Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
"Ne veszítsd el az emberekbe vetett hited! Az emberiség olyan, mint egy óceán. Attól, hogy néhány cseppje bepiszkolódott, maga az óceán nem válik m... Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Tallóztam
  2018-02-06 20:36:59, kedd
 
 
Amikor gondolok rád, nem "eszembe jutsz". Hanem a lelkembe. Mert nem az eszem gondol rád, hanem a lelkem. Nem csak egy-egy pillanatra, hanem folyamatosan. Nem tudlak, hanem érezlek. Nem gondolat vagy, hanem érzés. Nem távolság, hanem közelség. Nem ott, hanem itt.
A lelkemben.

/Csitáry-Hock Tamás/
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Erről a négy csillagjegyről
  2018-02-06 20:22:41, kedd
 
  Erről a négy csillagjegyről nem is feltételeznéd, mennyire kegyetlenek tudnak lenni. Bármilyen kedveseknek és megnyerőnek is tűnhetnek elsőre, de akár még másodikra is, nem árt óvatosnak lenni velük. Jobb, ha nem vonod magadra a haragjukat. Kik ők? Íme, a részlet

A Kos mindenen átgázol

A Kos tudja, mit akar. Horoszkópja szerint mindig eléri, amit szeretne, és nem foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla. Nem véletlen a csillagjegy szimbóluma sem, ő valóban olyan, mint egy faltörő kos. Nekimegy a falnak is, ha épp arról van szó. A lehetőségek közül mindig a számára optimális megoldást választja, hogy döntésével esetleg megbánt másokat, az másodlagos a számára.

Ha pedig mások megpróbálják őt korlátozni, akkor végképp kiütközik belőle a lelkében rejlő kegyetlenség. A Kost nem érdemes provokálni. Erős energiákkal rendelkezik, könnyen robban, könnyű őt felbosszantani. És hogy milyen, amikor igazán dühös, azt ne akard megtudni.

A Nyilas báránybőrbe bújt farkas

A Nyilas, amilyen könnyed és frivol, épp annyira könyörtelen, sőt akár bosszúálló csillagjegy is. Időnként talán már túlzottan is mértéktartó, máskor pedig minden szabályt felrúg. Kiszámíthatatlan lehet, nem tudni, hogyan reagál a dolgokra vagy épp mit fog tenni. Előfordulhat ugyanis, hogy rendkívül kedves, vicces, vidám és bájos, máskor pedig pontosan ennyire bosszantó, undok és elviselhetetlen.

Gyakran forrófejű és meggondolatlan, megy a saját feje után, ilyenkor nem lehet visszatartani, úgyis azt teszi, amit kitalált. Mint egy szabadulóművész, pontosan úgy hagyja maga mögött a korlátokat, legyen szó párkapcsolatról, munkáról vagy az élete bármely más területéről.

A Bika a legmakacsabb csillagjegy

A Bika mindent magának akar tudni, birtokol, gyűjtöget. Az anyagi biztonság nélkül létezni sem tudna. Született vezető, a legjobbat, a luxust akarja magának és társának is. Ugyanakkor rémesen önfejű és makacs. Amihez ragaszkodik, abból nem enged. Lehetetlen megállítani, meggyőzni, amikor valamit a fejébe vesz.

Ha pedig mégis megpróbálkozol ezzel, úgy felbosszantod, hogy magad sem hiszel a szemednek. Az addig türelmes és nyugodt Bika elemi erővel robban fel, azon se lepődj meg, ha tányérok és poharak röpködnek a levegőben. Ne vond magadra a haragját, inkább próbáld meg egyensúlyban tartani a kapcsolatot, ha pedig valamit nagyon akar, hagyd rá. Legközelebb magától rájön, miben hibázott.

A Rák a legvadabb csillagjegy

Bármilyen furcsán is hangzik, a rendkívül érzékeny és érzéki Rák nagyon is be tud durvulni, amikor úgy hozza a helyzet. Hihetetlen, de ő a legkegyetlenebb csillagjegy valamennyi közül. Nem foglalkozik a következményekkel. A legmélyebb vágyait mindenkor szeretné megvalósítani, és ilyenkor kíméletlenül átgázol a szerettein és a barátain is. Míg máskor nagyon gondoskodó és figyelmes, időnként egészen kifordulhat önmagából.

Előfordulhat ugyanis, hogy oly mértékben ragadja el a szenvedély, hogy valójában tudatában sincs annak, mit tesz éppen. Ilyenkor még a törvénnyel is összeütközésbe kerülhet. Márpedig amikor higgadt és nyugodt, nagyon is pontosan látja, mit és hogyan kellene tennie, de amikor elveszíti a fejét, nem látja a következményeket sem.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.
 
