Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Ennél világosabb videóban még nem magyarázták el a Tiborcz-f
  2018-02-16 20:51:29, péntek
 
  Ennél világosabb videóban még nem magyarázták el a Tiborcz-fiú mocsokságait


https://youtu.be/Cl82-FmDZzI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fidesz választási programja
  2018-02-16 20:17:51, péntek
 
  Fidesz választási programja

http://coub.com/view/12l91i
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikusok egymás közt:
  2018-02-16 20:15:55, péntek
 
  Politikusok egymás közt:

- János, ha lehetne egy kívánságod, mit kívánnál?
- Hát... kellene egy szép földbirtok.
- De birtokod már van.
- Igen? Akkor kellene rá egy kastély.
- Kastélyod is van.
- Tényleg? Akkor kellene rá valami magyarázat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombol az Elios-botrány, de Tiborcz épít egy 12 szintes luxu
  2018-02-16 20:11:29, péntek
 
  Tombol az Elios-botrány, de Tiborcz épít egy 12 szintes luxusszállót a Dunakanyarban


2018. FEBRUÁR 16. 19:30 - SZERZŐ: 168 ÓRA

A visegrádi luxushotel befejezésére készül Orbán Viktor kormányfő veje. A közvetett tulajdonában lévő cég benyújtotta a hatóságoknak az engedélyezéshez szükséges előzetes környezetvédelmi hatástanulmányt.

A hvg.hu szerint Tiborcz István birtokába került ugyanis egy félkész visegrádi szálloda, amelynek megálmodói úgy jellemezték az épületet, hogy az három részből áll: egy kétszintes üvegkő sziklából, amelyen egy üveghegy nyugszik, a hegytetőn pedig egy szikla csúcsosodik.

A Dunakanyarra néző 12 szintes szállodában a tervek szerint 204 szoba lesz,

valamint spa- és wellnessrészleg több bel- és kültéri medencével. Különleges kialakítását az teszi lehetővé, hogy a felhagyott Löffler-bánya külszíni fejtésének helyszínére tervezték, így az épület hátterét egy andezitfal adja, és a hatalmas üvegfelületeket is kőburkolat tartja össze.

Fotó: Facebook
A talajszinti üveg-kő ,,sziklában" valósítják meg az előcsarnokot, a lobbit, az éttermet, a fürdőt, a fittnesstermeket és a kiszolgálórészleget. Majd következik az üveghegy, amelyben a hotelszobákat helyezik el, az épület tetején pedig tárgyalók lesznek, és ott kap helyet a gépészet is.

Nagyjából ez lett volna a terve az eredeti tulajdonosnak is, ám az ír kézben lévő Tourist Projects Kft. a 2008-as válság kirobbanása után félbehagyta az építkezést, és a már felvett, mai árfolyamon mintegy

16 milliárd forint bankhitelt sem tudta visszafizetni.

A hitel nagyságrendje jelzi, hogy az azóta is ott tornyosuló betonkolosszus mekkora értéket képviselhet.

Ami korábban Tiborcz István résztulajdonában álló Elios Innovatív Zrt. körül gyűrűző botrányt illeti, ma derült ki, hogy valami nincs rendben a cég Kalocsán elnyert közvilágítási pályázatával sem



http://168ora.hu/itthon/tombol-az-elios-botrany-de-tiborcz-epit-egy-12-szintes-lu xusszallot-a-dunakanyarban-145396
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szivárog a Fidesz!
  2018-02-16 20:03:37, péntek
 
  Szivárog a Fidesz!

Tamás Róbert | Ma | 19:59

Szép estét! Péntek van, ami már majdnem szombat és mindjárt ideér a tavasz is. Ettől persze még nem jön meg senkinek az esze, akinek elment, de ne legyek telhetetlen.

A vezér végre elemében érezhette magát ma. Mindjárt mondom, de előbb a tegnapi napról ejtenék néhány szót. Szivárog a Fidesz! Nem is akárhogyan, nem akárhová és nem akárkinek. Bizony. Az ATV munkatársa - nem mellesleg Lázár János kedvenc lábtörlője - Csuhaj Ildikó információkhoz jutott az Orbán Viktor Visegrádon, a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén elhangzott beszédéről. Titkos információhoz. Mert szigorúan zárt körben szónokolt drága miniszterelnök úr, de nagy szerencsénkre az ellenzéki ATV-nek vannak forrásai. Hörr! Az szivárgott ki, hogy a Fidesz valami veszettül jól áll, az ellenzéknek esélye sincs megszorongatni, de még a parlamentbe se fognak bekerülni és akkor ki fog törni a jó világ, ami már eddig is ki volt törve. Ezt mondta szigorúan titkosan Orbán Viktor. Jól van akkor.

