Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Erőleves
  2018-02-16 09:32:20, péntek
 
  "Erőleves" reggelre:

,,Egy poros, gubancos, csapzott hajú őrült kereste a varázskövet. Teste már árnyékká soványodott, ajka szorosra zárult, mint szívének örökre bezárult kapuja, szemei világítottak, mint párjukat kereső szentjánosbogarak.
Lábainál a végtelen tenger morajlott.
A fecsegő hullámok rejtett kincseikkel dicsekedtek és gúnyolták az őrült vándor süket fülét, aki nem értette beszédüket.
Talán már maga az őrült sem reménykedett, de mert a keresés életévé vált, nem pihenhetett.
Ahogy a tenger sem pihen, örökké az elérhetetlen ég felé nyújtogatva karját.
Ahogy egy soha el nem érhető célt kergetve, a körbejáró csillag sem pihen.
Poros, csapzott hajfürtjeivel az őrült is tovább kóborolt a magányos parton keresve varázsköveit.
Egy napon egy gyermek lépett hozzá és megkérdezte: "Mondd, hol szerezted ezt az aranyláncot?" - s derekára mutatott.
Az őrült rábámult - a lánc, mely egykor valóban vas volt, most színarany - nem, nem álom, arannyá változott, csak azt nem tudta, hogy hol, s mikor.
Az őrült vadul öklözte homlokát - hol, ó hol talált rá - tudtán kívül - a varázskőre?
Régi szokása volt, hogy fölszedett minden kavicsot, aztán megérintette vele a láncot, ismét eldobta, anélkül, hogy ügyelt volna a változásra. Így talált rá és vesztette el az őrült a varázskövet.
A Nap lassan leáldozott az égen. Az őrült eszeveszetten, görnyedt testtel, s porba hullt szívvel, mint a gyökerestül kitépett fa visszafordult, hogy megtalálja az elveszett kincset.

Vajon hányszor veszítünk el egy kincset, egy szerettünket vagy egy barátunkat, mert nem figyelünk az értékükre?"

Vedd észre mi az, ami valójában fontos az életedben!
Legyen olyan a napod amilyennek szeretnéd.

...szeretettel...

Rási András
(test- és lélekgyógyász)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Kelt kuglóf
  2018-02-16 09:23:29, péntek
 
  Klasszikus kelt kuglófot készítettem, egy apró csavarral. A tésztát az első feltekerés után kicsit pihentettem, majd még egyszer kinyújtottam és újra felgöngyöltem. Így a rétegek elvékonyodtak és szép márványos rajzolatú lett a tészta.

Hozzávalók, 22cm-es kuglófformához
600g liszt (200g sima, 400g tk. búza)
120ml tejszín
100-120ml víz
2 tojás
80g olvasztott vaj
30g friss élesztő
80g cukornak megfelelő édesítő, nálam negyedannyi ugyanannyi
20g bourbon vaníliás nyírfacukor
fél kezeletlen citrom héja

15g kakaópor
2 evőkanál víz

vaj és liszt a forma előkészítéséhez

A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát gyúrtam. Elfeleztem és az egyik részébe belegyúrtam a vízzel elkevert kakaóport. Kelesztőtálba tettem és egy órán át kelesztettem.
Közben előkészítettem a formát, vékonyan kivajaztam, liszteztem.



A megkelt tésztákat enyhén lisztezett nyújtótáblán téglalap alakúra nyújtottam. Egymásra tettem a két lapot és feltekertem, mit a bejglit. 10 percet pihentettem, majd újra kinyújtottam és ismét felcsavartam. Beletettem a formába és egy órán át kelesztettem. 180 fokra előmelegített sütőbe tettem és 50 perc alatt megsütöttem. Ha nagyon pirulna a teteje sütőpapírral le kell takarni.
A kész kuglófot rácsra tettem kihűlni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kelt tészta édes és sós  
Fekete retek az igazi egészségbomba
  2018-02-16 08:52:47, péntek
 
  Receptekkel

Fehérjében és szénhidrátban igen gazdag növény, amely tartalmaz illóolajokat, C-vitamint, kalciumot és vasat. Rengeteg betegség kezelésére felhasználható, azonban fontos, hogy ha csak azt szeretnénk, hogy táplálkozásunk része legyen, akkor heti egyszer fogyasszuk!
Jótékony Hatásai :
Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és E-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort, cinket, mangánt, ként, szelént és egyéb nyomelemeket.



