Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ételek, melyek szétrobbantják a vérrögöket
  2018-02-23 21:00:16, péntek
 
 



A vér viszkozitása elsősorban azt jelenti, hogy a vérünk mennyire sűrű és ragadós. Ez a tulajdonság rendkívül fontos, hiszen minél viszkózusabb a vér, annál nehezebben áramlik az erekben és annál nagyobb annak az esélye, hogy összetapadva veszélyes vérrögöket képezzen.

A kialakult vérrögök könnyen "átutazhatják" az egész testünket, és akár az agyba, a tüdőbe vagy a szívbe is eljuthatnak, és ott akár el is zárhatják az ereket. A vérrögöknek tehát életveszélyes következményei is lehetnek, a tüdőembóliától a stroke-on keresztül a szívrohamig. Minél hígabb valakinek a vére, annál kevesebb a vérrögök kialakulásának az esélye.

Ez a tulajdonság számos tényezőtől függ, és például gyógyszerekkel nagy mértékben befolyásolható. Azonban bizonyos ételeknek is van vérhígító hatása, így ezek rendszeres fogyasztásával jelentősen csökkenthetjük a vérrögök kialakulásának esélyét. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy a túl 'híg" vér legalább olyan káros, mint a túl sűrű - a túlságosan híg vér ugyanis véralvadási zavarokkal, fokozott vérzékenységgel jár együtt. Alaposan fontoljuk meg ezeknek az ételeknek a fogyasztását (illetve egyeztessünk ezekről az orvosunkkal), ha vérhígító, vagy a vérrögök kialakulását megakadályozó gyógyszereket szedünk.

A szalicilátokban gazdag ételek a K-vitaminra vannak hatással, ezen keresztül akadályozzák meg a véralvadást. Emellett fokozó hatással vannak a vérkeringésre is. A szalicilátokban gazdag ételek közé tartozik a gyömbér, a cayenne-i bors, a kakukkfű, a kapor, az oregano, a fahéj, és számos gyümölcs, például az áfonya, a narancs, a cseresznye, a szőlő és a mazsola.

Az E-vitamint tartalmazó ételek szintén hatékonyak lehetnek a vérrögök megakadályozása elleni küzdelemben, emellett természetesen egyéb pozitív hatásai is vannak ennek a vitaminnak az egészségünkre. E-vitaminban különösen gazdagok az olajos magvak és a növényi olajok, például az olívaolaj.

Az omega-3 zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szív- és érrendszerünkre és az idegeinkre, segítenek megelőzni és kezelni a szervezetünkben kialakuló gyulladásokat, csökkentik a koleszterinszintet is. Természetesen, az omega-3 zsírsavak a vérrögök kialakulása ellen is a segítségünkre lehetnek. Érdemes több zsíros húsú halat (például lazacot, makrélát, heringet vagy szardíniát) fogyasztani, de omega-3 zsírsavakban gazdagok az olajos magvak is.

Azok az ételek, melyeknek baktériumölő hatásaik is vannak, szintén hígíthatják a vért. Ezt elsősorban úgy érik el, hogy befolyásolják a K-vitamin (vagyis a véralvadásért felelős mikrotápanyag) előállításában szerepet játszó baktériumok szaporodását, élettartamát. Könnyen az étrendünkbe építhető, antibakteriális hatású ételek például a hagyma és a fokhagyma, a méz és a fahéj.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Ingadozó vérnyomásra gyömbér és sárgarépa
  2018-02-23 20:53:12, péntek
 
  A gyömbér és a sárgarépalé együttes hatása





A jobb közérzet és az egészséges életmód érdekében érdemes például kipróbálni a következő finomságot, amire akár üdítőként is tekinthetünk, annyi különbséggel, hogy az általunk elkészített lé tele van tápanyagokkal, vitaminokkal, és nem okoz semmilyen betegséget, mint az üzletekben kapható agyoncukrozott, szénsavazott, tartósítószerezett társaik.

Pár sárgarépát gyümölcsprés segítségével facsarjunk ki, és egy kisebb gyömbér darabot is daráljunk le. Ezek levét kell összekeverni.

Védi a keringési rendszert
A gyömbér vérnyomás-szabályozó hatóanyagokat tartalmaz, és mivel gyulladáscsökkentő hatása is van, ezért a vérerek egészségét is képes megőrizni, a rugalmasságukat visszaállítani, ezáltal csökkentve a vérnyomást és megkönnyítve a szív munkáját is.

Rákellenes
Mivel a gyógyitalban sok C-vitamin van, ezért ez az erős antioxidáns megakadályozza, hogy a rákos sejtek kifejlődjenek és szaporodásnak induljanak, és ezáltal daganatos betegséget idézzenek elő. Főként a mell-, a petefészek-, és a vastagbélrák ellen véd a C-vitaminnal teli nedű.