 
0 komment , kategória:  Haverok  
Tallóztam
  2018-02-06 18:03:53, kedd
 
  Ismerjük meg azokat a növényeket, amelyek nem kedvelik egymást!

A kertészek rendszerint minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy az általuk gondozott növények szépek és egészségesek legyenek. Időnként azonban előfordul, hogy minden erőfeszítésünk ellenére azt tapasztaljuk, hogy egyes növények egyszerűen nem viselik el egymást. Azok a növények, amelyek nem kedvelik egymás társaságát, meglehet, így jelzik az eltérő környezeti igényeiket. Elképzelhető, hogy közvetlen versenyben állnak egymással a legfontosabb tápanyagforrásokért, de az is lehet, hogy az egyik olyan rovarokat vonz magához, amelyek súlyosan károsíthatják a másikat. A növények összeférhetetlensége, inkompatibilitása esetén számba kell vennünk a lehetséges okokat, és folyamatosan ellenőriznünk kell, hogy a következtetésünk helyes volt-e. Hiszen például a talaj típusa is befolyásolja, milyen növényeket nem szabad egymás mellé ültetnünk.

Cékla
Összeférhetetlen kerti növények

Szerencsére létezik néhány alapvető szabály arra vonatkozóan, mely növények ne kerüljenek egymás közelébe. Ügyeljünk arra, hogy a kerti növények mindegyike közel azonos méretű legyen és hasonló legyen a fényigényük. Nagyon rossz ötlet például kifejezetten magas növényeket, például paradicsomot bokorbab mellé ültetni, hiszen az előbbi minden valószínűség szerint árnyékolni fogja a babot.

Itt bab lesz

Ha magasabb és alacsonyabb növényeket társítunk, figyeljünk arra, hogy az alacsonyabb növényeket kellő távolságra ültessük, és olyan legyen a tájolásuk, hogy napközben érje őket elegendő napfény. Sok hobbikertész ezt a problémát úgy oldja meg, hogy az alacsonyabb növényeket a veteményes vagy virágágyás szélén külön sorba, vagy szegélynövényként ülteti.

A vízigényes növények a közelükbe ültetett, kevés vizet igénylő társaiknak sok kellemetlenséget okoznak. Ugyanez a helyzet a különböző műtrágyákkal is. Éppen ezért akkor járunk el helyesen, ha hasonló víz- és tápanyagigényű növényeket ültetünk össze, hacsak nem állnak más ok miatt ádáz versenyben egymással. Még ezt is kompenzálhatjuk azzal, hogy extra ültetőtávolságot hagyunk köztük, és mindkét növény számára kellő mennyiségű vizet és műtrágyát biztosítunk.

Végül, de nem utolsósorban, számolnunk kell az ún. allelopatikus növényekkel is. Ezek a növények olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek révén a velük versengő növények életfolyamatát kémiailag befolyásolni, gátolni tudják. Bár a legtöbbször gyomfélékről van szó, sok dísz- és haszonnövény esetében is megfigyelték, hogy allelopatikus szerves vegyületeket bocsátanak ki. A növénykutatók ezen megfigyelések alapján dolgoznak ki egyre jobb és jobb gyomirtó szereket mind a gazdaságok, mind a kiskertek számára.
Milyen növényeket nem szabad összeültetnünk?

Számos növény esetén tartja magát az a nézet, hogy allelopatikus tulajdonságokkal viseltetnek, bár ezt alátámasztó, perdöntő tudományos dokumentációk egyelőre nem állnak rendelkezésre. Bár az ezen a területen folytatott kutatások szórványosnak mondhatók, összeállítottunk egy listát azokról a növényekről, amelyek a közvélekedés szerint allelopatikus tulajdonságokkal bírnak:

spárga
bab
cékla
brokkoli
káposzta
uborka
borsó
szójabab
napraforgó
paradicsom

A fekete dióról már régóta ismert, hogy megzavarja a többi kerti növény életfolyamatait, csakúgy, mint a paradicsom, a padlizsán vagy a kukorica.

Ha brokkolit termesztünk a kertben, mindenképpen alkalmazzunk vetésforgót, mivel a brokkoli után olyan szerves anyagok maradhatnak a földben, amelyeket más keresztes virágú növények nem tudnak tolerálni.

Egyes növények, mint például a lucerna, olyan figyelemre méltó típusú allelopátiát fejlesztettek ki, amely a saját magvaik csírázására hat.

