Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével
  2018-02-07 23:54:14, szerda
 
  Petrezselymes tésztával töltött mozzarella zöldborsópürével

Hozzávalók

2 nagy golyó mozzarella
5 dkg spagetti tészta
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt fehér bors
A panírozáshoz:
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa

3 dl olaj a sütéshez
A zöldborsópüréhez:
20 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő

őrölt fehér bors
1/2 db citrom leve
1,5-2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, majd pár pillanatig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát, megsózzuk, -borsozzuk, összemelegítjük, majd hagyjuk hűlni.
Az egyik mozzarellát papírtörlővel szárazra töröljük, és mikróban közepes fokozaton 30-40 másodpercig melegítjük, legyen. (Arra figyeljünk, nehogy túlmelegedjen és szétfolyjon, mert akkor már nem tudjuk megtölteni.)
A felmelegedett mozzarellát óvatosan, kb. 3 mm vastagságúra nyomkodjuk, majd megtöltjük a kihűlt petrezselymes tésztával. A széleit megfogjuk és összenyomkodjuk, majd óvatosan megformázzuk. Ezután a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön. A másik mozzarellával is így járunk el.
A lehűlt, töltött mozzarellát bepanírozzuk: lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozást megismételjük még egyszer, így sütés közben nem folyik ki a sajt.
Az olajat felhevítjük egy kisebb edényben, óvatosan belehelyezzük az egyik bepanírozott mozzarellát, és magas hőfokon pár pillanat alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Szűrőkanállal óvatosan kivesszük, és törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A másik bepanírozott mozzarellával is így járunk el.
Közben a zöldborsót és az apróra vágott fokhagymát feltesszük főni annyi ételízesítős vízben, hogy jól ellepje. Amikor megfőtt, leszűrjük.Hozzáadjuk a citromlevet, a tejszínt, megsózzuk, -borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük (ha szükséges akkor tehetünk hozzá több tejszínt, és citromlevet is).
Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a zöldborsópürét, majd ráhelyezzük a sült töltött mozzarellát, és úgy kínáljuk.





Kard Sándorné kgizike

Forrás: Mindmegettge.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Édes tejfölben sült bögrés palacsinta
  2018-02-07 23:48:42, szerda
 
  Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

Hozzávalók

A palacsintához:
2 db tojás
2 ek cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
csipet só
A töltelékhez:
1/2 kg túró
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor
1 db tojás
3 ek tejföl
Az öntethez:
3 dl tej
2 dl tejszín
1 ek vaníliás pudingpor
1 ek cukor
5 dkg vaj


Elkészítés

A palacsintához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a lisztet és csomómentesre keverjük.
A fehérjét a sóval habbá verjük, és beleforgatjuk a tojásos masszába, majd olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és megtöltjük vele a palacsintákat, majd felvágjuk kb 6 cm-es darabokra.
Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és állítva elhelyezzük benne a palacsintatekercseket.
Az öntethez összemelegítjük a hozzávalókat, és amikor az már sűrűsödni kezd, öntsük a tekercsekre, és mindegyikre rakjunk egy kiskanál vajat.
Végül t180 °C - ra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.





Megjegyzés

1 bögre = 2 dl
Baloghné Judit

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pörkölt tarhonyával
  2018-02-07 23:47:47, szerda
 
  Pörkölt tarhonyával

Hozzávalók

60 dkg sertéscomb
2 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
0,3 dl napraforgó étolaj
2 ek őrölt pirospaprika
1/2 tk őrölt köménymag

frissen őrölt bors
20 dkg tarhonya
2 ek napraforgó étolaj


Elkészítés

Az apróra vágjuk a vöröshagymát és olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát.
A sertéshúst felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt is.
Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 50 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltöt a főtt tarhonyával körítve tálaljuk.

PATAKY KRISZTINA





Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Fokhagymakrémleves kenyérkockával
  2018-02-07 23:47:03, szerda
 
  Fokhagymakrémleves kenyérkockával

Hozzávalók

1 fej hagyma
2 ek olaj
10 gerezd fokhagyma
1 l zöldség- vagy húslevesalaplé
2,5 dl habtejszín

bors
pirított kenyérkocka
petrezselyem (a díszítéshez)

Elkészítés

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és présen keresztül a hagymára nyomjuk. Jól összekeverjük, és közepes tűzön aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük, és kevergetve besűrítjük kissé néhány perc alatt.
Végül a levest a fazékban botmixerrel krémesre turmixoljuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és megszórjuk zsemle- vagy kenyérkockával. Tetszés szerint finomra aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és azonnal tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Mediterrán ciklon hozott esőt, havat
  2018-02-07 23:44:38, szerda
 
  Mediterrán ciklon hozott esőt, havat





Eső és hó is hullott szerdán, majd délután délen 10-11 fokig emelkedett a hőmérséklet. Este nyugaton újra havazni kezdett

Délnyugat felől szerda hajnalban egy mediterrán ciklon érte el térségünket. Az Alpokalján és északnyugaton havazás, máshol a kezdeti havas esőt, ónos esőt követően egyre inkább eső, zápor volt jellemző, a Bakony és az Északi-középhegység magasabb csúcsain maradt meg a vegyes halmazállapot.

Friss (szerda, 20:45) - Délről érkezik a második hullám, az Alpokalján újra hull a hó.

Link
Kamera üzemeltetője: Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő

A cikk tovább olvasható itt.
Link
Forrás: https://www.idokep.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 456
  • e Hét: 858
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 123093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.