Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Kilenc párttal nyílik meg a Közös Ország Mozgalom
  2018-03-13 23:05:14, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az X-kór.
  2018-03-13 22:44:19, kedd
 
  A WHO olyan pusztító kórra figyelmeztet, ami konkrétan még nem létezik, de valószínűleg bekövetkezik

Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) - írja az Index.

Fokozott kutatási és fejlesztési tevékenységi sürgetnek olyan ismert betegségek esetébe, mint a krími-kongói vérzéses láz, az Ebola- és Marburg-vírus, a Lassa-láz, a MERS-CoV és SARS-vírus, a Nipah-láz és társai, a Rift-völgyi láz és a Zika-vírus.

És lett egy új szereplő:

az X-kór.

Ez egyelőre nem létezik, de nagy valószínűséggel bekövetkezik majd. Több feltételezés is van arról, mi lesz ez: egyszerűen csak egy mindeddig ismeretlen vírus vagy ismert kórozók mutációja, olyan katonai fejlesztés, ami egy balesetben elszabadult, netán terroristák szabadítják az emberiségre, de még az is előfordulhat, hogy az állatok fertőzik meg az embereket.

A WHO nem riogatni akar az X-kórral, csak arra figyelmezteti az államokat, hogy egy ilyen kiszámíthatatlan, mégis elképzelhető veszélyre is készüljenek fel.

WHO x-kór



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volt egy fiú és volt egy lány
  2018-03-13 22:25:43, kedd
 
  A 72 óra alatt több mint egymillió megtekintésig jutó Fidesz-froclizó mega-sláger igaz története

Ha sokat facebookozol, az elmúlt napokban igen jó eséllyel botolhattál bele egy zenés videóba, amin az Orbán-Tiborcz-klán tagjainak fényképei, illetve egyéb, főleg fideszes közszereplőket ábrázoló fotók pörögnek, miközben a Karthagó együttes legendás busongója, a Requiem szól, elferdített szöveggel, ami a klip részeként el is olvasható, mert kiírják jó nagy betűkkel.





A Requiem az a fejhangon énekelt búbánatos sláger, amit az együttes egy 1981-es, székesfehérvári koncertje közben meghalt rajongójának emlékére írtak, és ami úgy kezdődik, hogy

Volt egy fiú és volt egy lány
A fiú elindult az álmok útján
és az a refrénje, hogy

De ugye eljössz még,
Ugye eljössz még,
Ha hallod majd az elefánt-dübörgést
Ugye eljössz még,
Talán eljössz még
Mi várunk rád ha szól a dübörgés.
Ez a mostani változat viszont nem a Kádár-kor halott rockeréről, hanem az Orbán-kor igencsak eleven szimbólumáról, a miniszterelnök Európai Csalásügyi Hivatal által üldözött milliárdos vejéről, az Elios nevű közvilágításszerelő cég egykori tulajdonosáról, Tiborcz Istvánról szól.

És azzal a szöveggel indul, hogy

Volt egy fiú és volt egy lány
Így állnak ők a nemzet lábán
A refrénje meg az, hogy

De ugye Elios még?
Ugye Elios még?
Ha olvastad az OLAF-jelentést.
Ugye Elios még,
Talán Elios még?
Mi várunk rád, mert vonz a sötétség!
Ha esetleg nem is hallottad még, esélyes, hogy olvashattál róla. A Karthago együttes ugyanis március 8-án olyan bejegyzést rakott ki a hivatalos fb-oldalára, ami azzal kezdődik, hogy

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a kedves Facebook közösséget, hogy az MSZP Kiskunfélegyházi Szervezete által közzétett kampányvideóhoz, amelyen a Requiem c. dalunk politikai kampánycélú, vicces ,,átdolgozása" hallható, a KARTHAGO együttesnek semmi köze nincs!! Nem mi játsszuk, nem mi énekeljük.
és ami utána arról szól, hogy mennyire felháborítja a daluk politikai célú, engedély nélküli felhasználása, illetve hogy megteszik az ilyenkor szokásos jogi lépéseket. Ez a hír rendesen be is száguldotta a magyar on- és offline sajtót.





Link

Azért is sanszos, hogy találkoztál már vele, mert baromi rövid idő alatta ez lett minden idők egyik legnézettebb magyar nyelvű politikai videója. Az alkotók számításai szerint a kiposztolása utáni 72 órán belül egymilliónál is többször töltötték le. Egyedül a Veszpresszón - egy,a videót eredeti helyéről, a Youtube-ról egyszerűen ellopó, majd magához feltöltő fb-oldalon - 633 ezer megtekintőnél jár.