Az tegnap volt, ma meg az van, hogy:

A CDI szerint a keresztény kultúra érték, ezért meg kell őrizni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciájának keretében tartott sajtótájékoztatón, pénteken.

A kormányfő kiemelte: a CDI keresztény indíttatású szervezet, amely az emberi méltóságot tekinti a politika alapjának. Ez azért fontos, mert az átalakuló világban a politikai viták középpontjába mindenhol az identitáskérdések kerülnek, ez Európában látható a leginkább, mert a migráció felerősítette ezeket a kérdéseket - magyarázta.
Hangsúlyozta: a budapesti ülésen döntöttek arról, hogy elindul a CDI ifjúsági szervezetének megalapítása, a Kaukázusból érkezett pártok közelebb léptek a szervezethez, új tagokat fogadtak be Latin-Amerikából és Közép-Európából, továbbá a térség magyar pártjainak nagy részét is felvették tagnak a CDI-be. (MTI)

Orbán Viktor szájából az emberi méltóság legalábbis viccesen hangzik. Több szempontból is. Mégsincs kedvem röhögni. Több szempontból sem.

Ez ma még nem volt, mert friss:

Karácsony Gergelyék és a szocialisták is támogatják a kvótát - Reagálás Ujhelyi István és Karácsony Gergely nyilatkozatára.

A hazudozás már jól megy együtt. A választás közeledtével próbálják tagadni, de a valóság az, hogy Karácsony Gergelyék és a szocialisták is támogatják a kvótát és a Soros-terv végrehajtását.
Az Európai Parlamentben eddig minden migránspárti javaslatot megszavaztak. Jávor Benedek tizennégyszer állt a migráció mellé a magyar emberek helyett, többször is megszavazta a kötelező, felső korlát nélküli kvótát, és ugyanígy tettek a szocialisták is, akik ugyancsak támogatták a migránsok betelepítését és az újraelosztási mechanizmus kikényszerítését. Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje, együtt bontanák le a határzárat.

Kiadó: Fidesz-frakció (MTI)

Tehát: ki Soros György embere? Akire a Fidesz azt mondja. És miért? Mert csak. Mert ők azt mondták és kész. És kire mondják? Mindenkire, aki kritizálni meri őket, aki mást akar, mást mond, mást gondol, mint ők. Egyszerű ez, nem? De.

Sajnálatos módon az OLAF (szintén Soros emberei, mióta Tiborcz István a főszereplő) akták is szivárognak, mint a talajvíz. Itt egy remek Index cikk az egyik ügyről, itt egy 444 másvalamiről. Gyönyörű. De nem baj, mert a kormánypárt fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Orbán Viktor írta alá a kicsi kezével.


https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/02/kr.png

Forrás: Magyar Közlöny


Jó. Vannak egyébként tömeges bevándorlók? Nincsenek. Azonban máris megfeledkeztünk azokról, akiket a kormánypárt suttyomban fogadott be. Menjünk aludni, hátha javul tőle a memóriánk.

https://kolozsvaros.com/rovidek/szivarog-a-fidesz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Húszezren jöttek át a „tutibiztos" határzáron csak ta
  2018-02-16 20:00:20, péntek
 
 

Húszezren jöttek át a ,,tutibiztos" határzáron csak tavaly, nem tudni, miféle biztonsági garanciáról beszél a kormány

2018. FEBRUÁR 15. 19:44 - SZERZŐ: BIRÓ MARIANNA

Nyolcezer embert kísértek vissza Magyarország területéről Szerbiába, azaz ők sikeresen átjutottak a kerítésen, s további 11 881 esetben buktak le az ezzel próbálkozók. Arról persze a rendőrség és a kormányoldal is hallgat, hogy hányaknak sikerülhetett.



