Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kiderült: az állam nyerészkedett a háztartásokon
  2018-02-14 23:10:14, szerda
 
  Kiderült: az állam nyerészkedett a háztartásokon

A 2013-2014-es, összesen 25 százalékos rezsicsökkentéssel az Orbán-kabinet nem hogy csak lekövette a piaci változásokat, de még nyerészkedett is a rezsiharcon - derül ki az MSZP által kiperelt anyagokból, amelyeket a Népszava idézett.
Domokos László, 2018. február 14. szerda, 14:50
Hozzászólok Elküldöm Ajánlom
A rezsicsökkentés éveiben, 2013-2014 során a "luxusprofit" letörése helyett az Orbán-kabinet egyszerűen lekövette a lakossági gázdíj beszerzési árának piaci zuhanását - számítható ki az MSZP által a gáznagykereskedőtől kiperelt anyagokból.


Ezt tette a rezsicsökkentés az országgal


Olcsó gáz: megszólalt az E.On
Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető még 2015-ben kikérte a Magyar Földgáz-kereskedő (MFGK) Zrt.-től a vonatkozó adatokat, amit az állami cég csak most adott ki. Ezek szerint az Orbán-kabinet a 2013-as januári és novemberi tíz-tíz, majd a 2014 áprilisi 6,5 százalékos lakossági gázárcsökkentéssel csupán lekövette a hazai gáznagykereskedő által fizetett számla esését, vagyis a piaci változásokat - írta a napilap.

A kiperelt iratok tanúsága szerint az MFGK a Gazpromtól - pontosabban a Panrusgáz Zrt. nevű közös importvállalattól - 2013-2014-ben egyaránt körülbelül 5 milliárd köbméter gázt vásárolt. Ebből az oroszok 1,9 milliárd köbmétert számláztak az - olcsóbb - tőzsdei ár alapján, illetve 1,4 milliárd származott nyugat felől. 2014-ben 2,2 milliárd köbméter érkezett tőzsdei áron, illetve kétmilliárd nyugat felől.

Ez alapján a lakossági gáz nagykerbeszerzési ára - egyharmadnyi hazai kitermeléssel és kétharmadnyi behozatallal számolva - 2013-ban 65,4, 2104-ben pedig 57,4 forintra jön ki. Az energiahivatal évkönyve szerint ugyanezen években nagykereskedelmi gázmolekulaárként átlagosan 68,4, illetve 61,8 forintot "ismertek el".

A napilap korábbi számításai szerint az Orbán-kabinet a 2014 óta bekövetkezett világpiaci árzuhanás figyelmen kívül hagyásával már jóval több pénzt vett ki a lakosság zsebéből, mint amennyit a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-kabinetek. Tóth Bertalan korábbi kutatásai szerint így csak 2016-ban 50 milliárd forint "luxusprofit" halmozódott fel az állami gáznagykereskedőnél. Az összeg más szakértők szerint 2015-ben a százmilliárdot közelíthette.

A cikk nyomán nyilatkozatháború kezdődött. Az MSZP szerint szerint a Fidesz nyerészkedett a rezsicsökkentéssel, 2013 és 2017 között a becslések szerint összesen hetvenezer forintot vettek ki a magyar családok zsebéből azzal, hogy az indokoltnál magasabban határozták meg a gáz árát.

Erre a Fidesz-frakció azzal reagált, hogy Európában a magyar családok jutnak a harmadik legalacsonyabb átlagáron a gázhoz. A rezsicsökkentéssel a gáz ára átlagosan 25 százalékkal csökkent, és a rezsicsökkentés eredményét ötödik éve megvédjük - közölte a kormányp




https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_az_allam_nyereszkedett_a_haztartasok on.656827.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nép pedig fizet, mert a nép jó, az emberek jók
  2018-02-14 23:02:13, szerda
 
  A nép pedig fizet, mert a nép jó, az emberek jók

Molnár Bálint | Ma | 8:04

Szevasztok, tiszteletem, csókolom, pacsi! Tudomásom szerint szerda van, de ez - mint általában - azzal szokott járni, hogy még nem hevertük ki az előző napot, amikor kedd volt. Mint ismeretes, Németh Szilárd bizonyos értelemben kiszínezte a tegnapi napot, bár az ő produkcióitól rendre sírni kellene. Van valami végtelenül dühítő abban, amikor ennyi magabiztosság, fölényeskedés szorul egy olyan választott politikusba, akinek leginkább alázatot kellene tanúsítania azokkal szemben, akik ilyen magas polcra pakolták. Nem, nem a főnökeire, hanem a választókra gondolok. A rezsibiztos ezzel szemben mindig úgy áll ki sajtót tájékoztatni, amikor éppen ő a soros, mintha valami háborúban állna azokkal, akik kérdezik. Mondjuk, az is igaz, hogy az ő fejében állandó háború van, ettől működik az ember és magyarázza - most éppen azt -, hogy beavatkozás a választási kampányba az, ha az emberek kevesebbet fizetnek valamiért, mint többet. Ha nem a Fidesz fél kézzel csökkent, ad, ad és mindig csak ad, akkor hátrább az agarakkal, ugye. Soros Bernadettről már nem is beszélve. Nézzétek meg ezt ITT, ebben is benne foglaltatik az ország tragédiája.

Viszont szerencsére Szilárdot nem hagyta magára a feszt kommunikáló nemzeti kormány, ugyanis kitaszajtották Tuzson Bence nevű embert a mikrofonok elé, aki az én értelmezésem szerint némiképp elvitte a bulit a rezsibirkózó úr elől. Az van, hogy miután franc se tudja, valójában hányan konzultáltak nemzetileg a kormánnyal (az, hogy mit nyögtek ki hasraütésszerűen, az teljesen irreleváns és ellenőrizhetetlen), miután megalkották minden idők egyik legaljasabb törvénycsomagját, a Stop Soros nevű izét, most azt kellett megtudnunk: a kabinet máris megvitatta a több mint hatszáz beérkezett érdemi javaslatot, és levonta a megfelelő következtetéseket, úgyhogy a törvénycsomag szigorított formában kerül majd az Országgyűlés elé. Ezt még tegnap történt, azóta már oda is került, a propagandalapok legnagyobb örömére, Gajdics Ottó nevű propagandász már meg is énekelte. Hogy a nemzetbiztonsági törvényt is módosítani kell ehhez, az mindegy is, a kismillió módosítás és fércelés nagymestereinek ez nem jelenthet problémát. Mindenkit emlékeztetnék arra, hogy amikor Rogán bejelentette, hogy várják a zemberek véleményét a törvénycsomaggal kapcsolatban, az volt a duma, hogy a törvénynek csak a szigorítása képzelhető el. És lőn. A zemberek érdemben szigorítást akartak. Höhö. Azért az mennyire valószínű, hogy a Fidesz köztudomásúan alacsonyan iskolázott rajongói törvénymódosítási javaslatokat írdogálnak a kormánynak... és több, mint hatszáz javaslat érkezik? Pont annyira hihető és valószínű, mint minden más, amit erre a Sorossal kapcsolatos összeesküvés-elméletre felhúztak. A zemberek véleményének megfelelően a legfőbb változás, hogy nem regisztrációs kötelezettséget, hanem engedélyhez kötöttséget írnak elő az üldözött civilek számára, az engedélyt majd Pintérsanya fogja kiállítani, miután nemzetbiztonságilag megvizsgálta az ügyüket. Az nem zavarta össze az elvtársakat, hogy Kovács Zoltán angol nyelvű blogján, ahol elmagyarázta az értetlen külföldnek, miről szól ez a törvény, olyan civil szervezetekkel (Pro Asyl, Watch the Med) példálózott, amelyek nem is működnek Magyarországon. Mindegy is, baromira szomorú ez a sztori, és hogy ezek kormányzás helyett itt tartanak.

Fájdalomdíjként tekintsük meg, hogyan nyomorog és tagad országunk egyik legnagyobbja, a Lázár nevű János: nincsen neki kastélya, szerény enber ő. Mint az összes többi, akinek szintén semmije nincs.


Valakinek mond valamit a Homolya Róbert név? Nekem se sokat. Pedig nagy ember ő is, a kormányzati közpénzszivattyú megfelelelő működését szavatoló közbeszerzési ügyek szakértője, egyébiránt közlekedéspolitikáért felelős államtitkárként fut a kormányban. Nos, az Elios-nál tapasztalt disznóságok Homolya úr esetében is állnak, úgy tűnik. Ezért Magyarország 3,3 milliárd forintot fog visszafizetni az EU kasszájába (Homolya úr szerint ez bagatell), amiért Homolya úr ugyanazon projekt keretében mind az előkészítésben, mind a végrehajtásban érintett és érdekelt volt volt. Ezt hívják összeférhetetlenségnek, sok más mellett ez a szó is hiányzik a fideszes szótárból. Érdekes részleteket ITT lehet olvasni. Végül is mire tartják ők a népet, ha nem erre? A nép majd fizet. Minden disznóságukért, amit nem sikerült eltussolni, a nép fizet. Mert a nép jó, a zemberek jók, szeretik, ha kizsigerelik őket és megsértődnek, amikor valaki, bárki alattvalónak nevezi őket. Természetesen akinek nem inge, az ne ragaszkodjon ahhoz, hogy feltétlenül magára vegye.

Hogy legyen némi elképzelésünk arról, miként fog Polt Péter elsikálásügyi parafenomén évekig nyomozni a Tiborcz-vej ügyében, elég azt tudomásul venni, hogy a következmények nélkül maradó nagyipari korrupciós rendszer virágzásának első számú felelőse számára 3 rohadt év is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy megtalálja Farkas Flóriánt. De nem hogy megtalálni nem sikerült, szó nincs arról, hogy egyáltalán ezzel összefüggésben bármilyen igyekezet esete fennállna. Ezt onnan lehet tudni, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke 10 ügy állásáról kért információkat Polt Péter legfőbb ügyésztől, miután azt tapasztalta, hogy a nyomozó hatóságok nem sietnek aktivizálni magukat, ha az eljárás a fideszes elit, vagy azok jó ismerőseinek érdekeit érinti. Polt válaszához nem sokat lehet hozzátenni, amit ne tettünk volna hozzá eddig: az 1,6 milliárdos botrány ügyében ügyében a mai napig nem történt gyanúsítotti felelősségre vonás. Polt ráadásul ,,a nyomozás érdekeire" hivatkozva megtagadta a további információk kiadását.

