Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
  2018-02-24 21:00:06, szombat
 
 










A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁK ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA


"Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika."

/Joszif Visszarionovics Sztálin/


...A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.

/Alekszandr Szolzsenyicin/



A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott határozata rendelte el. Azóta minden év február 25-én tartják országszerte a megemlékezést annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták.

Az emléknap sajátossága, hogy a múlt felidézése mellett kegyelettel emlékezünk mindazokra, akik áldozatul estek a kommunista diktatúráknak: akiket megfosztottak életüktől, akiket bebörtönöztek, táborokba hurcoltak vagy internáltak, de ideszámítanak azok is, akiknek a hatalom tönkretette az egészségét, egzisztenciáját, akik nem tanulhattak tovább, akiket ,,bepofoztak" a téeszekbe, öngyilkosságba kergettek... és folytathatnám a sort.







1947. február 25-én Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a megszálló szovjet hatóságok jogellenesen letartóztatták, és a Szovjetunióba hurcolták. A mentelmi jogától megfosztott képviselő 8 évet töltött börtönökben és munkatáborban. Szabadulását követően 1956-ban tagja volt Nagy Imre kormányának. 1958-ban a Hazafias Népfront jelöltjeként országgyűlési képviselővé választották, bár betegsége miatt ténylegesen nem politizált. 1959-ben, 51 évesen halt meg. Bronzszobra ma mementóként áll az Országház előtt.

Kovács Béla letartóztatása annak a tudatos folyamatnak volt a része, amely során a kommunista párt az ellenszegülők kiiktatásán keresztül a totális egypárti diktatúra kiépítése felé haladt. Nem sokkal később leváltották Nagy Ferenc miniszterelnököt, és a választójogi törvény önkényes módosítását követően megtartott kék-cédulás választásokkal végleg felszámolták a demokrácia utolsó pilléreit.

A pártállami rezsim majdnem fél évszázados uralma alatt tudatosan és módszeresen tiporta lábbal az emberi- és szabadságjogokat: államosította a magántulajdont, tiltotta az egyházak működését, megtagadta a szabad sajtó és a véleménynyilvánítás jogát. Életképtelen gazdasági rendszerrel taszította nyomorba a társadalmat, és hamis ideológiától hajtva földelte el történelmi hagyományait, kulturális értékeit. Erkölcsi mércét nem ismerve üldözte mindazokat, akik ellenálltak, mást gondoltak, vagy a külső hatalom írta agresszív eszme által üldözendőnek ítéltettek

A kommunista diktatúrák halálos áldozatait világviszonylatban 100 millióra becsülik. Kelet-Európában a számuk eléri az 1 milliót. Ennyien vesztették életüket éhínségben, kényszermunkatáborban, vagy kegyetlen kivégzés által. Jóval többre tehető azok száma, akiket a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorított. A rendszer áldozata volt az is, akit vallattak és kínoztak, akit megbélyegeztek, akit kirekesztettek vagy börtönbe zártak, akit csoport vagy vallási hovatartozása miatt üldöztek; mindenki, akit megfosztottak a szabad cselekvés és választás lehetőségétől.

Az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott határozatával minden év február 25-ét a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánította. Ezen a napon emlékezünk a több tízezer, családjától elválasztott és kényszermunkatáborba hurcolt honfitársunkra, a koholt vádak alapján mészárszékre küldött nemzettársainkra, az ellenállóként mártírhalált halt hősökre. Ezen a napon emlékezünk mindazokra, akik az erőszakrendszer áldozataivá váltak, családtagjaikra és szeretteikre, akiket a kommunista rezsim meghurcolt és kiszolgáltatott. És ezen a napon emelt fővel emlékezhetünk minderre, mert egy letűnt rendszer bűneit emlegetjük, amelyet a nemzet kitartása és a szabadság iránti olthatatlan vágya örökre eltemetett.







