Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Orbán pénzt kér a fideszesektől Soros ellen
  2018-01-04 17:22:10, csütörtök
 
  Orbán pénzt kér a fideszesektől Soros ellen

"A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit - áll a közleményben."

hvg.hu/itthon/20180102_Orban_penzt_ker_a_fideszesektol_Soros_ellen

A nap kérdése: Mészáros Lőrinc is kap(ott) ilyen levelet?

Hiába a hábrúhoz három dologra van szügség: pénz, pénz, pénz. S szegény minielnök úrnak nincs, csak rongyos 700 ezer Ft-ja, ha jól emlékszem.

Régen, a hidegháború idején békekölcsön volt. Ma meg háborúkölcsön... Sőt, nem is kölcsön, mert ezek még a kölcsönkenyeret se adnák vissza (lásd pl. a megvédett nyugdíjpénztárak esetét Selmeczi Gabival.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Náci portál antiszemita rovatának volt szerzője képviseli Or
  2018-01-04 17:12:09, csütörtök
 
  Náci portál antiszemita rovatának volt szerzője képviseli Orbán közösségének értékeit az Echo Tv-n

Herczeg Márk
Politika
január 3., szerda 9:33


,,Nyugodtan mondhatom, hogy Magyarországon a korábbi egyértelmű és egyoldali baloldali médiavilág megváltozott. Van a keresztény, polgári, nemzeti tábornak hangja. Itt van ez a televízió, amire én magam is úgy tekintek, mint a jobboldal televíziójára, a mi közösségünknek az értékeit képviseli, a mi világunkról, a mi életünkről szól, tehát kétségkívül nagy változások történtek Magyarországon"

- ezt Orbán Viktor az Echo Tv-ről mondta, amikor december 7-én interjút adott a televízióban Bayer Zsoltnak és Kovács Andreának. Ezek szerint a miniszterelnök úgy tekint Mészáros Lőrinc televíziójának műsoraira, hogy azok műsorvezetői és visszatérő vendégei az ő véleményét is képviselik.

Ez viszont azt jelenti, hogy a Fidesz hivatalosan is átvette a régi, radikális, szélsőjobboldali Jobbik helyét, ugyanis az Echo Tv egyik, Keménymag című műsorában, amiben hetente négy fizetett Fidesz-rajongó beszélget, az egyik visszatérő vendég Varga-Bíró Tamás.
Fotó: Echo Tv

Varga-Bíró Tamás jelenleg blogot vezet a fideszes és állami pénzekkel kitömött Pesti Srácoknál, de korábban az Irigy Hónaljmirigy tévéműsorainak és a Bumerángnak is volt a szövegírója, majd a nemzeti-radikális Jobbik-tábor egyik arca lett. Néhány hónapja aztán szakított velük is, amikor Zagyva György Gyula volt jobbikos képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke zsidózva fenyegette telefonon. (Frissítés: A Jobbik erről azt írta a cikkünk megjelenése után, hogy: ,,Varga-Bíró Tamás már évek óta szakított a Jobbikkal, 2014-ben többek közt a Magyar Hajnal szekerét tolta. Valótlan állításai miatt több jobbikos perben áll vele. Amikor az ominózus párbeszéd történt (az ügy egyébként bíróságon van), akkor ő már bőven a Fidesz berkein belül volt.")

Pedig pár éve még maga Varga-Bíró Tamás is nagyokat zsidózott, például a Kurucinfo Holokamu-rovatában.
Fotó: kuruc.info

Varga-Bíró 2013-ban a Kurucinfón többek között ezt az alternatív-történelmi, antiszemita gondolatát osztotta meg: ,,A hazai zsidóság leggazdagabbjai már a deportálások kezdeténél sokkal előbb átmentették vagyonukat. A vagyon tetemes része egy, az »Erec Israel« megteremtésére szánt alapba került. A többi tengerentúli bankokba, többnyire Manhattanbe. Ekkorra Magyarországon már csak a zsidó középosztály és a szegényebb zsidók tartózkodtak. Akik nem tudták megvásárolni szabadságukat. Akiket a gazdag zsidók áldozatul hagytak, méghozzá tudatosan. Ugyanis pontosan tudták, mi fog történni velük. Kvázi ők készítették elő a terepet a történésekre. Hiszen legnagyobb történelmi hazugságukat pont ezekben az években alapozták meg. Azt a hazugságot, amely azóta is busásan kamatozik nekik a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Ne legyenek tehát illúzióink: azokon a bizonyos vonatokon egytől egyig a saját népük által magukra hagyott, a saját fajtájuk által kisemmizett zsidók ültek."

