Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Töltött tojás salátával
  2018-02-16 23:40:36, péntek
 
  Töltött tojás salátával

Hozzávalók

10 db tojás
4 ek vaj
3 ek mustár

őrölt fekete bors
2-3 darab kaliforniai vagy kápia paprika
édes-nemes paprika
1 db kisebb fejes saláta
olívaolaj
snidling


Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk őket, és kiskanállal kiszedjük a sárgájukat.
A tojássárgájákat keverőtálba tesszük, és krémesre törjük a puha vajjal, a mustárral, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott krémet sima csöves habzsákba töltjük, és a tojásfehérjékbe nyomjuk. 1 db paprikát vékony csíkokra vágunk, és elrendezzük azokat a töltött tojásokon. Ezután meghintjük őket némi pirospaprikával.
A fejes salátát megmossuk, leveleire szedjük, és összeforgatjuk azokat a megmaradt, felkarikázott paprikával. Végül meglocsoljuk a salátát egy kevés olívaolajjal, és ráültetjük a töltött tojásokat. Némi finomra aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT
Mesterszakács, gasztronómiai tanácsadó és előadó

A habzsákot helyettesítheted egy, az egyik sarkán kilyukasztott hűtőtasakkal.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Mákos-túrós pite
  2018-02-16 23:37:11, péntek
 
  Mákos-túrós pite

Hozzávalók

25 dkg búzaliszt (BL-51) + a nyújtáshoz
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg puha vaj + a formához
6,5 dkg cukor
1 db tojás
A mákos töltelékhez:
5 dkg nyers marcipánmassza
1,5 dl tej
8 dkg cukor
1 ek méz
20 dkg darált mák
1 ek vaj
1 db tojás
1 csipet őrölt fahéj
A túrós töltelékhez:
50 dkg túró
12,5 dkg cukor
1/2 db biocitrom reszelt héja
2 ek citromlé
2 db tojás + 1 db tojássárgája a tetejére
4 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A tésztához a lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, valamint a tojással, és a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tésztát lisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm-es piteformát úgy, hogy körben peremet képezünk.
A mákos töltelékhez az apróra kockázott marcipánt a tejbe szórjuk. A cukorral és a mézzel együtt felforraljuk, belekeverjük a darált mákot, és egyet forralunk rajta. Rövid hűtés után beledolgozzuk a vajat, a tojást és a fahéjat, majd a tésztára simítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A túrós töltelékhez a túrót kikeverjük a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, az egész tojásokkal és a liszttel, majd beledolgozzuk az olvasztott vajat. A masszát egyenletesen eloszlatjuk a mákos tölteléken, és a pitét az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 40 percig. Ezután megkenjük az elkevert tojássárgájával, és aranybarnára sütjük további 10-20 perc alatt. Tűpróba után a formában pihentetjük kb. 20 percig, végül késsel elválasztjuk a forma oldalától, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mexikói chilis bab
  2018-02-16 23:34:43, péntek
 
  Mexikói chilis bab

Hozzávalók

1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg darált pulykahús
1 db hámozott paradicsom konzerv
1 doboz vörösbabos-kukoricás konzerv
1 doboz fehérbab konzerv
ketchup
piros arany

bors
paprika
chili
oregáno
olaj

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, és apróra vágjuk (fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, és a hagymákat megdinszteljük benne. Rátesszük a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, paprikát, chilit, oreganót szórunk rá, és addig kevergetjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és jócskán nyomunk mellé ketchup-ot és legalább 3-4 evőkanál piros aranyat. 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet, ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen, és tovább fűszerezünk.
Hozzáadjuk az alaposan lemosott vörös és a fehérbab konzervet,és az egészet jól összeforraljuk. Az a lényeg, hogy ne legyen túl híg a lé, de azért ne is álljon meg benne a kanál. A legvégén megkóstoljuk, és kedvünkre fűszerezhetjük még chilivel, sóval, borssal. Gerezdekre vágott főtt tojással és reszelt sajttal forrón tálaljuk.





Morzsálós Mirza

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Könnyű zöldségleves
  2018-02-16 23:31:15, péntek
 
  Könnyű zöldségleves

Hozzávalók

2 db sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
4 dkg gyömbér
1 fej vöröshagyma
1-2 ek olaj
2 db zöldségleveskocka
4 ek szójaszósz
10 dkg bébispenót
1/2 csokor újhagyma



Elkészítés

A meghámozott répát hosszában félbeszeljük, és felszeleteljük. A megtisztított fokhagymát és gyömbért felkarikázzuk. A meghámozott vöröshagymát feldaraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a vörös- és a fokhagymát, valamint a gyömbért. Hozzáadjuk a répát, és néhány percig pirítjuk együtt. Felöntjük 1 l vízzel, beledobjuk a leveskockákat, hozzákeverjük a szójaszószt, és felforraljuk. Ezután kis lángon, lefedve 35 percig főzzük a levest.
A spenótot megmossuk és megszárogatjuk, majd felcsíkozzuk, és a levesbe forgatjuk a megtisztított, felkarikázott újhagymával együtt. Végül lehúzzuk a tűzről, megsózzuk, és forrón tálaljuk.





PALCSEK ZSUZSANNA
Felelős szerkesztő

A gyömbér fogyasztása különösen influenza-időszakban, továbbá megfázásos, gyulladásos megbetegedések esetén ajánlott. A zöldség erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, továbbá szerepet játszik az influenzavírusok elpusztításában.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Hétvégén sokfelé havazhat
  2018-02-16 22:55:20, péntek
 
  Hétvégén sokfelé havazhat





Szombaton érkezik a következő csapadékzóna, nagy területen várható havazás. Északon több mint 10 centi friss hó is hullhat.

Szombat hajnalban is országszerte várható fagy. A legalacsonyabb hőmérsékletek 0, -8 fok között alakulnak, a havas északi tájakon lesz a leghidegebb. A reggeli órákban többfelé alakulhatnak ki pára-, ködfoltok, valamint zúzmarás köd is előfordulhat. Napközben többnyire felhős lesz felettünk az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. A Dunántúlon mérsékelt, néhol élénk lehet a keleti, délkeleti szél. Délután 1, 7 fok közötti értékeket mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Jön az újabb havazás

Késő délután, kora este nyugat-északnyugat felől egy sekély ciklon csapadékzónája éri el térségünket. Este és éjszaka egyre nagyobb területen számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: délen elsősorban eső, észak felé haladva havas eső, havazás valószínű.




Vasárnap délutánig várható hómennyiség

A hegyekben több mint 10 centi hó is hullhat

Vasárnap reggel is folytatódik a csapadékos idő délen esővel, északabbra havas esővel, hóval. A délelőtt folyamán azonban észak felől egyre inkább csökken a csapadékhajlam, délután már csak délen eshet északon pedig megkezdődik a felhőzet felszakadozása. Többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél, nyugaton erős lökések is lehetnek. Napközben 2-5 fok várható.

Hétfőn már száraz, túlnyomóan napos idő ígérkezik, hajnalban azonban erős fagyokkal indulhat a nap.




Rippel Erik fotója, köszönjük!

Borítókép: Hódos Tamás

Írta: Varga Sándor

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.