A fekete retek rendkívül jó hatással van az egészségünkre, elsősorban az emésztésre, illetve a májra. Stimulálja és erősíti a májat, hozzájárul a májsejtek megfelelő működéséhez, regenerációjához. Az epehólyag működését is serkenti, fokozza az epe kiválasztását, ennek a tulajdonságának köszönhetően megakadályozza az epekövek kialakulását. Népgyógyászati ismeretek szerint a fekete retek leve az egyetlen, amely képes “elmorzsolni" és feloldani az epekövet.



Természetes növényi vízhajtó így mérgeteleníti a szervezetet támogatja a húgyutak egészséges működését.

Fekete retek stímulája a gyomornedvek elválasztását ,a szükséges a megfelelő emésztéshez, jó anyagcseréhez. Antibakteriális hatású segít a kórokozókat elpusztítani az emésztő rendszerben , így nagyon hatásos az emésztési zavarok, puffadás , savas reflux kezelésében.

A fekete retek nagyon egészséges mivel sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz ami a téli -őszi időszakban a fertőzések és szabad gyökök elleni nagyon hatásos. Vírus ellenes hatása van így segít leküzdeni az influenzát.

Található benne egy raphanin nevü vegyület ami segít egyensúlyban tartani a palyzsmirigyet , segíthet a pajzsmirigy túlműködés esetén.

Mire figyeljünk vásárlás során:

Az egészséges fekete retek kemény tapintású sötét fekete színe van,héja pedig nagyon vastag. Csak karcolás menteset vegyünk, ütödötett ,puhát ,foltosat ne.

Felhasználása:

Mézes fekete retek: ez minden köhögés elleni gyógyszernél, szirupnál hatásosabb. Tisztítsunk meg egy fekete retket, vágjuk félbe, majd szép vékonyra szeleteljük fel. Helyezzük egy edénybe, majd jó sok mézet csorgassunk rá. Hagyjuk állni 24 órát, ezután mindennap, 3 alkalommal egy kanállal vegyünk be, amely nagyszerűen enyhíti a csúnya köhögést, de a növekedésproblémákkal küzdő gyerekeknek is remek kúra.

Retek lé: Tisztítsunk meg egy fej fekete retket, vágjuk fel kockákra, majd facsarjuk ki a levét egy gyümölcsprés segítségével. Melléje még préseljünk sárgarépát, zellert és petrezselymet, ezek levét keverjük össze a retek levével, és mindennap pár pohárral igyunk meg ebből az egészséges gyógyitalból. Jót tesz, azoknak, akik asztmában szenvednek, vagy az allergia nehezíti az életüket, vagy éppen az epéjük rakoncátlankodik.

Nyers fekete retek: Hántsuk meg a retket, majd szép vékony szeletekre vágjuk fel, enyhén sózzuk meg, hagyjuk 10-20 percig állni, ekkora már egy kis levet is enged. Öntsünk rá olíva olajat és pár csepp almaecetet. Nagyon egészséges és finom harapnivalót kapunk.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó reggelt adjon Isten!
  2018-02-16 08:49:50, péntek
 
  Csak a szeretet útján virágzik az élet."

- Ha életre vágysz, válaszd a szeretet útját,
- Ha élni akarsz, járj a szeretet útján,
- Ha újra élni akarsz, szítsd fel magadban a szeretetet,
- Ha másokat is életre akarsz kelteni, szeresd hát őket nagyon.

- Ha meg akarod menteni az életed,
ne engedd soha kihűlni szívedben a szeretetet;

"Csak a szeretet útján virágzik az élet."
 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt   
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2823
  • e Hét: 5690
  • e Hónap: 12062
  • e Év: 62853
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.