Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2018-02-20 23:59:02, kedd
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Karmikus sebek, jelek, anyajegyek
  2018-02-20 23:56:25, kedd
 
  Karmikus sebek, jelek, anyajegyek




Vajon van-e jelentésük, valamilyen üzenetük a különféle testtájakon elhelyezkedő bőrelszíneződéseknek, bőrelváltozásoknak, hegeknek, furcsa anyajegyeknek, esetleges fogyatékosságoknak?

A reinkarnáció elméletét kutató szakemberek szerint a válasz: egyértelmű IGEN.
De csakis abban az esetben beszélhetünk a karmikus testi jelekről, ha a fenti elváltozások már a születés pillanatában jelen vannak.

Meghökkentő történeteket adok most közre, és a véleményeteket kérem!

Számtalan olyan esetet jegyeztek már le, amikor regressziós hipnózis alatt a páciens - miközben korábbi életeiről beszélt - pontosan le tudta írni azokat a fizikai sérüléseket, amelyek szélsőséges esetben a halálát okozták.

1.REJTÉLYES TENYÉR NAGYSÁGÚ BŐRELSZÍNEZŐDÉS A SZÍV FÖLÖTT

Egy fiatal ápolónő beszámolt arról, miszerint egyik korábbi életében az I. világháború idején katona volt. 19 évesen, saját önfejűségének köszönhetően veszítette el az életét egy lövészárokban, amikor az ellenséget parancs ellenére megközelítette, majd tapasztalatlanságában nem tudott elmenekülni szorult helyzetéből.
Elfogói a helyszínen agyonlőtték - a golyó, amely a mellkasába fúródott, azonnal végzett vele. A nő a regressziót követően, meglepetten döbbent rá: a mellkasán, pontosan a szíve fölött található, tenyér nagyságú bőrelszíneződés arra az életére emlékezteti.

2. VÁGÁS ALAKÚ HEG A NYAKON EGY SZÖRNYŰ HALÁL EMLÉKE

Az egyik leghíresebb történet egy Ravi Shankar nevű indiai kisfiútól származik, aki 6 évesen azt állította, hogy előző életében lefejezték. A fiú nyakán hatalmas vágás alakú heg éktelenkedett születése óta, noha semmi magyarázat nem volt arra, hogy került oda.

A gyerek hipnózis nélkül, kristálytisztán emlékezett a történtekre: váltig állította, hogy saját rokona ölte meg, méghozzá a pénzéért. A szülők sokszor hallották a gyerek "meséjét", ám többnyire fantáziálásnak tulajdonították a történetet. Végül mégis a hatóságokhoz fordultak, akik utána néztek a gyerek által említett neveknek és időpontoknak - és igazolták azok egyezését.

3. IGAZOLÁST NYÚJTÓ ANYAJEGYEK

William George, egy észak-amerikai halász esete a legmegdöbbentőbb: aki azt állította, érzi, hogy hamarosan meghal, ám annyira szereti családját, hogy következő életében újra velük akar együtt élni, s ezért úgy döntött, a saját unokájaként fog megszületni. Családtagjai hüledezve hallgatták a nagypapa eszmefuttatását, aki azt állította, előre megbeszélt helyen különféle anyajegyei lesznek, amelyek majd bizonyítják, hogy a kicsi testében ő kelt új életre.
Az öreg William nemsokára eltávozott az élők sorából, s menye pedig nem sokkal ezután gyermeket szült. A kisfiún pontosan olyan anyajegyek voltak, mint amilyeneket korábban a nagyapja leírt.
A fiú az évek múlásával külsőre is a nagyapjára kezdett el hasonlítani, és ráismert nagyapja több olyan személyes tárgyára, amit korábban sosem láthatott.

*
A történetek elgondolkodtatóak!
Joggal vetődik fel a kérdést: vajon néhányan tényleg képesek emlékezni az előző életükre, vagy csak porhintés az egész? Ti mit gondoltok?

Engedjetek meg egy személyes történetet és feltevést, amelyre semmilyen bizonyítékom sincs, de valamiért mégiscsak megfordult a fejemben.