2011-ben pedig a szélsőjobboldali Magyar Szigeten adta elő Kohn bácsi walzerja című dalát:


https://youtu.be/OdbvPpukAh8

Ez a dal arról szól, hogy amíg a dédapja a háborúban harcolt, addig a zsidók inkább meggazdagodtak, és leléptek, ,,és mentek a vonatok sorban, de rajtuk biz' egy Kohn se ült, és sok kemény hazugság árán a fél világ megszégyenült". Majd azt énekli:

,,És hazudtak, hazudtak egyre
És mint folyó, úgy dőlt a lé
Ajjajjaj-jajjajjaj
Zyklon-B, Zyklon-B"

A konklúzió: ,,hogy szakadna rájuk az ég", ,,elég volt belőlük, elég!"

De Varga-Bíró Tamás zsidózott Szegedi Csanád háza előtt is, illetve beleszállt Polgár Judit sakkozóba, miközben idegenbarát magyargyilkosnak nevezte a kormányoldalon sokat hivatkozott Szent Istvánt.

2010-ben pedig magáról Orbán Viktorról és a Fideszről készített egy videoklipet, amiben a kormányoldalt zsidózta egyértelműen.

https://youtu.be/4_LDVZy6gaQ

Varga-Bíró Tamás emellett írt dalt Vona Gábor gárdista mellényéről és parodizálta a gyöngyöspatai cigányokat is.

https://www.youtube.com/watch?v=d_fdrb1bhwg

Orbán Viktor tavaly júliusban arról beszélt Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök mellett állva, hogy ,,Magyarország kormánya hibát, sőt bűnt követett el, amikor a második világháború idején nem tett eleget erkölcsi és politikai kötelességének, és nem védte meg zsidó származású magyar állampolgárait", de az ő kormánya zéró toleranciát hirdetett mindenfajta antiszemitizmussal szemben.

https://streamable.com/qalls

Most a Kuruc.info Holokamu-rovatába író, Zyklon-B-ről daloló, Orbánt zsidózó Varga-Bíró Tamást hívják okoskodni Mészáros Lőrinc televíziójába, ami Orbán Viktor közösségének értékeit képviseli.

Úgy látszik, tényleg vége a politikai korrektségnek, és a helyét a rasszista tahóság töltötte be.









https://444.hu/2018/01/03/naci-portal-antiszemita-rovatanak-volt-szerzoje-kepvise li-orban-kozossegenek-ertekeit-az-echo-tv-n

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------


Hamar be fog illeszkedni a sok volt munkásőr közé.

hogy vót az a 2 pofonnal hazazavarjuk a nácikokat?








 
 
0 komment , kategória:  Általános  
még hogy nincs humorérzékük
  2018-01-04 16:57:04, csütörtök
 
 

" A GVH tippjei a KH ,,Napi közbeszerzés" mobil alkalmazásán

A verseny tisztasága a közbeszerzési eljárásokban közérdek, így a közbeszerzési kartellek visszaszorítása kiemelt célja mind a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), mind a Közbeszerzési Hatóságnak (KH). A GVH most a KH ,,Napi közbeszerzés" elnevezésű mobiltelefonos alkalmazásán elérhető ,,napi tippekkel" hívja fel a közbeszerzéseken induló ajánlattevők, valamint a közbeszerzést kiíró ajánlatkérők figyelmét a kartellek kockázataira és kezelésére. "





Sajtóközlemény

még hogy nincs humorérzékük

https://78.media.tumblr.com/d8f0a63023f2fcb55aae161afcf4c566/tumblr_inline_p1znr0 sluf1qbuftg_500.jpg




Mészáros Lőrinc kezében az ország áramellátásának ötöde; aztán még 2018 sem kezdődik rosszul: 48 milliárdos vasútépítés pottyant ..; de még A “rezsicsökkentéssel" is Mészáros Lőrinc jár jól; szerencsére jól bevásárolt, Ezt mind megvette Mészáros Lőrinc; a tőzsde is szárnyalt... legalábbis részben, hiszen volt ott Óriási menetelés - Mészáros Lőrinc adott nekünk egy új bluechipet; még szerencse, hogy Eszetlen mennyiségben hirdet a MÁV Mészáros Lőrinc lapjaiban; de senkit nem hagynak az út szélén, hisz Újabb útépítési megbízást nyert Mészáros Lőrinc üzlettársa...

