Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Fából szép figurák
  2018-01-08 18:23:57, hétfő
 
  ...... ......



...... ........... .......



...... .....



...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Sakk tábla
  2018-01-08 18:19:20, hétfő
 
  ...... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Sakk_chessgame  
Mindig tartogat az Élet számomra boldog pillanatokat
  2018-01-08 17:54:58, hétfő
 
  Mindig tartogat az Élet számomra boldog pillanatokat , Te ezt jelented
nekem drága Maróka - köszönöm kedves soraidat , képeidet !
Mindig szeretettel gondolok rád - öllelek a távolból : Béd Józsefné, Marika

...... ..........



 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Pici szentmise 01.08
  2018-01-08 17:09:38, hétfő
 
  ...... .......


OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Sokszor az ártatlan is szenved, mint Hanna, akinek az Úr nem adott gyermeket.
A bírák korában Efraim hegységében, Ramataim helyiségben élt egy szuffita ember, akinek Elkána volt a neve. Az Efraim törzséből származó Jerohámnak volt a fia, ősei pedig Eliu, Tohu és Szuf voltak.
Két felesége volt: az egyiknek Hanna, a másiknak pedig Fenenna volt a neve. Fenennának több gyermeke volt, Hannának azonban egy sem született.
Elkána minden esztendőben fel szokott menni városából Silóba, a szent sátorhoz, hogy ott imádkozzék, és áldozatot mutasson be a Seregek Urának. Héli főpap két fia, Ofni és Fineász végezték ott a papi szolgálatot.
Egy alkalommal, miután Elkána bemutatta az áldozatot, Fenennának és fiainak meg leányainak kiosztotta a maguk részét, Hannának azonban kétszeres részt adott, mert őt jobban szerette, bár az Úr neki nem adott gyermeket. Vetélytársnője viszont sokszor bosszantotta és bántotta Hannát, hogy annak még jobban fájjon, amiért az Úr nem adott neki gyermeket. így bánt vele minden esztendőben, valahányszor felmentek az Úr házába, és annyira felbosszantotta őt, hogy Hanna a sírástól még enni sem tudott.
Elkána, a férje vigasztalta: ,,Hanna, miért sírsz, és miért nem eszel? Miért vagy annyira elkeseredve? Nem érek én többet neked akár tíz fiúnál is?"
Ez az Isten igéje.
1Sám 1,1-8

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban!
Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten (országáról szóló) evangéliumot: ,,Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."
Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: ,,Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt.
Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
Ezek az evangélium igéi.
Mk 1,14-20

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Urunk, az ég lakója! - Böjte Csaba az elbeszélés fonala
  2018-01-08 17:05:32, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Böjte Csaba Hálaadó szentmiséje
  2018-01-08 17:03:34, hétfő
 
  2017. jan. 3. videó Link

...... .............



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
szentmise közvetítés Rezi 2018. jan. 7.
  2018-01-08 16:57:34, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa: A gyengébbek megvetése a sátán műve
  2018-01-08 16:28:19, hétfő
 
  2018. január 8. hétfő 15:48
Mi hajt bennünket belülről arra, hogy gúnyt űzzünk a gyengébbekből? - Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában január 8-án bemutatott reggeli szentmisén azokat a Bibliában előforduló eseteket kommentálta, amelyekben az erősebb megalázza a gyengébbet.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Vízkereszt – Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe
  2018-01-08 16:20:43, hétfő
 
  Magyar kurír Link
.....


- Miután Keresztelő Jánost elfogták, Jézus Galileába ment, és hirdette az Isten (országáról szóló) evangéliumot: ,,Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban." Amikor a Galileai-tó partján járt, látta, hogy Simon és testvére, András, akik halászok voltak, éppen hálót vetnek a tengerbe. Jézus megszólította őket: ,,Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Azok rögtön otthagyták hálóikat, és követték őt. Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, Zebedeus fiát, és testvérét, Jánost, amint a hálóikat rendezgették a bárkában. Őket is mindjárt meghívta. Erre otthagyták apjukat, Zebedeust a halászlegényekkel együtt a bárkában, és követték őt.
......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Mága Zoltán Bécsben is világhírű művészekkel köszöntötte az
  2018-01-08 16:08:27, hétfő
 
