Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Két orvostanhallgató üldögél egy parkban
  2018-01-06 12:26:21, szombat
 
  Két orvostanhallgató üldögél egy parkban


Két orvostanhallgató üldögél egy parkban, és figyeli az elhaladó embereket. Azzal szórakoznak, hogy megpróbálják az arra tévedők bajait diagnosztizálni, csak úgy ránézésre. A diagnózisok teljesen egyformák, ám akkor arra megy egy öregember, aki furcsán csoszog, közben a lábait szinte egyáltalán nem hajlítja be.
A két srác hatalmas vitába kezd, majd egyikük odamegy az öreghez és megszólítja:
- Elnézést, uram, de a barátom szerint Önnek elmeszesedtek a lábízületei, míg szerintem inkább ízületi gyulladása van. Melyikünknek van igaza?
- Nézze barátom, az előbb én azt hittem, szellentenem kell, de sajnos mindhárman tévedtünk...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Két roma bemegy a templomba
  2018-01-06 12:24:43, szombat
 
  Két roma bemegy a templomba, így szól az egyik:
- Úgy tekints Istenre, hogy ő adja a mindennapi kenyerünket!
- Mér, pék a csávó???
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A cigány gyerek meséli az anyjának:
  2018-01-06 12:24:10, szombat
 
  A cigány gyerek meséli az anyjának:

- Mama, ma az iskolában tanultuk az ABC-t, a többiek az F-ig jutottak, én pedig a K-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért fiam, mert okos vagy!
Pár nap múlva:
- Mama, ma az iskolában számolni tanultunk, a többiek 10-ig jutottak, én pedig 20-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért, mert okos vagy!
Harmadik alkalommal:
- Mama, ma az uszodában voltunk, és amikor zuhanyoztunk, láttam, hogy a többi fiúnak 3 cm a fütyije, nekem meg 14. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos?
- Azért fiam, mert te 18 éves vagy, az osztálytársaid meg 8!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Lajos! Küggyél pénzt!
  2018-01-06 12:16:43, szombat
 
  Lajos! Küggyél pénzt!

Szalonna | Január 5, Péntek | 12:53

Azt írja az újság, mert azt állítja Simicska Lajos fia, Simicska Ádám (és fotót is mellékelt a dologról, tehát), hogy a pixisből magát kigolyózó kollégiumi szobatárs és kegyvesztetté vált milliárdos oligarcha is kapott Orbán-féle tarháló levélbe csomagolt sárga csekket.

A dr. Simicska Lajosnak címzett borítékban ugyanaz áll, mint azokban a borítékokban, amelyeket a hívek mostanság kézhez vehettek/vehetnek, hogy dagadjon a kebel, szakadjon ing és gatya és üstöllést nyúljon zsebbe a kéményen drogozó. A Párt eddig csak adott, adott, önzetlenül adott, ideje hát meghálálni a sok jótéteményt. A kormányzó úr hadba szólít, a háború meg nincs ingyér, tehát toljuk vissza a Bözsi-utalvány értékét, de legalább a kiló csirkefarhátét. Nem az összeg a lényeg, hanem a szándék, a bátor kiállás, a közösséget vállalás Soros ellen, a brüsszeliták ellen, de leginkább egy újabb fényes választási győzelem érdekében.

Natehát: az újév második napja óta tudjuk, hogy

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak.

Vagyis azokról beszélünk, akik a Kubatov-listára önszántukból akartak felkerülni és fel is kerültek. Afelől nem lehet kétségünk, hogy a pártszékházban Mancika fejből tudja mai napig a Lajos címét, ha a veszprémit nem is, a budapestit biztosan.

Annyira nem vagyunk vicces kedvünkben, hogy Simicska Ádám trollkodásával azonosulni tudjunk, amely szerint a Fidesz mindig az apjához fordul, amikor nagy bajban van. Ez a G-nap előtt sem volt vicces, most meg változatlanul nem az.

Feltételezzük, hogy senki nem szólt a kubatov2018.xls fájlból borítékokat nyomtató Gizikének, hogy Simicska már egy másik csapatban játszik, hiába adott korábban felhatalmazást majdnem bármire is.

Feltételezzük továbbá, hogy miután évek óta fröcsögve köpködik Simicskát és úgy tesznek, mintha nem is ismernék, mintha életükben semmi közük nem lett volna hozzá, még a Fidesz-féle lókupecségbe sem fér bele, hogy geciségből, csak azért is alapon pénzt kunyerálnak tőle.

Ha ezeket a lehetőségeket kizártuk, akkor már csak egy valamire gondolhatunk: ilyen profi nyilvántartásokból dolgozik az állampárt, meg a seggéből kilógó, valamikor független, mára végrehajtóvá silányult, állami hatóságok tömkelege is. Konkrétan arról elmélkedünk, hogy ha a nagy fennforgásban még a patásördög, nemzetellensége, Jobbikgazdája Simicskát sem sikerült leradírozni a nyájat nyilvántartó listáról, akkor képzeljük el, a levélben, átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül szavazó szerencsésekről milyen nyilvántartásuk lehet. Bele sem merünk gondolni. Márpedig azoknak a nyilvántartásoknak egy fokkal nagyobb szerepük lesz az ország sorsának alakulását tekintve, mint hogy Simicska Lajos mennyi pénzzel járul, vagy nem járul hozzá a Fidesz háborújához, hogy röhögőgörcsöt, vagy idegrohamot kapott-e, amikor szembesült a küldeménnyel.

