Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
150 millió
  2018-02-07 19:45:14, szerda
 
  150 millió

A Kormány 1022/2018. (II. 6.) Korm. határozata a magyar divat- és designipar fejlesztésével kapcsolatos feladatok, valamint a turisztikai marketing- és kommunikációs feladatok ellátásáról: 150 millió forint.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szervezett bűnözés gyanúja is felmerülhet Orbán vejével szem
  2018-02-07 19:33:14, szerda
 
 
Szervezett bűnözés gyanúja is felmerülhet Orbán vejével szemben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 07., 08:06


Kiszivárgott az OLAF jelentése.

Januárban a Wall Street Journal írta meg, hogy lezárult az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálta az Elios Innovatív Zrt.-vel kapcsolatban. Az OLAF a cég 2009 és 2014 közötti tevékenységét vizsgálta, Orbán veje, Tiborcz István pedig 2014 és 2015 között közvetlenül is tulajdonos volt a cégben (amely előtte Simicska Lajos érdekeltsége volt). Az már korábban kiderült,hogy a csalások miatt az OLAF 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta.

A 24.hu most megszerezte a teljes jelentést, és ebből részleteket is közölt. Azt írják, a jelentés alapján akár bűnszövetségben vagy üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja is felmerülhet az érintettekkel szemben, ami 5-10 éves börtönbüntetéssel is járhat.

A jelentés ugyanis egy egész, az Eliossal tulajdonosi vagy személyi szálakon összekapcsolható hálózatot tárt fel.

Az OLAF 35 pályázatot vizsgált, ebből mindegyiknél felmerült a csalás gyanúja, 17 esetben pedig azt találták, hogy a cég szervezett csalási mechanizmust épített ki.

A 2012-es közvilágítási pályázatokat úgy írták ki, hogy a feltételeknek csak az Elios feleljen meg. A pályázóktól komoly LED-es tapsztalatokat vártak, ilyenje viszont csak az Eliosnak volt, hiszen Lázár János Hódmezővásárhelyén már korábban nyertek egy hasonló pályázaton.

17 pályázatnál ugyanolyan módon játszották ki a feltételeket. Trükköztek a fejlesztés megtérülési rátájával. A lámpák élettartamát az utolsó pillanatban átírták 50 ezerről 100 ezerre, pedig a független szakértők szerint azok élettartama legfeljebb 60-80 óra ezer lehet.

Az OLAF szerint a pályázatokat arra építették, hogy még éppen megfeleljenek az elvárt feltételeknek, de a lehető legtöbbet fizesse értük az önkormányzat.
Tiborcz és Hamar Endre

Tiborcz és Hamar Endre

Fotó: Németh Dániel

A pályázatokhoz szükséges, független árajánlatokat is maguk írták, méghozzá az OLAF jelentése szerint ugyanaz a személy, ugyanazon a számítógépen írta őket, ugyanazt a matematikai egyenletet használva.

A jelentés szerint a csalás értelmi szerzője az önkormányzatok által felbérelt pályázati tanácsadó, ez pedig Hamar Endre volt. Hamar Endre Tiborcz István üzlettársa. A pályázatokhoz beadott Excel-táblákat Hamar tanácsadócégében írták az Elios munkatársával közösen. Pályázati tanácsadóként pedig Hamar Endrének arra is lehetősége volt, hogy a kiírások feltételeit befolyásolja. Ráadásul a piac legfontosabb szereplője, a Tungsram-Schréder valamiért féláron adta a lámpákat az Eliosnak.

Az OLAF szerint egyértelműen költségvetési csalás történt, a hivatal azt javasolja, a magyar hatóságok vizsgálják meg azt is, a történtek nem felelnek-e meg a szervezett bűnözés feltételeinek.

