Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
"Ez a beszéd több volt, mint évértékelés"
  2018-02-18 18:40:35, vasárnap
 
 




"EZ A BESZÉD TÖBB VOLT, MINT ÉVÉRTÉKELÉS"
Horváth József György 2018. február 18. 17:52


A Nézőpont Csoport vezetője szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi beszéde több volt, mint évértékelés.

Mráz Ágoston Sámuel az M1 csatornán - Orbán Viktor évértékelő beszédének elhangzása után - kiemelte, az évértékelő egyszerre volt kampánybeszéd, a politikai közösség számára fontos elvi beszéd, a jövőről szóló beszéd, valamint a győzelemre készülő beszéd.

Rámutatott arra, hogy a miniszterelnök évértékelőjében sokat foglakozott a gazdasági eredményekkel, például a teljes foglalkoztatással, az alacsony inflációval, a költségvetés jó állapotával, a béremeléssel. Megjegyezte, kormányon lévő erőként fontos ismertetni az eredményeket, és megfogalmazni, miért kérik a felhatalmazást a folytatásra.

Mráz Ágoston Sámuel beszélt arról is, hogy a kormány programja örök értékeken alapul, és abban a munka, az otthon, a család, a magyar modell gondolata fontos elem.

Kitért arra, hogy az idén 30 éves Fidesz összetartó politikai közösség, s az ellenzék nem tud ekkora politikai közösséget felmutatni. Az elemző szerint az évértékelő beszéd elérte a közösség megerősítésére vonatkozó célját, lelkesítő üzenete volt.










Orbán Viktor: NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ElSŐ!


Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök huszadik évértékelő beszédében. Nagyon sokan voltak a Várkert Bazárban, köztük rengeteg fiatal. Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarországon "süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmitmondás". Kijelentette, az ellenzékkel szemben a kormánypártoknak Magyarország az első. Az elmúlt 8 év jól sikerült, a szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt meg az IMF-nek. Magyarország egyre erősebb jogi fegyvereket vet be és közösen fogunk küzdeni, hogy Soros és az ENSZ tervét megakadályozzuk - mondta a miniszterelnök.

Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban tartott 20. évértékelő beszédében, jelezve: ez különbözteti meg pártját, a Fideszt a többitől. A kormányfő az ellenzékről szólva megjegyezte: állapotukat látva nem mindig hisz a szemének, értékelése szerint Magyarország ennél az ellenzéknél többet érdemel.

Nem csoda, hogy az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van - mondta a miniszterelnök.


,,NEKÜNK MAGYARORSZÁG AZ ELSŐ"

Jól sikerült ez a nyolc év, jobban, mint ahogy vártuk - értékelte a 2010 óta tartó kormányzást Orbán Viktor. "Időarányosan előrébb is vagyunk, mint ahogy elterveztük" - fogalmazott a kormányfő, kiemelve, hogy 10 év alatt egymillió munkahely létrehozását vállalták, és már 736 ezernél tartanak. "Nem számítottam arra, hogy az életformánk ilyen hamar regenerálódik" - mondta.

Köszönetet mondott a kormány tagjainak és a jegybank elnökének. Matolcsy Györgynek a nemzeti bank átalakításááért, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a karácsonyi nyugdíjprémiumért és a bérmegállapodásért, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek azért, mert erősek a közép- és kisbirtokok, Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének pedig a roma gyerekek felzárkóztatásáért.

Orbán Viktor azt is leszögezte: "azok vagyunk, akik azt gondolják, hogy Európa utolsó reménye a kereszténység".

Nekünk Magyarország az első -

hangsúlyozta a miniszterelnök.. A kormányfő úgy fogalmazott: "mi nem csak polgári, de nemzeti kormány is vagyunk". Azt is kiemelte, hogy Magyarország mára jócskán felértékelődött, "hírünk, ismertségünk, befolyásunk nagyobb, mint azt az ország mérete vagy a gazdasági súlyunk indokolná". Szavai szerint Magyarországon ,,süllyesztőbe került az euróblabla, a liberális szépelgés, a korrekt semmitmondás".

Nekünk magyaroknak akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk

- jelentette ki Orbán Viktor. Magyar bankrendszer és magyar médiumok nélkül nincs nemzeti függetlenség.