Ez a kártékony, ócska, aljas célokat szolgáló dilettantizmus valami egészen szürreális.


https://kolozsvaros.com/rovidek/lajos-kuggyel-penzt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A végvári kapitány úr dakota vergődései
  2018-01-06 12:14:04, szombat
 
 
A végvári kapitány úr dakota vergődései

Molnár Bálint | Ma | 7:59

Ránk tört a hétvége, mi tagadás. Ha minden igaz, ez egyben az év első hétvégéje, többet ilyen nem lesz már idén sose. Remélem, mindenki aluszik még, én meg magamban is elvagyok, ez ilyen magányos műfaj. Szombat reggel meg különösen élvezetet nyújt. Pláne hétfőn. Úgy döntöttem, hogy bármennyire is szombat hajnal van, közkívánatra sem éneklem el a NATO hivatalos himnuszát, pedig van neki már olyanja. Igaz, hogy a magyar kormánypropaganda szerint ez a NATO is mindenféle szarságokat ránk erőszakol, és mi csak engedelmeskedünk, amikor ezeket az elvárásokat teljesítjük, úgyhogy énekelje a himnuszát, aki akarja. Jó? Jó.

Bevallom, nekem az első magyar keresztény királyt az Audival összekötő, szoros és hosszú bajor-magyar barátságról szóló miniszterelnöki egetverés mellett volt pár további kijelentés, ami szintén a beszabehu dobozba illik és egy szereptévesztett, a küldetéstudatába kapaszkodó nagyon kisember aggasztó állapotának jegyeit hordozza.

Én azt mondtam a bajor barátaimnak, hogy szerintem 2018 a népakarat helyreállításának éve lesz Európában.

Nem kívánok tiszteletlenül viselkedni és beavatkozni a német belpolitikába, a mi testtartásunk alapvetően a tisztelet testtartása.

Továbbra is tekintsenek engem Bajorország végvári kapitányának. Bajorország déli határa a szerb-magyar határnál van, és amikor mi azt a határt védjük, akkor azzal védjük Bajorországot is.

Én Bajorországban soha nem tapasztaltam rosszindulatot a magyarokkal, Magyarországgal vagy a magyar kormánnyal szemben, mindig őszinte, nyílt és korrekt beszélgetésekben volt részem, ma is ez történt.

Ami szép, az szép. Én, én, én. Tekintsünk el egy pillanatra Orbán bukott németországi vendéglátójától, Horst Seehofer CSU-párti bajor tarományi miniszterelnöktől, és attól is, hogy miközben úgy akar tenni, mint akinek Orbán a szövetségese, valójában Martin Schulznak, az Orbán-kormány halálos ellenségének készül négyéves hűségesküt fogadni. Ez önmagában is szánalmas fénybe helyezi a végvári kapitány úr dakota vergődéseit. Ettől csak az a viccesebb és szánalmasabb, hogy a lázadás éve is hogy bejött neki. Az tavaly volt állítólag, Trump kolléga azonban leszarta a hozzá fűzött reményeket, konkrétan tojik Orbánra, Európa pedig nem ült fel egységesen az egyébként fénykorát élő populista-nacionalista hisztériának. Szóval a tévedhetetlen stratéga már rábaszott a népakaratra, de nem hagyja magát. Változatlanul egyes szám, első személyben házal a rögeszméjével: a migrációval, kerítésével, az egyedüli témával, amiről van mondanivalója. Orbán világnézete egyszerű, mint a faék: ha valaki nem bírálja a korrupt geci rendszerünket, az haver, ha valaki viszont kritizálni merészel, az rosszindulatú és ellenség. Aki bírál, az beavatkozik a belpolitikánkba, aki a seggünket nyalja, szemet huny a disznóságaink felett, az tisztel minket. Az őszinteség, nyíltság és korrektség orbánul ennyit jelent: bármit megtehetsz, sosem foglak figyelmeztetni, hogy egy aljadék vagy. Mennyire barátja lehet ennek az embernek, bele sem merek gondolni.

Találtam tegnap egy vicceset az MTI-ben, idézem:

Az államelnök szerint nincs keresnivalójuk bűnvádi eljárás alá vont vagy elítélt politikusoknak az állam vezetésében, és ezt a feddhetetlenségi követelményt alkotmányba is kell foglalni, ha majd sor kerül az alaptörvény módosítására.

Többször mondtam és fogom még mondani, hogy ilyen embereknek nincs mit keresniük az állam vezetésében, mert nyilvánvalóan önös érdekük mindig arra fogja késztetni őket, hogy megkérdőjelezzék a bírák és ügyészek döntéseit, súlyos kárt okozva az államnak azáltal, hogy megingatják az állampolgárok bizalmát az igazságszolgáltatásban.

