Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Miután a múlt héten egyetlen illegális határátlépőt sem fogt
  2018-02-18 22:25:41, vasárnap
 
  Miután a múlt héten egyetlen illegális határátlépőt sem fogtak el a déli határon, Németh Szilárd felszólította Soros Györgyöt, hogy ne avatkozzon be a választásokba és az ezzel foglalkozó szervezetek pénzelésével továbbra is tartsa fenn az elviselhetetlen migrációs nyomást.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbbenetes kutatást hoztak nyilvánosságra: a fiatalok 80%-a
  2018-02-18 21:44:14, vasárnap
 
  Döbbenetes kutatást hoztak nyilvánosságra: a fiatalok 80%-a leszámolna Orbánnal

Írta Jabronka Richárd


Egyre inkább aktivizálódnak a választók áprilishoz közeledvén, Orbán elutasítottsága pedig folyamatosan nő. Ezzel párhuzamosan Karácsony Gergely jelenleg a legnépszerűbb politikus Magyarországon.

A Publicus Intézet úgy találta, hogy a hatvan év felettiek 50 százaléka búcsúztatná az Orbán-rezsimet, azaz a szociális transzferekkel nem sikerült megvásárolni az időseket. Ennél jóval nagyobb a rendszer elutasítottsága a 18-29 éves korosztályban,

e csoport tagjainak 80 százaléka nem kér a jelenlegi kormányból.

A rendszer mázlija, hogy a fiatalok körében a legkisebb a szavazási hajlandóság - alig 57 százalékuk ígér választási részvételt a Vasárnapi Hírekben közölt adatok szerint.

A Fiatal Demokraták Szövetsége tehát olyannyira áll fiatalokból, hogy a megkérdezettek 80%-a inkább leszámolna az Orbán-rezsimmel, mintsem erősítse a kormánypártot. A maradék 20% pedig vagy részesedni akar a NER-ből, vagy rokoni érdekeltség útján már megéri neki, hogy a Fidesz vezeti az országot. Utóbbi csak feltételezés ugyan, de mindenképp figyelembe kel venni ezt a réteget ahhoz, hogy komplex képet kapjunk a jelenlegi erőviszonyokról.

A bizonytalanok hozhatják el a változást

A legtöbb választókerületi mérésből az derül ki, hogy a Fidesz elérte maximumát (nem véletlenül emlegette Orbán a 2,2 millió emberét), azaz a bizonytalanokat az ellenzéki pártok fordíthatják át. Jelen pillanatban a legesélyesebb ellenzéki formáció Karácsony Gergely szövetsége. Már csak az a kérdés, hogy a többi párt miként és mikor fog becsatolódni ebbe a kormányváltó közösségbe.

Minél előbb, annál jobb, hiszen a bizonytalanoknak egy erős, összetartó, biztos bázisra van szükségük ahhoz, hogy urna elé járuljanak, és Orbán ellen szavazzanak.


http://pestibulvar.hu/2018/02/18/do/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letartóztatta a lett korrupcióellenes ügynökség a jegybankel
  2018-02-18 20:31:48, vasárnap
 
  Befuthatna a rigai gyors a Keletibe! :)


--------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------

Letartóztatta a lett korrupcióellenes ügynökség a jegybankelnököt

Írta: Euronews

A legfrissebb fejlemények: 18/02/2018

Washington pénzmosással vádolta meg a lett bankszektort.


Letartóztatta a lett korrupcióellenes ügynökség a jegybankelnököt

Őrizetbe vette a lett korrupcióellenes ügynökség llmars Rimsevics jegybankelnököt szombat este.

Hét órán át hallgatták ki, és az irodájában, valamint az otthonában is házkutatást tartottak.

Egyelőre sem a kormány, sem a jegybank nem nyilatkozott arról, Rimsevi cset mivel gyanúsítják. A pénzügyminiszter közölte: a letartóztatott jegybankelnöknek le kell mondania.

A héten a lett bankszektorral kapcsolatban az amerikai pénzügyminisztérium fogalmazott meg súlyos vádakat. Washington szerint Lettország harmadik legnagyobb bankja, az ABLV intézményesítette a pénzmosást.

http://hu.euronews.com/2018/02/18/letartoztatta-a-lett-korrupcioellenes-ugynokseg -a-jegybankelnokot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így kezdődött
  2018-02-18 20:09:02, vasárnap
 
  Így kezdődött

Benedikty Béla | Ma | 17:28

Előbújtak a gyávák, a rejtőzködők, akik minden kicsit is veszélyesnek látszó helyzetben meglapulnak, mert kimondva (de leginkább kimondatlanul) azon az alapon élik az életüket, hogy jobb az ilyesmiből kimaradni. Elbújni, kibekkelni, egy félreeső, védett helyen meghúzódni, lehetőleg nem látni, nem hallani, de legfőképpen nem beszélni és nem cselekedni. A veszély majdcsak elmúlik. Vagy nem. Ha nem, hát nem, teendő nincs, naná majd kockáztatom a családom biztonságát. És él tovább a sötét sarokban, valaki előbb-utóbb talán tesz valamit.