,,Szeretnénk egyértelművé tenni: amíg ez a kormány hivatalban van, és amíg Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt, addig a kerítés állni fog" - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára még hétfőn a tompai határátkelőhelyen tartott sajtótájékoztatóján. Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kerítés jelképe annak is, hogy igenis lehetséges megvédenünk közösségeinket és kultúránkat, ugyanakkor az illegális bevándorlás elleni küzdelem szimbóluma, miközben Magyarország biztonságának garanciája.

Azóta ezek a mondatok jelentek meg a Fidesz központi, valamint tucatnyi képviselőjelölti Facebook-oldalán, miközben köztudott az is: a Fidesz azzal kampányol, hogy az ellenzék lebontaná a határzárat, s azzal riogatja a lakosságot, hogy a máig értelmezhetetlen fogalom: azaz az illegális migránsok elözönlenék Magyarországot a kerítés nélkül.

Bakondi György, Orbán Viktor és Pintér Sándor is hiába kapaszkodik a határzárbaFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Ez azonban nem igaz, noha a nemzetközi jogi és humanitárius kötelezettségeinket semmibe véve a magyar kormány lényegében ellehetetleníti, hogy legálisan az országba léphessen azok, akik nyilván azért próbálkoznak a törvényes úttal (azaz illedelmesen bekopogtatnak a határon, ahogy Orbán a befogadásra érdemes menekülteket jellemezte), mert jogosan tartanak igényt menekültstátuszra, azaz védelemre szorulnak. Ilyen emberekből több ezer várakozik Szerbiában, hogy bejuthasson a magyar tranzitzónákba. Várakozhatnak is, január 23. óta ugyanis naponta két, azaz tranzitzónánként egy-egy ember juthat be az országba. Pontosabban csak munkanapokon és csupán Magyarország előszobájába. Hiszen a konténerváros még nem jelent belépési engedélyt.

De ami ennél is fontosabb: az Orbán-kormány legális utat korlátozó lépései nemcsak az irreguláris határátlépési kísérletek számát növelhették jelentősen, de a magyar hatóságok azt is kozmetikázni próbálják a kormányoldal gyűlöletkampánya kedvéért, hogy valójában mennyire is véd a határzár. A rendőrség ugyanis az illegális migrációról szóló statisztikákban büszkén állítja: 2018-ban eddig csak 54-en kíséreltek meg ilyet, ám a hatósági honlapon szerepel egy ,,illegális belépési kísérletek", valamint a ,,megakadályozások" és ,,átkísérések" számait napi bontásban szerepeltető kimutatás is, melyből kiderül: magán a határzáron ezrek jutnak át.

Estére eltűnt ugyan a weblap nyitóoldaláról az Országos Rendőr-főkapitányság statisztikája, amely alapján a 168 Óra hetilap eheti száma megírta: csak tavaly mintegy 20 ezer ember tudott átjutni a határkerítésen, ám a honlap egy rejtett szegletében még most is megtalálhatóak az ezt bizonyító adatok. Miközben az adatelhelyezési kérdések egyszerű technikai zavarról is árulkodhatnak, a diagramok alapján azonban az egyértelmű: a minden elemében hazug kormányzati menekültkommunikáció egy újabb eleme bukott el, hiszen:

a határkerítés nem véd semmitől.

A kabinet 2016 júliusával bevezette a visszakísérés lehetőségét, amely szakemberek szerint súlyos nemzetközi jogsértést és biztonsági kockázatot is jelent. A magyar hatóságok ugyanis hivatalos nyilvántartásba vétel, így a személyazonosság bárminemű ellenőrzése nélkül ,,teszik vissza" a szerb határon azokat a jogellenesen az országban tartózkodó külföldieket, akiket elfognak az országban - bárhol, nemcsak a kerítés tövében, amikor épp áttörnének azon. Az ,,illegális belépési kísérletekre" vonatkozó adathalmaz ugyan rafináltan található meg a rendőrségi honlapon, de kisebb kutatómunka után kiderül: csak tavaly több mint húszezer esetben alkalmazták ezt a módszert a hatóságok. A próbálkozók közel fele átjutott a határzáron, ám azt nem tudni, hol fogták el őket, ami annyit tesz, hogy a kerítés aligha garancia bármire is.

