Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Tallóztam
  2018-01-04 21:59:16, csütörtök
 
 
A karma törvénye: mindenki visszakapja egyszer, amit mások ellen tesz
Minden tett és esemény ok-okozati összefüggésben áll.

Kovács Gabriella

Volt már, hogy feltetted a kérdést, miért éppen veled történik valami? Esetleg gondolkodtál azon, hogy ami másvalakivel történt, azt megérdemelte? Ha nem is tudatosan, valójában a karma törvényéről elmélkedtél.

Szerinted mindenki azt kapja, amit megérdemel? Vagy igazságtalannak tartod az élet történéseit? A hindu vagy a buddhista életszemlélet megnyugvást hozhat. Elmondjuk, melyek a karma valódi törvényei.

Mi a karma?

A szó maga azt jelenti, cselekedet, tett. Lényege, hogy bármi, amit az ember tesz, következményeket von maga után: a jó jót, a rossz rosszat. A karma törvénye szerint minden egyes cselekedetnek van egy megfelelő következménye, és minden eseménynek, történésnek van egy oka, melyre visszavezethető.
buddha

Eszerint, bármit is csinálsz, az a jövődre ok-okozati hatással lesz. Ha tehát például szerelmi csalódás ér, az lehet a következménye egy korábbi, akarva vagy akaratlanul véghez vitt negatív cselekedetednek, ahogyan a jót is bevonzhatod - akár az igazit az életedbe - sok pozitív szándékú tettel.
Hindu és buddhista megközelítés

A karma fogalma a hindu és a buddhista világszemléletben is jelen van, de nem tökéletesen fedi egymást a két tanítás megközelítése. A hinduknál minden cselekedet számításba veendő, nemcsak a szándékosak, míg a buddhizmusban lényeges, hogy egy bizonyos tett szándékosan esik-e meg, vagy sem.

Az utóbbi a hinduizmussal ellentétben nem a sors kiszámíthatatlanságát vizsgálja, hanem etikai megközelítésből nézi a tetteket, vagyis, hogy jó vagy rossz szándékkal történt-e, ami történt. A buddhista megközelítés szerint a karma befolyásolja, hogy egy ember milyen formában születik újjá, mégpedig a jó és rossz szándékú tettek által.

A karma törvénye tehát arra figyelmeztet, legyél mindig megfontolt, és igyekezz jó szándékkal cselekedni, hogy a jövőben pozitív okozatot vonzzanak be a tetteid, vagyis azok okai. Ha erre odafigyelsz, életed jó irányba mehet előre. Amennyiben azonban rossz szándékkal cselekszel, az megbosszulhatja magát a jövőben.

Ugyanígy, ha tudomásodra jut, hogy mások szándékosan tettek keresztbe neked, tudhatod, a karma így is, úgy is revansot vesz az ellened irányuló cselekedet miatt, hiszen a rossz szándékú tett negatív eseményeket idéz elő. Mindenesetre ne legyél kárörvendő, inkább igyekezz haragtól mentesen, pozitív életszemlélettel élni, hogy ezzel is jót vonzz saját jövődbe.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Ha hiszel igazán
  2018-01-04 16:25:31, csütörtök
 
 
Ha hiszel igazán a következő két szó mágikus erejében, akkor életed sokkal boldogabb és gazdagabb lehet a következő években, évtizedekben, mint ahogyan elképzelted volna. A szavak pedig a következők: “elégséges" és a “megérdemlem".
Ha szeretnél gazdag és boldog lenni, csak ezt a 2 varázsszót kell kiejtened!

Elégséges

Miért érzed legtöbbször rosszul magad? Hát, mert valamiből nincs elég, a pénzből, szerelemből, bátorságból, és a sort folytathatnánk.

De mi lenne, ha egy nap azt mondanád, hogy mindenből van elég. Az Univerzum, Isten, minden nap gondoskodik rólad, és megad mindent, amire csak szükséged van. Ezért próbálj meg hinni abban, hogy elég pénzed, szerelmed, egészséged, örömforrásod, kreatív energiád, bátorságod van, ahhoz, hogy boldog légy, bármilyen helyzetben is találd magad.

Megérdemlem

Ha hiányzik valami az életedből, amire vágysz, akkor ne arra gondolj, hogy biztos azért nincs meg az a bizonyos dolog, mert nem érdemled meg, hanem épp fordítva, gondolj arra, majd mond ki hangosan, hogy “megérdemlem". Megérdemled azt a kocsit, azt a lakást, azt a munkahelyet, és azt is, hogy boldog légy.

Ismételd meg egy nap több alkalommal ezen szavakat, és higgy bennük. És lépésről lépésre meg fog változni az életed.