És akkor jött ez a Gorbacsov és tett valamit. Ki lehetett óvakodni, körül lehetett nézni. Lehetett egyet szellenteni, amikor a házmester elment az ablak előtt a gangon, és nem volt retorzió. Jött egy ifjú szakállas, aki egy kicsit hamarabb észrevette, hogy itt most nem lesz semmiféle megtorlás, kiállt a Hősök terére, és hihetetlenül bátor dolgokat mondott. (A rejtőzködőknek, a kibekkelőknek nem tűnt fel, hogy semmi bátor nem volt abban, amit az a szakállas mondott, egész egyszerűen csak ízléstelen volt majdnem minden mondata, mert lehetett tudni, hogy nincs semmi kockázat ezeknek a mondatoknak a kimondásában, mert lehetett tudni, hogy ez a szakállas ifjú éppen olyan, mint Széchenyi Zsigmond szafarijában az általam már korábban emlegetett teherhordók, akik röhögnek a döglött oroszlánon. Voltunk akkor néhányan, akiknek feljött a gyomrából a savanyú, de erre itt, ami mostanra lett belőle, egyikünk sem számított.)

https://youtu.be/4YybjROUMu0

Azoknak, akiknek idejük sok, idegeik elszakíthatatlanok, íme: a bujkálók lassan rájöttek, hogy ők most végre megszólalhatnak, cselekedni is lehet, következmény nincs, és akkor elkezdték ököllel verni a szűk kis mellüket, toppantottak a lábacskájukkal, hogy elérkezett a becsületes emberek ideje, és majd most ők... Vártak kicsit, senki nem mondta, hogy tűnés, akkor aztán elszabadult az évtizedeken át mélyen elfojtott bosszúvágy. Kicsike, vékonyka kis bosszúvágy volt az, nem nőtt az elfojtás idején, csak csöndben sorvadozott, de megvolt még. És nagyot lehetett kívánni, olyan hatalmasat, hogy nem is látszott a teteje, de még mindig senki nem szólt, bármit lehetett kívánni. Például hivatalt is, magasat. Ahonnan például lehet parancsolni. Mindenkinek. És lehet bosszút állni. Mindenkin. Azért mindenkin, mert egyes emberek vagy csoportok nemigen voltak, akik megjelölhetők lettek volna mint a bosszú célpontjai, mert ezeket az alakokat voltaképpen senki nem bántotta, hiszen a létüknek éppen az volt a lényege, nem okot adni, nem feltűnni.

Felmerülhet akármilyen halványan a kérdés: ezek az alakok viszonyulhattak másképp a funkcióhoz, a hivatalhoz, mint ahogyan tették?

Felmerülhet a kérdés, miért nem foglalkoztak azoknak az embereknek... jajistenem, embereknek, miket beszélek? Az ország, a nép, a nemzet, ezeket a teljesen értelmetlenül durrogó, semmiféle tartalommal meg nem tölthető fogalmakat használták, miközben a bosszú és a szerzés, a könnyű és büntetlennek ígérkező harácsolás lebegett a szemük előtt. Az emberek mint kirabolható tömeg jelentek meg a szemük előtt, rohadt kommunisták, mind MSZMP-tag volt (jórészt ők is azok voltak), megérdemlik a sorsukat. Felmerülhet a kérdés, hogyan érdekelhette ezeket az alakokat bárki vagy bármi más?

A választásokon győztesnek meg sem fordult a fejében, hogy kis híján 500 év után nincs itt senki, aki megmondaná, mit kell tennünk és azt hogyan, itt maradtunk tíz millióan, azt teszünk, amit akarunk. Volt egy közös ellenség, tudtuk, ki az, elment, nincs ellenség. Itt maradt egy évtizedekkel ezelőtt lerakott fundamentum, ami betemetődött, benőtte a gaz, nem volt időnk építkezni rá, mert jöttek a megszállók, hozták nekünk Rákosit, Kádárt, de most mind elment, a választásokon győztesnek eszébe sem jutott, hogy van itt tízmillió ember, aki erre várt, nosza takarítsuk le azt a demokráciának indult alapot, készítsünk terveket, mert az elmúlt negyven évben azért a világ jócskán haladt, illesszük be ennek a haladásnak az elemeit, és kezdjünk hozzá.

A választásokon győztesnek, de rajtuk kívül másnak sem fordult meg a fejében, hogy ezen a 93 000 négyzetkilométeren pillanatnyilag nem létezik ellenzék. Egyelőre mindenki ugyanazt akarja: a magántulajdonra bazírozó szabad társulások rendszerét és a törvény előtt való egyenlőséget, hogy soha többé ne legyen kizárólagos semmi, sem párt, sem isten. Ha már mindenáron pártok kellettek (jó, sokáig tiltott játék volt, egye fene, játsszunk most pártosdit), akkor lehetett volna olyan koalíciót alakítani, amiben nem ért egyet mindenki mindenkivel, lehet bírálni, új szempontokat megfontolás tárgyává tenni, de a cél közös. Ugye nem tetszik azt a naiv elképzelést erőltetni, hogy a politikának mindig erről kellene szólnia? Ez máshol sem nagyon megy, de Magyarországon, ahol a gyűlöletalapú társadalmat építjük...