Egészséges, szép bőr
A C-vitamin hatására bőrünk több kollagént fog termelni, így életkorunkból akár több évet is letagadhatunk, mivel bőrünk fiatalabbnak fog tűnni. Ugyanakkor az ital fogyasztásával a sebek is gyorsabban fognak összeforrni és a hegesedés sem fog annyira feltűnően éktelenkedni. Sok E-vitamin is van a finom nektárban, aminek szintén bőrfiatalító hatása van, véd a káros napsugárzástól és a bőrgyulladástól is.

Erősíti az immunrendszert
Ahhoz, hogy ne legyünk betegek, a szervezet védekező mechanizmusa szinte tökéletesen kell működjön. Igen ám, de az immunrendszer is le-legyengül, ezért létfontosságú, hogy karban tartsuk. Ebben segít a már említett C-vitaminnal telített gyógyital, de a benne lévő A-vitaminnak is nagy szerepe van az egészségmegőrzésben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Szép és kedves
  2018-02-23 20:34:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szépek, kedvesek  
B12 hiány és tünetei
  2018-02-23 20:31:12, péntek
 
 



Ahogy egyre öregszünk, szervezetünk kevésbé tudja felhasználni a B12-vitamint, ha egyáltalán hozzájut, így ezért nagyon fontos, hogy életkorunknak megfelelő mennyiségű B12-vitamint fogyasszunk.

Azt is figyelembe kell venni, hogy ha valaki 2-es típusú cukorbetegségben szenved és gyógyszeres kezelésben részesül, akárcsak a gyomorégésben szenvedők, akik szintén tablettákat szednek, hogy ezek hatására a B12-vitamint nem egyszerű pótolni, ami sok esetben krónikus fáradtsággal, látásproblémákkal párosul.

Íme az a 9 tünetet, ami a B12-vitamin hiányára utal!

1. Alig tudunk ébren maradni délután, úgy is, hogy teljesen, 8 órában átaludtunk az éjszakát. A fáradtság az első jele a B12-vitaminnak, ami hozzájárul a vörös vérsejtek termeléséhez, amelyek az oxigént szállítják a szervekhez.

2. Ha a szervezetünk nem jut elég oxigénhez, akkor az izmaink elgyengülnek, és azt vesszük észre, hogy egy pohár víz felemelése is rendkívül megerőltető lehet.

3. Különös dolgokat tapasztalunk a testünkben, sokszor fordul elő, hogy bizsergést érzünk, olyat, mintha ezer tűvel szurkálnának. Ez pedig azért van, mert az idegsejtek sem jutnak elég oxigénhez, így nem tudják megfelelően ellátni feladatukat.

4. Hirtelen megfeledkezünk alapvető dolgokról, vagy összekeverünk ezt-azt, például betesszük a hűtőbe a kulcsainkat, vagy ehhez hasonló, ,,butaságokat" követünk el. Ez nem azt jelenti, hogy felütötte a fejét a demencia, csupán B12-vitamin hiány alakult ki, amit véranalízissel könnyen meg lehet állapítani.

5. Szédülünk, ha megmászunk egy kisebb lépcsőt, vagy bármilyen nagyobb volumenű testmozgást végzünk. Ez is annak a jele, hogy kevés B12-vitamin van a szervezetünkben.

6. Ha bőrünk sápadttá válik, akkor ennek az egyik oka a B12-vitamin hiánya lehet, amit az okoz, hogy a vörös vérsejtek sérülékenyebb lesznek, és ha eltörnek, bilirubin bomlásterméket bocsájtanak ki, ami a sápadtságot eredményezi.

7. Ha megvizsgáljuk a nyelvünket, és az vöröses színű, sőt, ha a végénél gyakran égető érzést tapasztalunk, és az ízlelésünk is romlik, akkor a tüneteket a kevés B12-vitamin okozza.

8. Az érzelmi kitöréseket, labilitást is okozhatja B12-vitamin hiánya. Amennyiben gyakran elkezdünk sírni, sokszor ok nélkül, máskor meg idegessé, ingerlékenyé válunk érdemes pótolni ezt a fontos vitamint.

9. Szemrendellenességek, látászavarok is kialakulhatnak, ha hosszú ideig B12-vitamin hiány áll fenn. Érzékenyek leszünk a fényre, dupla látás jelentkezhet, súlyos esetben akár vakulás is előfordulhat. Ha állandóan egy árnyékos foltot látunk, akkor forduljunk azonnal szemorvoshoz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Csipkemintás menyasszonyi ruha
  2018-02-23 20:26:02, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Menyasszonyi ruha
  2018-02-23 20:24:56, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Esküvői-estélyi ruhák  
Mindig lesznek.... :-)
  2018-02-23 20:22:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Lúgosító ételek
  2018-02-23 20:18:16, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Hasi zsír ellen - 2
  2018-02-23 20:13:16, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
Hasi zsír ellen - 1
  2018-02-23 20:12:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógytornák   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 270 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 138
  • e Hét: 8920
  • e Hónap: 40406
  • e Év: 245107
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.