Belépés
jjanosne.blog.xfree.hu
A gyerekeket a szüleik nevelik. A nagymamájuk és a nagypapájuk meg szereti őket. Schäffer Erzsébet Nagyi Tyka
1948.04.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tél
  2018-01-08 09:13:55, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Évszakok TÉL  
Tél
  2018-01-08 09:12:26, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Évszakok TÉL  
Január
  2018-01-08 09:08:10, hétfő
 
  Az év első hónapja, a népi kalendárium szerint Nagyboldogasszony hava. Nevezik még Fergeteg havának is. Bortermő vidékeken nagyon jelentős Vince napja, de ekkor van Újév napja, Vízkereszt és a Pálforduló is... Nézzünk körül januárban:

Január (régiesen Januárius) az év első, 31 napos hónapja a Gergely-naptárban. Nevét Janusról kapta, aki a kapuk és átjárók istene volt az ókori római mitológiában.

A népi kalendárium szerint január neve Boldogasszony hava

A 18. században a magyar nyelvújítók a januárnak a zúzoros nevet adták. Az Arvisurák szerint Fergeteg hava.

A január és a február volt az utolsó két hónap, amit utólag hozzáadtak a római naptárhoz, mivel az ókori rómaiaknál ez a téli időszak eredetileg nem kapott hónapot.

Bár egy ideig még március volt az év első hónapja, hamarosan a január vette át ezt a helyet. Ezt követően a konzulok is január 1-jén léptek hivatalba.

A hónap első napja a mindenki által ismert újév napja.

Január 6.

Vízkereszt napja, a karácsonyi ünnepkör zárónapja, ezután veszi kezdetét a farsangi időszak.

Január 22.

Vince napja, a bortermelő vidékeken fontos nap.

Ekkor metszették a vincevesszőt, amit a meleg szobában hajtattak, ebből a adott évi termés mennyiségére következtettek.

Azt tartották, ha ezen a napon jó idő van, jó lesz a szőlőtermés is.

(forrás:unnep.mentha.hu)

Január 25.

A damaszkuszi úton történt a pálfordulás: azaz a keresztényüldöző Saul megkapta a szükséges kegyelmet és élt is vele ahhoz, hogy Pál apostollá, keresztény térítővé lehessen.

(www.minalunk.hu/szekesfehervar/index.php?n=5&tartalom_id=15719&area=561)
Törlés Módosítás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes hetet kívánok mindenkinek!
  2018-01-08 09:00:17, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kellemes hetet  
Szép napot mindenkinek!
  2018-01-08 08:58:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép napot kívánok!  
Horoszkóp
  2018-01-08 08:57:23, hétfő
 
  Bika
( 04.20 - 05.20 ) - Heti horoszkóp
Bika
Rád a lehető legjobb hatással van az a bolygófelvonulás, ami Bak jelében zajlik ezen a héten. Kedden 3 bolygó együttállása (Nap, Vénusz, Plútó), csütörtökön a Merkúr Bakba lépése mind a kezedre játszik. Álmaid megvalósítása felé határozott lépéseket tehetsz, ami elégedettséggel fog eltölteni. A hét közepén felerősödhet benned a vágy, hogy valaki megöleljen. Ha van párod, akkor ezt vele éld meg! Ha még nincs, akkor nyisd ki a szemed! Hétvégére hosszú listát írhatnál. De ne tedd, mert terhes lehet!

Bak
( 12.22 - 01.19 ) - Heti horoszkóp
Bak
Az egész év legfontosabb hete jön. Most te leszel a fókuszban. Akár tetszik, akár nem, ezen a héten mindenki tőled várja a megoldást. Ez a népszerűség nyomasztó is lehet. Különösen kedden, amikor hármas bolygóegyüttállás lesz a Bakban (Nap, Vénusz, Plútó). Vagy csütörtökön, amikor a Merkúr is csatlakozik a Bakban zajló bolygófelvonuláshoz. Pénteken a Nyilasba lépő Hold fáradtságot mutat. Elengedhetetlen, hogy rendesen kialudd magad. Máskülönben le fogsz betegedni. Ez az év elején öngól lenne...
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp(BIKA,BAK)(Hold)  
Horoszkóp
  2018-01-08 08:56:27, hétfő
 
 Bika: Kedves Bika! Ma nem kell köntörfalaznod. Bátran mondd ki a véleményedet, különösen akkor, ha szeretettel tudod megfogalmazni azt. Hétfőn ne azt mond, hogy mit nem szeretnél, hanem fogalmazd meg azt, amit akarsz. Ha így teszel, könnyedén megkaphatod, amit szeretnél. Minél pontosabban fogalmazol, annál hamarabb.

Bak: Kedves Bak! Az igazság bajnoka leszel hétfőn: ma könnyedén rájössz, hogy mi az igazság, még akkor is ha valaki megpróbálja elrejteni előled. Hidd el, amikor valaki füllent neked, az azért van, mert nem akar megbántani. Meg persze azért, hogy mentse az irháját. Ha rájössz az igazságra, ne büntesd meg azt, aki elhallgatta.Link
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp(BIKA,BAK)(Hold)  
Hold horoszkóp
  2018-01-08 08:54:21, hétfő
 
 
Hétfői holdhoroszkóp(2018-01-08)
- Mai napi horoszkóp -

Ma a társasági élet, kedvünkre lesz. Szívesen beszélgetünk munkatársainkkal, örülünk a közös ebédnek, vagy kávézgatásnak. A nehéz munkákhoz nincs kedvünk, inkább halasszuk el a komoly feladatokat. Ma fogyasszunk sok folyadékot, hiszen a bőrünk is örül, ha sokat iszunk. Ha erről elfelejtkezünk, akkor a bőrünk is fonnyadttá, ráncossá válik. Jó trükk, ha reggel nem csapvízzel, hanem ásványvízzel törölgetjük át az arcunkat. Így frissebb és szebb lesz!