Akik ezt így gondolták, csak álltak széttárt karral, és nem akarták elhinni, hogy néhány dzsentroid nosztalgiával átitatott régivágású, élükön az egész életében miniszterelnöknek készülővel a Horthy-korszakot kívánja visszaállítani. Díszmagyarba öltöztek a népnemzeti gerincűek, 1990-ben magukra húztak egy olyan gúnyát, ami már 1920-ban is mulatságos volt.

És legfőképpen elnevezték magukat konzervatívnak, abban a hitben, hogy az állott levendulával keveredő naftalinszag jelenti a konzervativizmust. (Bocsánatot kérek mindenkitől, aki a ,,valódi" konzervativizmus megjelenését várja Magyarországon, én különben mindenféle konzervativizmust szomorúnak, ócskának és kártékonynak tartok. Nem épületeket, szobrokat és tájakat, nem szép népszokásokat, táncokat és viseleteket tartanak ugyanis megőrzendőnek, pártot ilyen fölösleges célokkal nem szokás alapítani. Penészes eszméket, rég lejárt politikai eljárásokat, gyorsan romló, hamar avuló árukat őriznek, azaz akadályozzák az embert a természetes fejlődésben. Az emberré válás folyamatának elpusztíthatatlan akadályát keresztény konzervativizmusnak nevezzük, ha belegondolnak, nagyon messze vagyunk még attól az állapottól, ahonnan már csak visszafelé érdemes nézni - akármilyen mértékben. A fák tömeges legyilkolása, az épített és a természeti örökség kipusztítása - mint napjainkban látjuk - nem a fejlődés mutatója, ezt nem pártnak kellene megakadályoznia, de ez már egy másik történet.)

Lett győztes ,,hatalom" 1990-ben, az ócskalelkű bugrisok hatalma.

Így kezdődött.

https://kolozsvaros.com/2018/02/18/igy-kezdodott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ráhel és a rossz társaság
  2018-02-18 20:05:44, vasárnap
 
  2018. február. 10. 10:30 ITTHON

Ráhel és a rossz társaság

Tóta W. Árpád


Mennyit keresték azt a mobilt! De ki gondolta volna, hogy akár a vőlegény is lehet a tolvaj?


Nehéz a politikus élete. Csupa felelősség és soha nem fogyó feladat, még a csúcson is. Épp leveri Brüsszelt, megállna egyet szuszanni, de máris ránk ront a tizenkétfejű ENSZ. Mármint a rárontás, az úgy néz ki, hogy esetleg tervez egy állásfoglalást, amelybe belekerülhet, hogy be kell fogadni ezerháromszáz oltalmazottat, amennyiben kopognak. De attól még nem alhat nyugodtan szegényke, pedig volna neki más baja is.

A politikus is ember, és hiába a sorskérdések, őt is utolérik ugyanazok a problémák és konfliktusok, amelyek a mi életünk legfontosabb eseményei. Párkapcsolati nehézségek, halálesetek, betegség, a gyermeknevelés buktatói és a szülői aggodalom.

Most az utóbbi felhősíti a miniszterelnökünk homlokát. És persze az ezzel járó önreflexió, a megbánás, hogy talán jobban oda kellett volna figyelni Ráhelre, mielőtt elkallódik. Hogy szüksége lett volna az apjára, de őneki akkor épp polgári köröket kellett szerveznie, meg visszaverni a Gazprom támadását ellenzékből. Elrepült a gyerekkor, és utána meg jött a kormányzás, és az üzletek a Gazprommal, és nem volt ideje kikérdezni a leckét, vagy érdeklődni: hogy vagy, leányom?

De hát úgy tűnt, hogy minden rendben van és sínen. Boldog házasság, országos lakodalom, jókedvű pálinkázások. Olyan rendes gyereknek tűnt ez az István. Meg a család is.

Aztán most tessék, kész a baj. Nagyon úgy néz ki, hogy ez a Tiborcz, ez lop.

Először persze legyintett: rágalom, politikai támadás, nyilván csak ráfogják. De megjöttek a papírok, a nyomozati anyagok, és azokban feketén-fehéren ott áll, hogy ez a lámpavircsaft, ez egy bűnügy volt.

Micsoda szégyen! És a bűn még rútabb, mert emiatt Magyarországnak kell visszafizetnie tizenkétmilliárd forintot - egy jó megyei stadion árát! Ha ez így van, Tiborcz kétszer lopta meg a magyar népet.

A miniszterelnök keserűen ingatja a fejét. - Én hülye - mondja magának, ahogy felidézi a pálinka fölötti mosolygós csevegéseket arról, milyen szépen megy a bolt, és hogy minden rendben. Ő meg csak bólogatott elégedetten és szórakozottan, mert a Helsinki Bizottság terrortámadásain kattogott az agya.