A jelentést megkapta a magyar kormány is, és állítólag már megindult az ügyben a nyomozás. Ennek részleteiről azonban semmit nem tudni. Emlékezetes, hogy a négyes metróról szóló OLAF jelentést a kormány igen hamar nyilvánosságra hozta, és a nyomozásról is tájékoztatták a sajtót.

(24.hu)

http://magyarnarancs.hu/belpol/szervezett-bunozes-gyanuja-is-felmerulhet-orban-ve jevel-szemben-109179
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Politikai atombomba – ellenzéki reakciók a nyilvánoss
  2018-02-07 19:31:36, szerda
 
  Politikai atombomba - ellenzéki reakciók a nyilvánosság elé tárt, Orbánnak kínos Olaf-jelentésre


24.hu


2018. 02. 07. 12:47


Ha létezik politikai atombomba, ez az. Lássuk, a Fidesz választói túlélnek-e egy atomcsapást - ezzel kommentálta Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője a 24.hu cikksorozatának első részét. Lapunk megszerezte az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) a jelentését Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt cégének, az Eliosnak a csalásgyanús ügyleteiről. Maga az OLAF jelzi, hogy a szervezett bűnözés feltételinek is megfelelhet a feltárt szisztéma.

Jávor úgy fogalmaz, hogy

ízlelgessük: a magyar miniszterelnök családja bűnszervezetként működik.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt írja, hogy

a kormány nem hiába titkolja a jelentést. Az van benne, amit régóta jómagam is állítok és amit számos bizonyítékokkal támasztottunk alá a feljelentésünkben: a legmagasabb szintről szervezett , bűnszövetségben elkövetett különösen nagy értékben elkövetett csalás sorozatban vett részt a miniszterelnök vejének cége.

A többi ellenzéki párt közül az Együtt nyomban sajtótájékoztatót hirdetett meg, ahogyan a DK is.

A DK a kicsit később kiadott közleményében saját magának igyekszik beállítani azt, hogy az OLAF mit talált, mert, indokolják, először a DK tette szóvá, hogy Orbán veje mit művel a világítási biznisszel. A DK szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek kormányváltás esetén ,,mindenképpen mennie kell."

Az Együtt szerint az Elios-ügyben lefolytatott OLAF-vizsgálatból bebizonyosodott, hogy

Orbán Viktor és családja maffiaszerűen hálózza be a magyar államot.

A párt miniszterelnök-jelöltje Szigetvár Viktor felszólítja a kormányfőt, hogy ,,ne legyen gyáva, álljon végre nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot családjának piszkos ügyeire."

Az MSZP is egy más ügyen összehívott sajtótájékoztató témáit egészítette ki a mai fejleménnyel, és úgy próbálják beállítani, mintha náluk lenne a jelentés. Holott, kiderült a tájékoztatójukon, az Eliosnak a szolnoki beruházásával, megbízásával kapcsolatos dokumentummal rendelkeznek, az pedig nagyon nem azonos a teljes, lapunk birtokában levő jelentéssel.

A Jobbik szerint a miniszterelnök a családjával együtt érintett egy Magyarországot megkárosító korrupciós csalássorozatban, ezért le kellene mondania.

A közpénzből működő Magyar Távirati Iroda (MTI), amely eddig is többször megtagadta ellenzéki közlemények megjelentetését, amelyek Tiborcz Istvánnal vagy az Eliossal foglalkoznak, egyelőre, délig megint csak viszonylag passzívnak mutatkozik. Azt közzétették, hogy az Együtt és az MSZP sajtótájékoztatót fog tartani az ügyben, de cikkünket nem ismertették, ahogyan Jávor Benedek közleményét sem.


https://24.hu/belfold/2018/02/07/politikai-atombomba-ellenzeki-reakciok-a-nyilvan ossag-ele-tart-orbannak-kinos-olaf-jelentesre/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kitálalt a volt oktatási igazgató: szándékosan butítják le a
  2018-02-07 19:30:07, szerda
 
 
Kitálalt a volt oktatási igazgató: szándékosan butítják le az oktatást, Parragh László nem ért a szakképzéshez

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 05., 15:52


Kemény mondatok az egykori képzési és oktatási igazgatótól.