Ez a módszer Donald Walsch nevéhez fűződik, ami a Beszélgetések Istennel könyvben jelent meg.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-01-04 16:18:48, csütörtök
 
 
Somló Sándor: Apám sírjánál.

Somló Sándor:

Apám sírjánál.

Csöndes sírod frissen hantolt göröngye
Dús székesegyház oltára nekem,
Nem ékesíti hívság drága gyöngye
Hervadt virágfüzér kereszteden.
. . . . Bús, téli alkony . . . reszketőn zizeg
Bokrok között bérczek fagyos szele,
Magunk maradtunk! . . oh, milyen hideg
Lehet az ágyad odale'! . .

Hallod szavam ? . . Én költelek oh ébredj!
Fiad szól hozzád, száműzött fiad,
S ha van hatalmad rá, hogy még föléledj,
Vesd el bilincsed, - itt a pillanat,
Hogy hosszú évek hosszú kárhozatját,
Az egyre fájó, vérező sebet,
Keserves éltem gyilkoló, vad átkát,
Lágyan hegessze áldó, szent kezed ! . .

. . . Boldog, kit élte vészes útjain
Őrző szemek sugara átvezet,
Szennyes örvények csábos habjain
Szelíden óv szülői szeretet.
Egy csöndes áldás üdvhozó imája,
Dús pompa fényre váltja nyomorát,
Kemény sziklán is édes, boldog álma
Rozzant kunyhóból alkot palotát.

Rám nem vigyázott sziv aggódó gondja,
Tövis, bozót, arczom meg vérezé,
Vakon rohantam, mint mese bolondja,
Sodort az ár vad örvények felé.
A szennyes hullám egyre csapdosott, már
Megingott lábam . . . elszédült fejem,
És hogy megálltam tisztán, mint az oltár :
Neked köszönhetem csak - Istenem!

. . . Oh én bolond ! . . bolond ! . . . szilaj gyönyörrel
Téptem le visszatartó karjaid',
Bölcs oktatásod megvetem, közönnyel
Hallám szavad', mely végkép eltaszít . . .
De - ah ! . . futottam, perczre sem nyugodva
Utolszor látni tisztes arczodat,
Hogy térdemen könyörögjek s haldokolva
Leheld fejemre szent áldásodat ! . .

Meg érkezém . . . . tolvaj gyanánt, remegve
Nyitám be ajtód'. . senki sem köszönt,
Szvem vadul vert . . . halkan közeledve
Ágyadhoz értem . . . rémes éji csönd . . .
Térdre borultam, két karom kitárva
Öleltem át fehér, galambfejed . . .
. . . Oh, akkor lettem csak valódi árva ! . .
Nem áldhatott már tört tekinteted . . .

S most itt vagyok . . . áldatlan főmön átok,
Bús vándorút keserve integet,
A lázas álmok réme át meg átfog -
Tépem nyűgét . . . Hiába ! . . Kinevet ! . .
Mondd: mit vigyek örömtelen utamra ?
Vagy nem nyer üdvöt az, ki tévedett ?
Oh, hogyha ez a szenvedés jutalma -
Mért hurczolom e hitvány életet ? . . .

Mért hurczolom ? . . Mért ? . . . Végbúcsúra csendül
Lélekharang lágy, rezgő szózata,
Temetnek . . . zsongó >Miserere< zendül
Fölsír az árvák fájó sóhaja . . .
Bús, téli este . . . dermesztőn süvölt
A fák között bérczek fagyos szele . . .
Ha rám omolna most a durva föld
Mily édesen pihennék odale . . .

(Ungvár.)

Vasárnapi Ujság 1893.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Egy gonosz személy
  2018-01-04 16:14:29, csütörtök
 
  Mindannyian hallottunk a gonoszról vagy találkoztunk már vele. Akár a tündérmesékből, akár a való életből, amikor ártatlan emberek életére tör. A gonosz sokféle formát ölthet és első ránézésre gyakran nehéz felismerni. Végtére is, nem minden gonosz ember visel szarvakat vagy sötét álarcot.

Egy gonosz személy nagyon bántalmazó lehet és a bántalmazásnak sokféle módját alkalmazhatja. Természetesen, ha egy olyan kapcsolatban élsz, amelyben bántalmaznak és visszaélés áldozata vagy, a legjobb, amit tehetsz, hogy kilépsz.

Jó, ha tisztában vagyunk azokkal az intő jelekkel, amelyek egy gonosz ember jelenlétére figyelmeztetnek bennünket. Ha ezeket felismered magad körül, akkor szabadulj meg az általa okozott pokoltól.

