Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Ami az MTI-ből kimaradt: lesújtó vélemény a magyar gazdaságr
  2018-02-03 19:11:09, szombat
 
  2018. február. 02. 12:29 2018. február. 02. 13:22 GAZDASÁG

Ami az MTI-ből kimaradt: lesújtó vélemény a magyar gazdaságról


szerző:
hvg.hu/MTI

A legsúlyosabb probléma a korrupció és a kormányközeli üzletemberek helyzetbe hozása a konzervatív Heritage Alapítvány szerint.


Hongkong ismét a világ legszabadabb gazdaságának minősült az amerikai Heritage Alapítvány rangsorában, Magyarország pedig javított tavalyhoz képest - írja az MTI a konzervatív kutatóintézet rangsora alapján.

A washingtoni székhelyű szervezet 0 és 100 pont között osztályozta az országokat, vizsgálta, többek között, a kereskedelmet, a vállalkozások működését, az adórendszert, a kormányzati kiadásokat, a monetáris politikát, a beruházásokat, a munkaerőpiacot, a pénzügyi szolgáltatásokat, a magántulajdon védelmét, a korrupciót. A magasabb pontszám mérsékeltebb kormányzati beavatkozást jelent.

A Heritage frissen közölt rangsorában hat ország gazdasága minősült szabadnak (80-100 pont közötti eredménnyel), Hongkong mellett Szingapúr (88,8 pont), Új-Zéland (84,2 pont), Svájc (81,7 pont), Ausztrália (80,9 pont) és az EU-tagok közül egyedüliként Írország (80,4 pont).

A következő, alapvetően szabad, a 70-79,9 pontos kategóriában a rangsort Észtország vezeti 78,8 ponttal, itt található, a 18. helyen az Egyesült Államok (75,7 ponttal) is.

Magyarország eggyel lejjebb, a ,,mérsékelten szabad" csoportba került, a 66,7 pontos (a tavalyinál 0,9 ponttal jobb) eredmény az 55. hely a tavaly 56. hely után - emeli ki az MTI.

És amit nem:

Nagy örömre nincs okunk, hiszen szabadságát tekintve Magyarország gazdasága a 20. az Európai Unión belül.

Magyarország a régió országaihoz képest is rosszabbul teljesít: Románia 18, de még Bulgária is 8 hellyel előzi meg hazánkat.

A Trump-kormányzathoz közel álló Heritage szerint Magyarországon szinte minden tekintetben romlott a helyzet az elmúlt évhez képest: a szerzői jogok helyzete, a kormány integritása - amely ráadásul mindössze 36,4 pontot ért el a lehetséges százból -, az adóteher, az üzleti, a monetáris és kereskedelmi szabadság is rosszabb, mint egy évvel korábban.

A szöveges értékeléssel sem lehet elégedett a kormány, különösen ezzel a mondattal:

a kormányközeli személyeknek nyújtott kedvezmények és a korrupció súlyos problémák, ezt mutatja, milyen nehézségekkel szembesülnek azok a cégvezetők, akik kiestek a kormány kegyeiből, ahogy az is, hogy nem sikerült kivizsgálni magas rangú kormánytisztivelők korrupciós ügyeit.


Read more about Hungary Economy. See more from the 2018 Index.

Az alapítvány szerint jobban áll ugyanakkor az állam pénzügyi helyzete, a kormánykiadások szerkezete (ez így is mindössze 29,4 ponton áll), az igazságszolgáltatás hatékonysága, a munkaerőpiac, és a beruházások szabadsága is.

És még egy jó hír: a 180-as listán 125 ország szerepel Magyarországnál rosszabb pozícióban. Az utolsó helyre Észak-Korea került 5,8 ponttal az egy évvel korábbi 4,9 pont után. A diktatúrát Venezuela (25 pont) és Kuba (31,9 pont) előzte meg.


http://hvg.hu/gazdasag/20180202_Ami_az_MTIbol_kimaradt_lesujto_velemeny_a_magyar_ gazdasagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem ezt ígérték. És amit ígértek, az se lett. Se ’90-
  2018-02-03 18:59:26, szombat
 
  Kár, hogy ezt a cikket, csak a magyar felnőtt lakosság 25-30 %-a tudja elolvasni. Ahol nincs internet, csak egy újság van, csak egy TV csatorna van és csak egy rádióállomást lehet fogni, na ez a Fidesz háttere. Bocs'! Nem a vidéki embereket ócsárolom. Hanem azt, aki ezt kivitelezte. Mindenki tudja kikről beszélek...