A fokhagymáról és a vöröshagymáról úgy vélik, hogy megzavarja a bab és a borsó növekedését, de úgy tűnik, szinte az összes többi kerti növénnyel kompatibilis.

Az alábbiakban felsorolunk néhány további, rendszerint kerülendő növénytársítást. Ne kerüljön tehát:

menta vagy hagyma fejlődő spárga közelébe,
karósbab vagy mustár cékla mellé,
ánizs vagy kapor sárgarépa szomszédságába,
uborka, sütőtök, retek, napraforgó, spárgatök vagy paradicsom burgonyahalmok közelébe,
bármely káposztaféle eper közelébe,
káposzta, karfiol, kukorica, kapor vagy burgonya paradicsom közelébe.

Bálint gazda az allelopátiáról >>
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-02-06 17:44:46, kedd
 
  A nevetés a dzsem az élet pirítósán.
Ízt ad neki, megőrzi a kiszáradástól,
és megkönnyíti a lenyelését.

Diane Johnson

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Tallóztam
  2018-02-06 17:43:17, kedd
 
 
Minden ujjunk egy szervhez kapcsolódik

Link

Mindössze 5 perc szükséges ahhoz, hogy megszabaduljunk egy betegség tüneteitől-vallják a japánok. Az egyszerűnek tűnő gyógyítási módszert bárki elsajátíthatja, és kipróbálhatja. A szkeptikusoknak is ajánlott, hiszen nem történik semmi, ha kipróbáljuk.
Vannak, akik inkább a gyógyszerek rendíthetetlen hatalmában hisznek, mások a természetes gyógymódokra esküsznek. Mindenkinek jogában áll választani, a lényeg, hogy tegyünk valamit egészségünk, és boldogságunk érdekében.

Jin shin Jitsu a gyógyulás ősi formája a japánok szerint. Lényege az energiák helyreállítása, a testi és lelki egyensúly megtalálása és fenntartása. Az adott szerv egyensúlya a megfelelő pont nyomkodásával, masszírozásával helyreállítható. Az alternatív gyógyászat szerint a kézre kivetíthető belső szerveink térképe, így könnyen gyógyulhatunk, ha elsajátítjuk az alábbi technikát.

A reflexzónamasszázs 5-6000 éves múltra tekint vissza. Szakértői szerint azért hatásos, mert az egész testünket, így a kezünket is energiapályák járják át. Az egészséges emberben az életenergia akadálytalanul áramlik, s egyformán oszlik el, de ha hosszabb időre megreked, az egészség veszélybe kerül. A reflexzónamasszázs segítségével az ilyen blokád feloldható és az energiarendszer ismét egyensúlyba kerül. A zónaterápia szerint - a talphoz hasonlóan - a kézen is vannak olyan reflexzónák, amelyek egyes testrészek és szervek területeinek felelnek meg. A két kéz az egész test kicsinyített képmása.

A kézmasszázsnak a lábmasszázzsal szembeni előnye, hogy mindenki bármikor - például séta, fürdés, olvasás, beszélgetés, tévénézés, rádióhallgatás, utazás közben is - végezheti.

Hogyan működik a technika?
Fontos, hogy beszerezzünk egy ún. kéztérképet, amely segítségével pontos képet kapunk szerveink elhelyezkedéséről. Az alábbiakban néhány fontosabb szervet mutatunk be. Ha érezzük, hogy problémánk van valamelyik szervünkkel, vagy testrészünkkel, keressük meg a kezünkön az adott szerv pontját, és a másik kezünk egy ujjával nyomjuk 3-5 percen keresztül. Ezután lélegezzünk mélyet, majd mind a két kezünkön minden ujjunkat enyhén masszírozzuk át. Minden ujjat kb. három percig masszírozzuk. Ezt a műveletet bármikor elvégezhetjük, akkor is, ha nem érzünk különösebb szervi tünetet. A napi masszázs segít fenntartani a testi és lelki egyensúlyt, így könnyebben elkerülhetjük a betegségeket.

MAGAS ÉS ALACSONY VÉRNYOMÁS ESETÉN:

Sok nő szenved magas vagy alacsony vérnyomásban. A vérnyomást szabályozó zónák mindkét kézen a kézháton találhatók a kézközépcsontok közötti árkokban ; tapogassuk ki ezeket, és a másik kéz hüvelyk- és mutatóujjával lágyan megfogva, kezdjük ott masszírozni. A hüvelykujj legyen a tenyér oldalán, a mutatóujjal pedig mind a két kézen 15-30-szor lágyan simogassuk a kézközépcsontok közötti árkokat az ujjközök irányába. A masszázs naponta többször is végezhető. A gyógymasszázs egyformán jó magas vagy alacsony vérnyomásra is.