A lakodalom jut eszébe megint, és a homlokára csap. Hogy mennyit keresték égen-földön azt az eltűnt mobilt! Még Oroszországra is ráterelődött a gyanú. De honnan tudhatta volna, hogy egy kleptomániást fogadott be épp a családba?

Példás büntetésen töpreng, mert valamit mégis csinálni kellene, ha megkésve is. Az a minimum, hogy a bírságot ne a meglopott nemzet fizesse, hanem a bűnös. És illene visszaadnia azt is, amit jogtalanul vett el. De nem döntheti csődbe a saját lányát. Ott a gyerek is, ki ad annak a csöppségnek enni akkor?

Biztosan sokat gondol ebben az őrlődésben a néhai kormányzóra, akit hasonlóan kegyetlen dilemma elé állított az élet. Amikor család és nemzet között kell választania valakinek, aki nemzetének atyjává nőtt fel.

Jó, Horthynak nem tízmiliárdos lopásba gabalyodott a fia, hanem egy szőnyegbe, amibe a Gestapo csavarta bele, de azért a szorult helyzet igenis hasonló.

És őt, ahogy a doktort, nem kérdezi senki: a maga szíve sose fáj? Pedig kinek ne fájna,ha a gyermeke rossz társaságba keveredik, és sötét alakokkal szűri össze a levet. És hogyne aggódna, hogy mibe húzza még bele a lányát ez a gazember.

Amíg az érzéketlen külvilág a kampányon meg az egészségügyön hisztizik, valahol Budán legördül egy nehéz férfikönny. Oly súlyos, hogy beleremeg a Várban a félkész rezidencia. Most úgy átmenne Rasihoz betakargatni. Hiszen talán azért takarózik lopott milliárdokkal az a szegény lány, hogy ezt bepótolja. Át kellett volna menni öt és tíz éve, és akkor ez mind nem történik meg - ilyen kétségbeesett gondolatok törnek fel ilyenkor.

A férfi, aki egyedül verte le a fél világot, most tanácstalanul, elgyengülve, tehetetlenül süpped magába. Elhanyagolta a családját, hogy megvédje a hazát - és lám, a keblén melengetett kígyó mélyebbre mart, mint maga Soros György.

Majd valahogy elsimítjuk - állapodik meg magával végül. De nem alszik már sose nyugodtan. Mire lehet még képes ez a nímand, akinek oly könnyelműen odaadta a lánya kezét?

http://hvg.hu/itthon/20180208_Rahel_es_a_rossz_tarsasag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönjük, Zoli!
  2018-02-18 19:39:16, vasárnap
 
  Köszönjük, Zoli!

Lázár Gergő | Ma | 18:14


Nem csak egy pártszövetség győzelméről van szó, a tét nagyobb - hangoztatta az emberi erőforrások minisztere a kormányfő évértékelő beszéde előtt, vasárnap Budapesten, a Várkert Bazárban.

Balog Zoltán - aki a rendezvényt szervező Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke is - úgy fogalmazott: “nem csak rólunk van szó, nem csak egy pártszövetség győzelméről, és nem kizárólag Magyarország győzelméről". A tét nagyobb, és a cél magasabb - fűzte hozzá. Emlékeztetett: egyesületük 1999 óta minden évben meghívja a polgári, keresztény, nemzeti közösség vezetőjét, hogy értékelje az évet. Most mégis különös jelentősége van ennek a találkozónak az előttük álló ötven nap miatt - mutatott rá Balog Zoltán, a parlamenti választási kampányra utalva. Megjegyezte azt is, hogy a küzdelem, amit “most folytatunk, nem csak április 8-ig tart".

Felidézte Noé történetét, aki amikor elkezdte építeni a bárkát, voltak, akik kinevették, bolondnak tartották, s azt gondolták, biztos van valami a háttérben, amiről el akarja terelni a figyelmet, ahogy Julianus barátnak sem hitték el, hogy közeledik keletről a veszedelem.Úgy fogalmazott: nincs, nem lehet könnyű élete annak, aki látja a közeledő bajt, és megpróbál ellene tenni, miközben mások élik világukat, és éppen azon gondolkodnak, hogyan “dobják fel" kicsit unalmassá vált életüket, például egy kis kulturális sokszínűséggel.

Most sincs ez másként, közeledik, itt van egy nagy baj, amely kisebb-nagyobb bajokból áll össze, és bár egyre többen, de nem mindenki látja a lényeget, pedig “az életünkről, a jövőnkről, a családjainkról van szó" - mondta.Ezt a magyarok, a közép-európaiak többsége látja, és Európa nyugati felén is egyre többen látják. S lehet, hogy a brüsszeli folyósokon még hátat fordítanak, ha magyarokat látnak, de például a bajor városokban, ha odaérkezik a magyar miniszterelnök, egyre többen szorítják meg biztatóan a kezét - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Tehát Balog Zoltán szerint a választási győzelem nem csak a Fidesz és a magyar nemzet számára fontos, hanem egész Európa számára elengedhetetlen. A Fidesz és vele Orbán Viktor esetelges áprilisi győzelme azt jelentené, hogy Európa tovább küzdhet a betolakodó, gaz migránsokkal szemben.

