Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Erdő Péter bíboros Norvégiába látogatott.
  2018-03-12 16:37:15, hétfő
 
  Erdő Péter bíboros, prímás március 9-11. között Norvégia fővárosába, Oslóba látogatott, ahol a helyi magyar közösséggel és katolikus egyházi vezetőkkel találkozott..
Erdő Péter bíboros március 10-én, szombat délután az osloi Szent József-templomban szentmisét mutatott be a helyi magyar közösségnek. A szertartás keretében két gyermeknek kiszolgáltatta a keresztség szentségét. A szentmise után kötetlen agapéra került sor a közösség tagjaival, majd a főpásztor a magyar nagykövetség épületében találkozott Sikó Anna Mária nagykövettel.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Ferenc pápa az ötvenéves Szent Egyed Közösséghez
  2018-03-12 16:34:38, hétfő
 
  Ferenc pápa az ötvenéves Szent Egyed Közösséghez: A szegények a ti kincseitek!
Március 11-én késődélután a Szentatya a Santa Maria in Trastevere-bazilikába látogatott, hogy találkozzon a Szent Egyed Közösség (Sant'Egidio) tagjaival és együtt ünnepeljen velük a közösség alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából. Beszédében a pápa a szolidarítás globalizációjára hívott.
Bővebben Link
 
 
1 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg.....
  2018-03-12 16:28:35, hétfő
 
  Március 11-én cigányok és nem cigányok közös keresztjét áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a Vas megyei Csákánydoroszló Nepomuki Szent János-templomában.
Nagyböjti lelkigyakorlatukat tartották a csákánydoroszlói hívek március 10-11-én. A lelkigyakorlatos szentbeszédet Székely János megyéspüspök mondta, aki gyóntatott is a szentmise előtt.
Homíliájában rámutatott, a Biblia arra tanít, hogy az Isten örök szeretet: az Atya, a Fiú és a Szentlélek szeretete. Ebből a szeretetből lett a világ és az ember, aki arra született, hogy szeressen. Fontos, hogy szeretet legyen az ember szavaiban: nem mindegy, hogy mit mond, és hogyan. Szavaink belőlünk jönnek elő: a gondolatainkból, a lelkünkből; megmutatják, milyenek vagyunk. A szavakkal lehet ölni és pusztítani, de építeni is.
- A gyerekekhez is szólt Székely János. Arra kérte őket, vizsgálják meg, mennyi mindent kaptak a szüleiktől, és ezt meg tudták-e köszönni, hálálni nekik. ,,Érzik-e a szüleim, hogy szeretem őket? Tudok-e rájuk időt szánni: megölelni őket, segíteni nekik; kifejezem-e a hálámat?" - fogalmazta meg a püspök a kérdéseket, amiket feltehetnek maguknak a gyerekek.
- A házastársakhoz fordulva Székely János kiemelte: egy házasság nem magától marad szép. Két ember gyakran eltávolodik, és falak épülnek köztük. Csak az a házasság marad szép, melyben a két ember ezeket a falakat lebontja, egymás kezét megfogja. Ehhez sok idő, érzékenység kell. ,,Mi az, ami a házasságomban rajtam múlik? Hogyan tudnám a házastársamat boldogabbá tenni? - adott támpontokat a házastársaknak nagyböjti elmélkedésükhöz és lelki felkészülésükhöz Székely János.
A szeretet arra is hív, hogy észrevegyük a szegényt, a beteget, az idős és magányos embereket; ha nem tudjuk Istent segíteni a felebarátunkban, akkor hazugság azt állítani, hogy szeretjük Őt. ,,Tudom-e meglátni a gyöngét, a szegényt, és tudok-e kicsit segíteni nekik?" - tette fel a kérdést Székely János a híveknek.
- Szentbeszéde végén a főpásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy az embereknek el kell tudni fogadniuk a szenvedéseket, betegségeket, kereszteket. Sokan vannak, akik állandóan panaszkodnak, állandóan keserűek ezek miatt, de ettől még nem fognak megszabadulni a szenvedésektől, csak duplán nehezek lesznek. Ha tudjuk a terhet erős lélekkel vállainkra venni, magunkhoz ölelni, akkor átalakul: igazi kereszt lesz, emelni fog minket, tartást ad és Krisztushoz tesz minket hasonlóvá, aki a világ terheit hordozta.
- A szentmise végén Székely János megáldotta a templomban a cigányok és nem cigányok keresztjét. Az új kereszt fehér és fekete színe utal arra, hogy legyen bármilyen az ember bőrszíne, anyanyelve, mindannyian Isten remekművei, kedves gyermekei vagyunk, és egymásnak testvérei - mondta Székely János az áldás előtt. - Nem kell az identitásunkat letagadni, ezt Jézus nem is kívánja senkitől: minden kultúrában rengeteg érték van. Tudjunk viszont valóban úgy élni, mint az Atya gyermekei, igazi testvérekként - fogalmazott.
A szentmisén még egy keresztet elhelyeztek a templomban, amelyet egy magánszemély készített. Különlegessége, hogy három pápa - Szent II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápa - is megáldotta.
...... ........... ..........


Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható KLIKK a linkre Link

Taizéből származik az ötlet a kereszt felállítására - mondta el Orsos Zoltán plébános. - Ott egy lerombolt téglafal az emberek közötti ellentétek feloldásának szimbóluma - itt a kereszt. Ez a kereszt legyen, ami lerombolja a falakat köztünk - hangoztatta a plébános. Miért kellett ezt a keresztet felállítani, amikor itt nincs is feszültség a cigányok és nem cigányok között? - tették fel sokan a kérdést a plébánosnak. - A baj az, hogy közömbösen élünk egymás mellett - mutatott rá Orsos Zoltán, hozzátéve: ez a kereszt figyelmeztessen minket, hogy nem kell a kegyelemért megküzdenünk, csak elfogadni azt az Úrtól.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Igenaptár - Nagyböjt 4. vasárnapja 03.11
  2018-03-12 16:12:34, hétfő
 
  Kezdőének:
Örvendezz, Isten népe! Gyűljetek össze mind, akiknek kedves az Úr ügye. Szívből örüljetek, akik azelőtt szomorkodtatok. Vigasztalódjatok meg, mint a gyermek megnyugszik anyja kebelén. (Vö. Iz 66,10-11)

Könyörgés:
Istenünk, te szent Fiad által csodálatos módon magadhoz békítetted az emberiséget. Engedd, kérünk, hogy keresztény néped készséges önátadással és élő hittel készüljön a közelgő ünnepekre. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY a Krónikák második könyvéből
Cidkijának, Juda utolsó királyának napjaiban nemcsak a nép, hanem a papok összes elöljárói is sok-sok hűtlenséget követtek el, utánozva a nemzetek valamennyi iszonyatos dolgát. Megszentségtelenítették az Úr templomát, amelyet pedig ő tett szentté Jeruzsálemben. Az Úr, atyáik Istene, követei által még jókor és ismételten elküldte hozzájuk figyelmeztetéseit. Kímélni akarta népét és a maga lakóhelyét. De ők kigúnyolták Isten követeit, megvetették üzeneteit, és kinevették prófétáit. Végül az Úr haragja visszavonhatatlanul népére zúdult.
Ellenségeik a templomot felgyújtották, Jeruzsálem falait lerombolták, valamennyi palotáját és minden drágaságát elhamvasztották, és teljesen elpusztították. Aki a kardtól megmenekült, az fogságba került Babilonba. Szolgái lettek a királynak és utódainak, míg uralomra nem jutott a perzsa királyság. Így teljesedett be az Úrnak Jeremiás próféta által mondott szava: Pusztaság lesz az ország és nyugodni fog hetven esztendeig, míg e nyugalom által elégtételt nem szolgáltat a megszentségtelenített szombatokért.
Az Úr teljesíteni akarta Jeremiás próféta által mondott szavát. Azért Kürosznak, a perzsák királyának első évében fölébresztette Kürosznak, a perzsák királyának lelkét. Ő a következő felhívást intézte egész birodalmához, mégpedig írásban is: ,,Így szól Kürosz, a perzsa király: Az Úr, az ég Istene nekem adta a föld minden országát. Ő megparancsolta, hogy templomot építsek neki a Judában fekvő Jeruzsálemben. Aki közületek az ő népéhez tartozik, legyen azzal az ő Istene, és térjen haza."
Ez az Isten igéje.
2Krón 36,14-16.19-23

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak az efezusiakhoz írt leveléből
Testvéreim! A végtelenül irgalmas Isten azzal mutatta meg nagy szeretetét irántunk, hogy Krisztussal életre keltett minket is, bűneink miatt halottakat. Így kegyelméből kaptátok az üdvösséget. Feltámasztott minket, és Krisztus Jézusban a mennyeiek közé helyezett, hogy az eljövendő korokban Jézus Krisztusban kinyilvánítsa kegyelmének túláradó bőségét, irántunk való jóságából.
Kegyelemből részesültetek az üdvösségben, a hit által. Ez tehát nem a magatok érdeme, hanem Isten ajándéka. Nem tetteiteknek köszönhetitek, hogy senki se dicsekedhessék. Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket; ezeket Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk.
Ez az Isten igéje.
Ef 2,4-10