A változatosság kedvéért minden más dübörög, például a világhírű magyar egészségügy is. A végére ezt még feltétlenül ide raknám. Az RTL Klub arról számolt be, hogy több mint 9 órán át várt a sürgősségin Debrecenben egy 77 éves szívbeteg asszony, akit kétoldali tüdőgyulladással vitt be a mentő a debreceni Kenézy Gyula Kórházba este 7 óra előtt. Hajnali négykor vizsgálta meg egy orvos. A kórház szerint hétfőn 102 beteg érkezett a sürgősségi osztályukra, akiket nem érkezési sorrendben láttak el, hanem állapotuk alapján. Az idős nő a második legenyhébb kategóriába tartozott, így ellátása halasztható volt. Ja, és hogy mit szól ehhez az illetékes minisztérium? A kormány jelentős fejlesztéseket kezdett a sürgősségi ellátás javításáért a vidéki és a fővárosi kórházakban egyaránt. Akkor jól van, nincs több kérdés.

Ezennel távozom, búcsúzom, gyertek ma is!

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-nep-pedig-fizet-mert-a-nep-jo-az-emberek-jok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ALJASSÁGOK, POFÁTLANSÁGOK ÉS TRÜKKÖK, AMELYEK eGY CÉLT SZOLG
  2018-02-14 22:50:23, szerda
 
  a fidesz a reményvesztett, tehetségtelen perverzek pártja. Mivel nem tudnak jövőt adni a nemzetnek ezért teljesen lejáratják azt cigiboltok, konzultációkkal. Mintaképük a keleti despota államok ahol nem a tehetség és képesség számít hanem az, hogy ki a nagyobb G ec i

a 2018-as év korszakhatár lesz. A kérdés az, hogy belezuhanunk egy ezer éves feudalizmusba, - OV.nak öt gyereke van, ez elég egy ezeréves dinasztiára- vagy képesek leszünk a kor kihívásaira választ adó fejlődési pályára állni.A magyarokon múlik, senki máson. Ha a magyarok a feudalizmust és a kasztrendszert akarják, akkor az lesz a jövőnk.


----------------------------------------------------------


2018. 02. 14. 10:07

ALJASSÁGOK, POFÁTLANSÁGOK ÉS TRÜKKÖK, AMELYEK EGY CÉLT SZOLGÁLNAK: CSAK A FIDESZ!

Még, vagy már - lelkiállapot dolga, ki melyik kifejezést használja - 53 nap van hátra a választásokig. Nehezen vitatkozhat vele bárki, hogy a politikai verseny és a választási küzdelem is a Fidesz tudatos torzítása miatt meglehetősen egyenlőtlen. Mi a teendő? Passzívitás? Az a meglévő helyzetbe való beletörődést jelentené. A megoldás pont az ellenkezője: brutális mozgósítás. Olyan fegyverrel kell legyőzni a Fideszt, amit önmaga alkotott meg, azon a küzdőtéren, amelyet a Fidesz alakított ki: április 8-án a szavazófülkékben.


Pontokba szedve összegeztük, hogy miért lejt durván a küzdőtér a Fidesznek. Nem azért, hogy ezek után úgy gondolja a szavazó, hogy nincs is értelme voksolni, hanem éppen ellenkezőleg: azért, hogy átgondolhassa, mi minden következhet az újabb négy orbáni esztendőben, ha most nem teszi ki a többség a Stop táblát.

BRUTÁLIS MENNYISÉGŰ PÉNZ SEGÍTI A FIDESZ KAMPÁNYÁT
Orbán Viktor permanens, vagyis végtelenített kampányt folytat 2010 óta. Harcot hirdetett már az elmúlt nyolc év, az államadósság, a multik, Brüsszel, a kvóták, ja, és persze Soros ellen.

Nyolc éve folyamatosan háborús retorikát folytat, mindig újabb és újabb ellenségképet kínálva saját táborának.

Ezekhez kapcsolódtak a megrendelt plakátkampányok, tv-s hirdetések és nemzeti konzultáció is.

Az erre szánt pénzek leginkább Rogán szomszédjának, Szijjártó ismerősének cégeinél, valamint Mészáros Lőrinc és Andy Vajna médiumainál landoltak. Feltehetnénk azt az ostobácska kérdést, hogy mi értelme annak, hogy az adófizetők pénzét olyan orgánumokhoz folyatják hirdetésként, amelynek fogyasztói amúgy is a Fidesz táborához tartoznak, vagyis nem kell meggyőzni őket arról, hogy Soros rossz, de ezt nemcsak ostobaság, hanem naivitás is lenne megválaszolni.

Beszéljük meg!
2011-ben az Alaptörvényről kezdeményezett levélváltást a kormány. Központi forrásból, 800 millióért. 2011-ben szociális kérdésekről is konzultált a kabinet. 860 milliót emésztett fel, hogy megtudja a kormány nem akarunk többet vizetni a rezsiért. 2012-ben a gazdaságról fecserészett a kormány 976 millióért. 2015-ben a bevándorlás, terrorizmus témakörében érkeztek a háztartásokba a levelek 960 millióért. 2017-ben Állítsuk meg Brüsszelt! tematikára 950 milliót költöttek. 2017 őszén még Sorosról is lezavart egy konzultációt a kormány 950 millióért. Ezek az összegek csak töredékei annak, amit valójában elköltenek. Hiszen a hirdetések útján nyílik igazán tág tér a közpénzek baráti körben történő elköltésének. Csak a menekült és Soros elleni plakátok, reklámok, állampolgári tájékoztatók 28,7 milliárd forintot emésztettek fel. Tavaly, vagyis egyetlen évben a Rogán Antalhoz tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal az állami intézmények kommunikációjára, nyomdára, Pr-költésekre 46,7 milliárdot osztott ki. Hogy milyen hőfokon pörög a propaganda arra rávilágít a Magyar Nemzet összesítése, ami szerint az Orbán-kormány 2010-14 között összesen 81 milliárdot költött kormányzati hirdetésekre, míg csak tavaly közel 50 milliárdot.

A KORMÁNYKEDVENC CIVILEK PÉNZELÉSE
Feljelentést tett a Jobbik ismeretlen tettes ellen közérdekű adattal való visszaélés miatt, mert az állami Magyar Villamosművek (MVM) az adatvédelmi biztos felszólítására sem tette közzé azokat az adatokat, amelyekből kiderülne, hogy mi alapján adott a vállalat 508 milliós támogatást a Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött álló Civil Összefogás Közalapítványnak (CÖKA). Aztán az MVM kommunikációs vezetőjével, Benczik Rékával készült interjúból kiderült, hogy idézzük:

,,A támogatások megítélése minden egyes esetben azonos szabályok szerint történik, és minden támogatásunkat a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá."

Utóbbi szervet Rogán Antal igazgatja propagandaminisztériumán belül. Bár a CÖF-CÖKA azt állítja, hogy nem költöttek az adófizetői félmilliárdból a Vona Gábort és Gyurcsány Ferencet ábrázoló bohócos plakátokra, mindenesetre érdekes, hogy éppen abban az időben írták alá az MVM-mel a szerződést, amikor a lejárató kampányuk indult.

Az eset eleve botrányos, az pedig különösen az, hogy

a CÖF és kormány több tagjai szerint az MVM pénze nem közpénz. Ám, ennek ellentmondott még korábban Lázár János, aki szerint a kérdéses összeg igenis közpénz.

Arra pedig már tényleg nehéz szavakat találni, ahogy az RTL Klubnak reagált az ügyben a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs kijelentette:

Helyes, hogy állami pénzből tüntet a Civil Összefogás Fórum a kormány mellett.

Külön pikáns, hogy a civil szervezeteknek jutó állami támogatásokról a CÖF alapítója, Csizmadia László is dönthet, mint a Nemzeti Együttműködési Alap elnöke. Mellette kilenctagú tanács is van, amelynek kétharmadát a parlament és a kormány delegálja. Lejt a pálya...

ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK BEVETÉSE
A téma hetekig uralta a közbeszédet. A Fidesz korábbi országgyűlési képviselője, Domokos László által elnökölt Állami Számvevőszék megbírságolta az összes ellenzéki pártot. A Fideszt pedig nem is ellenőrizte. A legsúlyosabb büntetést. több, mint 660 millió forintnyit, a Jobbikra szabták ki.

A VÁLASZTÓJOGI TÖRVÉNY ÁTÍRÁSA
A napokban került nyilvánosságra Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnökének egy tavalyi beszéde, amelyben elismerte azt, amit már mindenki tud.

,,Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt"


Hozzátette azt is, hogy: a bizalmas beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy
,,az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (...) Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak."

Nézzük meg röviden, miről beszél Kövér! A Fidesz a 2010-es győzelme után a kétharmad birtokában átalakította az egész választási rendszert. Egyfordulóssá tette a szavazást, jelentősen csökkentette a parlament létszámát, a 199 mandátumból 106-ot tesznek ki az egyéni képviselők. A választókerületeket újrarajzolták.

Az átszabás lényege, hogy a Fidesz szavazatait maximalizálják, az ellenzék mandátumszerzési lehetőségét minimalizálják.

Rések a fideszes pajzson
Az időközi országgyűlési képviselőválasztások megmutatták, hogy a kormánnyal elégedetlen választók arra a jelöltre szavaztak, akiben látták az erőt a fideszes jelölt legyőzésére. Veszprémben, a független, de a baloldal által támogatott Kész Zoltánra, Tapolcán a jobbikos Rig Lajosra. Az újpesti időközin sem tudtak labdába rúgni kormánypártok. Sőt, bár nem országgyűlési, hanem polgármester-választások, de Salgótarján, és Ózd is azt mutatta meg, hogy a választók képesek kiválasztani az esélyes ellenzéki jelöltet, és ezzel padlóra küldeni a Fidesz-KDNP aspiránsát.

A manipulált körzethatárok mellett a Fidesz úgy alakította ki a rendszert, hogy a győztest nyerővé is tegye. A győzteskompenzálás lényege, hogy miután a párt jelöltje megnyeri egy körzetben az egyéni mandátumot, vagyis személyére a legtöbb szavazat érkezett, utána az első helyen végző jelöltre leadott szavazatszámból kivonják a második helyen végző szavazatinak számát és a különbséget beszámítják a győztesnek a listás mandátumok elosztásánál is. Ez azt jelenti, hogy egyes választópolgárok szavazatai, több parlamenti helyet is hozhatnak a körzet legerősebb pártjának.

SZAVAZÓK AZ ORSZÁG HATÁRAIN TÚL
A választási küzdelmet torzítja, hogy a Fidesz nem engedi, hogy a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok a határon túli magyarokhoz hasonlóan levélben szavazzanak.

Sok választónak így jelentős összeget és időt kell arra fordítania, hogy eljusson az adott országban abba a városba, ahol a külképviseleten leadja szavazatát, vagy haza kell, hogy utazzon.

A Jobbik hívta fel a figyelmet arra, hogy egy névjegyzékbe felvett, magyarországi lakcímmel nem rendelkező, tehát jellemzően az elszakított területeinken élő választópolgár halála esetén, a hozzátartozónak kell kérni a névjegyzékből való törlést. Ha ez valamiért elmarad, akkor a Nemzeti Választási Iroda akár tíz évig is postázza neki az éppen aktuális szavazási levélcsomagot, mivel addig érvényes a regisztrációja.

