Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Jó éjszakát!
  2018-01-09 23:55:19, kedd
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Viszonzatlan szerelem
  2018-01-09 23:32:18, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Sorsom lettél...
  2018-01-09 23:28:45, kedd
 
  Széles Kinga - Sorsom lettél...


Megláttalak, s sorsom lettél,
Utaimon velem jöttél,
Társam voltál oldalamban,
Szívem fonta kosaramban.

Kőre lépve megbotlottam,
Mindig beléd kapaszkodtam,
Adtál kezet segítésül,
Voltál nekem hű reményül.

Szívem szakad, kosár lyukad,
Másfelé vitt téged utad,
Feledted a hosszú percet,
Mikor szemem megölelted.

Keresnélek, ki mondja hol?
Merre menjek, hol van a hol?
Kőre lépve megbotlottam,
Emlékedbe kapaszkodtam.

Forrás:Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Örömteli vers
  2018-01-09 23:27:04, kedd
 
  Miklós Attila: Örömteli vers

Örömteli pillanatok
Jó kis játéka a szívnek
Ugye még most itt alhatok
Hol bennem annyira hisznek

Örömteli pillanatok
A csókját érzem a napnak
És a szépek így szabadok
Mint uszonya a jó halnak

Örömteli pillanatok
Tudtam, hogy egyszer jönni fogsz
Most egy kicsit így maradok
Míg te égről csillagot lopsz

Örömteli pillanatok
Az te vagy, ahogy melletted
Általad átalakulok
Hogy az elején szereted

Örömteli pillanatok
Soha nem múlhatnak el már
Mindent már csak így akarok
Ahogy éppen magába zár

Örömteli pillanatok
És a húsa annyira nyers
Látod kincsem, itt szavalok
Ez egy kis örömteli vers

Forrás:Poet.hu
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hogyan válasszunk gyógygombát?
  2018-01-09 23:24:02, kedd
 
  Hogyan válasszunk gyógygombát?

A gyógygombák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon, ami elsősorban annak köszönhető, hogy kedvező hatásaikat nap, mint nap igazolják vissza azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztják őket. Az alternatív medicina elsősorban a cukorbetegség és a rákos daganatok gyógyítására használja a gyógygomba kivonatokat.

Mára a gyógygombák piaca sajnos Magyarországon is jelentősen felhígult, ezért érdemes odafigyelni néhány tényezőre megvásárlásuk előtt. Melyek a legfontosabb szempontok, hogyan válasszunk gyógygombát?

1, a gyógygombák jelenleg főként étrend-kiegészítő formájában kerülnek forgalomba hazánkban, ezért bármely termék megvásárlása előtt győződjön meg arról, hogy az adott termék rendelkezik OÉTI notifikációs számmal és zöld pipával (ami azt jelenti, hogy az Országos Élelmezési és Táplálkozástudományi Intézet nem tett kifogást a forgalmazással kapcsolatban)

2, a gyógygombák nem csodaszerek, ráadásul minden egyes gyógygomba indikációja eltérő (egyetlen gyógygomba sem jó mindenre). Vásárlás előtt ezért forduljon szakemberhez és kérjen tájékoztatást arról, hogy melyik gyógygomba választása lenne ideális.

3, ma Magyarországon nagyon sok gyógygomba készítmény rendkívül alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik, így megkérdőjeleződik valódi hatásosságuk. A megfelelő termék kiválasztása előtt ezért mindenképp győződjön meg arról, hogy a termék napi adagja mennyi hatóanyagot tartalmaz (sok esetben ezt fel sem tüntetik, az ilyen termékek eleve gyanúsak).

4, a modern gyógygomba kivonatok nem csak gyógygomba őrleményt, hanem olyan speciális poliszacharidokat is tartalmaznak, melyekkel kutatásokat végeztek az USA-ban vagy Japánban

5, fontos, hogy a gyártási folyamat során a gyógygombák aktív hatóanyagait ne érje olyan hatás, mely károsíthatná ezeket az értékes összetevőket (pl. magas hő, vegyszerek, stb.)