Orbán Viktor az újkor Noéja és Julianus barátja, aki egyedüliként látja a közelgő bajt és noha alig vannak támogatói, mégis küzd egy nemes cél érdekében. Értünk, nemzetünk jövője érdekében teszi ezt, csak mi még nem tudunk róla.

A mi érdekünkben fosztja ki az országot és rombolja le a szociális rendszert. A magyar nemzet fennmaradása érdekében teszi tönkre a teljes oktatási rendszert. A mi érdekünkben lopja el és osztja ki a haverok között a magyar emberek támogatására szánt uniós pénzek nagy részét.

Köszönjük, Balog Zoltán, hogy felnyitottad a szemünket, mert már az a tévhitünk támadt, hogy az ország vezetésével megbízott államférfi egy utolsó tolvaj, szélhámos.



Forrás: MTI



https://kolozsvaros.com/rovidek/koszonjuk-zoli/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbánt meghívta Azerbajdzsánba a „közeli barátja”
  2018-02-18 19:25:15, vasárnap
 
  Orbánt meghívta Azerbajdzsánba a ,,közeli barátja", Ilham Aliyev elnök

Herczeg Márk UTAZÁS február 17., szombat 17:47 172 906

Az MTI-t, a kormany.hu-t és még Orbán Viktor Facebook-oldalát is megelőzte az azerbajdzsáni állami média, ami beszámolt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten tárgyalt Ali Ahmadovval, Azerbajdzsán miniszterelnök-helyettesével, a kormányzó Új Azerbajdzsán Párt ügyvezető titkárával.


Szombati hír az azeri news.az-n Orbán Viktor és Azerbajdzsán miniszterelnök-helyettesének tárgyalásáról.Fotó: news.az
A news.az szerint Ali Ahmadov Ilham Aliyev azeri elnök üdvözletét küldte Orbánnak, és az államfő nevében meghívta egy azerbajdzsáni látogatásra a magyar miniszterelnököt.

A cikk szerint Orbán azt mondta, Ilham Aliyev elnököt közeli barátnak tartja, és az államfő magyarországi látogatása fontos szerepet játszott a két ország közötti bilaterális kapcsolatok fejlesztésében.

Orbán és Ahmadov több közös ügyet is megvitatott, és ,,aláhúzták, hogy az Új Azerbajdzsán Párt és a Fidesz közötti kölcsönös kapcsolat és a szoros együttműködés fejlesztése pozitív hatással lesz a két ország és nép baráti kapcsolataira" - áll a cikkben.

Ali Ahmadov tájékoztatta Orbánt az április 11-i azerbajdzsáni elnökválasztásról is, és a cikk szerint a magyar miniszterelnök kifejezte a bizalmát, hogy az április 8-i magyarországi országgyűlési választások és a három nappal későbbi azerbajdzsáni elnökválasztás sikeres lesz, és Orbán úgy hiszi, hogy a két ország közötti bilaterális kapcsolatok a választás után tovább erősödnek. (Az azeri ellenzék a múlt héten jelentette be, hogy bojkottálja az elnökválasztást, aminek a dátumát Aliyev hirtelen fél évvel előbbre hozta.)

A kapcsolatok már most sem rosszak, amit jól mutat, hogy amikor tavaly novemberben Orbán Brüsszelbe ment, az első róla kiadott fotón az azeri elnökkel beszélgetett, de egyébként a feleségeik is jóban vannak.


Fotó: Frederic Sierakowki / AFP
Főleg a baltás gyilkos elengedése után erősödtek meg a magyar-azeri kapcsolatok, és ebben talán az éppen akkoriban Magyarországra is érkező azeri dollármilliók is szerepet játszhattak, de erről biztosat nem fogunk tudni, hiszen Polt Péter legfőbb ügyész mindenkit megnyugtatott, hogy nem indul nyomozás az ügyben, a Fidesz pedig az Európai Parlamentben próbálta leszavazni az ügyet. Szijjártó szerint sumák, aki az azeri pénzt összeköti a baltás gyilkossal.




https://444.hu/2018/02/17/orbant-meghivta-azerbajdzsanba-a-kozeli-baratja-ilham-a liyev-elnok



--------------------------------------------------------------------------------- ------



Rendesen fejleszti a vezér a közép-ázsiai kapcsolatokat. Nagyon helyes. Rákosi elvtárs nem volt ilyen előrelátó, kevés barátja volt a diktátor kollégák között. Volt is gond, amikor futni kellett, nem válogathatott. Haláláig egy lepukkant putriban ábrándozott a hazatérésről.
Az azeri baltás kiadatása után Magyarországon titokzatosan landoló 9 millió azeri USA dollár is bizonyára segített a barátság elmélyítésében, nem csak a lelki-hasonlóság.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MINDEN KORÁBBINÁL tÖBB KILAKOLTATÁS LESZ AZ IDÉN?
  2018-02-18 18:24:08, vasárnap
 
  Erős és büszke ország!