Illyés Gyula: EGY MONDAT A ZSARNOKSÁGRÓL


Hol zsarnokság van,
ott zsarnokság van,
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,

nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott zsarnokság van

[...]

s mert minden célban ott van,
ott van a holnapodban,
gondolatodban,
minden mozdulatodban;

mint víz a medret,
követed és teremted;
kémlelődsz ki e körből,
ő néz rád a tükörből,

ő les, hiába futnál,
fogoly vagy, s egyben foglár;
dohányod zamatába,
ruháid anyagába

beivódik, evődik velődig;
töprengenél,
de eszmét
tőle fogan csak elméd,

néznél, de csak azt látod,
amit ő eléd varázsolt,
s már körben lángol
erdőt
űz gyufaszálból,

[...]

hol zsarnokság van:
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;

[...]

mert ahol zsarnokság van,
minden hiában,
e dal is, az ilyen hű,
akármilyen mű,

mert ott áll
eleve sírodnál,
ő mondja meg, ki voltál,
porod is neki szolgál.







Illyés Gyula - Egy mondat a zsarnokságról

Link



A kommunista diktatúra áldozatairól...

Link



Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

Link











 
 
0 komment , kategória:  Híres emberek-jeles napok-évfo  
Hétvégi gondolatébresztő
  2018-02-24 19:00:49, szombat
 
 







HÉTVÉGI GONDOLATÉBRESZTŐ


Arról, hogy hova is jutottunk?

Vonja le belőle mindenki a tanulságot!


MINT A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁBAN: BETILTANÁK AZ EGYHÁZI OKTATÁST

/Ha nem látom, akkor nem is hiszem el, hogy ilyen van/


Azért jók a tüntetések, mert ilyenkor a megmozdulásokon a megjelentek legalját is láthatjuk. Nincs ez másként a diákok tüntetésével kapcsolatban sem.



Ez olyan nagyon demokratikus, mint a kommiunizmus volt? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)



Szerintük ez vicces: ateisták a Bazilika előtt. Kívül. Szerencsére? Sajnos? (Fotó: ateizmus.hu / Facebook)





Egy dolgot fontos előrebocsátani: semmi bajom az ateistákkal, szoktam értük imádkozni és tudom - mennyire érdekes és szánalmas is ez egyben -, hogy a kórházi intenzív osztályon mindenki hívő...

De tényleg nincs velük semmi bajom. Illetve nem volt, egészen eddig. Az ateizmus.hu képviselői - nem linkelem ide, nem jár az ingyenreklám, aki akarja írja be a böngészőjébe - megjelentek a pénteki diáktüntetésen és ha már ott voltak, akkor egy transzparenst is lobogtattak: "Kifelé a papokkal az iskolákból!"

Röviden: menjetek a picsába!

Hosszabban.

A demokráciában az a jó, hogy dönthetünk. Például arról is, hogy a gyerekünk állami, vagy egyházi iskolába járjon, esetleg abban a kérdésben, hogy menjen-e hittanra a gyerek, vagy ne, sőt ha megy akkor határozhatunk a felekezetről is. A lényeg az, hogy dönthetünk! Az ateisták képviselői ezt az alapvető jogot akarják korlátozni. Szeretném - sőt akarom -, hogy a jövőben is legyenek olyan iskolák, amelyeket az egyház működtet, vagy legyenek olyan papok, tiszteletesek, akik az intézményekben tanítanak.

Kifelé a papokkal az iskolákból - rémes egy mondat. Ez talán 1989 előtt még "normális" hozzáállás volt, de ma már nem. Persze lehet, hogy az ateisták képviselői visszasírják a kommunisták egyházellenességét, de az is megeshet, hogy akaratlanul is lerántották a leplet a diákok roppant független tüntetéséről. Nem kell távoli emlékeket elővenni, hogy tudjuk, melyik párt támadja mostanában folyamatosan az egyházakat, a hívő embereket. Persze, hogy a Demokartikus Koalíció. DK-ateisták-diáktüntetés. Egyszerű volt összekötni, már csak azért is, mert a megmozdulás szervezői nem zavarták el lendületből a fenébe azokat, akik ilyen transzparenssel tüntetnek. Hagyták, márpedig tudjuk, hogy ez beleegyezés.

És tényleg fontos, hogy nem az ateistákkal van baj - úgy általában -, de nem is azzal, hogy vannak papok az iskolákban. A baj kérem, a barmokkal van.