Az általunk forgalmazott gyógygomba kivonatok:

- rendelkeznek OÉTI notifikációval és zöld pipával
- hatóanyagtartalmuk magas
- a napi adag hatóanyagtartalma minden esetben fel van tüntetve a dobozon
- olyan speciális poliszacharidokat tartalmaznak (pl. D-frakció, SX-frakció), melyeket szabadalom véd és amikkel több tudományos kutatást is végeztek az elmúlt években
- folyékony formában is kaphatók (magasabb biohasznosulás)
- a legtöbb termék az adott gyógygomba kivonaton felül más fontos összetevőket is tartalmaz (speciális poliszacharidok, C-vitamin)
- a termékek GMP minősítéssel rendelkeznek, tisztaságukat laboratóriumi vizsgálatok igazolják, garantáltan mentesek gyomirtóktól, növényvédőszerektől és más, káros vegyületektől
- a Mushroom Wisdom vállalat alelnöke, Dr. Cun Zhuang Ph.D a világ egyik vezető kutatója a gyógygombák területén, eddig 40 tanulmányt publikált a témában

Forrás: https://drtihanyi.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
5 gomba a rák ellen
  2018-01-09 23:18:29, kedd
 
  [A gyógygombákat világszerte alkalmazzák a rák elleni küzdelemben, főleg kiegészítő terápiaként. A gyógygomba kivonatoknak két fontos szerepük van: egyrészt erősíteni az immunrendszert, másrészt közvetlenül pusztítani a daganatos sejteket.

Az 5 legnépszerűbb gyógygombának anti-tumor, vírusölő, gyulladáscsökkentő és májvédő hatást tulajdonítanak:

- Shiitake (Lentinula edodes)
- Maitake (Grifola frondosa)
- Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum, reishi)
- Hernyógomba (Cordyceps sinensis)
- Chaga gomba

Chaga gyógygomba

A Chaga gyógygombát elsősorban Oroszországban és Kelet-Európában alkalmazták a tradicionális gyógyítók. A szibériai Chaga gomba egy ún. betulin nevű vegyületet tartalmaz, mely a betulinsav prekurzora, s hatásos lehet bőr, agy, petefészek, valamint fej és nyak rák esetén azáltal, hogy elősegíti a rákos sejtek programozott sejthalálát (ez a természetes folyamat a degeneratív sejteknél nem következik be).

Cordyceps gyógygomba

A Cordyceps sinensis gyógygomba immun stimulátorként működik a szervezetben azáltal, hogy növeli a T-sejtek és természetes ölősejtek számát, valamint a fehérvérsejtek élettartamát. Anti-tumor tulajdonságai mellett pedig védi a vesét a kemoterápia káros hatásaitól.

Shiitake gyógygomba

A shiitake gyógygomba egy speciális glükán vegyületet tartalmaz (AHCC = Active Hexose Correlated Compound), mely immunrendszer erősítő tulajdonságának köszönhetőn rendkívül népszerű a távol-keleti alternatív medicinában, főleg Japánban. A gombában található Lentinan nevű vegyületet (béta glükán vegyület) intravénás gyógyszerként alkalmazzák rákos betegeknél. In vitro kísérletekben a Lentinan fokozta a fehérvérsejtek termelődését, más tanulmányok szerint pedig növeli a betegek túlélését, csökkenti a rák kiújulásának esélyét és javítja az életminőséget. Japánban 1985-óta használják gyomorrákos betegeknél.

Reishi gyógygomba

A Ganoderma lucidum az egyik legnépszerűbb gyógygomba világszerte, mely immunrendszer erősítő hatása mellett csökkenti a kemoterápia mellékhatásait (hányinger, vesekárosodás, stb.), erős antioxidánsként pedig védi a sejtek DNS-ét.