SZÁMTALAN FÁJDALOM CSILLAPÍTHATÓ:

Ha fáj a hátunk, a gerinc zónáit masszírozzuk. Ha fáj a fejünk, ez is enyhíthető kézmasszázzsal. A fej reflexzónái mindkét kézen a hüvelykujj és a többi ujjbegyén találhatók. Az agyvelő zónái a hüvelykujj begyén helyezkednek el. A fejüregek zónái az egyes ujjbegyeken találhatók. Ezeknek a zónáknak a rendszeres masszázsa a fej vérellátását javítja.Segít a koncentrálóképesség zavarain, az idegesség feloldásában.Olyannyira egyszerű, hogy még az iskolás gyerekeknek is ajánlható, különösen a vizsgaidőszak fejfájást okozó izgalmainak levezetésére. Az ujjak gyúró, körkörös masszírozása kellemes és lazító, de ugyanakkor pezsdítő hatású is.

KÉZÍZÜLETI PROBLÉMÁK ENYHÍTÉSE:

A kézízületi panaszokkal küzdő hölgyeknek nehéz a háztartási munkákat elvégezniük, mivel az ujjai fájnak, a rajtuk keletkezett csomók a szabad mozgást akadályozzák. Az orvos által előírt teendőkön kívül házilag is megpróbálhatjuk enyhíteni a panaszokat. Ennek érdekében minden este 20-30 percig áztassuk a kezünket kamillás fürdőbe, de a kamillateát ne szűrjük le, és a gyógynövényeken kívül még egy evőkanál só is kerüljön bele. Jó alkalom erre a tévénézés, még külön időbe se kerül. Utána a kezet masszírozó mozdulatokkal kamillás krémmel kenjük be, majd szorgalmasan ujjgyakorlatokat végezzünk: zongorázó kézmozdulatokat vagy ökölbe szorítva, majd erőteljesen széttárva az ujjakat, utána a másik kezünkkel minden ujjunkat megfogva, alaposan megrázzuk.

A kezünk, ujjaink egészségének visszaszerzése érdekében rendszeresen speciális gyógyteát érdemes inni. Reggeli és ebéd előtt fél órával kortyoljunk egy pohárnyit belőle. A teához a gyógynövényboltokban kapható 50 g iglicgyökeret, 50 g aranyvesszőfüvet, 50 g kukoricabajuszt, 100 g nyírfalevelet, 100 g babhüvelyt, 100 g gyermekláncfüvet meg 100 g galagonyabogyót alaposan összekeverünk, és fél liter vízhez két púpozott evőkanálnyi keveréket adunk Egy-két percig forraljuk, majd a tűzről levéve lefödjük, 20 perc múlva leszűrjük, és mézzel ízesítjük. Ez a tea nemcsak a kézre, hanem a szívre is kedvezően hat.

És végül, a természetes gyógymódok előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy mellékhatásuk nincs, tehát szervezetünknek soha nem ártanak, inkább csak használnak. Ha tehát valaki a jelenlétünkben ,,tördeli" a kezét, ne szóljunk rá, inkább figyeljük meg, hogyan is csinálja.

Hüvelykujj: Szervek: gyomor és lép

Érzelmek: depresszió és aggódás

Fizikai tünetek: hasi fájdalom, a bőrproblémák, fejfájás, idegesség

Mutatóujj: Szervek: vese és a húgyhólyag

Érzelmek: csalódás, félelem, zavarodottság

A fizikai tünetek: izomfájdalom, hátfájás, fogfájás, emésztési problémák

Középső ujj: Szervek: máj és epe

Érzelmek: düh, ingerlékenység

A fizikai tünetek: keringési problémák, menstruációs fájdalom, migrén, fejfájás, fáradtság

Gyűrűsujj: Szervek: tüdő és a vastagbél

Érzelmek: negatív, szomorú, félelem

A fizikai tünetek: légzési problémák, asztma, bőrbetegségek, emésztési problémák

Kisujj: Szervek: a szív és a vékonybél

Érzelmek: aggodalom, idegesség, önbizalomhiány

A fizikai tünetek: szívbetegség, torokfájás, csontproblémák

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-02-06 17:40:20, kedd
 
 
9 ajándék egy eltávozott személytől, amelyre érdemes odafigyelni!

