Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Krémes zöldségragu
  2018-02-28 23:41:57, szerda
 
  Krémes zöldségragu

Hozzávalók

1 db patisszon
1 db cukkini
1 db vöröshagyma
4-5 db paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet szerecsendió
25 dkg mascarpone
2 ek olívaolaj
1 tk ételízesítő

őrölt színes bors


Elkészítés

A patisszont, a cukkinit és a paradicsomot felkockázzuk (zsengét válasszunk, és akkor héjával együtt kockázhatjuk). A vöröshagymát megpucoljuk, majd felaprítjuk. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
Egy wokban felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpároljuk. Amikor már kissé összeesett, hozzáadjuk a patiszont, majd pár perc után a cukkinit. Megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk ételízesítővel és szerecsendióval, majd félig lefedve roppanósra pároljuk a zöldségeket.
Amikor a zöldségek roppanósra párolódtak, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a mascarponét. Óvatosan összeforgatjuk, majd néhány percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a paradicsomot, majd óvatosan összeforgatjuk, majd 1-2 percig pároljuk. Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.





Megjegyzés

Friss, zsenge zöldségekből rövid idő alatt egy finom ragut varázsolhatunk a tányérunkra. Én bulgurral tálaltam, de ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá.
kgizike

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Házi túrófánk (glutén- és laktózmentes recept)
  2018-02-28 23:39:27, szerda
 
  Házi túrófánk (glutén- és laktózmentes recept)

Hozzávalók

25 dkg túró (laktózmentes)
10 dkg zabpehelyliszt (gluténmentes)
10 dkg barna rizsliszt
1 db tojás
2 ek tejföl (laktózmentes)
1 tk sütőpor (gluténmentes)
1 csomag vaníliás porcukor
1 db citrom héja és leve

olaj a sütéshez
baracklekvár (gluténmentes, laktózmentes)

Elkészítés

A villával összetört túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a liszteket, a sütőport, a tojást és végül a tejfölt.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk,és óvatosan, egy kanál segítségével, egyforma adagokat szaggatunk a tésztából. Pár perc alatt, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja. Házi baracklekvárral, frissen tálaljuk.





Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Csirkés-baconös tészta
  2018-02-28 23:31:54, szerda
 
  Csirkés-baconös tészta

Hozzávalók

40 dkg tészta

4 szelet bacon
50 dkg csirkemellfilé
bors
1 tk olasz fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10 dkg tejföl
1 dl tejszín
10 dkg mozzarella
reszelt parmezán
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint kifőzzük. Félreteszünk 1/2 dl főzővizet, majd leszűrjük és lecsepegtetjük a tésztát.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a baconszeleteket, majd kiszedjük, és felapírítjuk. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított, felkockázott csirkemellet.
Meghintjük némi sóval, borssal és a fűszerkeverékkel, hozzákeverjük a meghámozott, átnyomott fokhagymát, a kissé felengedett borsót, a tejfölt, a tejszínt, továbbá a félretett főzővizet, és felforraljuk. Azután közepes lángon addig főzzük, amíg a hús és a borsó megpuhul.
A csirkés keverékhez forgatjuk a felaprított mozzarellát egy kevés parmezánnal együtt, és addig főzzük tovább, amíg a sajtok kissé megolvadnak. Végül beleforgatjuk a tésztát. Az aprított baconnel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Alföldi gulyásleves egészségesebben
  2018-02-28 23:29:07, szerda
 
  Hozzávalók

10 dkg vöröshagyma
1 db TV paprika (1 kisebb darab mag nélkül)
1 db paradicsom paradicsom
4 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg zellergumó
3 dl napraforgó olaj
50 dkg marhahús ( apró húsnak való húsrész)

1 mk őrölt kömény (elhagyható)
15 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
8 g őrölt piros paprika
1,5 l víz
1 csokor friss petrezselyem
5 dkg árpagyöngy


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockára vágott paprikát, és paradicsomot, a zúzott fokhagymával kevés zsiradékon megpirítjuk egy fazékban. Rátesszük a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott zellert és tovább pirítjuk a hússal. Majd beletesszük az árpagyöngyöt is, sóval, és őrölt köménymaggal ízesítjük és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Úgy csináljuk, mint a pörköltet, rövid lében főzzük és a végén öntjük majd fel levesnek.
Amikor megpuhult a hús, az árpagyöngy és a zeller is hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyem levéllel és felöntjük vízzel és készre főzzük a zöldségeket is.





Megjegyzés

Buday Péter receptje.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 414
  • e Hét: 3286
  • e Hónap: 8324
  • e Év: 138031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.