A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek - - értékelte az elmúlt évek eredményeit.


Orbán: Nem értünk a munkánk végére

Budapesten a világos beszéd a divat, "Budapesten azt akarjuk mondani, amit gondolunk, és azt akarjuk cselekedni, amit kimondunk" - jelentette ki Orbán Viktor. Még mindig nem értünk a munkánk végére, van még abból bőven - fogalmazta meg Orbán Viktor. Mint fogalmazott, azt kívánja Magyarországnak, soha rosszabb nyolc éve ne legyen.

A kerítés megépítésével, a jogi és fizikai határvédelemmel, a rendőrök példamutató helytállásával Magyarország sikeresen megvédte déli határait, "stabilan állunk a lábunkon", Nyugatról azonban veszély fenyeget - mondta Orbán Viktor. A kormányfő szerint

a veszélyt brüsszeli, berlini és párizsi politikusok "hozzák a fejünkre",

azt akarják ugyanis, hogy Magyarország is vegye át az ő politikájukat, "azt a politikát, amely bevándorlóországgá tette őket, és megnyitotta az utat a keresztény kultúra hanyatlása és az iszlám térnyerése előtt".

Most az a "divatos nóta" - folytatta -, hogy azért kell hozzájuk hasonlóvá válni, mert ez így szolidáris. Ezért világosan ki kell jelenteni: Magyarország azokkal a nyugat-európai emberekkel és vezetőkkel szolidáris, akik meg akarják menteni hazájukat, a keresztény kultúrájukat - mondta Orbán Viktor.

Európa utolsó reménye a kereszténység, mi vagyunk a nyugati kereszténység utolsó bástyája. A veszély nyugatról fenyeget, a bajt a brüsszeli, berlini politikusok hozzák a fejünkre - tette hozzá a miniszterelnök, aki idézte a NATO jelentését, ami szerint 2020-ig 60 millió bevándorló indul el Afrikából Európába.

Úgy látja, a harcban éppen győzelemre állunk, a V4 országok szilárdak és elkötelezettek.

"Aki engedi a migránsok belépését, viselje gondjukat" - üzente a brüsszeli vezetőknek Orbán Viktor.

Felsorolta azokat a migránsbarát európai politikusokat, akiknek beletört a foga a magyar kormányba: Faymann és Kern osztrák szociáldemokrata kancellárok, Renzi olasz miniszterelnök és Martin Schulz az Európai parlament volt elnöke, a német szociáldemokraták bukott vezetője, "aki minden akart lenni, de semmi lett". A lista nem zárt, még vannak rajta szabad helyek - mondta.


A nemzetközi arénában is harcolunk

Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy vannak, akik a Soros-terv végrehajtásán mesterkednek, és ha kell, egyre erősebb jogi fegyvereket vetünk majd be - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette:

A határvédelem a fontos, nem a kötelező kvóta

Az első lépés a Stop Soros törvénycsomag. Felidézte: a migrációval és migránsokkal való foglalatosságot nemzetbiztonsági engedélyhez kötik, a migránsbarát nem-kormányzati szervezeteknek (NGO) szánt külföldi támogatás egy részét átirányítják a határvédelemre,

teljes pénzügyi átvilágítást rendelnek el, s akik nem hagynak fel a veszélyes terveikkel, azokat egyszerűen kitiltják,

"legyenek bármilyen hatalmasok, vagy gazdagok". "Harcolni fogunk a nemzetközi arénában is" - emelte ki, jelezve: hétfőn átadja az Európai Tanács soros elnökének azt az európai törvényjavaslatot, amely megoldhatja az európai határok légmentes védelmét.

Közösen fogunk küzdeni, hogy Soros és az ENSZ tervét megakadályozzuk

- mondta Orbán Viktor.


Reménytelen helyzetben van az ellenzék


Magyarországon az ellenzék reménytelen helyzetben van, mert nem értették meg az idők szavát - mondta beszéde végén a a miniszterelnök. Az emberek ugyanis pontosan tudják, hogy hazudtak. Tagadták a migrációt, tagadták a kerítés fontosságát, tagadták a Soros-tervet, de rendre lelepleződtek.

