Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Nem azért érkeztél, hogy helyrehozz egy kizökkent világot
  2018-01-07 13:10:57, vasárnap
 
  E Világegyetemnek hatalmában áll, hogy maradéktalanul
megadjon neked mindent, amit csak el tudsz képzelni, mindent, amire csak gondolsz, mert ez a Világegyetem olyan, mint egy jól felszerelt konyha, ahol minden alapanyag a rendelkezésedre áll. A Világegyetem minden részecskéjében benne van minden, ami kívánatos, és egyben annak hiánya is. Mert a bőség és a bőség hiányának a nézőpontja adja azt a környezetet, ahol lehetséges a Vonzás Törvényét működésbe hozó összpontosítás.
Ha nem tudod, mit kívánsz, azt sem tudhatod, mi az, amit nem
kívánsz. És ha nem tudod, mit nem kívánsz, azt sem tudhatod,
mit kívánsz. Ezért életed tapasztalatait megélve születnek meg
természetes vonzalmaid. Ezek a vonzalmak valójában Lényed
több szintjéről sugároznak belőled, minden nap minden egyes pillanatában. Még tested egyes sejtjei is tapasztalnak, és saját
vonzalmaikat sugározzák, amelyeket a Forrás kivétel nélkül
azonnal felfog, és válaszol is rájuk. Hogy megkaphasd, amit kívánsz, el kell fogadnod a nemkívánatos dolgokat is!
Fizikai formában élő barátaink olykor egy kevésbé sokszínű világ iránti vágyukat juttatják kifejezésre. Olyan hely után vágyódnak, ahol kevesebb a nemkívánatos dolog, és ahol minden pontosan olyan, amilyennek szeretnék. Ilyenkor mindig elmagyarázzuk, hogy nem azzal a szándékkal érkeztetek a fizikai életbe, hogy sorra vegyétek az összes létező tapasztalatot, majd egy maroknyi jó elképzelésre csökkentsétek őket, amellyel mindenki egyetért, mert ez bevégezettséghez vezetne - ez pedig nem lehetséges. Ez egy táguló Világegyetem, ahol mindennek teret kell engedni. Más szóval, hogy megérthesd és megtapasztalhasd, amit szeretnél, meg kell értened azt is, amit nem kívánsz, mert csak akkor választhatsz, akkor leszel képes összpontosítani, ha mindkettő jelen van a tapasztalatodban, és mindkettőt ismered.
Nem azért érkeztél, hogy helyrehozz egy kizökkent világot.
Mivel fizikai életed tapasztalataiban a Nem Fizikai Forrásenergia
fejeződik ki, valóban a gondolat Előőrsében létezel. És ahogy finom igazításokat végzel teremtő tapasztalatodban, a gondolat általad korábban soha nem látott szintekre jut el.
Amikor lelkesülten eldöntötted, hogy leszületsz ebbe a fizikai
testbe, és így fogsz teremteni, Nem Fizikai nézőpontodból tekintve tudtad, hogy minden rendben van ezzel a fizikai világgal, hogy nem kell megjavítani - nem azért érkeztél ide, hogy helyrehozd azt. Ezt a fizikai világot egy teremtésre ösztönző környezetnek láttad, ahol te és mindenki más is teremtő módon fejezheti ki magát. Nem azért jöttél ide, hogy rávegyél másokat, hagyják abba, amit tesznek, és csináljanak valami mást. Tisztában voltál az ellentétek értékével és a sokszínűségben rejlő egyensúllyal. Bolygódon minden fizikai Lény társad e közös teremtésben, és ha megértenétek és megbecsülnétek a meggyőződések és a vágyak sokféleségét, mindnyájatoknak sokkal átfogóbb, kielégítőbb és örömtelibb tapasztalatai lennének." (Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik!)
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Ha te rendben vagy, a világod is rendben lesz
  2018-01-07 13:06:14, vasárnap
 
  Napoleon Hill - W. Clement Stone: A siker titka: Pozitív lelki beállítottság c. könyvéből. idézem: "Van egy csodálatos kis történet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra. A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott és nyugtalan volt, mert nem tudott mit csinálni. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, átlapozta. Talált egy szép színes oldalt. A világ térképe volt rajta.
Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta: ,,Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest."
A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott Johnnynak. De tíz perc múlva kopogtak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott térképpel. A lelkész meg volt döbbenve, hogy Johnny ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, és a hibátlan világtérkép.
,,Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?" - kérdezte a lelkész.
,,Ó! - mondta Johnny - nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére, és megfordítottam az egészet. Rájöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz. A lelkész mosolygott, és átadta fiának a negyed dollárost. ,,Te pedig megadtad a holnapi prédikációm témáját - mondta. - Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is."
Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. Ha szerencsétlennek érzed magad a világban, és a világot meg akarod változtatni, a legjobb hely, ahol kezdheted, magad vagy. Ha te rendben vagy, a világod is rendben lesz. Ez az, amiről a PLB szól. Ha a lelki beállítottságod pozitív, a világod problémái meghajolnak előtted".
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
"varázsdoboz-gyakorlat"
  2018-01-07 13:03:30, vasárnap
 