Senki nem kapjon a szívéhez. Nem Káder János Deák Ferenc-idézetekkel teletűzdelt monológjáról van szó, Klaus Iohannis, Románia elnöke nyilatkozott meg így. Anélkül, hogy a román belpolitikai viszonyok kontextusába helyeznénk, azt azért érdemes belátnunk, hogy ez, vagy egy hasonló kijelentés Magyarországon legfeljebb általános röhögőgörcsöt lenne képes kiváltani a társadalom gondolkodó feléből. A nem gondolkodók természetesen böszmén helyeselnének, és eszükbe jutna az elmúlt nyolc év, bezzeggyurcsány, meg a cocialista korrupció. De tényleg, mennyire durva már, hogy Magyarországon értelmezhetetlenek ezek a mondatok. Magyarországon nincs politikus, akit bűnvádi eljárás alá vonnának, mert Magyarországon nem ügyészség van, hanem elsikáló hivatal. Magyarországon bűnvádi eljárások helyett Lovasberényig szorongatják a nyilvánvalóan korrupt politikusok kezét. Magyarországon nincs korrupció, tehát nincs probléma.

Jó, olyan apróságok vannak, hogy a saját hozzátartozójuk által bevitt kempingmatracon 10 órákat fekszenek a betegek kórházak folyosóin, mert kevés az orvos, és olyanok az állapotok, amilyenek. Igaz, hogy infúziót is a folyóson fetrengve kapnak, de ez nem azért van, mert nincs minden rendben, hanem mert az elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év és mert a média álhírei, ugye. A lényeg, hogy tessék csak adakozni a Fidesz kalapjába, a Fidesz háborújára, aztán amikor mindenki beledöglött már a propaganda mögötti rögvalóságba, és csak azok maradnak, akik nem bírálnak, csak helyeselnek, akik azt látják, amit hazudnak nekik reggeltől estig, akkor majd helyreáll világ rendje.

A bűncselekmény hiányában nem indul nyomozás az állampárt nagykutyái ellen akkor sem, ha élő adásban lopnak, csalnak, hűtlenül kezelnek, visszaélnek szellemében itt a jó hír a végére. Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt nyomozás indult annak a feljelentésnek nyomán, amelyet a kormány az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentése miatt tett - tudta meg a Magyar Nemzet a Központi Nyomozó Főügyészségtől. A KNYF tájékoztatása szerint a nyomozás határideje 2018. február 13. A szuverén magyar kormány a nemzeti konzultációs átverés hitelességét rontó megnyilvánulások miatt futott az ügyészségre és lám, mivel nem Rogán kenőpénzes zacskóiról, vagy a letelepedési kötvényes gyalázatról volt szó, meglátták a fényt az alagút végén. Tehát azt kell meghurcolni, ki kimondja, hogy kamuztatok, elvtársak. Behazudtátok a számokat, nincs bizonyíték arra, amiről beszéltek, de Polt majd megvédi a becsületeteket.

Az a durva, hogy máshol ezt a világot tanítják, elrettentő példaként emlegetik, mi meg ebben élünk. Hát ennél jóval szebb napot kívánok mindenkinek!







https://kolozsvaros.com/rovidek/a-vegvari-kapitany-ur-dakota-vergodesei/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészségügyi jelentés egy párhuzamos univerzumból
  2018-01-06 12:12:32, szombat
 
  Egészségügyi jelentés egy párhuzamos univerzumból


H. Andrea | Ma | 12:08

Ónodi-Szűcs Mégtöbb Zoltán egészségügyi államtitkár a kormány egészéhez hasonlóan beletaposott a választási évbe, és csacsogott az MTI-nek/vel. Sorolta, sorolta mindazt, amit még felsorolni is kihívás abból a raklapnyi jótéteményből, amelyek mind-mind a világszínvonalú magyar egészségügy hírnevét öregbítik ezen a hanyatló sárgolyón.

Kiragadom a lényeget és a legerősebb állításokat a Fidesz párhuzamos univerzumából a felsorolhatatlan milliárdok, fejlesztések, plusz források, megújulások, emelkedések, javulások, támogatások és pozitív eredmények közül:

A kormány bizonyította és bizonyítja, hogy az egészségügyet komolyan veszi. A fővárosi intézményhálózat több mint 4 millió embert lát el, a budapesti és Pest megyei emberek is 21. századi minőséget érdemelnek. Ezért - a nemzetgazdaság pozitív eredményeinek köszönhetően - a kormány úgy döntött, hogy az ország legnagyobb népességű területén koncentráltan történjen fejlesztés, amely kiterjed az infrastruktúra és az eszközállomány megújítására.

2010 után a rendszerváltás óta a legnagyobb, több mint 500 milliárdos fejlesztést hajtottak végre az egészségügyben: országszerte épültek, illetve újultak meg a kórházak, rendelők. A legnagyobb volumenű fejlesztések a konvergencia régiókban - Budapesten és Pest megyén kívül - zajlottak. Így ma már a vidéki kórházak jelentős részében 21. századi körülmények között gyógyulhatnak a betegek. A főváros fekvőbeteg-ellátó intézményhálózata azonban jelentős lemaradásban van.

Budapest legnagyobb kórházfejlesztési programja indult el 2017-ben, és a következő 8-10 évben a kormány várhatóan mintegy 700 milliárdos fejlesztést hajt végre a fővárost és az agglomerációt is kiszolgáló kórházakban.