Link








A PÉNTEKI TÜNTETÉSEN ISMÉT CSÖKKENT AZ ÉRTELEM


Egyébként újra elbukott az egész a gyér érdeklődés miatt

Nem kicsit, nagyon


Nem akarunk foglalkozni az ezerszer elismételt grafikonnal, mely szerint nálunk Magyarországon vannak legkevésbé leterhelve a diákok, mert utána a HVG megírja újra a hazugságát és Sebestyén Balázs meg Vadon Jani (Rákóczi Feri ölelő hallgatásától kísérve) újra elhazudja a HVG hazugságát, miszerint “túl vannak terhelve a diákok". Pedig a lóf@szt. De ezt a hazugságot fogja mantrázni az RTL Klub, a 24.hu az index. és a többi liberál-náci szennyportál is.







Tehát ebből is látszik, hogy ez az egész egy politikai tüntetés volt, nem a diákokról szólt, hanem az ő felhasználásukkal egy ócska, külföldről pénzelt politikai megmozdulásról volt szó.

Egyébként voltak kormányellenes rigmusok, EU zászló lobogtatás, világító telefonnal hadonászás, és füstgránát.

Az értelem tovább csökkent pénteken, mutatjuk is képekben:




























Nagyjából ennyi.

Nem kívánunk ezzel többet foglalkozni. Hülyeségekre nem ér rá stábunk.

(képek: pestisracok.hu, hvg.hu)


Link








Bayer Zsolt: LEVÉL JÖTT!

Végre valaki kimondta... Olvasd el te is és add tovább...!

Nem a belpolitika, itt már a lét a tét.

Saját magad, gyermeked, unokád jövője, élete.

A fehér ember cserével végleg kiáll?

Úgy tűnik a fehér, európai ember piros lapot kapott. Ki kell szállnunk a Világtörténelem nevű játékból. El kell tűnnünk, mint szegény dodó madárnak vagy a tasmán tigrisnek. Egyes, magukat globális sakkjátékosnak képzelő alakok úgy döntöttek, hogy levesznek minket a tábláról. Minket, a fehér, keresztény, európai embereket. Hogy ez hülyeség?

Az istenkomplexus már csak ilyen. Hogy ez összeesküvés-elmélet? Biztosan. Legalább annyira, mint ha 1930-ban valaki azt mondta volna egy berlini zsidó kiskereskedőnek, hogy 5 év múlva jönnek a nürnbergi törvények, 15 éven belül pedig gázkamrába és krematóriumba fogják küldeni őt és az egész családját, csak azért, mert zsidó. Tuti elhitte volna. Most azt mondhatjuk: ha ez így megy tovább, 20 éven belül kirántják a fehér, európai ember lába alól az otthonát, Európát.

Az ezt célzó bevándoroltatás már folyamatban van, az Európai Parlamentnek nevezett ideg- és elmeosztály épp most hozott róla határozatot, kötelezővé téve bármennyi bevándorló befogadását. Ebből még bármi is lehet. A pakliban benne van egy újabb, akár egész Európát romba döntő belháború is. Végül is a spanyolok kb. 800 év alatt foglalták vissza a földjüket a muszlim hódítóktól. Kelet és Közép-Európából és a Balkánról közel 600 év alatt sikerült kiverni az oda betörő ,,béke vallását".

A Szentföldet meg csak percekre tudták visszavenni a haladó, balliberális körökben szívesen gyalázott keresztes háborúk.

(Csak a miheztartás végett: a keresztes háborúk nem hódító, hanem muszlimok által elrabolt keresztény területek visszaszerzéséért indított, tehát honvédő háborúk voltak - minden bűnükkel és hibájukkal egyetemben is csak reakciók voltak a muszlim agresszióra.)

A Nyugatnak viszont sajnos tényleg az agyára ment a jólét. (Vajon ez valami, a génjeinkbe kódolt önmegsemmisítő mechanizmus lenne? Hogyha elég jól élünk, akkor egyszer csak kiirtjuk magunkat?) A Nyugat elpuhult és elhülyült.