Evangélium Szent János könyvéből
Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, * hogy örökké éljen minden őbenne hívő. Jn 3,16
Abban az időben Jézus ezt mondta Nikodémusnak: ,,Ahogy Mózes fölemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják fölemelni az Emberfiát is, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen. Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem hogy általa üdvözüljön a világ. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, de aki nem hisz, az már ítéletet vont magára, mert nem hitt Isten egyszülött Fiában.
Az ítélet ez: A világosság a világba jött, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert tetteik gonoszak voltak. Mert mindenki, aki gonoszat tesz, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, nehogy napvilágra kerüljenek tettei. Aki azonban az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hadd nyilvánuljanak ki tettei, hogy Isten szerint cselekedte azokat."
Ezek az evangélium igéi.
Jn 3,14-21


 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment.
  2018-03-12 16:07:39, hétfő
 
  Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm"-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait." (Iz 65,17-19)
Istenünk, te szentségeid titokzatos erejével megújítod a világot. Add, hogy Egyházad lelkiekben egyre gyarapodjék, földi gondjai között pedig támogasd segítségeddel. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.


.....


EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A királyi tisztviselő fiának meggyógyítása.
Egy alkalommal Jézus Szamariából Galileába ment. Jóllehet maga mondta, hogy a prófétának nincs becsülete saját hazájában, mégis, midőn Galileába érkezett, az ottaniak szívesen fogadták. Látták ugyanis mindazt, amit Jézus az ünnepek alkalmából Jeruzsálemben cselekedett, mert ők is ott voltak az ünnepeken.
Így jutott el Jézus újra a galileai Kánába, ahol a vizet borrá változtatta.
Élt Kafarnaumban egy királyi tisztviselő, akinek a fia megbetegedett. Amikor meghallotta, hogy Jézus Júdeából Galileába érkezett, elment hozzá, és kérte: jöjjön és gyógyítsa meg a fiát. A gyermek már halálán volt.
Jézus ezt mondta: - Hacsak jeleket és csodákat nem láttok, nem hisztek. - A királyi tisztviselő azonban így szólt: - Uram, jöjj, mielőtt meghalna a fiam! - Jézus erre azt felelte: - Menj csak! Fiad él."
Hitt az ember Jézus szavának, és elment. Még útban volt hazafelé, amikor eléje futottak szolgái, és kijelentették, hogy a fia él. Megkérdezte tőlük: - Melyik órában lett jobban? Ezt mondták: Tegnap déltájban hagyta el a láz. Az apa visszaemlékezett, hogy abban az órában mondta neki Jézus: - Fiad él. Erre hitt ő maga, és vele egész háza népe. Ez volt Jézus második csodája, amelyet Júdeából Galileába jövet művelt (az ünnepek után).

Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Isten a régi, bűnös népet újjá, bűntelenné akarja teremteni.
Az újjáteremtésről prófétája által szól az Úr:
Íme, új eget és új földet teremtek; a régi feledésbe merül, és eszébe se jut többé senkinek. Örüljetek és ujjongjatok mindörökké azon, amit majd teremtek!
Mert Jeruzsálemet ,,Öröm"-nek teremtem, és népét ,,Ujjongás"-nak. Örömöm telik majd Jeruzsálemben, és ujjongani fogok népemen. Nem hallatszik többé benne sem sírás, sem jajkiáltás. Nem lesz ott többé olyan gyermek, aki csak néhány napig él; sem öreg ember, aki nem töltené be élete napjait.
Mert a legfiatalabb is százéves korában hal meg; s aki nem éri meg a századik évét, az már átkozottnak számít. Aki házat épít, ő maga lakik benne; aki szőlőt ültet, ő maga élvezi gyümölcsét.
Ez az Isten igéje.
Iz 65,17-21

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Az evangéliumok Jézus működésének kezdetétől fogva bemutatják azokat, akik kételkedve figyelik tevékenységét. A vallási élet irányítói, a farizeusok és az írástudók az első pillanattól kezdve gyanakvással hallgatják tanítását, amely valóban újszerűen tárja fel Isten országának titkát. Még nagyobb figyelemmel és gyanakvással hallgatják azokat a tanításait, amelyek a törvények helyes értelmezésével és megtartásával kapcsolatosak. Nehezményezik például azt, hogy szombaton is gyógyít, azaz munkát végez és ezzel megszegi a nyugalomra vonatkozó előírásokat. Rosszindulatuk jele az a vád is, miszerint a gonosz lelkek fejedelmének segítségével képes kiűzni a megszállottakból az ördögöket. Később pedig kérdéseket tesznek fel neki az adófizetéssel, a házassággal vagy a parancsokkal kapcsolatban. Ezekben a helyzetekben bölcs feleleteivel Jézus tanúságot tesz arról, hogy jól ismeri a mózesi törvényt, de azok szószerinti értelmezése helyett azt ajánlja, hogy az eredeti isteni szándékot kell feltárni és figyelembe venni.
A farizeusok és írástudók kötekedő megnyilvánulásaival szemben a nép lelkesen hallgatja őt, szavaiban, tanításában felismerik Isten igazságát, azt az igazságot, amely felszabadító örömhír mindenki számára: Isten irgalmas és irgalmát mindenki megtapasztalhatja.
A kérdés az, hogy ki hisz Jézusban? A királyi tisztviselő kérése azért teljesül, mert ,,hitt az úr szavában." Én hiszek-e Jézus szavában? Hiszem-e, hogy egyedül az ő tanítása vezet az üdvösségre?
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Csaba atya keresztút Polgárdi templomban. 2018 évben
  2018-03-12 12:23:32, hétfő
 