A rideg beton és az orvostechnológia - legyen az bármilyen modern - mit sem ér az egészségügyi dolgozók embersége, reményt adó gondoskodása, a betegekkel való törődése nélkül. Ezért a kormány nagy figyelmet fordít az egészségügyi dolgozók körülményeinek javítására: 2010 óta több körben béremeléseket hajtott végre. (...) Alapbéremelés történt, a különböző pótlékok tovább emelik a kereseteket. Az egészségügyi szakdolgozók bére novemberben újra 8 százalékkal emelkedik, 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal nő a bérük. A mentők bére is nő, januártól további 10 százalékkal.

Az egészségügyi dolgozók munkája nélkülözhetetlen, hiszen ők azok, akik a betegágyak mellett visszaadhatják az egészséget, a gyógyulás reményét és törődnek az elesett, beteg emberekkel. Éppen ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy élet- és munkakörülményeik a következő időszakban tovább javuljanak. A negatív hangok ellenére növekvő források mellett komoly fejlesztések, béremelések és plusz források érkeztek és érkeznek az ágazatba.

Mit állít a budapesti Hospice Házat rossz gazdálkodással vádoló pártkatona?

Hogy a következő 8-10 évben a Fidesz lesz kormányon.

Hogy a rothadó magyar egészségüggyel kapcsolatos tények (a várakozásba belehaló páciensek tömegei, a félnapokat egy matracon végigszenvedő betegek, a kórházi fertőzések áldozataivá válók, az orvosok túlterheltsége okozta műhibák, az alulfizetettség elől menekülő személyzet) negatív hangok pusztán (fideszes felháborodásügyi szóhasználatban lásd még: álhírek, hisztériakeltés), amelyekkel nem kell foglalkozni, hiszen soha nem volt még ilyen jó.

Amiről egyetlen szó nem esik: az a kóros szakember- és általános személyzethiány, a rendszerszintű anomáliák kezelésére való képtelenség, és az a szégyenletes béremelés, aminek eredményeképpen sokan kevesebbet vittek haza, mint béremelés előtt.

Az azért nem volna haszontalan, ha egyik-másik Ónodi-Szűcs személyesen győződne meg arról, milyen 21. századi körülmények uralkodnak a vidéki kórházak egyikében, másikában, amelyekhez képest a főváros lemaradásban van. A magyarázattal adós maradt az államtitkár úr: a közép-magyarországi régió máig kimaradt az uniós fejlesztésekből, vagyis a főváros azért szívott, mert oda a gaz brüsszeli források nem jutottak el, a kormány pedig annyira komolyan vette az egészségügyet, hogy a költségvetésből nem futotta a 20. eleji állapotokat konzerváló fővárosi kórházak 21. századivá csinosítására, felszerelésére, humánerőforrás-problémáinak kezelésére.

De majd most, a választás hajnalán, a főváros peremén, nem létező infrastruktúra mellett, a fideszes havertól jó pénzért megvásárolt lápos területen nagy erőkkel esnek neki a szuperkórháznak, mert ez minden problémát megold. Pedig a győzelmi jelentések ellenére, a dolgok jelen állása szerint hamarosan Ónodi-Szűcsnek és Balognak is be kell állnia műteni. Mészároslölő altatóorvos mellé.


https://kolozsvaros.com/rovidek/egeszsegugyi-jelentes-egy-parhuzamos-univerzumbol /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt az álságos, ócska és hazug, végtelenül cinikus disznósá
  2018-01-06 12:09:10, szombat
 
 
Ezt az álságos, ócska és hazug, végtelenül cinikus disznóságot taglalnám kicsit

Benedikty Béla | Január 5, Péntek | 17:01

Vettem egy nagy levegőt és elolvastam a szégyentelen, jellemtelen, gátlástalan csúti levelét, amiben pénzt kér a híveitől. Ne haragudjanak rám, én erről semmit nem tudok mondani. Ha ugyanis az illetőt meghívnák ebédre a Buckingham-palotába, ott felugrana az asztal közepére, letolná a koszos gatyáját, és hatalmas szellentések közepette az abroszra nagydolgozna, az egy kis kellemetlenség, apró illetlenség volna ahhoz képest, amit most tesz ezzel a levéllel - ez az arcátlanságnak olyan mélysötétje, ahová én nem látok le, amitől megnémulok.

Van viszont a levél alján egy szó, amiről volt már egyszer mondanivalóm (Jóreggelt Európa 2013. november 8.), amiből most ideteszek egy részt, mert fontos lehet, eloszlathat esetleges kétségeket, bizonytalanságokat. Az van a levél alján, hogy Tisztelettel, aztán aláírás, funkció megjelölése, nem miniszterelnök, ez külön aljas különbségtétel, jogászok helyében utánanéznék, egy pártelnök kérhet-e pénzt, kivált egy olyan pártelnök, akiről mindenki tudja, hogy miniszterelnök, azaz lényegében a miniszterelnök kéri azt a pénzt, ami viszont nyilvánvalóan törvénybe ütköző, de jogi ügyekkel most inkább nem foglalkozom. Ezt az álságos, ócska és hazug, végtelenül cinikus disznóságot taglalnám kicsit, ezt a “tiszteletet".

