Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Tallóztam
  2018-02-01 17:40:03, csütörtök
 
 
Ne félj..

Ne félj attól, ha néha gyenge vagy
Ha nem is sikerül elsőre minden
Lehet, hogy az csak egy próbatétel
El kell, hogy hidd: lehetetlen nincsen.

Ne félj, egyedül soha nem maradsz
Olykor fentről irányítják lépted
S ott rejlik benned a tettre kész erő
Még akkor is, ha te nem ezt érzed.

Ne félj néha-néha a szívedbe nézni
S megbocsátani mindent, ha kell
S hagyd, hogy sűrű lidérces álmaidat
Az új nap, új lehetőség váltsa fel.

Ne aggódj, arra mindig marad idő
Hogy érezd, mi a legfontosabb neked
Tanulj meg magadnak is adni, s nem
Csak másoktól várni a szeretetet.

Sun Belle
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-02-01 17:12:34, csütörtök
 
 
Február


Február az új élet reménye,
tavasz tavaszának hajnala.
Vágyainknak zsenge magvetése,
ébredezés, ábrándok hava.

A nappali fény, hosszabbodni látszik,
míg délidőnek árnya rövidebb.
Már a barka rügyet bont, virágzik,
érezni, a tavasz közeleg.

Tisztább a lég, múlnak bús ködök,
a szürke napok egyre távolabb.
Már az ég is kékbe öltözött,
dédelgetvén féltett álmokat.

Új tavasz jön, új álmok, új vágyak,
a múlt, mint a tél lassan elmerül.
Másképp ragyognak utak és házak,
lelkünk könnyebb, lényünk felderül.

Olvad a hó, az eresz megcsurran,
ha ráragyog az áldott napsugár.
Járom utam az élet utcáin,
újabb évvel bölcsebb vagyok már.

Alberth

 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Használati és tárolási javaslat
  2018-02-01 17:01:19, csütörtök
 
 
Rengeteg helyen be van tiltva, pedig mindenkinek kötelezővé tenném a fogyasztását 50 éves kor fölött

Ki ne akarná a fiatalos mozgását könnyen megőrizni, és az életét kitolni. A mák Közép-Ázsiából származik, de manapság inkább Európában eszik.

Szerencsére a mák központi helyet foglal el a magyar étkezési szokásokban, jóllehet kevesen tudnak annak gyógyhatásáról.Tele van (csontépítő), magnéziummal, (OMEGA4) növényi zsírsavval, aminosavakkal, enzimekkel: plusz foszfort, kalciumot, káliumot és vasat is találunk benne. Kevesen tudják, hogy lassítja az öregedési folyamatokat; fékezi a csontok leépülését, és elkezdi újra építeni a ritkult csontszöveteket. A magas vérnyomást leviszi. A telítetlen zsírsav összetétele miatt, megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintet, miközben fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.

És nem utolsó sorban, szinte teljesen megszünteti (frontváltozásnál) a lábban keletkező görcsöt. Továbbá, növeli a szellemi teljesítőképességet, jótékonyan hat a sebek gyógyulására. És még egy érv szól mellette: ötödébe kerül, mint az agyon reklámozott étel-kiegészítők, jóllehet a hatásfoka túlhaladja. Azt is tudnunk kell, nem azonnal, hosszabb távon (2-3 hónap) fejti ki gyógyító hatását.

Használati és tárolási javaslat: A ledarált mákot kevés vízzel összekeverjük, Mézzel vagy édeskével ízesítjük, dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.Így is lehet fogyasztani: Naponta (délelőtt vagy délután) 1- 0,5 deci tejbe (lehet vízben is) egy púpozott evőkanál, méz és édeske nélkül, darált mákot keverek, és megiszom.

Egy idő után, amikor már nehezebben ment le, akkor emeltem a tejadagot, illetve vizet tettem hozzá, hogy gyorsabban le tudjam hajtani. 50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: mindenegyben.com
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek.  
Tallóztam
  2018-02-01 12:53:47, csütörtök
 
 
Meg akarlak tartani

Őrjít ez a csókos valóság,
Ez a nagy beteljesülés,
Ez a megadás, ez a jóság.

Öledbe hullva, sírva, vágyva
Könyörgök hozzád, asszonyom:
Űzz, kergess ki az éjszakába.