Maitake gyógygomba

A Grifola frondosa gyógygomba szintén nagy népszerűségnek örvend Kínában és Japánban. Adaptogén tulajdonságainak köszönhetően erősíti a szervezet védekezőképességét a degeneratív folyamatokkal és kórokozókkal szembeni harcban, antioxidáns tulajdonságai révén védi a sejteket a károsodásoktól és csökkenti a COX2 enzim szintjét (gyulladásos faktor). Kutatások szerint a maitake gomba gátolja az áttétek kialakulását és a rákos sejtek növekedését.

Mind az öt gyógygomba elsőrendű étrend-kiegészítő, magas szelén, cink és germánium tartalommal. A nyomelemek jelentőségét csak mostanában kezdjük igazán megfelelő súllyal értékelni.

Forrás:http://gyogygombak.drtihanyi.hu/b]
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A népszerű gyógygombák
  2018-01-09 23:15:37, kedd
 
  A népszerű gyógygombák

A gombákat nehéz rendszertanilag besorolni, hiszen nem növények és nem is állatok. A gombák azok gombák.
A tradicionális távol-keleti gyógyítók évezredek óta használják a gyógygombákat különböző betegségek gyógyítására. A gyógygombák egyéb specifikus tulajdonságaik mellett ellátják szervezetünket a szükséges tápanyagokkal: vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjékkel. Ezek a vegyületek elengedhetetlenek a szervezet energiatermeléséhez és a sejtek megfelelő működéséhez.

Az egyes gyógygombák más-más jótékony tulajdonságokkal bírnak, egyesek a látást, hallást segítik, mások kiválóak a fejfájásra és vannak olyan gyógygombák, melyek bevethetők a rák elleni küzdelemben. A gombák, gyógygombák kalóriatartalma alacsony, koleszterint és zsírt egyáltalán nem tartalmaznak. Magas azonban a rost és fehérje tartalmuk és kiváló B vitamin források. A B vitamin elengedhetetlen az egészséges anyagcseréhez. A gyógygombák emellett kiváló káliumforrások, a kálium fontos szerepet játszik a megfelelő vérnyomás fenntartásában. Egy közepes gomba jóval több káliumot tartalmaz, mint egy banán vagy egy pohár narancslé. A gyógygombák ezen felül riboflavint, niacint és szelént tartalmaznak. A szelén egy olyan antioxidáns, mely az E vitaminnal együtt védi a sejteket a károsodástól és az ártalmas szabad gyököktől.

Bizonyos gyógygombák legfontosabb tulajdonságai, hogy laboratóriumi körülmények között (in vitro) képesek a ráksejteket elpusztítani, s ezt több korábbi vizsgálat is megerősítette.

Ma már nagyon szép elméleteink vannak a rákról, az autóimmun megbetegedések okairól, az allergiákról, csak sajnos mire a kutatók rájönnek majd a betegségek valódi okaira, addigra nekünk már késő lesz. Ezért is fordítanak egyre többen kiemelt figyelmet a gyógygombák tanulmányozására napjainkban. A munkát megkönnyít az, hogy a gyógygombákat már évezredek óta használják, így váratlan, előre nem látható mellékhatásoktól aligha kell tartanunk, mert az évezredek alatt, ha lettek volna ilyenek, már rég megtapasztaltuk volna őket.

Mindezek miatt került sor arra, hogy napjainkban biotechnológiai törzsfejlesztéssel olyan gombatörzseket alakítottak ki, melyekben a hatóanyagok szintje több tízezerszer haladja meg a vad törzsekben található értékeket.

Ezek a programok dollár milliárdokat nyeltek el, és tették számunkra lehetővé, hogy a legkorszerűbb technológia felhasználásával, napi egy tabletta bevételével részesülhessünk a gyógygombák jótékony hatásaiból.

A visszanyert egészség, a visszanyert élet a legnagyszerűbb dolog, ami az emberrel megtörténhet az élete során.

