Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Rengeteg víznek kel lefolyni ahhoz hogy az első repedések me
  2018-02-26 20:23:31, hétfő
 
  Rengeteg víznek kel lefolyni ahhoz hogy az első repedések megjelenjenek a gáton,úgy tűnik hogy az első repedések megjelentek!Ami javíthatatlan!Egyetlen hópehely sem érzi magát felelősnek a lavináért,de úgy tűnik hogy a hópelyhek száma napról napra nő!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha függöny nincs is kéznél, egy tükröt azért jó lenne keresn
  2018-02-26 20:04:46, hétfő
 
  Ha függöny nincs is kéznél, egy tükröt azért jó lenne keresni
Molnár Bálint | Ma | 16:36

Drága Viktorom! Engedd meg, hogy gratuláljak. A bátorságodhoz. Vagy én nem tudom, hogy a bátorság számlájára kell-e írni, amit ma műveltél, mindenesetre egy hős vagy. Pirosbetűs ünnepnap ez nekünk, bizony. Hogy függöny hiányában szóba álltál az ellenzéki sajtóval. Büszke vagyok rád!

Azt nem mondom, hogy értem is, amit összehordtál, de jó látni, hogy ki vagy simulva a tegnapi böszme nagy lebőgés után. Engedd meg, hogy idézzelek, hátha valaki érti, amit mondani akartál. Jó, az most tényleg mindegy, hogy a válaszodnak semmi köze nem volt a feltett kérdéshez, de a magabiztosság fél egészség. Szóval azt állítod:

A mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen, tehát mi csak úgy, véletlenül vagy szerencse révén, vagy a többiek gyengesége miatt sosem nyertünk választást. (...) Ha mi nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítani, mint az ellenfeleinknek, ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgozni, ez a tanulság.

Meg még az is a tanulság, hogy szembe kell nézni - mondod. No, nem az esetleg hibáitokkal, arról szó nincs. Ti nem tudtok hibázni, nektek nincsenek hibáitok, ti tökéletesek vagytok. Hanem hogy az ellenfelekkel kell szembenézni és el kell hárítani a veszélyt, ugye. És máris megérkeztünk a te terepedre. Szóval azt mondod, meg kell akadályozni, hogy azok kapjanak támogatást, akik bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot. Azt mondod, számodra a választás tétje nem változott, egyetlen dologról szól:

bevándorlóországgá alakulunk-e a választás eredményeképpen vagy nem.

Ha már ilyen szépen megdícsértelek, akkor mondom tovább. Örülök, hogy a tények nem zavarnak össze egyáltalán. Örülök, hogy te még mindig a bevándorlóországos rablómesénél tartasz. Ezek szerint nem olvastad Bayer haverod intelmeit, hogy miszerint komoly vereség, szimbolikus térben, szimbolikus időben, szimbolikus városban, ne csapjuk be, hanem inkább kaparjuk össze elő önmagunkat. Ez mondjuk engem egyáltalán nem izgat, azzal hülyíted a tábort, amivel lehet.

Ennek ellenére ez a politikai éleslátás minden alkalommal lenyűgöz. Nektek aztán sosincs ingyen semmi, nektek mindenért többet kell tenni, mint az ellenségnek, titeket állandóan ver a sors keze, nektek mindig az elnyomottak, a mártírok, az igazságtalanul bántalmazottak hangján kell vinnyogni. Nyolc év után is, baszki. Úgy, hogy az öletekbe hullott Gyurcsány őszödi beszéde, alátok muzsikált a gazdasági világválság, az olaj- és a gáz világpiaci árának zuhanása megágyazott a rezsicsökkentéses átveréseteknek és hát lássuk be, a migrációs válság soha nem jöhetett volna jobbkor.

És miután az elmúlt nyolc évben annyi uniós forrás áramlott az országba, amennyi soha azelőtt, és soha ezután nem fog, miután megvalósítottátok a munkaalapú, kerítéssel körbezárt, extra biztonságos teljes foglalkoztatás földi paradicsomát és nem győztétek túllicitálni egymást a Hódmezővásárhelynek beígért milliárdokban, miután akkorát taknyoltatok, amekkorát, most jössz és lenyomod ezt az ócska mártír dumát. Úgy, hogy kinyírtatok egy csomó médiafelületet, az oligarcháitok rátették a kezüket minden mozdíthatóra, a független intézményeket kiheréltétek és kvázi üzleti vállalkozást csináltatok a közpénzes bödön körül egymás tyúkszemére taposva.