Mikor legtüzesebb az ajkam,
Akkor fagyjon meg a tied,
Taposs és rúgj kacagva rajtam.

Hóhérok az eleven vágyak,
Átok a legszebb jelen is:
Elhagylak, mert nagyon kívánlak.

Testedet, a kéjekre gyúltat,
Hadd lássam mindig hódítón,
Illatos vánkosán a múltnak.

Meg akarlak tartani téged,
Ezért választom őrödül
A megszépítő messzeséget.

Maradjon meg az én nagy álmom
Egy asszonyról, aki szeret
S akire én örökre vágyom.

Ady Endre
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
Tallóztam
  2018-02-01 12:49:32, csütörtök
 
 
Hagyd a céltalan bolyongást, ne tévutakon járj. Az emberek nagy része úgy éli le az Életét, hogy monoton egyszerűséggel csak halad egy úton. Miért? ...mert ,,jobb" így, ..mert már valakik kitaposták előtte, ...mert kényelmesebb, nincs bonyodalom, ...mert lusta szétnézni más irányba is, ...mert fél, hogy eltéved az utak sokaságában, ...vagy, mert Fél a változástól/változtatástól. Te ne a téves célokat kövesd, ne másokat utánozz, és ne mások árnyékában haladj. Menj ki a fényre, engedd, hogy a Te utad napfénye, és melege járjon át. Vállald a kockázatot, az új élmények megélését, mert ez fog segíteni a fejlődésben. Ne molyolj azon, hogy megtegyem, vagy ne tegyem, mert az Életed homokszemei lassan leperegnek. Légy bátor, megfontolt, hozz bölcs döntéseket, bízz az erődben, és Önmagadban. Adj esélyt, hogy felfedezd, és megtaláld az utad. Persze erre, nem az a válasz, hogy ..."nekem erre nincs időm!" Pedig kell, hogy legyen, mert ez a Te időd, a Te Életed a Te mád, és a Te jövőd. Oly sok, felesleges dologra elpazarolod az Időd, akkor saját boldogságodtól miért sajnálod? Mindenki saját céllal, és saját úttal született. Ha úgy érzed, hogy szükséged van a változásra, akkor keresd meg az Életed iránytűjét, találd meg azt a kaput, melyen, ha átlépsz, a saját célod felé haladsz. Mielőtt elindulsz, a múlt ajtaját zárd be, ne nézz vissza, csak haladj boldogan, szeretetben, és szabadon. Akik segítettek, és szerettek eddig is, azok melletted fognak haladni továbbra is. Kívánom, találd meg azt a kulcsot, mely kinyitja a jövőd boldogságának kapuját, és bezárja a múlt bánatának ajtaját. Merj menni, emelt fővel haladni, és a saját utadat kitaposni.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Egészségünk megőrzésében
  2018-02-01 12:48:22, csütörtök
 
 
Egészségünk megőrzésében fontos szerep jut a lábujjaknak is, hiszen a különböző lábujjak előre jelezhetik, melyik szervünkkel van gond.

Mint ahogy az arc, a fül vagy a kéz, a talp is az egész test lenyomata. Ha a két lábat egymás mellé tesszük, megtaláljuk benne testünket lekicsinyítve. Pontos térkép készíthető a talpról, sőt az egész lábfejről, melyen minden terület egy-egy szervnek feleltethető meg.

Egészségünk megőrzésében fontos szerep jut a lábujjaknak is, hiszen a különböző lábujjak előre jelezhetik, melyik szervünkkel van gond.

Mást-mást jelent, ha hosszú időn keresztül fáj egyik vagy másik lábujjunk:

Nagylábujj - ez az egyetlen lábujj, ahol két energetikai pálya húzódik meg, mégpedig a hasnyálmirigyé, és a májé. Ez a tulajdonképpeni létezésünk, az egész jelképe. Menopauza idején, terméketlenség, vagy a magzat elveszítése esetén ez a lábujj el szokott deformálódni. Az illető úgy érzi, hogy erős feszültség alakult ki a világ, és közte. Ha a lábujj belső része duzzad meg, akkor anyagi területen van feszültség, ha a külső része, akkor érzelmi területen.

