Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2018-02-06 23:54:00, kedd
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Shakshuka (közel-keleti lecsó)
  2018-02-06 23:51:42, kedd
 
  Shakshuka (közel-keleti lecsó)

Hozzávalók

olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt koriander
1 db piros kaliforniai paprika
1 db darabolt, hámozott paradicsom konzerv
2 db paradicsom

bors
frissen őrölt csili (elhagyható)
4 db tojás
friss koriander vagy petrezselyem
pirítós kenyér

Elkészítés

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kocára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, és 1-2 percig pirítjuk, amíg megjön az illatuk.
Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsom konzervet és a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük. Friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük. Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.





Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Diós-kávés sütemény
  2018-02-06 23:48:45, kedd
 
  Diós-kávés sütemény

Hozzávalók

A tésztához:
6 db tojás
15 dkg kristálycukor
3 ek liszt
15 dkg dió (darált)
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez:
3 dl tej
3 ek liszt
1 ek őrölt kávé
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
18 dkg porcukor
5 ek dió (darált)
Tetejére:
5 dkg margarin (olvasztott)
15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A fehérjét a 15 dkg cukornak kb. a felével kemény habbá felverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót. A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és vissza helyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy lábosba és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (puding sűrűségűre), majd félre tesszük hűlni (időnként megkevergetjük).
A margarint a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, majd végül belekeverjük a diót.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre felvágjuk és tálaljuk.





Tündi konyha

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Majorannás burgonyafőzelék (lisztmentes)
  2018-02-06 23:45:12, kedd
 
  Majorannás burgonyafőzelék (lisztmentes)

Hozzávalók

1,2 kg burgonya
7,5 dl víz
2 db babérlevél

kb 1 tk szárított majoránna
1,5 dl tejföl (12%-os)

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. A babérlevéllel együtt, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult a krumpli a babérlevelet kivesszük belőle. A burgonya felét egy tálba rakjuk és félretesszük.
A maradék krumplit megszórjuk majorannával, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk, aztán botmixerrel pürésítjük. Végül beleöntjük a félretett megfőtt burgonyát.
Frissen vágott petrezselymet adhatunk hozzá, és néhány csepp ecettel ízesítheti az, aki savanykásan szereti.





ÍME A RECEPT VIDEÓN:
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Mexikói bableves csirkemellel
  2018-02-06 23:41:23, kedd
 
  Mexikói bableves csirkemellel

Hozzávalók

50 dkg csirkemell
olaj
1 l húsleves alaplé
1 doboz kukoricakonzerv
1 doboz vörösbab konzerv
2 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
bors
2 tk csilipor
1 tk koriander
1/2 tk őrölt kömény
1 ek kukoricakeményítő

Elkészítés

A megtisztított csirkemell filét apró kockára vágjuk, majd egy fazékban kevés olajon fehéredésig sütjük. Hozzáöntjük a húsleves alaplét és addig főzzük, amíg a csirkemell már majdnem átpuhul.
Amikor a hús már majdnem készen van, beleöntjük a levesbe a kukoricát, a babot, az apróra vágott paradicsomot és a kockára vágott kaliforniai paprikát. Fűszerezzük borssal, csilivel, korianderrel és őrölt köménnyel és további 15 percig főzzük.
A levesből merőkanállal kiszedünk egy csészényit, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt, majd belekeverjük a levesbe és felforraljuk. A csészébe vagy tányérba szedett levest tortillával tálaljuk.





Forrás: Mindmegettge.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.