Soroljam még?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A „Mészáros Lőrinc” fedőnevű üzleti projekt alá
  2018-01-04 12:49:53, csütörtök
 
  2018. 01. 03. 14:00

A ,,Mészáros Lőrinc" fedőnevű üzleti projekt alá került az ország energiabiztonsága is

Akármi is rejtőzik Mészáros Lőrinc világhírű meggazdagodása mögött -mert józan piaci folyamatok egészen biztosan nem-, most már nem csak több százmilliárd forint elképesztő módszerekkel történő kezeléséről van szó, hanem az ország energiapolitikájáról is. Hazánk energiatermelésének ugyanis egyötöde került a csak Orbán Viktor strómanjának tartott Mészáros érdekeltéségébe, ráadásul még a cseheket is bevonták a bizniszbe, ami totálisan szembe megy a Fidesz-kormány által hangoztatott függetlenségi és önállósági törekvésekkel.

Karácsony előtt nem sokkal Mészáros Lőrinc szinte már átláthatatlan mennyiségű cégből álló érdekeltségébe került a Mátrai Erőmű Zrt. és a közelében fekvő Geosol Kft. biomasszacég, írja az Index, részleteiben is bemutatva, hogy milyen cégek és magántőkealapok szövetkezése vezetett a magyar-cseh üzlet sikeréhez.

Ami viszont a dolog lényege, hogy a visontai székhelyű, széntüzelésű, együttégetéses módszerrel és elsősorban lignittel és biomasszával működő erőmű Paks után a második legnagyobb erőmű, ami Magyarország áramellátásának 20 százalékáért felel.

Azt írják, a technológiában még nyolc év van, utána jönnek majd a kellemetlen kiadások, leginkább a környezetvédelmi rekultiváció. A lap szerint a cseh Energeticky Prumyslovy Holding (EPH) arról híres, hogy jó hitelekből vásárol fel energetikai cégeket, majd kegyetlen megszorításokkal kisajtolja belőlük a lehető legtöbb pénzt. Mészáros Lőrinc szerepét pedig abban látják, hogy az erőmű későbbi politikai támogatást kaphat, legyen az akár egy állami cég bevonása, vagy a rekultivációs költségek közpénzből való enyhítése, netán egy olyan projekt felfuttatása, amivel a terület megőrizheti erőművi jellegét: ilyen lehet, ha mondjuk napelem-telepet hoznak létre az elhasznált földterületen, amit így nem kell helyrehozni.

A Visonta melletti Halmajugrán fekvő Geosol Kft.-t pedig a Csányi Sándor-Nagy György párostól szerezték meg, ez a cég biomasszát szállít az üzembe, amit elégethetnek - ez a cég a monopolközeli helyzetének is köszönhetően évi egymilliárd forintos nyereséggel működik.

Elszállhat az áram és a gáz ára, ha a Fidesz marad kormányon - kommentálta az újabb, futószalagon érkező cégvásárlást Kepli Lajos jobbikos parlamenti képviselő. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa szerint a Fidesz-kormány feladja az eddig is csak szavakban meglévő politikáját, miszerint a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszeltől, hiszen az utóbbi hetek minden döntése azt támasztja alá, hogy Orbán Viktor többé nem tartja szükségesnek a stratégiai energetikai létesítmények állami kézben tartását.

Emlékeztetett, hogy a Tigáznak a hírhedt MET kezére játszása, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. eladása a Földgázszállító részére és a Mátrai Erőmű Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülése mind-mind a kormány eddig hangoztatott politikájával mennek szembe.

Kepli úgy véli, az energetikai szektor jól láthatóan két tulajdonosi kör, a Mol-csoport és Mészáros Lőrinc kezében összpontosul. Mindez pedig a jobbikos képviselő szerint azt vetíti előre, hogy az a Fidesz, amely eddig szavakban hősiesen védte a magyar emberek pénztárcáját, profitérdekelt oligarchák kezébe játssza át a villamosenergia és földgáz-szektort.

Kepli Lajos szerint kétség sem férhet hozzá, hogy ha a Fidesz kormány maradna hatalmon április után is, akkor Magyarországon elszabadulnának az energiaárak.

"Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: ha a Fidesz marad, jön a villany- és gázárak növekedése."