Extrém esetben tehát az is előfordulhat, hogy valaki 2014-ben regisztrál, 2015-ben meghal, ám a családja még a 2022-es választásokon is visszaküldheti a levélszavazatát,

vagy bárki más az ő nevében, aki ezt a csomagot megszerzi, tehát a regisztrációja újabb tíz évvel, 2032-ig meghosszabbodik, amikor már 17 éve halott lesz. Hiába jelezte ezt több alkalommal is a párt, nem küszöbölte ki a kormány a visszaélésre lehetőséget adó körülményt.

KOORDINÁLT JELÖLTÁLLÍTÁS MEGNEHEZÍTÉSE
Komoly kihívás elé állította a kisebb pártokat, illetve a választási koordinációt a Nemzeti Választási Bizottság. A testület úgy határozott, hogy azoknak a pártoknak törölni kell az országos listáját, amelyik nem tud 27 jelöltet állítani vagy a területi elosztásra - kilenc megye és a főváros - vonatkozó szabályokat teljesíteni.

Korábban elég volt a kampány indulásakor igazolni a listaállítás feltételeinek teljesülését, az utólagos visszalépések nem számítottak. Az a párt, amelyik elveszíti országos listáját 149 millió forintos támogatástól is elesik. Ez elsősorban vidéken komoly kihívást jelenthet a kisebb pártoknak, akik a koordinált jelöltállításban gondolkodnak.

Azoknak az erőknek, akik 106 körzetben egyéni jelöltet állítanak 597 milliós támogatás jár. A parlamenti bejutásért küzdő pártok számára tehát nem mindegy, hogy hol és hány jelöltjüket léptetik vissza egy másik szervezet javára, hiszen ezzel súlyos milliókról is lemondanak.

PLAKÁTFOGLALÁS
A Fidesz az elmúlt nyolc évben durván átrajzolta a médiapiac erőviszonyait. Gyakorlatilag szinte a teljes magyar tömegtájékoztatás az érdekeltésgi körükben van.

A Jobbik a köztéri plakátolással próbálta felvenni a kormánypárti gőzhengerrel szemben a küzdelmet. A kormánypártok azonnal reagáltak, saját Alaptörvényük paragrafusaival is szembementek, amikor elfogadták a plakáttörvényt. Biztos, ami biztos, az Orbán Viktor baráti köréhez sorolható Garancsi István felvásárolta az egyik legjelentősebb köztéri plakátkihelyezéssel foglalkozó céget.

PSZICHIKAI HADVISELÉS
A Fidesz törvényessé tette a szavazók szervezett szállítását is a szavazóhelyiségekbe. Ez korábban törvénytelen volt. Rendszeres bukkannak fel a híradásokban, olyan, arcuk kitakarását kérő nyilatkozók,

akik arról beszélnek, hogy megfélemlítették őket, hogy elveszítik a közmunka programban a helyüket, állásukat az önkormányzatnál, elesik lakóhelyük a hazai- és uniós támogatásoktól, ha nem a döntéshozók utasítása szerint cselekednek.

A kormánypártok a számos hazugságot tartalmazó, gyűlölködő kampánnyal arra törekednek, hogy minél több emberben undort keltsen a politika. A Fidesz fölényének, legyőzhetetlenségének hangoztatása ráadásul azt az érzetet is keltik a kormányváltást óhajtó választóban, hogy felesleges szavaznia, hiszen úgy sem buktatható meg Orbán. Maga a miniszterelnök is arra építi a kommunikációját, hogy a belpolitikában nincsenek ellenfelei, - ennek alaposan alávág az ellenzék pártvezetőit ábrázoló drótvágos plakát - csak Soros és a brüsszeli bürökraták jelentik számára a kihívást.

UNIÓS FORRÁSOK KIOSZTÁSA ELŐRE
Tavaly március 31-ig megjelentették az összes uniós pályázatot és a tervek szerint a kormány 2018-ig mindent teljesen egészében ki is fizet a nyerteseknek, pedig a fejlesztési keret felhasználására 2020-ig lenne lehetőség. Ez azt jelenti, hogy a választási évben 2700 milliárd forintot osztanak el.

A RECEPT
Alig több mint ötven nap van a választásig. Már most látszik, hogy az elmúlt 28 év legdurvább, legmocskosabb két hónapja áll előttünk politikai szempontból.

A kormánypárti propaganda hazugságai, gátlástlansága viszont azt az érzetet keltik, hogy a Fidesz korántsem lehet biztos a győzelmében.

A darabokra hullott baloldal továbbra is egymással vitatkozik. Egymás után fordítanak hátat pártjuknak neves politikusok. Egyre gyakrabban elhangzik, hogy sem a DK, sem az MSZP nem akar igazából kormányváltást. Egymás legyőzésével és a parlamenti küszöb megugrásával vannak elfoglalva. A Jobbik, mint az ellenzék legerősebb pártja miniszterelnök-jelölttel, programmal, nyugodt hangvételű kampánnyal, 106 egyéni jelölttel vág neki a küzdelemnek.

A kormányváltó választónak nincs más dolga, csak figyelni és arra szavazni, akiben látja az erőt, az elszántságot arra, hogy az Orbán-korszakot, s egyben az eltékozolt elmúlt 28 évet is lezárja.

S, hogy a szándéka megvalósulhasson nincs más feladata, mint a környezetében minél több embert biztatni a szavazásra.

https://alfahir.hu/2018/02/14/fidesz_trukkok_aljassagok_pofatlansagok_valasztas_2 018_kormanyvaltas_megoldas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
FOLYTATÓDIK AZ ÁTVERÉS: PARLAMENT ELŐTT a ROGÁN-FÉLE „
  2018-02-14 22:41:07, szerda
 
  2018. 02. 14. 15:34

FOLYTATÓDIK AZ ÁTVERÉS: PARLAMENT ELŐTT A ROGÁN-FÉLE ,,STOP SOROS" REKLÁM


A parlament honlapjára kedden felkerült három Stop-Soros javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi, előadója pedig Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. És ez már eleve mindent elárul.


Ha ugyanis valódi nemzetbiztonsági kockázatokról lenne szó, és nem primitív hazudozásról, akkor a törvényjavaslatért nem Rogán Antal propagandaminisztériuma lenne a felelős, hanem vagy a Lázár János vezette és az Információs Hivatalt is felügyelő Miniszterelnökség, vagy pedig a Pintér Sándor vezette és az Alkotmányvédelmi Hivatalt is felügyelő Belügyminisztérium.

De mivel ez az egész Stop Soros-javaslat minden bizonnyal csak azt a célt szolgálja, hogy eltereljék a figyelmet a titokban zajló betelepítésekről, nem csoda, hogy Rogánékat bízták meg vele a titkosszolgálatokért felelős miniszterek helyett.

Ismert: a Fidesz-kormány az elmúlt három évben 2300 menedékkérőt telepített be az országba, és ez a folyamat azóta is zajlik.

Az indoklásban hivatkoznak a kamukérdésekkel kitömött "Soros-tervvel" kapcsolatos nemzeti konzultáció eredményeire, amely szerint a magyarok erős határvédelmet, valamint határozott fellépést akarnak az illegális bevándorlás szervezőivel és segítőivel szemben, illetve nem szeretnék, ha Magyarország bevándorlóországgá válna.

A másik oka a törvénymódosításnak pedig kísértetiesen hasonlíthat ahhoz a kommunikációs trükkhöz, amivel a Fidesz napi szinten csapja be saját szavazóit is: emlékezetes, hogy amikor a Fidesz végre hajlandó volt alaptörvény-módosítást javasolni a bevándorlás megakadályozásáért, a Jobbik azzal egy feltétellel támogatta volna őket, ha tovább szigorítják a törvényeket, és a gazdag bevándorlókat is kitiltják az országból (ez a Rogán-féle letelepedési kötvény-biznisz tilalma).

A Fidesz viszont nem engedett a Jobbik kérésének, mert fontosabb volt nekik a pénz, és ezért a törvény nem lett megszavazva. Ezt követően a Jobbik még hét (!) alkalommal nyújtotta be a javaslatot a parlamentnek, de a Fidesz mind a hétszer leszavazta.

A cél hasonló lehet most is: az egész törvénymódosítás azt a célt szolgálja a 2300 migránsról való témaelterelésen túl, hogy a Jobbikot is Soros-pártnak hívhassák amennyiben nem szavazza meg a javaslatok kétharmados részeit.

Ezekből is látszik, hogy itt egyáltalán nem Soros Györgyről, vagy az állítólagos tervéről van szó, hanem a választók újabb átveréséről.

Közben a titkos betelepítések csendben zajlanak.

https://alfahir.hu/2018/02/14/stop_soros_torvenymodositas_propaganda_atveres_fide sz_jobbik




Mikola, meg a 20 év hatalom

Mikola István, a 2006-ban ismét bukott Orbán 2 hétre kinevezett miniszterelnökhelyettes jelöltje

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=LjqGzDqftRw
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Kun (Kohn) Béla el akarta adni a Szent Koronát egy mü
  2018-02-14 22:33:58, szerda
 
 
Amikor Kun (Kohn) Béla el akarta adni a Szent Koronát egy müncheni ócskásnak

Főoldal Történelem - 2018.01.081

A Magyarok Szent Koronája kalapács alatt. Kun Béla megállapodott egy müncheni ócskással a Szent Korona eladásáról. A Berlinben megjelenő Vossische Zeitung 1919. július 21-i számában Die Stefans Krone unter den Hammer címmel egy közlemény jelent meg, mely szerint egy müncheni ószeres hiteles okmánnyal bizonyítja, hogy a magyar Szent Korona elárverezéséről tárgyalt Kun Bélával.

Szent István “ereklye-koronája" - belefoglalva azt atyai örökség jogán a bírt királyság világi jelvényébe - az ország jelképévé lett. 1166-ban. (Györffy György: István király és műve. Bp. 1977. 360.) Az első ismert oklevél, amelyben a “Szent Korona" kifejezés előfordul. 1256-ból való. III. András király adománylevele nevezi először a koronát “Szent István koronájának". Ezekben az évtizedekben a Szent Korona elnevezés általánossá válik, de már 1267-től a “Szent Korona iránti hűség" a magyar királyság iránti lojalitás kifejezésének formulája lett. A korona IV. Béla király uralkodása (1235-1270) óta sajátos jogi formában különült el a királyság intézményétől, és már nem a királyi hatalom uralmi jelképe volt, hanem a független Magyarországé. Zsigmond király 1401. évi elzáratása alatt a bárók nem a királyt, hanem a Szent Koronát tekintették az államhatalom megtestesítőjének, és maguk döntöttek a Szent Korona nevében, aminek jeleként Sigillum Sacre Corone Regni Hungarae köriratú pecséttel látták el okleveleiket. 1166-ban írta meg Ankhaialosz bizánci bölcselő Komnenosz császárt dicsőítő beszédét, melyben azt is kimondja, hogy a császár remélhetőleg hamarosan elfoglalja Magyarország fővárosát a koronázótemplommal és a magyar uralkodóknak ott őrzött királyi koronájával együtt.