Szilágyi János tizennégy évig volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) képzési és oktatási igazgatója, végül 2016-ban mondott fel, miután elege lett a jelenlegi állapotokból. A volt igazgató most összeállított egy vitairatot, ami kapcsán a Népszava kérdezte Szilágyit. A cikkben több erős állítás is van, ezekből szemezgetünk most:

Szilágyi János szerint 2014 után egyre kevésbé volt szükség gondolkodó, kreatív, kritikus szakemberekre.
Úgy látja, az iparkamara a kabinet végrehajtó testülete lett, és ebben nem kis szerepe van Parragh Lászlónak.
Hiába születnek a testületen belül előremutató kezdeményezések, a politikai érdekek ezeket rendszerint keresztülhúzzák.
Szerinte Parragh László nyilatkozataiból is látszik, hogy ,,nem ért a szakképzéshez, és nincs olyan szellemi, intellektuális szakmai háttér, amely demokratikus kontrollt gyakorolna felette".
Szilágyi arról is beszélt, hogy a gimnáziumok elleni agitáció tévút, és abba az irányba kellene elmozdulni, hogy ,,a gyerekek legalább 80-90 százaléka érettségihez jusson, mint például Finnországban".
Az egykori képzési és oktatási igazgató szerint a ,,munkaalapú társadalom, illetve az egymillió új munkahely megteremtése érdekében politikai elhatározásra vezették be a szakképzés lebutított modelljét", ebben pedig ,,jelentős szerepe volt a kamarának, amely több tízmilliárd forintot kapott szakképzési feladatokra".



http://magyarnarancs.hu/belpol/kitalalt-a-volt-oktatasi-igazgato-szandekosan-buti tjak-le-az-oktatast-parragh-laszlo-nem-ert-a-szakkepzeshez-109158
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mi a magunk módján vagyunk sikeresek!
  2018-02-07 19:28:41, szerda
 
  mi a magunk módján vagyunk sikeresek!

az oroszoktól Paksra felvett hitel szarabb, mint amit a bankom ad lakásra.

Az évszázad üzlete duma tenyleg igaz volt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így csalt Orbán vejének cége – megszereztük az OLAF
  2018-02-07 19:11:56, szerda
 
  Azt várom hogy valamelyik elmebeteg fidesznikov azt írja majd hogy ebben is a soros keze van.Bezzeg most nem nagyon ugrálnak a fideszikovok mit a 4-es metró ügyében .Vajon miért is nem verik most a nyálukat ja hogy szar került a palacsintába és a vejkó is nyakig ül a szarba .Most mit fog lépni a Polt müvész ur.Mert hogy lépnie kell .Csupán azt nem értem hogy egy ilyen bünszövetkezet vezetöi miért nincsenek már elözetes letartoztatásban és miért is vezetik öket vezetöszáron arról már nem is beszélve hogy a MTV 1 meg a többi fidesznyikov csatorna miért is kussol most .Esetleg Lázár ur is megkapta már a jelentést és ha igen mit fog majd mondani mert úgye ö volt a polgármester 2009-ben amikor felvetette a világitás korszerüsitését Hódmezővásárhelyen ,pedig még a fejlett nyugati országokban is kezdetleges volt ez a rendszer .
Nem elég, hogy csaltak, ráadásul olyan sötét lett a városban, mint a fidesz-szimpatizánsok.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Így csalt Orbán vejének cége - megszereztük az OLAF jelentését



Kerner Zsolt

újságíró. 2018. 02. 07. 06:06
A szervezett bűnözés feltételeinek is megfelelhet az a szisztéma, amit az unió csalás elleni hivatala feltárt az Elios-ügyben.