Ha függöny nincs is kéznél, egy tükröt keressél már, Viktor! Mert ez a bevándorlózás (kicsit hamar elkiabáltam, hogy ma valahogy alacsonyabban száll a sorosozás, mint tegnapelőtt) azzal együtt is siralmas, hogy ma kivételesen nem rohantál el a sajtó elől. Jaja, itt tartunk, hogy már ez is hír.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-fuggony-nincs-is-keznel-egy-tukrot-azert-jo-le nne-keresni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Induljon a békemenet
  2018-02-26 20:02:52, hétfő
 
  Induljon a békemenet

Tamás Róbert | Ma | 20:00

Fagyos szép estét! Kitartás, egy hét múlva itt a tavasz, vagy ahhoz hasonló. Aztán meg itt az április, ami sokkal izgalmasabbnak tűnik tegnap óta, mint amiben eddig reménykedni mertünk. Abban biztos vagyok, hogy addig sem fogunk unatkozni, erről gondoskodik ártunk és ormányunk. Pedig én annyira, de annyira szeretnék már unatkozni! Legalább egy kis időre jó lenne megtapasztalni, hogy milyen az, amikor semmi érdekes nem történik, minden normálisan működik, a politikusok teszik a dolgukat, a kormány vezeti az országot, a gazdaság működik, az egészségügy és az oktatás fejlődik, mi pedig reszelgetjük a körmünket fenenagy unalmunkban. Nem lehetne egyszer megpróbálkozni vele?

Jelen állás szerint az van, hogy a toporzékolásügyi miniszterünk intézkedik.

Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó Péter az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Zeid Raad al-Husszeint, mert idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt hétfőn Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülésén elmondott beszédében.

“Ez elfogadhatatlan egy nemzetközi szervezet tisztségviselőjétől, méltatlan és felháborító a vád, a főbiztosnak le kell mondania - hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter saját beszédében a 37. ülésen.
Az emberi jogi főbiztos beszédében egyebek közt így fogalmazott: “ismét divat az elnyomás, a biztonság visszaszorult, az alapvető szabadságjogok háttérbe szorulnak a világ minden táján. A szégyen is visszakozóban van. Európában idegenellenesek és fajgyűlölők egyre kevésbé leplezik és zavartatják magukat, mint például Orbán Viktor, aki a hónap elején azt mondta, +nem akarjuk, hogy színünk másokéval keveredjen+. Nem tudják, mi történik a kisebbségekkel olyan országokban, melyek vezetői etnikai, nemzeti, faji tisztaságra törekednek?" - tette fel a kérdést Zeid Raad al-Husszein.
Szijjártó Péter az MTI-nek telefonon nyilatkozva megjegyezte, hogy a főbiztos nem először vádaskodott Magyarország ellen, nem először próbálta a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait Magyarországra aggatni, nem az első alkalom volt, hogy Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát vádolta meg “méltatlan módon".
A miniszter felszólalásának lényegét hangsúlyozva elmondta, hogy Magyarország álláspontja egyértelmű és világos: a migráció nem alapvető emberi jog, meg fogjuk védeni határainkat, és minden meg fogunk tenni, hogy az ENSZ-ben a migrációról folyó vitában álláspontunkat a legvilágosabbá tegyük.
Az ENSZ február elején az egész világra kiterjedő migrációs egyezménytervezetet tett közzé, amely egyebek közt azt is tartalmazza, hogy az illegális határátlépés ne minősüljön bűncselekménynek. (MTI)

Az a helyzet, hogy Orbán Viktor elmondta, ami az idézetben szerepel. Szó szerint ezt mondta és még csak arra sem lehet hivatkozni, hogy kiragadták a szövegkörnyezetből, ezért torzult a tartalom. Nem. Pont ezt mondta és pont úgy, hogy azt jelentette, amit jelentett. Így aztán egyáltalán nem értem, hogy mi a baja Szijjártó Péternek. Mondani lehet, diktatúrát kiépíteni lehet, korrupt rendszert felépíteni lehet, az országot kirabolni lehet, de mindezeket kimondani nem lehet, mert akkor megsértődünk? Vicces fiú.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn érdemi vizsgálat nélkül elutasította azt a fellebbezést, amit egy magánszemély nyújtott be Czeglédy Csaba egyéni képviselőjelöltkénti nyilvántartásba vétele ellen. (MTI)

Ez most semmivel nem függ össze, csak ide raktam, hátha érdekel valakit.

Érdekes lesz március 15-én az életünk, holott már most is az. Akkor tüntetnek a diákok, lesz állami ünnepség, az ellenzéki pártok is tüntetést szerveznek és Bayer Zsolt meghirdette aznapra a békemenetet.

Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran! - ezekkel a szavakkal hirdette meg Bayer Zsolt a következő békemenetet, amely március 15-én lesz. Gyülekező 12 órától a Bem szobornál, majd átvonulnak a Kossuth térre, ahol közösen hallgatják meg Orbán Viktor ünnepi beszédét. Bencsik András hozzátette: 2012-ben is ez volt a válasz, hinnünk kell a szeretet és az összefogás erejében. Amit létrehoztunk, meg kell védeni! (Magyar Idők)

Jó. Masírozzatok nyugodtan. Remélem, lehet majd békekölcsönt is jegyezni. A CÖF hivatalos oldalán még nem találtam közleményt erről, biztosan nagyon szépen akarják megfogalmazni. Az mindig jól szokott sikerülni nekik. Mindenesetre biztosan igaz, mert az MTI már lehozta a hírt. Aludjunk rá egyet.


https://kolozsvaros.com/rovidek/induljon-a-bekemenet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi szociális tűzifára nem, iráni ingatlanra viszont ad
  2018-02-26 20:01:57, hétfő
 
 
Szirénének!
Döbrögi szociális tűzifára nem, iráni ingatlanra viszont ad 5 milliárd forintot!