III. Ince pápa levelében (1198), melyet a korona mindenkor őrzésével megbízott székesfehérvári préposthoz írt, a koronát a haza becsületének forrásaként említi:
“Róma 1198. december 21. (Godehardus) fehérvári prépostnak. Hozzánk felterjesztett kérelmedből ismeretessé vált apostolságunk előtt, hogy a fehérvári egyházhoz tartozik, és adományozásod alá esik egy bizonyos őrkanonokinak mondott tisztség, melynek gondjára és felügyeletére vannak bízva ennek az egyháznak a kegyszerei, kiváltságlevelei s a királyok koronája is, és te ezt a tisztséget alkalmas személyre kívánod ruházni, nehogy esetleg a kincstáros tapasztalatlansága, hűtlensége vagy hanyagsága miatt valami kár érje az egyházat, vagy valami sérelmet szenvedjen a haza becsülete, ami a koronából ered. (....) kelt Lateránban, 1198. december 21-én". (A korona kilenc évszázada. Vál., szerk.: Katona Tamás. Bp., 1979. 13.)

Ilyen fennkölt előzmények után a vér meghűl bennünk ezeket a sorokat olvasva 1918-1919 eseményeiről: “A forradalmárok igyekeztek a Szent Koronát mint államfenntartó szimbólumot megsemmisíteni, és mint értéket a maguk számára megszerezni." (Egyenlőség, 1938. június 2. 10. o.) Minderről részletesen, a szemtanú hitelességével számol be gróf Ambrózy Gyula koronaőr A magyar szent korona története (Bp. 1925) című könyvében. Mivel francia megszállástól lehetett tartani, Ambrózy 1918. november 3-án felkereste gróf Károlyi Mihályt, aki éppen végzetes belgrádi útjára készülődött. (Erről a történelmi Magyarország feldarabolását előkészítő tanácskozásról báró Hatvany Lajos is megemlékezik memoárjában: “Belgrádban Herceg Géza (a küldöttség egyik tagja) jókedvében kis, szerb nemzeti színű, olcsó karperecet vesz. Károlyi Mihály amikor délben ezt meglátja, maga is kér egyet, aztán csuklójára fűzi. Emlékszem, hogy amikor a memorandumot felolvasta a tábornoknak, a kis bolondos karperec megcsillant a mandzsettája alól. Délután a gróffal végigsétáltunk a ligetben. (...) A kilátás gyönyörű. Amott túl, a szigeten túl, ott még Magyarország van. Vajon holnap is az lesz?" (Hatvany Lajos: Egy hónap története. In: Esztendő. 1918. 148. o.)

Ambrózy azt javasolta, hogy a koronát el kell rejteni. Kérte tehát a miniszterelnöki kulcsot. Károlyi kitérő választ adott. Azt felelte, hogy egyelőre nem lát okot sürgős intézkedésre, Belgrádból visszatértekor még ráér erről tanácskozni. “Hazafias aggodalmam - folytatja Ambrózy - késztetett azon kérdésre, milyen eredményt vár belgrádi útjától? Válasza ez volt: »Azt hiszem, hogy ha a fait accomplit meg tudom előzni, az integritás megmarad.« Leszögezem tehát, hogy bár állítólag ezzel a hittel ment le Belgrádba, mégis ő volt az, aki az ország megszállása által a fait accomplit a nemzet ellen megteremtette."Ambrózy nem érte be ennyivel, és elhatározta, hogy felkeresi a Nemzeti Tanácsot, s ezeknek hazafiasságára hivatkozva valamiképpen biztosítani tudja a korona biztonságát. Beszélt is Hock Jánossal és Kunfi Zsigmonddal. Ezek mindketten megígérték, hogy a koronának semmi bántódása nem lesz.

A koronaőrt ez sem elégítette ki. Így ír erről: “November 5-én felkerestem Lovászy Mártont (Károlyi Mihály helyettesét), előadtam aggályaimat. A korona elrejtését ő is fölöslegesnek találta." Azonkívül nem akaródzott neki önállóan intézkedni. A döntést áthárította a visszaérkezendő Károlyi Mihályra. Gróf Károlyi november 9-én tért haza Belgrádból, magával hozván a francia tábornok történelmivé vált kérdését: Ilyen mélyre süllyedtek? (Hatvany megörökítette ezt a szégyenteljes momentumot is: “Maga a kormányelnök? - rivallt Károlyira a francia tábornok -, maga Károlyi? Álljon velem szembe. Hadd lássam." (Hatvany Uo. 153. o.) A koronaőr aznap is, és másnap számtalan ízben próbált beszélni Károlyi Mihállyal, de annak más gondjai voltak, mint a korona kulcsai.

Harmadnap Ambrózy személyesen ment fel a miniszterelnökségre, és bejelentette magát: “November 11-én ismét felkerestem Károlyit, kire 11 órától kezdve vártam a miniszterelnökség előszobájában, ahol Lovászy Mártonnal találkozván, maga is bejelentett Károlyinál. Midőn azonban még három órával később is az előszobában várakozva talált, mentegetni kezdte a munkával túlterhelt Károlyit, hogy ne vegyem rossz néven a hosszú várakozást. Miután a Károlyinál ebédre hivatalos Pejachevich Márkustól megtudtam, hogy Károlyi már ebédelni ment, azt válaszoltam Lovászynak, hogy Károlyinak, úgy látszik, a koronánál is fontosabb, hogy a levese ki ne hűljön, de én ennek dacára is várni fogok, mire ő újra bejelentett." Végre Károlyi elé került, aki végighallgatta, és azt válaszolta, hogy az ügyet még aznap a minisztertanács elé terjeszti, és másnap érdemleges választ fog adni. Ambrózy hazament, és várta a választ. De az nem érkezett meg. “November 13-án reggel - írja a könyvében -, mivel tudtam, hogy ott hált, a palotájában kerestem fel Károlyit. Portása igazolta jelenlétét, és be is jelentett, azonban egy fél órai várakozás után jelentették nekem, hogy a gróf időközben a palota kerti oldalán át eltávozott. Mielőtt a miniszterelnökségre mentem volna, előbb telefonon bejelentettem magamat. Ezt az üzenetemet Kossuth Lajos miniszteri titkár vette, és adta át Károlyinak, ki ennek dacára sem fogadott, mert eljöttemkor állítólag már nem volt a miniszterelnökségen." Látni való tehát, hogy Károlyi bujkált előle, letagadtatta magát. Ambrózy elhatározta, hogy aggodalmait közjegyző útján, hivatalos tértivevény ellenében fogja Károlyi miniszterelnök elé terjeszteni:

“Különös tekintettel arra, hogy társam (gróf Széchenyi Béla koronaőr) Pesttől távol volt, a felelősség tehát kétszeresen terhelt, elmentem Charmant Oszkár közjegyzőhöz, és felkértem, legyen szíves hivatalos tanúsítvány ellenében Károlyi Mihályt felszólítani arra, hogy a korona biztonsága tekintetében nem tartja-e aggályaimat jogosultnak, és nem tartja-e szükségesnek a korona rendes helyéről való eltávolítását. Dr. Charmant (...) kijelentette, hogy ő Károlyival olyan magánösszeköttetésben áll, mely nézete szerint legyöngítené az ügy hivatalos színezetét, azért azt ajánlotta, forduljak dr. Hollicser Szigfridhez. Ez utóbbi megkeresésemre az ügyről azonnal jegyzőkönyvet vett fel. A közjegyzőtől november 15-én meg is jött az értesítés, hogy miután személyesen hasztalan igyekezett Károlyi Mihályhoz bejutni, a közlendőket ajánlott levélben küldötte el a miniszterelnöknek. Másnap, november 16-án kikiáltották a népköztársaságot. A parlamentben kimondták, hogy Magyarország nem királyság többé, s a magyar államfő e naptól kezdve gróf Károlyi Mihály."

Két hét múlva választ kapott a koronaőr: “November 25-ról kelt, 5416 számú, Nagy aláírású átiratot, melyben arról értesít, hogy semmiféle intézkedésnek szükségét nem látja." A koronaőrséget felvezényelték a Várba, hogy ott a testőrcsapatokba beolvasszák.

“E napok egyikén - írja Ambrózy a könyvében - egy K. R. nevű orvosnövendék keresett fel, aki, mint mondotta, annyira szívén viseli a korona sorsát, hogy a nyugtalanság kergette hozzám. Előmutatott egy röpiratot, amit valami Kardos (helyesen: dr. Földes A.) nevezetű adott ki, Mi történjék a magyar szent koronával? cím alatt. Ebben az író a legképtelenebb ízetlenségek után oda konkludált, hogy a koronát el kell pusztítani, hogy vele a királyság szimbóluma is örökre megsemmisüljön. Látogatóm arra is ajánlkozott, hogy ha a koronát biztosabb helyre kívánnám vinni, néhány társával szívesen segédkezik. Nagyon megköszöntem hazafias felajánlkozását, de mai napig sem tudom, vajon az illető tényleg a korona egy fanatikus rajongója volt-e, vagy pedig Károlyi Mihály egyik felbérelt alakja, aki csak tőrbe akart csalni. Pár nap múlva ugyanis újra megjelent, és még energikusabban ajánlotta fel szolgálatait. Jobb kezét beszélgetésünk egész ideje alatt kabátja zsebében tartotta, s így minden pillanatban el voltam rá készülve, hogy tőrt vagy revolvert ránt ki onnan. Egymás kölcsönös, gondos megfigyelésén kívül azonban nem történt semmi, távozott s azóta sem halottam róla.

Kun Béla első utcai demonstrációja és várba való felvonulása nyomán Bartha Albert hadügyminiszter lemondott állásáról. Ez kétségtelenné tette előttem azt, hogy ha Kun Bélának sikerült a hadügyminisztert az utca által egyszerűen lemondatni, ha majd eszébe jut, nem fog nehézségekbe ütközni a korona elpusztítása sem, főleg ha Károlyi vagy valamelyik csatlósa intézkedésére a csekély őrség is letiltatnék az ellenállástól."

A Károlyi-kormány alatti utcai tüntetések egyre zajosabbak lettek, Ambrózy aggodalmai ehhez mérten súlyosbodtak. Elhatározta, hogy ismét beszél Károlyival. Gondolt arra is, hogy a koronának katolikus szempontból külön jelentősége is van, ő pedig protestáns lévén célszerű lesz tehát - társ híján - egy katolikus előkelőséget maga mellé venni. Csernoch hercegprímás nem volt Budapesten, így Ambrózy Apponyi Albertet kereste fel, aki el is vállalta a feladatot.