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, ha bűnszövetségben vagy üzletszerűen követik el, 5 évtől akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Még ez a lehetőség is benne van az Európai Unió csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentésében, amely az Elios Innovatív Zrt. tarolásának hátterét vizsgálta a 2009 és 2014 között kiírt uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon.

Az ügyet különösen kényessé teszi, hogy a cég Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségében állt. Az OLAF-vizsgálat kezdetén is ez volt a helyzet, csak néhány hónappal később, 2015 áprilisában szállt ki belőle.

(Előzőleg a Simicska Lajos-féle Közgép befolyása is érvényesült a cégben.)

Nemrég derült ki, hogy az OLAF kifejezetten komoly szabálytalanságokat talált az Elios Innovatív Zrt. által különböző önkormányzatoktól elnyert 35 közvilágítási projektje kapcsán. Olyannyira, hogy mint lapunk elsőként megírta: 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta a szervezet.

A csalás elleni hivatal nem magányos résztvevőket fedezett fel a történetben, hanem egész hálózatot, az Elios Innovatívval tulajdonosi vagy személyi szálakon összekapcsolható cégeket és tanácsadókat. Némelykor összeférhetetlen szerepkörben.
Fotó: Bielik István / 24.hu
Utcakép Gyálról, ahol az Elios végezte a közvilágítás fejlesztését, és ahol a lakók azóta a sötétségre panaszkodnak. Fotó: Bielik István / 24.hu

Az OLAF komplett jelentést készített a visszaélésekről, amit a magyar kormánynak is megküldött, azt javasolva, hogy indítsanak vizsgálatot az ügyben, amit az ügyészség el is rendelt. A cég ügyei miatt egyébként nem először nyomoznak, az LMP feljelentésére már 2014-ben elkezdődött az első vizsgálat. A kormány nem akarta a mostani OLAF-vizsgálatot nyilvánosságra hozni - szemben azzal, amit a négyes metró beruházásáról készített a hivatal.

A 24.hu viszont megszerezte a jelentést.

Cikksorozatunk első részében azt dolgozzuk fel, milyen pályázati visszaélések fordultak elő, milyen módszereket alkalmaztak, illetve milyen csalási mintákat térképezett fel az OLAF.
Módszer

Az Elios Innovatívhoz kötődő közbeszerzések közül a vizsgált 35 projekt mindegyikében felmerült a visszaélés gyanúja, de az esetek felében, 17 pályázatnál egyenesen úgy találta az OLAF, hogy

szervezett csalási mechanizmust építettek ki.

A szóban forgó, 2012-es csomagba tartozó pályázatokat egyrészt úgy írták ki, hogy a feltételeknek az Elios Innovatív vagy konzorciuma feleljen meg. A hasonló közvilágítási projekteknél többnyire csak annyira szokták megszabni a feltételeket, hogy bizonyos számú és típusú lámpára van szükség. Ezeknél a projekteknél viszont elvárták, hogy a pályázó cégnek legyen LED lámpákkal kapcsolatos komolyabb előélete. Márpedig az Elios volt az egyetlen cég, amelynek 2012-ben volt már nagyobb LED-es tapasztalata, még a legelső, hódmezővásárhelyi tenderből.

A pályázatoknál visszatérő ,,rendszertelenségek" jelentkeztek, amelyek ismétlődése miatt szervezett csalást gyanít az OLAF.

Ott van például az, ahogy 17 pályázatban nagyon hasonló módon játszották ki a feltételeket. A pályázatot kiíró cég megkérte a jelentkezőket, hogy számolják ki a belső megtérülési rátájukat, vagyis azt, hogy milyen feltételek mellett térül meg a befektetés.

Az Elios minden esetben olyan pályázatot adott be, amelyik nem felelt volna meg az elvárt megtérülésnek, ha nem alkalmaznak egy apró trükköt az utolsó pillanatban.


