Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2018-02-08 23:57:22, csütörtök
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Polenta pirított gombával
  2018-02-08 23:53:40, csütörtök
 
  Polenta pirított gombával

Hozzávalók

1 fej hagyma
4 ek olaj
7,5 dl zöldségleves-alaplé
12,5 dkg kukoricadara
30 dkg apró csiperkegomba
2 ek mascarpone
10 dkg sajt

bors
Cayenne-bors


Elkészítés

A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymakockát. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd beleforgatjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, kevergetve főzzük kb. 15 percig. Eztán félrehúzzuk, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig.
Közben a gombát letisztogatjuk, és szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Megpirítjuk rajta a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
A polentát összekeverjük a mascaponéval, majd sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. Végül adagonként tányérokra halmozzuk, és a gombával együtt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.





DÖMÖTÖR VIOLA
Szerkesztő

Szezonban rókagombával vagy vargányával is elkészítheted. Tetszés szerint frissen aprított zöld fűszerrel díszítheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Könnyed piskótatekercs
  2018-02-08 23:50:51, csütörtök
 
  Könnyed piskótatekercs

Hozzávalók

A piskótához:
4 db tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
4 ek víz
A töltelékhez:
lekvár

Elkészítés

A piskótához a tojás sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a lisztet és a vizet.
A fehérjéből egy külön edénybe kemény habot verünk, ezt beleforgatjuk a sárga masszába. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bevizezünk egy konyharuhát (jól kinyomkodjuk belőle a vizet, nem kell hogy teljesen át legyen ázva), majd erre terítjük ki a megsült piskóta lapot. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feltekerjük a nedves konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni.
Amint teljesen kihűl, kitekerjük a konyharuhából és megkenjük kedvünk szerint barack, eper, szilva vagy bármilyen lekvárral ami éppen van otthon.





Maszlag Vivien maszlagvivi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Rakott zöldbab bulgurral és pulykával
  2018-02-08 23:47:48, csütörtök
 
  Rakott zöldbab bulgurral és pulykával

Hozzávalók

10 dkg bulgur
10 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
50 dkg darált pulykacomb
60 dkg vajbab (fagyasztott is jó)
40 dkg zsírszegény natúr joghurt
1 ek olívaolaj (+ a tálhoz)
1 tk édes-nemes paprika (+ a szóráshoz)
1-2 ág petrezselyem
szárított majoránna
bors



Elkészítés

1. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni.

2. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát. 2 db megtisztított fokhagymagerezdet ráreszelünk, azután a tűzről levesszük, a pirospaprikával meghintjük, és elkeverjük. Visszarakjuk a tűzre, és hozzáadjuk a darált pulykacombot. Egy kevés sóval, borssal, valamint szárított majoránnával megszórjuk, és a darált húst kevergetve fehéredésig sütjük.

3. A vajbabot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. A joghurtot simára keverjük 1-1 csipet sóval és borssal, továbbá a megmaradt, átnyomott fokhagymával.

4. Egy kisebb tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, és elosztjuk benne a vajbab felét. A bulgurral elkevert darált húst ráhalmozzuk, meglocsoljuk a ragu szaftjával, és 3-4 evőkanál fokhagymás joghurtot rásimítunk. Elosztjuk rajta a megmaradt vajbabot, és rálocsoljuk a többi joghurtot. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Egy kevés pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





KOCSIS BÁLINT

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Burgonyakrémleves pirított gombával
  2018-02-08 23:44:34, csütörtök
 
  Burgonyakrémleves pirított gombával

Hozzávalók

1 fej hagyma
1 csomag leveszöldség
50 dkg lisztesre fövő burgonya (B vagy C jelölésű)
3 ek olaj
1 db babérlevél
3 szál majoránna

bors
1 l zöldségleves-alaplé + szükség esetén a hígításhoz
15 dkg apró csiperkegomba
1 ek vaj
7,5 dkg reszelt kemény sajt
1 dl tejföl
zöld fűszer a díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés

A meghámozott hagymát apróra kockázzuk, a megtisztított és megmosott leveszöldségeket feldaraboljuk, a burgonyát kockákra vágjuk.
Fazékban felhevítünk 2 ek olajat, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a leveszöldséget és a burgonyát, majd együtt pirítjuk egy rövid ideig. A babérlevéllel, a leöblített majoránna lecsipkedett leveleivel, valamint sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük az alaplével és felforraljuk, majd fedő alatt, közepes tűzön főzzük kb. 25 percig.
Ezalatt a letisztogatott csiperkéket felszeleteljük. A maradék olajat a vajjal együtt serpenyőben felhevítjük, és kevergetve megpirítjuk rajta a gombát.
A reszelt sajtot a tejfölbe szórjuk és jól elkeverjük.
A babérlevelet kiszedjük a fazékból. A burgonyát és a zöldségeket botmixerrel összeturmixoljuk, esetleg utána szűrőn átpasszírozzuk. Ha túl sűrű, akkor egy kevés alaplével hígíthatjuk. A felforrósított krémlevest a sajtos tejföllel dúsítjuk, és szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Végül tányérokba merjük, adagonként elosztjuk rajta a feltétet, és tetszés szerint zöld fűszerrel díszítjük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Megjegyzés

Vegyél hozzá 7 dkg olajban eltett szárított paradicsomot is. Csepegtesd le, és a felfogott olaján párold meg a zöldségeket, valamint a gombát. A vékony csíkokra metélt paradicsomot együtt piríthatod a gombával, így színesebb és ízesebb lesz a feltét.
MME

Forrás: Mindmegette,hu




 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 340 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 800
  • e Hónap: 6382
  • e Év: 123035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.