A probléma persze nem csak a vidéket érinti, ez pedig a nyomor, amiért ugyan majdnem az összes kormány felelős ami a rendszerváltás óta hatalomra került, de legfőképpen a fosztogató FideSS (loptak a szocik is, de azért matematikai nagyságrendekkel kevesebbet). Ahol nincs pénz másra sem, ott nincs internet előfizetés sem


--------------------------------------------------------------------------------- ------------------

Nem ezt ígérték. És amit ígértek, az se lett. Se '90-ben, se '94-ben, se azóta soha


Szalonna | Ma | 12:03

A barátnőmmel gyereket várunk. Ez örömteli hír, de a harmadik hónap környékén ki fogunk menni Ausztriába. Jobb az orvosi ellátás és az iskola is. Egy csomóan itt maradnak. Na és?

A gyerek egyszer vissza fog jönni. Okos lesz és romlatlan. Nevetni fog a hülyéken, akik sajnálják magukat, mert bár egyformán utálják a narancsot, képtelenek megegyezni, hogy almát egynek, szegfűt szedjenek, vagy félretegyék az ellenségeskedéseiket és együtt próbálják meg, vagy egyszerűen csak párbeszédet kezdjenek egymással.

Csodálkozni fog az általános iskolákon és gimnáziumokon, ahol kevesebben járnak majd egy osztályba, mint ahány magyar járt az ő osztrák gimnáziumi osztályába. Ki fogja nevetni azokat a véleményeket, miszerint migránsokkal kell megküzdenie kint, mert az ő szülei is - több száz év sváb hagyomány után - megint migránsok. Bevándorlók.

Fel fog nőni. Élni fog. Látni fogja a világot. Mindent megadunk neki, amit itthon is megadnánk. Csak kint sokkal többet tudunk neki adni.

Csodálkozik majd a kortársain, akik tudják Arany életének fordulópontjait, de nem ismerik a Walesi bárdokat. Addigra betiltják azt a verset. Hülyének fogja nézni azokat a korabelieket, akik szerint Brüsszel az ellenségünk. Mert tudja, hogy Brüsszel egy város. Járt is ott.

Utálni fogja azokat, akik a maguk javára fordítják szerencsétlenek szenvedéseit. Utálni fogja azokat is, akik inkább otthon maradtak, és nem tettek ez ellen semmit.

Egyvalakiket fog szeretni: a nyugdíjasokat, pártállás nélkül. Ők lesznek az egyetlenek, akik örülnek majd neki. Az ő unokáik mind Angliában, Németországban, Ausztriában lesznek. Ritkán jönnek haza, akkor is csak szülővel. A városiak gyakrabban, a vidékiek ritkábban.

Mert ez várná itt: a lassúság. A pangás. Ami altat, lehúz, befed, mint a magyar ugar. Vidéken megállt az élet. A közmunka elől külföldre ment mindenki, mert tudnak számolni. Aki előbb ment ki, az irányítja a többit most, többet is kap. Aki egy-egy közműves, vagy közig állást lecsípett magának, már jónak mondható. Aki a Lidlben vagy Sparban dolgozik, az a császár. Nincs más ilyen bolt 40 kilométeres körzetben. Nagy, műhelyes mesterek már nincsenek, pár év mészárosos vergődés után (,,azt mondja, van más, majd megcsinálja az ennyi pénzért") az autószerelő is becsukta a boltot.

Nem kellett volna, állítólag munka lenne, de mivel ő maradt az utolsó nagyobb vállalkozó, az uccsó fizetéssel elment nyugdíjba adófizetés helyett.

A polgármesteri és járási hivatalon kívül Posta, Coop - napi hat órában - Lidl, Penny, Spar, óvóda, iskola, posta, orvosi rendelő, gyógyszertár, temetkezés, vállakozók (a földbárók meg a helyi kettő-három szolgáltató) pár nyári munkalehetőség, helyben tíz ember a MÁV, nyolc a Volán: ennyi maradt a városnak csúfolt faluban. Van aki erre azt mondja: máshol szarabb. Én erre azt mondom: nem mindenki született erre. Nem ezért jártunk főiskolára. Nem ezért ültünk gimi ideje alatt a buszon reggel hatkor és este hatkor.

Anyámék már akkor is csak épp elvoltak. Nagyanyám akkor halt meg, ők meg már nem ahhoz voltak szokva, mint ő: Mama reggel ötkor etette a disznót, anyámék meg csak gimi első félévében keltek ötkor, utána este készítették ki a reggelit. El is adták a Mama házát, hatszázat ért 2003-ban. Egy román vette meg.

Öregek mindenütt. Aki egészséges, itt, aki beteg, Orosházán.

Az, aki egykor földet bérelt vagy művelt, az elment. Jöttek az újak. Kilencven óta csak az újak jönnek. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig.

Nem kellett volna.

A strand is csak nyáron nyit ki, mint a régi szockó időkben. Csabáról jön, aki zenét csinál. A strandon volt úszásoktatás a 2000-es évek közepén. Most nincs. Nincs kinek. Német nyugdíjasok vannak, akik röhögve kifizetnek havi 200-300 ojrót a strand kempingjében a lakóautóiknak. A Lidl itt is ugyanannyi, mint kint.