A Párbeszéd szerint a kormány még mindig nem hajlandó a közpénzeket az emberek megsegítésére fordítani.

Január közepén adta be törvénymódosító javaslatát a Párbeszéd a szociális tűzifa-támogatás jelenleg 4 milliárdos keretének 8 milliárdra emelésére. A Párbeszéd évek óta jelzi a problémát, ám a Fidesz minden alkalommal lesöpri a javaslatait. A párt szerint emiatt kisgyerekes családok és idős emberek kénytelenek hideg lakásban telelni, vagy olyan mérgező háztartási hulladékkal fűteni, amely nemcsak őket, de a környező településeken élőket is veszélyeztetik.

,,Úgy tűnik azonban, a kormány álláspontja mit sem változik, a mínusz 10 fokos hideg és az egyre emelkedő kihűléses halálozások ellenére az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó támogatni a szegénységben élőket. A parlament költségvetési bizottságában a Fidesz-KDNP képviselői indoklás nélkül szavazták le a Párbeszéd 5 milliárd forintos javaslatát, amelyet szociális tűzifára szántunk. Ez már csak annak fényében is elfogadhatatlan, hogy a kormány decemberben közel azonos összeget szánt egy iráni ingatlan megvételére és bebútorozására" - indokolta a döntés abszurditását Szabó Tímea.

Ezen a télen már több mint 150 ember halt meg a hideg miatt, többségük saját lakásában fagyott meg. A jelenlegi hideg időben pedig félő, hogy az áldozatok száma drasztikusan emelkedik.

,,Az Orbán-kormány embertelenségére nincs magyarázat. A hódmezővásárhelyi eredmények is megmutatták: az emberek változást akarnak, elegük van abból, hogy a kormány kizárólag saját magára költi a közpénzeket. Április 8-a után a Karácsony-kormányban a politikát végre az emberek szolgálatába állítjuk" - írja közleményében a Párbeszéd.
)magyarnarancs)

Bal-Rad komm: “...Április 8-a után a Karácsony-kormányban a politikát végre az emberek szolgálatába állítjuk..."

- Vagy nem! De majd kimagyarázzák - már ha Döbrögi el lenne kergetve - hogy a' zeemúttnyócév...!

Öt milliárd forint nem kevés, de elegendő tűzifára kevés!

NEM HAL KELL A MAGYAROKNAK, HANEM TÓ! AHOL HALÁSZHATNAK! AZAZ: SAJÁT ORSZÁG!

Nem szociális tűzifára van szükség, hanem szociális biztonságra! Az pedig csak saját országban, saját gazdasággal működik!

Ezeket a lehetőségeket a rendszerváltás elvette a magyaroktól! Jelen szövetségi - társulási és társadalmi rendszerünk SAJÁT ORSZÁGOT NEM ENGEDÉLYEZ!

Márpedig aki ilyet igér a létező kereteink között, az hamiskodik!

A magyarok problémáit csak a szocializmus képes megoldani!

TISZTESSÉGES POLITIKAI VEZETÉSSEL, HOSSZÚ IDŐ, ÉS SOK MUNKA ÁRÁN!


http://balrad.ru/2018/02/26/szirenenek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hatóságok helyett ellenzéki pártok kezdik felderíteni az T
  2018-02-26 19:39:37, hétfő
 
 
2018. 02. 26. 14:38
MTI nyomán

A hatóságok helyett ellenzéki pártok kezdik felderíteni az Tiborcz-ügyet

Az MSZP, az LMP és a Jobbik alternatív vizsgálóbizottságot hozott létre az Elios-ügyben - közölték hétfőn Budapesten a pártok képviselői. Egy ilyen ügyben Magyarországon vagy a cselekvés, vagy az elfelejtés jöhet szóba, a hatóságokra teljesen felesleges várni.

Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője azzal indokolta a kezdeményezést, hogy szerinte

a nyomozóhatóságok a "fülük botját sem mozdítják", a nyilvánosság pedig egy közös ellenzéki fellépés igényét fogalmazta meg.

Mint mondta, azért ezt a formát választották, mert parlamenti képviselőként a törvény erejénél fogva választ kell kapniuk a hivataloktól és a hatóságoktól.

Közölte azt is, hogy az árnyékbizottságba más parlamenti pártok tagjait és független képviselőket is várnak. A testületet felváltva vezetik; Budapesten meghallgatásokat, vidéken kihelyezett tényfeltáró üléseket tartanak a következő hetekben - mondta Harangozó Tamás, aki szerint az MSZP önkormányzati képviselői által megszerzett szolnoki és kalocsai dokumentumok igazolják az OLAF jelentésében megfogalmazódott gyanút a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalásról.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke az alternatív bizottság céljaként fogalmazta meg, hogy információkat gyűjtsenek. Szerinte már akkor is megérte létrehozni a testületet, ha kiderül, ki adta meg az Elios igazgatójának számát Horváth István volt szekszárdi polgármesternek és

honnan tudtak egy olyan projektről, amit még ki sem írt az unió.