Illegális belépési kísérletek száma 2017-ben

Január 3102

Február 3233

Március 997

Április 145

Május 725

Június 1735

Július 1573

Augusztus 2175

Szeptember 1932

Október 1396

November 1986

December 1100

Összesen: 20099

A visszakísérések száma 2017-ben

Január 1423

Február 1050

Március 350

Április 118

Május 330

Június 711

Július 725

Augusztus 1237

Szeptember 1098

Október 687

November 869

December 538

Összesen: 8218

Ez a szám márpedig kizárólag azokra vonatkozik, akik sikeresen átjutottak a kerítésen, s az ország bármely pontján ezután elfogták őket, majd egyszerűen kitették a szerb határon, bárminemű biztonsági vagy egyéb ellenőrzés, de akár a menedékjogi kérelmeik befogadása nélkül - holott vélhető, hogy sok elkeseredett határsértő korábban hónapokat várakozott embertelen körülmények között, s közben jogosult lenne Magyarország védelmére.

És a határkerítés tömeges áttörése hasonlóképp folytatódik idén is, hiszen a kormányzati kommunikációs hadjárattal némileg ellentmond, hogy csak az elmúlt harminc napban ez történt:

Illegális határátlépés megakadályozás átkísérés szerb szakasz 2018. 02. 14.
Mindez azt is megmutatja, hogy nemcsak hogy nem véd, vagy nem igazán riaszt el - vélhetően persze lehet riasztó hatása a magyar kormány hozzáállásával együtt -, hanem a határzáron sok-sok ezer ember úgy is átjuthatott már, hogy a magyar hatóságok azt egyáltalán, semmilyen módon nem észlelték. Ellenben azokat, akik védelemre szorulnának, s jóhiszeműen várakoznak a legális belépésre a szerb határon, a tranzitzónák kapunál, az Orbán-kormány válogatott módokon kínozza.

Minderről a 168 Óra hetilap csütörtökön megjelent cikkében bővebben is olvashatnak.

168ora.hu/itthon/huszezren-jottek-at-a-tutibiztos-hatarzaron-csak-tavaly-nem-tudn i-mifele-biztonsagi-garanciarol-beszel-a-kormany-145343
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
8 extrém versenyszám, ami kimaradt a téli olimpiáról
  2018-02-16 19:50:33, péntek
 
  8 extrém versenyszám, ami kimaradt a téli olimpiáról

By Hírcsárda - 2018-02-13

Sok szám kimaradt idén is. Például, amikhez lovak kellenek.


nsz teli olimpia

Négyévente sok versenyszám próbál bekerülni az olimpiák programjába, de ilyen vagy olyan ok miatt a legtöbb végül nem lesz olimpiai sportág. A legfőbb ok, hogy túl extrémek, vagy ló kell ell hozzájuk. Sorba vettük az idén elvérzett sportszámokat.

Kidoboltatik

Inverz síugrás. Ebben a sportban a pálya aljáról indulnak a versenyzők és fel kell ugraniuk (vagy mászniuk) a sísánc tetejére. Az inverz síugrás bajnoka a svéd Jörg Larssen, akinek egyszer már sikerült a sáncot ugrás közben alulról lefejelnie.

Óriás valódi lesiklás. Ez azoknak a vegán és gluténmentes sportolóknak a kedvence, akiknek elegük van a mű dolgokból.

Korcsolyás díjugratás. A korcsolyás díjugratás legextrémebb része, hogy a lovakra korcsolyákat kell adni, és a hoki pályán kell a lovaknak az ugrásokat teljesíteniük. A korcsolyás díjugratás közvetítések örök kedvenc mondása a “a lónak négy lába van mégis kurva szarul korcsolyázik".

Inverz korcsolyás díjugratás. Ebben a számban a zsokén is korcsolya van és neki kell átugornia a lovat.

Rövidpályás lassúkorcsolya. Nyilván a nevéből kitalálható, hogy a cél - a gyorskocsolyával ellentétben -, hogy a versenyzők minél lassabban érjék el a célvonalat. A világcsúcsot a japán Kanabasi Matsomuto tartja, aki a rajtnál meghalt.

Extrém sílövészet. Ennek szabályai lényegében megegyeznek a hagyományos sílövészetével, azzal a különbséggel, hogy a versenyzőknek egymásra kell lőniük. A szám célegyenese általában kevés izgalmat és sok lőtt sebet tartogat.

