Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Beszélgetés
  2018-02-04 10:44:49, vasárnap
 
  Beszélgetés

• Szia Anya.
• Te vagy, Lajosom?
• Persze, hogy én vagyok, jól vagy?
• Hát te, nálunk itt minden rendben, a telepen is, csak büdösek fenemód.
• Annyi baj legyen, de legalább híznak és hoznak a konyhára.
• Bíz az úgy van, hát nálad, mi az újság, ott a nagy minisztériumban?
• Csináljuk, de most nem ezért hívtalak!
• Mondjad, kicsi fiam, megint vegyek egy céget, vagy most csak úgy kapok egyet?
• Most a Gyöngyinek passzoltak át egyet ,,nagyon jutányos áron", ezért is hívlak.
• Mondjad, kicsi fiam!
• Hozzád jelentettük be a székhelyét a cégnek.
• Akkor már kulcsos telefonos készülék kell, annyi van, az MTI-t, meg a TEK-et, ugye intézed, ne jöjjön ide szaglászni nekem újságíró?!
• Nem kérdés ...


2018.01.31.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Főnök, Főnök: meg vagyunk mentve!
  2018-02-04 10:43:22, vasárnap
 
  • Főnök, Főnök: meg vagyunk mentve!


• Mondjad, aranylábú futsallosom.
• AZ ENSZ is ellenünk van!
• Nocsak, mesélj!
• A Soros-csicska ENSZ New York-i Deklarációja és az ENSZ főtitkárának a nyilatkozata mély és véres sebeket ejtett az én és népünk, a magyarok lelkén...
• Mit mondtak?
• Szerintük a migráció pozitív és megállíthatatlan és ösztönözni kéne a befogadást, nem kriminalizálni...
• Akkor odacsapunk!
• Igen, mondtam is, hogy kilépünk!
• Jó, majd a kilépés aláírására ÉN megyek ki New Yorkba hajóval és hátizsákban, de mire megérkezem ott legyen a fekete kisbusz is!



2018. január 31., szerda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A koldusszegény Orbán család új kastélya
  2018-02-04 10:12:13, vasárnap
 
  A koldusszegény Orbán család új kastélya

Írta: Amerikai Népszava - 2017-02-020




Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető - adta hírül a hvg.hu. Mint kiderült, 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben. A TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be. Vagyis: Tiborcz a tulajdonos. Vagyis: a saját lábán álló Ráhel. Vagyis: az Orbán család.




Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát. Ha csak ennyit mondanak, már tudni lehetett volna, hogy ez csak valamilyen fideszes, de főleg az Orbán família lehet. Utána megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. Ennél nincs árulkodóbb, Tiborcz közismert fatolvaj, aki soha egyetlen környezetvédelmi rendeletet nem tartott be, és ahol fát lát, azt azonnal kivágatja.A Turai Kastély Kft. a HVG kérdésére csak annyit válaszolt, hogy legalább egy évig még nem lesz látogatható a kastély, mert elkezdődött a felújítása. Szerencsére már nem kell olyan nagyon félni az örökségvédelemtől, ráadásul pedig többszörös adókedvezmény várja a kastélyokat felújítókat. Amikor a kastély újra látogatható lesz, akkor könnyen meghúzható lesz a látogatók köre, akik majd a kastélyt látogatják. A tulajdonos kastély címén adókedvezményt kap, de biztosan pályáz EU-s pénzre is, majd beköltözik, mint a fideszes Mondok József Izsákon.
A pénzre nagy szükség lesz, mert egy koldusszegény apa lánya és családja a tulajdonos. Orbán Viktor a vagyon bevallása szerint hatszor akkora adóssággal rendelkezik, mint amennyi pénz van a számláján. Mármint az ismert bankszámláján.

https://nepszava.us/a-koldusszegeny-orban-csalad-uj-kastelya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valószínűleg mindannyian jobban jártunk volna, ha otthon mar
  2018-02-04 10:06:47, vasárnap
 
  Valószínűleg mindannyian jobban jártunk volna, ha otthon maradsz és segítesz mosni a feleségednek



Molnár Bálint | Ma | 10:02


Van nekem egy pompás javaslatom. Beszéljük meg a köpönyegforgató pávatáncos, nemzetvédő végvári hős és közismerten igazmondó juhász egyik legnagyobb horderejű átverését. Nem könnyű, hiszen majdnem minden mozdulata stratégiai átverés ennek a remek embernek. Aki volt már minden, ami politikai-ideológiai értelemben lehet valaki. Bármennyire nehéz, most próbáljunk eltekinteni ettől az örökkévalóságnak tűnő elbeszélő jelentől, amiben harmadik éve folyik az agymosás migrációról, Brüsszelről, Sorosról, határkerítésről, háborúról és a mindmeghalunk elkerülhetetlenségéről, ami csak azért nem következett még be, mert az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják.