Kihallgatást kértek, és a köztársasági elnök január 15-én fogadta őket: “Előadtam, hogy a Kun Béla-féle erőszakoskodás és egyéb jelenségek, mint a dr. Földes-féle röpirat is, melyet átadtam neki, hadd gyönyörködjék politikájának gyümölcsében, nyugtalanítanak, s megkérdeztem, hajlandó-e a harmadik kulcs kiadására, mert a koronát saját felelősségemre el akarom rejteni. Károlyi ezt a kívánságomat politikai aggályokra hivatkozva megtagadta, felhozván, hogy a korona elvitelét, ha az kiszivárog, ellenforradalmi tettnek fogják tekinteni. Erre azt ajánlottam fel, hogy Vyx-et, a francia megszálló csapatok parancsnokát kérem meg arra, hogy a királyi vár őrizetét vállalja el, mert így a nemzetközi csapatok védelme alatt, a várban elhelyezett korona is nagyobb védelemben részesülne. Minthogy Károlyi ezt az ajánlatomat sem tartotta teljesíthetőnek, nem maradt más hátra, mint arra kérni, intézkedjék, hogy a megbízható csapatok valamelyike olyan utasítást kapjon, hogy az adandó esetben azonnal az őrség segítségére siessen. Károlyi megígérte, hogy sógorával, Festetich Sándorral, az új hadügyminiszterrel beszélni fog erről, de kért, hogy lépjünk magunk is érintkezésbe vele.

Távozáskor a kapuban találkoztunk Festetich Sándorral, kitől az iránt érdeklődtem, hogy vajon van-e olyan megbízható csapata, amelyre mindenképpen számítani lehet. Azt válaszolta, hogy addig, amíg ő a hadügyminiszter, egy vadászezred neki teljesen megbízható. Arra kértem tehát, hogy ezt az ezredet vagy annak megfelelő részét utasítsa, hogy szükség esetén elsősorban a korona védelmére siessen. »Hogyne, nagyon szívesen fogok intézkedni, de természetesen elsősorban a mi személyünket kell nekik megvédeni!« Ez volt az akkori hadügyminiszter, nem tudom, nem meggondolatlan-e, vagy megzavarodott válasza. Apponyi gróffal összenéztünk, és továbbmentünk. E szerint tehát a Károlyi-féle miniszterek személye előbbre való az 1000 éves magyar szent koronánál is? A hadügyminiszter ezen válaszát, nehogy feledésbe menjen, azonnal papírra vetettem.

Január 22-én, mivel érthető elképedésemre azt az értesítést kaptam, hogy a koronaőrség feloszlatása el lett rendelve, azonnal Berinkey miniszterelnökhöz mentem, és óvást emeltem ez ellen. Miután figyelmét felhívtam arra, hogy a koronaőrség feloszlatása folytán majd az ő nevéhez fűződne a korona esetleges elrablásának vagy elpusztításának gyászos emléke is, biztosított, hogy e tekintetben semmit sem fog elmulasztani, s leghatározottabban kijelentette, hogy módját fogja ejteni a korona további lelkiismeretes őrzésének."

Pár nap múlva a koronaőrség parancsnokául Jeszenszky Imre főhadnagyot, Károlyi benső barátját nevezték ki, és Károlyi svábhegyi villájának őrizetével bízták meg.

Ugyanekkor közlés jelent meg a lapokban, hogy a korona őre az állásáról lemondott. Ambrózy gróf nem hagyta magát. Nyilatkozatot küldött a lapoknak, hogy esze ágában sincs lemondani, erre alkotmányos módot nem is lát, s ha tudta viselni a koronaőri állás díszét a múltban, fogja tudni viselni most a terheit is. “Meg vagyok győződve - fejezte be nyilatkozatát -, hogy a koronát megőrzi a nemzet saját múltja iránti tisztelete és jövőjébe vetett bizalma." A cenzúra ezt az utolsó mondatot törölte, de a nyilatkozat sem ért semmit: egy úgynevezett néptörvény nemsokára eltörölte a koronaőri intézményt, s ugyanakkor újabb hír jelent meg a lapokban, hogy gróf Ambrózy Gyula leadta a miniszterelnökségen a páncélkamra kulcsait, és a koronát át is vitték az Országos Levéltárba, őrizetét pedig a belügyminiszterre bízták.

Ambrózy tudta, hogy ez nem igaz. A nála lévő kulcs nélkül a páncélkamrát csak robbantani lehetett volna. A hírt azonban nem cáfolta. Úgy gondolkodott ugyanis, hogy a korona biztonságának csak használ, hogy ha a kétes hírű forradalmi elemek az ereklyét az Országos Levéltárban hiszik.

Nem szabad említés nélkül hagyni azt a szerepet, amelyet a feloszlatott koronaőrség ebben az időben teljesített. Az Osztrák-Magyar Bank őrizte ekkor a tekintélyes színaranykészletet. Kovásznai Kovács Kálmán, a bankpalota parancsnoka, amikor a kommunisták megjelentek a pénztárakat és a páncélszekrényeket kifosztani, hősiesen ellenállt. Segítséget talált Faragó M. Miksa zsidó népbiztosban, aki hazafias érzésből melléje állt. Népbiztosi parancsszóval elkergették a harácsolókat, és a bank aranykincsének védelmére Kovács odahozatta a koronaőröket. Ezek remekül fegyelmezett és hazafias legényeknek bizonyultak. Több kísérlet történt az aranykészlet elrablására, de a koronaőrök helytállottak. Egyszer fegyveresen is szemközt állottak Cserny legényeivel. Órákon át kitartottak, mialatt Faragó népbiztosnak sikerült a román fronton tartózkodó vörös nagyságokkal érintkezésbe lépnie."Mikor június 21-én - írja könyvében Ambrózy - a Magyar Bankban voltam pénzért, a széf kezelője és Róth aligazgató megsúgta, hogy most alkalmas az idő a korábban oda elrejtett kulcsok és okmányok elvitelére (...) Lesiettem a szobába, és elképzelhető boldogsággal vettem magamhoz a páncélszoba kulcsait (...), s azokat nagybátyámhoz báró Prónay Dezsőhöz, akinek meleg rokoni szeretetét a kommunizmus egész ideje alatt élveztem, Acsára vittem, hol a kulcsokat július 1-jén déli 12 órakor az ő segítségével el is ástam. Rajta kívül még a legközelebbi családtagjaink sem tudták, hová rejtettük, hogy szükség esetén meg is esküdhessenek, hogy nem tudják azok rejtekét.



július 26. táján Patay Tibor jött le Budapestről, aki más újság híján a Berlinben megjelenő Vossische Zeitung július 21-i 199. számát hozta magával. Ebben Die Stefans Krone unter den Hammer címmel nagy megdöbbenésünkre egy közleményt találtunk, mely szerint egy müncheni ószeres hiteles okmánnyal bizonyítja, hogy a magyar Szent Korona elárverezéséről Kun Bélával tárgyalt, s megbízást is kapott arra, hogy a koronát 100 000 frankért eladhassa. Az összeg csekély volta eleinte kissé valószínűtlenné tette a dolgot, de később gondolkozván afelett, hogy félig-meddig tisztességes ember egy országtól lopott koronát nem vásárolhat meg anélkül, hogy nyilvánvaló orgazdaságot ne kövessen el, kezdett a hír elfogadhatónak látszani, annyival is inkább, mert a koronán lévő kövek a mai fogalmak szerint kevés értékűek, s így a korona legfeljebb mint nyersarany értékesíthető. Ha nem tévedek, az 1867. évi becslés szerint nyersarannyal együtt csupán 30 000 forintra lett értékelve.
Ez az újsághír újra felzavarta nyugalmamat, tépelődni kezdtem, mitévő legyek?! Tétessek-e magasabb ajánlatot valaki által? E célra egy svájci unokaöcsém pár 100 000 frank kölcsönt biztosan adna." Az újsághírtől Ambrózy úgy megdöbbent, hogy azonnal felutazott a fővárosban. Azt eszelte ki, hogy Romanelli ezredeshez fordul segítségért. De a Ritz szálló, ahol az olasz ezredes lakott, tele volt vörös detektívekkel, márpedig Ambrózy félszemű ember volt, s a fekete kötésről könnyen felismerték volna. Közvetítőt keresett, s ezt báró Feilitzsch Berthold volt szabolcsi főispánban és ennek fiában találta meg. Készséggel vállalták, hogy összehozzák Romanellivel. De az ezredes éppen nem volt található. Helyette Salem gróf, az olasz misszió egy másik tisztje hallgatta végig a kérést, és megígérte, hogy az olasz misszió mindent el fog követni a magyar Szent Korona érdekében. Ambrózy megnyugodva visszautazott Acsára.


Itt töltötte a kommün hátralévő idejét, és csak augusztus 10-én, már a román megszállás alatt jött fel megint Budapestre. Itt véletlenül mindjárt a koronaőrség egyik altisztjével találkozott, aki elmondotta, hogy a koronaőrség legénysége összebeszélt, s egyikük - bár titokban - mindig ott tartózkodott a Szent Koronával. A Szent Korona a helyén van! A boldog koronaőr megkönnyebbült szívvel utazott el idegességét kipihenni a Tátrába. Ott kapta a hírét annak, hogy Horthy Miklós fővezér a nemzeti hadsereg élén bevonult Budapestre. Erről így ír: “1919. nyara óta Tátralomnicon tartózkodtam, s ott ért a Horthy-hadsereg bevonulásának híre. November hó 15-én tehát útlevelet kértem Budapestre, amit azonban csak 1920. március hó 8-án kaptam meg a csehektől, sőt azt se Magyarországra, hanem csak Ausztriába való érvénnyel kiállítva. Március 12-én tehát Ausztrián át érkeztem Budapestre, ahol a Kormányzó úr Ôfőméltósága 14-én már kihallgatáson fogadott is. Tőle a már említett bizottság kiküldését és a király pecsétjének leszakítására való engedély megadását kérelmeztem.

A kért országos bizottság 1920. március hó 22-én alakult meg. Tagjai voltak: nagybányai Horthy Miklós kormányzó, Csernoch János hercegprímás, gróf Dessewffy Aurél országbíró, Rakovszky István, a nemzetgyűlés elnöke, Simonyi Semadam Sándor miniszterelnök, a nemzetgyűlés két tagja, kiknek neveire már nem emlékszem és én. A bizottság, miután mindent hiány nélkül és sértetlenül előtalált, az ereklyéről pontos jegyzőkönyvet vett fel, s miután mindent ismét visszahelyezett, a ládát újból lepecsételte. Az 1000 éves Szent Korona tehát Isten segedelmével sértetlenül élte át Magyarország két legborzalmasabb forradalmát is"- fejezi be könyvét gróf Ambrózy Gyula koronaőr.