110 méteres akadálykorcsolya. A atlétikából ismert gátfutás extrém téli változata, ahol gátakat kell átugrani, a versenypályán pedig jegesmedvék és nagykabátba öltöztetett, genetikailag módosított, szuperintelligens krokodilok jelentenek akadályokat.

Hófoci. Pont olyan, mint a hagyományos: a magyar csapat nem vesz részt benne.



http://hircsarda.hu/2018/02/13/8-extrem-versenyszam-ami-kimaradt-a-teli-olimpiaro l/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkeserítő hír a magyar kórházakból - mi lesz a betegekkel?
  2018-02-16 19:47:24, péntek
 
  Elkeserítő hír a magyar kórházakból - mi lesz a betegekkel?

Az év első hónapjában a korábban megszokott nagyságrendben, vagyis kicsit több mint 3 milliárd forinttal nőtt a magyar kórházak adósságállománya, amely így, a 2017 év végi konszolidációt követően csaknem 19 milliárd forintot tett ki januárban - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.
Szepesi Anita, 2018. február 16. péntek, 12:24


A magyar kórházak 2018 január végén 18,6 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóiknak, az egy havi növekedés elérve a korábban megszokott mértéket, 3,1 milliárdot tett ki a MÁK adatai szerint.





Ön szerint a terrorizmus vagy az egészségügy aggasztja a magyarokat?

Két kórházban - a Péterfy Sándor utcaiban és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórházban - már most, az első hónap végén átlépte az egymilliárdot a tartozásállomány, de nincs már messze ettől a Szent János kórház, a Bajcsy-Zsilinszky kórház és a Békés megyei kórház sem. A legnagyobb havi növekedést a Dél-pesti Centrumkórház és a gyógyító megelőző ellátásban résztvevő Szegedi Tudományegyetem produkálta -3-400 milliós havi gyarapodással.

A 18,5 milliárd forintból 8,3 milliárd továbbra is 30 napon túli lejáratú, a fizetési határidő után több 60 nap elteltével pedig 4,5 milliárd forint vár kifizetésre, azaz a régóta húzódó tartozások újabb 1,3 milliárddal gyarapodtak.

November végén 56 milliárdos kórházi adósságkonszolidációról szóltak a hírek, majd kiderült, ebből a kórházak 44 milliárdot kapnak, úgymond a működés támogatására, 30 napon túl lejárt tartozásaik rendezésére. Hogy hogy nem, a november végi 46,8 milliárdos lejárt tartozásállomány konszolidálva is csak 15,4 milliárdra apadt 2017 utolsó napjára, benne 8,7 milliárdos 30 napon túli lejáratú tartozással.

Nem sikerült kiszabadulni

Az adóslistán ráadásul több olyan kórházat is találhattunk, amelyeknek a 60 napon túli lejáratú tartozásállományát sem sikerült lenullázni, közülük kettő - Péterfy Sándor utcai kórház és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórház -, maradék adóssága átlépte az egymilliárd forintot. Január elején e furcsaságra még könnyen adta magát a magyarázat, technikailag nem sikerült ennyi idő alatt átutalni a szükséges összegeket, a január végi adatok azonban nem jeleznek korrekciót, ugyanez a két kórház tovább görgeti maga előtt a 30 napnál régebbi (mintegy 900-700 milliós) adósságát is.

Igazából semmi meglepő nincs a január havi növekedésben, a tavalyi év azonos időszakában ugyanezzel a nagyságrenddel nőtt a lejárt tartozásállomány - kommentálta a MÁK friss adatait lapunk kérdésére a beszállítókat képviselő Orvostechnikai Szövetség (OSz) főtitkára. Rásky László kifejtette, a finanszírozási struktúra változatlansága miatt 2018-ban ugyanazokra a tendenciákra számít, mint amelyek a korábbi éveket jellemezték. Álláspontja szerint amíg a jelenlegi finanszírozási rend nem változik, addig csak az jelenthet könnyebbséget, ha az év végi mellett év közben (július-augusztus környékén) is megvalósul egy 20-25 milliárd forintos részkonszolidáció.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkeserito_hir_a_magyar_korhazakbol_mi_lesz_a _betegekkel.656941.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajban a magyar autógyártás? Elszívják a munkaerőt a szlovák
  2018-02-16 19:43:48, péntek
 
  Ebben nincs semmi meglepő. "Deviza Kurmány Ostoba Viktor" szövetkezett a mafiával és ebből csak ez a lehetséges forgatókönyv jöhetett létre. Az utókor Orbánt csak egy közönséges bűnözőként fogja ismerni, egy sötét agyu gazemberként. A magyaroknak pedig élniük kell. Ha menniük kell, akkor menni fognak.