Saját közveszélyes elmebetegeinek a játszóterévé vált. A nagyravágyó, arrogáns középszerűség végül csak megtalálta a keresztény etika Achilles-sarkát: hogy a bűntudat intézményesítésével egész jól lehet manipulálni az európai embert. Akár a kollektív önmegsemmisítésig is (ld. Németország, Svédország).

Felfoghatatlan, hogy milyen eszelős eszmék és gondolatok követelnek széleskörű elfogadást vagy akár kizárólagosságot is maguknak.

A normalitás meg csak nézi bután az agresszív, önérvényesítő idiótákat, hogy ,,Mi v a a a n?" Tehát mi, fehérek végleg, cserével kiállunk. Igen, cserével.

Amint azt az ENSZ 2000-ben íródott tanulmánya is kifejti. A címe: Replacement migration. Ami szerint Európának (is) hamarosan rendkívül súlyos demográfiai krízissel kel szembenéznie.

A csökkenő születésszám miatt végzetesen elbillen a keresőkorú aktívak és nyugdíjas korú inaktívak aránya az utóbbiak javára. És ennek következtében Európa társadalmai, gazdaságai és szociális rendszerei hamarosan berogynak.

Erre a demográfiai problémára egyetlen megoldás van: a hiányzó embereket migrációval, azaz bevándoroltatással kell pótolni. Szerintük.

Nem ám a fiatalok támogatásával. Nem a gyermekvállalási kedv növelésével. Nem a sokgyermekes családmodell támogatásával. Nem az abortuszok számának csökkentésével, nem az utódnemzésre alkalmas, férfi-nő kapcsolaton alapuló családok megerősítésével.

Nem az Európában oly trendi, mának élő, karrier-orientált, egocentrikus, szibarita, konzumidióta, önpusztító értékrend elleni közösségi küzdelemmel. Nem.

Ez mind-mind hülyeség. Szerintük.

Valamint súlyosan sértené az európai ember önrendelkezési jogát. Például a saját, Darwin-díjas kipusztításáról. Szerintük.. Szóval a demográfiai problémát csakis bevándorlással lehet kezelni. 2050-ig több, mint 1 milliárd migráns behozatalával.

Nem vicc. Le van írva, feketén-fehéren. Na most emelje fel a kezét, aki az elmúlt 17 évben hallott erről az ENSZ-anyagról. Én is csak nemrég, az Echo TV Háttérkép című műsorában. Vagy az emelje fel a kezét, aki az elmúlt 17 évben hallott bármilyen, a már 17 éve is ismert demográfiai katasztrófahelyzet megelőzését vagy kezelését célzó európai uniós intézkedésről. Nem? Nincs ilyen? De legalább az uborkák egyenesek. De vissza a lecserélésünkhöz!

Ha az 500 milliós Európába bejön több mint 1 milliárd nem fehér, viszont jó eséllyel muszlim migráns, akkor vajon mennyiben marad Európa fehér kultúrájú, szokású, jogrendszerű és arculatú világ? A helyes válasz a semennyire). Európa szépen átalakul Közel-Keletté meg Afrikává. Már ami a társadalmi és civilizációs viszonyait illeti. Ugyanis a Közel-Keleten és Afrikában nem maguktól olyan középkoriak az állapotok, mint amilyenek. Azokat az állapotokat azok az emberek teremtik és tartják fenn, akik ott élnek.

És akik most idejönnek és szépen hozzák magukkal az iszlám szocializációjukat, a kb. 7. századi világképüket, erkölcsi felfogásukat, konfliktuskezelési eljárásaikat, az olykor kifejezetten barbár, errefelé súlyosan törvénysértő szokásaikat, a méltán világhírű munkaerkölcsüket, az évszázados, évezredes gyűlölködésüket (ld. a törökök és kurdok viszonya Németországban).

Hogy a fenébe is lehetne kompatibilis Európával, aki szerint teljesen rendben van, ha 60 évesen elveszi feleségül a saját 8 éves unokahúgát?

Vagy aki elvágja a saját lánya torkát, mert olyan fiúval randizott, akit előzőleg nem hagyott jóvá a család? Ezeket a dolgokat hogyan lehet harmonizálni az európai jogrendbe?