  "varázsdoboz-gyakorlat"
"A gyakorlat elvégzéséhez először is keress egy tetszetős, álta
lad szépnek tartott dobozt, és írd a fedelére jól láthatóan a következő szavakat:
Minden, ami ebben a dobozban van, az VAN!
Ezután gyűjts össze néhány magazint, katalógust, prospektust,
majd kényelmesen lapozd át őket, és keress benne olyan dolgokat, amelyeket szeretnél tapasztalatod részévé tenni. Vágj ki belőlük olyan képeket, amelyek vágyaidat jelenítik meg: bútorok, ruhák, tájak, épületek, helyek, járművek képeit; fizikai tulajdonságokat, egymással lévő embereket ábrázoló képeket... vágj ki minden képet, amit valamiért vonzónak találsz, és tedd bele őket teremtő varázsdobozodba, miközben azt mondod: ,,Minden, ami ebben a dobozban van, az VAN!"
Folytasd a képek gyűjtését akkor is, amikor nem vagy a dobozod közelében, majd tedd bele őket, miután hazaértél. Ha látsz valami olyasmit, amit szeretnél megtapasztalni, írd le, és a leírását tedd be a dobozba.Minél több dolgot találsz, amit a dobozodba tehetsz, a Világegyetem annál több hozzájuk hasonló elképzelést hoz majd el neked. Minél több elképzelést teszel a dobozba, vágyad annál jobban összpontosul, és minél összpontosítottabb a vágyad, annál inkább érzed majd, hogy élsz - mert a rajtad keresztüláramló Energia maga az élet.
Ha csak kevés elutasítás van benned, vagy egyáltalán nincs
benned ellenállás, vagyis ha nem kételkedsz abban, hogy minden, ami a dobozba került, megvalósulhat, új erővel tölt el ez az élmény. Minél több képet találsz, annál jobban fogod érezni magad, és látni fogod a jeleit, hogy ezek a dolgok egyre közelebb kerülnek a tapasztalatodhoz. Olyan ajtók kezdenek feltárulni, amelyeken a vágyott dolgok immár könnyedén ,,besétálhatnak"......
egy példa: Jerry és Esther egy keleti szőnyeget kerestek
otthonukba. Egy repülőn ülve Esther magazinokból lapokat tép
kedett ki a teremtődoboza számára, többek között egy olyat, amelyen egy gyönyörű szőnyeg képe volt. Mikor hazaértek, több postaládányi levelet kellett szétválogatniuk, és amikor Esther belenyúlt az egyik dobozba, egy új San Antonio-i
szőnyegkereskedő cég szórólapját emelte ki, amelyen ugyanaz a szőnyeg volt. ,,Nézd, milyen gyorsan működik!", kiáltott fel. A
kép még egy napja sem volt a dobozában, és máris lehetősége
nyílt gyorsan és egyszerűen hozzájutni a szőnyeghez.". (Esther és Jerry Hicks - Kérd és megadatik!)
 
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Miért kiabálunk amikor ...
  2018-01-07 12:56:02, vasárnap
 
  Miért kiabálunk amikor ...