Megjegyezte azt is, a hódmezővásárhelyi közvilágítási szerződés nem kivétel volt, hanem maga a szabály, szakmányban végezték a közbeszerzések manipulációját.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt emelte ki:

a miniszterelnök és családja korrupció gyanújába keveredett, minden normális országban egy ilyen után le kellene mondania.

A bizottság megpróbálja feltárni, hogy a kormányfő veje milyen csalássorozatot követett el a cégein keresztül - fogalmazta meg az ellenzéki képviselő.

A politikus jelezte azt is, hogy az első ülést kedden Kecskeméten tartják, ahol az önkormányzatnál kívánnak betekinteni az iratokba.


https://alfahir.hu/2018/02/26/elios_ugy_tiborcz_istvan_orban_viktor_korrupcio_maf fia_fidesz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt Orbán a hódmezővásárhelyi választásról: bevándor
  2018-02-26 19:36:49, hétfő
 
  Márki-Zay győzelmének hírére migránsok milliói indultak útnak Bangladesből, Szudánból, Szíriából és Piréziából, hogy Hódmezővásárhelyen telepedjenek le. (Ja, nem...)

Valami elkezdődött! Én azért titokban remélem, hogy az elmúlt 8 év alatt a Fiatal Demenciás Poshadt Szarháziaknak sikerült annyira elveszíteni a kapcsolatot a valósággal, hogy ahelyett, hogy önkritikát gyakorolnak elkezdik a legidiótább, leggusztustalanabb, legordenárébb kampányukat, valamit amire végre felébred a sok elégedetlen de passzív állampolgár és azt mondja, na itt volt elég ennek véget kell vetni.

Ez történt Hmvásárhelyen, és ennek kell történnie Apr. 8.án mindenhol!


"...ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni..."

Szóval a lényeg, hogy még jobban fogják tolni azt, amit eddig is toltak. Vagyis még mocskosabb kampány, és még mocskosabb lejárató hadjárat indul.

Csak ott nézték be a dolgot, hogy a népnek pont ebből van elege.


--------------------------------------------------------------------------------- -------------------------


2018. 02. 26. 16:04

Megszólalt Orbán a hódmezővásárhelyi választásról: bevándorlás!

Aki naivan azt hitte, hogy a Fidesz kijózanító pofont kapott hazai pályán, és végre az ország valós problémáival fog foglalkozni, nos, annak a naiv embernek újfent csalódnia kellett. Orbán nem cserélte le a régi lemezt, és a hódmezővásárhelyi fiaskóra válaszul is csak bevándorlózásra futotta tőle.

A Fidesz elnökét, jelenlegi kormányfőt a párt választmányi ülésére tartva a hvg.hu kapta mikrofonvégre. Orbán Viktor úgy értékelt, ,,az emberek új polgármestert akartak választani, és meg is választották". Gratulált az újonnan megválasztott polgármesternek, a független színekben indult Márki-Zay Péternek, és kijelentette, ezután is ,,mindent meg fognak tenni" Hódmezővásárhely fejlődéséért. Orbán szerint pártjának azt a régi tudását kell tudnia felidézni, hogy soha nem adnak semmit ingyen vagy olcsón. (Sőt, a közbeszerzéseket látva meglehetősen drágán - a szerk.)

Mi csak úgy véletlenül, vagy szerencse, vagy a többiek gyengesége révén sose nyertünk választást, ha mi nyerni akartunk, a mi közösségünknek kétszer, háromszor annyi energiát kellett mozgósítania, mint az ellenfeleinknek. Ez most is így van, kettőzött erővel kell dolgoznunk, ez a tanulság, és ezen fogunk dolgozni

- fogalmazott a Fidesz-elnök. A fideszes pártsajtóban is sürgetett szembenézést meghallva azonban már ismét az elmúlt nyolc évben megszokott Orbán Viktor bújt elő: önkritika legcsekélyebb jele nélkül, ,,mellényzsebből" húzta elő a kormányzati szövegpanelt, és kijelentette: szerinte az április 8-i választás továbbra is arról szól, hogy ha marad a Fidesz, akkor nem leszünk bevándorlóország, ha megbukik a jelenlegi kormánypárt, akkor pedig bevándorlóország leszünk.

Ismert, a vasárnapi időközi polgármester-választáson a fideszes jelölt hiába szerzett ezerrel több szavazatot, mint elődje 2014-ben, a függetlenként induló Márki-Zay Péter a szavazatok több mint 57 százalékát begyűjtve simán megnyerte a voksolást.