Többször előfordult már velem, hogy evéskor félrenyeltem, azaz cigányútra ment a falat.
Nem kaptam levegőt. Fuldokoltam. Egyszer pedig szinte már hörögtem, és biztos voltam benne, hogy nem úszom meg a szerencsétlen helyzetet.
Higgyétek el, azokban a percekben, én már a legrosszabbra is felkészültem gondolatban.Visszaemlékezni sem szeretek rá! Aztán a heves köhögési roham mégiscsak segített rajtam, megszabadultam a légcsövembe jutott ételdarabkától, a légzésem pedig hamarosan normalizálódott.

Ezekből az esetekből következtettem arra, hogy valamelyik előző életemben fulladásos halálom volt.
Itt még nincs vége a történetnek, folytatom!

Apai dédinagymamámról hosszú évekig szinte semmit tudtam. Gyermekkoromban halottak napján mindig gyújtottunk gyertyákat a sírján, de már akkoriban is olvashatatlanok voltak a betűk a porladozó fafejfáján.
Három - négy évvel ezelőtt, amikor családfakutatást végeztem, kikértem a halotti anyakönyvi kivonatát, és megdöbbenve olvastam halálának okát: fulladás.

Előfordulhat, hogy a dédinagymamám én voltam hajdanán? Természetesen!
Az esély meg van rá, mert a reinkarnációk során az eltávozottak igencsak szívesen születnek újjá régi családjukban.

**
Források:
Link
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
A ho'oponopono
  2018-02-20 23:53:30, kedd
 
  A ho'oponopono

,,Aki befelé néz, álmodik, aki kifelé, felébred."