Régen sokan fociztunk. A helyi csapat most megye kettes, amikor Mracskót kineveltük, NB3-asok voltunk - erre emlékszünk 30-36 évesen. A mát inkább leszarjuk. Az összes haverom vagy Szegeden, vagy Debrecenben, vagy inkább külföldön.

A barátnőm terhes. Orosházán 300 egy szülés. Csabán 250. Mi mégis Ausztriába mennénk.

Hülyék vagyunk, hogy itt maradtunk. Mennénk is el. Nem ezt ígérték. És amit ígértek, az se lett. Se '90-ben, se '94-ben, se azóta soha. Apám bele is halt 2002-ben, hogy visszajöttek a szocik.

Nem kellett volna. Tényleg nem kellett volna.

Dénes


https://kolozsvaros.com/2018/02/03/nem-ezt-igertek-es-amit-igertek-az-se-lett-se- 90-ben-se-94-ben-se-azota-soha/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Például Ödön bácsi a kardiológián ma újházi tyúklevest, rako
  2018-02-03 18:52:25, szombat
 
  Például Ödön bácsi a kardiológián ma újházi tyúklevest, rakott krumplit és házi baracklekváros palacsintát ebédelt


Szalonna | Ma | 16:44

Kinyílott a pitypang bicska? Megírom!

Heti két vidám, optimista, biztató hírt kell leadnia a kórházaknak, mert hát Jobbanteljesít. (Túl sok a rossz hír az egészségügyről, ezért a kormány rendelt jókat a kórházi vezetőktől.) Én meg kivételesen megpróbálok rendes honpolgár lenni rusnya soroslibsibolsi szabotőr helyett, úgyhogy segítek, szabadon felhasználható a következő pár remek hír:

- A mai nap folyamán intézményünkben csak 2 patkányt fogtak. Az egyik elnézést kért, eltévesztette a címet és valójában állatorvoshoz készült, a másikat meg mi tévesztettük össze valakivel. Valójában egy neve elhallgatását kérő kormánytag volt.

- Nem penészedik a fal. Ez csak rossz benyomást keltő rágalom! Aki nem hiszi, jöjjön el, tekintse meg. Nem penészedik, és punktum. (Mert... összedőlt...)

- Sorosista álhír, hogy intézményünkben a vérnyomásmérő készülékekben nincs elem, és a leleteket sem tudjuk kinyomtatni, mert elfogyott a klinikán a papír. (Ugyanis... vérnyomásmérő készülék sincs, hozzon magával a beteg... és nyomtató sincs, mert három hónapja elromlott, de még nem írtak ki rá pályázatot.)
Képünk természetesen illusztráció, ez nem Ödön bácsi (Fotó: Facebook)

Képünk természetesen illusztráció, ez nem Ödön bácsi és nem is a kardiológia (Fotó: Facebook)

- A betegek élelmezése megfelelő. Ödön bácsi például a kardiológián - amint látják - ma ebédre újházi tyúklevest, rakott krumplit és házi baracklekváros palacsintát eszik, tegnap zöldborsólevest, sertéspörköltet galuskával, és gyümölcssalátát fogyasztott. Igaz, tegnap a lánya hozta az ebédjét, ma a felesége... de ne merészeljék azt mondani, hogy nem megfelelő!

- Büszke, hazafias kiállással, egyenes gerinccel továbbra is elutasítjuk a gyurcsányista elmútnyócév sátáni felvetését, a vizitdíjat! Az egészségügy ingyenes, az egészségügy mindenkié! (Paraszolvenciát és tárgyi adományokat viszont elfogadunk, betegeink jól felfogott érdekében.)

- Kórházunkban soha nem voltak és nem is lesznek magmagyarázhatatlan halálesetek és kórházi fertőzések. (Csak megmagyarázhatóak: orvos- és ápolóhiánnyal, eszközhiánnyal, higiéniai felszerelés hiányával kiválóan megmagyarázhatóak...)

- Igenis van klozettpapír az intézményünkben! (Igaz, rá van írva, hogy ,,Nemzeti Konzultáció", meg hogy ,,Tisztelt Honfitársam! Azért írok önnek, mert..." )

Szóval csak így tovább, Hajrámagyarország, Hajrámagyarok. Április 8-ról szóljon az ének...

Goitein Vera



https://kolozsvaros.com/rovidek/peldaul-odon-bacsi-a-kardiologian-ma-ujhazi-tyukl evest-rakott-krumplit-es-hazi-baracklekvaros-palacsintat-ebedelt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érted Lajos? - most még senki nem kerget végig vasvillával
  2018-02-03 18:41:45, szombat
 
  Érted, Lajos? - most még senki nem kerget végig vasvillával a városon!