2018. 02. 16. 15:39

MINDEN KORÁBBINÁL TÖBB KILAKOLTATÁS LESZ AZ IDÉN?


,,Törvényhozóink azt üzenték: márpedig a bank kifoszt, nem ágálhatsz ellene." Léhmann Györgyöt kérdeztük.

Idén várhatóan (természetesen majd csak az áprilisi választások után) még több kilakoltatás lesz, minden korábbinál nagyobb számban kerülhetnek utcára azok az egykori
devizahitelesek, akik nem tudnak fizetni - ezt várja Léhmann György. A siófoki ,,devizás ügyvéd" szerint azért is volna létkérdés, hogy kedvező döntés szülessen az Európai Bíróságon az adósokra nézve, mert pár éven belül a forintosított hitelek törlesztőrészletei is könnyen megduplázódhatnak...

Míg 2016-ban 3100, 2017-ben már több, mint 3600 kilakoltatás történt a végrehajtói kar adatai szerint, és többnyire a korábbi devizahitelek miatt bajba került adósok
fizetésképtelensége miatt. Mit gondol, idén tovább nő ez a szám?

Egészen biztosan. Törvényhozásunk ugyanis január elsejei hatállyal ,,kiherélte" azt a lehetőséget, hogy a végrehajtás megszüntetése iránti pert lehessen indítani. Magyarul azt üzente: a bank márpedig kifoszt, nem ágálhatsz, tiltakozhatsz ellene.

Sok ilyen pert indított ön is, az ország másik végéből is felkeresték az adósok emiatt. Mi lesz ezután?

Nem adom fel. Mint a pereces, csak mondom a magamét, keresem a lehetőséget a ,,kellemetlenkedésre" (50-100 ezer forintos bírságból tucatnyit szabtak már ki rám ezért a bíróságok), de én nem nézek mást, csak azt, hogy mi lesz az adósokkal, csak az ő sorsuk érdekel. Előbb jogtalanul kifosztja őket a bank, azután még a házukból is kiteszi őket - nem is értem, miért kell ehhez a jog, miért nem elég az erkölcs? Ha valami nem erkölcsös, akkor jogos sem lehet...

Mit vár, ennek szellemében fog dönteni a luxemburgi Európai Bíróság az előtte fekvő magyar devizahiteles témájú kérdésekben?

A kapanyél is elsülhet... Ennél azért több alapunk van a reménykedésre, hiszen ismerünk közelmúltbéli romániai, szlovákiai példákat, amikor az ottani bíróságok kérésére
foglalt állást Luxemburg devizahiteles perben és amikor ezt tette, még minden esetben azt mondta ki: a bank viselni köteles az adós nem megfelelő tájékoztatása miatti hátrányos következményeket. Nemrég Szlovénia bírósága döntött az adós javára, mert a bank nem tájékoztatta megfelelő mértékben a adóst. És hogy mi a megfelelő tájékoztatás, azt az Európai Bíróság előzőleg már pontokba foglalta. Ha ezeknek nem tett eleget a bank, akkor se kamat, se költség nem illeti meg. Ez egyfajta ,,büntetés" a bank számára, amiért nem megfelelő módon bánt az adóssal. Az, hogy ilyen ,,büntetés" is létezhet, még engem is meglepett. Vannak olyan nem megerősített információim, hogy Luxemburg rövidesen dönt abban a magyar kérdésben is, ami éppen azt feszegeti: kinek kell állni az árfolyamkockázatot? Az adósmentőnek hazudott, valójában bankmentő magyar forintosítási törvény ennek a teljes terhét az adósra hárította...

Mi várható, ha az Európai Bíróság ehhez képest másként dönt?

Magam is kíváncsian várom ezt, számomra ugyanis úgy tűnik, hogy térségünkben a magyar bankszektor befolyása a legerősebb a kormányzati döntéshozókra. Amikor anno a svájci frank alapkamata drasztikusan csökkent, nálunk akkor sem csökkentek a törlesztőrészletek, mint például Lengyelországban. S csak nálunk hárították az árfolyamkockázatot teljes egészében az adósokra... A bankmentő forintosításnak van egyébként egy másik kockázata is, kérem, emlékezzenek majd a szavaimra az adósok
néhány év múlva. Most ugyan fél százalék körüli a jegybanki alapkamat, de van-e rá garancia, hogy akár már a választások után nem emelkedik, kis időn belül akár 2-3
százalékra? És kiszámolta valaki, hogy ez mennyivel növelné meg a törlesztőrészleteket?

Akár duplája is lehet a mostaninak... Ne legyenek kétségeink: akik az adósok számára hátrányos döntések egész sorát hozták a közelmúltban, azok ez esetben is meg fogják magyarázni, hogy miért igazságos így... Szóval vigyázzunk és bízzunk Luxemburgban!






https://alfahir.hu/2018/02/16/kilakoltatas_lehmann_gyorgy_devizahitel_interju
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyire hozzáedződtünk már ilyen volumenű lopásokhoz?
  2018-02-18 18:19:47, vasárnap
 
  Ennyire hozzáedződtünk már ilyen volumenű lopásokhoz?