Dr. Ihaleakala Hew Len ,,meggyógyított" egy egész őrültek házát Hawaii-n, csupán azzal, hogy önmagát gyógyította. Hogy csinálta? Az Ön-Azonnosság ho'oponopono-val. Amikor dolgozni kezdett az intézetben, azt mondták neki, csináljon, amit akar. Ő pedig elvonult a szobájába, és csak tisztította, tisztította önmagát...
A ho'oponopono lényege, hogy önmagunk tisztításával a világot is megtisztítjuk. Miként működik a folyamat? Egyszerűen megkérjük az Istenséget, Mindenséget, Univerzumot, hogy törölje a nekünk nem tetsző dolgokat négy egyszerű mondattal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!
Te teremted a valóságod. Így ha valaki megjelenik a valóságodban, nem lehetséges, hogy te teremted magát a személyt is?
Huh...
Éppen elég megemészteni, hogy felelősek vagyunk mindazért, amik vagyunk, és most jön dr. Len, és azt mondja, mindenért felelősek vagyunk. Mi segítünk létrehozni a másik embert. A világ, amit látunk, csak kivetítés. Illúzió. Te teremtesz mindent odakint, és ebben benne van a többi ember. Nem csupán, amit látsz, hiszel, akarsz, hanem magukat a helyzeteket is az emberekkel és az ő élményeiket is!
Huh...
Szóval ez az első szint a ho'oponopono-ban: vállald a felelősséget! Mit is jelent mindez? Mit is kellene tenni? Száz százalék felelősséggel tartozol mindenért a valóságodban. Mindent te hoztál létre! Mindent! Rajtad kívül semmi nem létezik...
A második pont pedig így hangzik: ha felfedezel valamit magadban, vagy egy másik emberben, ami nem tetszik (harag, düh, szomorúság vagy akár betegség), vidd el a Mindenséghez! És kérd meg segítse törölni ezeket a dolgokat. Mondd ezekkel a szavakkal: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm. Ha dr. Len meggyógyította az elmebeteg bűnözőket, akkor mit tehet ez a módszer értem? És mit tehet érted?
Feloldhatod a magadban lévő gátakat. És más emberek gátjait. Hisz minden benned van! Ha megváltoztatod a belső világod, megváltozik a külső világ is! És a Vonzás Törvénye egyre tökéletesebben működik számodra.
Dr. Len szerint az egyetlen dolgunk a világban: tisztítani. Semmi más, csak tisztítani! Mindent, ami zavar minket! És tisztítani, tisztítani, tisztítani... non stop.
Dr. Len úgy véli, nem mi irányítjuk az életünket. A hiedelmeink irányítanak. A tudatos elménken másodpercenként 7 bit információ halad át, míg a tudattalan elménket 55 billió bit! Nem irányíthatjuk a tudattalant, de kitisztíthatjuk. Irány a Mindenség! Töröljük a negatív programot! Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm! És a Mindenség törli neked.
Egészen egyszerű, nem? Bármikor. Bárhol. Könnyedén. Erőfeszítés nélkül.
Ha csupán annyit mondasz: szeretlek, és ezt ismételgeted a végtelenségig, megváltozik a pillanat, amiben létezel. Felejtsük el egy kicsit most a világot, a többieket, és gondolj csak arra, hogy mit tehet érted ebben a pillanatban a módszer. Most. Szeretlek.
Dr. Len megértette, hogy száz százalék felelősséggel tartozik az általa teremtett valóságért. Minden pillanatban. Amikor tisztítani kezdte önmagát, nem az embert, a helyet, vagy az eseményt tisztította, hanem a gondolatait ezekkel az emberekkel, helyekkel, vagy helyzetekkel kapcsolatban. És amikor a gondolatai megtisztultak, minden más megtisztult.
Az egyik szociális munkás, aki az intézetben dolgozott, azt mondta, dr. Len semmilyen hagyományos módszert nem csinált. Nem vezetett terápiákat, nem vizsgálta a betegeket, a konferenciákra sem járt el. Pár hónap múlva mégis látható volt az eredménye annak, amit csinált. Az egyik kezelt betegnek bíróság elé kellett állnia. Köz veszélyes őrült volt. A bíróságon pedig felállt, a bírák felé fordult, és azt mondta: ,,Felelős vagyok a tettemért. Sajnálom!" Erre senki nem számított!
Sokan vannak, akik nem akarják azt a szó mondani, hogy sajnálom. Hiszen, ezáltal ők maguk szomorúnak érzik magukat. Pedig igazából arról van szó: sajnálom, nem tudtam, mit teszek, nem tudom, honnan jött mindez, nem tudom, mik a gátjaim. Egyszerűen csak sajnálom.
Mások azt mondják, nem tettem semmit, amit sajnálnom kellene! Pedig ha látsz valakit, aki elesik a biciklivel, odamész, felsegíted, és azt mondod: sajnálom. Nem te okoztad a balesetét, mégis azt mondod, sajnálom.
Ez egy egészen új látás módhoz segít hozzá. Négy rövid mondat, ami segít kommunikálni a Mindenséggel. Nem kell, hogy vallásos légy. Csupán hidd el, hogy van valaki, egy erő, ami hatalmasabb nálad, aminek része vagy, s így nem vagy egyedül.
A mondatokat bármilyen sorrendben használhatod.
Sajnálom. Tudom, hogy ott az a valami, amit nem szeretek, ami nem tetszik. Önmagamba nézek.
Kérlek, bocsáss meg! Ezzel megkérem a Mindenséget, hogy törölje nekem, bármi legyen is az a gát, érzés... stb.
Köszönöm! Ez maga a hála. A hála felszabadító érzés. És a tudat, hogy a Mindenség meghallgat.
Szeretlek. Az egyetlen dolog, hogy felold a benned lévő blokkokat, hogy azt mondd: szeretlek.
Beszélj hát a Mindenséggel! Az életed a legnagyobb ajándék! Élj vele!
Ezt a négy mondatot nem azért kell elmondani, mert a Mindenség hallani akarja, hanem azért, mert te akarod mondani! Neked van szükséged rá, nem a Mindenségnek! Hiszen neked nem a Mindenséggel van dolgod, hanem saját magaddal. A Mindenség szeret téged, az maga a szeretet! Oldd hát fel magadban a gátakat ilyen egyszerűen: Kérlek, bocsáss meg!
Sokan azt mondják, akkor köszönöm meg, ha lesz mit. Akkor leszek boldog, ha ez vagy az összejön. Ez így nem működik! A boldogság független mindentől, amid van. Benned van. És amikor boldog vagy, mindened megvan. Köszönöm.
A ,,Szeretlek" megváltoztatja minden pillanatodat. Segít eltüntetni a kétkedést, a múlt programjait. Nem ,,kell" érezned, csak mondd! És ahogy mondod, elkezded érezni is! Hát mondd: Szeretlek! És egyre több dolgot kezdesz vonzani, amit szerethetsz.
Mi az a Zéró szint?
A ho'oponopono-val elkerüljük és eltávolítjuk a mérgező, nemkívánatos energiákat. Ez az a szint, ahova mindannyian el akarunk jutni. Ez az a szint, ahol nincsenek többé korlátok, emlékek. Egy vagy az Istennel, Mindenséggel, Univerzummal. Ahogy tetszik...
És amikor a zéró szinten vagy, nincsenek többé korlátok. Amit a Mindenség a füledbe súg, megteszed, és valósággá válik... Ez a hiányzó titok. Hiszen mindenkinek vannak korlátok az életében. A Vonzás Törvénye könnyebben dolgozik nekünk, ha nincsenek korlátaink.
A zéró szinten mindened lehet, minden lehetsz, bármit megtehetsz, amit csak akarsz!
Minden cselekedetünk, gondolatunk emlékekből vagy inspirációból származik. Az emlékek a múlt programjai, hiedelmeink. Az inspiráció a Mindenség sugallata. Tehát az emlékeinket kell megtisztítani. Ha kitisztultál, inspirációkat kapsz.
Valószínűleg még senki nem érte el a zéró szintet. Dr. Len sem. De amint ő közeledik hozzá, úgy leszünk mi is egyre közelebb.
Dr. Len azt mondja, nem az ember követte el a bűncselekményt, hanem a benne lévő program. Ő a programot tisztította nem az embert! Tehát tisztítsd a programot, közelebb kerülsz a zéró szinthez, közelebb kerülsz a Mindenséghez, inspirációkat kapsz. És ha az inspirációkat követed, az életed könnyűvé válik!
Hidd el, az inspirációkból akarsz élni! És mindez négy kis mondatot múlik!
Dr. Len úgy véli, ha azt gondolod, hogy van választásod, hogy kövesd, vagy ne kövesd az inspirációt, még nem vagy tiszta. Ha azon gondolkodsz, hogy tedd vagy ne tedd, még mindig van egy emlék vagy program, ami visszatart. Amikor tiszta vagy minden kétség nélkül cselekszel a sugallatra. Ha van választásod, még mindig van mit tisztítanod.
Hiszen az tesz boldoggá, amiért ,,jöttél". Tegyük fel, hogy az élet egy zenekar. Te játszol a hegedűn, élvezed, jól csinálod. Kipróbálhatod a nagybőgőt, kevésbé tesz majd boldoggá, és a zenekar sem szól olyan szépen. És ezzel azt akarom mondani, hogy amit valójában szeretsz csinálni, hát azt kell tenned! Kövesd az inspirációd!
És mi az amit szeretsz csinálni? Egész egyszerűen kiderítheted. mit tennél, ha megnyernéd minden idők legnagyobb lottó nyereményét? Oké, vennél dogokat, házat, autót, utazgatnál... De mit tennél utána? Mit csinálnál az időddel? Mik a valódi céljaid az életben? Írd csak le, olvasd vissza, és amit olvasol, az a te utad a siker felé! Légy őszinte magadhoz! Ne csak végy egy szelvényt, hanem dolgozz is rajta!
És megnyerheted! Akkor nyersz, ha tiszta vagy!
Tisztíts!
Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