Vettél már észre az utadban furcsa dolgokat, miután egy számodra szeretett személy eltávozott az életből? Lehetett egy toll, egy leesett pénzérme vagy egy aprócska madár az ablakodnál. Sokan találkoznak ezekkel az elemekkel, mint az elhunyt személy szeretetének jelével, aki szeretne elérni hozzájuk.

9 ajándék egy eltávozott személytől, amelyre érdemes odafigyelni!

Talán a legtöbbünk nem hisz a túlvilággal való kommunikációban, de egyes szakértők szerint valamilyen módon mindig figyelmeztetnek minket a szeretteink, akik már eltávoztak az életünkből. Ezek a jelek pedig csak akkor értelmezhetők, ha hiszünk ebben. Másképp észrevétlenül haladunk el mellettük.

1. Tollak

Ha tollat látsz az utadban, lehetséges, hogy a szeretett személy ezzel próbál üzenni. Azt akarja, hogy tudd, még melletted van és fentről vigyáz rád.

2. Kagylóhéj

Kagylóhéjat általában csak tengerparton látunk. De ha mégis az utadba sodródik egy, valami különös helyen, akkor egy ajándékként foghatod fel az eltávozott személytől, aki így próbál jelezni, hogy még mindig veled van.

3. Pénzérme

Ha pénzérmét találsz az utadban, ez azt jelentheti, hogy az elhunyt személy így próbélja tudtodra adni, hogy értékes vagy és szeret téged.

4. Lepkék, méhek, szitakötők vagy kolibri

Ha ilyen kis szárnyas teremtményeket látsz körülötted röpködni, egy rejtett üzenetre utalhat. Legközelebb, ha egy lepkét, egy méhecskét, szitakötőt vagy kis kolibrit látsz, állj meg egy percre és gondolj az elhunyt szerettedre.

5. Álmok

Álmodtál már olyan személlyel, családtaggal, aki már elhunyt? Legközelebb fordíts nagyobb figyelmet ezekre az álmokra, mert lehetséges, hogy így szeretne üzenni, tanácsot adni, vagy választ adni egy kérdésedre.

6. Számok

Ha felfigyelsz arra, hogy bizonyos számok ismételten előfordulnak körülötted egy ideje, lakkor lehetséges, hogy valaki számodra kedves személy, aki már eltávozott, kapcsolatba akar lépni veled. A számokkal való üzenés például fontos dátumok formájában is megnyilvánulhat - mint az illető személy születési dátuma.

7. Zene

Miután egy számunkra kedves személy elmegy, előfordulhat, hogy időről időre újra halljuk az ő kedvenc dalát, vagy olyan dalokat hallunk, amiről ő jut eszünkbe. Valahányszor ilyen érzésed van egy dal hallatán, gondolj arra, hogy ő itt van veled és szeret téged továbbra is.

8. Hasonmások

Volt már úgy, hogy egy tömegben látni vélted azt a személyt, aki nem rég hunyt el? És amikor közeledtél hozzá, persze mégsem ő volt. Az ilyen hasonmások felfedezése az illető személy üzenete, hogy emlékezz rá és a vele együtt eltöltött időkre.

9. Körök a fényképeken

Egy elhunyt személy fényképén feltűnő különleges kör lehet az objektíven levő por miatt is, de ha tiszta fényképezőgéppel készült a kép, akkor lehet egy üzenet is, amivel azt üzeni az illető, hogy közel van hozzád és vigyáz rád.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Tallóztam
  2018-02-06 07:19:48, kedd
 
 
Nem hagyom, hogy fájjon

Hagytam, hogy fájjon,
hogy a világ hazugságból álljon.
Lassan megszokom már,
ez nem az a világ,
hova megszült jó anyám.

A világban korog a nyomor.
Sok gyermek az éhségtől tántorog.
De pereg már a dob,
nem leszünk többé koldusok !
Kel fel a Nap, mely változást hoz !

Már az ég is sír, nem csak én.
Nem látunk mást, csak szenvedést.
A szeretet is kihalt már,
nem halljuk meg egymás szavát.
Kulcsra zárt szívvel nézzük egymást.

Bennünk van a fény,
eresszük a világban szét !
Törvényt, az igazsággal romboljuk szét.
Kiáltsuk együtt a világba,
nem ért véget még a játszma !

Nem hagyom, hogy fájjon,
hogy a világ hazugságból álljon.
Míg a bíró hamis ítéletet gyárt,
míg a bankár tartja markát,
addig szavam igazságért kiált !

(Jolie Taylor)
 
 
0 komment , kategória:  Vers  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 207 db bejegyzés
e év: 1446 db bejegyzés
Összes: 40887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 3089
  • e Hónap: 48087
  • e Év: 1509318
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.