,,A Jobbik ezzel szemben kormányra kerülve valódi rezsicsökkentést hajt majd végre, miközben az energiaszektorban is elszámoltatja az oligarchákat. Mi a nép pártján állunk!" - összegzett az országgyűlési képviselő.





https://alfahir.hu/2018/01/03/matrai_eromu_zrt_geosol_kft_meszaros_lorinc_energia politika_kepli_lajos



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak azért is elhívják a pedofíliát védelmező, apácaruhában
  2018-01-04 12:45:45, csütörtök
 
  2018. 01. 03. 19:09

Csak azért is elhívják a pedofíliát védelmező, apácaruhában pózoló homoszexuális "jobboldali" trollt

Hiába érkeztek a kormánypárt és a visegrádi partnerek részéről is rosszalló megjegyzések, Schmidt Mária keményen beleáll az Milo-szabadságharcba, és csakazártis meghívja a wannabe-jobboldali provokátort.

A Terror Házát is működtető Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány mindenképpen Magyarországra hozza előadni Milo Yiannopoulost - írja az Index külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva.

A magát jobboldalinak és katolikusnak tartó blogger eredetileg egy V4-konferencia meghívottjaként szólalt volna fel, de miután ez nyilvánosságra került, a meghívottak listáját levették a honlapról. Schmidt Máriáék most állítólag annyit hajlandóak engedni, hogy nem az "Európa jövője" című rendezvény keretén belül, hanem attól függetlenül mond beszédet.

Yiannopoulos meghívását Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője nem fogadta kitörő örömmel, és legutóbbi sajtótájékoztatóján igyekezett pártját és a kormányt minél jobban elhatárolni az ügytől. Deutch Tamás fideszes EP-képviselő ugyanakkor védelmébe vette a bloggert.

Az Indexnek a külügyből megsúgták, hogy

a visegrádi partnerországok részéről is érkeztek kritikus megjegyzések "bizonyos meghívottakkal" kapcsolatban.

Milo Yiannopoulos az elmúlt években a liberális bevándorlás-és kultúrpolitika harcias bírálójaként tett szert komoly ismertségre Amerikában, majd szerte a világon.

Egy időben a Trumphoz közeli, népszerű Breitbart jobboldali portál egyik vezető publicistája volt. Aztán előkerült egy interjú, amelyben arról értekezett, hogy

,,Félreértitek a pedofília fogalmát. A pedofília nem azt jelenti, hogy szexuálisan vonzódsz egy 13 éveshez, aki testileg érett. A pedofília azt jelenti, hogy gyerekekhez vonzódsz, akik még nem érték el a pubertást. A melegek világában fiatalabb fiúk és idősebb férfiak közötti kapcsolat nagyon pozitív tapasztalat lehet, ha konszenzuális kapcsolatról van szó."

Ezek után kirúgták a portáltól, és kegyvesztett lett az amerikai konzervatív körökben.

Legutóbb azzal keltett nem kis botrányt, hogy két héttel ezelőtt egy olyan képpel kívánt boldog karácsonyt Facebook-os követőinek, amelyen apácává fotósoppolva volt látható, a következő, félreérthetetlenül obszcén megjegyzéssel:

"Két dolog miatt térdelek le"

Az apácaruha, valamint az ima és az orális szex szintre helyezése még egyébként lelkes rajongótáborának jjelentős részét is kiakasztotta. A legjellemzőbb talán az a hozzászólás volt, amelyben arra figyelmeztették:

"Vegyél vissza, Milo! Sok igazságot kimondasz, de ez nem ad neked szabad felhatalmazást a blaszfémiára"

Nos, úgy tűnik, Schmidt Máriák szerint igen.

Máshogy vélekedik Sneider Tamás. Az Országgyűlés jobbikos alelnöke beadványban kéri a külügyminiszter személyes közbenjárását, hogy

"a szervezők a programot az Alaptörvényben foglalt értékek fokozott figyelembevételével állítsák össze, őrültek szerepeltetésére pedig ne áldozzanak közpénzt."








https://alfahir.hu/2018/01/03/milo_yiannopoulos_schmidt_maria_troll


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rogánék tavaly 46,7 milliárd forintot költöttek egy 25 milli
  2018-01-04 12:39:20, csütörtök
 
  Rogánék tavaly 46,7 milliárd forintot költöttek egy 25 milliárd forintos keret-közbeszerzésre hivatkozva

Herczeg Márk
POLITIKA
ma 10:13


A Magyar Nemzet arról írt, hogy 2017-ben a Rogán Antal minisztériuma alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) durván túllépte a keretet. A lap a közbeszerzési adatbázisban található összegzések és szerződések alapján kiszámolta, hogy a különböző állami intézmények kommunikációjára, nyomdai és PR-költségeire 46,7 milliárd forintot osztott szét egy 2016-ban a tavalyi évre kiírt, 25 milliárd forintos keret-közbeszerzésre hivatkozva.