A második lábujj - itt található a gyomor meridiánja. Ha nem tudjuk megemészteni a dolgokat, akkor a szervezet jelezni fog. Itt a konkrét emésztésről, és átvitt értelemben a dolgok feldolgozásáról is szó van. Ilyenkor keletkezhetnek bőrkeményedések, vízhólyagok, gyulladások is.

A harmadik lábujj - a belső egyensúlyunkat, és a harmonikus környezeti kapcsolatainkat jelképezi. Bármilyen problémánk adódik ezzel a lábujjal, ajánlott arra törekedni, hogy megteremtsük magunkban és körülöttünk is a harmóniát. Leginkább a jövő iránti aggodalom esetén adódik probléma ezzel a lábujjal.

Negyedik lábujj - itt található az epehólyag meridiánja. A világgal való kapcsolatunkat tükrözi, igazságérzetünkről, és a tökéletességre való törekvésünkről tanúskodik. Ha feszít, fáj, vagy begörcsöl ez a lábujjunk, azt jelenti, hogy úgy érezzük igazságtalan helyzetbe kerültünk.

Ötödik lábujj - ha beütjük ezt a lábujjunk, rendkívül fájdalmas tud lenni. Azt jelzi, hogy épp itt az ideje megszakítanunk a kapcsolatot a fájdalmas múlttal, szabaduljunk meg a régi emlékektől. A régi megrögzött szokásaink nem biztos, hogy a jelenben is működnek, alakítsuk át őket, legyünk rugalmasabbak.

Add tovább, hogy ismerőseid is tudjanak róla!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
Forrás: aztbeszelik.com
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Tallóztam
  2018-02-01 10:51:23, csütörtök
 
 
"A hindu gyászszertartások elmélete és gyakorlata vidékenként eltérő és függ az elhunyt személy társadalmi státuszától is. Ami azonban általában közös bennük, hogy a szertartások négy fő szakaszra oszthatók. Az első szakaszt a halálos ágynál végzett rítusok jelentik, a másodikat a holttesttől való búcsúvétel, a harmadikat azok a szertartások, melyek segítenek a holt lelkeknek átkelni az ősök birodalmába, negyediket pedig azok a rítusok, melyeket az ősök tiszteletére mutatnak be. A holttesteket elhamvasztják. Közvetlenül a halál után a testet fejjel déli irányban a padlóra fektetik. Egy olajlámpát helyeznek el a test közelében, mely aztán három napig folyamatosan ég. A holttestet tiszta vízben megfürdetik és új ruhákba öltöztetik. Ha a halott férfi volt vagy özvegy nő, akkor fehér ruhát adnak rá, ha viszont férjezett nő volt, akinek még él a férje, esetleg hajadon lány, akkor pirosat vagy sárgát.
A Shiva-hívők szent hamut, míg Vishnu-hívők szantálfa-masszát kennek a halott homlokára, a Gangesz vizéből pedig néhány cseppet a szájába csöpögtetnek. A testet ezután hordágyra fektetik, de van, ahol ülő pozícióban helyezik el. A hordágyat virágokkal - rózsával, jázminnal, körömvirággal - díszítik fel és a testet is szinte teljesen befedik virágokkal. Ezt követően az elhunyt rokonai a hordágyon elviszik a halottat a hamvasztó mezőre, ami hagyományosan egy folyó közelében helyezkedik el. Itt halotti máglyát készítenek és lábbal dél, azaz a holtak iránya felé helyezik el a halottat, hogy abba az irányba sétálhasson" majd. A fő gyászoló háromszor körbe sétálja a máglyát, majd meggyújtja. Ekkor kezdődik a gyászidőszak, ami általában a halál utáni 13. nap reggelén ér véget. Miközben a holttest elég, a gyászolók hazamennek. A család ezek után megfürdik. Néhány nappal később visszatérnek a hamvasztómezőre és a megmaradt földi maradványokat egy urnába gyűjtik és belemerítik a folyóba. Ha egy ember úgy hal meg - például háborúban -, hogy a teste eltűnik, a gyászszertartást a test nélkül is hasonlóképpen megtartják. Ha az elhunytnak vélt személy aztán mégis élve előkerül, feltámadási rítusok kíséretében vezetik vissza a hétköznapi életbe."
[borsa]
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Tallóztam
  2018-02-01 10:35:41, csütörtök
 