Ne feledjük: ezeket az embereket a saját hazájukban európai szemmel nézve hihetetlenül durva törvényekkel és büntetésekkel tartják kordában. Egy ilyen körülmények között szocializálódott embernek az európai jogrend, ahol a bűnelkövetőnek gyakran több joga van, mint az áldozatnak, maga a Kánaán.

És röhögve fog visszaélni a tökkelütött jogvédők mozgalmárkodásával. Pláne, hogy még ki is képzik, hogyan tud visszaélni az európai jogrend adta lehetőségekkel. És persze ezen a pocsék tortán is van hab. Méghozzá az, hogy szerintük ők, az iszlám a magasabb rendű kultúra és civilizáció. Nem a modern, szekularizált Európa. A vagyonunk, az tetszik. Az kell.

A lakásunk, a kocsink, az óránk, a telefonunk, a pénzünk. De a kultúránk az sátáni. Ehhez egy igazhitű nem alkalmazkodhat a gyehenna örök tüzének kockázata nélkül. Ezt kellene már végre felfognia a sok féleszű migráns-simogatónak, akiknek esze ágában nincs valóban megismerni és megérteni ezeket az embereket. Képmutató, hiú altruizmusukban azt hiszik, hogy ide valami ,,nemes vademberek" érkeznek, akik azonnal felismerik és elismerik az európai kultúrfölényt, és szép engedelmesen fejet hajtanak az európaiak nagyvonalú gesztusai előtt. Hát egy frászt.

Ezeknek az embereknek eszük ágában sincs integrálódni. Hiszen a 3-4-5 éves koruk óta beléjük nevelt értékrend szerint a keresztény civilizáció erkölcsi értékeit tekintve mélyen az iszlám alatt áll. Tehát az integráció, az alkalmazkodás az üdvözülést ellehetetlenítő visszalépés lenne a jelenlegi kulturális szintjükhöz képest. Szóval ezekre a figurákra fognak lecserélni minket, fehér, keresztény, európai embereket. Kilóra, darabra tuti meglesz a hiányzó népesség.

De hogy termelékenységre, vagy hatékonyságra is meglenne, azt tényleg csak regisztrált elmebajosok hihetik.

Ha tetszik egyeseknek, ha nem, a fehér ember a bolygó egyik legszorgalmasabb, legkreatívabb és legképzettebb embertípusa. Nem véletlen, hogy hogyan néz ki a fehér ember szállásterülete és hogy néz ki a bevándorlók otthona.

Nem véletlen, hogy Európában áll a Mátyás-templom. Nem véletlen, hogy a Nobel-díjat Nobel-díjnak hívják. És az sem véletlen, hogy a Kalasnyikov errefelé nem állandó kiegészítője az öltözködésünknek. De úgy látszik, mindez már mit sem számít.

Mert elfogadhatatlanul drágák vagyunk az istenkomplexussal megvert, végtelen étvágyú elit számára. Magasak az életszínvonalunkkal kapcsolatos igényeink. Túl sokat költünk szociális juttatásokra, ami megengedhetetlen mértékben csökkenti a befektetések hozamát.

Ráadásul tájékozottak vagyunk, tisztában vagyunk a jogainkkal, egész jól hálózatosodunk, képesek vagyunk összefogni és együttműködni bizonyos célok elérése érdekében. Mi, akik eddig azt hittük, hogy valamiféle jó-rossz demokráciában élünk, kicsit nehezebben nyeljük le, amikor kiderül, hogy ebből egy szó nem igaz, és az európai politikai elit mára totálisan felmondta a választóik érdekeinek képviseletére és érvényesítésére vonatkozó kötelezettségét.

Bezzeg egy törzsközösségi viszonyok között felcseperedett (sic!) afgán kecskepásztornak nincsenek ilyen igényei. Egy szó, mint száz: veszélyesek vagyunk.

El kell tűnnünk.

Hát ezért kaptunk piros lapot a világ önjelölt játékvezetőitől. Ideje lenne a tudomásukra hozni, hogy mivel játszogathatnak és mivel nem.