A gyógygomba alapú, természetes hatóanyagok felhasználása a jövőben még kiterjedtebb lesz. Bár a gyógygombák múltja évezredes, mégis napjainkban egy ígéretes jövő kapujában állunk, mert hatalmas gyógyító potenciáljuk kihasználásban még csak az út elején vagyunk.

Forrás:http://gyogygombak.drtihanyi.hu
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Propolisz felhasználása
  2018-01-09 23:08:55, kedd
 
  Felhasználása, propolisz kivonatok:

A propoliszból többféle készítmény létezik, ezeket megvásárolhatjuk vagy el is készíthetjük nyers propoliszból:

Propoliszos méz:

A propolisz és a méz minden egészségügyi előnyét ötvözi a propoliszos méz. Ajánljuk torokfájásra - ezt egy nap alatt elmulasztja -, gyulladásokra. A drága gyógyszereknél sokszorosan hatékonyabban gyógyítja ezeket a tüneteket napi 2-3 kiskanállal fogyasztva. A propolisz-tinktúra egyébként nem túl kellemes, alkoholos ízét is kiküszöböli mézzel elkeverve, sőt így már különlegességként is hat. A természet antibiotikuma, a propolisz pedig még hatékonyabban fejti ki jótékony hatását, mivel a mézzel vegyítve lassabban, alaposabban terül szét torkunkban, és hosszabb ideig is érintkezik a gyulladt felülettel.
A méz egy kivételes tulajdonsággal rendelkezik: minden idegen anyagot kidob magából. A propolisszal ez csak részben sikerül - egy része feljön a méz tetejére -, de azért érdemes fogyasztás előtt néhány másodpercet kevergetni.


Propolisz tinktúra:

Általában a propoliszból oldatot készítenek. Ebből készíthetjük el a többi propolisz készítményt is. Először egy üvegben annyi "tiszta" patikai (70%<) alkoholt öntünk a felaprózott propoliszra, hogy azt ellepje, majd lezárjuk az üveget. Ezután naponta felrázva, hagyjuk oldódni kb. egy hétig. Ha a propolisz elsötétítette az alkohol színét sötét barnásra, akkor megfelelően feloldódott. Ezután érdemes csak erre használt - használható marad, csak nem esztétikus - teaszűrőn kanállal átnyomkodni, hogy teljesen tiszta oldatot kapjunk. Ha nem szűrjük, hagyjuk az aljára ülepedni az idegen anyagokat (keretléc darab, méhláb:) ), és a tetejét használjuk.

Az oldatot használhatjuk testerősítésre, betegség kezelésére:
- nem forró teába, egy kanál mézre csepegtetve, vagy kockacukrot az oldatba mártva is fogyaszthatjuk. Ezt tehetjük rendszeresen, esténként 20 cseppet, immunerősítőként. Betegség esetén (ha nem fogyasztott rendszeresen propoliszt) kezelhetjük magunkat napi 2-3 alkalommal is.

vagy használhatjuk külsőleg:
- horzsolásra, sérülésre kenve - krémként, mézben vagy tinktúraként - hámosító hatása miatt gyorsítja a gyógyulást és egyben fertőtlenít. Szájsebekre fültisztítóval kenve napi néhány alkalommal hasonló hatást érhetünk el.


Propolisz krém, balzsam:

Az alkoholban feloldott propoliszt ilyenkor mindenképp átszűrjük, majd az üvegét kinyitva elpárologtatjuk az alkoholt, hogy végül egy méz-szerű, sűrű anyagot kapjunk. Ezt keverhetjük valamilyen krémbe (vazelinnel összefőzve ajánlják, de az valami átverés lehet - inkább tejkrémbe vagy babakrémbe, mert az fel is szívódik egy héten belül:) ).
A krém fő felhasználási területei: égések, fagyások, aranyér, prosztata-gyulladás, köröm -és bőrgombásodás, reumatikus bántalmak.