Városi Kurír
február 2, 2018 10:49



Kósa Lajos tárca-nélküli miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján belebonyolódott a szépkorúak ,,újrahasznosításának" problematikájába. Ahogy az tőle megszokott kósásra vette a figurát, de a nemzeti tervet a magyar idősekkel kapcsolatban nem pontosította.

Logikus, aki nyugdíjas, az nem akar pihenni!

Varga Zoltán közösségi oldaláról való az alábbi üzenet Kósa Lajosnak és a vele elvhűségben leledzőknek:

“Kósa szerint

,,Az életkor kitolódásával a 65 éven felüliek nem pihenni akarnak, hanem dolgozni".

Na, fussunk neki újra: AZ ÉLETKOR KITOLÓDÁSÁVAL A 65 ÉVEN FELÜLIEK NEM PIHENNI AKARNAK, HANEM DOLGOZNI.

Mondjuk, arról tapintatosan hallgatott, hogy az 1957-től születetteknek már pont 65 év a nyugdíjkorhatár. És arról sem nagyon beszélt, hogy az uniós átlaghoz képest nagyon sokan halnak meg Magyarországon, ezért is fogy a népesség.

Valahogy arról sem, hogy egyre több az állandó orvos nélküli háziorvosi praxisok száma, és hogy egyre többen pusztulnak bele Orbán őrült rendszerébe, valamelyik sürgősségi osztály folyosóján, kínok közt fetrengve, ellátatlanul.

De arról sem, hogy míg a német, francia, vagy osztrák nyugdíjasok boldogan utazgatnak a világban, addig a magyar átlag idősember az olcsó csirkefarhát után kódorog városszerte kopogó szemekkel, majd megy haza a ,,zsákmánnyal" az alig fűtött lakásába, köszönhetően az egész rohadt, nyomorult, hazug rezsimjüknek! Hogy a magyar nyugdíjas sem alávalóbb európai társainál, és ha megy, ha el tud egyáltalán menni dolgozni, azt azért teszi, hogy ne haljon éhen a puccos stadionok árnyékában.

És Kósa szerint, a nyugdíjas szövetkezeteket az idősek azért fogják egyenesen imádni, mert ott jó a társaság....meg munka közben csak úgy repül az idő.
Értjük! Jó a társaság! JÓ A TÁRSASÁG! JA!

Értjük mi, hogy SZERINTETEK milyen felszabadító érzés is lesz majd 70 évesen, járókerettel kapálni Mészáros uradalmában, vagy disznót trágyázni anyád disznótelepén!

Értjük Lajos! Hogyne értenénk, hogy a kis családod a disznók mellett - nyilván teljesen véletlenül - éppen a frissen gründolt nyugdíjas szövetkezetek körül lebzsel-bizniszel!
ÉRTÜNK MI MINDENT BASZKI!

Azt is értettük, mikor ,,véletlenül" bedöntötted a forintot! Értjük az okát, és azt is nagyon jól, hogy milliókat nyomorítottatok meg ezzel.

Értjük mi, hogy miért is jó orbitális hibbantsággal, sorossal-migráccsal-ufókkal tömni a nagyérdemű választók fejét, értjük, hogy addig sem foglalkozik a nép az elzabrált ezermilliárdokkal, a szuperszonikus magángépekkel, disznótelepekkel, helikopterekkel, kastélyokkal, a százmilliós cégek világába “visszavezetett" idős, Fideszes anyákkal.

Értjük mi, hogy mindez miért is jó nektek, hogy a kollektív őrület miatt még nem jut el nagyon sok ember agyáig, hogy a TI KÓRHÁZAITOKBA már csak halni megy a magyar.
ÉRTI EZT MINDENKI, még akkor is, ha most még senki nem kerget végig vasvillával a városon!

Most még!

CSAK AZ A KÉRDÉS, HOGY TE ÉRTED-E EZT LAJOS?

(szerző: Varga Zoltán, DK.)


https://varosikurir.hu/erted-lajos/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán szerint….
  2018-02-03 18:40:14, szombat
 
  Orbán szerint....

- a diákokat ,,valakik" irányítják
- a pedagógusokat ,,valakik" irányítják
- az ellenzéki pártokat ,,valakik" irányítják
- az ellenzéki politikusokat ,,valakik" irányítják
- a civileket ,,valakik" irányítják
- a ligetvédőket ,,valakik" irányítják
- a menekülteket ,,valakik" irányítják
- az újságírókat ,,valakik" irányítják
- Gyurcsányt ,,valakik" irányítják
- Merkelt ,,valakik" irányítják
- Macront ,,valakik" irányítják
- az EU-t ,,valakik" irányítják
- az USA-t ,,valakik" irányítják
- az ENSZ szervezetét ,,valakik" irányítják...

...csak ő a helikopter.

Ez a mi drámánk... és a mi felelősségünk is!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangfelvétel: Kövér László elismerte a bűvészkedést a válasz
  2018-02-03 18:36:35, szombat
 
  Hangfelvétel: Kövér László elismerte a bűvészkedést a választási körzetekkel


Kövér László beismerte, hogy a Fideszre szabták a választási körzeteket.