Íme a több, mint négy évvel ezelőtti bejegyzés részlete: Vegyük a korunkban legtöbbet emlegetett munkakört, a miniszterelnöki beosztást. Tiszteletre méltó a miniszterelnöki hivatal? Tisztelendő dolog a miniszterelnökség vagy hogy érthetőbb legyen a kérdés: egy ember, aki miniszterelnök azért tisztelendő, mert az neki a hivatala, mert az van kiírva az ajtajára, hogy miniszterelnök? Na jó, itt álljunk meg egy pillanatra. Egy kis szófejtés látszik szükségesnek a továbblépéshez. A ,,tisztel - tisztelet" szavunk a ,,tiszt"-ből származik. Azaz aki tiszt, annak méltósága van, az tiszteletet érdemel. Ez a szavunk szláv eredetű (csasztyíti, csesztyity), értelemszerűen a szláv mentalitást, a szláv lelkületet hordozza. Szeretjük azt hinni, hogy a szlávság idegen tőlünk, nemcsak nyelvében, hanem természetében is, amiben van némi igazság (ha egyáltalán elfogadjuk a ,,szláv lélek", ,,német precizitás", ,,latin szerető"-szerű sztereotípiákat, dehát fogadjuk el az egyszerűség kedvéért, mint minden közhelynek, ezeknek a primitív jellemzéseknek is van némi alapjuk), de egyvalamiben nem különbözünk: az alázatnak, az alávetettségnek nemhogy az érzésében, az igényében. Kossuth apánk, Kádár apánk - mindig kell egy cáratyuska, akkor érzi magát biztonságban a magyar (amolyan igazi szláv, kézcsókos alázattal).

Ha van egy apafigura (mindig van, most is, most csak igazán), aki mindent elintéz, és megmondja, hogyan legyen. Ebből az utóbbi mindig teljesül is, megmondja, mit, mikor és hogyan, az előbbi meg sosem teljesül, nem intéz el ugyanis semmit. Ha nem volna evidencia, ha nem tudnánk sok évszázados tapasztalatból, hogy jobbágylelkűek lettünk valamikor a 16. század tájékán (1495-ből származik a “tisztelet" szóról az első hiteles nyelvemlékünk: ,,tiztélém"-Bécsi Krónika), és ez azóta csak rosszabbodott, akkor itt van rá a makacs bizonyíték. A tárgyak és foglalkozások körébe tartozó szavaink legnagyobb része török vagy szláv jövevény, megvan ennek a természetes magyarázata, de a fogalmak - zömmel későbbiek lévén - a németből, franciából, olaszból erednek, érdekes, hogy még a germán származékok is főként az ő latin eredetű szavaikból valók. Mégis. Nem az offizier (német), officer (angol), ufficiale (olasz) - (,,tiszt") szó honosodott meg a magyar nyelvben, vagyis nem a latinból származó, hivatal, hivatali eredetű (pedig milyen logikus) ,,tiszt". Ezek a szavak világosan jelzik: a ,,tiszt" hivatalnok, olyan foglalkozás, mint a könyvelő vagy a bérelszámoló. Ennek viszont semmi köze nincs a verehren, respektieren (német; die Ehre - becsület, tisztesség), vagy az honour, respect (angol; honour - becsület, tisztesség), vagy az onorare, rispettare (olasz; onore - becsület, tisztesség) szavakhoz, mint látható, ezekben a nyelvekben a tiszteletet a becsületességből eredeztetik, respektálni (azaz értékelni, méltányolni) emberi (ha tetszik, humánus) tulajdonságokat tudnak és nem a tiszteket, vagyis nem a hivatalt.

Az atlanti térség országaiban, az úgynevezett fejlett demokráciákban (azt most hagyjuk, mi a véleményem a demokráciáról) semmiféle különös tisztelet nem övezi a hivatalt, légyen az akár a legmagasabb. De Gaulle-t tisztelték meg Churchillt, nem a hivatalát. És bár voltak számosan ezekben az országokban olyanok, akik miatt a hivatal elveszíthette volna a becsületét, ezeket az embereket elég gyorsan elzavarták, hogy a munkakör megtarthassa a szükséges méltóságát. Mert mindenféle hivatalnak, tisztségnek van valamilyen, hagyományokból eredő respektusa, kell is, hogy legyen, azért találtak ki bizonyos funkciókat, mert szükség volt arra, hogy az embertömegek respektálják a rendőrkapitányt, a falusi jegyzőt meg a böllért. De ehhez a respektushoz értelemszerűen az is hozzá tartozik, hogy a disznó nem rohangál sebesülten az udvaron, veszélyeztetve a falu népének testi épségét, mert a böllér érti a dolgát, úgy szúr, ahogyan kell. Ha ugyanis egymás után kétszer elvéti a szúrást a böllér, vége a respektusának. Egyelőre csak a személy megbecsültsége vész el, a hivatalé marad. Nem tudom megmondani, hány elhibázott disznóölés kell a hivatal tekintélyének elmúlásához, de nem sok.