A megtérülési rátát 50 ezer világított órával, 15 évre kellett volna kiszámolni, mert ennyi lett volna a lámpák élettartama. A pályázat beadása előtti utolsó pillanatban viszont lehetőségük volt egy végső módosításra. Ezért a képletben használt 50 ezer világított órát minden pályázatban átírták százezerre. Mivel a valóságban ezeknek a lámpáknak az élettartama csak körülbelül 60 ezer óra, a pályázat beadásánál jelzett kapacitás 40 százaléka elvileg megmarad, hiába nem létezett sohasem. Így viszont a lámpáknak van 40 százaléknyi maradványértéke, és mivel a beadott pályázat belső megtérülési mutatója épphogy megfelel az elvártnak, a duplázott kapacitással a pályázat költségei is a duplájára ugrottak. Így sikerült elérni azt, hogy elvileg megfeleljen a szerződés az elvárt alacsony energiaáraknak, de a lehető legtöbb munkaköltséget számolták fel érte.
Maximális haszon

Több helyen is szakértőkkel auditáltatták azt, hogy a lámpák valóban képesek-e százezer órán át világítani. Már csak azért is, mert a százezres felső határt nem technikai dokumentumokra hivatkozva adták meg, hanem ez a felső határ, amit a magyar hatóságok engedélyeztek. A lámpákat adó Tungsram-Schréder 2012-es katalógusa, amit az OLAF-hoz eljuttattak, szintén jóval alacsonyabb, 60 ezer és 80 ezer közötti számokról ír. Mivel az auditáló szakértők egy része elfogadta az Elios százezres adatát, másik része nem, a magyar hatóságok úgy döntöttek, hogy nincs konszenzus az élettartamban.

Az OLAF szerint ezzel az egész módszerrel eleve baj van, mert a pályázatokat így nem a piaci körülményekre vagy ajánlatokra hivatkozva írták meg, hanem pont fordítva.

Minden pályázatnál az volt a lényeg, hogy még éppen megfeleljenek az elvárt feltételeknek, de a lehető legnagyobb költséget fizesse értük az önkormányzat.

Aztán a saját ajánlatukhoz képest szerezték be a független indikatív ajánlatokat. Sőt, a pályázat beadásáig nem is fáradtak azzal, hogy ilyen ajánlatokkal támasszák alá a saját árazásukat. Ezeket kizárólag a közbeszerzési eljárás hiánypótlási időszakában adták be.

Fotó: Bielik István / 24.hu

De ezek sem igazi ajánlatok voltak, az OLAF jelentése szerint ugyanaz a személy, ugyanazon a számítógépen írta őket, ugyanazt a matematikai egyenletet használva.

A második és harmadik legjobb ajánlat minden egyes esetben pontosan 5 és 7 százalékkal volt magasabbra árazva, függetlenül a költségektől és a lámpák árától. Balatonfüred volt az egyetlen kivétel, ahol 12 és 21 százalékkal árazták túl a vesztes ajánlatokat.

A feltételezett szervezett csalás értelmi szerzői nem feltétlenül a kedvezményezettek, azaz a közvilágítási beruházásokat megrendelő önkormányzatok voltak, hanem inkább a tanácsadók. Erre jutott a csalás elleni hivatal a tanácsadók, a pályázatot kiírók és a nyertes cégek között fellelhető kapcsolatok alapján.

Például, hogy a két jó barát, Hamar Endre és Tiborcz István üzlettársak voltak, de mindketten üzleteltek az Eliosban is.
Valamint hogy Hamar tanácsadó cége, a Sistrade Kft. közösen írta meg a beadott Excel-táblákat az Elios Innovatív munkatársával, Mancz Ivettel. Ezekben szerepeltek a korábban említett belső megtérülési ráták.
Hamar Endrének arra is lehetősége volt, hogy a kiírások feltételeit befolyásolja.
Sőt, az Elios és a Tungsram-Schréder között is szoros kapcsolat volt, mert utóbbi gyakran féláron adta a lámpákat az Eliosnak a többi céghez képest. Ez azért fontos, mert a Tungsram-Schréder a legfontosabb szereplő a magyar köztéri világítási piacon.