1. A valóság tagadása

Az, hogy mi valós és mi nem, egy olyan dolog, amiben egy gonosz, bántalmazó személy egyetért veled. Számukra ez nem vitatéma. Nem számít, hogy hány tényről bizonyítottad be, hogy nem úgy van, számukra mindig te leszel a hibás. Semmi sem képes megváltoztatni a kifordult gondolkodásukat.

2. Kifordított tények

Egy gonosz vagy bántalmazó személy kiforgatja a tényeket, hogy azzal legyőzhessen téged. Ha egy tény nem bizonyítja az álláspontjukat, vagy nem áll összhangban azzal, amit mondanak, akkor úgy csűrik-csavarják, hogy valahogy mégis nekik legyen igazuk. Gyakran az elméleteik és történeteiket botrányos tények támasztják alá.

3. Visszatartott információk

Ha olyan dologgal szembesülnek, ami esetleg megváltoztathatja az elképzelésedet róluk, akkor vagy megmásítják azt vagy visszatartják, nehogy elveszítsenek. Soha nem fogják beismerni hazugságukat, titokban tartják az információkat és a tudatlanságot az előnyükre fordítják.

4. Félrevezetés

Ha olyan információkkal találkoznak, amelyek úgy érzik, hogy félre tudnak vezetni téged, mindig ki fogják használni a lehetőséget. Így képesek lesznek félelemben tartani és ők lehetnek az egyetlen menedéked. Függetlenül attól, hogy ez az igazság, vagy sem, a végén te magad is el fogod hinni.

5. Állandó hazugság

Hazugságokat találnak ki annak érdekében, hogy magukat védjék, és hogy irányíthassák a róluk kialakított véleményedet. Nem tudnak úgy elmondani egy sztorit, hogy abban ne legyen egy nagy kövér hazugság. Néha bevallják, hogy hazudtak, de ezt egy még nagyobb hazugsággal igyekeznek megmagyarázni, hogy végül megsajnáld őket.
6. Nincs bűntudat érzés

Egyszerűen nem éreznek bűntudatot azzal szemben, akit megsértettek, vagy akit terveznek megbántani. Számukra az emberek csak bábok, akik táplálják őket jó energiákkal, és amit tudnak, elvesznek mindenkitől.

7. A felelősség elkerülése

A gonoszok nem vállalnak felelősséget az általuk károsított emberekért vagy az általuk elkövetett vétkekért. Amint elkezdenének valamiféle bűntudatot érezni, azonnal áthárítják azt valaki másra, mielőtt rájuk terelődne a gyanú.

8. Manipuláció

Ők a manipuláció bajnokai. Mindig 10 lépéssel járnak mindenki előtt, és tudják, hogyan lehet az emberek figyelmét valami másra irányítani. Pontosan tudják, hogy lehet elérni, hogy a másik butának és értéktelennek érezze magát.

9. Érdek barátságok

Ha a megmentésedre sietnek, azt nem azért teszik, mert segíteni akarnak rajtad, hanem azért, hogy elérjenek valamilyen célt. Talán úgy érzed, hogy életed minden jó pillanatában jelen vannak, de hidd el, a rosszakban nem lesznek ott.

10. Időrablás

Talán elsőre nem veszed észre, de érdemes kordában tartanod a velük folytatott beszélgetéseket, ha időhöz vagy kötve. Ha valahol időre ott kell lenned, elvonhatják róla a figyelmedet és elveszted az időérzékedet. Ilyenkor igyekezz félbeszakítani őket.11. Kettős élet

Hogy miért élnek kettős életet? Mert az életük tele van hazugságokkal és mindenki számára egy más képet festenek le magukról. Ha elkezd a lábuk alól kicsúszni a talaj, elvesztik az irányítást, az emberek ezt észreveszik, de újabb és újabb hazugságokkal igyekszenek fedni magukat.

Amint elkezdenek csúszni vagy elveszíteni az irányítást, akkor az emberek elkezdenek észrevenni. Ezért állandóan feküdnek, így létrehozhatnak egy képet, amely ragaszkodni fog. Nekik nem csupán rossz napjuk van, amikor rád hárítanak bizonyos dolgokat.

