Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kókuszbundás sült alma
  2018-02-09 17:41:37, péntek
 
  Egyik legfinomabb, táplálóbb és egészségesebb gyümölcsünk az alma, amit szívesen eszek - eszünk, sülve, főve, nyersen. Biztos sokan ismerik a palacsintatésztába reszelt almát, vagy az ebben mártott alma karikát. Ez sem tér el nagyon ettől, annyi a különbség, hogy megbolondítottam egy kis kókuszdióval, és bátran merem ajánlani !

Hozzávalók:
4 db. kisebb alma
2 tojás
2 evőkanál cukor
20 dkg. liszt
10 dkg. kókuszreszelék
2,5 dl. tej
olaj a sütéshez.
A tojásokat a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet, majd a tejet belecsorgatva sűrű palacsintatésztává keverem. Az almákat meghámozom, a magházát kivájom, és 1 cm. vastagra szeletelem. Az olajat felforrósítom, a kókusz háromnegyedét a palacsintatésztába forgatom, majd az almakarikákat egyenként belemártogatom. A forró olajban, mindkét oldalán pirosra sütöm. Szalvétára szedve lecsöpögtetem, végül maradék a kókuszreszelékkel, porcukorral meghintem és melegen tálalom.
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Almakrém kókuszhabbal
  2018-02-09 16:56:48, péntek
 
  Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat beáztattam bő hideg vízben, és amikor meglágyult, felraktam forrni, csak annyi vízben, amit magában szívott, amikor éppen csak felforrt, az almakrémhez kevertem. A lehűtött tejszínt kemény habbá vertem a megmaradt (3 dkg.) cukorral, óvatosan összeforgattam a kókuszreszelékkel. Kóstolás után, mindenki édesítse ízléséhez, úgy az almakrémet, mint a habot. Poharakba adagoltam, felváltva, a krémből és a habból. Behűtve az igazi!
Link
 
 
0 komment , kategória:  gyors édesség  
Fűszeres túróval töltött cukkini csónak
  2018-02-09 16:41:29, péntek
 
  Hozzávalók:
3 db. cukkini
3 db. zsenge sárgarépa
15 dkg. tehéntúró
2 cikk fokhagyma
2 ek. joghurt vagy tejföl
10 -15 dkg. szeletelt sonka
oregánó.
A cukkinik végeit levágtam, késsel sávosra vágtam, azaz, meghagytam csíkokban a héját, megmostam, hosszában kettévágtam, kanállal kiszedtem a belsejét. A répát is megpucoltam, kettévágtam(ezt is hosszában), lábosba tettem a cukkinivel együtt, picit megsóztam, és 2-3 percig főztem, majd leszűrtem. Ne főzzük túl, éppen csak roppanósra. A túróban elkevertem a joghurtot, a zúzott fokhagymát, picit sóztam. A cukkini üregekbe elosztottam a túrós masszát, rátettem a répákat...

megszórtam oregánóval, köré tekertem a sonkát, tűzálló tálba összemelegítettem. A végén még locsolható rá joghurt.
Tipp: Ha nem főzzük elő a zöldségeket, úgy is elkészíthetjük, ha töltés után, kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve pároljuk. Készíthető juhtúróval is, de a tehéntúrós változat viszont kevesebb kalóriát tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá!Link
 
 
0 komment , kategória:  Könnyű ételek,saláták,stb...  
Cayenne-i bors: miért fogyasszuk naponta ?
  2018-02-09 14:35:21, péntek
 
  A cayenne-i bors az egyik legnépszerűbb csípős fűszer, gyakori összetevője a dél-amerikai, mexikói és ázsiai ételeknek. Amellett, hogy nagyszerűen ízesíthetjük vele a leveseket, húsételeket, az egészségünkre is nagyon jó hatással lehet.

A cayenne-i bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, ennek köszönheti csípős ízét is. A kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat, és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. A kapszaicinről több kutatás is bizonyította, hogy enyhíti a fájdalmakat, így krémek, tapaszok formájában megtalálhatjuk a gyógyszertárakban. Lássuk, mi mindenre használhatjuk még a cayenne-i borsot!
Egy érdekes fájdalomcsillapító: a kapszaicin



A kapszaicinnek számos pozitív hatása van, azonban sokszorosan igaz rá: csak mértékkel alkalmazzuk!

A fűszernek nemcsak fájdalomcsillapító, de gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. Megakadályozza, hogy az agyunk fájdalomérzékelő receptorai működésbe lépjenek, így olyan esetekben is használhatjuk, amikor a fájdalom hirtelen nyilall belénk, például ízületi vagy izomproblémák esetén. A kapszaicin-tartalmú krémeket felhasználhatjuk ízületi gyulladás, ízületi kopás, övsömör, neuropátia, hátfájás esetén egyaránt.

Otthon is készíthetünk fájdalomcsillapító kenőcsöt: keverjünk össze fél teáskanál őrölt

cayenne-i borsot és 3 teáskanál felmelegített kókuszolajat, majd tegyük a fájdalmas területre, fedjük be egy darab frissen tartó fóliával, majd hagyjuk hatni húsz percig. Utána alaposan öblítsük le langyos vízzel. Vigyázzunk, ne használjuk sérült vagy irritált bőrön!

A cayenne-i borsban található vegyületeknek erős antioxidáns hatásuk is van, és segítik például az egészséges véráramlást. A cayenne-i bors segít kitágítani a vérereket, és megakadályozza, hogy vérrögök alakuljanak ki. Ezzel pedig hozzájárulhat súlyos szív- és érrendszeri betegségek, például a stroke vagy a szívroham megelőzéséhez is. A cayenne-i bors ráadásul a koleszterinszintünkre is kiegyensúlyozó hatással van, és a vérnyomást is csökkenti. Keverjünk el jól fél teáskanál őrölt cayenne-i borsot egy pohár meleg vízben, tegyünk hozzá 2 evőkanál almaecetet és egy evőkanál mézet, alaposan keverjük el, majd igyuk meg naponta kétszer.

A cayenne-i bors, illetve a benne található kapszaicin enyhíti az éhségérzetet és fokozza az anyagcserét is, így nemcsak kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de több energiát égetünk is el. Ez pedig hozzájárulhat az egészséges, kívánatos testsúly megszerzéséhez és megtartásához. Fogyasszunk naponta cayenne-i borssal készült ételeket, leginkább reggel!

A cayenne-i bors a szervezetünk méregtelenítő folyamatait is támogatja, stimulálja, serkenti a máj és az epehólyag működését is, sőt az izzadást is fokozza (ez pedig szintén méregtelenítő hatású). Keverjünk össze fél teáskanál cayenne-i borsot, egy evőkanál mézet és egy citrom kifacsart levét egy pohár meleg vízben, majd igyuk meg éhgyomorra naponta egy héten keresztül.

A cayenne-i borsban található hatóanyagok, mint már említettük, gyulladásgátló hatásúak, emellett pedig természetes váladékoldóként is működnek, így nagyon hatásos a felsőlégúti fertőzések és a nátha ellen. A meleg vízben elkevert cayenne-i borssal naponta öblögethetünk, de egy evőkanál mézben elkevert fél teáskanál cayenne-i borsot is elszopogathatunk, ha meg vagyunk fázva.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 2369
  • e Hónap: 4264
  • e Év: 55055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.