BÁLINT ISTVÁN JÁNOS/Lévay Atilla


http://www.magyartudat.com/amikor-kun-kohn-bela-el-akarta-adni-a-szent-koronat-eg y-muncheni-ocskasnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor Kun (Kohn) Béla el akarta adni a Szent Koronát egy mü
  2018-02-14 22:33:52, szerda
 
 
Amikor Kun (Kohn) Béla el akarta adni a Szent Koronát egy müncheni ócskásnak

Főoldal Történelem - 2018.01.081

A Magyarok Szent Koronája kalapács alatt. Kun Béla megállapodott egy müncheni ócskással a Szent Korona eladásáról. A Berlinben megjelenő Vossische Zeitung 1919. július 21-i számában Die Stefans Krone unter den Hammer címmel egy közlemény jelent meg, mely szerint egy müncheni ószeres hiteles okmánnyal bizonyítja, hogy a magyar Szent Korona elárverezéséről tárgyalt Kun Bélával.

Szent István “ereklye-koronája" - belefoglalva azt atyai örökség jogán a bírt királyság világi jelvényébe - az ország jelképévé lett. 1166-ban. (Györffy György: István király és műve. Bp. 1977. 360.) Az első ismert oklevél, amelyben a “Szent Korona" kifejezés előfordul. 1256-ból való. III. András király adománylevele nevezi először a koronát “Szent István koronájának". Ezekben az évtizedekben a Szent Korona elnevezés általánossá válik, de már 1267-től a “Szent Korona iránti hűség" a magyar királyság iránti lojalitás kifejezésének formulája lett. A korona IV. Béla király uralkodása (1235-1270) óta sajátos jogi formában különült el a királyság intézményétől, és már nem a királyi hatalom uralmi jelképe volt, hanem a független Magyarországé. Zsigmond király 1401. évi elzáratása alatt a bárók nem a királyt, hanem a Szent Koronát tekintették az államhatalom megtestesítőjének, és maguk döntöttek a Szent Korona nevében, aminek jeleként Sigillum Sacre Corone Regni Hungarae köriratú pecséttel látták el okleveleiket. 1166-ban írta meg Ankhaialosz bizánci bölcselő Komnenosz császárt dicsőítő beszédét, melyben azt is kimondja, hogy a császár remélhetőleg hamarosan elfoglalja Magyarország fővárosát a koronázótemplommal és a magyar uralkodóknak ott őrzött királyi koronájával együtt.

III. Ince pápa levelében (1198), melyet a korona mindenkor őrzésével megbízott székesfehérvári préposthoz írt, a koronát a haza becsületének forrásaként említi:
“Róma 1198. december 21. (Godehardus) fehérvári prépostnak. Hozzánk felterjesztett kérelmedből ismeretessé vált apostolságunk előtt, hogy a fehérvári egyházhoz tartozik, és adományozásod alá esik egy bizonyos őrkanonokinak mondott tisztség, melynek gondjára és felügyeletére vannak bízva ennek az egyháznak a kegyszerei, kiváltságlevelei s a királyok koronája is, és te ezt a tisztséget alkalmas személyre kívánod ruházni, nehogy esetleg a kincstáros tapasztalatlansága, hűtlensége vagy hanyagsága miatt valami kár érje az egyházat, vagy valami sérelmet szenvedjen a haza becsülete, ami a koronából ered. (....) kelt Lateránban, 1198. december 21-én". (A korona kilenc évszázada. Vál., szerk.: Katona Tamás. Bp., 1979. 13.)

Ilyen fennkölt előzmények után a vér meghűl bennünk ezeket a sorokat olvasva 1918-1919 eseményeiről: “A forradalmárok igyekeztek a Szent Koronát mint államfenntartó szimbólumot megsemmisíteni, és mint értéket a maguk számára megszerezni." (Egyenlőség, 1938. június 2. 10. o.) Minderről részletesen, a szemtanú hitelességével számol be gróf Ambrózy Gyula koronaőr A magyar szent korona története (Bp. 1925) című könyvében. Mivel francia megszállástól lehetett tartani, Ambrózy 1918. november 3-án felkereste gróf Károlyi Mihályt, aki éppen végzetes belgrádi útjára készülődött. (Erről a történelmi Magyarország feldarabolását előkészítő tanácskozásról báró Hatvany Lajos is megemlékezik memoárjában: “Belgrádban Herceg Géza (a küldöttség egyik tagja) jókedvében kis, szerb nemzeti színű, olcsó karperecet vesz. Károlyi Mihály amikor délben ezt meglátja, maga is kér egyet, aztán csuklójára fűzi. Emlékszem, hogy amikor a memorandumot felolvasta a tábornoknak, a kis bolondos karperec megcsillant a mandzsettája alól. Délután a gróffal végigsétáltunk a ligetben. (...) A kilátás gyönyörű. Amott túl, a szigeten túl, ott még Magyarország van. Vajon holnap is az lesz?" (Hatvany Lajos: Egy hónap története. In: Esztendő. 1918. 148. o.)

Ambrózy azt javasolta, hogy a koronát el kell rejteni. Kérte tehát a miniszterelnöki kulcsot. Károlyi kitérő választ adott. Azt felelte, hogy egyelőre nem lát okot sürgős intézkedésre, Belgrádból visszatértekor még ráér erről tanácskozni. “Hazafias aggodalmam - folytatja Ambrózy - késztetett azon kérdésre, milyen eredményt vár belgrádi útjától? Válasza ez volt: »Azt hiszem, hogy ha a fait accomplit meg tudom előzni, az integritás megmarad.« Leszögezem tehát, hogy bár állítólag ezzel a hittel ment le Belgrádba, mégis ő volt az, aki az ország megszállása által a fait accomplit a nemzet ellen megteremtette."Ambrózy nem érte be ennyivel, és elhatározta, hogy felkeresi a Nemzeti Tanácsot, s ezeknek hazafiasságára hivatkozva valamiképpen biztosítani tudja a korona biztonságát. Beszélt is Hock Jánossal és Kunfi Zsigmonddal. Ezek mindketten megígérték, hogy a koronának semmi bántódása nem lesz.

A koronaőrt ez sem elégítette ki. Így ír erről: “November 5-én felkerestem Lovászy Mártont (Károlyi Mihály helyettesét), előadtam aggályaimat. A korona elrejtését ő is fölöslegesnek találta." Azonkívül nem akaródzott neki önállóan intézkedni. A döntést áthárította a visszaérkezendő Károlyi Mihályra. Gróf Károlyi november 9-én tért haza Belgrádból, magával hozván a francia tábornok történelmivé vált kérdését: Ilyen mélyre süllyedtek? (Hatvany megörökítette ezt a szégyenteljes momentumot is: “Maga a kormányelnök? - rivallt Károlyira a francia tábornok -, maga Károlyi? Álljon velem szembe. Hadd lássam." (Hatvany Uo. 153. o.) A koronaőr aznap is, és másnap számtalan ízben próbált beszélni Károlyi Mihállyal, de annak más gondjai voltak, mint a korona kulcsai.

Harmadnap Ambrózy személyesen ment fel a miniszterelnökségre, és bejelentette magát: “November 11-én ismét felkerestem Károlyit, kire 11 órától kezdve vártam a miniszterelnökség előszobájában, ahol Lovászy Mártonnal találkozván, maga is bejelentett Károlyinál. Midőn azonban még három órával később is az előszobában várakozva talált, mentegetni kezdte a munkával túlterhelt Károlyit, hogy ne vegyem rossz néven a hosszú várakozást. Miután a Károlyinál ebédre hivatalos Pejachevich Márkustól megtudtam, hogy Károlyi már ebédelni ment, azt válaszoltam Lovászynak, hogy Károlyinak, úgy látszik, a koronánál is fontosabb, hogy a levese ki ne hűljön, de én ennek dacára is várni fogok, mire ő újra bejelentett." Végre Károlyi elé került, aki végighallgatta, és azt válaszolta, hogy az ügyet még aznap a minisztertanács elé terjeszti, és másnap érdemleges választ fog adni. Ambrózy hazament, és várta a választ. De az nem érkezett meg. “November 13-án reggel - írja a könyvében -, mivel tudtam, hogy ott hált, a palotájában kerestem fel Károlyit. Portása igazolta jelenlétét, és be is jelentett, azonban egy fél órai várakozás után jelentették nekem, hogy a gróf időközben a palota kerti oldalán át eltávozott. Mielőtt a miniszterelnökségre mentem volna, előbb telefonon bejelentettem magamat. Ezt az üzenetemet Kossuth Lajos miniszteri titkár vette, és adta át Károlyinak, ki ennek dacára sem fogadott, mert eljöttemkor állítólag már nem volt a miniszterelnökségen." Látni való tehát, hogy Károlyi bujkált előle, letagadtatta magát. Ambrózy elhatározta, hogy aggodalmait közjegyző útján, hivatalos tértivevény ellenében fogja Károlyi miniszterelnök elé terjeszteni:

“Különös tekintettel arra, hogy társam (gróf Széchenyi Béla koronaőr) Pesttől távol volt, a felelősség tehát kétszeresen terhelt, elmentem Charmant Oszkár közjegyzőhöz, és felkértem, legyen szíves hivatalos tanúsítvány ellenében Károlyi Mihályt felszólítani arra, hogy a korona biztonsága tekintetében nem tartja-e aggályaimat jogosultnak, és nem tartja-e szükségesnek a korona rendes helyéről való eltávolítását. Dr. Charmant (...) kijelentette, hogy ő Károlyival olyan magánösszeköttetésben áll, mely nézete szerint legyöngítené az ügy hivatalos színezetét, azért azt ajánlotta, forduljak dr. Hollicser Szigfridhez. Ez utóbbi megkeresésemre az ügyről azonnal jegyzőkönyvet vett fel. A közjegyzőtől november 15-én meg is jött az értesítés, hogy miután személyesen hasztalan igyekezett Károlyi Mihályhoz bejutni, a közlendőket ajánlott levélben küldötte el a miniszterelnöknek. Másnap, november 16-án kikiáltották a népköztársaságot. A parlamentben kimondták, hogy Magyarország nem királyság többé, s a magyar államfő e naptól kezdve gróf Károlyi Mihály."

Két hét múlva választ kapott a koronaőr: “November 25-ról kelt, 5416 számú, Nagy aláírású átiratot, melyben arról értesít, hogy semmiféle intézkedésnek szükségét nem látja." A koronaőrséget felvezényelték a Várba, hogy ott a testőrcsapatokba beolvasszák.