Márki-Zay győzelmének hírére migránsok milliói indultak útnak Bangladesből, Szudánból, Szíriából és Piréziából, hogy Hódmezővásárhelyen telepedjenek le. (Ja, nem...)


https://alfahir.hu/2018/02/26/hodmezovasarhely_marki_zay_peter_idokozi_polgarmest er_valasztas_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon 180 fokos fordulatot jósol egy régiós elemzés
  2018-02-26 19:28:21, hétfő
 
  Magyarországon 180 fokos fordulatot jósol egy régiós elemzés


Orbán Viktor nemrégiben arról beszélt, hogy 2018 a kelet-közép-európai régió előretörését hozza majd az EU-ban, ám a bne IntelliNews régiós hírportál cikkírója szerint a visegrádi négyek együttműködésének haldoklása várható. Ez végül Lengyelországot és Magyarországot is súlyos döntés elé állíthatja.
Komócsin Sándor, 2018. február 26. hétfő, 07:08



Orbán Viktor, Magyarország erős embere arról beszélt az év elején, hogy Közép-Európa 2018-ban végre megnöveli súlyát az Európai Unióban. Szerinte a régió növekvő gazdasági és politikai önbizalma egyre több csodálót vonz Európa-szerte és Németország, illetve a visegrádi négyek (V4) együttműködése olyan tengellyé válik az EU-ban, mint amilyen a különleges német-francia kapcsolat. Ez az álom sok mindent figyelmen kívül hagy - fejtegeti Robert Anderson, a bne IntelliNews régiós hírportál cikkírója, Prágából keltezett írásában.
Orbán Brüsszelről: "vita, küzdelem lesz"

Megosztottság

A legfontosabb, hogy egyre mélyebb megosztottság alakul ki egyfelől Csehország és Szlovákia, másfelől Lengyelország és Magyarország között. Ezért 2018 várhatóan inkább a visegrádi együttműködés haldoklását hozza majd, ami elejét veszi annak, hogy Orbán Viktor folytassa keresztes hadjáratát Nyugat-Európa "valóságtól elszakadt" liberális elitjével szemben.

Már az elmúlt év végén egy panelbeszélgetésen élesen megmutatkozott a V4-ek szakadása. Michal Zantovsky, a Václav Havel Könyvtár vezetője azzal a kérdéssel fordult Németh Zsolthoz, az magyar parlament külügyi bizottságának fideszes elnökéhez, aki védelmébe vette a magyar demokrácia Orbán-féle aláásását, hogy vajon egy oldalon állnak-e még?

Németh először nem válaszolt, majd hideg megvetéssel visszautasította a felvetést. A magyar Fidesz és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) képviselői ritka vendégek a prágai konferenciákon. A bne cikkírója szerint nem véletlenül.

Eltúlozták

A V4 jelentőségét amúgy is eltúlozta a nyugati média, amely hajlamos a felhajtásra ahelyett, hogy mélyebbre ásna a kelet-közép-európai régió bonyolult viszonyaiban. Attól, hogy Orbán Viktor szereti a visegrádi országok szószólójának láttatni magát, még nem biztos, hogy ez így van.

Jó angol tudásával és szellemes szövegével könnyen kiemelkedik kollégái közül, a csehek és a szlovákok azonban a bólogatás helyett nem hallgatják el külön véleményüket a másik két V4-ország kormányának álláspontjával szemben.

A visegrádi négyes valójában egyetlen kevésbé jelentős kérdésben, a bevándorlás elutasításában ért egyet. Az EU nagy belső vitáiban ez az országcsoport inkább csak elutasításának adott hangot, például a kétsebességes Európa ellenzésével.

Sikerült ugyan felvetnie az energiabiztonság ügyét, mint fontos közös EU-s problémát, ám Vlagyimir Bilcik szlovák szakértő úgy látja, ez az ügy is lekerül a napirendről, mert Lengyelország és Magyarország saját magával van elfoglalva, ami lehetetlenné teszi, hogy a V4 közösen küzdjön ennek a a problémának a napirendre vételéért.

Szövetségesek nélkül

És ez rávilágít a V4 másik nagy gyengeségére a belső megosztottságon túl. Nincsenek szövetségesi az EU-tagállamok között. Közhely, hogy az unióban azok az országok tudják érvényesíteni az akaratukat, amelyek szövetségeseket találnak terveik megvalósításához.

Nem elég verbális bombákat hajigálni Brüsszelre, nem elég, ha valakinek igaza van, erről meg kell győznie a többieket is - mondja Petr Kolar korábbi cseh külügyminiszter-helyettes. Nem okos dolog zsarolni a partnereinket - teszi hozzá.

Elszigetelődés

Lengyelország és Magyarország különösen nehéz diplomáciai helyzetben találhatja magát idén, miután eszkalálódhatnak Brüsszellel folytatott vitáik, miközben Csehország, illetve Szlovákia világosan megkülönbözteti magát tőlük.

Az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki megválasztásának célja a feszültség enyhítése volt, ám ez eddig nem hozott eredményt, mert az ország tényleges ura, Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke inkább a hazai közönségnek játszik nemzetközi botrányok keltésévével. Ilyen például a lengyelek által elkövetett második világháború bűnök letagadása. Orbán Viktor viszont az áprilisi választások előtt fokozza a feszültséget az EU-val.