,,Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt"

- mondja Kövér László azon a Reflektor blogbirtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült.

A blog szerint minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a felvételen Kövér László jellegzetes orgánuma hangzik fel. Íme, a bizonyíték:



https://soundcloud.com/reflektor-reflektor/kover-laszlo-igazsaga-01

A földrajzi bűvészkedéssel a házelnök arra utalhat, hogy 2011-ben, Lázár János terve alapján már a kormánypárt szájízének megfelelően formálták át a választókörzeteket: 176-ről 106-ra redukálták számukat, mégpedig úgy, hogy a körzethatárok átrajzolásával fideszes zónákat csaptak az addig baloldali szimpatizáns övezetekhez. Ezzel az ellenzéki zónák felhígultak, vagy éppen gettószerűen koncentrálódtak, és jelentőségük is csökkent.

Kövér László azt is elmondja a beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy: ,,az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (...) Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak."

Hangfelvétel: Kövér László elismerte a bűvészkedést a választási körzetekkel

Hozzáteszi, hogy a Fidesz semmi olyan nem tett, amit az előző kormányok ne tettek volna meg, ezért nem érez különösebb lelkifurdalást azzal kapcsolatban, ha törvényes keretek között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van.

A blog szerkesztője azt mondta a Magyar Narancs.hu érdeklődésére, hogy a felvétel nem is politikai, hanem

egy szakmai rendezvényen készült tavaly januárban.

Nem csak ez a hangfelvétel lehet kínos a választási lázat Soros-kampánnyal hevítő Fidesz számára: nemrég Tállai András helyettes államtitkárról, a NAV elnökéről került ki leleplező erejű hangfelvétel: Tállai arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond.
personPropeller access_timema, 12:56 comment20 hozzászólás whatshot65 megosztás

Kövér László beismerte, hogy a Fideszre szabták a választási körzeteket.

,,Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt"

- mondja Kövér László azon a Reflektor blogbirtokába jutott hangfelvételen, amely 2017 januárjában készült.

A blog szerint minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy a felvételen Kövér László jellegzetes orgánuma hangzik fel. Íme, a bizonyíték:

A földrajzi bűvészkedéssel a házelnök arra utalhat, hogy 2011-ben, Lázár János terve alapján már a kormánypárt szájízének megfelelően formálták át a választókörzeteket: 176-ről 106-ra redukálták számukat, mégpedig úgy, hogy a körzethatárok átrajzolásával fideszes zónákat csaptak az addig baloldali szimpatizáns övezetekhez. Ezzel az ellenzéki zónák felhígultak, vagy éppen gettószerűen koncentrálódtak, és jelentőségük is csökkent.

Kövér László azt is elmondja a beszélgetés során, hogy a kormánypárti politikusok úgy gondolják, csak nem merik nyilvánosan kimondani, hogy: ,,az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába (...) Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak."

Hangfelvétel: Kövér László elismerte a bűvészkedést a választási körzetekkel

Hozzáteszi, hogy a Fidesz semmi olyan nem tett, amit az előző kormányok ne tettek volna meg, ezért nem érez különösebb lelkifurdalást azzal kapcsolatban, ha törvényes keretek között a kormánypártnak gyakorlatilag teljhatalma van.

A blog szerkesztője azt mondta a Magyar Narancs.hu érdeklődésére, hogy a felvétel nem is politikai, hanem

egy szakmai rendezvényen készült tavaly januárban.

Nem csak ez a hangfelvétel lehet kínos a választási lázat Soros-kampánnyal hevítő Fidesz számára: nemrég Tállai András helyettes államtitkárról, a NAV elnökéről került ki leleplező erejű hangfelvétel: Tállai arról beszél, a kormánypárt megpróbálja megcsinálni mindazt, amit a Jobbik mond.


http://propeller.hu/itthon/3331920-hangfelvetel-kover-laszlo-elismerte-buveszkede st-valasztasi-korzetekkel?utm_source=mm-2018-02-03&utm_medium=email&utm_c ampaign=Hangfelv%C3%A9tel%3A%20K%C3%B6v%C3%A9r%20L%C3%A1szl%C3%B3%20elismerte%20a %20b%C5%B1v%C3%A9szked%C3%A9st%20a%20v%C3%A1laszt%C3%A1si%20k%C3%B6rzetekkel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bombasztikus: titkosszolgák kiszivárogtatták Orbán Viktor be
  2018-02-03 18:27:35, szombat
 
 
Bombasztikus: titkosszolgák kiszivárogtatták Orbán Viktor belső levelét, amit a kórház-igazgatóknak írt

február 3, 2018 Jabronka Richárd Hírek 0
Fotó: MTI

Központi utasítás alapján heti két olyan médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak, amelyeknek pozitív kicsengésük van - értesült a Népszava. Ha ezt esetleg elmulasztják, akkor figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból.