Joe Vitale Missing Secret (A hiányzó titok) audio programja nyomán... :)

Forrás:
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Szent Teréz imája
  2018-02-20 23:47:15, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Istenem
  2018-02-20 23:46:25, kedd
 
 
Gyurkovics Tibor - Istenem


Ölelj meg engem, Istenem,
már föl akarom adni
az örök ellenállást,
már meg akarok halni.

Köszvényben és közönyben
nagyon sokáig éltem
bódító tisztességben
és tarkó-szenvedésben.

Vadász vadásznak vadra
figyelő úr-cselédje
voltam, miközben kaptak
engem is puska végre.

A füvön így rohantam,
az erdőn így szaladtam,
kapkodtam lábam, ám de
a hitet megtartottam.

Valahol meg kell állni,
valahol meg kell halni,
valami könnyű réten
akarok elfakadni.

Az izmaim a télben
mint jég húrok feszülnek,
úgy néznek a szemembe,
ahogy a menekültnek.

Nem félek a haláltól.
Megállok vele szemben.
De mikor lesújt rám,
Isten, ölelj meg engem.
 
 
0 komment , kategória:  Angyal,Isten vers,videó,idézet  
Kitéve
  2018-02-20 23:45:34, kedd
 
  Dsida Jenő - Kitéve


... És ha megoldás már nem lenne más,
Nyugalom-folyó partjára feküdnék.
Csobog a nagy víz és zizeg a sás.


Csaló, játékos, távoli nagy élet
zaját hallgatom kövült nyugalomban
és jégpáncélos szívem meg se dobban.