Hol is tartottam? A miniszterelnökség mint hivatal tiszteleténél. Hogy ugyanis mi a fenét tisztelnék a hivatalon, ha az oda bejáró figura nem képes semmiféle teljesítményre? Ha kizárólag olyan cselekvések telnek tőle, amik megvetést, undort, felháborodást váltanak ki olyan emberekből, akik képesek a gondolkodás alapját képező tevékenységre: föl tudnak tenni értelmes, lényegre törő kérdéseket. Ha a környezete, a cáratyuskát ájultan vagy sunyin imádó hivatalnokok is csak hazudni, lopni, tódítani képesek, ha minden megnyilvánulásuk a gyengék megalázására és tönkretételére irányul, ha egy félfordulat után azonnal csattogni kezd a nyelvük, mert maguknál erősebbet látnak. Ezekkel a magyar miniszterelnökökkel (kivel többé, kivel kevésbé) éppen az a baj, amit fentebb megpróbáltam levezetni: abból indulnak ki, hogy a tisztség a tiszteletreméltó. Hogy nekik semmi teendőjük, az a puszta tény, hogy bemennek egy ajtón, amire az van írva: miniszterelnök, ők már mindjárt tisztelnivalók lesznek. Ennélfogva belekezdhetnek mindenféle tevékenységbe, egyik marhaságot csinálhatják a másik után, pöffeszkedhetnek, lophatnak, sőt rabolhatnak és harácsolhatnak, összevissza beszélhetnek és vághatnak rémületes majompofákat (copyright W. S.), semmi nem számít, mert ők miniszterelnökök, a hivatalba pedig be van építve a tisztelet.

Nincs beépítve! Mondhatnám az ellenkezőjét sikerült elérnie már az első szabadon választottnak. És 20 évvel később elérkeztünk egy olyan mélypontra, amit a reménytelenség sötétsége vett körül (az erő, az egység, a nemzet, a munkaalapú társadalom például), ami bizonyos országokban már 200 évvel ezelőtt is szorongást váltott volna ki, és amiről 3 és fél éve azt hittük, annál nincs mélyebben. Azóta süllyedünk. Gyorsuló tempóban. Lényegében egyetlen szó etimológiai fátuma miatt: a tiszt az, ami eo ipso tisztelendő. Pedig volnának ismérvek, amik nagyjából képesek volnának meghatározni a hivatal jellemzőit, hogy ugyanis mi a teendője egy miniszterelnöknek. Elismerem, nehéz egy foglalkozás munkaköri leírását szavakba önteni, amely foglalkozásnak az égvilágon semmi értelme nincs, nehéz bármiféle tartalommal megtölteni egy tökéletesen üres fogalmat, dehát próbálkoznak vele itt-ott, némely helyen egész ügyesen tudják elfedni ennek az élősködő, kártékony, minden fejlődést akadályozó hivatalnak a fölöslegességét...

És így tovább, de most és itt ennyi elég. Nem olyan egyszerű ám, amilyennek első pillantásra látszik, itt nemcsak egy cinikus vigyorról van szó (naná, majd tényleg tisztellek, hülye csóringer, persze), ebben van némi komolyan veendő motívum is, a parasztlumpen konvenciókhoz ragaszkodó, alattvalói mentalitása, aki nem csinál adósságot, akinek az asszonya sír, aki az udvaron keresi az oda kicsapott gyereket, aki a fehérvári huszárokról gajdol, köpködi a markából szájába vett szotyola héját, nadrágon kívül hordja az állig gombolt, gyűrött inget, aki tudja a szokást: ha pénzt kér, azt tisztelettel kell. Ami a tisztnek, a tisztségnek jár úgy különben. Pénze meg a tisztnek van, hát már a mondás is úgy tartja, fizet, mint a katonatiszt. Azt hiszem, a cinikus vigyor volna a kisebb baj. Az jöhet az egyszerű striciből, a tolvajból meg bármiféle köztörvényes bűnözőből - azaz a politikusból. Ez itt rosszabb. Ez a tanulatlan, neveletlen, rosszízlésű bunkó megnyilvánulása, ez a valódi, leplezetlen alap, amiből Magyarország miniszterelnöke lett. Amit mindenki megérdemel, aki pénzt ad neki. Egy kicsit mi is.

https://kolozsvaros.com/2018/01/05/ezt-az-alsagos-ocska-es-hazug-vegtelenul-cinik us-disznosagot-taglalnam-kicsit/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döntött az osztrák kormány pénteken arról, hogy csökkenti az
  2018-01-06 12:07:11, szombat
 
  Döntött az osztrák kormány pénteken arról, hogy csökkenti az országban dolgozók, illetve legálisan
tartózkodók külföldön élő gyermekei után járó szociális juttatásokat.