A napilap szerint már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják az újabb fenntartói kérést. Van ahol a kormányközeli médiafigyelő céget, a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianézőt bízta meg a kórházáról szóló hírek gyűjtésével. A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart.

Mi azonban, ahogy Kern András fogalmazna, “elfogtuk azt a levelet", amit Orbán Viktor személyesen írt a kórházak igazgatóinak. (A tartalom természetesen nem valós, csak fikció, amit fiktív titkosszolgák szivárogtattak ki a képzelet világából.)

“Ej, mi a kő, kórházigazgató urak! (Ha hölgyek is vannak, akkor azok is, de nőügyekkel nem foglalkozom!)

Az a hír járja, hogy betegek halnak meg Hazánkban mindenféle kórházi fertőzésekben. Azt rebezsgetik a szocialisták, hogy a mentősöknek kell takarítani a legnagyobb magyar mentőállomást, méghozzá tisztítószerek nélkül, mert a kormány nem ad rá pénzt. Meddig tűrik még ezt, mondják? Nem azért tették le Hippokratész szent esküjét, hogy megvédjék a becsületüket? Hát miféle orvosi etika engedi meg az ilyen gyalázatos hírek terjedését?

Elég volt, tisztelt uraim! Elég volt a kórházaink és a benne dolgozó fiaink mocskolásából. Elég, ha a lepedő mocskos a kórtermekben. De valóban ez a legfontosabb? Kérem, sőt, felszólítom Önöket, hogy álljanak elő jó hírekkel! Hetente lőjünk be ezekből kettőt! Az se baj, ha nem igazak, de azt nem hagyhatjuk, hogy rossz hírünket keltsék! Hát nem volt elég az a sok évnyi képzés, amit a Haza biztosított Önöknek? Nem elég, hogy Éger elvtárs úr a Kamara nevében védelmezi a szakmájukat mindennemű támadással szemben? Nem elég, hogy Cser Ági az összes létező műsorban, amit valaha leadtak a köztévén, nyáladzva, - mintha lidokaint reggelizett volna - mondja el, hogy Európa, sőt, a világ egyik legjobb egészségügye a miénk? Mit akarnak még, mit adjunk, hogy kiálljanak a kórházainkért? Fizetésemelést? Jobb körülményeket?

Teremtsék meg maguknak! Foglalkozzanak a pozitív dolgokkal, így Önök is meg fogják látni az egészségügy napfényes oldalát! Kérjenek több hálapénzt, ha úgy van! Én ennek soha nem szabtam limitet, nem is akarok, hiszen, ahogy a régi dakota mondás tartja: “ki mivel bánik, azzal kenődik", ugye... találják fel magukat, és küldjék azt a két jó hírt, vagy találjanak másik szakterületet, ahol érvényesülhetnek! Úgy hallottam, a közmunka-programban mindig van felvétel, hiszen nem hagyunk senkit az út szélén!

Köszönöm az együttműködésüket!

Hajrá Magyarország, hajrá magyar egészségügy!

Baráti üdvözlettel,
Orbán Viktor"


http://ellenszel.hu/2018/02/03/bo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért szavazol a Fideszre? (önismereti teszt)
  2018-02-03 10:24:45, szombat
 
  Miért szavazol a Fideszre? (önismereti teszt)


Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)
Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)
Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)
Mert attól tartok, hogy egy másik kormány börtönbe küldene. (100 pont)
Mert örülök, hogy a Fidesz elvett valakitől valamit, ami nekem sosem volt. (100 pont)
Mert attól félek, hogy a migránsok bántani akarnak. (1 pont)
Mert bántani akarom a migránsokat. (100 pont)
Mert Soros Györgynek van egy veszélyes terve. (1 pont)
Mert Gyurcsány talán nem lopott? (1 pont)
Mert a többi ellenzéki pártnak nincs semmi programja. (1 pont)
Mert a Fidesz a legkisebb rossz. (1 pont)
Mert az ellenzéki pártok lebontanák a kerítést. (1 pont)
Mert szépül és gyarapodik a hazánk. (1 pont)
Mert a kommunisták sem különbek. (1 pont)
Mert végre a nemzeti érdek érvényesül! (1 pont)
Mert érvényesülési lehetőséget látok a NER-ben. (100 pont)
Mert azt mondta a tiszteletes úr, hogy szavazzak a Fideszre. (1 pont)

Értékelés:

0 pont: te nem szavazol a Fideszre.
1-99 pont: Azért szavazol a Fideszre, mert egy idióta vagy.
100 pont, vagy fölötte: Azért szavazol a Fideszre, mert egy aljas gazember vagy (és lehet hogy még idióta is).

https://www.tumblr.com/dashboard/blog/gondoltaamedve/170423422583
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt szocialista miniszter is beszáll a kamupártbizniszbe
  2018-02-03 10:08:42, szombat
 