Csakhogy a politikai paródiát nem az MSZP csinálta - amire még a Karthago is rájött, a bejegyzésben ugyanis azóta "az egyik párt" lett a szocialistákból. Sőt mégcsak nem is az MSZP-hez vagy bármely más párthoz lazán kötődő aktivisták. Hanem abszolúte civil kommentelők. Méghozzá cinkesek.




Így készül a magyar politikai sláger
Talán érdekes dolog felidézni, mi kell egy magyar netes politikai megasláger megszületéséhez.





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Matolcsy György
  2018-03-13 22:07:14, kedd
 
  "Matolcsy György nem meri bevallani, hogy övé a villa"

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Matolcsy György nem meri bevallani, hogy övé a szóban forgó villa, amelyet fia úgy tudott megvásárolni, hogy ahhoz az unokatestvére bankja adott hitelt.

Mindez amellett, hogy összeférhetetlen etikailag és törvényesen is megkérdőjelezhető - jelentette ki, majd aláhúzta, Matolcsy Györgynek az MNB-n keresztül kellene felügyelnie a fiának kölcsönt adó bankot. "El tudjuk képzelni, mennyire lesz ellenőrizve ez a bank" - tette hozzá.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szlovák kormány
  2018-03-13 21:55:51, kedd
 
  Az újságírógyilkosságba beleroppanhat a szlovák kormány
Jan Kuciak szlovák politikusok és az olasz maffia kapcsolatát kutatta. Házában végeztek vele és barátnőjével, az ügy miatt pedig komoly válság alakult ki Szlovákiában.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Országértékelő beszéd!
  2018-03-13 21:44:09, kedd
 
 



A HVG gyorsértékelésének lényege:
Akik azt várták ettől a beszédtől, hogy a kormányfő a következő időszak kihívásairól (alkotmányozás, strukturális reformokról) konkrétumokat fog mondani, csalódniuk kellett.
Nagyon erőteljes a nemzeti retorika, ami mint minden eddigi országértékelő beszédben.
A parlamentben Orbán már nem kerülheti meg a konkrét terveket. A teljes értékelés.

Ennél többet azt hiszem nem érdemel egy üres beszéd. De az ország több konkrét tervet érdemelt volna, még ha ez csak egy országértékelő beszéd is volt...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áfakulcs
  2018-03-13 21:34:49, kedd
 
  A jövőben is Magyarországon lesz a legmagasabb az áfakulcs

Továbbra sem tervezi a nemzetgazdasági miniszter a 27 százalékos áfa csökkentését, amely így még hosszú ideig a világ legmagasabb általános forgalmi adója lehet. Varga Mihály a Világgazdaságnak adott interjúban arról is beszélt, hogy már várja az uniós források elapadását - szerinte ugyanis a néhány vállalatnál kialakult EU-pénzekre alapozott függés rossz irányba viszi a gazdaságot.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semmilyen segítséget nem kaptak az elmúlt években
  2018-03-13 21:14:53, kedd
 
 
A külföldön élő magyarok többsége már magasabb fizetésért sem térne haza

A külföldön élő mintegy 600 ezer magyar többségének még mindig Magyarország az első, de napról napra nagyobb a veszélye, hogy sosem térnek vissza hazánkba -erről beszél Karácsony Gergely frissen feltöltött videóján.

A baloldali miniszterelnök-jelölt a minap Manchesterig ment, hogy olyan magyarokkal találkozzon, akik itthon nem találtak a képzettségüknek megfelelő munkát, nem tudták kifizetni a devizahitelüket, vagy éppen tönkrement a vállalkozásuk. Találkozott egy főorvossal is, aki elmondta, hogy ha több pénzt kapna, már akkor sem biztos, hogy visszatérne Magyarországra.

Karácsonyt Ujhelyi István EP-, és Tóth Bertalan MSZP-s képviselő is elkísérte az egyik legnagyobb angliai ,,magyar" városba. Tóth a videón arról beszél, hogy az ottani magyarok beszámolói szerint semmilyen segítséget nem kaptak a hazai hatóságoktól az elmúlt években, legyen szó munkavállalásról, lakhatásról, vagy bármilyen adminisztrációs problémáról.









 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Választási csalás
  2018-03-13 21:01:37, kedd
 
  Választási csalás Hatvanban: 5 párt ajánlásait foglalta le a rendőrség

Választási csalás gyanújával feljelentést tett a Heves megyei 3. számú választókerület választási bizottsága. A rendőrség a napokban tanúkat hallgatott ki - köztük a hatvani jegyzőt, aki a választási bizottság tagja is - és több vitatott választói ívet is lefoglalt, amelyeken a gyanú szerint a támogató aláírások hamisítványok, az adatokat a választók tudta nélkül használták fel


A kialakult helyzet már regisztrált jelölteket is érinthet. A 3-as számú választókerületben 15 párt jelöltje indul: a rendőrség azonban pénteken öt párt képviselőjének minden jelöltállító aláírást tartalmazó ívét lefoglalta.

