, mert akkor más lesz az íze! Belekeverjük a lisztet. Kicsit pirítjuk, és szép fokozatosan beleöntjük a tejet, hogy ne legyen csomós. Krém állagig főzzük, folyamatos kevergetés mellett.
Ha kész, ráöntjük a húsra és a brokkolira. Ezután megszórjuk a sajttal, és szép pirosra sütjük 180 fokon, előmelegített sütőben. Rizzsel tálaljuk!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Tarjatekercs
  2018-01-03 13:10:26, szerda
 
  Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja, só, feketebors, 2 teáskanál mustár, 2 fej vöröshagyma, 2 csemegeuborka, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 ½ evőkanál vaj, 2 evőkanál paradicsomsűrítmény, ¼ húsalaplé, 1 evőkanál liszt, 125 g tejföl, őrölt paprika (édes-nemes).

A tarjaszeleteket belső oldalukon megsózzuk és megborsozzuk, majd megkenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk, az uborkát felszeleteljük. A füstölt szalonnát rátesszük a hússzeletekre, erre helyezzük az uborkát és a hagymát. A húst feltekerjük, és hústűvel rögzítjük.

Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vajat, felolvasztjuk, majd a tekercseket minden oldalról megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, hirtelen megpirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Lefedve 25 percig főzzük.

A főzés befejezése előtt 5 perccel a lisztet elkeverjük a maradék vajjal, majd állandóan kevergetve a léhez adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és a mártást sóval, borssal és őrölt paprikával ízesítjük.

A hústűket kivesszük a tekercseket, elrendezzük és a mártással együtt, szolgáljuk fel.Link
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Kairói csirkeragu
  2018-01-03 13:09:25, szerda
 
  Hozzávalók:

2-3 személyre:
40 dkg csirkemell
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
fél fej vöröshagyma
10 dkg olajbogyó
3 közepes csemegeuborka

bors
olaj
Recept:

Finom, kellemesen lágy, olajbogyós ízű ragu.

A hagymát apróra vágva kevés olajon megfuttatjuk. A csirkemellet apró kockákra vágva megpirítjuk.

Az olajbogyó levében megpároljuk kissé. Ha nagyon sós a bogyó leve, inkább a lé felét és vizet használjunk.

Az uborkát és a bogyókat apróra vagdaljuk, és hozzákeverjük a raguhoz. Borsozzuk, sózzuk ízlés szerint és felöntjük a tejszínnel. Főzzük, amíg sűrűbbé válik a szósz, de keményítővel rásegíthetünk.

Farfalle tésztával vagy rizzsel kínáljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Ciprusi csirkecomb
  2018-01-03 13:01:00, szerda
 
  Hozzávalók:

4 személyre:
4 egész csirkecomb
25 dkg koktélparadicsom
egy kis üveg olajbogyó
1 kg újburgonya
fél tk őrölt koriander
1 tk őrölt római kömény

másfél dl húsleves
Recept:

Igazán nem kíván nagy időt az omlós ciprusi csirkecomb elkészítése, és a körettel sem kell külön bajlódnunk.

A koriandert és a római köményt keverjük össze a sóval, majd dörzsöljük be vele alaposan a megmosott csirkecombokat. Az így előkészített húst hagyjuk állni bő fél órán át.

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kockára. A paradicsomot mossuk meg, majd vágjuk ketté a szemeket. Terítsük be egy tűzálló tál alját a krumplival, a paradicsommal és az olajbogyóval. Fektessük rá a befűszerezett combokat.

A tálba halmozott hozzávalókat öntsük fel kb. másfél deci húslevessel. Alufóliával lefedve 220 fokos sütőben pároljuk-süssük egy órán át. Ezt követően vegyük le a fóliát és süssük 250 fokon pirosra.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Teknősfasírt
  2018-01-03 12:58:03, szerda
 
  Hozzávalók:

500 g darált hús2 csomag vékony virsli (8-10 db)szeletelt bacon szalonna, vagy bármilyen húsos szalonna vékonyra szeletelvekenyér vagy zsemletej (a kenyér vagy zsemle beáztatásához)2 tojás1 Tihany camembert sajt (bármilyen)sóborsmajoránna (csak egy pici kell, de lehet petrezselyem zöldet is tenni ha valaki nem szereti a majoránnát. de el is lehet hagyni)fokhagyma (ízlés szerint, lehet granulátum is)hagymapirospaprikavegeta1 kanál olaj
Elkészítés:
A kenyeret vagy zsemlét (a kenyér jobb) beáztatjuk tejbe, de csak annyi tejbe amennyit felszív. Ha kicsit több a tej, akkor zsemlemorzsával lehet pótolni.Feldaraboljuk a hagymát, fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, az áztatott kenyeret az 1 evőkanál olajat és a 2 tojást összekeverjük a hússal. Készítünk egy fasírt alapot.A camembert sajtot 2x2 cm kockákra daraboljuk. A fasírt alapból ökölnyi gombócot formálunk, de előtte beletesszük a gombóc közepébe a sajtot. A virsliket hosszába megfelezzük és kb 4 cm-es darabokra vágjuk.
A fasírt gombócokat kiolajozott tepsibe helyezzük és beleszurkáljuk a virsliket. A tetejére helyezzük a szalonna csíkokat.
Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kissé megpároljuk.Mikor már a szalonna sülni kezd akkor levesszük a fóliát és pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy az alja ne égjen meg. Lassú tűzön süssük.
Krumplipürével tálaljuk.
Link