A hazugságaiknak köszönhetően résen kell lenniük, ezért abban a pillanatban, amikor megérzik, hogy valaki a bizalmukra és az őszinte barátságukra vágyik, uralkodóvá és irányítóvá válnak.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-01-04 15:16:16, csütörtök
 
 
2018-ra Nostradamus nem túl fényes eseményeket jósolt, melyek közül egy-egy inkább sci-fibe illő lenne, de akadnak olyanok is, melyek akár meg is történhetnek
Ahogy írja: a holtak felkelnek sírjaikból, és a Föld nemzetei közt változások lesznek. Olyan természeti katasztrófák érik a Földet, mint még soha.Nostradamus egy harmadik világháború kitörését is jövendöli Próféciák című könyvében: Franciaországban hatalmas háború tör ki, és egész Európát támadás éri. Hosszú és borzalmas háború lesz, mely, ha egyszer véget ér, annak már csak kevesen örülhetnek - írja.Két nagy világhatalom közt fog kitörni a háború, mely 27 éven át fog húzódni. Minden egy égen feltűnő hatalmas üstökössel indul majd, és mindaddig nukleáris terror és természeti katasztrófák sújtják majd a világot, amíg egy másik bolygó meg nem közelíti a Földet - jósolta Nostradamus.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-01-04 10:33:44, csütörtök
 
 
Imre Flóra

Lassan megöregszik


Az ember lassan megöregszik,
A jövőnél már fontosabb a múlt.
Nem jön felénk, ami előttünk fekszik,
Csak könyörtelen elmarad az út.

Ha sötét is, nem félünk a jövőtől.
Nem is sötét, üres. A szerelem
Többé már nem követelőző,
Gyöngéd csupán. Fut velünk a jelen.

Vagyunk, nézünk, de minket nem lát senki.
A szerelem is néz csak, nem remél.
Az úton egyedül kell végigmenni.
Visszahúzódik minden, ami él.

A szerelem komor, kék mélyút.
Nem lángol már. De fájni még tud.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-01-04 10:31:27, csütörtök
 
 
A legidősebb fa Magyarországon és a világon.

A két legöregebb, legidősebb fa Magyarországon egy 800 éves tölgyfa, a Héderváron található Árpád-tölgy, és egy 700 éves kislevelű hársfa, a Szőkedencsen található temetődombi öreg hárs.
A világ legidősebb fája azonban több mint tízszer idősebb náluk, merthogy több mint 9500 éves. A világ legöregebb fája címet viselő tűlevelű egy Svédországban zöldellő Közönséges lucfenyő (Picea abies) az Öreg Tjikko.

Vegyük sorba őket:

1./ Hédervári Árpád-tölgy, a legidősebb fa az országban.
Kora: kb.800 év
Magassága: 14 méter
Törzskerülete: 720 cm
Fajtája: kocsányos tölgy,(Quercus robur)
legidősebb fa,hédervári öreg tölgyA legenda úgy tartja, hogy a fa törzsén lévő nyomokat még Árpád fejedelem lovának kötőféke hagyta, amikor 907-ben seregével itt pihent meg Pozsony elleni hadiútja során. Alacsonyan növő ágai arra utalnak, hogy mindig magányosan állt, erdő soha nem övezte.
Eredetileg négy hatalmas ága volt, de az idő múlása sajnos megtette a hatását. A fa korhadásnak indult és három ágát is letörte a szél.
Civil összefogás segítségével sikerült azonban megmenteni. A korhadt részeket eltávolították, kiegyensúlyozták és megtámasztották.
A gondos munkának köszönhetően azóta is minden évben zöldbe borul.
2014-ben az év fájának választották.
2./ Szőkedencsi öreg hárs, a második legidősebb fa
Kora: kb.700 év
Magassága: 25 méter
Törzskerülete: 1148 cm
Fajtája: kislevelű hárs(Tilia cordata)


Az 1300-as évek környékén bújhatott ki a földből ez a temetődombi óriás.
Megélte Szőkedencs település létrejöttét, majd annak elnéptelenedését. Ma már csak a temető jelzi, hogy valamikor itt volt a település. A török időkben áttelepedett falu egykori templomának közelében állt a fa. Sőt a feltárt leletek szerint, nem csak egy török idők előtti, de alatta egy Árpád-kori templom maradványait is megtalálták, amit megtekinthet az arra járó vándor.
A Szőkedencsi hétszáz éves öreg hárs a környék legmagasabb dombján áll, de lassacskán a dombot is elhordja az idő alóla.
Ma is jó állapotban van, láthatólag még sokáig fogja régi történeteit mesélni az odalátogatóknak.

Már a múlt század hetvenes éveiben készült Magyarországon egy átfogó fafelmérés. A különösen koros fákat már akkor számba vették és azóta követik nyomon a fejlődésüket. A nálunk honos fajták közül a szilfa és a tölgyfa -elméletileg - akár a 2000 éves kort is elérhetné.

3./ Öreg Tjikko, a legidősebb fa a világon
Kora: 9550 év
Magassága: 5 méter
Fajtája: Közönséges lucfenyő (Picea abies.)

