|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018-02-08 23:53:40, csütörtök
|
|
|
Polenta pirított gombával
Hozzávalók
1 fej hagyma
4 ek olaj
7,5 dl zöldségleves-alaplé
12,5 dkg kukoricadara
30 dkg apró csiperkegomba
2 ek mascarpone
10 dkg sajt
só
bors
Cayenne-bors
Elkészítés
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymakockát. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd beleforgatjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, kevergetve főzzük kb. 15 percig. Eztán félrehúzzuk, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig.
Közben a gombát letisztogatjuk, és szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Megpirítjuk rajta a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A polentát összekeverjük a mascaponéval, majd sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. Végül adagonként tányérokra halmozzuk, és a gombával együtt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő
Szezonban rókagombával vagy vargányával is elkészítheted. Tetszés szerint frissen aprított zöld fűszerrel díszítheted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-02-08 23:50:51, csütörtök
|
|
|
Könnyed piskótatekercs
Hozzávalók
A piskótához:
4 db tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
4 ek víz
A töltelékhez:
lekvár
Elkészítés
A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a lisztet és a vizet.
A fehérjéből egy külön edénybe kemény habot verünk, ezt beleforgatjuk a sárga masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevizezünk egy konyharuhát (jól kinyomkodjuk belőle a vizet, nem kell hogy teljesen át legyen ázva), majd erre terítjük ki a megsült piskóta lapot. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük a nedves konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni.
Amint teljesen kihűl, kitekerjük a konyharuhából és megkenjük kedvünk szerint barack, eper, szilva vagy bármilyen lekvárral ami éppen van otthon.
Maszlag Vivien maszlagvivi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-02-08 23:47:48, csütörtök
|
|
|
Rakott zöldbab bulgurral és pulykával
Hozzávalók
10 dkg bulgur
10 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg darált pulykacomb
60 dkg vajbab (fagyasztott is jó)
40 dkg zsírszegény natúr joghurt
1 ek olívaolaj (+ a tálhoz)
1 tk édes-nemes paprika (+ a szóráshoz)
1-2 ág petrezselyem
szárított majoránna
bors
só
Elkészítés
1. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni.
2. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 2 db megtisztított fokhagymagerezdet ráreszelünk, azután a tűzről levesszük, a pirospaprikával meghintjük, és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a darált pulykacombot. Egy kevés sóval, borssal, valamint szárított majoránnával megszórjuk, és a darált húst kevergetve fehéredésig sütjük.
3. A vajbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. A joghurtot simára keverjük 1-1 csipet sóval és borssal, továbbá a megmaradt, átnyomott fokhagymával.
4. Egy kisebb tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, és elosztjuk benne a vajbab felét. A bulgurral elkevert darált húst ráhalmozzuk, meglocsoljuk a ragu szaftjával, és 3-4 evőkanál fokhagymás joghurtot rásimítunk. Elosztjuk rajta a megmaradt vajbabot, és rálocsoljuk a többi joghurtot. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy kevés pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
KOCSIS BÁLINT
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2018-02-08 23:44:34, csütörtök
|
|
|
Burgonyakrémleves pirított gombával
Hozzávalók
1 fej hagyma
1 csomag leveszöldség
50 dkg lisztesre fövő burgonya (B vagy C jelölésű)
3 ek olaj
1 db babérlevél
3 szál majoránna
só
bors
1 l zöldségleves-alaplé + szükség esetén a hígításhoz
15 dkg apró csiperkegomba
1 ek vaj
7,5 dkg reszelt kemény sajt
1 dl tejföl
zöld fűszer a díszítéshez (elhagyható)
Elkészítés
A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldségeket feldaraboljuk, a burgonyát kockákra vágjuk.
Fazékban felhevítünk 2 ek olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a burgonyát, majd együtt pirítjuk egy rövid ideig. A babérlevéllel, a leöblített majoránna lecsipkedett leveleivel, valamint sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük az alaplével és felforraljuk, majd fedő alatt, közepes tűzön főzzük kb. 25 percig.
Ezalatt a letisztogatott csiperkéket felszeleteljük. A maradék olajat a vajjal együtt serpenyőben felhevítjük, és kevergetve megpirítjuk rajta a gombát.
A reszelt sajtot a tejfölbe szórjuk és jól elkeverjük.
A babérlevelet kiszedjük a fazékból. A burgonyát és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, akkor egy kevés alaplével hígíthatjuk. A felforrósított krémlevest a sajtos tejföllel dúsítjuk, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül tányérokba merjük, adagonként elosztjuk rajta a feltétet, és tetszés szerint zöld fűszerrel díszítjük.
DÖMÖTÖR VIOLA
Megjegyzés
Vegyél hozzá 7 dkg olajban eltett szárított paradicsomot is. Csepegtesd le, és a felfogott olaján párold meg a zöldségeket, valamint a gombát. A vékony csíkokra metélt paradicsomot együtt piríthatod a gombával, így színesebb és ízesebb lesz a feltét.
MME
Forrás: Mindmegette,hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2018. Február
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
340 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 398
- e Hét: 800
- e Hónap: 6382
- e Év: 123035
|
|
|