Tabletta:

A propoliszos tablettát gyomor- és bél-bajokra javasolják - a gyógyszerekkel ellentétben ez nem károsítja a bélflórát!


Amire mi használjuk:

- Torokfájás esetén napi 2-3 alkalommal a már nem forró teába mézet, 20 csepp propolisz tinktúrát (vagy propoliszos mézet) és fél kiskanál virágport teszek, így egy vitaminbombát és fertőtlenítőbombát kapok egyben. Nálam évek óta 4-5 napig tartott egy beazonosítható vírusos megbetegedés, így viszont utoljára másfél nap alatt lezajlott!
- családunk strapabíróbb tagjai ilyenkor tinktúrában megmártott kockacukrot szopogatnak;
- ínygyulladás esetén oldatba mártott fültisztítóval naponta többször kenjük a sebet, az akár 2 hétig fájdalmas sebek néhány nap alatt múlnak el;
- külső, mély sebeinken is szoktam propolisszal kísérletezni, a különbség látványos. Pattanások ellen is használjuk - de tinktúrát csak éjszakára, mert fél napra sárga pöttyöt hagy. Talán majd krémbe keverve.

Forrás:http://www.mezfutar.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Propolisz - A méhek ajándéka
  2018-01-09 23:07:28, kedd
 
  Propolisz - A méhek ajándéka





A kaptár kisebb-nagyobb réseinek betapasztásához és belsejének fertőtlenítéséhez a méhek propoliszt használnak. A propoliszt a növények, főleg a fűz és nyár rügyének ragadós váladékából alakítják át. A méhcsalád láthatatlan védelmét képezi a propolisz: egy erős, nagy mennyiségű propoliszt termelő családban gond nélkül elpusztítja a vírusokat és baktériumokat. Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1, B2, B6, C, E vitamin és ásványi anyagok.
A kaptáron kívül is sokoldalúan lehet használni a propoliszt - az emberi szervezetben is kihasználhatjuk hatását.

Adagolása:

Mielőtt kipróbálna valamilyen propolisz készítményt, bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá! Figyelni kell még arra is, hogy a sok írásban túladagolt (rendszeresen 200-300 csepp/nap) alkoholos propolisz tinktúra a tömény alkohol miatt már károsíthatja a májat.
A propoliszból az ember 10-20 mg-ot visel el naponta 1 kg testsúlyra vetítve, de a tinktúrák sűrűségét lehetetlen pontosan megállapítani. Ha 50 ml alkoholban feloldunk 20 gramm viaszos nyers propoliszt, abból napi ~50-100 cseppnél több nem ajánlott egy 70 kilós embernek (1 ml = kb. 25 csepp). A propolisz-túladagolást jelezheti felduzzadt szemhéj, csalánkiütés, vérnyomáscsökkenés. Az adagolást sosem a véglettől kezdjük, hanem kis adagokat egyre növelve, és akkor nem jelenthet problémát: normális adagolásban semmilyen mellékhatása nincs. Túladagolás esetén 4-5 napig szüneteltetni kell a fogyasztását, majd apránként újrakezdhető.

A propolisz minőségét 2 évig megőrzi, de ezt rövidíti a magas hőmérsékleten való tárolás és ha napfény éri.

A propolisz már ismert tulajdonságai:
- Erősíti az immunrendszert;
- természetes antibiotikum (szerű) és gyulladáscsökkentő hatású;
- használható légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében.
- Vírus, baktérium és gombaölő, - használatos például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen;
- növeli az erek rugalmasságát;
- segít megfázásos megbetegedések esetében;
- vérnyomáscsökkentő hatású, valamint
- használják még fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére is, valamint
- sebgyógyításra, reumatikus bántalmakra, ízületi, derék -és gerincfájdalmakra;

Forrás:http://www.mezfutar.hu

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Illatos hunyor
  2018-01-09 23:05:26, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 400
  • e Hét: 1208
  • e Hónap: 15113
  • e Év: 144820
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.