 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Aljnélküli túrós
  2018-01-03 12:50:27, szerda
 
  ALJNÉLKÜLI TÚRÓS
hozzávalók:

1kg túró, 15dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10evőkanál cukor , 4egész tojás, csipet só , reszelt citromhéj, és 1-2 csom vaníliás cuki, 1 mokkáskanál szódabikarbóna(vagy fél csom. sütőpor)
tetejére:1 pohár tejföl, 1evőkanál liszt, 1 tojás
a hozzávalókat szép sorjában összekeverjük, közepes méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, a tetejére valókat is kikeverjük, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd elsimítjuk a tetején . Forró sütőben közepes lánggal szép pirosra sütjük (legalább 40perc)

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Szalagos fánk
  2018-01-03 12:47:09, szerda
 
  3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. ( Ha tovább keleszjük nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Fekete rózsa
  2018-01-03 12:44:17, szerda
 
  Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1 db tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna.

Ezeket az anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni, hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütünk. A maradék 4 lapot szintén kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.

Töltelék: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom héja, és egy reszelt alma.

Ezeket alaposan össze kell dolgozni.
Miután a lapokat megkentük, és feltekertük egymás mellé, helyezzük mind a négyet a tepsibe, hogy összesüljön. Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni.
Elkészítés: 8 dl tejet és 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük. Ha kihűlt, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral jól kikeverünk, és hozzáadjuk a pudingos masszát.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a második lapot. Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Meggyes macskaszem
  2018-01-03 12:42:24, szerda
 
  Tésztához: 40 dkg liszt , 4 tojássárga , 12 dkg margarin , 1 dkg élesztő 1 dl tejben felfuttatva pici cukorral. ( Édesszájúak tehetnek a liszthez 3-4 ek kristálycukrot) Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk . Pihentetés nélkül téglalappá nyújtjuk a cipókat Kb 15 cm× 20 cm re . ( fél cm-nél ne legyen vékonyabb ) A 2 szélét végigrakjuk kimagozott meggyel és innen is onnan is kettőt tekerünk rajta , úgy hogy középen maradjon egy üres sáv . Ide kerül a töltelék .

Töltelékhez 20 dkg darált dió 15-20 dkg porcukor ( édesszájtól függ ! ) 4 tojásfehérje. A tojásfehérjét kemény habbá verjük beleforgatjuk a porcukros diót .

Tehát van 3 csík tésztánk a meggyel feltekerve , középső sávokba elosztjuk a diós tölteléket . A meggyes részüket pici tojássárgával kevert tejföllel vékonyan megkenjük és 200 fokon pirosra sütjük . ( vigyázni kell nehogy túl süljön )

A fényképen szélesebb a süti mint az igazi , mert ez az első próbálkozásom volt és nem mertem 3 felé osztani a tésztát , attól tartottam túl vékony lesz . De nyugodtan lehet 3 felé osztani, akkor keskenyebb ( csinosabb ) szeleteket kapunk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
SÓSKIFLI recept
  2018-01-03 12:16:17, szerda
 
  Hozzávalók: 1 kg liszt, 10-15 dkg zsír (lehet olaj is), 1 púpos kk. só, 1 adag élesztő, 8 db kockacukor, 1/2 l tej, 1tojás a kenéshez.

A langyos tejbe beletesszük a kockacukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztből, olvasztott zsírból, tejből, sóból közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd 8 részre vágjuk. A részekből kis cipókat formálunk. Ezeket 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, megkenjük. Zsírral (sózhatjuk is még, ha szükséges), négy részre elvágjuk, a szélesebb oldal felől lazán feltekerjük. A kiflik tetejét megkenjük tojással, s megszórhatjuk köménymaggal is. Zsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőbe sütjük. A feltekerés előtt tölteléket tehetünk bele. Egész tojás, tejföl, reszelt sajt - ízlés szerint fűszerezni, darálva vagy apróra vágott parízert, főtt sonkát vagy húsfélét tehetünk bele.Link
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 522 db bejegyzés
Összes: 2929 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 319
  • e Hét: 1992
  • e Hónap: 6761
  • e Év: 136702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.