“E napok egyikén - írja Ambrózy a könyvében - egy K. R. nevű orvosnövendék keresett fel, aki, mint mondotta, annyira szívén viseli a korona sorsát, hogy a nyugtalanság kergette hozzám. Előmutatott egy röpiratot, amit valami Kardos (helyesen: dr. Földes A.) nevezetű adott ki, Mi történjék a magyar szent koronával? cím alatt. Ebben az író a legképtelenebb ízetlenségek után oda konkludált, hogy a koronát el kell pusztítani, hogy vele a királyság szimbóluma is örökre megsemmisüljön. Látogatóm arra is ajánlkozott, hogy ha a koronát biztosabb helyre kívánnám vinni, néhány társával szívesen segédkezik. Nagyon megköszöntem hazafias felajánlkozását, de mai napig sem tudom, vajon az illető tényleg a korona egy fanatikus rajongója volt-e, vagy pedig Károlyi Mihály egyik felbérelt alakja, aki csak tőrbe akart csalni. Pár nap múlva ugyanis újra megjelent, és még energikusabban ajánlotta fel szolgálatait. Jobb kezét beszélgetésünk egész ideje alatt kabátja zsebében tartotta, s így minden pillanatban el voltam rá készülve, hogy tőrt vagy revolvert ránt ki onnan. Egymás kölcsönös, gondos megfigyelésén kívül azonban nem történt semmi, távozott s azóta sem halottam róla.

Kun Béla első utcai demonstrációja és várba való felvonulása nyomán Bartha Albert hadügyminiszter lemondott állásáról. Ez kétségtelenné tette előttem azt, hogy ha Kun Bélának sikerült a hadügyminisztert az utca által egyszerűen lemondatni, ha majd eszébe jut, nem fog nehézségekbe ütközni a korona elpusztítása sem, főleg ha Károlyi vagy valamelyik csatlósa intézkedésére a csekély őrség is letiltatnék az ellenállástól."

A Károlyi-kormány alatti utcai tüntetések egyre zajosabbak lettek, Ambrózy aggodalmai ehhez mérten súlyosbodtak. Elhatározta, hogy ismét beszél Károlyival. Gondolt arra is, hogy a koronának katolikus szempontból külön jelentősége is van, ő pedig protestáns lévén célszerű lesz tehát - társ híján - egy katolikus előkelőséget maga mellé venni. Csernoch hercegprímás nem volt Budapesten, így Ambrózy Apponyi Albertet kereste fel, aki el is vállalta a feladatot.

Kihallgatást kértek, és a köztársasági elnök január 15-én fogadta őket: “Előadtam, hogy a Kun Béla-féle erőszakoskodás és egyéb jelenségek, mint a dr. Földes-féle röpirat is, melyet átadtam neki, hadd gyönyörködjék politikájának gyümölcsében, nyugtalanítanak, s megkérdeztem, hajlandó-e a harmadik kulcs kiadására, mert a koronát saját felelősségemre el akarom rejteni. Károlyi ezt a kívánságomat politikai aggályokra hivatkozva megtagadta, felhozván, hogy a korona elvitelét, ha az kiszivárog, ellenforradalmi tettnek fogják tekinteni. Erre azt ajánlottam fel, hogy Vyx-et, a francia megszálló csapatok parancsnokát kérem meg arra, hogy a királyi vár őrizetét vállalja el, mert így a nemzetközi csapatok védelme alatt, a várban elhelyezett korona is nagyobb védelemben részesülne. Minthogy Károlyi ezt az ajánlatomat sem tartotta teljesíthetőnek, nem maradt más hátra, mint arra kérni, intézkedjék, hogy a megbízható csapatok valamelyike olyan utasítást kapjon, hogy az adandó esetben azonnal az őrség segítségére siessen. Károlyi megígérte, hogy sógorával, Festetich Sándorral, az új hadügyminiszterrel beszélni fog erről, de kért, hogy lépjünk magunk is érintkezésbe vele.

Távozáskor a kapuban találkoztunk Festetich Sándorral, kitől az iránt érdeklődtem, hogy vajon van-e olyan megbízható csapata, amelyre mindenképpen számítani lehet. Azt válaszolta, hogy addig, amíg ő a hadügyminiszter, egy vadászezred neki teljesen megbízható. Arra kértem tehát, hogy ezt az ezredet vagy annak megfelelő részét utasítsa, hogy szükség esetén elsősorban a korona védelmére siessen. »Hogyne, nagyon szívesen fogok intézkedni, de természetesen elsősorban a mi személyünket kell nekik megvédeni!« Ez volt az akkori hadügyminiszter, nem tudom, nem meggondolatlan-e, vagy megzavarodott válasza. Apponyi gróffal összenéztünk, és továbbmentünk. E szerint tehát a Károlyi-féle miniszterek személye előbbre való az 1000 éves magyar szent koronánál is? A hadügyminiszter ezen válaszát, nehogy feledésbe menjen, azonnal papírra vetettem.

Január 22-én, mivel érthető elképedésemre azt az értesítést kaptam, hogy a koronaőrség feloszlatása el lett rendelve, azonnal Berinkey miniszterelnökhöz mentem, és óvást emeltem ez ellen. Miután figyelmét felhívtam arra, hogy a koronaőrség feloszlatása folytán majd az ő nevéhez fűződne a korona esetleges elrablásának vagy elpusztításának gyászos emléke is, biztosított, hogy e tekintetben semmit sem fog elmulasztani, s leghatározottabban kijelentette, hogy módját fogja ejteni a korona további lelkiismeretes őrzésének."

Pár nap múlva a koronaőrség parancsnokául Jeszenszky Imre főhadnagyot, Károlyi benső barátját nevezték ki, és Károlyi svábhegyi villájának őrizetével bízták meg.

Ugyanekkor közlés jelent meg a lapokban, hogy a korona őre az állásáról lemondott. Ambrózy gróf nem hagyta magát. Nyilatkozatot küldött a lapoknak, hogy esze ágában sincs lemondani, erre alkotmányos módot nem is lát, s ha tudta viselni a koronaőri állás díszét a múltban, fogja tudni viselni most a terheit is. “Meg vagyok győződve - fejezte be nyilatkozatát -, hogy a koronát megőrzi a nemzet saját múltja iránti tisztelete és jövőjébe vetett bizalma." A cenzúra ezt az utolsó mondatot törölte, de a nyilatkozat sem ért semmit: egy úgynevezett néptörvény nemsokára eltörölte a koronaőri intézményt, s ugyanakkor újabb hír jelent meg a lapokban, hogy gróf Ambrózy Gyula leadta a miniszterelnökségen a páncélkamra kulcsait, és a koronát át is vitték az Országos Levéltárba, őrizetét pedig a belügyminiszterre bízták.

Ambrózy tudta, hogy ez nem igaz. A nála lévő kulcs nélkül a páncélkamrát csak robbantani lehetett volna. A hírt azonban nem cáfolta. Úgy gondolkodott ugyanis, hogy a korona biztonságának csak használ, hogy ha a kétes hírű forradalmi elemek az ereklyét az Országos Levéltárban hiszik.

Nem szabad említés nélkül hagyni azt a szerepet, amelyet a feloszlatott koronaőrség ebben az időben teljesített. Az Osztrák-Magyar Bank őrizte ekkor a tekintélyes színaranykészletet. Kovásznai Kovács Kálmán, a bankpalota parancsnoka, amikor a kommunisták megjelentek a pénztárakat és a páncélszekrényeket kifosztani, hősiesen ellenállt. Segítséget talált Faragó M. Miksa zsidó népbiztosban, aki hazafias érzésből melléje állt. Népbiztosi parancsszóval elkergették a harácsolókat, és a bank aranykincsének védelmére Kovács odahozatta a koronaőröket. Ezek remekül fegyelmezett és hazafias legényeknek bizonyultak. Több kísérlet történt az aranykészlet elrablására, de a koronaőrök helytállottak. Egyszer fegyveresen is szemközt állottak Cserny legényeivel. Órákon át kitartottak, mialatt Faragó népbiztosnak sikerült a román fronton tartózkodó vörös nagyságokkal érintkezésbe lépnie."Mikor június 21-én - írja könyvében Ambrózy - a Magyar Bankban voltam pénzért, a széf kezelője és Róth aligazgató megsúgta, hogy most alkalmas az idő a korábban oda elrejtett kulcsok és okmányok elvitelére (...) Lesiettem a szobába, és elképzelhető boldogsággal vettem magamhoz a páncélszoba kulcsait (...), s azokat nagybátyámhoz báró Prónay Dezsőhöz, akinek meleg rokoni szeretetét a kommunizmus egész ideje alatt élveztem, Acsára vittem, hol a kulcsokat július 1-jén déli 12 órakor az ő segítségével el is ástam. Rajta kívül még a legközelebbi családtagjaink sem tudták, hová rejtettük, hogy szükség esetén meg is esküdhessenek, hogy nem tudják azok rejtekét.



július 26. táján Patay Tibor jött le Budapestről, aki más újság híján a Berlinben megjelenő Vossische Zeitung július 21-i 199. számát hozta magával. Ebben Die Stefans Krone unter den Hammer címmel nagy megdöbbenésünkre egy közleményt találtunk, mely szerint egy müncheni ószeres hiteles okmánnyal bizonyítja, hogy a magyar Szent Korona elárverezéséről Kun Bélával tárgyalt, s megbízást is kapott arra, hogy a koronát 100 000 frankért eladhassa. Az összeg csekély volta eleinte kissé valószínűtlenné tette a dolgot, de később gondolkozván afelett, hogy félig-meddig tisztességes ember egy országtól lopott koronát nem vásárolhat meg anélkül, hogy nyilvánvaló orgazdaságot ne kövessen el, kezdett a hír elfogadhatónak látszani, annyival is inkább, mert a koronán lévő kövek a mai fogalmak szerint kevés értékűek, s így a korona legfeljebb mint nyersarany értékesíthető. Ha nem tévedek, az 1867. évi becslés szerint nyersarannyal együtt csupán 30 000 forintra lett értékelve.
Ez az újsághír újra felzavarta nyugalmamat, tépelődni kezdtem, mitévő legyek?! Tétessek-e magasabb ajánlatot valaki által? E célra egy svájci unokaöcsém pár 100 000 frank kölcsönt biztosan adna." Az újsághírtől Ambrózy úgy megdöbbent, hogy azonnal felutazott a fővárosban. Azt eszelte ki, hogy Romanelli ezredeshez fordul segítségért. De a Ritz szálló, ahol az olasz ezredes lakott, tele volt vörös detektívekkel, márpedig Ambrózy félszemű ember volt, s a fekete kötésről könnyen felismerték volna. Közvetítőt keresett, s ezt báró Feilitzsch Berthold volt szabolcsi főispánban és ennek fiában találta meg. Készséggel vállalták, hogy összehozzák Romanellivel. De az ezredes éppen nem volt található. Helyette Salem gróf, az olasz misszió egy másik tisztje hallgatta végig a kérést, és megígérte, hogy az olasz misszió mindent el fog követni a magyar Szent Korona érdekében. Ambrózy megnyugodva visszautazott Acsára.