  Félek, hogy egy napon kisétálsz az életemből és nem hagysz mást nekem, csak óriási ürességet. Félek, hogy nem lesz kihez fordulnom, amikor problémám akad, hogy nem lesz kihez hozzábújnom, ha félek. Szívem egyszerűen megszakadna, ha abban a tudatban kellene élnem, hogy nem érinthetlek többet. Az, amikor hallhattam a hangod, megnyugvást jelentett számomra. Mellkasodon fekve éreztem az illatod, hallottam a szíved dobbanását annál nagyobb csodát még azelőtt sohasem éltem át. Nincs még egy olyan ember, akire ennyire nagy szükségem lenne. Nálad jobban senki sem ismer. Úgy vélem, jelenleg nincs nálam boldogabb ember a Földön, és ezt Neked köszönhetem. Egyedül Neked  
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-02-01 09:37:02, csütörtök
 
  Elhagyatva rohad Ceausescu autója, de nem ez a legfurcsább a történetben

Rengeteg dolog rohad elhagyva, ami egykor Nicolae Ceausescu, Románia diktátorának tulajdona volt. Az autókkal sincs ez másként, de ennek a kocsinak nem csak ezért rejtélyes a sorsa.

Amíg az országot vezette, Ceausescu valamiért szalonképesnek számított a nemzetközi politikában. Richard Nixon, az Egyesült Államok akkori elnöke egy Buick Electrát, a MAN német kamioncég elnöki luxusbuszt ajándékozott Románia rettegett urának.

A nemzeti autóvállalat kimondottan számára készített különleges luxusmodellt, egy kék Dacia 2000-est, 2,2 literes, 115 lóerős motorral szerelve. Ez a példány ma Ovidiu Magureanu autógyűjtő tulajdonában van, aki természetesen nagy gonddal óvja a történelmi emléket.

Ezt meg kell említeni, mert innen nézve érdekes igazán az 1974-es Khodro Paykan története.

Az ajándék négykerekűt Reza Pahlavi, Irán később elűzött sahja küldte szimpátiája jeléül a Kárpátok géniuszának. A típus egy Chrysler-alapokra gyártott Hillman Hunter volt, amit az irániak saját elképzeléseik szerint alakítottak át az évek során, többek között Peugeot-ra cserélték az eredeti Rootes motort, és még pickup kivitelt is készítettek.

Esetünkben egy 2118 kilométert futott darabról van szó, amit többször árverésre bocsátottak. A 2000-es, első nekifutásra nem sikerült eladni, másodszorra 80 millió lejre (700 ezer forint) csökkentették kikiáltási árát. 2014-ben a bukaresti Artmark aukciósház 4000 euróért kínálta karácsonyi árverésén, és végül egész szép összegért, 37 000 euróért sikerült eladni egy Németországban letelepedett iráni házaspárnak.

Legalábbis erről szólnak a helyi híradások három évvel ezelőttről, de hogy az autó nem került Németországba, az biztos. Kétségkívül ez az autó áll elhagyva Bukarestben, ugyanezzel a rendszámmal, egyre rosszabb állapotban. Rejtélyes, hogy lehet az enyészeté egy autó, amiért négy éve még több mint 11 millió forintnyi eurót fizettek. Ha fizettek persze.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek a nagyvilágból.  
Tallóztam
  2018-02-01 09:33:46, csütörtök
 
 
Ady Endre

Jóság síró vágya


Meleg karokban melegedni,
Falni suttogó, drága szókat,
Jutalmazókat, csókolókat:
Milyen jó volna jónak lenni.

Buzgóságban sosem lohadni,
Semmit se kérni, el se venni,
Nagy hűséggel mindent szeretni:
Milyen jó volna mindig adni.

Még az álmokat se hazudni,
Mégis víg hitet adni másnak,
Kísérő sírást a sírásnak:
Milyen jó volna áldni tudni.

Meleg karokban melegedni,
Falni suttogó, drága szókat,
Jutalmazókat, csókolókat:
Milyen jó volna jónak lenni.
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 207 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 3089
  • e Hónap: 48087
  • e Év: 1509318
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.