Ezért van az, hogy az ellenzéki pártok minden szavából gyűlölet árad. Beszéde végén Orbán Viktor egy viccet idézett az ellenzék helyzetére utalva: az ötvenedik emeletről zuhanó ember minden emeletnél azt mondja, eddig minden rendben, eddig minden rendben.

50 nap múlva mindenki megérkezik, ki az ötvenedikre, ki a földszintre - mondta a miniszterelnök, aki beszédét a "Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok!" szavakkal zárta.

Link



Forrás. Origó


Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde 2018.02.18. Videó

Link








Magyar Idők: ÁLLAMFÉRFI MEG A HÓGOLYÓ
Bayer Zsolt - 2018. február 19.


Először is, ha megengedik, gyorsan megírom az ellenzéki lapok vezércikkeit, hogy ne kelljen magukat fárasztaniuk azok elolvasásával. Tehát:


Orbán hadat üzent az egész világnak.
Orbán felmondta a szolidaritást az Európai Unióval.
Orbán Silvio Berlusconinak szurkol, és azt mondta, hogy Forza Italia!
Orbán azt mondta: soha ne legyen rosszabb nyolc éve az országnak, mint az elmúlt nyolc év (ez persze skandallum).
Orbán gyalázta az ellenzéket.
Orbán nem mondott semmit az országról.
Na, ez volt az ellenzéki sajtó és az ellenzék mondandója.

A miénk pedig ennyi: Orbán nem a világnak üzent hadat, hanem a világ elmebeteg részének, a kreténeknek, a ,,politikai korrektség" szájkosarának - és azoknak, akik szerint nincs szükség sem európai kultúrára és civilizációra, sem nemzetre, sem kereszténységre.

Jól tette, hogy ezeknek hadat üzent.

Orbán azokkal az uniós politikusokkal mondta fel a szolidaritást, akik a fentieket képviselik, ráadásul elviselhetetlenül agresszív, aljas módon. Naná, hogy Orbán Berlusconinak szurkol, minden normális ember Berlusconinak szurkol, és ő meg is fogja nyerni a választást, másképpen az olaszoknak is harangoztak.

Orbán eléggé pontosan leírta az ellenzék állapotát, és ezekről a szegény hülyékről kifejezetten korrektül beszélt. (Amúgy gyalázkodni kizárólag ez az ellenzék szokott, ugyanis az esélytelenség tényleg gyűlöletet szül - Orbán ezt is elmondta. Jól tette.)

Orbán eléggé pontosan elmondott mindent az ország állapotáról, elmondta mindazt, amire büszkék lehetünk, a makrogazdasági mutatókon át a bankrendszer állapotáig, a családtámogatásokig, a termékenységi ráta feltornázásáig, és azt is őszintén elmondta, hogy még korántsem vagyunk a célnál, nem dőlhetünk hátra, de az irány helyes.

Az a helyzet, hogy egy választásra készülő, nyolcéves sikeres kormányzást maga mögött tudó és minden jel szerint a harmadik ciklus megnyerésére készülő, magabiztos és magabíró miniszterelnöknek pontosan ezt a beszédet kellett elmondania. (Különösen egy ennyire gyalázatos és - tisztesség ne essék - töketlen és aljas ellenzékkel a háta mögött.)

Jó volt ott lenni tegnap délután a Várkert Bazárban.

Az ellenzékről pedig mindent elmond, ami odakint történt. Nagyjából tizenkét szerencsétlen tüntetett az utcán, Szigetvári Viktor vezetésével. Egyiküket megdobták hógolyóval, Szigetvári pedig emiatt feljelentést tett.

E helyről is felszólítom a rendőrséget, hogy csoportosítsanak át minden nyomozót erre az ügyre, és váltott műszakban melózzanak a hógolyóbotrány miatt, mert ilyen bűn nem maradhat megtorlatlanul! És ha ezzel végeztek, ne pihenjenek, mert biztos helyről tudom, hogy Szigetvári Viktor körteformáit valaki ellopta a homokozóból.

Ha megvan a hógolyózó terrorista, tessék ráállni a körteformákra! Hogy az ellenzékkel is történjen valami.








Szép estét Magyarország, szép estét Budapest



 
 
0 komment , kategória:  Média  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.