Itt töltötte a kommün hátralévő idejét, és csak augusztus 10-én, már a román megszállás alatt jött fel megint Budapestre. Itt véletlenül mindjárt a koronaőrség egyik altisztjével találkozott, aki elmondotta, hogy a koronaőrség legénysége összebeszélt, s egyikük - bár titokban - mindig ott tartózkodott a Szent Koronával. A Szent Korona a helyén van! A boldog koronaőr megkönnyebbült szívvel utazott el idegességét kipihenni a Tátrába. Ott kapta a hírét annak, hogy Horthy Miklós fővezér a nemzeti hadsereg élén bevonult Budapestre. Erről így ír: “1919. nyara óta Tátralomnicon tartózkodtam, s ott ért a Horthy-hadsereg bevonulásának híre. November hó 15-én tehát útlevelet kértem Budapestre, amit azonban csak 1920. március hó 8-án kaptam meg a csehektől, sőt azt se Magyarországra, hanem csak Ausztriába való érvénnyel kiállítva. Március 12-én tehát Ausztrián át érkeztem Budapestre, ahol a Kormányzó úr Ôfőméltósága 14-én már kihallgatáson fogadott is. Tőle a már említett bizottság kiküldését és a király pecsétjének leszakítására való engedély megadását kérelmeztem.

A kért országos bizottság 1920. március hó 22-én alakult meg. Tagjai voltak: nagybányai Horthy Miklós kormányzó, Csernoch János hercegprímás, gróf Dessewffy Aurél országbíró, Rakovszky István, a nemzetgyűlés elnöke, Simonyi Semadam Sándor miniszterelnök, a nemzetgyűlés két tagja, kiknek neveire már nem emlékszem és én. A bizottság, miután mindent hiány nélkül és sértetlenül előtalált, az ereklyéről pontos jegyzőkönyvet vett fel, s miután mindent ismét visszahelyezett, a ládát újból lepecsételte. Az 1000 éves Szent Korona tehát Isten segedelmével sértetlenül élte át Magyarország két legborzalmasabb forradalmát is"- fejezi be könyvét gróf Ambrózy Gyula koronaőr.

BÁLINT ISTVÁN JÁNOS/Lévay Atilla


http://www.magyartudat.com/amikor-kun-kohn-bela-el-akarta-adni-a-szent-koronat-eg y-muncheni-ocskasnak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÚJABB ÁTVERÉS? a REZSICSÖKKENTÉS NÉLKÜL MÉG OLCSÓBB LEHETETT
  2018-02-14 22:31:16, szerda
 
  2018. 02. 14. 20:08

ÚJABB ÁTVERÉS? A REZSICSÖKKENTÉS NÉLKÜL MÉG OLCSÓBB LEHETETT VOLNA A GÁZ


Hiába virít a bújtatott fideszes propaganda minden számlán arról, hogy a rezsicsökkentés milyen megtakarítást jelentett a lakosságnak, ha valójában egyáltalán nem biztos, hogy igazak a számok.


Az állami MVM gáznagykereskedő egyik cégétől, a Magyar Földgáz-kereskedőtől (MFGK) a szocialista Tóth Bertalan több éves pereskedés után megszerezte azokat a számlákat, melyeket annyira titkolni próbáltak, hogy a kiadásukról szóló pert egészen a Kúriáig vitték.



A képviselő szerint ezekből kiderült, hogy valójában nem nyert, hanem vesztett a lakosság a rezsicsökkentés hatósági gázáraival. Az Index szerint a politikus a gázimportról szóló adatokból arra következtet, hogy a lecsökkent olajárak miatt már 2013-14 óta ráfizet a lakosság a hatósági árszabásra, és ez azt jelenti, hogy

2013 és 2017 között egy háztartás átlagosan akár 70 ezer forintot spórolhatott volna akkor, ha az állam engedte volna igazodni az árakat a lecsökkent beszerzési árakhoz. De nem engedte, mert ugye rezsicsökkentés van, fix árakkal.

Azt, hogy a rezsicsökkentett hatósági áraknál jelenleg kedvezőbb árakat kaphatnának a fogyasztók, az is mutathatja, hogy az E.ON az átlag feletti fogyasztóknak nemrégen alacsonyabb díjaszabást kínált fel, mint amit az állami, nagyon olcsónak mondott NKM Földgázszolgáltató Zrt. rezsicég tett.

Németh Szilárd rezsibiztos erre való reagálásként természetesen hozta az 1.0-ás szintű választ: miután idegen érdekek kiszolgálóinak állította be a multicéget, burkoltan még meg is fenyegette azért, mert jobb árakat kínáltak a lakosságnak, mint az állami cég, tehát ők.

Látható, hogy a lakossági terhek csökkentése mennyire valós szándék, vagy mennyire egyszerű és hamis Fidesz-propaganda.


https://alfahir.hu/2018/02/14/foldgaz_rezsicsokkentes_atveres_fidesz_toth_bertala n
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kis hazudósok
  2018-02-14 22:26:54, szerda
 
  A V4 az unió gazdasági növekedésének motorja, ezt már tudjuk, elmagyarázták olyan szakértők, mint Orbán Viktor és papagája, Szijjártó Péter. Azon belül is mi vagyunk a fő hűdehajjaj, autóipari fellegvár, meg miegymás. Lehetünk mi a motor, lehet annak nevezni, csak egy dologról feledkeznek el: álló motor nem hajt meg semmit.


--------------------------------------------------------------------------------- ---------------


Kis hazudósok

Tamás Róbert | Ma | 16:24

Ejnye már, fiúcskák! Szabad így füllenteni?

A választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdasági eredményeket - reagálás Varga Mihály (NGM) bejelentésére.

Magyarország 2010 óta egyre erősödik. Az ország tartós növekedési pályára állt. Míg 2009-ben mínusz 6,6%-os volt a gazdasági “növekedés", 2017-ben már elértük a 4%-ot. A választás tétje tehát az is, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdasági eredményeket. A baloldalon ugyanis ma ugyanazok készülődnek, akik egyszer már tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, és megduplázták a munkanélküliséget. Gyurcsány és a szocialisták világéletükben a külföldi gazdasági érdekeket és a multikat szolgálták, az ő érdekeik szerint leépítették és agyonadóztatták a hazai gazdaságot, a magyar vállalkozásokat. Az ellenzéki pártok az elért eredmények ellenére kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját. Ha rajtuk múlna, visszatérnének ugyanahhoz a szélsőséges gazdaságpolitikához, amivel egyszer már tönkretették az országot.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz (MTI)

Kis hazudósok, mit akartok megvédeni? Mutatok néhány grafikont, ahhoz ész sem kell, számolni sem kell csak megnézni, mi emelkedik, mi csökken. Jó? Jó.

1

2

3

Itt a forrás, a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet honlapján, lehet nézelődni.

http://gvi.hu/adatok/grafikonok


Vagy adjátok oda Varga Mihálynak, ő könyvelő, hátha megérti. Ti pedig ne hazudjatok annyit, mert randa hosszú lesz az orrotok. Egy centit nem haladtunk, mióta ti tenyésztek kormányon, ellenben sokat romlott a helyzet. Főleg ahhoz képest, hogy egy főre vetítve Magyarországra jön a legtöbb uniós forrás. Sok esetben még szinten tartani sem sikerült a 2010-ben, a legsúlyosabb válságból éppen csak kilábalt gazdaságot, pedig iszonyatos mennyiségű pénz ömlött be az országba.


https://kolozsvaros.com/rovidek/kis-hazudosok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a NER maga
  2018-02-14 22:23:36, szerda
 
  Ez a NER maga

"A napokban, ismerősi körben egy szállodaipari vállalkozó mesélte megrettenve, hogy bejelentkezett hozzá egy nagyon-nagyon magas beosztású férfi lánya, és ő ettől nagyon ideges lett. Lehet, hogy nem veszik el a cégét, és felesleges az aggodalom, de milyen az, amikor egy látogatás bejelentésekor ez vetődik fel abban, akihez látogatóba jönnek? Ez nem normális."

Ne pánikoljon, rögzítse a beszélgetést, utána meg szivárogtassa ki.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A FIDESZ VOLT KOMMUNISTA BESÚGÓKAT TÜNTET KI, a JOBBIK TELJE
  2018-02-14 22:21:46, szerda
 
  A lusztráció 29 éven át elmaradt - elszabotálták!!! A pártállami diktatúra velejéig hitvány "elitje"
pedig sértetlenül lépett át a demokráciába és tartotta meg, vagy szerezte vissza néhány év alatt vezető politikai, gazdasági, titkosszolgálati, önkormányzati, sajtó- és médiabeli - tehát minden szférát átfogó - vezető pozícióit. Rendszert kell váltani végre! Lusztrációs törvényt!

a fityisz egy színtiszta virtigli kommunista csürhe, a csúti csótánnyal az élen.


--------------------------------------------------------------------------------- -----------



2018. 02. 14. 20:35

A FIDESZ VOLT KOMMUNISTA BESÚGÓKAT TÜNTET KI, A JOBBIK TELJESEN FEL VAN EZEN HÁBORODVA


A Fidesz a parlament elé sem engedi az ügynöklisták feltárásának ügyét, azokat már a bizottsági tárgyalásokon leszavazzák. A Jobbik ígéri: amint kormányra kerülnek, lengyel példára mindent nyilvánosságra hoznak, a politikai közéletből pedig a maradék kommunista besúgót is eltüntetik.


Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője szerdai Facebook-posztjában adott hangot felháborodásának amiatt, hogy Martonyi János volt fideszes külügyminiszter magasrangú kitüntetést kapott. Szerinte ez egyáltalán nem véletlen.

,,Csak egy példa a rend kedvéért: 2000-ben az első Orbán-kormány azt a Tasnádi Lászlót nevezte ki az APEH bűnügyi igazgatójává, aki a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a Nagy Imre-temetésről, tehát az ott felszólaló Orbán Viktorról is szóló jelentéseket olvasgatta annak idején. (...) 2002-ben leváltották, de Áder János 2013-ban vezérőrnaggyá léptette elő, majd 2014 májusától rendészeti államtitkár lett."

,,Az elmúlt napokban azonban ismét sikerült szintet lépnie a Fidesznek: a Szent István Rend utáni második legmagasabb állami kitüntetést, a Corvin-láncot adományozták az 1968 és 1989 között "Magasdi", illetve "Marosvásárhelyi" néven a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportfőnökségnek szorgalmasan jelentgető Martonyi János volt fideszes külügyminiszternek." - írta Szávay.


Mint fogalmazott,

,,a Fidesz tehát nemhogy elszámoltatni nem akarja a diktatúra fenntartását segítő egykori besúgókat, hanem még ki is tünteti azokat."

Közölte: áprilistól nemcsak az újonnan ránk köszöntő fortélyos félelem korszakát fogják egyszer és mindenkorra lezárni, hanem vele együtt a vörös múltat is eltörlik. A Jobbik szerint ugyanis egy modern, XXI. századi Magyarországon mindenki számára közismertnek kell lennie, kik voltak azok, akik részt vettek az emberi történelem leggyilkosabb ideológiájára alapuló diktatúra működtetésében.



https://alfahir.hu/2018/02/14/szavay_istvan_jobbik_ugynoklistak_kommunistak_fides z_kituntetes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.