Nem könnyű visszaemlékezni még a múlt heti gyalázatokra se, pedig az sem volt olyan régen, amikor a szent tudathasadás, a mindent és mindennek az ellenkezőjét azonos, látványos meggyőződéssel állító, a nemzeti érdekeket minden esetben a pereputtya érdekei elé helyező (ja, nem, fordítva) miniszterelnök reggeltől estig harcolt a gaz multinacionális cégekkel, a globalista karvalytőkével, a magyar embereket kiszipolyozó idegenszívű, profitorientált nemzetközi vállalkozásokkal. Biztosan emlékszünk, miképpen ócsárolta az extra-proftiban dúskáló haza ellenségeit, akiknek móresre tanítását zászlajára tűzte, midőn félkézzel hazaküldte az IMF-et.

Ehhez képest kiderült - mint ahogyan a migrációval kapcsolatban is kiderült -, hogy a szájhősség és a verbális toporzékolás mögött mindennek az ellenkezője történik. E konkrét köpönyegforgatás bizonyítékát a Hír Tv Célpont című műsorának oknyomozása szállította, amelyből világosan látszik: a szájkaraté, a cirkusz egy dolog, a valóság meg egy tök más dolog.

Miközben a kormány feltűrt ingujjal harcol a multik ellen, valójában olyan közpénzesőt szabadított rájuk, aminek egyetlen másik - nem mellesleg mai napig idegenszívűnek és hazaárulónak bélyegzett - kormány sem érhetett volna a nyomába, ha akar sem. A migránssimogatókat köpködő, közben a normalitást eltitkoló (értsd: menekülteket az ország kötelezettségeinek megfelelően befogadó), a multik ellen szabadságharcot hirdető Orbán Viktor a multisimogatás atyaúristenévé vált úgy, hogy csak úgy hasít őkelme.

A Célpont információi szerint a korábban gyűlölt multikkal és más nagyvállalatokkal - a nyilvánosan elérhető 85-nél jelentősen számosabb - összesen több mint 200 stratégiai megállapodást kötött a kormány. Ezek tartalmát viszont teljes titok fedi, sőt: az is titok, hogy pontosan kikkel kötettek ezek a szerződések.

A munkahelyteremtés jegyében 188 milliárd 992 millió forinttal, tehát alig fölfogható mennyiségű pénzzel támogatta a nagyvállalatokat a kormány. Orbán Viktor kormánya az ország legdrágább munkahelyeit hozta létre. Közpénzből. A Célpont által megkérdezett újságíró szerint, ha a KSH átlagbérével számolunk, akkor a támogatott cégeknek 4-12 évre előre kifizette a kormány a munkások bérét. De saját kitűzött céljától, az egymillió új munkahelytől még nyolc év kormányzás után is messze jár az Orbán-kabinet.

A Célpont azt is összesítette, hogy az első ötven nagyvállalat, amelyik stratégiai szövetséget kötött a kormánnyal, hány embernek adott munkát a szerződéskötés évében, és mekkora létszámmal működik most. Az 50-ből 17 cégnél csökkent a létszám jelentősen. A leépítések bajnoka a Tesco, ahol ma csaknem hatezer fővel dolgoznak kevesebben, a dobogó második fokán pedig a Magyar Telekom áll, ahol 4471 fős létszámcsökkenéssel. A bronzérmes Samsungnál 916-al csökkent a létszám négy év alatt.

A legtöbb stratégiai partneri megállapodásban persze nem is vállalták a cégek, hogy munkahelyeket teremtenek. És a kormány sem vállalt ezekben semmit. A Transparency International magyarországi vezetője szerint ezek a megállapodások csak kommunikációs célt szolgáltak és átláthatatlanná tették a kormány és a magánszféra viszonyát.



Ha én kérdezem, hogy mi a franc értelme van gazdag cégeket közpénzzel kitömni, akkor persze én vagyok a hazaáruló, de ha mondjuk a balliberális hazaárulással egyáltalán nem meggyanúsítható Bod Péter Ákos kérdezi, akkor sem gondolkodik el rajta az egyszerűagyú?

Ha én kérdezem, hogy mi értelme van a multik elleni szemfényvesztő szabadságharc hátterében titkos alkukat kötni és határokon, kormányzati ciklusokon átívelően hazudozni, akkor megint én támadom a kormányt, igaz? Igaz.