A magyar gyerekeket is szorongatják az osztrákok

MTI

2018. január 5., péntek 20:07, frissítve: péntek 20:20



Döntött az osztrák kormány pénteken arról, hogy csökkenti az országban dolgozók, illetve legálisan tartózkodók külföldön élő gyermekei után járó szociális juttatásokat. A Leibnitz közelében levő Seggau kastélyban tartott, kétnapos koalíciós találkozó a kormány ülésével ért véget. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy a kormányprogramban szereplő több mint 2000 intézkedés közül hatnak a végrehajtásáról megszületett a hivatalos döntés.

hirdetés

Ezek közé tartozik a külföldön élő gyermekek utáni juttatások csökkentése, amelynek tervéről a sajtó már korábban beszámolt. Azon gyermekek után folyósított családtámogatásról van szó, akik olyan országokban élnek, ahol az ausztriainál alacsonyabbak a megélhetési költségek. A kormány számításai szerint ez 114 millió euró megtakarítást jelent. A dpa német hírügynökség adatai szerint tavalyelőtt 132 ezer gyermek után összesen 273 millió eurónyi juttatás került ilyen módon külföldre, főként Magyarországra, Szlovákiába és Lengyelországba.

Az Európai Bizottság pénteken megerősítette, hogy meg fogja vizsgálni az intézkedés összhangját az uniós alapelvekkel és szabályokkal. Brüsszel tavaly bírálta a hasonló intézkedés német tervét. Kurz korábban azt hangoztatta, hogy igazságosabb lesz a rendszer, ha a külföldön élő gyermekek utáni juttatásokat a jövőben a helyi megélhetési költségekhez igazítják.

A pénteki közlések szerint a kormánytalálkozón megállapodás született az idei és jövő évi költségvetés sarokpontjairól is. A két év alatt a Kurz vezette, konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és az attól jobbra elhelyezkedő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) koalíciója 2,5 milliárd eurónyi megtakarítást tervez, egyebek között - mint az FPÖ-t vezető Heinz-Christian Strache alkancellár elmondta - az államapparátus kiadásainak csökkentésével. Korábbi bejelentésének megfelelően a kormány döntött arról is, hogy az alacsonyabb jövedelmi kategóriákban csökkenti a munkanélküliségi hozzájárulást.

Kurz és Strache pénteken azt is megerősítették, hogy a két párt között jó az együttműködés és a közös munka során pozitív volt a légkör.








https://mno.hu/kulfold/a-magyar-gyerekeket-is-szorongatjak-az-osztrakok-2438227

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------------



Na tessek a szomszedok kaptak egy nemzetvédő osztrak kormanyt. Ezert ment a nagy drukkolas ertuk. Meg a vegen kifog derulni hogy tenylegesen az osztrak erdekeket tartjak szemelott. Esetleg ugrani fog a "kulfoldi tamogatas" a Magyar GDP hez. Tudom kis osszegrol van szo a gyorsnaszad egy csavarjarol, de egy lotyogos csavar is okozhat nagyobb bajt is.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggályok nélkül: kisnyugdíjasoktól is kér pénzt a Fidesz
  2018-01-06 12:01:56, szombat
 
  Bár senki nem kérdezte, Novák Katalin bizonygatta, hogy nem jár szankcióval, ha valaki nem fizet be pénzt.




Aggályok nélkül: kisnyugdíjasoktól is kér pénzt a Fidesz


Unyatyinszki György

2018. január 6., szombat 10:13, frissítve: szombat 11:13
Novák Katalin még nem tett felajánlást pártja számára



- Nekem nincs amiatt rossz szájízem, hogy egy kisnyugdíjastól kérjek - válaszolta pénteken Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arra a kérdésünkre, hogy etikusnak tartja-e, illetve kérne-e néhány ezer forintot egy kisnyugdíjastól a Fidesz nevében. Az államtitkár - aki egyben a párt alelnöke is - szerint ha valaki úgy érzi, hogy a saját eszközeivel hozzájárulna Magyarország még biztonságosabbá tételéhez, azon nincs semmi kifogásolnivaló.



Mint ismeretes, milliós nagyságrendben küldött ki leveleket a Fidesz, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök, a párt elnöke arra kéri a címzetteket, hogy lehetőségük szerint támogassák a kormánypártot a milliárdos Soros György elleni küzdelemben. Novák Katalin sajtótájékoztatóján további kérdésre válaszolva közölte, hogy nem tett még felajánlást pártjának, még a levéllel sem találkozott a postaládájában. ,,Környezetemben ugyanakkor többen pozitívan fogadták a levelet, és jelezték, hogy lehetőségeikhez mérten örömmel támogatják a Magyarország védelmét szolgáló tevékenységet" - idézte fel az államtitkár, hogy mit mondtak - kissé gépiesen - neki azok, akik már megkapták Orbán Viktor postai küldeményét.

Elmondása szerint a pénzgyűjtés a pártpolitikában bevett gyakorlat, számos magyar párt esetében történt már ilyen, valamint nemzetközi téren is sokan kérnek támogatást a tevékenységükhöz. - Senki nem kényszerít senkit, hogy ezt a támogatást odaadja - folytatta a politikus. Novák Katalin annak bizonygatásába is belefogott, hogy nem jár szankcióval, ha valaki nem fizet be pénzt, miközben erre vonatkozó kérdés a sajtótájékoztatón egyébként nem is hangzott el.



Az unoka szerint nagymamája sosem politizált és nem adta meg adatait sem korábban.