Mindkét ország ellen vizsgálatokat folytat az EU, és Orbán talán visszatáncol a választások után, ahogy azt korábban többször megtette, ám Kaczynskinek a 2019. őszi parlamenti választások előtt semmi sem veszélyezteti a pozícióját, ezért aligha fog visszakozni.

Leválás

Robert Fico szlovák miniszterelnök tavaly világossá tette, hogy az EU-t választja a V4-gyel szemben, s bár cseh kollégája, Andrej Babis sokszor bírálja Brüsszelt és fényezi a V4-et, ám bármikor kész változtatni ezen, ha politikai érdekei azt kívánják. Talán megpróbál egyensúlyozni az EU és a visegrádi csoport között, de Fico elmozdulásával a Nyugat felé egyre nehezebben tehet eleget mindkét oldal elvárásainak.

Babis láthatóan élvezi a szereplést az európai politikában, ám amíg országa nem lép be az eurózónába, aligha lesz nagyobb beleszólása a dolgok menetébe, mint most. A gond az, hogy a volt vállalkozó elszánt ellensége az euró bevezetésének Csehországban.

Fordulat

Brüsszel jól jön ki a V4 országainak megosztottságából. Csúnyán hangzik vagy sem, de a régi jól ismert oszd meg és uralkodj jegyében leválaszthatja a cseheket és a szlovákokat a lengyelekről és a magyarokról. Így Lengyelország és Magyarország gyakorlatilag elszigetelődhet.

Ha - és ez persze egy nagy ha - a bevándorlás kezelésének kérdése nyugvópontra jut Európában, nem lesz nehéz ezt a mutatványt végrehajtani. Ennek hatására a budapesti és varsói döntéshozók is eljuthatnak a felismeréshez, hogy vesztes játszmát játszanak, és jobban teszik, ha elkezdenek szépen igazodni az EU főáramának szabályaihoz és folyamataihoz - véli a bne IntelliNews szakírója.


https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/magyarorszagon_180_fokos_fordulatot_josol _egy_regios_elemzes.657209.html

--------------------------------------------------------------------------------- ----


Alakul a visergrádi kettők.
Majd a visegrádi egyek.
orbán ezt is szétveri.

Azért mert van egy pofátlanul nyomulós, erőszakos diktátorunk, attól még nem lesz súlya Magyarországnak, csak híre.
Ennek az országnak a legfőbb problémája a mocskos tolvaj és hazug politikai ganétúrája.
Hatalmas adóösszegek mennek be, hatalmas Uniós támogatás érkezett, de a kassza és a nép kirabolva.
Lerongyolódott az ország és a lakossága, és ez visszatartja a fejlődéstől.
Csak át kell pattani Szlovákiába ügyet intézni, és azonnal 10 év elmaradással találkozunk, magyar hátránnyal.
Szlovákia 10 évvel előzi Magyarországot.
Miért állítom? Konkrét példa:
2008-ban a dombornyomott bankkártyát helyben nyomtatva adták az ügyfelek kezébe a bankfiókban.
Most, 10 évvel később, Magyarországon még hetek múlva küldik ki postán a bankkártyát.
És ez igaz bármire. 10 év hátrányunk van Szlovákiához képest. Mit akarunk az osztrákokhoz viszonyítani?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a MATEMATIKA DIADALA
  2018-02-26 19:20:38, hétfő
 
  2018. február 26., hétfő


A MATEMATIKA DIADALA


Elnézegetem, amint mindenki ünnepli magát, merthogy Hódmezővásárhelyen sikerült lenyomni egy sallert Orbánnak és bandájának.
No lám, mondják most azok, akik idáig hülyeségnek tartották az összefogást, nyelvészkedtek meg értelmetlennek nevezték, ezzel elbizonytalanítva a baloldali és a liberális népséget, miközben azzal traktálták őket, hogy majd ők, egyedül, majd akkorát durrantanak a nulláslisztbe, hogy elfújják a maffiaállamot, dagadt vezérével egyetemben.
Most mindenki úgy tesz, mintha vak lenne, jóllehet mindenki tudja, hogy ezt az eredményt a Jobbiktól a Balfácánokig terjedő együttműködés eredményezte, aminek előfeltétele egy mindenki számára elfogadható jelölt volt.
Erről most sem esik szó, csak a dicsőségről, meg gigászi győzelmünkről.