Ha én kérdezem, hogy miért kell a munka után lopni fáradt magyar ember hátán fát hasítva közpénzzel tömni bárkit is, akkor engem Soros György pénzel, hogy támadjam a kormányt? Persze. Pedig csak egyszerűen nem értem, hogy miért kell folyamatosan átbaszni az embereket. Határon innen és túl.

Annak fényében különösen nem értem, amit Orbán Viktor egyéb életveszélyes összeesküvés-elméletek társaságában alig több mint fél évvel ezelőtt előadott a nemzetpolitikai köldöknézés bölcsőjében, a tusványosi nyári szabadegyetemen:

A kormány egyetlenegy dolgot tehet: megpróbál családbarát környezetet kialakítani. (...) Sokaknak feltűnhetett, hogy Magyarországon éppen az erős Magyarország céljának jegyében rengeteg pénzt költünk a családok támogatására. Adódik a kérdés, hogy honnan van ez a pénz, és az igazság úgy áll, tisztelt Hölgyeim és Uraim, hogy ezt a pénzt a multiktól vesszük el. Ha nem lenne szerénytelen, akkor azt is mondhatnám, hogy a multiktól veszem el, mert az elején rajtam kívül nem sok híve volt ennek a remek mozdulatnak, tehát elvesszük különböző különadók formájában a nemzetközi cégek profitjából azt az összeget, amelyet odaadunk a gyermekeket nevelő családoknak. (...) Ez megközelíti az 500 milliárd forintot évente. Majd utána fogjuk, és ezt a pénz 272 milliárd forint összegben, családi adókedvezmény formájában odaadjuk a dolgozó embereknek, akik közben gyereket is nevelnek. (...) Így jön ki az a demográfiai politika, családtámogatási politika, amiről beszélek. Lényegében ennek a forrásai nem álltak rendelkezésre.

Hát ha csak így nem, drága barátom az egyenes gerincben és a családbarátságban! És akkor az egyes szám első személyről egy szót sem ejtettem. Zavarbaejtő ez az egész, és azért, hogy újfent teljes pompájában lássuk azt, akivel dolgunk van, e majdnem friss, 2017-es ócska zsibbasztóduma mellé rakjuk oda, mivel házaltál 2014 tavaszán, amikor egy újabb mandátumra kértél felhatalmazást:

Ne engedjük, hogy Magyarországon teret nyerjenek azok a gondolatok, amelyek mindenfajta megkülönböztetés nélkül a külföldiek és a külföldi beruházók ellen emelik fel a szavukat. Aki ezt teszi, az árt a hazájának, árt a városának. (...) nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés.

Akkor éppen egy új multinacionális pelenkagyárat (Procter & Gamble) avattál, akkor éppen az volt a lemez, hogy szeressük a multikat, és milyen jó lenne, ha a drága magyar emberek, amikor április 6-án elmennek szavazni, megadnák a kellő súlyt a munkahelyteremtés kérdésének, ne kerüljön ismét abba a helyzetbe az ország, amikor munka helyett segélyből akartak és tudtak megélni százezrek. Ha a munkaalapú gazdaság mellett döntünk közösen, akkor Magyarország szép jövő előtt áll. A szép jövőből az lett, hogy a drága magyar emberek pénzét odaadtad a multiknak, nem hogy elvettél tőlük, de évekre előre kifizetted a futószalag mellett gürcölők éhbérét a mindenki más pénzéből. Mert te egy ilyen következetes, derék, egyenes ember vagy. 2014. március 11-én ezt mondtad te a száddal:

Szeretnék személyesen is köszönetet mondani a Procter & Gamble-nek, a feleségemmel közösen. Mert ha mind az öt gyereket vászonpelenkával kellett volna útjára indítani, akkor lehet, hogy én ma nem állnék itt, hanem otthon segítenék mosni a feleségemnek.

Naponta egyre szilárdabb az a felismerés, miszerint az egész, határokon átívelő magyar nemzet jobban járt volna, ha otthon maradsz és segítesz mosni a feleségednek. Ahelyett, hogy a csillagok állása és pillanatnyi érdekeid függvényében hol ezt, hol azt hazudd bele az éppen aktuális hallgatóság arcába. Én ezt az elvtelenséget, ezt a köpönyegforgatást soha a büdös életben nem fogom megérteni. Nem is lehet, erre aligha létezik magyarázat.





https://kolozsvaros.com/2018/02/04/valoszinuleg-mindannyian-jobban-jartunk-volna- ha-otthon-maradsz-es-segitesz-mosni-a-felesegednek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újságírók, be a karámba!
  2018-02-04 10:04:52, vasárnap
 
  Újságírók, be a karámba!