Pártja szándékait szinte véletlenül leleplezve a pénzgyűjtési akció politikailag nagyon fontos funkciójára is felhívta a figyelmet az államtitkár. ,,Lehet, hogy valaki pár száz vagy pár ezer forintot tud hozzátenni a sajátjából, de ezzel maga is elköteleződik az ügy mellett" - jelentette ki. Ez egybevág több fideszes politikusnak a HVG.hu-val megosztott információjával, illetve amit Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője is megosztott csütörtökön lapunkkal. A Fidesz a pénzgyűjtéssel próbálja mozgósítani választóit, és akik fizetnek a pártnak, azok mindenképp szeretnék voksukkal győzelemhez segíteni a Fideszt a tavaszi választáson. Másképp mondva: mennek a pénzük után.


https://mno.hu/belfold/aggalyok-nelkul-kisnyugdijasoktol-is-ker-penzt-a-fidesz-24 38268
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Haditanács
  2018-01-06 11:56:51, szombat
 
 

Gellért András

január 3., 22:33 · Budapest


- Mindenki megérkezett?
- Igen igazgatóasszony.
- Köszönöm, kérem csukja be az ajtót. Kezdünk.
- Szerettel köszöntöm a Gerdesits Janka Általános Iskola és Gimnázium Haditanácsának tagjait, valamint a Militáns Szülői Munkaközösség képviselőit. Ma először találkozunk ebben a formában, köszönhetően a HIT-nek, az iskolánk számára is előírt Honvédelmi Intézkedési Tervnek, melyet a magyarországi iskolák közül mi dolgoztunk ki elsőként. Ma ezt fogjuk megvitatni, és ha szükséges, akkor bizonyos részleteken változatunk. Megkérem a második C osztályfőnökét, Szabó Zoltán testnevelő kollégát, hogy ismertesse a HIT-et.
- Tisztelt Igazgatóasszony, tisztelt kollégák, tisztelt szülők! Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy elkészítsem az iskolai Honvédelmi Intézkedési Tervet. Dacára annak, hogy korábban sosem foglalkoztam haditudománnyal, haditechnikával, büszkén jelentem ki, három nap alatt mégis sikerült megfogalmaznom a HIT-et.
A HIT akkor lehet sikeres, ha mi magunk is hiszünk benne és kétely nélkül végrehajtjuk az abban leírtakat.
- Szabó kolléga, kérem a terv konkrétumait ismertesse.
- Igen, természetesen, köszönöm igazgatóasszony. Tehát a részletes terv. A bejáratnál lévő portásfülkét golyóálló üveggel szereljük fel, valamint a falait vasbetonnal robbanásbiztossá tesszük. Zámbó Sándor portást háromhónapos katonai kiképzésre küldjük, majd megvásároljuk számára a legkorszerűbb páncéltörőket, gépkarabélyokat. Az ehhez szükséges összeg előteremtésében számítunk a szülői munkaközösségre is. A portásfülke jelenti az elsődleges védvonalat, természetes hát, ha ott a legnagyobb tűzerejű fegyvereket állítjuk fel. A gyanús csomaggal érkezőkkel szemben tűzparancs lesz érvényben, tehát ha Zámbó Sándor úgy ítéli meg, hogy terrorista próbál diákként behatolni az iskolába, akkor saját hatáskörében likvidálhatja. A harmadik emeleti ablakokban hat gránátvetőt helyezünk el, továbbá minden takarítónál lesz lángszóró és hangtompítós pisztoly. A tetőn mesterlövész tanárkollégák figyelik majd a környező utcákat. A katonai kiképzésen természetesen a tanári kar valamennyi tagjának kötelező a részvétel. Magócs Károly vezeti majd a közelharc és keleti harcművészetek kiképzéseket, amelyre szeretettel várjuk a Militáns Szülői Munkaközösség tagjait is.
- Köszönjük, természetesen ott leszünk.
- Az iskola udvarára biztonsági okokból hat méter magas pengés drótkerítést építünk, valamint a területet a zöldfelület megtartásával aknamezővé alakítjuk, megakadályozva ezzel az ellenséges erők behatolását. Ha netán mégis támadás éri intézményünket az udvari frontról, úgy a B-lépcsőházat rájuk kell robbantani. A gyerekek élőpajzsként való alkalmazása elfogadott, ehhez nem szükséges írásos szülői beleegyezés, fontos, hogy a rakétatámadástól ily módon megóvjuk az épületet. Kialakítottunk különböző zónákat a tantermek előtt, így a folyosók lezárásával egyidejűleg harci ideggázzal áraszthatjuk el a területeket.
Amennyiben a támadók fölénybe kerülnek, úgy a felperzselt föld elvét szem előtt tartva felrobbantjuk az iskolát. Egyetlen írásvetítőt, egyetlen doboz krétát sem hagyunk az ellenség kezére jutni. A tanári portfóliókat és a tanterveket feltétlenül el kell égetni! Ez nagyon fontos! A gazemberek nem profitálhatnak az általunk felhalmozott tudásból! Számolnunk kell emberi áldozatokkal, de a HIT azért készül, hogy minél több gyermek és tanár életét meg tudjuk menteni. Addig is a tavaly felszentelt iskolai lőterünkön mindenki gyakorolhat, tökéletesítheti tudását.
- Szabó kolléga, ez mesteri terv, köszönjük. Most pedig lehet kérdezni.


https://www.facebook.com/mici.macko.75457/posts/2023255694611697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.