Sötét álmom lesz testemen a pólya:
Leszek ismételt, ködös ószövetség,
akit Mózesül tettek a folyóra.


Éjjel nevető csillagokat nézek,
sellő-hadat, mely a folyóra jár
és ringat, renget lágyan a kosár.


Fáraó lánya eljön csolnakán,
ébreszt, bubusgat, csókol és dalol
és én mosolygok, mintha hallanám.


Keserű, szelíd ajkam szögletére
elkésett csókot csurgat majd a Hold:
virrasztott éjek vigasztaló bére.


Hitet talál a kétkedő Tamás,
új tízparancsról álmodozik Mózes...
És zúg a folyó és zizeg a sás...
 
 
0 komment , kategória:  Angyal,Isten vers,videó,idézet  
Alma
  2018-02-20 23:40:48, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Indiai lepénykenyér (naan)
  2018-02-20 23:38:49, kedd
 
  Indiai lepénykenyér (naan)

Hozzávalók

12 dkg búzaliszt
12 dkg tönkölyliszt
1 csipet só
1 ek sütőpor
1 ek olívaolaj
1 dl joghurt
5 dkg tisztított vaj (ghí)
tengeri só
1/2 csokor petrezselyem
szezámmag (elhagyható)

Elkészítés

A liszteket nagy tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot, majd az ujjainkkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadunk kb. 4 ek vizet, közepes keménységű, rugalmas tésztává gyúrjuk, és pihenni hagyjuk 15 percig.
Szárazon felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt. A tésztát 10 egyforma részre osztjuk. A kis gombócokat lisztezett felületen sodrófával kerek lapokká hengereljük, majd egymás után a tűzforró serpenyőbe helyezzük, ahol megemelkednek, és az aljuk barna lesz néhány másodperc alatt. Ekkor megfordítjuk, és a túlságosan puffadtakat pl. lapáttal, bögrével lenyomtatjuk, hogy a másik oldaluk is ropogósan foltosra barnuljon.
A kenyérkék kisütése után a tisztított vajat a serpenyőbe öntjük és addig hevítjük, amíg buborékokat vet. Ezután hűlni hagyjuk, és a habját lyukas lapáttal leszedjük.
A leöblített petrezselymet leszárítjuk, majd a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. Végül a naan kenyereket megkenjük a vajjal, megszórjuk tengeri sóval és a petrezselyemmel, valamint tetszés szerint szezámmaggal.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás pite vaníliakrémmel
  2018-02-20 23:36:05, kedd
 
  Almás pite vaníliakrémmel

Hozzávalók

35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 db tojás
1 ek tejföl
Töltelék:
1,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
5 dl tej
10 dkg cukor
3 db alma
fahéj
cukor (ízlés szerint)
kevés vaj


Elkészítés

A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk.
A tészta 2/3-adát piteformába nyújtjuk, úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.
A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon összefőzzük és félig kihűtjük. Az almát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, kevés vajon a cukorral és a fahéjjal megpároljuk. A tésztára öntjük a pudingot, erre rárakjuk az almát, majd ráreszeljük a megmaradt tésztát. Aranybarnára sütjük.





Megjegyzés

Sárgabarackkal is készíthetjük, csak szeleteljük a krém tetejére.
Bagyinszkiné Évi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Grillezett pácolt csirkecomb
  2018-02-20 23:25:29, kedd
 
  Grillezett pácolt csirkecomb

Hozzávalók

2 gerezd fokhagyma
3,75 dl világos sör
1 dl ketchup
5 ek olívaolaj
2 csipet csilipor
5 ek Worcester-szósz
2 ek folyékony méz
1 ek dijoni mustár

12 db csirke alsó-comb
1 db lime

Elkészítés

A megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, majd egy nagy tálban összekeverjük a szoba-hőmérsékletű sörrel, a ketchuppal, az olívaolajjal, a csiliporral, a Worcester-szósszal, a mézzel és a mustárral, valamint ízlés szerint sóval.
A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, és gondosan a mézes-mustáros pácba forgatjuk. A tálat folpakkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük éjszakára.
A grillt előkészítjük 200-220 fokos indirekt sütéshez. A combokat kivesszük a pácból, majd a forró rostélyon alaposan átsütjük 20-25 perc alatt. Közben forgatjuk és a páccal kenegetjük. A megmosott, cikkekre vágott lime-mal tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 610
  • e Hónap: 6192
  • e Év: 122845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.