 
Volt szocialista miniszter is beszáll a kamupártbizniszbe

2018. február 02. - nickgrabowszki

Lévai Katalin saját pártja, a Lendülettel Magyarországért nevű nyugdíjas formáció jelöltjeként indul Zuglóban MSZP-s jelöltettel szemben.lk.jpg

Miközben az nyilvánvaló, hogy

a választás, de legalábbis a kétharmad az egyéni körzetekben dől el,
még a politikai jelenléttel bíró kispártoknak sincs esélyük ilyet nyerni,

elég bátor dolognak tűnik elindulni egyéni jelöltként egy szövetség (nagyobb pártok) támogatása nélkül. Aki ilyet tesz, arról nyugodtan gondolhatjuk, hogy
kamupárti jelölt, aki

vagy a választáson begyűjthető állami kampányszázmilliók,
vagy pedig valamely jelölt gyengítésének érdekében indul.

Hogy melyik a 2 közül, ahhoz elég megnézni, mennyi jelöltet állít. Ha keveset, akkor nyilván a második eset forog fönn.

Annál kevés világosabb dolog van, hogy mivel a (szélső)jobboldalon a Fidesz-KDNP egyedül található, ellene nem érdemes indulni, de annál nagyobb káoszt (a már eleve meglévő mellé) lehet okozni, ha valaki az ellenzék ellen indít egy

győzelemre esélytelen,
de ismert baloldali személyt,
egy frissen alapított párt képviselőjelöltjeként,
komoly - ám rejtélyes eredetű - kampányfinanszírozási háttérrel.

A kinek érdeke és a ki finanszírozza kérdés ezúttal magas labda.

A hvg.hu írt arról, hogy Lévai Katalin korábbi MSZP-s esélyegyenlőségi miniszter Zuglóban akar egyéni országgyűlési mandátumhoz jutni.

Aminek pici szépséghibája, hogy hónapokig tartó alkudozás és harc után tudott csak megállapodni a DK és a MSZP, hogy melyikük indíthasson jelöltet a körzeteben, hogy Fidesszel szemben csak egyetlen (esélyes) ellenfél álljon ki. A körzetben az a szocialista Tóth Csaba indulhat, aki 4 éve is nyerte a mandátumot, ám alig 1200 szavazattal.

Tóthot támogatják, a liberálisok, a Párbeszéd, a Szolidaritás és a DK, de az LMP, Együtt és a Momentum nem, de az nem kizárt, hogy utóbbiak közül néhánnyal még sikerül megegyezni.

Ebben az esetben viszont megint az ellenzék nyerhetné zuglói képviselői helyet, ami tarthatatlan állapot, sürgősen tenni kellett valamit.

Lévai 2002-2003-ban, az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt előbb esélyegyenlőségi főigazgató.
2003-2004-ben már miniszterként volt tagja a Medgyessy-kormánynak.
Ezt követően 5 évig képviselő az Európai Parlamentben MSZP-jelöltként.

Most meg az újabb kétharmadot akarja szolgálni. (Szili Katalinnak is milyen jól bejött, ugye.)

Lévai nyerni egészen biztosan esélytelen, de arra talán alkalmas, hogy szerezzen 1000-1200 nyugdíjas voksot, akik azt gondolják, hogy Medgyessy volt miniszterével Orbán ellen szavaznak.

Az a vicces a dologban, hogy tavaly ősszel még a habonyista Századvég újságja, a kormánypropagandista agytröszt 888 is elképedt azon, hogy Lévai nyugdíjaspártot alapított. Majd aztán gyorsan fölocsúdtak.

http://b1.blog.hu/2018/02/02/volt_szocialista_miniszter_is_beszall_a_kamupartbizn iszbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ellenzéki már nem is adományozhat
  2018-02-03 10:04:25, szombat
 
  A Fidesz vihet bejglit egy kórházba, a Jobbik nem adhat fogyatékos gyerekeknek játékot.





Ellenzéki már nem is adományozhat


Katona Mariann

2018. február 3., szombat 06:00


A fideszes Nyitrai Zsolt almaosztás közben


Miközben a fideszes képviselőjelöltek a legnagyobb nyugalomban oszthatnak saját nevükkel felcímkézett tojást és tejet vagy éppen laptopot az időseknek, ellenzéki politikus már nem adhat adományt egy fogyatékos gyermekeket nevelő intézménynek. A jobbikos Mirkóczki Ádám ugyanis hiába szeretett volna segíteni, a - Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó - megyei fenntartó egyszerűen nem engedte. Indoklás nincs.



Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője - egyben egri választókörzeti jelöltje - a Magyar Nemzetnek elmondta, karácsonyi adományozásuk után maradt még pénzük, ezért felkeresték Heves megyében az egyik fogyatékossággal élő gyermekeket nevelő intézményt, hogy szívesen segítenének nekik. (A pontos nevet szándékosan nem mondta, mert - ahogy a politikus fogalmazott - nem akarja őket kellemetlen helyzetbe hozni.) Az ottani vezető tájékoztatása szerint leginkább különböző korú gyermekeknek készült készségfejlesztő játékokra lenne szükségük, ezért a jobbikos politikus és csapata több tízezer forintért vásárolt ilyeneket. Az volt a megállapodás, hogy az átadásból nem csinálnak sajtóeseményt, néhány fényképet is csak akkor készítenek, ha az intézmény is hozzájárul.

Mirkóczki Ádám szerint ez bevett gyakorlat náluk; ha az érintett nem szeretné, akkor nem szokták dokumentálni az adományozást.



A rászorulók élelmezése nyugodtan lehetne nemzeti minimum, ami nem esik a kettős mérce alá, amit a kormányzó erők alkalmaznak.

A tegnapra tervezett találkozás előtt néhány nappal azonban a megyei fenntartó közbenjárt, és le kellett fújni az egészet. A lapunkhoz is eljutott e-mail szerint ugyanis a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége jelezte, nem támogatja az adomány átadását. Azt elismerték, hogy Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőként ,,természetesen az intézménybe beléphet", de azt is hozzátették, ,,tisztelettel kérjük, hogy adományt ne vigyen". Az viszont az üzenetből nem derült ki, hogy a szociális területért felelő Sinka Zsolt megyei igazgató miért nem szeretné, hogy a fogyatékos gyermekek készségfejlesztő játékokhoz juthassanak, még ha jobbikos képviselőtől is.



A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Mirkóczki Ádám ennek kapcsán azt mondta, hogy ,,a fenntartó kérését tiszteletben tartva, de azzal egyet nem értve" kollégáját kérte meg mint magánszemélyt, hogy vigye el az ajándékokat az intézménybe, így azok végül eljutottak a gyerekekhez. - Számomra végtelenül felháborító és ugyanennyire felfoghatatlan, hogy egy ilyen érzéketlen, antiszociális gondolkodású ember, mint Sinka Zsolt, mit keres egy olyan szervezet élén, ami alá a súlyosan fogyatékos, beteg gyermekeket ellátó intézmények is tartoznak - mondta a politikus. Bár szerinte senkinek se legyen illúziója, ha a térség fideszes képviselője, Nyitrai Zsolt tervezett volna hasonlót, még a helyi televízió is élőben adta volna.

Ez talán annyira nem is áll messze a valóságtól, hiszen Nyitrai Zsolt éppen a napokban - a helyi tévé riportja szerint - részt vett egy olyan eseményen, amelynek során Füzesabonyban hetven, míg a közeli Szihalmon további tíz 65 év feletti nyugdíjas kapott laptopot. Ráadásul az ő esetében nem volt gond azzal sem, ha állami fenntartású intézménybe, konkrétan az egri Markhot Ferenc Kórházba akart ajándékot vinni: karácsonykor még Facebook-oldalán is eldicsekedett vele, hogy bejglit vittek a sürgősségi osztály dolgozóinak. Büszkén hirdette azt is nemrég, hogy Egerben almát osztott a helyieknek, és felvetette, hogy szervezhetnének évente hasonló eseményt.

Ám nem Nyitrai Zsolt az egyetlen politikus, aki a választási kampány hevében - természetesen a sajtó jelenlétében - adakozásba kezd. A fővárosi VII. kerületben a fideszes Bajkai István nem olyan régen ingyentejet osztott a helyieknek, a palack címkéjén ott szerepelt a neve is. Pár héttel korábban tojást kaphattak tőle ingyen a kerület lakói, azokra a dobozokra is nagybetűkkel felírták a nevét.

Ezzel szemben a Jobbikon kívül más ellenzéki pártnak is tiltották már meg a jótékonykodást. A Demokratikus Koalíciónak (DK) például Pécsett azt, hogy ételt, konkrétan babgulyást osszon.

Az utolsó lakó lélegeztetőgépe miatt működhet még a Dóri Ház

Belföld Unyatyinszki György
Az utolsó lakó lélegeztetőgépe miatt működhet még a Dóri Ház

A pécsi gyerekhospice alapítvány támogatása két év alatt a negyedére esett vissza, több milliós a rezsitartozásuk, a létükért küzdenek.

Pedig a segítségre sok helyen igenis szükség van. Lapunk írta meg nemrég, hogy a Dóri Ház nevű pécsi gyermekhospice-intézményben csak azért nem kapcsolták még ki a villanyt, mert lélegeztetőgép segít az otthon lakójának.


https://mno.hu/belfold/ellenzeki-mar-nem-is-adomanyozhat-2444742?utm_source=hirle vel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 45
  • e Hét: 378
  • e Hónap: 14570
  • e Év: 147487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.