öreg tjikkoSokáig egy körülbelül 4700 éves simatűjű szálkásfenyőt ( Pinus longaeva faj), a kelet-kaliforniai Fehér Hegységben található Matuzsálem-fát tartották a világ legidősebb fájának.
De az már a múlt.

A svédországi Dalarna provincia területén, 910 méteres tengerszint feletti magasságban bukkantak rá az új csúcstartóra még 2004-ben, egy olyan kutatás során, amelynek célja az utolsó jégkorszakot -11000 éve -követő növényi terjeszkedés feltérképezése volt.
Az Öreg Tjikko 9550 éves korához semmi kétség sem férhet, megállapításához a legkorszerűbb szénizotópos mérési technikát alkalmazták.
Ez a karácsonyfa - mert tulajdonképpen pont olyan fáról van szó - egy igen érdekes növény. Bár a föld feletti része csak mintegy hatszáz évig él, de a föld feletti rész pusztulása után a gyökérből másik törzs fejlődik újra és újra és újra.
A kutatás során egyébként több 5000 évesnél idősebb növényt is regisztráltak.
A tudósok feltételezése szerint még ennél is idősebb növények élhetnek az ausztráliai Tasmánia szigetén.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-01-04 10:13:59, csütörtök
 
  Nemrég Dél pesti Kórház vendégszeretetét élveztem és rá kellett jönnöm, ha az ember kórházba kerül, előtte mindenképpen végrendelkezzen és készítse fel önmagát és a szeretteit a halálra, mert igen könnyen a túlvilágon találhatja magát. Gyakran hallani (és olvasni önöknél is) az egészségügy válságos helyzetéről, de igazán csak akkor szembesül ezzel az egyszeri beteg, ha a saját bőrén kénytelen megtapasztalni. Trombózis gyanúval kerültem be a fent nevezett intézménybe és már az első pillanatokban elszörnyedtem a látottakon. Nem az lepett meg, hogy milyen a higiénia és a kórtermek állapota, hanem a közöny és az a fajta szemlélet volt számomra döbbenetes, amelyet az orvosok és a nővérek részéről tapasztaltam. Egy darab kutyapiszoknak több becsülete van, mint egy betegnek.

Már az első pillanatban éreztették velem, hogy egyszerű munkadarab vagyok, akinek nem lehetnek kérdései, igényei, és a legjobb az lesz, ha befogom a számat. Nem aranyrudakkal megtömött zsebbel vonultam be, így szíven ütött, hogy már az első napon a képembe vágták, mindennek külön ára van és kinek mennyi a tarifája. Minden szívbaj nélkül tudatták, hogy az orvosom mennyire számít és a nővérkéknek mi az igényük a figyelmes és féltő kezelésért cserébe. nem a betegektől tudtam meg, egy huszonéves nővérke világosított fel, miközben a vérhígítómat szúrta belém. Pont olyan stílusban, ahogy a piaci kofa kínálja a portékáját. Már-már zsarolásnak éreztem, aminek nem tudtam, de nem is akartam engedni. Talán ez volt a szarvashiba, amit elkövettem.

Attól kezdve, hogy kiderült, nem én fogom szponzorálni a hálapénz áramlást és a kórházi korrupciót, mindig valamilyen kellemetlenség ért. Le se tojtak, hogy finom legyek, ha kérdeztem, ignoráltak. Nem én voltam az egyetlen. Pénz beszél, kutya ugat, úgy látszik, a befizetett TB nem számít fabatkát sem. Volt alkalmam többekkel beszélni, nem igazán kedélyes társalgásra kell gondolni. Ha csak a fele igaz mindennek, akkor óriási bajban vannak a magyar betegek. Saját szememmel láttam, ahogy egy fájdalomtól üvöltő beteg mellett úgy mentek el több ízben, hogy rá sem néztek. De ami még ennél is vérlázítóbb volt, ahogy egymás közt nevezték az egyes beteg embereket. A ,,cigány", a ,,húgyos debil", ,,a beszarós" és a ,,zsírdisznó", hogy csak néhányat idézzek. Mindezt diplomás, jól képzett emberektől, akik elméletben a gyógyításra tették fel az életüket. Kérdem én, mindez elfogadható? Rendben van ez így? Legközelebb, ha ne adj Isten újra kórházba kell vonulnom, előtte felkészítem a családomat és magamat is a végső útra. lehet, hogy jobb is, ha meghal az ember, mintha ezeknek a kezébe kerül.

Dr. T. János
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 245 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1606
  • e Hét: 12237
  • e Hónap: 93398
  • e Év: 1432905
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.