A három fő haszonélvező a tendereken eddig is szépen szereplő Balásy Gyula, Kuna Tibor és Csetényi Csaba volt.

A lap az alapösszegeket vette figyelembe, mert a legtöbb kiírásnál az NKOH meghatároz pluszban egy opciós összeget, amit az alapösszeg kimerülése után lehet lehívni, de ez ajánlatonként változik: van, ahol csak pár millióról van szó, de akár az eredeti ár 60 százalékát is elérheti. Hogy pontosan mennyi pénzt hívtak le a nyertes cégek, nem tudni. Az NKOH a meghívásos közbeszerzés 2016-os kiírásakor még úgy számolt, hogy a keretmegállapodás alkalmazására 1100 állami szerv köteles vagy jogosult, így a szerződések száma ,,várhatóan legalább 250-300 darab lesz". A Magyar Nemzet szerint a hivatal ehhez képest csak 91 szerződést kötött kb. 70 állami tulajdonú szervezettel és intézménnyel. Az NKOH nem válaszolt a lap kérdéseire.




https://444.hu/2018/01/04/roganek-tavaly-467-milliard-forintot-koltottek-egy-25-m illiard-forintos-keret-kozbeszerzesre-hivatkozva


--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------


Néhány éve azt mondtam, ezeknek a nyomorultaknak ez kell, ezeknek mohács kell, hogy eljussanak a legaljára, talán majd ott felébrednek, és akkor lesz változás.

Ma azt mondom, ezeknek azért kell eljutni a legaljára, mert ott szeretnek élni, az a létformájuk, hogy önrendelkezésre alkalmatlan, szánalmas, tudatlan, primitív nyomorultak, akik nem fognak felébredni soha, hanem szolgaként fognak élni mindig, mert úgy akarnak élni, és azt is érdemlik.

Mi pedig, megdöbbentő kisebbségben élők, majd megtaláljuk az utunkat a normális élethez, a normális kisebbség többi tagjához és a nagyvilághoz is, ahogy a szüleink is megtalálták azt a kommunizmusban. Nekünk csakazértis lesz nemzetközi sajtónk valahogy, a nappalinkból akkor is ki tudjuk zárni ezeket a patkányokat, és majd megtaláljuk az utat a pénzkereséshez is, a gyerekeink civilizált felneveléséhez is, és a normális élethez is.

Persze nehezebb, munkásabb és szomorúbb lesz, mert majd mi is arra gondolunk, mint a szüleink, hogy mennyivel jobban, könnyebben, nyugodtabban is élhetnénk, de nekünk is a nehezebb út jut, mert egy nagyobb részt tudatlan bunkókkal teli országban élünk, ahol nagyobb részt megfelel az embereknek, hogy a szabadságjogaik jelentős részét elcseréljék néhány olcsó ígéretre, vagy erzsébet-utalványra.

kevés üdítő kivételtől eltekintve szomorú állapotú nyomorúságos gondolkodású nép ez, amelyik pontosan úgy él, ahogy megérdemli. Remélem mindegyik fasz elküldi az összes megtakarított pénzét a viktornak a héten.

A különbség annyi, hogy most a gyerekeink szépen lelépnek és úgy itt hagynak bennünket mint a húzat. Mi pedig nem a gyerekeinkért és unokáinkért dolgozunk, hanem egy söpredék jólétéért.

A legnagyobb probléma. hogy a baloldal elfelejtett az egyszerű vidéki ember gondjaival, érdekeivel foglalkozni, értelmes válaszokat adni rá.
A baloldal prostituálta a teljes szakszervezeti érdekvédelmet és ez bizony hozta magával a bérből és fizetésből élők szegénysorba csúszását.
A szegénysorban lévő embereknek pedig sokkal jobban lehet a félelmeire alapozni egy kormánynak, mint egy biztos egzisztenmciális háttérrel rendelkező független polgárnak. Ez a baloldal történelmi bűne az elmúlt 27 évből, O1G rendszere pedig ennek a gátlástalan haszonélvezője.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100 nap és vége?
  2018-01-04 11:28:16, csütörtök
 
 

Dátum:
2017/12/28


100 nap és vége?