PETHŐ TIBOR

2018. február 3., szombat 20:13




Sajtókamarával fenyegeti az újságíró-társadalmat egy, a választások után élesíteni kívánt tervezet. Bár kiötlői elvileg a külföldi médiatulajdonosok elleni érdekvédelemmel indokolják a szakmai szervezet felállítását, egyrészt mára a magyar média jó része hazai kézbe került, másrészt nem tűnik teljesen légből kapottnak az a félelem, hogy az önkényes szabályozás az egyes médiumok megregulázására is lehetőséget kínálhat. Az elképzelés nem előzmény nélküli, hiszen régen is létezett sajtókamara. Kérdés, hogyan és mennyire szolgál jó példaként.



A szalámitaktika jegyében született új (természetesen a győztesen megvívott választások utánra elspájzolt), egyébként meglehetősen képlékeny tervezettel a Népszava jóvoltából ismerkedhettünk meg. A kiszivárgott információk szerint a kormány 2019-ig egy karámba terelné az újságíró-társadalmat. Az eddig megismert részletek szerint ,,országos médium" (a fogalom e tekintetben egyelőre meglehetősen homályos) csak az az újság, rádió, televízió lehetne, amelynek minden munkatársa, de kiadóhivatala, sőt maga a cég is tagja a ,,sajtókamarának".




Az olvasónak elsősorban persze a névazonosság miatt feltételes reflexként eszébe juthat az Országos Magyar Sajtókamara, a kis híján nyolcvan éve az Imrédy-kormány rendeletére életre hívott, majd 1939 nyarán megalakult hajdani, rossz emlékű névrokon. Az államhatalom célja akkor is a már korlátozott sajtószabadság további megnyirbálása volt. A kamara megteremtésével párhuzamosan számtalan napilapot, időszaki újságot számoltak fel, leglátványosabban pedig 1939 őszén pénzügyi-adóügyi intézkedések bevetésével szétverték a liberális és befolyásos Est konszernt. (Az alapító tulajdonos Miklós Andor özvegyének, Gombaszögi Frida színésznőnek havi háromezer pengő járadék és néhány papírgyári részvény fejében át kellett engednie az államnak a sajtóbirodalmat. A legidősebb magyar napilapot, a Pesti Naplót megszüntették, a Magyarországból és a Pestre átnevezett Az Estből pedig kormányt támogató újságokat fabrikáltak.)



Hogy a korabeli szituáció, az atmoszféra mennyire idézi napjainkat, azt könnyűszerrel megítélhetjük Apponyi Györgynek, a Polgári Szabadságpárt képviselőjének a kamaráról zajló parlamenti vitában egykor elhangzott szavaiból: ,,Az újságírók másoknál kedvezőtlenebb helyzetbe kerülnek, mert elvesztik szerzett jogukat. Egy idő óta mindenért a sajtót teszik felelőssé. Legutóbb egy külföldi lapban magyar forrás alapján azt a hírt olvastam, hogy a baloldali sajtó pánikhangulatot teremtett."

A helyzet persze, a szándékot illetően, ma részben más. 1939-ben a kamara arra kellett elsősorban, hogy a zsidótörvények nyomán zsidónak bélyegezetteket kiszorítsák a pályáról, hat százalékban szabva meg arányukat. A felvételi ismérveket ehhez képest - mintha maguk is szégyellnék a mögöttes indítékot - rendkívül szemérmesen fogalmazták meg: ,,A sajtókamarába felvehető minden magyar állampolgár, aki 21. életévét betöltötte, aki legalább középiskolai érettségi vizsgát tett vagy ezzel egyenértékű képesítést szerzett, aki a felvétel évére járó tagsági díj negyedének megfelelő összeget a felvétel kérésekor befizeti, akivel szemben kizáró ok nem áll fenn."

Nem csak a zsidókat hagyták ki egyébként a csúcsszervből. Ahogy a Népszava 1939. július 17-én panaszolta: ,,A tagfölvételeknél, tehát ott, ahol - ha a sajtó szempontjait és érdekeit veszik csak figyelembe - a rátermettségnek, az elhivatottságnak, a tehetségnek kellene a döntő és egyedüli szempontnak lennie, mindent inkább néztek, mint a felvételre jelentkezett hírlapírók és írók tehetségét. [...] Igen sok kitűnő újságírót azon a címen rekesztettek ki a kamarai tagok sorából, és tették lehetetlenné számukra mesterségük folytatását, hogy sajtópörökből kifolyóan bizonyos időn belül el voltak ítélve."


