Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-01-05 23:58:53, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Epres rizottó bazsalikommal
  2018-01-05 23:53:58, péntek
 
  Epres rizottó bazsalikommal

Hozzávalók

700 ml tej
50 g kristálycukor
1 tk vaníliaaroma
1 ek vaj
115 g kerek szemű rizottó rizs
1 db narancs lereszelt héja és kifacsart leve
230 ml kókusztej
200 g friss eper
2 ek friss bazsalikom


Elkészítés

Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.

Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt. Adjuk hozzá a narancshéjat- és lét, majd állandó kevergetés mellett főzzük tovább addig, amíg az összes folyadék elpárolog. Ezután öntsünk hozzá egy bögrényi cukros-vaníliás tejet, és kis lángon főzzük meg 20-30 perc alatt.

Közben többször keverjük meg, és ha a rizs magába szívta az összes tejet, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs krémes állagúvá válik. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókusztejet, valamint 100 g, megtisztított, átpasszírozott epret, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.

Osszuk el a rizottót 4 db tányérban, és a maradék, megtisztított, felszeletelt, eperrel, továbbá a frissen felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.





Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mézes tiramisuszelet
  2018-01-05 23:45:53, péntek
 
  Mézes tiramisuszelet

Hozzávalók

A tésztához :
35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 ek méz
8 dkg vaj
1 kk szódabikarbóna
2 db tojás
1-2 ek tej
A krémhez:
7,5 dl tej
1 csomag főzős tejszínes pudingpor
2 csomag főzős tiramisu pudingpor
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
18 db babapiskóta
1-2 dl kávé
1 ek rum
kakaópor
A tetejére:
2,5 dl Meggle cukrászhab


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mézet, a vajat, valamint a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük.
A lisztet és a szódabikarbónát kimérjük egy tálba, majd összekeverjük a meleg, mézes masszával és a tojással, hogy puha, gyúrható tésztát kapjunk (ha kemény, adunk hozzá 1-2 ek tejet).
Két részre osztjuk a tésztát, majd egy 20 x 30 cm-es tepsin nyújtjuk, a lapokat néhány helyen megszurkáljuk villával, és a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 6 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. A pudingokat (mindhármat együtt) a tejjel és cukorral felfőzzük, és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémet elfelezzük, és felső lapra kenünk belőle 3 púpozott evőkanállal.
Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk a kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan, rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk.
Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet, és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 ek krémmel, és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, valamint a lapok megpuhuljanak.
Másnap a tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük, majd az egészet megszórjuk kakaóporral, és a maradék tejszínnel díszítjük.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Baconös-aszalt szilvás csirkemell
  2018-01-05 23:41:53, péntek
 
  Baconös-aszalt szilvás csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemellfilé
5 dkg aszalt szilva
5 dkg mazsola
8 szelet bacon
50 ml rum
2 ek olaj

bors


Elkészítés

A csirkemelleket felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. Az aszalt szilvát és a mazsolát beáztatjuk a rumba.
Megtöltjük a hússzeleteket a rumos-szilvás töltelékkel, betekerjük a szalonnába, majd fogpiszkálóval összetűzzük mindet.
A göngyölegeket olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, lefóliázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, meglocsoljuk a húst rummal, és további 10 perc alatt pirosra sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tárkonyos-csirkés karfiolleves
  2018-01-05 23:38:45, péntek
 
  Tárkonyos-csirkés karfiolleves

Hozzávalók kb. 2 liter leveshez:
40-50 dkg csirkemellfilé
1/2 dl olaj
1 közepes fej karfiol
1 közepes szál sárgarépa
1 közepes szál fehérrépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
őrölt bors
kb. 1 evőkanál szárított tárkonylevél
aprított petrezselyemzöld

Valamint:
1 kis maréknyi szárított apró tészta

Elkészítés: A zöldségeket és a hagymákat aprítom, a húst kis kockákra darabolom, a karfiolt rózsáira szedem.

Felhevített zsiradékban a zöldségeket a hagymával magas hőfokon pár percig kevergetve pirítom, majd a húskockákat a fokhagymával kevergetem benne fehéredésig.

Meghintem a liszttel, felengedem kb.1,5 liter vízzel, sózom. Amikor forr a leves, hozzáadom a karfiolt, fűszerezem, együtt főzöm teljes puhulásig.

Belekeverem a tejszínt, egy kis maréknyi száraztésztát, és lassan főzöm néhány percig, amíg a tészta is megpuhul.

A végén meghintem aprított friss petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalom.





Rozsnyai Gabriella gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1781
  • e Hét: 6295
  • e Hónap: 11333
  • e Év: 141040
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.