Ha valkit érdekel, szlovák ajánlatok:

https://www.profesia.sk/praca/komarno/
https://kariera.zoznam.sk/pracovne-ponuky/vsetky/komarno


--------------------------------------------------------------------------------- -------------------

Bajban a magyar autógyártás? Elszívják a munkaerőt a szlovákok

A szlovák autóiparban annyira elhatalmasodott a munkaerőhiány, hogy kénytelenek külföldi, egyebek között magyarországi dolgozókkal betölteni az állásokat. A magyar Audi abban bízik, eleget fizetnek a dolgozóknak, hogy azok ne vándoroljanak a szomszédba, aggódnak a Suzukinál - írja a Magyar Nemzet.


Szabó Dániel, 2018. február 16. péntek, 09:46

A szlovák autóiparban annyira elhatalmasodott a munkaerőhiány, hogy kénytelenek külföldi, egyebek között magyarországi dolgozókkal betölteni az állásokat. A lap cikke szerint ezt a napokban a szlovák Autóipari Szövetség elnöke, Juraj Sinay is elismerte. A gondot pedig csak tetézi, hogy októberben megnyit Nyitrán a Jaguar Land Rover új gyára. Itt 2800 ember dolgozik majd, munkaerő-toborzó kampányba is kezdtek: 1000 új állás várt betöltésre, nagy részüket, több mint 800-at a gyártásban létesítenék.





Mi történt a magyar autógyárakkal?
A brit autómárka 2015 nyarán döntött úgy, hogy Lengyelország, Magyarország és Ausztria helyett Szlovákiába telepíti legújabb üzemét. Azért, mert fejlett a beszállítói és infrastrukturális hálózat. De szabad munkaerő már nem igen van, innen jött az ötlet a külföldi toborzásra.

Nem félnek viszont az Audinál, amely a szlovák határhoz legközelebbi magyarországi autógyár: az Audi Hungária Független Szakszervezet elnökhelyettese, Csalogány György szerint nem valószínű, hogy tőlük szakmunkások mennének át az új nyitrai üzembe. Állítja, az Audinál most megfizetik a dolgozókat, szerinte annyival többet nem kínál a Jaguar sem, hogy megérje ingázni vagy kiköltözni. Inkább a Suzukira jelenthet veszélyt az új nyitrai üzem.

Ezt a gyártó is megerősítette: Kiss László, az Esztergomi Gépjárműgyártók Független Szakszervezetének elnöke elmondta, hogy korábban számtalan suzukist csábított el a zsolnai Kia-gyár is. Biztosra veszi, hogy Nyitrára is szerződnek majd át a Magyar Suzuki Zrt.-től. "Nemcsak Esztergomból, hanem Komáromból és Tatabányáról is lesznek olyanok, akik a Jaguarnál fognak dolgozni. Nincs ebben semmi meglepő, kint jobban fizetnek, megéri akár ingázni is" - magyarázta Kiss. Érdekesség, hogy az esztergomi gyárban nagyjából 3000-en dolgoznak, és volt olyan időszak, amikor a külföldi, persze főleg felvidéki munkavállalók aránya elérte a 65 százalékot, állítólag még ma is kisebbségben vannak a magyar állampolgárok.

A fő gond a bér a Suzukinál: a szakszervezeti elnök elmondta, hogy két éve a túlórákkal együtt havi nettó 165 ezer forintot lehetett hazavinni, ami az idén azért biztosan több, de még jóval elmarad a szlovák autógyárak bérétől, ahol 1000 eurót (310 ezer forint) könnyedén megkaphat a szalag melletti munkás.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.







https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bajban_a_magyar_autogyartas_elszivjak_a_munka erot_a_szlovakok.656953.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha megkérdeznek, hazudj!
  2018-02-16 19:33:04, péntek
 
  Ha megkérdeznek, hazudj!