  Képeket a videóról készítettem
- Imádunk Krisztus, áldunk Téged Krisztus,
Mert Szentkereszted által megváltottad a világot.

I. állomás Jézus a Pilátus elött, Halálra itélik Jézust.

II. állomás Jézus vállára veszi a keresztet.
...... ......



III. állomás Jézus először esik el a kereszttel
...... ......



IV. állomás Jézus találkozik Szent anyjával
...... ......



V. állomás Cirenei Simon segít vinni a keresztet.
...... ......



VI. állomás Veronika kendőt nyújt Jézusnak
...... ......



VII. állomás Jézus másodszor esik el a kerszttel
...... ......



VIII. állomás Jézus vigasztalja a siránkozó asszonyokat
...... ......



IX. állomás Jézus harmadszor esik el a kereszttel
...... ......



X. állomás Jézust mefosztják tuháitól
...... ......



XI. állomás Jézust a kereztre szegezik
...... ......



XII. állomás Jézus meghal a kereszten
...... ......



XIII. állomás Halott Jézust a fájdalmas anyja ölébe helyezik
...... ......



XIV. állomás Halott Jézust a sírba helyezik
...... ......



XV. állomás Jézus harmadnapra feltámad
...... ........... ........... .....


Poncius Pilátus alatt értünk keresztre feszítették,
kínhalált szenvedett és eltemették.
Harmadnapra föltámadott az Írások szerint,
fölment a mennybe, ott ül az Atyának jobbján,
de újra eljön dicsőségben ítélni élőket és holtakat
és országának nem lesz vége.
...... ........... ..............


Hiszek az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházban.
Vallom az egy keresztséget a bűnök bocsánatára.
Várom a holtak föltámadását
és az eljövendő örök életet. Ámen. .

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Nagyböjti keresztút - Polgárdi
  2018-03-12 09:44:41, hétfő
 
  Videó Link
Gyerekekkel együtt járják és imádkozzák Jézus szenvedésének útját
...... ........... ...........



...... ...........



...



...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Nagyböjt 4. vasárnapja 03.11 - Örömvasárnap
  2018-03-12 08:32:53, hétfő
 
  Videó Link

.........



...... .......



.........


...... ...........



.........




...... .....



.........



.........



Jákob létrája templomunk mozaikjának része
a földtől az égig érő létra, melyet Jákob látott bételi álmában (Ter 11,4; 28,10-12; MTörv 1,28)
Ribera az eget a földdel összekötő fényözönnel utal a létrára, nem tárgyszerűen jeleníti meg az álmot.
Jákób azzal a biztos tudattal indulhatott el, hogy Isten vele lesz, vigyáz életére és egyengeti útját, amelyen a végső győzelmet elérheti.
Ezen az égig érő létrán az Isten angyalai közlekedtek - föntről le és innét a földi világból felfelé azégig
...... .....



...... .....


A szentmise véget ért
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Pope Francis- Angelus 2018-03-11
  2018-03-12 08:24:03, hétfő
 
  Pope Francis- Angelus 2018-03-11
From St. Peter's Square, recitation of the Angelus prayer led by Pope Francis

Videó Link
Pápa Ferenc-Angelus 2018-03-11
Szent Péter térről, a Ferenc Pápa által vezetett angyali imádság előadásáról
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc Pápa - Találkozó a Sant'Egidio közösséggel
  2018-03-12 08:21:41, hétfő
 
  Pope Francis - Meeting with the Community of Sant'Egidio 2018-03-11
From Piazza Santa Maria in Trastevere in Rome, Pope Francis' meeting with the Community of Sant'Egidio on the 50th anniversary of its foundation.

Videó Link
Ferenc Pápa - Találkozó a Sant'Egidio közösséggel 2018-03-11
A Piazza Santa Maria a Trastevere-ban, Rómában, Pál pápai találkozó Sant'Egidio közösséggel az alapítvány 50. évfordulója alkalmából.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 415 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.