Egy országos, privilégiumokkal rendelkező sajtókamara természetéből adódóan zár ki arra érdemeseket a tagok sorából. A felvételi szabályokat ugyanis képtelenség lenne pontosan megfogalmazni, hiszen minden újságíró ,,külön történet" eltérő érdemekkel, változó tapasztalattal, végzettséggel és íráskészséggel. Aki 1939-ben nem került be, az nem dolgozhatott főállású újságíróként. A kívül rekedőket most látszólag enyhébb módszerrel lehetetlenítenék el. Papíron maradhatnának hivatásos újságírók, ám jelenlétük az egész szerkesztőséget megakadályozná abban, hogy a kamarához csatlakozzon. (A kamarába belépni szándékozó médiumok számára feltétel lenne, hogy valamennyi alkalmazottjuk tag legyen.)

Hogy milyen feltételek szerint bírálnák el a jelentkezőket? Állítólag a végzettség, illetve a tapasztalat számítana. A kettő azonban ellentmond egymásnak, ezért önkényesen (jó- és rosszhiszemű megoldásokat eredményezve) is alkalmazható. Taggá válhat-e például ,,szakmai tapasztalat" címén annak a kormányszolgálatban álló internetes portálnak a főszerkesztője, aki nem rendelkezik diplomával? Ki lehet-e rekeszteni egy ellenzéki lapnál dolgozó, tehetséges (nota bene, diplomás), ám kenyerét csupán egy éve újságíróként megkereső kollégát?

Az ötlet apostolának számító Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságíró-szövetség elnöke érdekesen reagált a leendő kamarát érintő bírálatokra. Közlésének egyik fontos eleme az volt, hogy a kérdés ,,most nem aktuális". Hogy a ,,most" alatt mit értett, az nem egészen világos, hiszen azt is elmondta, hogy ugyanakkor (másik fontos elem) ,,foglalkoznak az üggyel".

Az esetleges csúcsszerv (amelynek kebelén belül lenni nyilván számtalan előnnyel, anyagi könnyebbséggel járna) életre hívását csak az újságíró-társadalom egységes szolidaritása akadályozhatná meg. Ennek azonban, csak a közelebbi történelmi példákat alapul véve, valószínűleg nincs különösebb realitása. 1939-ben a zsidó munkatársak kirekesztését nagyobb tiltakozások nélkül (olykor egyéni kompromisszumok megkötésével) simán végre lehetett hajtani. Ne felejtsük el azt sem, hogy 1944-ben éppen a sajtókamara feje, Kolosváry-Borcsa Mihály nyírta ki kormánybiztosi minőségében a németellenes újságokat a szélsőjobboldali kollégák lelkendezése közben. Egy évvel később, egészen más politikai helyzetben, szintén újságírók közreműködésével szorították másodrendű szerepbe a polgári és egyházi orgánumokat. 1949-ben a magyar sajtó bolsevik gleichschaltolásában (erőszakos egyformává tétel) megint csak alaposan közreműködtek a (kommunista) zsurnaliszták, akik ettől kezdve hivatalos ellenőrként figyelték pártonkívüli kollégáik esetleg gyanúra okot adó tevékenységét. Már azokét persze, akik a pályán maradhattak, hiszen számos tollforgatót szorítottak ki akkoriban a sajtó világából. 1956 után szintén újságírókból álló igazolóbizottságok tessékelték ki a szerkesztőségekből a ,,kompromittálódott" újságírókat.

Változott-e valami a rendszerváltozás óta? A mélyben biztosan nem. 2004-ben a Népszabadság látványosan nem vállalt szolidaritást (ellentétben a többi napilappal) a megszűnés szélére sodródott balliberális Magyar Hírlappal. Amikor pedig a Népszabadságot számolta fel a hatalom, a kormánysajtó egy része kezdett lelkes ünneplésbe. A helyzet 2010 óta folyamatosan romlik (egyre inkább az ,,élni kell" szavát, a félelem parancsát követve) a szolidaritás reményét illetően. Hogy ,,karámba terelés" esetén közös tiltakozást és fellépést elvárni illúzió, azt nyilván pontosan tudják a terelők. Hiszen ők is újságírók.


https://mno.hu/hetvegimagazin/ujsagirok-be-a-karamba-2444557?utm_source=hirlevel_ MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lajos! Tőletek kellene megvédeni a zsebünket, a pénztárcánka
  2018-02-04 10:00:38, vasárnap
 
  Lajos! Tőletek kellene megvédeni a zsebünket, a pénztárcánkat, a közvagyont, az uniós forrásokat, az adóforintokat, a demokráciát, a szabadságjogokat és a jövőt