Nem tudom, Hódmezővásárhelyen hogyan folyt a választási mozgósítás, de azt tudom, ha felénk a mostani helyzethez hasonlóan folytatódik, akkor itt győzelem soha nem lesz.
Tegnap voltam a helyi piacon, ahol a piac minden bejáratánál dolgoztak az LMP aktivistái, ott volt a Jobbik és talán még az Együtt is, de se a szocialistákkal, se a DK aktivistáival nem lehetett találkozni.
Hihetetlenül jól van ez az LMP eleresztve - már anyagilag, de én persze a jelölőlistáikért sem aggódom magam halálra, meglesz az is, kétségkívül...
Ez a körzet Pest-megyei, tradicionálisan baloldali körzet, itt a jobboldal soha nem tud nyerni, itt csak a baloldal tud veszíteni - úgy tűnik, ezen dolgoznak most is éppen.
A közös jelöltről nincs kint plakát, a neve sem ment át a köztudatba, a halásztelkieken kívül kevesen ismerik, kevés lesz ez egy választási győzelemhez egy olyan körzetben, ahol a települések a Duna két partján fekszenek, és a legközelebbi híd Dunaújvárosban van...
A Jobbik természetesen mindenhol ott van, és miután radikális párt, hát nagy a vonzereje, hiszen annyi mindent kínál a nép egyszerű gyermeke számára: ellenségképet, aktivitási lehetőséget, ideológiát, dicső múltat - nosztalgiát az idősebbjének a sohasemvolt Magyarország után és csillámló jövőt a felnövekvő ifjúságnak,.
Ehhez persze meg kell fegyelmezni a cigányt, a zsidót, a migránst és a pirézt is, lehetőleg tettlegesen - ez persze tetszik a magyarnak, megfegyelmezni mindig nagyon szeretett, főleg, ha a fegyelmezendő eleve gyengébb volt...

Aki azt hiszi, hogy Hódmezővásárhely után a Fidesz összerogyott, az nagyot téved.
Lehet, ez a pofon kellett is nekik, még időben, és hogy nem fogják kímélni a pénzt meg az energiát, arra mérget lehet venni.
Lesz bográcsgulyás meg libacomb, remek igéretek, diadal-jelentések, érzékeltetni fogják az erőt, mely velük van.
A Sötétség Ura pedig hetente fog nemzetiszínű homokot szórni a választók szemébe, megvédve minket mindentől és mindenkitől - kivéve saját magát...
Várható, hogy egyre aktívabbak lesznem azok a pártok is, melyeket eleve abból a célból hoztak létre, hogy szavazatot zsákmányoljanak és zavart keltsenek, nem szólva a magányos harcosokként tündöklő fodorgáborokról, lengyellászlókról és számos társukról, akik majd fintorognak és büszkén hirdetik, hogy számukra legfontosabbak az elvek, és legyen inkább Orbanisztán, mint az összes diktatúra-ellenes erő összefogása.
Olyanok ők, mint a vakok, és rettenetesen hasonlítanak ellenfeleikre, akik szerint a liberálisok a legnagyobb veszedelem, pedig ma a dolgokat éppen nem a liberalizmus-fasizmus síkon kellene értelmezni, hanem a diktatúra-demokrácia síkján, vagy mehetünk mindahányan a mohácsi síkra, már képletesen, persze,


Némelyik politikusunk egyébként is olyan, hogy inkább a busójáráshoz passzol, mint politikához.
Legutóbb Bokros Lajos dühített fel, akit eddig tiszteltem és kedveltem, de infantilis kirohanása inkább hajzott egy bánatos kurvára, akinek nem fizették ki a fuvart, mint felelős politikusra, akire akár a gyerekeim jövőjét is bízhatom.
De elmondhatnám ugyanezt Lévai Katalinról is, aki sokáig emekül adta a vörös dáma szerepét, csak mostanában szilikatalinosodott el...
Mindenesetre most kell észnél lenni, befejezni az alibizést és odatenni magát minden pártnak, demokratikus csoportosulásnak, és jelen kell lenni mindenhol, főleg vidéken!
Nem szabad elhinni, hogy akkor most már hátradőlhetünk, mert megfordult a trend.
Megfordul hát, ehhez mindössze hatvankét százalékos részvételi arány, meg egy mindenkinek elfogadható jelölt kell.


Van miért és van min dolgozni, reméljük hát a legjobbakat...
Orbán felavatta a Nemzeti Lovardát, a Tattersallt, valaki összeszámolhatná, hogy a lelkesítő aktus után minden ló megvan-e?

http://www.pupublogja.hu/2018/02/a-matematika-diadala.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz-KDNP már egy az egyben, full komolyan Virág elvtárs
  2018-02-26 19:17:40, hétfő
 
  A Fidesz-KDNP már egy az egyben, full komolyan Virág elvtárs szintjén kommunikál

Herczeg Márk
elmebaj
ma 17:17


2018. február 25-én a Fidesz-KDNP eljutott a - sokszor erőltetetten felidézett, de most 100 százalékig ideillő - A tanú című filmben bemutatott, Rákosi-kort parodizáló jelenet szintjére. CandyVajna mutatta be tökéletesen, hol tart most fejben a Magyarország kormányát vezető pártszövetség:

https://coub.com/view/13zjwi


Ez tényleg megtörtént vasárnap (a kommunizmus áldozatainak emléknapján!), ráadásul a Fidesz adatbázisépítése mellett érvelt azzal a KDNP szóvivője, hogy ,,a nemzetközi nyomás egyre fokozódik".




https://youtu.be/TyQBJvvk-y0

Ez ráadásul aznap történt, amikor Schmidt Mária a kommunizmus bűneiről beszélt az állami Terror Háza Múzeumban, ahova az RTL-t, az Indexet és a Hír Tv-t nem engedték be. A kormánybiztos egyébként az Index szerint olyan örök érvényű állításokat tett, mint:

,,Kiismertük őket, kitanultuk, tehát könnyen felismerjük azokat a gyakorlatokat és módszereket, amelyeket a kommunisták tökélyre fejlesztettek és amelyeknek egyetlen célja volt a totális hatalom megragadása és megtartása, a mindenkori ellenfél megbélyegzése, és kiiktatása révén."