"Amikor az emberek haragszanak egymásra, a szívük eltávolodik egymástól."
Egy szent tanító a Gangesz partján készült a rituális fürdőjére, amikor a közelben egy család tagjait hallotta dühösen kiabálni egymással. Mosolyogva a tanítványaihoz fordult és megkérdezte:
- Miért kiabálnak az emberek, amikor dühösek?
... A tanítványok elgondolkodtak, s az egyikük így szólt:
- Amikor elvesztjük az önuralmunkat, kiabálunk.
- De miért kell kiabálni, amikor az, akihez beszélsz ott áll melletted? Halkan is elmondhatnád neki azt, amit akarsz - mondta a tanító.
A tanítványok nem találták a választ, s a szent a következő magyarázatot adta:
- Amikor az emberek haragszanak egymásra, a szívük eltávolodik egymástól. A távolság miatt kiabálniuk kell ahhoz, hogy hallják egymást. Minél dühösebbek, annál jobban kiabálnak, mert annál nagyobb a távolság. Amikor két ember megszereti egymást, nem kiabálnak, hanem kedvesen, lágyan beszélnek, mert a szívük nagyon közel áll egymáshoz, nincs köztük távolság. Amikor még jobban szeretik egymást, annyira egy helyen van a szívük, hogy már halkan sem kell megszólalniuk, megértik egymást már abból is, hogy csak egymásra néznek. Ilyen közel állunk egymáshoz, amikor szeretet van.
A tanítványaira nézett, és így folytatta:
- Amikor vitatkoztok, ne hagyjátok, hogy a szívetek eltávolodjon. Ne mondjatok olyan szavakat, amelyek eltávolítanak benneteket egymástól, mert különben eljön az a nap, hogy olyan nagy lesz a távolság, hogy nem találjátok meg a visszavezető utat."
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Fektesd be az idődet bölcsen.
  2018-01-07 12:53:20, vasárnap
 
  Az Időd, az Életed! Nem az idő múlása a legfontosabb, hanem az, ahogy megéled annak, minden másodpercét. Az életben minden csak egyszer történik meg, sosem jön el újra. Tanulj meg az idővel takarékoskodni. Az élet nem játék; nincs hosszabbítás. Ezért, minden egyes napot gondolj át. Megvan a lehetőséged, hogy fejleszd magad, és valami olyat tegyél az életedben, ami megéri a ráfordított időt. Valami pozitívat. Fektesd be az idődet bölcsen. Ragadd meg a számodra megfelelő alkalmakat. Döntsd el, és legyél sikeres, a mai napon. Ne várj, ne halogass! A siker csak azoké, akik igent mondanak rá. A siker azé, aki eltervezi, aki tesz érte. Az élet rövid, nagyon rövid, és számtalan szépséges pillanatot vesztegetsz el azzal, hogy aggódsz a jövőd miatt, ahelyett, hogy a jelenben élnél. Ne azt, akard elérni, amid nincs, hanem légy hálás azért, amid van. Lehet, későn veszed észre, milyen kevés időd maradt, valóban élvezni, ezt a csodálatos Életet. A tegnap már elmúlt, de a ma még itt van. Hozd ki a legtöbbet a mából. Érezd úgy, hogy ma kezdődik életed hátralévő része! Tegyél valami értékeset. Kívánom, és arra biztatlak, hogy gondold át az Életed. Ülj le, és vetítsd magad elé a Tegnapot, a Mát, és a Holnapot! Tudod, hogy a tegnapot már megváltoztatni nem lehet, de a mai napot, még meg tudod tervezni ahhoz, hogy a jövőt megváltoztathasd. A holnappal kapcsolatban még tehetsz valamit, de ne várd meg, hogy a mai nap is tegnappá váljon. Ha az időd végén, az utolsó homokszem lesz a kezedben, érezd azt, hogy minden elmúlt pillanat megérte, hogy az Életed homokórájában pereghetett  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Fény ragyogja be az Életed,
  2018-01-07 12:52:11, vasárnap
 
  Változtasd meg a gondolataidat, és a kimondott szavaidat. Tanulj meg, szeretettel beszélni magadról. Tölts egy kis időt egyedül. Tégy egy sétát, és kényeztesd magad kedvességgel, szeretettel. Írd le, hogy mit érzel, a jót és a rosszat is. Nézd meg, mi az, amin könnyedén tudsz változtatni, és mi az, ami nehézséget, és fájdalmat okoz. Próbálj ki új dolgokat, mert lehet, hogy ez segít, a tovább lépésedben. Végy mély levegőt, tisztítsd meg a bensődet, a szívedet, és a gondolataidat. Majd engedd ki magadból a fájdalmat, a szorongást, a bút, és a melankóliát. Nevess, táncolj, légy bolondos, hagyd a depressziót, légy inkább, Te magad. Te, aki kell, hogy szeresse az Életet, azt, aki a kijelölt útjára, rálelhet. Látnod kell azt a csodát, aki vagy! Szeresd, szeresd Önmagad, hogy mindennap, új erőt kaphass. Ne érezd küzdelemnek az Életed, de találd ki, hogy Önmagadért, mit tehetsz. Óh, hidd el, nem olyan nehéz, mint amilyennek hiszed. Tudnod kell, mi az, ami erőt ad, ami éltet, ami visz előre: ..a családod, a gyermeked, az unokád, a munkád? Biztos van olyan dolog, mi segít, hogy a boldogság, átjárja a szívedet. Tudom. Az Élet nem mindég fáklyás menet, de csak rajtad múlik, hogy azt a fáklyát, milyen magasra emeled. Emeld hát magasra, és meglátod, minden nappal, egyre jobban élteti majd, a szeretet. Kívánom, hogy ez a fény ragyogja be az Életed, és szeretet töltse be mindenkor, a szívedet.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Találd meg Önmagad,
  2018-01-07 12:48:50, vasárnap
 