Mához éppen száz napra adódik majd lehetősége 8. alkalommal a (Magyar Köztársaság) - akarom mondani Magyarország (és Románia, Szerbia, Új-Zéland stb.) lakosainak, hogy döntést hozzanak e lángoktól mostanában egyáltalán nem ölelt kis ország további sorsáról.

Ne legyen kétségünk, Orbán Sándor-palotában rezideáló faarcú szolgája április 8-ra, azaz a lehetséges legkorábbi időpontra fogja majd kitűzni a jövőre esedékes “választást". Ennek indoka az eredeti tanításaikról megfeledkezett szolga-egyházak uruk iránti kötelező szolgálatának lehetővé tétele, a húsvéti ünnep kapcsán a fáraó dícséretének teret biztosítandó. Lehet hirdetni a szegények megvetését, a más nyelvűek, bőrszínűek, vallásúak iránti gyűlöletet, a történelem hamis tálalását és sok más egyéb aljas hazugságot.

A macskaköröm pedig részemről annak szól, hogy valójában roppant egyszerű a kérdés: akarja-e Ön Orbán és vazallusai uralmának fennmaradását? No jó, még egy kérdés: tetszik-e a rendszer?

Mindez arról jutott eszembe, hogy tegnap olvastam el Debreczeni József krónikáját és elemzését kis hazánk közelmúltbeli és jelen helyzetéről:

142997

Szerintem minden jóérzésű és gondolkodni is hajlandó ember számára kötelező olvasmány. De most nem könyvismertetést kívánok írni. Még csak az ún. értelmiség szomorú, megvetést érdemlő, semmirekellő szerepét sem kívánom részletezni (tisztelet a kivételeknek!).

Csak egyetlen dologra utalnék: különösen érdekes Debreczeni töprengése a demokratikus köztársaság 2010-es bukásának okairól, a magyar néplélekről. Miért van, hogy a magyarok oly elnézőek a lopást illetően? Természetesnek veszik, hogy mindenki lop s aki felül van, az sokat lophat? Miért lehet a magyarokat az orruknál fogva vezetni, hazugságkampányokkal könnyedén befolyásolni, elterelni a figyelmünket a valódi kérdésekről? Miért fogékonyabbak a magyarok az átlagnál a gyűlölet-propagandára?

Hozzátenném: miért engedik meg, hogy egy párt és egy vezető önmagát és híveit a nemzettel azonosítsa? A többieket pedig megbélyegezze? Pedig a valóságban ők csak egy - ugyan relatíve legnagyobb - kisebbséget képeznek! A többség viszont (látszólag?) apátiába süllyedt, kiábrándult mindenből és reménytelenül passzív(-nak tűnik).

2018 kérdése az lesz: kimozdítja-e majd valami ezt a passzív többséget? Megmozdul-e majd a második áprilisi vasárnapon és békésen véget vet-e a magyar történelem egyik - ha nem “a" - legelszomorítóbb fejezetének? Tetszenek tudni, 600.000 honfitársunk kitántorodott, közel négymillió pedig méltatlan körülmények között tengődik?

Történelmileg úgy is mondhatnám: maradunk-e a magyar ugaron s folytatódik-e az úri muri? Vagy hazánk végre megkísérli a felzárkózást a humanizmust és a civilizációt világszinten is fémjelző mag-Európához? A német-francia-belga-holland-olasz-osztrák világhoz?

(Elnézést kérek a politikailag tőlem eltérő “hitű" olvasóimtól, hogy szembesítem őket a saját nézeteimmel - de hát azok például a fentiek! Aki csak régebbi történelmi témájú, vagy váras írásaimra kíváncsi, ilyenkor bátran lapozzon. Mostanában többet fogok aktuál-politizálni is. Mert az erkölcsöm ezt diktálja, az egyéniségemből következik s mert becsületből muszáj. Bízom abban, hogy egyszer még megéljük azt is, hogy a közéletről nyíltan és őszintén lehet majd nézeteket ütköztetni. Nekem ilyen szempontból mindig Antall József szavai jutnak az eszembe, aki egyszer azt mondta: a politikában a gazember szó használata csak annyit jelent, hogy kis mértékben különbözik a véleményünk. De ettől még sajnos messze vagyunk. Előbb vissza kell vinni hazánkat a civilizációba és érvényre kell juttatni az általános emberi értékeket.)



https://djnaploja.wordpress.com/2017/12/28/100-nap-es-vege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.