  Mága Zoltán Bécsben is világhírű művészekkel köszöntötte az új évet!
Zúgó vastaps és telt ház fogadta a zene fellegvárában, a bécsi Musikvereinben a hegedűvirtuóz újévi gálakoncertjét
Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán hegedűművész a zene fellegvárában, a világ egyik legrangosabb koncerttermének számító bécsi Musikvereinben világhírű operaénekesek és hegedűművészek közreműködésével tartott újévi gálájával. A publikum vastapssal, állva köszöntötte a Prima Primissima-díjas hegedűművészt, aki idén immár negyedik alkalommal örvendeztette meg ünnepi gálájával az osztrák közönséget. A gálaesten fellépett Shlomo Mintz és Zakhar Bron világhírű hegedűművész, Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese és Ramon Vargas, a világ egyik legkiválóbb operaénekese.
Kivételes zenei élményben lehetett része azoknak, akik részt vettek Mága Zoltán Bécsben tartott Budapesti Újévi Koncertjén. Az ünnepi gálaestet a hegedűvirtuóz vízkereszt ünnepnapján az elmúlt három évvel ellentétben ezúttal nem a Wiener Konzerthausban, hanem a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a bécsi Musikvereinben, az Aranyteremben - ahol 1939-től rendezik a hagyományos újévi gálát a Bécsi Filharmónikusokkal - lépett színpadra. A január elsején, a budapesti Arénában hollywoodi világsztárokkal rendezett újévi koncertjének, és a bécsi gálakoncertjének folytatásaként a Musikvereinben - tisztelve a már több mint hét évtizedes múlttal rendelkező bécsi újévi koncert hagyományait - Mága Zoltán a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarával csak klasszikus darabokat játszott, mindennemű fény-, és hangtechnika használata nélkül. Hangosítást csak a gálaest műsorvezetőjének beszédéhez használtak.
A gondosan összeállított műsorban Rossini, Verdi, Donizetti és Puccini híres operadarabjai mellett Bach, Mozart, Ravel, Brahms, Strauss és Liszt Ferenc művei is felcsendültek. Különleges színfoltja volt a gálaestnek, hogy a Paganini specialistaként is gyakorta emlegetett orosz-izraeli származású világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart vezényelte Jules Massenet "Thaïs" Meditation című darabjában. Mága Zoltán a versenyművek és klasszikus darabok mellett Shlomo Mintz és korunk egyik legnagyobb zenepedagógusa és hegedűművésze, Zakhar Bron partnereként Bach D-moll kettős hegedűversenyét is eljátszotta.
A zsúfolásig megtelt Musikverein Aranytermében operaáriával örvendeztette meg az ünneplő közönséget Sümegi Eszter Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese, valamint a mexikói születésű tenor, Ramón Vargas, akit nemcsak a szakma, hanem a közönség és a média is a világ egyik legkiválóbb énekeseként tart számon. A New York-i Metropolitan, a milanói Scala ünnepelt tenorsztárja a világhírű magyar szopránnal, Sümegi Eszterrel egy duettel is megörvendeztette az ünneplő községet.
A Bécsi Filharmonikus zenekar székhelyén tartott gálakoncerten az Aranyterem zsúfolásig megtelt, több tucatnyi embernek csak állóhely jutott, így hallgatták végig a kétszer egy órás előadást.
Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész megtisztelőnek nevezte, hogy már negyedik alkalommal is telt ház fogadta újévi gáláját, és a zene európai fővárosának legszebb koncerttermében többször is felállva, vastapssal fogadta a közönség az előadását. A hegedűvirtuóz azt mondta, nagyon hálás az 1939-ben indított bécsi újév köszöntő gálaműsornak, hiszen a felülmúlhatatlan és egyedülálló Bécsi Újévi Koncert fantasztikus sikere alapján hozta létre 2009-ben a Budapesti Újévi Koncertjét. Mága Zoltán hozzátette: Bécs közönsége bizonyította, hogy a Budapesti Újévi Koncert világsztárokat felsorakoztató igényes és kifinomult színvonalú műsorára igény van, sikerült megteremtenie a gálaműsorának hagyományt, és ünnepi előadása méltó arra, hogy a zene fővárosában, a Bécsi Újévi Koncert ,,hazájában" a magyar virtussal tisztelegjenek az új esztendő, és az 1939-ben indult újévi gála hagyománya előtt, örömöt szerezve a zenszerető és zeneértő osztrák és magyar közönségnek.
A Musikvereinben Meskó Zsolt által rendezett gálaesten a Budapest Primarius Szimfonikus Zenekart Cser Ádám karmester vezényelte, a koncertmester Gabora Gyula hegedűművész volt.
Mága Zoltán jövőre, 2019-ben, a budapesti újévi koncertje után Ausztria fővárosában is megrendezi újévi gáláját.

- Képek a következő linken láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 826
  • e Hét: 1905
  • e Hónap: 15343
  • e Év: 218256
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.