Szalonna | Ma | 11:58
Tekintettel a tegnapi különleges napra, amikor hivatalosan is elkezdődött a választási kampány, gondoltam, meg kell ezt ünnepelni egy kis számolgatással.

Kezdeném először is egy törvényi hivatkozással, de rögtön hozzátéve azt is, hogy ami nálunk ,,törvényszerű" az nem feltétlenül életszerű is.

Történt ugyanis, hogy ,,dicső pártunk és kormányunk" kitalálta és az alaptákolmányban rögzítette, hogy mindaddig, míg az államadósságunk meghaladja a bruttó hazai össztermék 50%-át (ez 80,5%-ról átlag kb. 1 %-kal csökkent évente az emútnyócévben), addig az Alkotmánybíróság nem semmisíthet meg olyan törvényeket, amelyek központi adónemekről, illetékekről, járulékokról stb. rendelkeznek. Mi következhet ebből? Fantáziálok egy kicsit és lefordítom magyarra: a kormány mindenféle korlátozás nélkül bevezethet olyan különadókat, amivel például pótolni lehet mindazokat a bírságokat, visszafizetési kötelezettségeket, melyek az uniós források szabálytalan felhasználásából erednek és azokat az Európai Unió felé Magyarországnak kell majd teljesíteni (a bűnösök helyett). Mert mi van akkor, ha a kormány ,,nem tudja" behajtani ezeket az összegeket azokon az uniós támogatásokat felzabálókon, felhasználókon, akik miatt keletkeznek ezek a kötelezettségek?

Itt van ugye nekünk, a nyakunkon-lábunkon ez a T. István nevű... na jól van, mondjuk ki a teljes nevét, Tiborcz István, az országra Elios képében fényt hozó Orbán vejkó. Én például hiszek abban, hogy az OLAF pártatlanul állapított meg azt amit, és hogy ahhoz igenis van köze ennek a tehetséges fiatalembernek. Most úgy néz ki a helyzet, hogy kb. 13 milliárd forintnyi visszafizetési kötelezettséget termelt nekünk. Akkor nézzük meg, hogy gyakorlatilag mibe is fáj vagy fájhat még azon kívül, hogy ennek, meg ehhez hasonlóknak a megfizetése az Unió felé valamikor esetleges különadókat is hozhat maga után.

Először is azzal, hogy a nemzeti vő elnyerte sok más becsületes ember tehetséges veje elől a lehetőséget, hogy tisztességes versenyben labdába rúghasson (ja, hogy más is szereti a focit?), sok más magyar vállalkozót hátrányba szorított.

Aztán, olyan minőségileg kifogásolható munkát végzett, amivel több városnyi lakosságnak okozott bosszúságot azzal, hogy olykor a viszonylag még nem is olyan régi és még jól működő, a városi adózók pénzén megvalósult közvilágítási rendszer helyett sötétséget hozott a városokba.

Harmadrészt, a munkák túlárazásával mennyiségi kárt is okozott úgy, hogy talán még több városban lehetett volna közvilágítani, az uniós pénzek hatékonyabb felhasználásával. Persze, akkor a ,,több munkával ugyanaz a pénz" elv érvényesült volna, ami azért nem lett volna annyira célravezető családilag.

És akkor ugye lesz nekünk itt egy 13 milliárdos luk a nemzeti költségvetésünkben, amit, ha kormányunk is úgy akarja, simán pótolunk majd mi, adófizetők. Vagy úgy, hogy valóban további különadókkal köszönjük meg ezt a lehetőséget, mert senki nem állíthatja meg őket, hogy ezeket kivessék, ha úgy akarják - ott van rá biztosítékként az alaptörvény és az Alkotmánybíróság. Vagy pedig úgy, hogy ennyi értékben önként és dalolva (persze ez így, ebben a formában nem igaz) lemondunk egy csomó olyan egészségügyi, szociális, jóléti stb. juttatásról, amire futotta volna mondjuk ebből a 13 milliárdnyi forintocskából.

Lássuk csak, mire lehetne ez elég!