Vasárnapi holdhoroszkóp(2018-01-07)
- Mai napi horoszkóp -

Ma szívesen veszünk részt könnyed, szórakoztató időtöltésekben. Menjünk el kedvesünkkel egy érdekes kiállításra, vagy megnézhetünk egy jó mozit is. Egy könnyű, romantikus vacsora is élvezetet jelent. Ma ügyeljünk jobban a bőrünkre, hiszen érzékenyebb lehet. Használjunk kozmetikumot, mely nem vált ki allergiás reakciókat, mentes a színezőanyagoktól, illatanyagoktól. Akkor járunk jól, ha egész nap biztosítjuk bőrünk hidratáltságát, ehhez a megfelelő folyadékfogyasztás is szükséges!

(harmonet.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp(BIKA,BAK)(Hold)  
Harmóniakártyám
  2018-01-08 08:28:51, hétfő
 
 HarmoNet Harmóniakártya (2018-01-08)

Kedves Mártinagyi!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Álmodozás hatja át.

Ló - szabadság, igába hajtott erő

Üzenete a vállat feladat szabad végrehajtása. A harcos ember állata - ám valójában zsákmány állat, amely elmenekül a ragadozók elől, mégis oly bátor az emberrel együtt a háborúban. A magyarok szent állata, a táltos paripa. Ezért a Magyarok kártyáján felbukkanó ló a Táltost jeleníti meg. Találd meg az örömet abban, amivel foglalkoznod kell, és megérted, miért ad örömet a lónak, ha berepíti a zsokét a célba. Ha lóra ül az ember, kimagaslik a többiek közül. A vadon vágtázó, csordaszellemük által vezetett ménes maga a határtalan szabadság jelképe, az igába hajtott ló pedig a szolgaságé, az alázaté, az alázattal vállalt feladaté. A hátasló a sikerre vivő társé.

Szerelmi üzenete: Párkeresőknek intenzív üzenet: Az Igaziról, a hercegről, aki fehér paripán érkezik. Párkapcsolatban élők számára a céltudatosság, a célorientáltság, a párkapcsolaton belül megélhető szabadság és önfeladás, alázat és önállóság megtestesítője. A "lovaglás" egy szerelmi pozitúra neve is - ma kipróbálhatjátok!

Ezt mondja neked:

Ejts szerét, ha tudod, hogy közelről is láss lovat. Simogasd meg, ha mered, vagy ha módod van rá pattanj fel rá! Különleges élmény, ahogy kimagaslasz a tömegből.
Ki vagy te? A ló? A lovas? A hajtó a bakon? Aki a nyerget felrakja, a lovat lecsutakolja, kialmozza? A kovács aki felteszi a szerencsepatkót? Mindez együtt? Hogyan?
Ha lovon érsz célba, a ló feje mindig előbb szakítja át a célszalagot.

Erre is gondolj: Asztrológiai jegye: Nyilas. Olvasd újra a Csodaszarvas regéjét. Idézd fel a magyar történelem nagy lovait és lovasait. Menj lóversenyre, látogass a Kincsem parkba.

(harmonet.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Harmóniakártyám  
Harmóniakártyám
  2018-01-08 08:27:34, hétfő
 
  HarmoNet Harmóniakártya (2018-01-07)

Kedves Mártinagyi!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Alkotóerő hatja át.

10 - Tíz - Magasabb összefüggések

A mindent magába foglaló, felölelő, beolvasztó összefüggések száma. Jelzi egy ciklus végét, a befejezést, a megérkezést. Az Isteni Harmónia és a tejút száma is ez. Azt jelzi, hogy új útra lépsz, mely út kitágítja korábbi kereteidet, szétfeszíti a határokat. A vonzás és taszítás, a siker és a bukás egyaránt benne rejtőzik. Arkangyali erejű szám. Ha tizedikén kapod, akkor hatása felerősödik. A számmisztika nem ismeri a 10-es számot - az egy és a nulla együtt újra egyet ad.

Szerelmi üzenete: Mekkora az esélyed egy kalandra MA? Számold ki kalkulátorunk segítségével! Ha plátói szerelmed van, ma esélyed van arra, hogy az valóságos legyen. Párkapcsolatban megértés egymás iránt. Ha nincs kapcsolatod, akkor vonzerőd erősebb, mint valaha.

Ezt mondja neked:

Ha új munkahelyet keresel, akkor ma légy igen aktív. Építsd erőteljesen karrieredet.
Olvass romantikus regényeket, nézz filmeket, vagy meditálj párkapcsolatodra.
Játssz ma fejtörőket, kreatív játékokat - ezek segítenek, hogy jobban átlásd a magasabb összefüggéseket.

Erre is gondolj: Tarot lapja a Sorskerék. Menj a Vidámparkba, ülj fel az óriáskerékre. Éld át, milyen egyszer lenn, egyszer fenn lenni!

(harmonet.hu) 
 
0 komment , kategória:  Harmóniakártyám  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 289 db bejegyzés
e év: 1539 db bejegyzés
Összes: 61060 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 14433
  • e Év: 447288
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.