  El kell kezdened azt, hogy megtanulod: szereted Önmagad. Nézz szembe a lelkedben dúló fájdalommal, kínnal, szenvedéssel, és boldogsággal. Fájd el, és sírd el a fájdalmaidat, ha kell napokig, hetekig, de ne tartogasd, ne tologasd magadban, mert akkor soha nem szabadulsz meg tőle. Legyél túl -még ha nehéz is-, ezen a problémán. A saját magaddal való kapcsolat, és az, hogy mennyi gyönyörűséget, és boldogságot találsz az Életben, csak rajtad múlik. Ha egész életedben csak céltalanul bolyongsz, és hagyod, hogy mások sodorjanak a saját útjaikon, akkor bizony el kell gondolkodnod, vajon tényleg jó-e neked, amit ők csinálnak, és mindennap rád erőltetnek?....vagy eldöntöd, hogy megkeresed Önmagad, és a saját utad. Te egy külön egyéniség vagy, saját céllal születtél, és ahhoz, hogy boldog légy, meg kell találnod a kijelölt utat, célokat, és feladatokat. Óh, most mondhatod, hogy ezt már megoldani nem lehet, változtatni nem tudsz, mert már benne élsz egy Életben. De. Kinek az Életében? A sajátodban, vagy egy olyan Életben, amiben rosszul érzed magad? ..úgy érzed, hogy megfulladsz, és már nem kapsz levegőt, ha még egy napot ebben a helyzetben kell eltöltened? Biztos vagy benne, hogy a társad esetleg nem ugyanígy érez, csak ő sem mer kilépni, mert van egy megszokás, egy elvárás , aminek meg kell felelni? Nos, tudom. Nagy bátorság, és elhatározás kell ahhoz, hogy kilépj, és megszabadulj ezektől a bénító láncoktól. Mikor elhatároztam, hogy én elkezdem, az én saját életem, ...az sem volt könnyű. De ma már tudom, hogy jól döntöttem. Elsírtam a fájdalmamat, elköszöntem a múltamtól, újra átéltem az elmúlt boldogságot, és aztán elindultam az Életem útján. Most van egy képzeletbeli nagy, kopott ládám, amiben a múlt fájdalmai vannak, és van egy valóságos kis piros bőröndöm, amiben az apró-cseprő boldogságaimat őrzöm. A kis piros lassan kezdi kinőni önmagát, mert az új utamon talált szeretet, és boldogság, már nagyobb helyet kíván. Bevallom, a mindennapi problémák megoldása során, sok erőt, és kitartást ad az, hogy a ,,kis piros" itt van mellettem. Kívánom, találd meg Önmagad, tekints a ragyogó jövődre, győzd le a nehézségeket, és soha ne veszítsd el a lelkierődet  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
Köszönj el a múltadtól
  2018-01-07 12:46:34, vasárnap
 
  Kedves jövő! Készen állok a változásra, az új dolgok befogadására, és az új utamon való elindulásra. Hiszek az új, és tiszta kezdetben, abban, hogy egy fejezet lezárása, mindég egy új, boldogabb Élet kezdete. Adj lehetőséget Te is Önmagadnak, hogy a boldogabb jövőd felé haladhass. Lehet, hogy most még csak halványan sejted, vagy érzed azt, hogy valami új kezdődik az Életedben. Ha még bizonytalan vagy, akkor nyugodtan gondold végig az eddigi életed. Adj számadást a jó, és rossz dolgokról, arról, hogy mi az, ami megfosztott a boldogságtól. Légy bizakodó, derűs, és vidám, de ne csak dönts a változásról, hanem érezd is át, az előtted álló kihívást. Ne kapkodj! Dönts okosan, és megfontoltan, mert ezek hatással lesznek, a holnapodra. Adj esélyt Önmagadnak, ha a továbblépést választottad. Köszönj el a múltadtól: zárd be a bánat, boldogtalanság ládáját, és vidd magaddal az új Élet kezdődő boldogságát. Kívánom, legyen az Életed oly színes, és vidám, mint ezek a kis pöttyök, a pille szárnyán.  
 
0 komment , kategória:  Csak pozitívan!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 75 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 119
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 11957
  • e Év: 913889
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.