Swan Edgar | Február 3, Szombat | 19:57


Hulla pelyhes! Meg latyakos, de remélhetőleg reggelre lefagy az egész és tudunk majd seggen csúszkálni, Balog zoltán nagy örömére. Hogy addig sem a kórházak statisztikáit rontjuk lefele. Holott hetente legalább kétszer valami jó hírt is mondhatnánk, akkor mindjárt boldogabb lenne a mi ártunk és ormányunk. Ez azért már eléggé súlyos skizofréniaára (vagy egyéb bajra) utal, hogy nem csak ők hazudnak nekünk, hanem elvárják, hogy nekik is hazudjunk. Kár hogy nem vagyok dilidoki. Betegre kereshetném magam, csak be kéne nyalni valahogy a politikai elitnek nevezett bűnszervezetbe a vállalkozásomat.

Jelen állás szerint azon vitatkozik Gyurcsány Ferenc és a Magyar Idők Gajdics Ottó nevű főszerkesztője, hogy ki kérte előbb a Mentelmi Bizottságnál Gyurcsány Ferenc vagyonbevallásának vizsgálatát. Jó. A kérdésem már csak az, hogy ez így megy? Akárki kérheti a Mentelmi Bizottságot, hogy szabadon választott politikus vagyonnyilatkozatát ellenőrizze? Mert az rendben van, hogy az érintett maga kérheti, de bármely más állampolgár is? Én is kérhetem mondjuk Lázár János, vagy Rogán Antal vagyonnyilatkozatának vizsgálatát? Vagy anyukám? A szomszédom? Vagy ezt csak Gajdics Ottó teheti meg? Úgy izgulok! Ha kiderül, hogy bárki kezdeményezheti, mozgalmat indítok! Ellenőriztessük mindenkiét sebesen. Benne vagytok?

Közben az Iránytű Párt is hallatott magáról. Végre! Már úgy vártam. Azt javasolják, hogy jövőre a kormány vezesse be a 34,5 órás munkahetet, hogy megalapozzuk a négy napos munkavégzést. Jó.

És van egy kis Kósa is, mert nélküle mitsem ér az élet.

A keresztény, európai magyar jövő érdekében a magyaroknak meg kell védeniük a nemzetüket, az országukat, az identitásukat és a hitüket - jelentette ki Kósa Lajos a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati tanácsának ülésén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson szombaton. (MTI)

Lajos! Tőletek kellene megvédeni a zsebünket, a pénztárcánkat, a közvagyont, az uniós forrásokat, az adóforintokat, a demokráciát, a szabadságjogokat és a jövőt. Az identitásunkat és a nemzetünket senki nem akarja elvenni, az országunkat szintúgy. A hitünk meg magánügy, semmi közöd nincs hozzá. Arról mesélj inkább, a kedves mama jól boldogul a disznókkal? Viszi nekik vödörben a moslékot rendesen? Segítesz neki, ahogy egy igaz magyar, keresztény hazafinak segítenie kell, vagy csak a támogatás beosztásának terhét veszed át?

Minden magyar háztartásba szórólapot juttat el a Fidesz a napokban, ebben tájékoztatják az embereket arról, hogy ha a bevándorláspárti ellenzék tehetné, akkor lebontaná a határzárat - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus közölte: mióta bemutatták a plakátot arról, hogy az ellenzék együtt bontaná le a határzárat, az ellenzéki vezetők “kétségbeesett hazudozásba kezdtek", és próbálják letagadni, hogy ha erre lehetőségük lenne, lebontanák az országot védő határkerítést.
Ezek a politikusok nemcsak a múltban ellenezték a határzár megépítését; ha lehetőséget kapnának rá, habozás nélkül végrehajtanák a “Soros-tervet" és beengednék a bevándorlókat Magyarországra - jelentette ki a kommunikációs igazgató.
Szerinte az elmúlt 3 évet a migráció témájában az ellenzékiek végighazudták: először azt állították, nem létezik bevándorlás, majd azt mondták, nincsenek kvóták, illetve azok nem lesznek kötelezőek, most pedig azt próbálják letagadni, hogy lebontanák a magyar határt védő kerítést. (MTI)

Rákérdezhetek? Ezt is mi fizetjük? Belátom, hülye kérdés volt. Mi fizetjük. Még Hidvéghi Balázst is mi fizetjük, nemhogy a cetlit. De jó nekünk! Aludjunk rá egyet.


https://kolozsvaros.com/rovidek/lajos-toletek-kellene-megvedeni-a-zsebunket-a-pen ztarcankat-a-kozvagyont-az-unios-forrasokat-az-adoforintokat-a-demokraciat-a-szab adsagjogokat-es-a-jovot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból
  2018-02-04 09:59:09, vasárnap
 
  Ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból

Molnár Bálint | Ma | 8:02

Jóreggelt, drága emberek! Már tényleg alig kell párat aludni, és április lesz. Amit én például azért várok szívrepesve, mert abban bízom, hogy - bármi történik is - annyi egetverő, hazug, ostoba, primitív, gyengeelméjűekre kalibrált szólamot már nem fogok hallani, olvasni, tapasztalni, mint amit mostanában egységnyi idő alatt az államnak pártja beleokád a pofánkba. Amit tegnap Hidvgéhi művelt (ő volt az ügyeletes megmondó), köbre emelve a mostanában elszaporodott, kamuprofilokkal nyomuló önkéntes trollok számával, világosan látszik, hogy a hátra lévő két hónapban ember legyen a talpán, aki bírja a gyűrödést és április 9-én arra ébred, hogy még mindig nem kattant be.

Ímhol egy példa a kiszámítható, rezzenéstelen pofájú fideszes cinizmusra: tegnap nyilvánosságra került Kövér László egy zárt körben elhangzott, a fideszes választási reformra vonatkozó megállapítása (a házmester szerint bűvészkedtek a választókörzetek megrajzolásával, ami annyit jelent, hogy önkényesen, saját hatáskörben, teljhatalmukat bevetve rajzolták meg a választókörzetek határait, hogy egy vérfideszes polgár szavazata, külön a Kövér László szavazata többet érjen, mint a nem vérfideszes szavazóké). Azt írtuk tegnap kínunkban, hogy az ügyeletes kommunikátor ezt fogja kinyögni magából:

a reménytelen helyzetben lévő ellenzék elkeseredett valósághamisításával állunk a szemben, ugyanis Kövér elvtárs márpedig soha nem mondott ilyet.

Tévedtünk. Hidvgéhi Balázs így fogalmazott arra nézvést, hogy Kövérnek eljárt a szája:

az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója.

Akkor jól van. És természetesen abból sem igaz semmi, hogy kórházi vezetőknek utasítást adtak ki, miszerint hetente legalább két pozitív hírt ki kellene adniuk: Hidvéghi semmi ilyen utasításról nem tud. Ugyanakkor szerinte a magyar egészségügyben folyamatosak a fejlesztések, növekednek a bérek, és lépésről lépésre haladva Magyarország ebben is jobban teljesít.

Szerencsére az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is a helyén volt, ennek a nemzeti izének is nagy rutinja van abban, hogyan kell zsigerből tagadni, a tagadást cáfolatnak nevezni és nem törődni a valósággal. Biztosan emlékszünk még, hogy január elején Krámli Kinga énekesnő egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy elviselhetetlen fájdalmai ellenére, a kibebaszott várólisták miatt mintegy 4,5 év múlva kerülhet sor az endometriózis-műtétjére. A fent emlgetett nemzeti izé csuklóból tagadott, elutasított, felháborodott, majd közleményt adott ki, miszerint nem kell senkinek két hónapnál tovább várnia erre a beavatkozásra, úgyhogy álhír, álhír, álhír. Aztán hogy és hogy nem, a Semmelweis Egyetemen vizsgálat indult annak tisztázásra, hogy az intézmény nőgyógyászati klinikáján hogyan fordulhat elő, hogy több éves várakozásra ítélnek súlyos fájdalommal élő endometriózisos betegeket. Nem sokkal később nyilvánosságra került a vonatkozó várólista, és mi derült ki? A sor végén állók három és fél év múlva feküdhetnek kés alá. Vagyis a nemzeti izé hazudott, a probléma létezik.

A kormányzati lakájmédián (amelyik arról ismerszik meg, hogy semennyire nem számol be már arról, ami naponta történik az országban, ahol soha nem lehet olvasni egyetlen sort se Mészáros, Tiborcz, Vajna és egyéb nagypályás korrupt strómanok ügyködéseiről, de az egészségügy állapotát is csak a propaganda szuperlatívuszainak oldaláról hajlandó megközelíteni) ezúttal is körbehullámzott a fekália. A közpénzzel kitömött oldalak egymástól vették át az okosságokat, miszerint a fent említett nemzeti izé kénytelen volt reagálni az álhíreket terjesztő ellenzéki propagandára. A nemzeti izé közölte, hogy semmilyen utasítás nincs érvényben arra vonatkozóan, hogy heti két pozitív hírt kell a kórházaknak a médiában közölnie, ugyanakkor minden, az egészségügyi ellátás területén keletkező fejlesztést és eredményt örömmel osztanak meg a lakossággal. Hozzátették:

A Népszava az egészségügyben dolgozók valós eredményeit támadja nemtelenül. Láthatóan a kampányban a Népszava bármilyen álhírt és hazugságot képes leírni.

