Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Anyák napja a temetőben
  2018-02-06 21:11:18, kedd
 
  Anyák napja a temetőben

Édesanyám távol a sírod,
oda csak imádságban, gondolatban
látogatok ma... anyák napja van...
de Keresztanyám közeli sírját
ezen a napon megkereshetem.
Megyek a temető tavaszi útján
múltat idézve, csendesen.

Milyen népes ez a temető!
Autók suhannak mellettem...
apró gyerekeket vezetnek...
Emlékezés és hála csokra
kerül ma anyai sírokra...
de hány édesanya pihenhet
anyák napján is elfeledten!

S ha az élő édesanyákra gondolok,
megcsendülnek szívemben
ismerős verssorok:
"Több virágot az élők útjára,
mert a sírokon már hiába!"

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A mentőcsónak
  2018-02-06 20:55:56, kedd
 
  A mentőcsónak

(Igaz történeten alapul.)
Ani nagydarab, nem túl vonzó lány volt.
Voltaképpen kövér volt.
Az ifjúsági csoport tagjaként részt vett a legtöbb ifjúsági rendezvényen és bibliaórán.
Egy este az ifjúsági vezető egy olyan szituációs játékkal vezette be az alkalmat, ami a ,,Mentőcsónak" címet viselte. A jelenlévő tucatnyi középiskolásnak azt az utasítást adta ki, hogy székeiket úgy rendezzék el, mintha egy mentőcsónak ülései lennének, majd azt mondta:,,Ti tizenketten egy hajótörés egyedüli túlélői vagytok. Sikerült eljutnotok eddig a mentőcsónakig, és beültök.
Amikor már a csónakban vagytok, rémülten veszitek észre, hogy az élelem-tartalék csak tizenegy ember számára elegendő, és a csónak is csak tizenegy személyt bír el. Tizenkét embernél felborul a csónak, és így mindnyájan megfulladtok. El kell döntenetek, hogy mit tesztek."
A csoport tagjai egy pillanatig tanácstalanul néztek egymásra, majd élénk vita kezdődött. Arra a döntésre jutottak, hogy a többség érdekében egyiküket fel kell áldozni. De ki legyen az?
Ahogy erről kezdtek tanakodni, egymás után ejtették azokat, akik feltehetően hasznára lehettek a túlélőknek. A legerősebb, sportos alkatú fiúkat semmiképp sem áldozhatták fel - szükség volt az erejükre az evezésnél. Az viszont csak természetes, hogy a fiúk egyik csinos lányt sem hagyhatták, hogy a cápák martalékává váljon. Szép lassan mindenkit megemlítettek és ejtettek, mint lehetséges áldozatot - Ani kivételével. Némelyik túl okos volt, túl tehetséges vagy túl népszerű.
Végül Ani, aki talán nem volt vonzó, de buta sem, kibökte: "Majd én kiugrom."
- Nem, nem! - tiltakozott a csoport. Amikor azonban meg kellett indokolni, hogy miért ne ugorjon, nem jutott eszükbe semmi értelmes - így aztán elhallgattak.
Amikor a játék ideje lejárt, a csoport tagjai bejelentették, hogy nem tudták eldönteni mit tegyenek.
Az ifjúsági vezető a mentőcsónak példáját felhasználva tanítást adott a gyerekeknek. Ani azonban már megtanulta a maga leckéjét.
Másnap Ani kiugrott. Az ifjúsági csoportja megerősítette a saját magáról alkotott negatív véleményét. Valóban semmi értéke nincs.
"Barátai" az ifjúsági csoportban mélységesen megdöbbentek, és nagyon elszomorította őket a lány öngyilkossága. Végül is annyi minden volt, amiért élhetett volna. Csak nekik nem jutott eszükbe, mik voltak azok.