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója beszédet mond a kommunizmus áldozatainak emléknapján a múzeumban rendezett megemlékezésen 2018. február 25-én.Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az 56-os plakátkampányban feltett kérdésre tehát a válasz továbbra is és határozottan: igen.




https://444.hu/2018/02/26/a-fidesz-kdnp-mar-egy-az-egyben-full-komolyan-virag-elv tars-szintjen-kommunikal





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Azért tüntetnek, hogy ne az összeszerelő üzem legyen a jövőj
  2018-02-26 06:21:43, hétfő
 
  Azért tüntetnek, hogy ne az összeszerelő üzem legyen a jövőjük

plankog
OKTATÁS
február 23., péntek 22:00


Péntek délután tartotta demonstrációját a Független Diákparlament nevű szervezet, miután Orbán Viktor nem akart velük nyilvánosan vitatkozni (Facebook-élőnk itt). A tüntetők a Deák térről a Parlament elé vonultak, több ezren voltak, többségében fiatalok.
1. Mozgalmat és ellenzéki vitát szerveznek
Fotó: Adrián Zoltán / Képszerkesztőség

A Független Diákparlament tüntetéseinek egyik jellemzője, hogy miközben a felvetett problémák jogosságát még maga Velkovics Vilmos sem vonta különösebben kétségbe (nem beszélve a Magyar Tudományos Akadémiáról, ami éppen pénteken mutatta be aggasztó tanulmányát), nem könnyű konkrétumokra, pláne rövid távon teljesíthető követelésekre lefordítani ezeket a tiltakozásokat. A tananyag modernizálásától a GDP hat százálékára emelt oktatási költésekig viszonylag elvont követelések ezek, miközben egy utcai közéleti rendezvénynek általában fontos része, hogy valami többé-kevésbé kézzel fogható cél felé irányuljon.

A konkrétumok most ezek voltak:

Mozgalmat szerveznek Diákvagyok néven, aminek országszerte akciói lesznek.
Együttműködnek az Országos Diák Tanáccsal.
És összehoznak egy Szél Bernadett-Karácsony Gergely-Vona Gábor-vitát március 17-re oktatásügyben. (Szél és Vona ott is voltak a tüntetésen.) Március 15-én pedig újra tüntetnek.

2. Óriási lelkesedés, kevés rutin
Fotó: Adrián Zoltán / Képszerkesztőség

A szervezők láthatóan nagyon fellelkesültek attól, hogy viszonylag kis szervezetként viszonylag sok embert tudtak megmozgatni. De a tüntetés vége felé, több mint két órával a kezdés után ők maguk jegyezték meg a színpadról, hogy a végére azért érezhetően csökkent a tömeg. És ez nemcsak a hideg miatt volt így - a versbetétes-slam poetrys-hullámzó színvonalú beszédekből álló programot lényegesen feszesebbre véve valószínűleg kevesebb embert veszítettek volna el menet közben.
3. Az összeszerelő üzem diákjainak lázadása
Kálló Dániel, a Független Diákparlament szóvivőjeFotó: Adrián Zoltán / Képszerkesztőség

Végig érezhető volt, hogy az oktatás a tüntetőknek egyben a fejlettség és a nyugat szimbóluma is - a Deák térről a Kossuth térre elvittek egy nagy EU-zászlót, volt Európa-kiabálás, a végén pedig olyan Örömóda-éneklés is, ami talán Luxemburgban sem gyakori tüntetéseken.
Fotó: Adrián Zoltán / Képszerkesztőség

Ez a beszédekben is többszor felmerült. Az Echo tévében mondatelemzésre felszólított Kálló Dániel fejtette ki a legegyértelműbben:

,,Az elmúlt száz évben csak azok az országok fejlődtek igazán, akik befektettek az oktatásba. Rengeteg olyan szakmát képzünk most, amit tíz év múlva robotok fognak végezni. Kész megoldásokat magolni a múlt és a jelen problémáira öngyilkosság. Az egyetlen esélyünk, ha megtanulunk alkalmazkodni, ennek a kulcsa pedig a problémamegoldás, és a kreativitás."

Ahogy a beszédekben is megjelent az összeszerelő üzem-motívum, a szerep, amit a NER most már nagyjából nyíltan szán Magyarországnak a világgazdaságon belül, és amihez egyre inkább az oktatást is igazítja. És egyelőre még vannak diákok, akik ezzel nem elégednek meg, ezért akarnak egyre szervezettebb formában tiltakozni.

https://444.hu/2018/02/23/azert-tuntetnek-hogy-ne-az-osszeszerelo-uzem-legyen-a-j ovojuk


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 348
  • e Hét: 2006
  • e Hónap: 18799
  • e Év: 151716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.