Kerek? Már megint az van, hogy az újságírók támadják az egészségügy dolgozókat. Semmi más, csak a rohadt, mocsok, árokásó, társadalmi csoportokat egymás torkának ugrasztó kommunikációs bűvészkedés, a felelősséget nem vállalás, a háborúzás, a valóság tagadása és hátha kihúzzuk áprilisig, mert csak áprilisig kell kihúzni, aztán megint jó lesz négy évig. Közben pusztul minden, de nem számít, csak nehogy a jobban teljesítésra árnyék vetüljön és elbizonytalanodjon az egyszerűagyú kisember.

Itt van még egy minimum elgondolkodtató hír, ami arról szól, hogy a legkisebb fizetés csaknem tizedével alacsonyabb Romániában, mint Magyarországon, mégis majdnem tizedével többet ér; vagyis hiába alacsonyabb, a vásárlóereje nagyobb. A Fidesz értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy egy szinten van a régió. Ugyanaz a Hidvéghi, aki tegnap egész nap szolgálatban volt, azt állította:

a magyar minimálbér gyakorlatilag egy szinten van a szomszédainkéval, ,,egészen minimális eltérések létezhetnek", ez függhet régióktól és gazdasági teljesítménytől is.

A GKI Gazdaságkutató szerint ez az adat kurvára nem azt jelenti, amit Hidvéghi állít. A helyzet az, hogy a minimálbér vásárlóerejét tekintve a románok konkrétan néhány hónapja beelőzték a magyarokat. Molnár László, a GKI Zrt. vezérigazgatója úgy vélte, ha az Eurostat adatait nézzük, akkor mind a lakossági fogyasztásban, mind a jövedelmekben szépen lassan az utolsó helyre csúszunk vissza a régióban. Már a románokkal versenyzünk, de szépen lassan a bolgárok is megelőznek bennünket.

Na, drága véreim! Ez ám az igazi teljesítmény. A rendszerváltás idején Magyarország olyan brutális előnnyel rendelkezett Romániával szemben (gazdaságilag, társadalmilag, és minden elképzelhető értelemben), hogy ez az előny az akkori vélemények szerint is behozhatatlannak tűnt. Közel három évtized alatt kiderült, hogy ma már annak is örülni kellene, hogy Magyarország egy szinten van Romániával. Vagyis ez azt jelenti, hogy sikerült évtizedeket elkótyavetyélni, hogy az országba beáramlott felfoghatatlan mennyiségű uniós forrás dacára Magyarország maga alá szart. Mert azok, akik az ország helyzetének javítására, a gazdaság fellendítésére kaptak felhatalmazást, semmi mással nem foglalkoztak, mint hogy a fejlődés eszközét saját meggazdagodásuk és hatalomban maradásuk céljává tették. Ellopni, amit el lehet, ami mozdítható.

Ezért kell álhírezni, ezért kell megint plakátokon, szórólapokon, telefonon keresztül hergelni, ezért kell csatasorba állítani a szolgamédiát, ezért kell újabb és újabb ellenségeket találni (Brüsszel, migránsok, Soros, civilek, ENSZ) ezért kell krumplit, tojást és tűzifát osztogatni a választási kampány hevében. Ezért. Mert ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból. Hogy Mészáros csilliárdos lett, a kórházban meg patkányok potyognak a mennyezetből. Ja, nem. Ellenzéki propaganda és álhírek.

Nem tudom, meddig lehet ezt még csinálni, de bele sem akarok gondolni. Viszont van egy igazán örömhírem: országjárásba kezdett az Echo Tv Sajtóklub című műsora. Bayer Zsolt és csapata hét gyönyörű várost látogat meg a következő hetekben, hogy Önökkel együtt elemezze Magyarország és a nagyvilág híreit - ezt olvastam én az előbb, és nem hallgathatom el. Ha valami még hiányzott, szerintem ez. A véresszájú nemzet aranytolla és szerény intellektusú zenekara, amint Orbán és a közpénz iránti szeretet jegyében végighaknizzák az országot, hogy elmagyarázzák, amit a büdös ballibsik nem értenek.

Sajnálom, ha nem sikerült feldobni a reggelt, de majd később hátha ez változik. Csókpuszipacsi, vidám vasárnapot


https://kolozsvaros.com/rovidek/ennyire-futotta-a-demokratikus-teljhatalombol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.