Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Mit gondol rólad Isten? Szeretlek,mert szeretlek!
  2018-02-21 12:42:42, szerda
 
  ,,A hegyek és a dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg." (Ézsaiás 54:10, GNT fordítás)




Ha nem érzed Isten szeretetét, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni másokat sem igazán szeretni. Lehetetlen ugyanis szeretetben élni a mindennapokban, ha valójában nem érted, és nem tudod felidézni magadban, hogy mennyire szeret téged Isten.

Minden áldott nap emlékeztetned kell magad arra, amit Ő gondol rólad - ahelyett, hogy mások véleményével foglalkoznál. Továbbá, ne arra koncentrálj, hogy te hogyan vélekedsz önmagadról, és így megszabadulsz a félelmeidtől.

Engedd meg, hogy felsoroljak négyet Isten veled kapcsolatos gondolatai közül azért, hogy emlékeztessenek téged arra, honnan ered a mások szeretetére való képességed.

1. Teljesen elfogadott vagy.

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbáljuk megnyerni szüleink es kortársaink elfogadását, akiket tisztelünk vagy irígylünk- s bizony időnként olyan emberek elismerésére is vágyunk, akikről nem tudunk semmit. Neked viszont fel kell ismerned, hogy Isten már végleg elrendezte az elfogadás kérdését. ,,Jézus [... ] elfogadhatóvá tett bennünket Isten számára" (Titusz 3:7, CEV fordítás). Amit Jézus tett a kereszten, az teljesen elfogadhatóvá tett téged Isten előtt - attól függetlenül, hogy mit tettél, vagy mit fogsz tenni ezután.

2. Isten feltétel nélkül szeret.

Ő nem mond olyasmit, hogy: ,,Szeretlek, ha ..." vagy ,,Szeretlek, mert ...". Ehelyett így szól hozzád: ,,Szeretlek - és kész!" SZERETLEK,MERT SZERETLEK! Nem tudod Őt megakadályozni abban, hogy szeressen, mert a szeretetének alapja nem az, amit teszel, hanem az, amilyen Ő maga. Az Ézsaiás 54:10 szerint: ,,A hegyek és dombok megrendülhetnek, de a szeretetem feléd sosem szűnik meg." (GNT fordítás)

3. Minden bűnödet megbocsájtotta.

Mivel Jézus meghalt a kereszten és az életét adta fizetségül a bűneidért, ezért amint elfogadod a megbocsátás ajándékát, teljes megbocsátásban van részed. A Róma 8:1 szerint ,,Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak" (NLT fordítás)

4. Hihetetlenül értékes vagy Isten számára.

Két okból lehet értékes valami: a személy miatt, aki birtokolja, illetve amiatt, hogy mennyit hajlandó valaki fizetni érte.

Isten gyermeke vagy ,,akit Krisztus megvásárolt és akiért fizetett" (1 Korintus 7:23, TLB fordítás). Jézus Krisztus az életével fizetett érted. Ennyire értékes vagy!

Amikor visszaemlékszel arra, hogy elfogadott és szeretett vagy, hogy minden bűnöd megbocsájtatott, és hogy az univerzum Teremtőjének szemében értékes vagy, akkor sokkal jobban ki tudod majd mutatni ezt a szeretetet mások felé is. Ezen kívűl mélyebb kapcsolatokat is ki tudsz majd alakítani.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Hogyan képes megváltoztatni a magadról alkotott véleményedet, amit Isten gondol rólad?
Mi tart vissza attól, hogy tiszta szívből szeresd, teljesen elfogadd és megbocsáss a körülötted élőknek?
Milyen konkrét módokon mutatod ki mások felé, hogy értékesek a számodra?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.14.)
Link

 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 39 db bejegyzés
e év: 589 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 856
  • e Hét: 6505
  • e Hónap: 10306
  • e Év: 71607
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.