Regisztráció  Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Sütőtökös-mákos lusta asszony rétes
  2018-01-09 07:12:06, kedd
 
  Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg porcukor
3/4 tasak sütőpor
csipet só
10 dkg darált mák
25 dkg túró
30 dkg sütőtök
2 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
3 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, lereszeljük, és egy pici víz hozzáadásával megpároljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 20x30-as tepsit kikenünk 5 dkg vajjal. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és 12 dkg porcukorral, majd a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. Eloszlatjuk rajta a tököt, a túrót, azután rászórjuk a maradék porcukorral elkevert mákot, és ráreszeljük a citrom héját. Végül rászórjuk a megmaradt lisztes keveréket.
A tejet, a vaníliás cukrot és a vajat összemelegítjük, simára keverjük benne a tojást, majd a keveréket rálocsoljuk a rétes tetejére. Kb. 35-40 percig sütjük.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo)
  2018-01-09 07:06:06, kedd
 
  Hozzávalók:
2 db csirke
20 dkg gomba
15 dkg paradicsomszósz
1,5 dl fehérbor
2 db zsemle
4 dkg zsír
4 szem olajbogyó
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld

bors
liszt
olaj
vaj
4 adag szalmaburgonya

Elkészítése: A feldarabolt csirkét sózzuk, lisztbe mártjuk, majd egy kevés zsírban lassan megsütjük. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokkal és szalmaburgonyával tálaljuk.

Maros LászlóLink
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
Marengói csirke – Napóleon kedvence
  2018-01-09 07:03:40, kedd
 
  Hozzávalók 4 személyre:

12 alsó csirkecomb vagy 4 nagyobb egész comb
1-2 kk. provence-i fűszerkeverék
4 ek. (classico) olívaolaj
1 közepes fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
400 g apró szemű sampinyon gomba
só, bors
1 doboz (400 g) konzerv hámozott paradicsom egészben vagy 600 g friss, érett paradicsom
1 ek. vaj/margarin
2-3 ek. finomliszt
3 ek. paradicsompüré vagy -sűrítmény
1/2 kk. kristálycukor
1 dl fehérbor

1. A csirkebuzogányokat/-combokat megmossuk, szárazra töröljük (a combokat kettévágjuk), bedörzsöljük a provence-i fűszerkeverékkel, porcelán vagy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és legalább 2 órára (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprózzuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt elnegyedeljük-elnyolcadoljuk. A paradicsomot kiemeljük a levéből, ujjnyi széles csíkokra vágjuk (ha friss paradicsomból készítjük, 2 percre forró, majd hideg vízbe merítjük és meghámozzuk, a többi ugyanaz).

3. Nagyobb serpenyőbe öntjük a hús alól a pácolajat, hozzáadjuk a vajat/margarint, felforrósítjuk. Megszórjuk a csirkehúst sóval, frissen őrölt borssal, valamint fátyolnyi liszttel, két kanállal meg-megforgatva körbepirítjuk, aztán kiszedjük a serpenyőből.

4. A zsiradékba dobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a gombát, 3-4 percig pirítjuk, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét/-sűrítményt, a cukrot és a fehérbort. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Beletesszük a csirkehúst, lefedjük, és szelíd tűzön puhára pároljuk (30-35 perc).

5. Az ételt mélyebb tálba szedjük vagy (ha csinos) a serpenyőben hagyjuk, és kakukkfűvel vagy bazsalikommal díszítve kínáljuk. Főtt tészta, polenta illik hozzá.

Tippek:

Szokták úgy is tálalni, hogy vajban/margarinban pirított kenyérszeletekkel körberakják a tálra rendezett húsdarabokat, és tükörtojásokat csúsztatnak a kenyér tetejére.

forrás: Lajos Mari Konyhája
Link


Fotó: Hemző Károly
 
 
0 komment , kategória:  Hús és hal ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 95 db bejegyzés
e év: 223 db bejegyzés
Összes: 2630 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 333
  • e Hét: 4581
  • e Hónap: 16534
  • e Év: 37500
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.