Molnár Bálint | Ma | 8:05


Hahh! Pálinkás jóreggelt! Mint tudjuk, tegnap volt az én napom, ami egy ideje egybeesik Lázár János miniszter úr napjával, a csütörtökkel, amikor is néhány órába koncentrálva előadhatja mély megvétését mindenki iránt, aki nem a Fidesz. Nem fogok most részletesen belemenni, hogy Orbán csatlósa szerint az egész bödös Elios história egy kurva lámpacsere miatt van, meg régi ügy, meg politikai ügy, meg direkt-szándékosan megint mindenki rátört a Fideszre a választási kampányan, meg az elfogult OLAF, meg magyar emberekre volt pofája bízni a vizsgálatot, meg mindenki hülye, és ez csak egy vélemény. És nem, az Elios tegnap nyilvánosságra került zalaegerszegi sötét ügyleteinek részletei sem ingatták meg a kancellária miniszterét, ő azt nehezményezi, hogy már kimondták a halálos ítéletet, pedig csak egy VÉLEMÉNYRŐL van szó. Aha. Polt Péter okán nem lesz halálos ítélet, nem kell vinnyogni, mint a fába szorult féreg, nyugi van Lázár. Nem mondom, hogy nem volt jó látni, amint a főszereplő bokros teendői okán határidősre sikerült performansz utolsó perceiben hogyan veszítette el legendás, mindenkit pofán röhögős önuralmát, és a cinikus mosoly hogyan vált kínos vigyorgásba az orcáján, mert de. Az többet elmondott az egész helyzetről, mint a szűk két órás előadás. Amibe még az is belefért, hogy a kritikus Orbán-cikkeiről ismert Dan Nolan, a The Guardian magyarországi tudósítója megpróbált szót kérni, de szerencsére Kovács Desikerült? Zoltán a helyzet magaslatán volt, úgyhogy megtagadta a mikrofont, sőt: az újságíró kivezetését is kilátásba helyezte.

Mindazonáltal a tegnapi nap egyik legjobb mondattya és kommentye díj azért mégiscsak a politikai porondról hosszú és értékelhetetlen vergődés után éppen távozni készülő Harrach Neméhesek Péter elvtársnak jár, miszerint:

A kormánypártok azoknak a nyugalmával néznek a választási kampány elébe, akik mögött teljesítmény áll.

No, ez nagy igazság, Harrach úr! A KDNP minden bizonnyal elmondhatja ezt magáról, különös tekintettel a vasárnapi boltzár mindent elsöprő sikerére. A nyugalom hevében el teccettek felejteni kormányozni, és a minden irányba köpködés jól bevált stratégiája mentén a vak, ostoba gyűlölködést rászabadítani az országra. Ez valóban teljesítmény. Az meg még nagyobb teljesítmény, ahogy ezt a rakás szart most az ellenzékre kenik. Jut is eszembe, olyan sürgős volt a Stop Soros törvénycsomag kitalálása, szigorítása és beterjesztése, hogy most már ráér választás után dönteni róla. Ha jól értem a propagandát, akkor az egész a szemfényvesztés beismerése: ugyanis ha Soros és szervezetei valóban rárontottak a nemzetre, akkor már tegnap is késő volt cselekedni, nem hogy választás utánra hagyni a szigorú fellépést. Hát hogy van ez? Majd a terroristáknak is azt javasolják, hogy várják meg a választás végét, mert a Fidesz most éppen nem ér rá? Mielőtt valaki komolyan venné: csak érzékeltetni akartam a helyzet egyáltalán nem szórakoztató, de legalább a tömény abszurdot hátán hordozó jellegét.

Azért mennyire lehet kínos fideszesnek lenni... Ezen gondolkodtam, midőn a kihelyezett visegrádi eligazításról szóló beszámolót olvastam, ahol egy büdös hang nem esett a miniszterelnök vejének ügyéről. Nekem legalábbis szar lenne lehajtott fejjel hallgatni, hogy harcra fel, emberek, és közben tudni, hogy a főparancsnokra korrupciós disznóságok árnyéka vetül és nekem majd válaszolni kell ezekre, ha esetleg nem tudok időben kitérni egy eltévelyedett újságíró elől. Mindegy, a feladat egyszerű, mondta Orbán, bár nem szabad hátradőlni:

Ha elvisszük az urnákhoz a 2,2 millió szimpatizánst, emberi számítások szerint rendben leszünk.