Ideje lenne jól érthető jelzéseket adni, hogy elég a zsoldjukban álló hulladékmédiából, elég az agyzsibbasztó propagandából. Elég a felülről szervezett és fizetett civil szervezeteikből és elég a bennük fontoskodó Főállású ,,civil" Mozgalmárokból.

Elég a retardáltakkal feltöltött, szellemileg deformált Európai Unióból, elég ebből a meghekkelt, áldemokratikus cirkuszból. Elég a lefizetett politikusokból, elég a rólunk, de nélkülünk döntő bürokratákból. Elég ennek az akarnok, bolsevik (régebben: jakobinus, mostanában: liberális) kisebbségnek a basáskodásából.

Mert nem vagyunk hajlandók eltűrni, hogy bárki is eltöröljön minket, a hazánkat és a civilizációnkat a Föld színéről! És nem fogjuk ölbe tett kézzel tűrni a lecserélésünket!

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog - Bayer Zsolt blogja
www.flagmagazin.hu


Európának ma nincsenek igaz vezetői, közönséges gonosztevőket ültettek pozícióba a náluk is nagyobb gonosztevők. Kezükben a média, pénz és hatalom. Nincs elég tudatos ember, aki képes lenne a hatalmon lévőket leváltani. A tudatlan tömegeket úgy irányítják, ahogy akarják.


Link








És itthon - megy a hülyítés

INGYENNET, INGYENGÁZ, INGYENVÍZ, INGYENÁRAM - Gyurcsány kormányzásra készül

Link



Szép estét Budapest, szép estét Magyarország!







 
 
0 komment , kategória:  Média  
Orvosokról...
  2018-02-24 15:45:32, szombat
 
 







ORVOSOKRÓL...




Úgy influenza táján megszívlelendő!

Tünetmentes télvégét kívánok:







Menj csak az orvoshoz, betegséged majdcsak akad!!!

(Vietnami közmondás)







Már olyan fejlett az orvostudomány, hogy manapság ritkán hal meg valaki orvosi segítség nélkül.

(M.Kupecký)







Amíg él a páciens, az őt ellátó orvosnak mindig igaza van. Csak a boncolás és az érzéketlen kórboncnok szorítja őket a sarokba.

(R. Gordon)







Ha már nem változik a betegséged, legfőbb ideje orvost váltanod...!

(P.G. Cesbron)







Ha kevesebbet beszélnénk a betegségekről, az emberek egészségesebbek lennének.

(J. Anouilh)







Az orvostudomány már olyan szédítő lépéseket tett, hogy gyakorlatilag nem találni egészséges embert.

(A. Huxley)







Egészségesek csupán azok, akik még nem tudják, hogy már betegek.

(D. Radovič)







Néha úgy tűnik, hogy a természet az emberekre csak rövid lefolyású betegségeket küld, de az orvosok elsajátították ezek meghosszabbításának művészetét

(M. Proust)







A türelmetlen orvos olyan, akár a vakbél: nemcsak hogy állandóan izgatott állapotban van, de a maga helyén még fölösleges is.

(R. Koch)






Ha az orvos megnevezi a betegségedet, akkor már tudja mi a bajod.

(A. Bloch)






Minden orvos képes kigyógyítani; legalábbis a medicínába vetett illúzióidból.

(J. Sekera)







Ha megtörtént az operáció, senki sem bizonyíthatja, hogy teljesen fölösleges volt.

(G. Bernard Shaw)







Doktorok és ügyvédek - egyforma banda, azzal a különbséggel, hogy az ügyvéd megnyúz, de az orvos még ráadásul el is patkoltat.

(A.P. Čechov)







Egészséges az olyan ember, akinek mindig valahol máshol fáj.

(M. Twain)







Szklerózis a legszebb kór: nem fáj és naponta valami újat tudsz meg.

(Aurelius Augustinus)







Az orvosok nagyon szerencsések: sikereikre süt a nap, tévedéseiket betakarja a föld.

(Latin közmondás)







Állítólag már influenza járvány van, ezért a lentiek megszívelendők!

Tünetmentes hétvégét kívánok!

Jó egészséget!











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 315 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1099
  • e Hét: 9554
  • e Hónap: 49375
  • e Év: 227250
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.