Mondjuk lakhatásra: egy új építésű óbudai 45 m²-es lakást 35 millió forintért hirdetnek. Ilyenből lehetne építeni kb. 370 darabot, enyhítve ezáltal ugyanennyi család lakhatási gondjain.
Mondanám, hogy hányat lehetne venni a kedvenc autómból, de az úgyse érdekel senkit. De ha mégis, akkor megsúgom: legalább 2 000 Wolkswagen Beetle-re futná. Emlékszem még az első Orbán-kormány alatt ért első felháborodásomra, mikor nem sokkal kormányra kerülésük után mindjárt hatmilliós autókat szereztettek be maguknak. Uramisten! Tényleg csak ennyire fájt a foguk még 1998-ban?! Lehet, hogy rosszul emlékszem...
De nézzünk inkább valami fontosabbat, mondjuk az önkormányzati köztisztviselőket, akik a napokban már sokadszorra sztrájkolnak, mert 2008 óta ugyanaz a bértábla szabályozza a bérüket. Aszerint pedig az van, hogy egy 35 éve dolgozó, középfokú végzettségű ügyintéző ugyanannyit keres, mint a két éve sem dolgozó gyakornok, mert mindkettőnek a bértábla szerint számított bérét a kormány évente kegyeskedik kiegészíteni a garantált bérminimumra (180.500 Ft 2018-ban) - nem többre és nem díjazva egyáltalán a ledolgozott éveket és tapasztalatot. Ugyanez a helyzet az egészségügyi közalkalmazottakkal, mentősökkel, tűzoltókkal, szociális munkásokkal és még lehetne sorolni. Tehát 13 milliárd forint hány bérminimum 50.000 forinttal való kiegészítésére lenne elég? 21-22.000 ilyen dolgozónak lehetne szétosztani havonta, egy éven át azt a pénzt, amit az egyszemélyes Tiborcz Pityu eltőzsdézett. Ja nem, még annál is rosszabb: elcsalta.
Aztán ebből a pénzből egy akármilyen, nem is nagyon kicsi kórház szerényen, ahogy most is teszik, elműködne egy teljes éven át.
260 hospice-háznak jutna egyszeri ötvenmilliós támogatás, mellette akár egy üdvözlőlappal Balog tiszteletes úr kedves üzenetével: ,,Aztán nem elherdálni!"
Ahogy most jobban belegondolok így számolgatás közben, tulajdonképpen már csak bagatellnek tűnik ez a 13 milliárd forint. Ennyire hozzáedződtünk már ilyen volumenű lopásokhoz?!

Róza néni


https://kolozsvaros.com/2018/02/18/ennyire-hozzaedzodtunk-mar-ilyen-volumenu-lopa sokhoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
" Elloptam a rezsicsökkentést! És akkor mi van? Fizess, és p
  2018-02-18 11:04:37, vasárnap
 
 
" Elloptam a rezsicsökkentést! És akkor mi van? Fizess, és pofa be!"

2018.02.14. 14:39

"Csend legyen már ezzel a rezsicsökkentéssel, most a soros terv játszik. Mindig azt figyeljétek, amiről éppen hazudok nektek.
A rezsicsökkentés az előző ciklus átverése volt, most már nem aktuális róla beszélni. Már akkor egy tábornoki bunkót rendeltem hozzá, mert ugye harcolni muszáj, ti meg szépen bekajáltátok az egészet.
A világpiacon már évek óta olcsó a gáz, meg az áram, de ti ehhez hülyék vagytok, így át lettetek verve az előző választásra. Nekem így kétharmadom lett ismét, meg egy halom lóvém a rögzített árból. A kétharmaddal tovább lophattam azt a pénzt, amit a rezsicsökkentésnek nevezett átveréssel a kiszedtem a zsebetekből. Így kell ezt csinálni. És ti meg még tapsoltatok is hozzá.
Mert végül is ti annyira hülyék vagytok, hogy még azt sem veszitek észre ami az orrotok előtt van. De nekem ez így jó, és ezért vagyok még hatalmon. Benneteket csak az internetadó érdekel, azért simán utcára mentek tiltakozni. Hogy utána megszívatlak benneteket az útdíjjal, azt már simán kifizetitek. Mint ahogy akkor sem lógattatok lámpavasra, ha az olcsó üzemanyagnak odavertem egy marék jövedéki adót, és azt szépen zsebre vágtam utána. Nehogy már ötven dollár alatt kapjátok az olaj hordóját, akkor Lőrinc nem tud nekem megvenni semmit az országból! Mert ehhez is ti adjátok a rávalót. Meg az a gonosz Brüsszel, de ehhez sincs semmi közötök, abból sötétítem el a városokat, meg építek jó drágán minden sz@rt. Nektek!
Na, akkor most térjünk már vissza erre a stop sorosra. Jönnek a migránsok, elveszik a rezsicsökkentést, és olcsóbban akarják adni a gázt. Vlagyimir ezért levágja a tököm, és azt nem akarhatjátok. Az E-ON le akarja bontani a kerítést az olcsó gázzal, ezért kinevezem hazaárulónak, és illeték fizetésre kötelezem.
A fenti sorokat a választásig sűrűn fogjátok hallani, most csak erre figyeljetek, meg a jobban teljesítésre. És fizessétek továbbra is a drága rezsit, nem szóróm én csak úgy az Erzsébet utalványt feleslegesen. Ha valami nem tetszik nektek, majd a határon túliak jól megmondják a választáskor mi legyen veletek. Azokat is megvettem a ti pénzeteken, az én hatalmam érdekében.
Még két hónapig ne vegyétek észre mit loptam már el tőletek, csak a migránsoktól féljetek. Utána már kit érdekel mi lesz veletek, megveszem az egész országot a ti pénzeteken, és szolgálhattok életetek végéig engem!"
BANDITA.




http://banditapolitika.blog.hu/2018/02/14/_elloptam_a_rezsicsokkentest_es_akkor_m i_van_fizess_es_pofa_be?dashboard_position=127517178
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.