Ez maradt nekik. A rajongók hátán újabb mandátumot szerezni, és aztán erre a demokratikus, TÖBBSÉGI felhatalmazásra hivatkozni bármilyen egetverés kapcsán. Már meg sem próbálnak úgy tenni, mintha itt 8 millió embernek kéne valamit ajánlani azon túl, hogy Soros és megvédjük, nem hagyjuk, meg a keresztény gyökereink.

Nem baj, a lehajtott fejük szolgák meg is érdemlik: megkapták a sorvezetőt a Fidesz jelöltjei, hogy mit kell hazudni mondani, ha Tiborczról kérdezik őket. A kommunikációs paneleket Gulyás Gergely sztárjogász és frakcióvezető küldte szét a fideszeseknek, és arra figyelmezteti őket, hogy minden esetben tartsák magukat a kiadott panelekhez, amelyek a következők: brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel beavatkozik a választásba; Orbánt támadják, pedig Simicska a ludas; 2014-ben is a választások előttre időzítették az ezzel kapcsolatos híreket, most ugyanezt teszik, mer' ezt az ügyet egyszer már kivizsgálták, most csak megismétlik a vádaskodásokat. Ha visszakérdez a gaz újságíró, akkor se veszítsd el a fejed:

Még egyszer megismétlem, a vizsgált időszak nagy részében a Simicska Lajos vezette Közgép volt az Elios többségi tulajdonosa.

Szóval azt el kell hallgatni, le kell tagadni, hogy Tiborcz Istvánnak a cég 2009-es alapítása óta folyamatosan volt valamilyen formában köze az Elioshoz az unió által vizsgált időszakban, vagy hogy majdnem 3 milliárd forint ütötte T. István markát, amikor pár éve megszabadult az közbeszerzéseken hizlalt Elios felétől. Szóval egybites csúsztatások egybiteseknek: Brüsszel, beavatkozás, Simicska. Putyin elvtárs igazán büszke lehet magára!

Nem baj, mert Szombathely, ahol talán még nem borult sötétbe minden, csak ezután rendel lámpákat az Eliostól, de nem ám uniós pénzből, hanem hitelből. 1,2 milliárd forintos banki hitelből. Miért lesz ez jó? Mert az OLAF nem ütheti bele az orrát, ha esetleg bűnszervezetre emlékeztető csapatmozgások esete forog fenn. És ugyan már, ki más vizsgálódhatna ilyen ügyekben? Éljen!

A való világban történik mindeközben: kiderült, hogy felsőbb utasításra betiltották a Független Diákparlament február 9-re tervezett kecskeméti fórumát, amelynek helyszíne egy alapítványi iskola, a Katedra Gimnázium lett volna. Nyugi, az ellehetetlenítés nem ért itt véget, a több helyi iskola ,,politikai tartalmúnak" bélyegezte az eseményt és ezért nem adott helyet, de volt olyan iskola is, ahol egyből lecsapták a telefont, amikor meghallották miről van szó. Vagyis szóba állni a gyerekekkel nem hajlandóak, de mindent megtesznek azért, hogy kussoljanak. A rohadt életbe! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy miután az Echo TV szereptévesztett, aljadék műsorvezetője élő adásban szégyenítette meg és szívatta meg a Független Diákparlament szóvivőjét, most a mangalicaszerelő csatornája mindenhonnan megpróbálja eltüntetni a nyomokat, azaz mindenhonnan letiltatják a felvételt, ahonnan még nem sikerült. Az emlékét is meg akarják semmisíteni annak, hogy mekkora szar alakok ők.

Tök másról akartam írni, de az már sajnos nem fér bele, úgyhogy későbbre hagyom. Még annyit feltétlenül ide pakolok (nem Köves Slomó afférját a Fidesszel, pedig az is egy szép történet), hogy brutálisan elszaporodtak a poloskák a XVIII. kerületi, állami fenntartású pszichiátriai otthonban. A dolgozók mindennap 95 fokon mossák a ruháikat, voltak, akik nem bírták a körülményeket, ezért felmondtak, más öt éve retteg. Nem baj, mert 2,2 milliót semmi nem zavar a büszke menetelésben. Ejj, de csúnya vége lesz ennek...

Najó, befejeztem, ami kimaradt, az később lesz! Kellemes szép napot, nyakunkon a hétvége! Csókpuszipacsi!


https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-megkerdeznek-hazudj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.