Alkalmazás: Mi ritkán nézünk a felszín alá, hogy meglássuk valakiben azt, amit Krisztus lát. Ehelyett egyenlőségjelet teszünk az adott személy értéke és a kinézete, népszerűsége, vagyona vagy képességei közé. Ha ezek egyike sem nyilvánvaló, akkor semmi értéket nem látunk az illetőben.
"Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van" (1Sám 16,7b; 1Pt 3,3-4.)
A keresztyéneknek úgy kell egymásra tekinteniük, ahogy Isten látja őket - azaz, mint akikben egy belső érték rejlik azon túl, amit a világ lát. Isten saját képmására teremtett és szeret. Jézus értünk meghalt - és Krisztusban az Ő családja tagjai, testvérek vagyunk. Ezenfelül vannak ajándékaink az Ő Szentlelkétől, hogy egyedi módon vegyük ki a részünket Isten országa munkájából. (Lásd 1Kor 12.)
Te mit mondtál volna Aninak?

Wayne Rice

 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Megigazulás
  2018-02-06 17:54:14, kedd
 
  "Az ember legnagyobb szükséglete a megigazulás, vagyis az, hogy Isten elfogadja. Minden egyéb emberi szükséglet eltörpül emellett."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2018-02-06 17:51:43, kedd
 
  "Ha bárki is azt állítja, hogy a megigazulás cselekedetek által történik, és az üdvösség saját erőből elnyerhető, az aláássa a keresztyén hit alapjait. Eltörli Isten kegyelmét (mert ha egyszer cselekedetekből fakad az üdvösség, akkor nem lehet kegyelemből), és feleslegessé teszi Krisztus halálát (mert ha a megváltás a mi tetteink eredménye, akkor Krisztus munkájára semmi szükség nem volt)."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2018-02-06 17:32:08, kedd
 
  "A keresztyén hit a megfeszített Krisztusban való hit, mely két alappilléren nyugszik: Isten kegyelmén és Krisztus halálán."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2018-02-06 17:25:39, kedd
 
  "A keresztyén evangélium Isten kegyelmének az örömhíre."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén ember
  2018-02-06 17:19:21, kedd
 
  "Krisztus halála és feltámadása nem csupán történelmi tény ('önmagát adta' és most is 'él'), hanem olyan esemény, amelynek mindazok, akik hit által egyesültek vele, maguk is részesévé válnak ('Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve' és 'élek'). Amint egyesülünk Krisztussal az Ő halálában, addigi életünknek vége szakad. Ostobaság azt gondolni, hogy visszatérhetünk régi életünkhöz. Emellett új életre támadtunk, amit egyrészt a Krisztusba vetett hiten keresztül élünk meg, másrészt pedig nem is mi magunk éljük, hanem a bennünk lakozó Krisztus. Ő él bennünk, és Ő ad új vágyakat a szent élet, Isten és a mennyország iránt. Nem arról van szó, hogy nem tudunk többé vétkezni; sajnos tudunk. De nem akarunk. Életünk teljesen más irányt vett; minden megváltozott, mert mi is mások lettünk."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén ember
  2018-02-06 17:15:16, kedd
 
  "A 'Krisztusban megigazult' keresztyénnek nem áll szabadságában, hogy vétkezzen."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztyén ember
  2018-02-06 17:13:52, kedd
 
  "Akkor válunk igazzá, ha hit által eggyé válunk Krisztussal. Márpedig aki Krisztussal egyesült, többé nem ugyanaz a személy, mint aki volt. Megváltozott, de nem csupán az Isten előtti státusza, hanem egész személyisége radikálisan és tartósan más lett. Teljességgel lehetetlen, hogy az így megváltozott ember visszatérjen korábbi életéhez, s kedve szerint vétkezzen. Újjá lett teremtve, és új életet kezdett."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szív keménysége
  2018-02-06 16:42:45, kedd
 
  "A szív keménységéről egyebek mellett az alábbi jelek árulkodhatnak: távolságtartás, önközpontúság, érzelmi és szociális elkülönülés és elszigetelődés, másokkal és a Szentlélekkel szembeni érzéketlenség, a megértés és a belátás hiánya, elaltatott lelkiismeret, mások fölötti ítélkezés és bíráskodás, magányosság, elidegenedés, harag és düh, önpusztító, kényszeres vagy függőségre utaló viselkedés, békétlenség és örömtelenség."

- Dianne B. Collard -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 809
  • e Hét: 14383
  • e Hónap: 26258
  • e Év: 214060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.