A 17 pályázatnál feltárt machinációk az OLAF olvasatában a költségvetési csalás bűntettével írhatók le a magyar törvények szerint. De a csalás elleni hivatal azt javasolja, a magyar hatóságok vizsgálják meg azt is, a történtek nem felelnek-e meg a szervezett bűnözés feltételeinek is.

https://24.hu/belfold/2018/02/07/igy-csalt-orban-vejenek-cege-megszereztuk-az-ola f-jelenteset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És akkor tovább az elmebaj fényes ösvényén
  2018-02-07 19:06:55, szerda
 
  És akkor tovább az elmebaj fényes ösvényén

Molnár Bálint | Ma | 8:02

Halihó, itt a nyár! Mármint nem itt és nem nyár, de a többi stimmel. Havazás, ónos eső, erős szél, mostanában ezeket kellene beosztani és majd utána jó lesz. Szeretettel és tisztelettel üdvözlök mindenkit, aki éppen ráér ma reggel. Itt az ideje, hogy újra felvegyük a fonalat, honnan is?

Hát nyilván abból a tágabb kontextusból indulunk ki ma reggel is, hogy egy állandósult tragikomédiában múlatjuk mi az időt itt életvitelszerűen, ahol olyan feladványok elé állítanak naponta a kormányzásra demokratikusan felhatalmazott egyének és alakok, amelyek legnagyobb tétje az, hogy sikerül megőrizni a józan eszünket, vagy sem nem. Nekik az lenne jó, ha rakásra hülyülnénk, és a cinikus gátlástalanságukra bíznánk magunkat.

Itt van például a letelepedési kötvények nevű, sok ponton bűncselekmény-gyanús ügylet, amelynek védőszentje a propaganda minisztere, akit nem mellesleg lehet bűnözőnek nevezni. Ez a mutatvány nem csupán több tízmilliárddal károsította meg az adófizetőket az által, hogy mintegy 20 ezer, sok esetben ellenőrizetlen hátterű embert szabadított Európára, de mint ilyen, súlyos nemzetbiztonsági aggályokat is felvet. Mit kell ilyenkor csinálni? Überelni kell a cinikus geciséget, újabb stratégiai megbízásokat kell adni az érintettnek, hogy még véletlenül se tűnjön úgy, bármi probléma lenne a személyével. Meg kell hosszabbítani Lovasberényig. És lőn. Immár Rogán Antal is tagja annak a nemzetbiztonsági kabinetnek, aminek eddig nem volt tagja. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint ennek a kabinetnek már nem csak a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, valamint a Miniszterelnökséget vezető miniszter képezi a tagságát, hanem a főpropagandász is. Korrekt, nem? Az önmagában is nemzetbiztonsági kockázatot jelentő egyén fog javaslatokat tenni a kormány nemzetbiztonsági politikájával kapcsolatban.

Itt van nekünk aztán - bár nem szeretnék ezzel a kérdéssel hosszasan foglalkozni - az aranytollú véresszáj, aki az egyik minapi műsorában dobta le az agyáról a láncokat, amikor megtudta, hogy a 3-as metró Árpád hídi megállóját a rendszerváltás utáni Magyarország első államfőjéről, Göncz Árpádról akarják elnevezni. Bézsé szerint, ezt nem szabad hagyni, de ha mégis megtörténik, akkor oda kell menni és le kell verni a névtáblát. Jó, hát akkor Bayer Zsolt menjen oda és verje le a táblát, ha ennyire futja, gondolom a Horthy Miklós táblával nem lenne gondja. Aztán ha leverte a táblát, akkor majd viselje a jogi következményeit is, ahogyan a propaganda által rendszeresen meghurcolt Gulyás Márton is viselte a következményeit annak, hogy a kopasz verőemberekről elhíresült választási irodáról szerelte le a táblát. A szájhősködés és fröcsögés egy dolog, már most borítékolható, hogy Bézsé természetesen nem lesz akkora nagy hős, hogy ezt megcselekedje. De nem is ez a lényeg, hanem hogy olvastam egy érdekes véleményt ebben a témában, aminek konklúzióját ide tenném:

Az egész semmi másra nem jó (az átnevezés tudniillik -szerk.), csak arra, hogy egy csomó ember bizonytalanul forgolódjon hónapokig a metróban, hogy most hol is jár, Bayer Zsolt vértolulást kapjon, zakatoljon tovább a meddő kultúrharc, és mindkét oldal begyűjthesse a sérelempontjait.

És akkor tovább az elmebaj fényes ösvényén: Vadai Ágnes írásbeli kérdés formájában érdeklődött Orbánnál, mennyi pénzt égettek el eddig a migrációs hisztériakeltésre. Orbán ilyen piszlicsáré ügyekkel nyilván nem foglalkozik, úgyhogy Dömötör Csabika nevű alattvaló nyögte ki magából: a kommunikációs hadviselésre elbaszott pénz nagyságrendileg sokkal kevesebb, mint amennyit akkor kellene kicsengetni, ha befogadnánk az úgynevezett menekülteket. Van itt egy kis probléma: hazudsz, Dömötör! Nem mintha ezt a két dolgot össze lehetne hasonlítani, mert kurvára nem lehet. Mivel pontos adatokat - az átláthatóság jegyében - nem ismerünk, ezért az összes kretén konzultáció, népszavazás, plakátosdi, és a szolgamédiában nyomatott összes hirdetés értékét 100 milliárd köré érdemes saccolni. Csak tavaly közel 30 milliárdot sikerült eltapsolni sorosozásra és vinnyogásra. Vagyis egy darab kvótamenekültre (az 1294-ből) lényegesen több, mint 22 millió forintot (???!!!!!) kellett volna elkölteni a tavalyi 28,7 milliárdból? Értjük, Dömötör, köpjél fel te is szépen, és állj alá!

A hazudozás az megy. Például Lázár János óta tudjuk, hogy a Tiborcz miniszterelnöki vő viselt dolgairól szóló OLAF-jelentéssel nem az a baj, hogy rávilágít arra, hogy korrupt, erkölcsi hulladékok tekintik saját tulajdonuknak az országot és lopnak, mintha nem lenne holnap, hanem hogy lejáratás van, választási kampányba való beavatkozás van, és ez tűrhetetlen. Hát pedig az Elios-ügyről szóló jelentés egészen kemény dolgokat tartalmaz. Annyit jegyezzünk meg itt és most, hogy az OLAF 35 projektet vizsgált az Elios közbeszerzéseit illetően, ezeknél kivétel nélkül felmerült a visszaélés gyanúja, vagyis a machinációk és trükkök kimerítik a költségvetési csalás bűntettét. Ennél még súlyosabb, hogy a 35-ből 17 eset felveti a szervezett csalás/bűnözés gyanúját is.

Jó, semmi köze ehhez, de közben hatodikos diákokat azzal zsibbasztanak az irodalomtankönyvben is (!), hogy vajon miért terjed a terrorizmus? Baszki, azzal hülyítik a diákokat, hogy Arany János Toldijából vezessék le a terrorizmust, hogy 12 évesen fújják a fideszes propagandát? Miközben szervezett bűnőzéssel összefüggésbe hozható, romlott erkölcsű piócák szívják a vérünket?