A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét, de arra hivatkozva, hogy az ügy folyamatban van, részleteket nem közölt.

Azonos aláírások, nem létező támogatások
A választókerületben két ügy is folyamatban van:

az egyik öt, szélesebb körben ismeretlen pártot érint: ezek támogatói ívein két olyan személy is szerepel, akik állításuk szerint sosem adták aláírásukat az érintett pártok jelöltjeinek elindításához;
a másik egy szintén lényegében ismeretlen párttal kapcsolatos, itt a támogató aláírások bizonyultak meglepően egyformának, ami felveti azt a gyanút, hogy a személyes adatokat egy adatbázisból nyerték ki, a támogatók tudta nélkül, és az aláírásokat egyetlen személy vitte fel az ívre, így biztosítandó az induláshoz szükséges 500 aláírást.
A választókerület választási bizottsága kedden rendkívüli ülést tartott, és a feljelentést is megtették. A bizottság egyik tagja szerint a rendőrség érdemben foglalkozik az üggyel, ám félő, hogy eredményre csak az április 8-i választás után jutnának.

D AS20100831010
Fotó: Kovács Tamás / MTI
,,A bizottság nem folytathat nyomozást, ez a rendőrség feladata A választási bizottság csak segíteni tudja a rendőrség munkáját, indítványokat adhatunk. Javasoltam, hogy küldjünk a rendőrségnek észrevételt, és abban indítványozzuk, hogy a rendőrség hallgassa meg azokat, akiket a pártok felhatalmaztak a támogatói ívek átvételére, hogy azokat eljuttassák a választási irodához.

Erre nyilván idővel a rendőrség is sort kerítene, de jó lenne lerövidíteni a folyamatot, hiszen közérdekű ügyről van szó. A bizottság azonban nem tartotta indokoltnak a javaslatot" - mondta el Kürti Zoltán, a bizottság Jobbikot képviselő tagja.

Az első ügyben a rendőrség a hét elején még csak az érintett öt párt támogatói aláírásokat tartalmazó íveinek csak egy részét foglalta le - azokat, amelyeken annak a két választópolgárnak az adatai vannak, akik elmondásuk szerint nem írtak alá egyik pártnak sem - péntekre azonban az összeset.

Az öt párt:

Összefogás Párt,
Kell az Összefogás Párt,
Magyarországon élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja,
Tenniakarás Mozgalom
Családok pártja.
KAPCSOLÓDÓ
Készülhetünk a kilométeres szavazólapokra
Készülhetünk a kilométeres szavazólapokra
Már reggel 35 jelölt volt az orosházi választókerületben, országosan pedig több mint 1600 egyéni jelölt jelentkezett. A Jobbik adatmásolás miatt tett feljelentést, a Momentum pedig azért, mert e-mailnek kapott másolni való adatokat. Szépen felpörögtek a végére a kamupártok és a nevesincs jelöltek.

A két választópolgár a Nemzeti Választási Rendszerben (NVR) ellenőriztette, hogy neveik milyen pártok támogatóiként vannak benne az adatbázisban, így került elő a fenti öt párt neve. Hirtelen felbukkant pártokról itt olvashat bővebben.

A második ügyben az Iránytű Párt érintett. Itt információk szerint felmerült, hogy több aláírás valójában egyetlen embertől származik. ,,A pártelnökünk és néhány vezető vidéken van, körbejárják a problémás helyeket. Természetesen iratbetekintést kértek" - mondta a tavaly augusztusban alapított párt szóvivője. Jacsó Zsuzsanna, később közölte: 3. számú választókerületben induló jelölt nem kapott értesítést arról, hogy ne volna meg az indulásához szükséges 500 aláírás.

A választási bizottság Jobbik által delegált tagja szerint az Iránytű jelöltjének valóban megvan az 500 aláírása. Kürti Zoltán elmondta: a választási bizottság azonban az ő kezdeményezésére megnézte a többi ívet is, ezeken láthatók a bizottság tagjai szerint is egyértelműen egyetlen kéztől származó aláírások, legalább 80. Ennek nyomán tettek feljelentést, és lépett a rendőrség, bár ez a regisztrált jelölt indulásának a jelek szerint nem lesz akadálya.







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-03-13 20:51:38, kedd
 
 





































Az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követelései között a 9. pont egy önálló Nemzeti Bank megalapítását kívánta.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 246 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1376
  • e Hét: 4452
  • e Hónap: 7794
  • e Év: 60502
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.