És az megvan, amikor Stefka István Németh Szilárddal 70-80 nyugdíjas szeme láttára és füle hallatára megbeszéli, hogy miért kell a Fidesznek újabb választást nyerni és különben is Soros meg a migránsok? Akkor ez jól is van így, szóra sem érdemes. Talán annyit mégis ide pakolok, hogy Szél Bernadett változatlanul nem hagyja nyugodni Szilust, úgyhogy elmagyarázta - ja, azt nem, hogy mi a helyzet a csepeli birkózócsarnokkal, amire 2 milliárd forintot kapott és még se híre, se hamva -, hogy miért vonult ő ki a múltkor a parlament nemzetbiztonsági bizottságának üléséről:

A bizottság nem liberális kávézó, hanem a parlament politikai testülete. Nem arra való, hogy ha szellent egyet egy lepke, azt megtárgyalják.

Kurva nagy az arcotok, rezsibáró úr! Azért jó, ha tudod: amikor majd mented az irhádat, a te esetedben sem fog működni, hogy parancsot teljesítettél a nemzet szolgálatában. De nem ám!

No, akkor fejezzem be lassan, de csakis egy jó hírrel: leszavazta a gazdasági bizottság fideszes többsége azt az MSZP-s javaslatot, amely kiterjesztette volna a tao-támogatást az oktatásra és az egészségügyre is. Pedig az ellenzéki párt szerint az egy legitim javaslat, hogy az egészségügy és az oktatás területén is legyenek olyan beruházások, fejlesztések, mint a sport területén. Mármint nem fűtött gyepes stadionokra gondoltak, hanem értelmes beruházásokra, ha már a tao nem az állami költségvetésbe folyik be. Nos, az igazi fideszes nem hagyhatja, hogy a banda elessen ezektől a pénzektől és pláne nem hagyhatja, hogy ezek a pénzek hasznos célokat szolgáljanak. Úgyhogy Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnökének érve mindent visz:

a tao-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle.

Az már igaz. Ezt tényleg nem lehet tudni, és erre nincs is, amit mondani. Ez odabasz. Pláne, hogy az a szocialista párt pofázik, amelyik elvett egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól. Így már kerek. Nem? De.

Ennyi volt a reggeli móka, köszönöm a figyelmet, jövünk vissza!

https://kolozsvaros.com/rovidek/es-akkor-tovabb-az-elmebaj-fenyes-osvenyen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Padlóra került Orbán Viktor
  2018-02-07 19:00:34, szerda
 
  Padlóra került Orbán Viktor
Szalonna | Ma | 11:15

A minap megint spam (kéretlen levél) landolt a postaládámban. Környezetemből tudom, hogy az övékében is. A kutya sem kérte, ahogy a korábbiakat sem, de csak jönnek, csak jönnek. Sürgősen. Pénzünket nem kímélve, ,,elsőbbségi" jelzéssel.

ov-level

Azt nem mondhatom, hogy kitörő lelkesedéssel fogadom az ilyeneket. Bár a kitörés megállja a helyét. A többi megjegyzés pedig nyomdafestéket nem tűr.

A különféle reklámcédulákat szemüveg nélkül is felismerem, rövid úton meg is érkeznek a lépcsőházi postaládák melletti szemétgyűjtőbe.

Ennek borítékformája volt, így bekerült a lakásomba és igen, jelentősen beszennyezte azt.

Már szemüveggel felszerelkezve megláttam a feladót, a levél kiesett a kezemből, így padlóra került.

Padlóra került Orbán Viktor. Igaz, nézetem szerint eddig sem volt feljebb.

Lévén más dolgom, nem hajoltam utána - kár lett volna felemelni -, így a lakáson belüli mozgás közben többször is átgázoltam rajta, minden finomkodás nélkül alaposan megtapostam.

Végül is a szokásos sorsára jutott. A szemetesben végezte.

ov-kuka

Innen hivatalos útja a rákospalotai szemétégető felé vezetett. Útközben megtekinthette az Erőmű út mentén nehéz testi közmunkát végző lányok integető sorfalát, majd - sorsát beteljesítve - hőenergiát szolgáltatva Budapest népének, elenyészett.

Czakó Péter


https://kolozsvaros.com/rovidek/padlora-kerult-orban-viktor/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.